pakkoesiintyminen luokan edessä!

tärinä

Aikuisopiskelijan olen tullut siihen tilanteeseen, josta luulin päässeeni, peruskoulun päättymisen myötä!

Luokan jokaisen jännittäjän, punastelijan ja änkyttäjän on opettajamme pakottamana esittää koti-ja etätehtävät luokan edessä. Näin jokainen alkava riemuviikko opinnoista on muuttunut painajaiseksi ja mahdollisesti myös opintojen päättymiseen tästä syystä!

Olen aloittamassa asiasta keskustelua mahdollisesti rehtorin kanssa mutta pohjaksi haluaisin tukea ja kaiken mahdollisen tiedon opettajan subjektiivisesta, tai mistään oikeudesta, nöyryyttää meitä jotka eivät pysty suoriutumaan näistä tilanteista ilman tuskaa ja ahdistusta!

tuleva tutkinto ei ole missään tekemisessä esitelmöinnin tai näyttelyn kanssa!!!

38

3218

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 2+2

      Haepa tohtorilta rauhoittavia, ne auttavat ihan varmasti. Ja jokainen onnistuminen eli vähän vähemmin jännittävä esiintyminen tuovat itsevarmuutta.
      Koulua ei jännittämisen takia kannata lopettaa, mutta keskustelu opettajan kanssa voi valaista asiaa.

      • tärinä

        No huhhuh mikä ohje, mutta kiitos kuitenkin..


      • Närvårdare344
        tärinä kirjoitti:

        No huhhuh mikä ohje, mutta kiitos kuitenkin..

        Ei nyt sentään rauhoittaviin kannata ryhtyä, mutta monet esiintyjät esimerkiksi käyttävät häiritseviin jännitysoireisiin betasalpaajia. Ne eivät ole ns. mömmöjä, vaan hidastavat sydämen sykettä. Jos olet muuten terve, niin enpä usko että sinulla on estettä vaikka tarvittaessa kokeilla niitä, jos asia ei muuten hoidu. Itse olen lähihoitajaopiskelija, 44v enkä edes hiljaisemmasta ja ujoimmasta päästä, mutta juuri tuo esiintyminen luokan edessä oli kyllä kanssa inhottavaa. Pystyn spontaanisti esiintymään ja puhumaan vaikka mitä ryhmässä ja vieraillekin ihmisille, mutta se vuoron odottelu vie kaiken normaaliuden koko touhusta, ja jäljelle jää vain vapiseva ääni ja hajonneet ajatukset.


      • Betterchoise

        Mömmöt kannattaa jättää ottamatta, on parempiakin vaihtoehtoja kuin kieli poskella oleminen. Rauhoittavat on ihan erilaiseen käyttöön.


      • TyytyväinenKäyttäjä
        tärinä kirjoitti:

        No huhhuh mikä ohje, mutta kiitos kuitenkin..

        No niin oli! Rauhoittavia saa netistä tilaamalla, ihan suomalaisesta apteekista. Ei niistä kannata lääkärille maksaa siinä välissä.


      • Anonyymi

        Kiva katsoa kun riikka purra oli luokan edessä. Mamun kakara ei uskaltanut puhua mitään hyvä vaan kun musta kakara pelkäsi. Etelä suomessa joutuu koulua vaihtamaan kun mamut häiriköi ihan älyttömästi. Ihan väärin meitä suomalaisia kohtaan.


    • Ujo minäkin

      Minäkin olin ennen ihan hirveän ujo ja pelkäsin kaikkea esiintymistä. Sitten aloin ajatella, että esiintyminen on mahdollisuus, kerrankin minua kuunnellaan.

      Vaikka joku möhläys sattuisikin sen voi kuitata huumorilla. Missään tapauksessa maailma ei siihen kaadu, ei omasi eikä kenenkään muunkaan maailma. Ja seuraavana päivänä kukaan ei muista koko juttua.

      Opettaja ei ketään nöyryytä, ujoakaan. Mutta ujonkin on tosi hyvä oppia selviytymään noinkin yksinkertaisesta esiintymistilanteesta. Esiintymistilanteita tulee elämässä eteen jokaiselle ammatista riippumatta.

      Siis voit olla aivan varma, että esiintyminen onnistuu niin kuin kaikilta muiltakin ujoilta.

    • kohtalokolkuttaaovea

      Yhdyn aikasempaan - tulevaisuudessa todennäköisyydet ovat sinua vastaan jos luotat siihen, että ei tule vastaavaa tilannetta eteen. Ja kyseinen tilanne voi tulla monestakin tahosta - ei pelkästään esim. työstä.

      Yritä parhaasi ja siinä samalla pitäisi sinunkin kehittyä pelkosi kanssa. En toki lähde vähättelemään... Mutta helpommalla pääset, mitä aikaisemmin pääset pelosta yli.

      Tosin, pahin ja todennäköisin tilanne joka eteesi tulee on ryhmä työhaastattelu. En ole täysin varma, kuinka paljon näitä harrastetaan, mutta jonkin verran ilmeisesti. Naamasi eteen heitetään kysymyksiä joihin pitäisi vastata 15 sekunnin sisään ja muut haastateltavat varmasti tuomitsevat vastauksesi. Tälläinen tilanne koettelee jo vähemmänkin ujoja, mutta se on vain surullinen realiteetti.

      • tärinä

        Hyviä kommentteja ! Ryhmätilanteissa ja haastatteluissa en osaa jännittää. Ainoa asia on tuo luokan edessä oleminen ja siellä esiintyminen. Jos kärsii lentopelosta ja siihen vielä lisäjännitysmomentteja lisää niin jännityksen määrä on samaa luokkaa! Inhottaa tämä tilanne, mutta en ole siitä päässyt vaikka kuinka haluaisin!

        Juu ja selvyyden vuoksi, olen ollut ennen koulutusta 15v-työelämässä, joten ei aiheettomia kommentteja kiitos!


    • kiukkupohjalla

      Minulla taas riippuu ryhmästä, miltä tuntuu esiintyä. Jo joukossa on edes joku, jonka tiedän olevan samalla aallonpituudella kanssani, ei ole ongelmaa. Mutta jos joukko tuntuu vieraalta ja joukon ajatukset vieraalta, eikä vetäjäkään ole reilu ja avarakatseinen, vaan pikkusieluinen omaan napaan tuijottaja, voi pelkkä haluttomuus puhua Niille, aiheuttaa puistatuksen. Ja koko kurssi vaikuttaa huuhaalta, ei asiaa nimeksikään. Ja minä olen ainoa antava osapuoli itseni kannalta.

      Tämä ei muuten ollut vitsi, vaikka voi siltä kuulostaa.

    • hienoa wille

      Hei, mutta jos joutuu joka viikko tuon tekemään, niin siinähän harjaantuu, ja jännittämisen ja pelon pitäisi pikku hiljaa väistyä.

      Teillä ei sitten ole iso luokka. Nimittäin jos on paristakymmenestä kolmeenkymmeneen tyyppiä vuorotellen esittämässä töitään, niin siihenhän menee monta tuntia.

      Mutta plussaa on toki teillä se, että saatte tehdä työnne yksin. Joissakin paikoissa hommat vedetään ryhmätöinä, ja kun ryhmätyö on sitä, että osa tekee keskenään (haluaakin tehdä, eivätkä siedä ulkopuolisten höpinöitä) mutta olettavat kuitenkin että jokainen sitten esittää sen heidän tekeleensä, niin ei siinä kovin hyvin voi käydä.

      • tärinä

        Esiintyminen ja olennainen tulee tehdä alle 10min/hlö....


      • ei pidä alistua

        Esiintymisjännittäminen voi johtaa psykoosiin.. Älä todellakaan pakota itseäsi siihen, jos et ole valmis esiintymään. Tuhoat vaan turhaan aivosolujasi ja niiden takaisin kasvattaminen vie aikaa. Joka viikkoinen esiintyminen = kauhujen kammio, puhdasta kidutusta ja lobotomia!


    • Jonnajonna......

      Kyllä varsinkin aikuisen ihmisen pitäisi pystyä selviytymään tuollaisista tilanteista.
      Mitäs sitten jos tulevalla työpaikalla käy jotakin ennalta-arvaamoatonta ja tilanteessa vaadittaisiin toimintakykyä, mutta menetkin ihan lukkoon?

      Jos mokaa, ketään ei kiinosta. Kukaan ei muista sitä enää vartin päästä kun olet istunut paikallasi ja joku toinen puhuu.
      Vaikka en jännitä, mokailen usein, soittaessani joskus tärkeitäkin puheluita, mutta kun vetää henkeä ja aloittaa alusta, ei kukaan ole minulle vielä nauranut ja on maltillisesti kuunnellut mitä sanottavaa minulla on.

      Miten uskallat käydä kaupassa tai vastata lehtimyyjälle? Entäs lääkärissä käynti, miten kaikki perus asiat elämässä onnistuu jos on tuollainen asenne?

      • yksinäistä työtä

        Tuskinpa kukaan asenteen takia jännittää. Oletko kuullut sosiaalistentilanteiden pelosta tai paniikkihäiriöstä?? Ei siihen ikä vaikuta. Itse en pystyisi ilman lääkitystä käymään edes kaupassa,paniikkihäiriö rajoittaa paljon työelämäänikin.


    • jotainhöpinää

      Suosittelen vaan pakottamaan itsensä noihin tilanteisiin, koska niitä ei ikinä tule kestämään, jos ei tee. Itse olen vältellyt kaikkea mahdollista esiintymistä aina, kun se on mahdollista, mutta harvoinpa tuo on. Nyt kun on joutunut esiintymään enemmän, ei se enää tunnukaan hirveältä. Jos en esiintyisi näiden opiskeluvuosieni aikana pienesti, en tulisi koskaan pystymään esittämään opinnäytetyötäni, joka kuitenkin on pakollista ja melko suurelle yleisölle. Plus tuo, että esiintymisiä (pakollisia) voi tulla eteen muulloinkin, ni mikäs olisikaan sen parempi kuin harjoitella pienessä tutussa ryhmässä.

      Näistä sanoistani huolimatta olen kyllä edelleen itse ihan järjetön jännittäjä ja tekisin yhä mitä vaan päästäkseni niistä, mutta jotenkin olen kaikista aina selvinnyt ja juuri tuo, että enää ei tunnu ihan niin hirveältä. (;

      Niin ja sellaist vielä, että kenenkään tutkinto ei saa jäädä kiinni siitä, ettei pysty esiintymään. Aina pitäisi siis olla mahdollisuus esiintyä vain opettajalle..

    • ............

      Kyllä meillä ainakin kummassakin koulussani opettajat olivat ymmärtäväisiä. Eikä meillä edes ollut mitään esiintymisiä koskaan. Opinnäytetyötä ei kummassakaan koulussani kukaan esittänyt. Ei koulun tarvitse olla kenellekään kärsimystä. Minulla on diagnosoitu paniikkihäiriö, sosiaalisten tilanteiden pelko ja olen selektiivisesti mutisti. Hyvin ovat opettajat ymmärtäneet. Yksikin opettaja sanoi, että ei se ole tarkoitus, että koulun pitää olla kärsimystä.

      Olen sitä mieltä, että kaikista ei ole pakko tulla esiintyjää. Loistaa voi myös vaikkapa kirjallisissa tehtävissä. Kaikissa työpaikoissa ei koskaan tule vastaan minkäänlaista esiintymistilannetta. Jos ei halua työssään olla esillä, niin luultavasti hakeutuukin sellaisille aloille, jossa saa tehdä työtä ilman esiintymisiä.

      Olen kärsinyt näistä ongelmistani ala-asteikäisestä asti ja enemmän tai vähemmän ollut masentunut teiniä-iästä asti. Yhdessä vaiheessa en puhunut koulussa mitään moneen vuoteen. Sitten yhtäkkiä olen ymmärtänyt, että saan olla juuri sellainen kuin olen. Jos olen lapsesta saakka ollut ujo ja introvertti, niin en minä tästä muutu suulaaksi ja keskipisteeksi tahtovaksi. En minä halua esiintyä ja miksi pitäisikään. Olen hyvä muissa asioissa ja teen sellaista työtä, missä ei ole puhumista yleisölle. Ihmeellisesti elämäni on helpottunut, kun olen ikään kuin antanut itselleni luvan olla oma itseni. Elämä on paljon helpompaa, kun ei koko ajan ajattele, että miksi minä olen tällainen ja että minun pitäisi muuttua. Jos muut eivät hyväksy minua tällaisena, niin silloin yritän olla väärässä seurassa.

    • luokan eteen mars

      Itse opiskelen tradenomiksi ja lähes jokaisella kurssilla on jokin esitelmä luokan edessä. Näitä täytyy sitten pitää vierailla kielillä myös. Kaikki on aivan kypsänä jo näihin, mutta on niistä se hyöty, että luokan hiljaisimmastakin on tullut hyvä esiintyjä. Pyrkimyksenä siinä on varmaan kouluttaa työelämään niitä nykyään jalustalle nostettuja sosiaalisia "hyvä tyyppi" taitoja.

      Joka hiton paikassa pitää pärjätäkseen olla mielin kielin paskanjauhaja "hyvä tyyppi" ja muut ominaisuudet jää toiseksi.

      Ainakin Metropoliassa on jännittäjille omia ryhmiä yms.

    • poliitikko1

      Esiintymispelosta pääsee esiintymällä. Kuulostaa karulta, mutta kerta kerran jälkeen on aina helpompaa. Kun tajusin tämän itse, niin aloin harrastamaan politiikkaa. Esiintymistilanteita piisaa. Olen päässyt pelostani eroon.

      • Viisautta teillekin

        Voi kun olette tietämättömiä ja ajattelemattomia kommenteissanne. Ajattelette vain esiintymisjännitystä, sellaiseen toki auttaakin että vain esiintyy ja esiintyy vielä lisää... Joillain tuo tila vaan lähenee pakokauhua, siihen ei mikään järjellä ajattelu, eikä itseään niskasta ottaminen, eikä ryhdistäytyminen saatikka itsensä pakottaminen auta, pelko ja kauhu siinä tilanteessa on niin voimakas tunne, ettei siihen itse voi eikä pysty vaikuttamaan, eikä se mistään mokaamisen tms. pelosta johdu.


    • toistoja toistoja..

      Se on ihan ymmärrettävää, että alussa jännittää. Muista kuitenkin, että esiintyminen on vain hyvin pieni osa elämääsi! Ota palaute toisesta korvesta sisään ja toisesta ulos. Toisto mestarin tekee!! Muista se, että jokainen tekee virheitä ja älä ota asioita liian vakavasti. Kyllä siitä hyvä tulee!

      • Jokainen on yksilö

        Kannattaa kertoa opettajille ja jos opettajat ei usko, niin psykologilta todistus. Monesti kouluissa on nykyään mahdollisuus tehdä vaan opettajalle tai sitten opettajalle ja muutamalle kaverille. Se voi oikeasti olla parempi ratkaisu, kuin ongelman kohtaaminen.

        Voimakas esiintymisjännitys voi häiritä muita opiskeluita ja pilata muun elämän. Ei ihmisen pidä elää alituisen pelon vallassa. Vaikka esitys menisikin hyvin, sitä edeltävä tunne voi olla niin hirveä, että välttelee seuraavaa esiintymistä ja seuraavat esiintymiset jännittää vaan enemmän ja enemmän. Ei kaikilla parane esiintymisjännitys esiintymällä, joillakin pahenee. Esiintymisistä voi saada vakavia traumojakin.

        Kaikissa ammateissa ei todellakaan esiinnytä. En usko, että edes puolissakaan. Ja on se kuitenkin ihan eri esiintyä työpaikalla kuin koulussa. Koulussa on erilainen ilmapiiri. Jo pelkkä luokkahuone voi luoda negatiivisen kuvan esiintymisestä.

        Olen sitä mieltä, että esiintymisjännitystä voi lievittää esiintymättäkin.. Mielikuvaharjoitukset ovat hyviä, erilaiset keskusteluryhmät, hypnoosihoidot, psykologit, aiheeseen tutustuminen yms. mutta myös aika.

        Ajan kanssa varmuutta saa muualtakin kuin niistä esitelmien tekemisestä ja varsinkin jos on paljon huonoja esiintymiskokemuksia ja sen takia pelko on vallitseva. Aika auttaa unohtamaan ne huonot kokemukset. Esiintymisten pitäisi olla ehdottomasti vaapaehtoisia kaikissa oppilaitoksissa. Nykyinen systeemi on naurettava! Ihmiset ovat yksilöllisiä ja ihmiset myös kasvavat eri tahtiin. Kyllä sen itse tietää, kun ja jos on valmis ja haluaa esiintyä.

        Älytöntä, että meitä kaikkia tungetaan samoihin muotteihin. Ei kaikista tarvitse tulla esiintyjiä. Riittää kun osaat käydä normaaleja keskusteluja ja ehkä esittää työsi muutamalle henkilölle. Suurimmassa osasta ammateissa ei esiinnytä millekään 50-100 päiselle yleisölle, ei välttämättä edes 10-20 henkilölle. Elämästä pitää nauttia, ei kärsiä. Jos on kova jännittäjä niin ei se jännitys kaikkoa pakottamalla itsensä niihin tilanteisiin tai sellaiseen ammattiin. Pahimmassa tapauksessa koko maailma pyörii vaan jännityksen ympärillä eikä elämästä ehdi ottaa kaikkea irti täysillä omalla tyylillään.


      • tärinä
        Jokainen on yksilö kirjoitti:

        Kannattaa kertoa opettajille ja jos opettajat ei usko, niin psykologilta todistus. Monesti kouluissa on nykyään mahdollisuus tehdä vaan opettajalle tai sitten opettajalle ja muutamalle kaverille. Se voi oikeasti olla parempi ratkaisu, kuin ongelman kohtaaminen.

        Voimakas esiintymisjännitys voi häiritä muita opiskeluita ja pilata muun elämän. Ei ihmisen pidä elää alituisen pelon vallassa. Vaikka esitys menisikin hyvin, sitä edeltävä tunne voi olla niin hirveä, että välttelee seuraavaa esiintymistä ja seuraavat esiintymiset jännittää vaan enemmän ja enemmän. Ei kaikilla parane esiintymisjännitys esiintymällä, joillakin pahenee. Esiintymisistä voi saada vakavia traumojakin.

        Kaikissa ammateissa ei todellakaan esiinnytä. En usko, että edes puolissakaan. Ja on se kuitenkin ihan eri esiintyä työpaikalla kuin koulussa. Koulussa on erilainen ilmapiiri. Jo pelkkä luokkahuone voi luoda negatiivisen kuvan esiintymisestä.

        Olen sitä mieltä, että esiintymisjännitystä voi lievittää esiintymättäkin.. Mielikuvaharjoitukset ovat hyviä, erilaiset keskusteluryhmät, hypnoosihoidot, psykologit, aiheeseen tutustuminen yms. mutta myös aika.

        Ajan kanssa varmuutta saa muualtakin kuin niistä esitelmien tekemisestä ja varsinkin jos on paljon huonoja esiintymiskokemuksia ja sen takia pelko on vallitseva. Aika auttaa unohtamaan ne huonot kokemukset. Esiintymisten pitäisi olla ehdottomasti vaapaehtoisia kaikissa oppilaitoksissa. Nykyinen systeemi on naurettava! Ihmiset ovat yksilöllisiä ja ihmiset myös kasvavat eri tahtiin. Kyllä sen itse tietää, kun ja jos on valmis ja haluaa esiintyä.

        Älytöntä, että meitä kaikkia tungetaan samoihin muotteihin. Ei kaikista tarvitse tulla esiintyjiä. Riittää kun osaat käydä normaaleja keskusteluja ja ehkä esittää työsi muutamalle henkilölle. Suurimmassa osasta ammateissa ei esiinnytä millekään 50-100 päiselle yleisölle, ei välttämättä edes 10-20 henkilölle. Elämästä pitää nauttia, ei kärsiä. Jos on kova jännittäjä niin ei se jännitys kaikkoa pakottamalla itsensä niihin tilanteisiin tai sellaiseen ammattiin. Pahimmassa tapauksessa koko maailma pyörii vaan jännityksen ympärillä eikä elämästä ehdi ottaa kaikkea irti täysillä omalla tyylillään.

        Kiitos Sinulle!

        Aivan loistavaa tekstiä. Olen samaa mieltä kanssasi, veit pohdinnan vielä syvemmälle kuin täällä uskalsin odotaa, kiitos siitä!

        Olen tehnyt kompromisseja näiden asioiden tiimoilta. Turhia lisätraumoja saanut kylläkin.... Tuo ympäristö tuottaa jotain sellaista, joka ei sovi minulle..
        Töissä ja harjoitteluissa näiden asioiden kanssa koskaan ole ollut ongelmaa. Siellähän nämä eivät ole teennäisiä tilanteita, vaan informaation jakamista oikealla hetkellä ja oikeassa paikassa.

        Olisitpa vastannut alkuvuodesta jo! Hyvää syksyä sinulle ja kaikille täällä!


    • 1+8

      Olen kuullut että jotkut jännittäjät ovat saaneet tehdä esityksen videoiden kautta.

      • tärinä

        Olen tuon oppilaitoksen kaavan mukaan ja pakotanut itseäni siihen.. Ei hyvä mutta kuuden esityksen jälkeen olen kuitenkin hengissä... about.. Olen selvitellyt tuotakin vaihtoehtoa, mutten vaan kehdannut tunnustaa, esiintymiskammon tuolla olevan niin paha. kiitos sinullekin.


      • ei aikuisen tarvitse

        Minä sain olla tekemättä. Sanoin vaan, että "aikuisten oikeesti minä en tule teille esiintymään". Kun vielä intettiin, kävelin pois luokasta ja tulin vasta seuraavalla kerralla takaisin. Ei kyselty enää uudestaan esiintymään..


      • tärinä
        ei aikuisen tarvitse kirjoitti:

        Minä sain olla tekemättä. Sanoin vaan, että "aikuisten oikeesti minä en tule teille esiintymään". Kun vielä intettiin, kävelin pois luokasta ja tulin vasta seuraavalla kerralla takaisin. Ei kyselty enää uudestaan esiintymään..

        Tuo olikin jo radikaali ratkaisu!
        Vaatii jo aika paljon tehdä tuo, sitten vielä olla välittämättä muiden mielipiteistä. Jos on toiminut sinulla hyvin, miksei tuotakin olisi voinut hyödyntää.


    • sama jama

      Pakokauhuun ei auta harjoittelu eikä esiintymiskokemus. Itse pelkään jopa vastata muiden kuullen tunnilla tai tehdä ryhmätöitä joissa joudun puhumaan mutta tietysti pahinta on luokan edessä esiintyminen. Olen aikuisopiskelija ja kärsinyt ongelmasta ihan nuoruusvuosista asti. Lääkäriltä olen saanut beetasalpaajia jotka ihan pahimpia oireita lievittävätkin.

    • tärinä

      sama juttu..outoa kun töissä menee tuossa asiassa hyvin! Pitäis varmaan mennä hypnoositerapiaan tai jotain ? Tsemppiä Sinulle(kin)!

      • sama jama

        hypnoositerapiaakin olen kokeillut, vaan ei auttanut.


    • Atk-Hirressä

      Aikuisena uudelleen koulutukseen. Yllätys oli koulun vaatimus 100 % medialukutaidosta. Internetistä osaat tiedot etsiä, tekstin käsittelyllä naputella sujuvasti ja Power-Pointilla luokan edessä esittää. ATK- OPETUSTA EI OLLUT Surkeat Atk-taitoni iskivät paniikin päälle, kun piti esitellä itseä, kotikuntaa kuvin. Valvoin öitä, tuskailin tietokoneen kera, en osaa esitysgrafiikkaa, en tajua miten kuvat etsitään internetistä ja liitetään tekstiin, miten värejä ym. efektejä lisätään. Naputtelin Google-Draiviin pohjan, pyysin opea neuvomaan miten se avataan. Luokan edessä hiirellä likkasin surkeaa kirjoitelmaa ja kerroin mikä olisi hyvä esitelmä, miksi en osannut tehdä sitä, miksi minua risoo kun olen näin onneton tunari atk:n kera ja mistä unelmoin " Vielä mä sen Powerin opettelen" Kun häpeänsä tunnustaa, lähti esiintymispelko. Sain valtavat aplodit ! Nöyryytin siis itse itseni ja voitin pelkoni.

      • tärinä

        tässä hyvä esimerkki kuinka epäonnistuminen voikin olla siunaus..
        Tilanteita ja reaktioita voi olla monenlaista... Jotkut vaan lamaa kokonaan..
        Kuinka vaan, olen onnellinen, että sinulle kävi näin!


    • kokenut88

      Hanki lääkärintodistus, niin vältyt esiintymiseltä. Muuten kannattaa hankkiutua esiintymisjännittäjien ryhmään, koska koskaan ei tiedä, mihin töissä joutuu.

    • sdkjfgerjgr

      Voisit suhtautua esitykseen annettuna TYÖ tehtävänä, aikuisen on tehtävä työnantajan määräämät tehtävät vaikkei ne niin mukavia aina olisikaan.

      Jos joku kuulijoista tölväisee tai mölisee tms. niin voisit ottaa tilanteen haltuun kysymällä mölähtelijältä että oliko sulla jotain aiheeseen liittyvää kommenttia, yleensä sellaisilta menee silloin turpa tukkoon samantien.

      On helpompi esiintyä jos on hyvin perillä esittämästään aiheesta, pidä itseäsi asiantuntijana ja kuulijoita tyhmänä karjalaumana jota sinun on valistettava :D

      No, helppo minun tietysti on sanoa kun en opiskele vaan olen töissä eikä työssäni tarvitse esiintyä. Kuitenkin peruskoulu- ja opiskeluaikoina esitykset ei aiheuttaneet mulle suurta ongelmaa vaikken erityisen ulospäinsuuntautunut tai esiintymishaluinen olekaan.

    • ...

      propral auttaa:=)

      • sedfrgtyh

        Niin tekee, joudun tosin ottamaan 3-4 kertaisen annoksen.


    • Riemu

      Tanssit siinä ja pyydät, että saat kympistä näyttää persettä yleisölle.

    • Anonyymi

      Olis lapset kysyneet haavistolta antoonista olisko oikein että mamu olis maanäiti. Isis,lapsista oli kyse mutta unohti kertoa että äiditkin tuli vaikka suomalaiset vastusti kovasti terroriäitejä. Aina valehtelee

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1458
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1154
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe