Nykyaika. Kehitys, ja siinä mukana pysyminen

uruyrty

on elinehtomme, ja täkeimpiä asioita. Tätä asennetta ja tapaa rakentaa yhteiskuntia tarvitsisi kehitysmaat, ja muut sellaiset kehityksestä jäljessä olevat maat

Kaikesta tästä tulee isoja ympäristöongelmia, jotka tuhoaa luontoamme. Jos eläisimme ns.vanhalla tyylillä ja perinteillä niin luontomme saastuttaminen olisi paljon vähäisempää.

Tässä on hyvyiä ja huonoja puolia. Kumpaa kannattaa, on vaikea sanoa. Mutta hyvinvoiva yhteiskuntakin voi elää vähemmällä kuluttamisella, ja markkinoilla

1

65

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Yryurtu

      Albert Kahn oivalsi että ainoa asia joka on pysyvää on muutos. Toiset ihmiset haluavat rakentaa taloja, jotka kestävät tai kestäisivät isältä pojalle ja yhä pidemmälle. Toiset rakentavat imperiumeja, joiden haluavat kestävän satoja ellei jopa tuhansia vuosia. Historia kuitenkin kertoo, että kuninkaatkin kuolevat. Todellisuudessa kuolleella kuninkaalla ei ole valtaa.

      Kehitys ja siinä mukana pysyminen - idean voi ymmärtää esim. rakentamalla EU:ta, ympäristöteknologiaa, vessoja ja viemäreitä, koulutusjärjestelmää, yhteistä uskontoa, puoluetta, identiteettiä ja kulttuurin piirteitä jne. eli olemalla mukana rakentamassa jonkun toisen tai toisten ideaa kehityksestä, tulevaisuudesta tai tarvittavasta muutoksesta, joka on kirjattu suunnitelmiin, perustuskirjoihin tai poliittisiin ohjelmiin.

      Omaa henkistä panosta ei tarvitse sijoittaa toisen idean rakentamiseen vaikka saisi palkkaa tai asiakkaita toisen idean fyysisestä rakentamisesta. Tavoitteiden eroavaisuuksien miettiminen saa aikaan stressiä ja hankaloittaa oman päämäärän saavuttamista. Eikös? Myös toisen itse vääräksi kokemansa idean sisäistäminen saa aikaan stressiä. Eikös? Parempi tehdä vain se minkä pystyy ja nukkua yönsä rauhassa, ja pitää oma yksityiselämä irrallaan toisten ideoista. Pitää yrittää osata erottaa oma henkinen potentiaali toisten visioista.

      Kehityksen ja siinä mukana pysymisen voi ymmärtää siis myös henkilökohtaisella tasolla. Aloillaan oleminen on käytännössä opetettavien kaavojen oppimista, niissä paikallaan pysymistä, ja niiden opittujen kaavojen pohjalta jonkin uuden asian rakentamista. Todellinen muutos on ehkä enemmän ympäröivään maailmankaikkeuteen tutustumista, sen käyttämistä oman henkisen ja fyysisen potentiaalin rakentamiseen, ja oman ponnistuksen käyttämistä maailmankaikkeuden rakennusaineena ilman opittujen kaavojen tukea.

      Siis maailmanmatkaaja voi kiertää kaukaisia maita ja oppia eri kulttuureista ja eri ihmisiltä tai eläinten käyttäytymisestä uusia asioita ilman että on opiskellut ensin maailmanmatkaajaksi. Maailmanmatkaajaksi tullaan vain matkaamalla maailmalla.

      Näitä uusia asioita ei kuitenkaan pidä sisäistää omaksi käytökseksi vaan tulee erottaa opittu tapa ja tavan käyttö rakennusaineena toisistaan siten että se sopii muutoksen ja oman ponnistuksen välineeksi. Nimittäin, kun EU:ta rakennetaan ja kehitetään, tai yrityksen rakentavat omaa imperiumiaan, heille oikeushenkilöinä niin tietokoneet kuin ihmisetkin ovat vain välineitä. Kuitenkin jokainen meistä on oikeushenkilö, ja voi pitää itsellään sen vallan ja henkisen kapasiteetin, jonka on saanut maailman perustamisesta lähtien. Älkäämme siis olko enää orjia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      335
      2941
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      107
      2214
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      120
      1640
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1164
    5. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1057
    6. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      61
      1003
    7. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      41
      960
    8. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      148
      944
    9. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      290
      852
    10. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      41
      773
    Aihe