Miten keskustella mielenterveysongelmaisen kanssa -

.. esim. syvässä psykoosissa olevalle selittää, että jotain sellaista ei ole olemassa mistä ei ole näyttöä?

Voin vakuuttaa, että Joulupukin olen nähnyt ja olin selvinpäin ja meitä oli useita näkijöitä - että nyt ei ole siitä kysymys.
Ilmianna
Jaa

4 Vastausta" Huh Hah Hei
19.12.2012 18:49
0
.. esim. syvässä psykoosissa olevalle selittää, että jotain sellaista ei ole olemassa mistä ei ole näyttöä? "

Vaikeaa varmaankin on, mutta jos tällä viestilläsi viittaat kristityihin, lähtökohtasi on väärä.
Uskovaiset ei ole sairaita tarkoittaamallasi tavalla sen enempää, kuin ateistitkaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
''Vaikeaa varmaankin on, mutta jos tällä viestilläsi viittaat kristityihin, lähtökohtasi on väärä. ''
Kalahtiko kalikka? Eiköhän tuo tarkoita kaikkia, jotka uskovat satuihin ja/tai harhoihin.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Tämäkö on tervettä?

"Erikoinen rikos: käsi pilkisti haudasta

Tuore Murharyhmä-lehti kertoo viime joulukuussa tapahtuneesta erikoisesta rikosjutusta. Murharyhmä on Helsingin väkivaltarikostutkijat ry:n julkaisema lehti.
Tapahtumat saivat alkunsa joulukuisena iltapäivänä, kun rikospoliisin väkivaltatoimiston ylikonstaapeli sai iltavuoron aluksi tehtävän selvittää miksi vainaja on haudassa.
- Hetken kuluttua kyllä selvisi, että tämä vainaja ei ollut arkussa ja oli hiukan liian lähellä pintaa näkyviin tullessaan, rikosylikonstaapeli Jukka Rintala kirjoittaa lehdessä.
Vainaja oli haudattu Malmin hautausmaalle vasta muutamaa päivää aiemmin. Haudan pinta oli kuitenkin vajonnut ja kuolleen käsi pilkisti maan uumenista.
Poliisi ja hautausmaan henkilökunta oli ryhtynyt pikku kaivurin avulla avamaan kuoppaa, josta paljastui pienikokoinen vainaja mustassa jätesäkissä. Aikuinen vainaja oli ehjä, joten ainakaan kannibalismia ei ollut havaittavissa.
Arkku oli paljon syvemmällä, ja sen kansi oli rikottu. Tilannetta oli mietitty hetki. Vainaja oli päätetty laittaa takaisin arkkuun, ja hauta luotiin umpeen.
Selvittelyä toimistossa
Hautausmaan henkilöstö osasi kertoa, että siunaustilaisuudessakin oli tapahtunut jotain erikoista.
- Soitin siunauksen suorittaneelle papille, joka kertoi tarinan, joka oli järkyttänyt häntäkin, rikosylikonstaapeli Rintala kirjoittaa.
- Papin mennessä siunauskappeliin, oli osa saattoväestä ollut ryhmittyneenä vainajan ympärille ja rukoillut tätä heräämään henkiin. Papin tullessa he olivat lopettaneet elvytysyrityksen.
Poliisi kyseli vainajan vanhempien kautta kuka olisi nyt voinut olla yrittämässä elvytystä.
- Selvisikin, että eräs entisen tuttavaperheen poika oli ollut henkiinherättämisestä kiinnostunut.
Kuulustelu poliisiasemalla
Parikymppinen mies oli suorittamassa siviilipalvelusta ja hän tuli lomallaan rikospoliisiin.
- Hän kyllä tiesi, mistä oli kysymys eikä tunnustamista kierrellyt.
Miehellä oli mukanaan lappu, jossa oli tunnustus: "Minä E.T. tunnustan avanneeni D.P.:n haudan Malmin hautausmaalla perjantain ja lauantain välisenä yönä 4.-5.12. Motiivina oli herättää D. kuolleista. Haudan avattuani otin ruumiin arkusta ja rukoilin D:n puolesta (puhuin ruumiille). Rukoiltuani D. ei kuitenkaan herännyt, joten laitoin ruumiin takaisin ja peitin haudan osittain. Tunnustan olevani yksin vastuussa kaikesta."
Sen enempää ei mies halunnut kertoa.
- Jäimme hiukan miettimään, että olisiko yksi mies lapiolla selvinnyt niin isosta kaivausurakasta ja olisiko asiaan sittenkin liittynyt esimerkiksi saatananapalvontaa, kun sitä kyseisellä siviilipalveluspaikalla oli noihin aikoihin esiintynyt.
Haudan avaajan isä maksoi kulut haudan korjaamisesta. Tekijä tuomittiin käräjäoikeudessa sakkoihin hautarauhan rikkomisesta.

(MTV3)"

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/arkistot/rikos/2008/05/644165
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Turistien harhat lisääntyvät Jerusalemissa joulunaikaan
Jerusalem-syndrooma vie kymmeniä sairaalaan18.12.2007 14:20

Jos törmäät Jerusalemin kaduilla saarnamieheen vain valkoinen lakana asunaan, voi kyseessä hyvinkin olla Jerusalem-syndroomasta kärsivä turisti.
Kaupungissa toimitetaan vuosittain nelisenkymmentä ihmistä hoitoon sen jälkeen kun he ovat nähneet jumalallisia ilmestyksiä tai kuvitelleet olevansa itse jokin Raamatun hahmoista.Harhaisia turisteja havaitaan Jerusalemissa erityisesti joulunpyhien ja pääsiäisen tienoilla.
Matkaopas Avi Green muistaa muutaman vuoden takaa tapauksen, jossa 19-vuotias amerikkalaisnuori näki Itkumuurin aukeavan edessään ja Messiaan astuvan esiin.
- Hänestä tuli harhainen ja väkivaltainen. Hänet oli vietävä sairaalaan, Green muistelee.
Ilmiö on tunnettu Jerusalemissa vuosikymmenten takaa. Kaupunkiin perustettiin jo yli 20 vuotta sitten poliisin erikoisyksikkö, jonka tehtävänä on poimia harhoista kärsivät turistit kaduilta ja toimittaa heidät sairaalahoitoon.
Kohtaus voi kestää päiviä
- Syndrooma puhkeaa yleensä ensimmäisellä matkalla Pyhälle maalle -- kun matkustuksesta johtuvan aikaerorasituksen päälle lisää muutaman valvotun yön, turistit alkavat samaistua raamatullisiin hahmoihin, kertoo sairaustapauksia tutkinut lääkäri Gregory Katz.
Katzin mukaan oireiden alkuvaiheessa potilaasta tulee ensin levoton ja hermostunut. Hän haluaa kierrellä kaupungilla yksin ja lopulta irtautuu matkaseurueestaan. Viimeisessä vaiheessa potilas päätyy yleensä jonkin tärkeän uskonnollisen monumentin eteen hotellin lakanoihin kääriytyneenä.
Eräs Katzin potilaista oli 35-vuotias nainen, joka kolme yötä valvottuaan alkoi uskoa olevansa Neitsyt Maria. Nainen lähti hotellihuoneestaan pukeutuneena vain lakanasta kyhäämäänsä toogaan ja alkoi saarnata kadulla synnittömästä elämästä.
- Yleensä kohtaus kestää muutaman päivän, jonka jälkeen potilas ei yleensä muista mitä on tapahtunut, Katz kuvailee.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Miten keskustella mielenterveysongelmaisen kanssa -

.. esim. syvässä psykoosissa olevalle selittää, että jotain sellaista ei ole olemassa mistä ei ole näyttöä?

Voin vakuuttaa, että Joulupukin olen nähnyt ja olin selvinpäin ja meitä oli useita näkijöitä - että nyt ei ole siitä kysymys.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta