Viikonlopputapaamiset

Hauska tavata

Palstalla keskustellaan monissa ketjuissa isovanhempien ja lastenlasten tapaamisista ja viikonloppumatkoista.

Monissa perheissä tuntuu olevan tapana, että koko perhe menee viikonlopuksi mummolaan, ja monta kertaa vuodessa. Vähintään lapset ovat pitkiäkin aikoja mummulla.

Ihmettelen kaiken aikaa, miksi mummoja ei kutsuta lasten luo, koska se olisi paljon yksinkertaisempaa ja halvempaa. Yhden ihmisen yövyttäminen ja ruokkiminen on paljon helpompaa kuin keksiä yöpymispaikka esim. neljälle pienessä eläkeläiskodissa. Lasten virailujen vuoksi isovanhmepien on säilytettävä vuodevaatteita ja astioita, kattiloita, ym. talousvälineitä monen hengen talouden pyörittämiseksi, vaikka asuntoi on tarkoitettu ikäihmisille.

Kaiken lisäksi annetaan ymmärtää, että lapset unoihtavat isovanhemmat, jolleivat näe heitä kuukausittain, mieluummin viikottain. Lähekkäin asuvat perheet tapailevat toisiaan jatkuvasti jopa viikolla, joka tapauksessa monta kertaa kuussa.

Minä en käsitä sitä. Itse huonona huushollaajana tiedän, kuinka raskasta on siivoukset ja kodin ylläpito pitkien työpäivien päälle, joten viikonloppuisin on mukavaa vain olla oman perheen parissa.
Arkipäivinä ei tulisi mieleenkään kyläillä, kun on tehtävä ostokset, hoidettava pyykit, keitettävä ruuat jne. Miten siinä jaksaisi uhrata aikaa ensin kyläilyyn, kun työt kotona odottavat ja kasaantuvat, jollei niitä tee vähitellen ja joka ilta.

Perheellä on harrastuksensa ja menonsa. Poissa ovat ne ajat, jolloin linnottauduttiin kotiin klo 18, syötiin, tiskattiin ja mentiin maata.
Nythän jokainen syö kun ehtii, ruokaa pitää olla lämmittämistä varten jääkaapissa, ja ne harvat hetket, jotka ollaan yhdessä paikalla, menevät rupattelussa ja yhdessäolossa, ei siinä olla ensimmäisenä mummulaan lähdössä.

Miten erilaista onkaan palstalaisten elämä. Parikymmentä vuotta ovat juosseet anoppilassa ja hyysänneet mummoa milloin kotonaan, milloin mummolassa, lapsia on kuljetettu viikottain suuntaansa. Muistavatko he nyt varmasti mummon? Ovathan sen ikäiset jo aikuisiän kynnyksellä. Tuskin enää joutavat mummoa katsomaan yhtä usein.

17

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mummolat kunniaan

      Jotenkin ihmetyttää tämä kirjoitus. Mitä pahaa siitä on että lapsille jää rakkaat muistot mummolasta? Itsellä on todella ihanat muistot lapsuuden kesistä mummolassa maalla. Oltiin siellä yhdessä serkkujen kanssa melkein joka kesä 1-2 viikkoa. Isä oli usein mukana, joskus äiti. Mummo hyysäsi ja laittoi ruokaa, siivosi ja vei onkimaan. Oli varmaan joskus väsynyt. Mutta välillä yritimme auttaa vaikka tiskaamisessa. Ja viikkohan se vaan oli, sen jälkeen sai levätä. Mutta arvostan tuota kyllä kovasti. Mummostanihan se on kiinni että tuollainen ihanuus järjestyi! Ja samalla vanhemmillemme sitä kovasti kaivattua vapaa-aikaa.

      Jos mummolassa ei ole tilaa, on mielestäni hyvä vaihtoehto että isovanhemmat tulevat lapsen kotiin kylään. Tosi kiva jos tulevat. Meillä kummankaan vanhemmat eivät ole koskaan olleet tästä ideasta ollenkaan innostuneet, eivät ole koskaan olleet meillä yökylässä, olen pyytänyt ja olishan tuo kiva. :)

      Nykyaikana jos ei perhe koskaan syö yhdessä ja jokainen ravaa omissa menoissaan, ei voi olla kovin hyväksi kellekään. Neuvolassakin taisivat joskus suositella että kerran päivässä yhteinen hetki, jolloin kaikki kokoontuvat yhteen ja jutellaan päivän asioista tai muuten kivoja, yhteisiä juttuja. Paras tapa järjestää tämä on päivällinen, yhdessä perheen kanssa syöminen kuulemma kannustaa lapsia myös hyviin ruokatottumuksiin ja tapoihin, eivätkä nirsoile niin helposti eri ruoille. Samalla perheen yhteenkuuluvaisuuden tunne, sellainen "me-henki" säilyy ja lisääntyy. Pitää avioliitonkin paremmin kasassa. ;)

      Omat kaverit alkavat olla lapsille tärkeitä mitä vanhemmaksi tulevat, mutta kyllä isovanhempien tärkeydestäkin on hyvä muistuttaa. Kun on tekemisissä eri sukupolvien ja eri ikäisten ihmisten kanssa, maailmankuva avartuu. Jonkinlainen elämänkatsomuskysymys tämäkin. Tämä oma mielipiteeni, ei välttämättä tietysti sovi jokaisen elämään. :)

      Mummolat kunniaan! Ja samoin lapsenlapset! Toivoisin myös että vanhemmat muistaisivat lähentää välejään myös omiin aikuisiin lapsiinsa, usein kuulee "yksinäisiä" tarinoita (täällä palstallakin) siitä kuinka vanhemmat eivät välitä tai isovanhemmat eivät välitä. Mummolat, mummot ja vaarit kunniaan!!! :)

      • eilen meillä

        Eilen oli lapsenlapsiani kylässä.Omat vanhempani,asuvat lähellä,tulivat myös käymään katsomaan lapsia.Siinä on jo neljää sukupolvea ja jokainen sukupolvi varmasti sai jotain virkistystä.Lasten kasvamista vaan on niin mukava seurata.


    • kun tykätään

      Meidän ''mummola'' on mummon pieni asunto, joten kaikki lapseni eivät enää mahdukaan ''mummolaan'' useine lapsineen - saatika lisänä muut vieraat yht'aikaa. Olen jo eläkeläismummo ja asuntokin on vaihdettu pienemmäksi eläkeläiskodiksi.

      Silti kukin lapseni lapsineen kyläilee mielellään mummolassa ja ''mummola'' on lapsille mieleinen kyläpaikka. Asumme samalla paikkakunnalla ja on aina mukava tavata lapsia ja lastenlapsia.

      Suuria pitoja tai päivällisiä emme mummolassa harrasta, koska tilat ovat ahtaat ja ei ole niin isoa ruokapöytää, mutta kyllä mummo tarjoamista keksii kestiksi, ettei nyt tyhjin suin tarvitse kyläillä. Useimmiten kuitenkin on isovanhemmat kutsuttu nuorten perheisiin viettämään esim jouluaattoa, syntymäpäiviä, nimipäiviä, rippijuhlia jne.

      Toki myös lastenlasten huoltoapuna on mummola oivallinen ja mukava paikka tarpeen vaatiessa ja joskus ihan muuten vaan.

    • nykyaikaa

      Vaikka mummola on vaihtunut pieneksi eläkeläisen kodiksi, on siellä kuitenkin samoja huonekaluja, tavaroita ym muistona aikaisemmista kodeista, Mummolaan mahtuu myös ylimääräinen vuode vieraita varten ja taikoopa mummo olohuoneen sohvastakin kätevän pedin ihan yllättäen.

      Pehmoleluja on myös pienempiä lastenlapsia varten ja aina nyt muitakin virikkeitä löytyy ja ohjelmaa, kun ollaan kekseliäitä. Ja onhan mummolassa astioita ihan serviisiksi asti - eihän se ongelma ole, jos lautaset ovat eri paria.

      Kyllä lastenlapset viihtyy vielä mummolassa, tosin siinä sovitellaan milloin sopii mummolle ja milloin vanhemmille. - Vanhemmatkin mielellään käyvät mummolassa, onhan se mummo rakas.

      Mutta kaikilla on omat kodit, joissa eletään sitä oman perheen elämää. Kaikki muu on plussaa elämänilon ylläpitämiseen. Tietenkin autamme tarvittaessa ja ainakin meillä mummo saa apua tarvitessaan. Emme riipu toisissamme, mutta pidämme toisistamme ja haluamme tavata silloin tällöin - muinakin aikoina kuin vain merkkipäivänä. Se on elämää.

    • -------------

      Tuntuu ihan kamalalta ajatella, että joku todella pitää sitä liian paljona, kun lapset ja lapsenlapset käyvät mummolassa "monta kertaa vuodessa". Kuinka usein sinä haluaisit nähdä lapsiasi ja lastenlapsiasi? Olisiko esimerkiksi joka toinen vuosi sopiva määrä, vai kenties sekin jo liikaa?

      Toisaalta eihän tuosta voi syyttää muuta kuin itseään. Mitä ilmeisimmin sinä kutsut niitä lapsia ja lastenlapsia luoksesi, kun kerran odotat heiltäkin kutsua ennen kuin menet heidän luokseen. Vai onko tosiaan niin, että heidän vastuulla on kokonaan yhteydenpito, eli joko joutuvat kutsumaan sinut tai sitten tulemaan itse, kutsumatta? Kutsuisitko heitä esimerkiksi viiden vuoden välein, jos he ottaisivat tuon saman asenteen, että emme tule jos ei kutsuta?

      Minun mummoni asui kaukana ja näin häntä vain muutaman kerran vuodessa. Ehkä siis kaksi-kolme kertaa. Kyllä voin sanoa, että hän oli minulle hyvin etäinen, emmekä tunteneet toisiamme juuri lainkaan. Enkä sitten viitsinyt murrosikään tultuani enää hänen luonaan käydäkään. Itse toivoisin, että omilla lapsillani tulisi olemaan läheisemmät välit mummonsa kanssa.

    • meidän klaani

      Yksi tärkeä pointti vielä isovanhemmista. Nykyajan mummot ja vaarit ovat hyväkuntoisempia kuin edellisten sukupolvien vanhat, joten ainakin minun mielestäni kanssakäyminen on muutakin kuin käydä tervehtimässä tai kutsumassa kylään omissa maailmoissaan eläviä dinosauruksia. Nykyajan mummot ja papat ovat eläkeläisinäkin maailmasta kiinnostuneita ja ihmisistä välittävia - useimmiten myös jälkikasvustaan.

    • ettävoiollaärsyttävä

      Mä olen puolikuollut anopin vierailuiden jälkeen... Hyväähän hän tarkoittaa, mutta latistaa ja alistaa aina minut -miniän siis. En ymmärrä, miksei aikuinen ihminen tajua, ettäi 3kymppiset osaavat hoitaa lapsensa ja kotinsa,pestä pyykit ja laittaa ruuat. Tyyli on varmaan erilainen kuin omansa, mutta asiat kuitenkin hoidetaan. Ei tarvitse puuttua joka asiaan. Eniten risoo, kun hän hösää mielensä mukaan kuin kotonaan, riehuu rätin ja imurin kanssa, puuttuu lasten pukeutumiseen ja ulkoiluun. Eikä koskaan ilmoita ennakkoon, kuinka kauan aikoo viipyä. ottaa päähän. sitten ihmettelee, miksi ei tulla toimeen. Kaksi yötä kävisi, olisi vieras kuten muutkin.

      • Neuvot vähissä

        Muistan nuoruudestani, että anoppini antoi paljon hyvää tarkoittavia ohjeita. Lapsille voisi hankkia sitä tai tätä, verhot voisi vaihtaa, ruuassa voisi siirtyää siihen ja siihen tervelliseen.
        Sitten oli nyrpeänä, kun eivät neuvot kelpaa.

        Neuvojille tiedoksi: Pitää aina tietää, voiko vastaanottaja noudattaa annettuja ohjeita.

        Neuvojan ei pidä antaa ohjeita, joiden noudattamien maksaisi paljon. Tai joiden noudattaminen edellyttäisi kiertämistä kauppakeskuksissa tai vaatisi käden taitoja ja aikaa. Neuvojan pitäisi ymmärtää myös, miksi ko. ohjeita jo ole huomattu itse. Onko siihen syy?

        Omalla kohdallani kaikki anopin neuvot edellyttivät rahaa. Tai sitten tilannetta, että mies olisi jäänyt huolehtimaan lapsista ja minä olisin esim. juuri anopin kanssa kiertänyt päivän liikkeissä ja etsinyt vaihtoehtoja.

        Minun olisi pitänyt kertoa anopille, että hänen kultapoikansa ryyppää kaikki rahansa ja jättää perheen lähes nälkiintymään, kulkee ilta- ja yökaudet kaveriporukoissaan kapakoissa, eikä jää hetkeksikään lasten kanssa ilman minua, koska on kotona aina niin krapulassa, ettei kestä lapsia viittä minuuttia.
        Minä en voinut romahduttaa anoppini uskoa poikaansa, se ei ollut mielestäni minun tehtäväni. Kotiasiat ovat aina olleet omia, ja en ikinä ole katsonut, että anoppi tai äitini olisivat kuuluneet perheeseeni. Vaikka olisin heille miehen käytöksestä kertonutkin, niin mikään muu ei olisi muuttunut kuin heidän asenteensa minuun. Tilanteesta olisi esitetty loputtomasti kysymyksiä ja päivitelty, ja tietenkin etsitty minusta syytä, miksi olen ajanut miespolon tuhon tielle.
        Tai sitten ei.
        Mistä tiedän?

        Koskaan en miehen käytöksestä heille maininnut, ja vaikka ehkä itse jotain huomasivat, osasin torjua sekaantumisen niin tehokkaasti, että kulissit säilyivät.
        Minulle ei tarvinnut kenenkään tulla sanomaan, että itsehän tähän olet vapaaehtoisesti ryhtynyt. Sitä tilaisuutta en ole kenellekään koskaan suonut.


    • tiutautoutrrr

      Koska mummo ei lähde meidän luo niin me käydään mummon luona. Yritämme toki saada mummoa liikkeelle meille päin. Mummo ei ole vielä mikään ikäloppu vaan "nuori eläkeläinen" jolla on aikaa omille harrastuksilleen. Onkin vaikeaa ymmärtää, että miksi junalla matkustaminen on hänelle niin vaikeaa. Haemme hänet asemalta ja meillä on muutenkin kaikki valmista hänelle. Hän saa oman huoneenkin vierailun ajaksi.

      Mummo viihtyi kotona nuorempanakin ja ei osaa vanhanakaan nauttia matkailun riemuista. Pari kertaa olemme hänet saaneet lähtemään matkaan, mutta enimmäkseen menee niin päin, että me isolla porukalla menemme hänen luokseen ahtaisiin tiloihin.

      • Niin taii näin

        Vai menette.
        Onko mumu siitä innoissaan, vai onko vieraiden vastaanottaminen hänelle taakka?
        Otapas selvää, ei ehkä halua teidän arvaavan, kuinka väsyttävää vieraitten vastaanottaminen on, sillä tottahan hän teistä kamalasti kuitenkin tykkää.


      • ,.-,.-,.-,.-,.-
        Niin taii näin kirjoitti:

        Vai menette.
        Onko mumu siitä innoissaan, vai onko vieraiden vastaanottaminen hänelle taakka?
        Otapas selvää, ei ehkä halua teidän arvaavan, kuinka väsyttävää vieraitten vastaanottaminen on, sillä tottahan hän teistä kamalasti kuitenkin tykkää.

        En kyllä parhaalla tahdollanikaan osaa ymmärtää, että miten on mahdollista "kamalasti tykätä" ihmisistä, joita ei haluaisi tavata koskaan. Jos mummo ei kerran halua itse vierailla lastensa luona eikä halua lapsiaan vierailemaan luonaan, niin ei silloin voi tykätäkään.

        No, ilmeisesti minunkin on pääteltävä tästä mummojen näkemyksestä, että vanhempani eivät välitä meistä, koska eivät halua tulla käymään eivätkä edes kutsu koskaan käymään luonaan, aina täytyy itse mennä. Ehkä siis jätämme jokavuotiset vierailut jatkossa väliin.


      • Niin tai näin
        ,.-,.-,.-,.-,.- kirjoitti:

        En kyllä parhaalla tahdollanikaan osaa ymmärtää, että miten on mahdollista "kamalasti tykätä" ihmisistä, joita ei haluaisi tavata koskaan. Jos mummo ei kerran halua itse vierailla lastensa luona eikä halua lapsiaan vierailemaan luonaan, niin ei silloin voi tykätäkään.

        No, ilmeisesti minunkin on pääteltävä tästä mummojen näkemyksestä, että vanhempani eivät välitä meistä, koska eivät halua tulla käymään eivätkä edes kutsu koskaan käymään luonaan, aina täytyy itse mennä. Ehkä siis jätämme jokavuotiset vierailut jatkossa väliin.

        Jos vierilu on taakka, niin on taakka! Tykkää tai ei.
        Voi olla sairaalloinen, kolotuksia, sydänvikaa, huonounisuutta, diabetesta. Huushollaaminen hankalaa ja raskasta. Haluaisi saada kodin siivotuksi ja hyvät pullat leivotuksi, mutta ei jaksa vaan.
        Rahahuolet voivat piinata, millä tarjoomukset monelle hengelle, kun siihen menee koko ensi viikon ruokaraha?

        Aika tylyä tuomita vanha ihminen, joka ei tule eikä kutsu. On hänellä monta kertaa aivan asialliset syyt. Nuoret vain haluavat arvostella ja panetella ikäihmistä ja syyllistää häntä välinpitämättömäksi. Edellinenkin sanoo, heti, että mummu ei HALUA tavata heitä koskaan. Otapas selvää, mistä se johtuu. Syy voi olla juuri luettelemiani.


      • ,.-,.-,.-,.-,.-
        Niin tai näin kirjoitti:

        Jos vierilu on taakka, niin on taakka! Tykkää tai ei.
        Voi olla sairaalloinen, kolotuksia, sydänvikaa, huonounisuutta, diabetesta. Huushollaaminen hankalaa ja raskasta. Haluaisi saada kodin siivotuksi ja hyvät pullat leivotuksi, mutta ei jaksa vaan.
        Rahahuolet voivat piinata, millä tarjoomukset monelle hengelle, kun siihen menee koko ensi viikon ruokaraha?

        Aika tylyä tuomita vanha ihminen, joka ei tule eikä kutsu. On hänellä monta kertaa aivan asialliset syyt. Nuoret vain haluavat arvostella ja panetella ikäihmistä ja syyllistää häntä välinpitämättömäksi. Edellinenkin sanoo, heti, että mummu ei HALUA tavata heitä koskaan. Otapas selvää, mistä se johtuu. Syy voi olla juuri luettelemiani.

        Jos vierailu on taakka, niin se on taakka. Rakkaiden ihmisten tapaaminen taas ei ole taakka. Kyllä minä uskon tietäväni äitini kolotukset. Hänellä on auto ja ajokortti, ajaa säännöllisesti pitkiä mökkireissujakin, joten on oletettavasti varsin ajokuntoinen. Harrastaa paljon liikuntaa, mm. ratsastusta, joten ei nyt ihan kauhean kivulias voi olla. Rahaakin hänellä tuntuu olevan ja jos ei ole varaa tavata meitä, niin silloin olemme jääneet arvojärjestyksessä aika pitkälle esimerkiksi harrastamistaan hevosista, koska hän pystyy ja haluaa ostella tuttujensa hevosille (joilla ratsastaa) jatkuvasti jotain. Samoin pikkuveljeni koiralle, he asuvat suhteellisen lähellä. Siihen koiraan kuuluu paljon enemmän rahaa kuin meihin, ihan vapaaehtoisesti. Ja saa toki kuluakin, emme me hänen rahojaan tarvitse.

        Jos nyt kuitenkin sattuisi, että äidilläni ei vaikka olisi varaa ottaa meitä kylään tai tulla käymään, niin hän voisi sanoa siitä ja tokihan rahoitus järjestyisi. Tai hän voisi olla kieltäytymättä meidän kaupassa käynneistämme hänen luonaan ollessamme. Aina olen ehdottanut, että tuomme ruokamme mukanamme, mutta aina hän sanoo, ettei se käy, hän kyllä ostaa ja laittaa.

        Minun elämänkokemukseni mukaan rakkaat ihmiset ovat niitä, joiden kanssa haluaa viettää aikaa. Ne taas, joita ei halua tavata, ovat sellaisia, joista ei välitä. Jos meitä ei halua luokseen, niin ei väkisin, ei meidän tarvitse mennä, mutta minä olen halunnut osoittaa välittämiseni siten, että olen yrittänyt järjestää aikaa ja tilaisuuksia tavata äitiäni joskus. Mutta olkoon. Seuraava yhteydenotto tulkoon sieltä päin ja seuraava kyläkutsu tulkoon sieltä myös. Ilman erillistä kutsua en enää mene sinne koskaan. Tulkoot itse käymään, jos joskus sattuu haluamaan tavata.


      • Kotiin kotiin?
        ,.-,.-,.-,.-,.- kirjoitti:

        Jos vierailu on taakka, niin se on taakka. Rakkaiden ihmisten tapaaminen taas ei ole taakka. Kyllä minä uskon tietäväni äitini kolotukset. Hänellä on auto ja ajokortti, ajaa säännöllisesti pitkiä mökkireissujakin, joten on oletettavasti varsin ajokuntoinen. Harrastaa paljon liikuntaa, mm. ratsastusta, joten ei nyt ihan kauhean kivulias voi olla. Rahaakin hänellä tuntuu olevan ja jos ei ole varaa tavata meitä, niin silloin olemme jääneet arvojärjestyksessä aika pitkälle esimerkiksi harrastamistaan hevosista, koska hän pystyy ja haluaa ostella tuttujensa hevosille (joilla ratsastaa) jatkuvasti jotain. Samoin pikkuveljeni koiralle, he asuvat suhteellisen lähellä. Siihen koiraan kuuluu paljon enemmän rahaa kuin meihin, ihan vapaaehtoisesti. Ja saa toki kuluakin, emme me hänen rahojaan tarvitse.

        Jos nyt kuitenkin sattuisi, että äidilläni ei vaikka olisi varaa ottaa meitä kylään tai tulla käymään, niin hän voisi sanoa siitä ja tokihan rahoitus järjestyisi. Tai hän voisi olla kieltäytymättä meidän kaupassa käynneistämme hänen luonaan ollessamme. Aina olen ehdottanut, että tuomme ruokamme mukanamme, mutta aina hän sanoo, ettei se käy, hän kyllä ostaa ja laittaa.

        Minun elämänkokemukseni mukaan rakkaat ihmiset ovat niitä, joiden kanssa haluaa viettää aikaa. Ne taas, joita ei halua tavata, ovat sellaisia, joista ei välitä. Jos meitä ei halua luokseen, niin ei väkisin, ei meidän tarvitse mennä, mutta minä olen halunnut osoittaa välittämiseni siten, että olen yrittänyt järjestää aikaa ja tilaisuuksia tavata äitiäni joskus. Mutta olkoon. Seuraava yhteydenotto tulkoon sieltä päin ja seuraava kyläkutsu tulkoon sieltä myös. Ilman erillistä kutsua en enää mene sinne koskaan. Tulkoot itse käymään, jos joskus sattuu haluamaan tavata.

        Monissa maissa ihmiset tapaavat toisiaan ravintoloissa ja illanvietoissa. Ei ole aina tapana kutsua ihmisiä kotiin ja tarjota heille suuritöisiä tarjoomuksia.
        Lapset tietenkin ovat eri asia, heitä ei ole syytä viedä ravintolaan.


    • mummikka

      Kuullostaa aika vaikeilta ihmissuhteilta. Minulla on tavoitteena tavata lapset ja lapsenlapset vähintään joka toinen viikonloppu, välimatka n. 30 km. Heidän perheelleen se sopii myös hyvin ja pikkuiset tykkää. Aina se ei tietenkään ole mahdollista, he harrastavat lasten kanssa paljon kaikenlaista kivaa ja menevät erilaisille retkilleen.

      Tapaamme tilanteen mukaan jomman kumman kotona. Olemme tyttären kanssa molemmat innokkaita kokkaamaan ja minäkin teen mielelläni ruokia heidän toiveittensa mukaan, silloin tapaamme meillä ruokailun merkeissä. Tytär tekee ihania leivonnaisia ja silloin menemme heille sunnuntai-iltapäivänä kahvittelemaan. Ei nämä vierailut kestä koko päivää, vaan juuri sen aikaa kuin toistemme tapaaminen vaatii, tunti tai kaksi riittää, niin ei rasita ketään. Hyvä mieli on aina jäänyt.

      Niin, lapsukaiset ovat viiden vuoden aikana olleet kaksi kertaa mummilassa yökylässä ja mummi ja vaari kerran heillä viikonlopun hoitamassa vanhempien pienen lomahetken ajan. Ei ole ollut enempään tarvetta, hoitavat itse lapsensa.

    • puhevälit kunnossa

      Voi voi, minulla on paljon sellaisia ihmisiä ystävinä jotka tietävät, että en tule mielelläni kylään, enkä kovin usein kutsu heitä luokseni. Silti he tykkäävät minusta ja minä heistä - puhelin pelaa puolin ja toisin ja mielelläni lähden tapaamaan ystäviäni ''ulos'' - onhan se mukavaa piristystä meille kaikille, jotka siellä kotona niin paljon vietämme aikaamme.

      Ja mitä tulee lapsiini ja lastenlapsiini - kotini on linnani, mutta he ovat tervetulleita kun vain soittavat ja sopivat. Ja emme me lasten perheiden luo tuppaudu noin vaan, vaan sopimuksesta heidän kanssaan ja tarvittaessa.

      Kyllä se vain niin on, että moni eläkeläinen myös viihtyy ihan omissa oloissaan ja häntä täytyy vähän hoputtaakin: tullako vai mennäkkö kylään. Ja toden totta - voihan vanhalla ihmisellä olla kremppoja ja vaivoja, ei ole nukkunut kunnolla tai yksinkertaisesti kukkaro tyhjä - ei ole vierasvaraa tai ei ole rahaa ostaa lahjaa kutsuihin jne. - Lapsemme kyllä tietävät asian oikean laidan, heidän kanssaan ei tarvitse kursailla, joten siitä eivät tapaamisemme kärsi.

      Myös on mukava huomioida se, että sopiiko tulla vai tuletko - sillähän asia selviää, eikä tarvitse jäädä miettimään että mitähän se lyyti nyt kirjoittaa. Kyllä jo ainakin meidän läheiset ihmset tuntee jo meidät ja tapamme - tunnemme jo toisemme.

    • mummikka

      Tänään oli taas tytär perheineen käymässä meidän huushollissa. Olipa ihana nähdä pikkuiset pitkästä aikaa, ovat taas terveitä ja iloisia. Mummille ja vaarille oli pikkutyttö piirtänyt kauniin kuvankin. Laittoivat kyllä "pienen" asunnon mullinmallin, mutta keräsivät tavarat paikoilleen ennen lähtöään. Aina on neuvottu, että tavarat laitetaan paikoilleen.

      Käymme vuorotellen toistemme luona, eikä se ole rasite kenellekään. Minä olen laiska lähtemään ja iloitsen siitä, että he tulevat meille.

      Niin, ja vävy on rento ja välitön tyyppi, joka suhtautuu meihin kuin olisi aina tuntenut ja se on todella mukavaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2803
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2380
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2160
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1944
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1796
    6. 152
      1782
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1767
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      131
      1510
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe