Aivan hullunpolttava närästys !!

huolestunut11

Hei! Olen 19-vuotias nainen ja olen nyt 5pv kärsinyt todella kovasta närästyksestä, jota ei ennen minulla ole pahemmin ollut.

Syön todella huonosti ja epäsäännöllisesti, mutta ison virheen tein sillon 5pv sitten, kun ahmin illalla aivan tyhjään mahaan tulisia sipsiä.

Yö kuluikin vatsakouristeluissa ja todella yököttävässä olotilassa. Siitä lähtien on alkanut vatsaa ja ruokatorvea polttaa aivan järkyttävästi sekä suussa maistuu pahalle ja sappea tulee ylös jatkuvasti. Samoin maha pitää kovaa meteliä. Mahakipua en ole havainnut ainakaan vielä...

Voiko tuo tyhjään mahaan tulisten sipsien syöminen aiheuttaa tämän närästyksen?
En jaksaisi lääkäriin... Pitää mua siellä jo luullosairaana kun kaikista vaivoista itken ja pelkään aina pahinta.
Niin ei ne kuin naura siellä ja hoe että olet niin nuori ym...
Vaikka ei se aina ikää katso.

Mutta, onko teillä ollut jatkuvaa närästystä? Ja miten tästä pääsisi eroon?
Ja miksi tämä ei vaan parane... Mitkään närästyslääkketkään ei auta...:/

Häät ensi viikolla enkä voi nauttia niistä kun pelkään että kuolen suunnilleen niitä ennen, auttakaa :(!

47

21117

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 4+5

      Mitä lääkkeitä olet kokeillut, jos närästystä on ollut vasta 5 päivää niin tuskin olet ehtinyt koko apteekin arsenaalia käydä läpi?

    • huolestunut11

      Rennietä olen kokeillut ja nyt sain 7pv kuurin Somac nimistä lääkettä.

      Jännä juttu, söin tänä aamuna mysliä niin närästys ei ole niin pahaa, mutta heti jos syön esimerkiksi vaalean leivän, yltyy polte sietämättömäksi.

      Minua vaan pelottaa aina kun närästyksen kuuluisi kestää vain pari tuntia eikä näin kauan...
      Varsinkin kun tuttu kuoli vuosi sitten (tosin 48v), mutta sai sydänkohtauksen pitkän närästysjakson jälkeen ja toinen tuttu kuoli mahasyöpään närästyksen seurauksena.

      Ja nyt näin luullosairaana ja aina pahinta pelkäävänä olen suunnilleen päättänyt ettei
      lääkkeet auta ja että mahassani varmaan on jtn enkä lääkäriin uskaltaudu mennä,eikä ne enää siellä vakavissaan mua otakkaan.

      Sain viiko sitten myös kivuliaan Aftan suuhuni, se meni tehokkaalla puikkolääkkeellä pois, mutta sellainen voi tulla vitamiinin puutoksesta, samoin närästys?

      Kotoa pois muutettuani (1,½v) sitten olen kärsinyt ties mistä asioista,koska ruokavaliooni kuuluu karkit, sipsit ja harvoin ehkä 2 kertaa viikossa oikea ruoka...

      Aamulla syön hyvin ja terveellisesti kyllä.

      Mutta onko tämä 5pv närästys vaarallista?
      Pelottaa...

      • jaa-aa-ah

        Närästyksesi syihin en osaa ottaa kantaa, mutta sen vaarallisuuteen voin sanoa jotain. Ensinnäkin tähän kohtaan: "Varsinkin kun tuttu kuoli vuosi sitten (tosin 48v), mutta sai sydänkohtauksen pitkän närästysjakson jälkeen ja toinen tuttu kuoli mahasyöpään närästyksen seurauksena."

        Närästys ei ensinnäkään ole ollut mahasyövän syy vaan syy-seuraus-ketju menee toisin päin. Närästys on syövän oire eikä niin että närästys aiheuttaisi syöpää. Olet niin nuori ettei sinulle ole vielä voinut kehittyä mahasyöpää, joten siitä ei tarvitse ainakaan huolehtia. Sydänkohtauskaan ei aiheudu närästyksestä, mutta molemmat oireilevat samalla tavoin. Tutullesi on joko käynyt niin, että se mitä hän on olettanut närästykseksi onkin ollut sydänperäistä tai sitten hänelle on sattunut tulemaan närästys ja infarkti samaan aikaan.


    • huolestunut11

      Oi kiitos vastauksesta, helpotti paljon mieltä... :)
      Siis joo tiedän kyllä ettei närästys aiheuta syöpää vaan että se on monen vaarallisen sairauden oire...
      Mutta joo tosin varmaan vähän harvinaisempaa saada se mahasyöpä tai sydänkohtaus alle parikymppisenä.
      Olo on ollut vähän parempi uuden lääkkeen jälkeen ja toivottavasti menisi kuurin jälkeen kokonaan pois...:)

      Ihanaa että täällä on ihmisiä jotka jaksaa vastailla ja auttaa tälläistä panikoijaa!

      • Kokeilepa Tyrnin marjoja..;;))) Nissä on apu moneen vaivaan.
        Syöt aamuisin tyhjään vatsaasi tyrnin marjoja pureksien siemenet hyvin.
        Niitä ei missään tapauksessa saa kiehuttaa sillä silloin tyrnin siementen sisässä olevat lääkitsevät öljyt tuhoutuvat eikä siten saa niistä apua itselleen.
        Minun tutulla miehellä oli verisyöpä ( leukemia), kehoitin häntä alkamaan nauttia tyrnin marjoja tyhjään vatsaan aamuisin ja mitäs kummaa, hän parani leukemiasta ja on nyt ikionnellinen avustani.
        Siis LUONNON OMILLA LÄÄKKEILLÄ ON MAINIOT OMINAISUUDET ERI VAIVOJEN HOIDOSSA.


      • terveellistä

        Mustikat auttava närästykseen. Syö illalla viimeksi mustikoita tai mustikkakeittoa, samoin aamulla tyhjään vatsaan mustikkakeittoa, niin kyllä närästys ja vatsakivut häviävät.
        Voimakkaasti maustetut ruuat ovat pilanneet monen ihmisen vatsan, joten niitä kannattaa välttää.


      • Anonyymi
        Pusumies kirjoitti:

        Kokeilepa Tyrnin marjoja..;;))) Nissä on apu moneen vaivaan.
        Syöt aamuisin tyhjään vatsaasi tyrnin marjoja pureksien siemenet hyvin.
        Niitä ei missään tapauksessa saa kiehuttaa sillä silloin tyrnin siementen sisässä olevat lääkitsevät öljyt tuhoutuvat eikä siten saa niistä apua itselleen.
        Minun tutulla miehellä oli verisyöpä ( leukemia), kehoitin häntä alkamaan nauttia tyrnin marjoja tyhjään vatsaan aamuisin ja mitäs kummaa, hän parani leukemiasta ja on nyt ikionnellinen avustani.
        Siis LUONNON OMILLA LÄÄKKEILLÄ ON MAINIOT OMINAISUUDET ERI VAIVOJEN HOIDOSSA.

        Tyrnin marjat ja tyrnimehu närästi minua entistä enemmän vaan että oletkohan kirjoittaja tahallasi tässä antanut vinkkiä joka vaan pahentaa närästystä !!!???


      • Anonyymi
        terveellistä kirjoitti:

        Mustikat auttava närästykseen. Syö illalla viimeksi mustikoita tai mustikkakeittoa, samoin aamulla tyhjään vatsaan mustikkakeittoa, niin kyllä närästys ja vatsakivut häviävät.
        Voimakkaasti maustetut ruuat ovat pilanneet monen ihmisen vatsan, joten niitä kannattaa välttää.

        Mulla mustikat aiheuttaa närästystä,varma keino mulle on ruokalusikallinen kokonaisia pellavan siemeniä puoleen design vettä vähintään viideksi minuutiksi, tunti vielä parempi, jos kestää sen ajan kärsiä, ja kitusiin


    • 4+5

      Kannattaisi kyllä syödä ihan oikeaa ruokaa ja terveellisesti, turha huolehtia jostain närästyksestä jos elintavat ovat tuota luokkaa, kuolet aiemmin johonkin muuhun sairauteen tolla herkkujen mässäyksellä... Ja jos koitat vedota siihen, että oikea ruoka on kallista, niin ei ne herkutkaan ilmaisia ole, kalliimaksi tulevat kun oikea ruoka. Ota aikuinen ihminen vastuu omasta elämästäsi.

    • rtyujikl

      Saattaa sappirakkokin oireilla, kun vatsahapot nousivat suuhusi, ne kärvensivät limakalvoja matkallaan. Toipuvat kyllä.
      Sappikohtauskin saattaa tuntua pahalle närästykselle.

      • mutikka

        Mene vaan lääkäriin niin mielsi rauhoittuu ja saatat saada sellaista happoa sitovaa litkua,mahalimakalvosi ovat saattaneet kärsiä tulisista sipseitä ja ärsyyntyä.Älä syö mausteisia ruokia,syö banaania ja juo piimää,ne neutralisoivat vatsan limakalvoja.Oletan että se tuliset sipsit ovat aiheuttaneet pahan ärsytys tai tulehdustilan vatsan limakalvoillesi.Lääkäristä saisit hyvät happoa sitovat lääkeet,ei niitä rennieitä saa ylettömästi syödä,niitakin vain hetken ja jos ei auta niin lääkäriin.


    • Glut

      Kärsin aivan hirveistä refluksioireista. Lääkäritkin päivittelivät oireiden voimakkuutta. Syödessä tai juodessa kaikki takertui kurkkuun ja nieleminen sattui, happamia röyhtäyksiä pitkin päivää. lähes joka yö "kohtaus" eli rintaa puristi vannemaisesti, koko selkä särki ja tuntui että joku olisi yrittänyt repiä ruokatorveani kurkun läpi ulos, edes happi ei kulkenut.
      Kävin lääkärissä, yksityisellä, useasti ja kokeilin zoltista lähtien kaikkea. Myös tähystyksessä olin, kaikki ok. Lääkkeet auttoivat jnkin verran mutta tilalle tuli paha olo ja yölliset kohtaukset jatkuivat. Tietysti jätin pois myös kaikki kahvista sitrushedelmiin jne. Kokeilin kaikkia konsteja mitä neuvottiin. Mikään ei auttanut ja tuntui pahalta syödä lääkkeitä joista tuli huono olo.
      Etsin itse joka päivä ja välillä öisinkin apua netistä ja parista keskustelusta löysin maininnan gluteenittoman ruokavalion avusta. Päätin kokeilla ja viidessä päivässä olo helpottui huomattavasti! Jätin lääkkeet pois ja jatkoin gluteenitonta, nyt viidettä viikkoa. Kaikki oireet ovat hävinneet, myös kohtaukset. Juon kahvia jasyön suklaata, hedelmiä jne ihan normaalisti. Ainoastaan hapollisia juomia en ole koittanut, mutta ei ole toisaalta tehnyt mielikään kun tottui olemaan ilman.
      Suosittelen jokaiselle jolla närästys ym oireita!!! Kokeilkaa edes viikko täysin gluteenitonta, ei siinä ainakaan mitään häviä ja viikko on tosi lyhyt aika. Ei välttämättä kaikille auta mutta kokeilla kannattaa. Minulla ainakin auttoi ja olen todella tyytyväinen. Sitä paitsi lähes kaikkea saa gluteenittomana joten oikeastaan ei tarvitse edes luopua juuri mistään, vaihtaa vain gluton versioihin.

      • luuviulumies

        Viime syksynä olin gastroskopiassa,närästysoireinen ja kovan vatsan vuoksi.
        Lääkäri totesi,että on vähähappoinen vatsa,käski lopettaa närästys lääkkeiden syönnin heti.Olin käyttänyt jo pitkään gavisconia nexiumia.
        Ruokatorveen oli kehittynyt paha sieni infektio,siihen 10päivän kuuri.
        En ole yli 6kuukauteen ottanut mitään närästys lääkkeitä.
        Olen syönyt puolukoita karpalomhua raakana.
        Ihme kyllä ei ole närästänyt.Jotain lääkkeitä varmaan on jotka lisäävät vatsa happoja,
        pitää ensi lääkärikäynnillä tiedustella.Lisäksi olin laihtunut 10kg parissa vuodessa,
        tähystävä kirurgi sanoi,että ravinto ei ole sulannut kunnolla,siitä meinas,että
        paino oli pudonnut.


    • ravinto vaikuttaa

      Viljat tai maitotuotteet (voi kokeilla raakamaitotuotteita) pois vähintään 4 viikoksi. Kokeile kumpi oireet aiheuttaa.

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/viljat.htm

      http://personal.inet.fi/koti/remeli/kalsium.htm

      Lisäksi C- ja D-vitamiinia tarvitaan purkista sekä magnesiumia ja kalaöljyä.

      C- ja D-vitamiinin sekä magnesiumin ja Omega-3 rasvahappojen puute on mm. Suomalaisten yleisin ravitsemuksellinen puutos.

      C-vitamiinia 500-1000mg / vrk
      D-vitamiinia 50-125µg / vrk
      Magnesium (sitraattia) 200-400mg/vrk, kalsiumin ja magnesiumin suhde on 2:1
      Omega-3 rasvahappoja

      D-vitamiinit saa kympillä iHerbistä.

      Muut saa todella edullisesti esim. Citymarketin luontaistuotehyllystä.

      Eli kuukausihinnaksi tulee n. 5€.

      Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UVB-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16 vähintään kädet ja jalat paljaina.

      Huonoin tilanne on afrikkalaista syntyperää olevilla maahanmuuttajilla, joilla esiintyy usein erittäin vakavia D-vitamiinin puutoksia. Syynä tähän on tumma iho ja ruokavalio. Heidän kotimaassaan UVB-indeksi on lähes läpi vuoden 8-15, kun Suomessa se on keskikesällä 3-6. Talvella Suomen UVB-indeksi on 0.

      D-vitamiinia pitää syödä niin paljon, jotta veren D-vitamiinipitoisuus nousee luonnolliselle (kesäauringon nostamalle) tasolle, joka on keskimäärin 125 nmol/l. Lukuisten tutkimusten valossa tämä tarkoittaa vähintään 50µg D-vitamiinia päivässä. Yleensä 100µg ja jopa enemmänkin, jos on isokokoinen ihminen. Pienille lapsille hiukan vähemmän.

      Miksi Christel Lamberg-Allardt ja Suvi Virtanen jatkuvasti mediassa toistavat iänikuista mantraansa 7,5-10 µg/vrk annoksesta, jota ei saa ylittää. Se on epäeettistä ja väärää. Sama jos hoitaisi päänsärkyä jalkarasvalla. Ainoastaan osa pienistä lapsista saavuttavat tällä annoksella veren D-vitamiinipitoisuuden 50 nmol/l, jonka he väittävät riittävän kokonaisterveydelle. Muilla ihmisillä veren D-vitamiinipitoisuus on selvästi alle 50 nmol/l.

      Lisäksi he pelottelevat syövällä ja kuolemalla, jos annostuksen ylittää, vaikka D-vitamiinin puutos on linkitetty yli 70:een syöpätyyppiin ja lukuisiin eri sairauksiin (mm. I-tyypin diabetes, MS-tauti, reumataudit jne...), jotka Suomessa ovat erittäin yleisiä verrattuna päiväntasaajalla asuviin ihmisiin.

      Pelkästään luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava veren D-vitamiinipitoisuus on yli 80 nmol/l ja kokonaisterveyden kannalta 100-150 nmol/l.

      Nykypäivän lääkärin pitäisi ymmärtää, että veren D-vitamiinipitoisuuden määritys kuuluu tärkeänä osana potilaan hoitoon ja sairauksien diagnosointiin siinä missä perusverenkuva, kilpirauhasarvot sekä kolesteroli- ja verensokeritutkimuksetkin.

      Eli jos ette syö D-vitamiinilisää, aloittakaa nyt!

      Kannattaa seurata D-vitamiiniasioita Lääkäri Matti Tolosen sivuilta, vaikka ei hänen mainostamiaan vitamiineja söisikään.

      Riittävä D-vitamiinin saanti (yhdessä muun aidon kunnon ruuan kanssa) vaikuttaa oleellisesti lihasten kasvuun, voimaan ja kestävyyteen sekä lihasten palautumiseen. D-vitamiini on ratkaisevassa asemassa, kun elimistö kuljettaa kalsiumia lihassoluihin, jotta ne voivat supistua ja työskennellä. Ilman riittävää D-vitamiinia lihaksissa ei ole voimaa. Kun kalsiumin on vuorostaan aika poistua lihassoluista, jotta lihakset voivat rentoutua, tarvitaan riittävästi D-vitamiinia. Muutoin riskinä on, että lihakset alkavat krampata, kipeytyvät ja palautuminen heikentyy.

    • vettä 2 litraa päivä

      Reseptivapaiden närästyslääkkeiden jatkuva käyttö on yleistynyt. Suolahappoa neutraloivien ja sen tuotantoa ehkäisevien lääkkeiden päivittäinen käyttö sotkee kuitenkin helposti mahalaukun luonnollisen toiminnan.

      - Ei ole suotavaa käyttää närästyslääkkeitä pitkään ilman lääkärin tarkempaa tutkimusta. Erityisen tarkkana kannattaa olla reseptilääkkeiden ja käsikauppalääkkeiden yhteiskäytön kanssa, ettei tulisi turhaa päällekkäisyyttä.

      - Tilapäisesti käytettynä närästyslääkkeet ovat toki melko vaarattomia, mutta pitkäaikaisessa käytössä ne voivat peittää joitakin oireita ja vakaviakin tauteja, jotka kaipaisivat lääkärihoitoa.

      Närästyslääkkeiden ahkera käyttö sotkee helposti mahalaukun luonnollisen, aseptisen tehtävän.

      - Lääkkeet vaikuttavat mahalaukun vastustuskykyyn bakteereja kohtaan, joita saamme ruuan mukana. Mahahappojen tehtävä olisi niiden torjuminen ja tappaminen ja kun maha tehdään hapottomaksi lääkkeillä, kasvaa suoliston tulehdusten riski ja ravintoaineiden imeytymättömyys ruuasta.


      Ennen apu ruokavaliosta, nyt lääkekaapilta

      Suomalaisista 10-15 % kärsii päivittäisestä närästyksestä. Useimmiten syynä ikävään vaivaan ovat väärät ruokailutottumukset, stressi, tupakointi ja runsas alkoholinkäyttö.

      - Refluksitauti liittyy usein myös ylipainoon. Annoskokojen kasvaminen ja raskas ruoka ovat myös suurimpia syitä taudin taustalla. Kun aiemmin lääkkeitä ei vaivaan ollut, apu oli pakko saada ruokavalion muutoksesta.

      - Ennen mahavaivoja koitettiin selättää löytämällä parempi ruokavalio, mikä on paljon terveellisempi tapa. Nyt otetaan vaan lääkettä, mikä on helpompaa. Ei tarvitse luopua kahvista, runsaasta viljan ja sokerin syömisestä, prosessoiduista maitotuotteista tai runsaasta kasvisrasvapohjaisesta ruuasta.

      - Parempi olisikin keventää syömistä ja välttää ruoka-ainetta, jonka epäilee närästystä aiheuttavan.


      Paras ja halvin närästyslääke on vanha kunnon ruokasuuda veden kera.

      • Lasillinen piimää

        Paras lääke närästykseen on lasi piimää (Gefilus). Ainakin minulla on auttanut.


      • hohhoijaahoo
        Lasillinen piimää kirjoitti:

        Paras lääke närästykseen on lasi piimää (Gefilus). Ainakin minulla on auttanut.

        tommoset piimät ei kyllä kunnon refluksivaivoihin auta


      • leikattu.
        hohhoijaahoo kirjoitti:

        tommoset piimät ei kyllä kunnon refluksivaivoihin auta

        Jos on vikaa, niin leikkaus auttaa ja muutoin ruokavalio.


    • bakteeritheliko

      Oletko tarkistanut voiko sinulla olla helikobakteereja? Nekin voivat aiheuttaa närästystä!

    • Refluttaa

      Ei mitään apua Gastronlelista eikä mistään muustakaan ihmepilleristä.

      Nexium auttaa vähän mutta aika tulossa tähystysleikkaukseen josta sitten lopullinen apu tulee.

      Kirurgin veitsi ainoa apu, näin sanoi lääkäri.

      Haponestolääkkeitä olen syönyt kourakaupalla 20 vuotta joten tietoa ja kokemusta asiasta on.

    • lue...
    • dancing00

      Mullakin on aika kovaa närästystä nyt ja jtn muita oireita, äitikään ei tajua mua!!sanon kyl et mua polttaa kurkku ja se vaa sanoo et aina sul on jotain :( ja mä tiedän et mul on oikeesti jotain vakavaa, toivottavasti tajuaa pian viedä mut lääkäriin ...en uskalla sanoa :(

    • 3333

      http://www.valmarin.fi/emasarvoja.html Tutustu ruokien raaka-aineiden PHon. Itse yllätyin Sitruuna ja puolukka..
      Vilja ja leipä.. Kahvijuoman pH-arvo on 4,8 - 5,2. pH-arvo kuitenkin kuvaa melko huonosti maun happamuutta, eikä pH-arvosta voikaan suoraan päätellä kuinka hapokkaalta kahvi maistuu.
      Tarkkaile ph arvoja lissä emäksisiä ruoka-aineita.
      Hätä apuna Guraem rakeet 500g /purkki 16€ ja juomaveteen ruokasoodaa 1 litra/ maustemitallinen soodaa.
      Tähystyksessä lääkäri sanoi minulla happo kuplii vatsassa, ole ylihappoinen samoin kuin vanhempanikin..

      • GUAREM

        Hätä apuna Guraem rakeet 500g /purkki 16€

        GUAREM sanasokeus


    • Olen saanut jokapäiväisiin polttaviin mahahappoihin helpotusta ruokasoodasta, kukkura teelusikallinen lasillisiin vettä.
      Vaikutus alkaa heti eikä joskus myöhemmin. Epäsuotuisia haittavaikutuksia en ole huomannut. Ihme aine moneen käyttöalueeseen.

    • kuinmyöskin

      Kaupoista voit ostaa 950 gramman ruokasoodaa. Maksaa muutaman euron. Otappa sitä. Pikkulusikallinen aamuin illoin.

    • hsfwefbiw

      Närästystä on ollut ja siihen auttaa mm. seuravat asiat:

      Ruokavalio:
      - mausteiset ja raskaat sekä rasvaiset vähemmälle
      - ruokavalioon lisää kevyttä ja ei niin mausteista ja vähempi rasvaista
      - muista että liika on liikaa eli vaikka vetäisit kevyesti niin ei kuitenkaan liian kevyesti eli välistä vähän raskaampaakin (esim. viikonloppuisin tai silloin kun ei tarvi mennä ja voi olla kotosalla). Kun vedät raskaampaa niin muista etukäteen se närästys eli etukäteen se lääkitys kun meinaat vetää raskasta.
      - jos vedät tuoremehuja niin koita löytää vähemmän närästäviä tai laimenna niitä vähän vedellä.
      - säännölliset syömätavat ja ajat
      - säännöllinen lepo ja yleiskunto (nämä auttaa muutenkin jaksamaan paremmin).
      - leivästä koko viljat sekaleivät (ruisleipä on aika vahvaa ja vaaleakin voi tehdä tepposia, parasta on vain kokeilla erillaista ja mikä on hyvä niin sitä sitten syö).

      - Kahvia jos litkit paljon niin 1-2 kuppia maks per päivä (aiheuttaa närästystä), ja jos korvaisit tämän vihreällä teellä niin aina parempi ja vatsa kiittää.

      - käytä lääkitystä mutta älä jatkuvasti ja kaikki kohtuudella, lisäksi on hyvä käydä juttelemassa lääkärille (närästystä aiheuttaa liikahappoisuus, mahalaukun läpän löysyys / läpän jatkuva aukiolo niin ettei se kiinni mene, sapen liikaeritys ruoansulatuselimissä mikä taasen voi johtua useasta syystä eli lyhyesti lääkäriin myös kandee mennä juttelemaan.

      - alkoholi sitten on aika paha närästyksen aiheuttaja eli sitä vähemmälle myös

      Lyhyesti siis ruoka, lepo, liikunta ja stressittömyys on hyvä kombinaatio hoidella oikein ;D

    • AB-juoppo

      Hapanmaitotuotteiden säännöllinen käyttö ainakin osaltaan auttaa närästysvaivoihin, siis närästys nimenomaan, en tarkoita refluksitautia.
      Että jos aloittajalla ei ole laktoosi-intoleranssia, niin AB-piimä on yksi parhaimpia vatsan rauhoittajia mitä on. Itse saanut mm. apua näistä tuotteista.

    • Tuhkimo1957

      Kokeilepa manteleita. Pari-kolme kun ottaa niin helpottaa, ainakin minulla.

    • Tsemppiä

      Mene hyvä ihminen lääkäriin, joka selvittää närästyksen syyn, ja määrää oikeat lääkkeet, pitkään jatkuneena vaivoina voi eim, puhjeta vatsahaava, vaiva voi olla sydänperäinen tai muita vakavampia sairauksia, elä ihan kaikkea usko mitä tänne kirjoitetaan, vaan anna ammatti ihmiseten hoitaa asia

    • XDaaaaa

      sylje älä niele XD

    • Vuosikausia

      B12 vitamiini kuuklaa närästys ja b-vitamii. Auttoi pitkäaikaiseen närästykseen n. kahdessa viikossa.

    • miki-66

      Ensiavuksi teelusikallinen ruokasoodaa ja lasillinen kylmää vettä päälle. Sitten apteekista Somacia. Joka aamu 14 vrk:n ajan tabletti tyhjään mahaan. Puoli tuntia ennen ateriaa.

    • onhoidettavissa

      Somac tabletti otetaanm aamulla tyhjään vatsaan veden kera. Kannattaa juoda lähes lasillinen lasillinen vettä. Aamupalan saa syödä sitten vasta tunnin päästä. Illalla pidää syödä iltapala vähintäin tuntia ennen nukkumaan menoa, muuten närästää. Jos sinulla on liiallinen hapon eristys ym. tänän liittyviä vaivoja niin voit sulkea aiheuttajia pois yksi kerrallaan. Vaikka ensin vahvat mausteet, seuraavaksi hapan ruisleipä, alat käyttää laktoositonta maitoa, omena kaali lanttu ym. Oikean diaknoosin saa vain lääkärin kautta happokokeella ja vatsalaukun tähystyuksellä. Itse olen kärsinyt tästä reilun vuoden mutta lääkkeellä on hallinnassa.

    • JotainTietoa

      Närästystä voi torjua lääkkeiden lisäksi myös ihan käytännön jutskilla. Närästystä kun aiheuttaa vatsan yläosassa sijaitsevan lihaksen löystyminen, josta seuraa mahalaukun sisällön pääsy ruokatorveen, mistä syntyy em. polttava tunne, kun ruokatorven limakalvo vaurioituu vatsalaukun happamesta sisällöstä.

      Seuraavat on kuultu aikoineen kirurgilta, joka omalla kohdalla närästyksen totesi:

      (a) älä syö koskaan itseäsi täyteen.
      (b) nuku siten, että ylävartalo on jossain määrin ylempänä kuin alavartalo, eli vatsalaukun sisältö ei nukkuessa pääse valumaan ruokatorveen.
      (c) vältä tiettyjä ruokia, kuten liian rasvaisia ja maustettuja.
      (d) jotkut ruoat, kuten kaakaon sisältämä teobromiini, voivat "löysyttää" väliaikaisesti vatsalaukkuun vievää lihasta, mistä seuraa närästystä.
      (e) vältä liikapainoa.

      Polte voi jatkua päiviäkin johtuen siitä, että ruokatorven limakalvo on vaurioitunut. Vie aikansa ennen kuin paranee.

    • Eunuk

      Närästys lähtee parhaiten intiaanejen reseptillä. Purkki johon loraus piimää, raaka kananmuna, sitruuna ja inkivääri.

      • fdasfdas

        Intiaaneilla ei ollut piimää, kananmunia, sitruunoita eikä inkivääriä ennen kuin eurooppalaiset nämä sinne toivat. Olikohan niillä purkkejakaan?


    • auttaisiko

      Riittävä, säännöllinen vedenjuonti.Ei kuitenkaan liikaa ja aamulla , illalla vellimäinen luomu kaurapuuro ,ihan ryyneistä vaikkapa mikrossa tehty, ei liian tiukkaa, sellainen vähän veellimäinen ja ei ylimääräistä lesettä, kuitua vain luonnollinen kauran osa.Kuitua tungetaan joka paikkaan nykyään ja sekin voi liikana aiheuttaa vatsaongelmia.Samoin kumimaiset makeiset sulavat huonosti,etenkin jos syö reilusti.

    • kokemusääni

      Sängynpääty ylös. Laita korotukseksi sängynpäätyyn tolppien alle laudankapple tai parrun palanen. Muutama senttikin auttaa.

      Hiilihydraatit nähemmälle. Esim sokeri pois ja huomaa suklaa se on se kaikkein pahin. Sitten seuraavaksi rasvanen ruoka pois ja huomaa käristetty ja uppopaistettu ruoka kaikkein pahin. Seuraavaksi viljoista vehnä, ruis ja ohra pois. Huomaa viljoista kaura käy sitä voit syödä. Ei ole välttämätön alkaa kokonann gluteenitolle. Esim kauraleipä jossa on vähän vehnää sopii jos ei ole todettu keliakia. Vihanniksista kurkku huono vaihtoehto. Kokeile kesäkurpitsaa raastettuna ja raejuustoon sekoitettuna.

    • Jälleen se kasviruoka. Banaani on paras apu närästykseen. Silloin kun vasta alottelin veganismia, kärsin vielä paljon närästyksestä. Yksi puraisu kypsää banaania auttoi aina välittömästi.

      • Anonyymi

        Heh, minulla päinvastoin banaani aiheuttaa närästystä, samoin sipuli jopa kuivattuna jauheena, en syökään jos maistuu vähänkin enenmmän. Lohi on ruuista kaikkein pahin ja mikä tahansa jos syö liikaa ja joutuu sitten kumartelemaan. Alkoholi närästää lähes aina vaikken käytä edes paljoa. Alkoi jo parikymmnetä vuotta sitten vaikka olin hoikka, nykyään pahenee heti jos paino pääsee hiukankin nousemaan. Samarin ja piimä tehoavat parhaiten, taitaakin pahentua aina kun unohtaa juoda piimää.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Olit vaimosi kanssa pihatöissä tänään iltapäivällä. Tänään pouta, huomenna lauantaina ainakin sadekuuroja luvassa.
      Näytit parantuneen mahavaivoistasi. Hyvää jatkoa teille reippaat ikäihmiset.

    • Anonyymi

      Roskaruoka saattaa aiheuttaa vaikka mitä. Itse söin eilen vahingossa kumimaisia Vicks karkkeja jotka takertuvat kurkkuun ja nyt tuntuu ettei niitä saa millään alas. Rennie pahensi oireita, joten tavallista närästystä tämä ei ole. Saattavat väärät lääkkeet pahentaa jos on tulehdus ruokatorvessa. Maanantaina soitan lääkärille ellei mene ohi. Otin puolukkasosetta ruisleivän päällä, tuntui hyvältä kun suussa herahti heti reilusti sylkeä, sehän auttaa ruoansulatusta. Yritän pureskella aina ruoat hyvin samasta syystä, nyt vain nuo karkit tuli nieltyä liian nopeasti. Kokeilen vielä juoda enemmän vettä että huuhtoutuu nuo väärät lääkkeet ruokatorvesta, ja iltapalaksi kauravelliä. Valkoisen leivän syönti myös loppuu tähän. Kerron myöhemmin tepsikö tämä. Tsemppiä sinulle!

    • Anonyymi

      Lisäksi, älä stressaa niitä häitä, ota rauhallisesti

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8396
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2555
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      122
      2277
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1946
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1282
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe