olds 307 onko tietomiehiä

Eepi the great

85 buick electra oldsin 307 koneella ylivaihde laatikolla. Kunnon pakkasilla kulutus kaupungissa parhaillaan 28 l sadalle. Vähän iisimmillä keleillä voi mennä johki 22 litraan. Käytetty kaasari huollossa jossa seokset säädetty. Eipä juuri auttanut. Maantiellä kun oon pitkällä retkellä käynyt niin kulutus n. 13-16 l, riippuu kuinka lujaa ajaa. Voiko johtua kova jano esim. Jos saastelaitteissa vikaa?

15

2048

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eepi the great

      Unohdin mainita että auto ei vuoda polttoainetta.

    • Edelbrock c

      Normaalia tuo kulutus on. Ei vanhaa, kulunutta kaasaria saa kovinkaan hyvin säätöihin.

      • eepi the great

        Oman ja kaverien kokemuksen mukaan kulutus on melko suuri. Mun aikasempi samanlainen lintta meni bout 15-16 litraan sadalla, kesät talvet. Nyt vaan kukaan ei tunnu keksivän miks kone hörii niin paljon. Pakokaasukin on niin sankka ja bensalta haiseva että alkaa voida pahoin kun aamusin laseja skrapaa. :) kyllähän jenkeissä pakokaasua tulee, mutta tämä on epänormaalia. Vikaa etsiessä... Ajattelin jos joku olis keksiny.


    • Keith black

      Varmaan konekin on väljä, 28 vuotta vanha ja paljon ajettu, kulutus on kohdallaan.
      Pakkasilla välykset ovat todella suuret kun vielä on kulumaakin.

      • c1500

        ...Ei 28v kone ole vielä välttämättä väljä jenkissä!!

        Ittellä oli 640.000km ajettu Olds.... avaamaton kone joka oli ihan normi arvoissa muuten !
        Siinä ilmeni samanlainen iso kulutus (28/100km) yhtenä talvena ja en nyt (ikävä kyllä) muista mika oli syynä mutta Quadrajet 4:ssä (kaasutin) oli joku pikku nippeli viallinen. Siihen aikaa oli Oulunkyläss huoltis jossa oli mies joka sen vian noin 1/2 vain korjasi
        ..paha paha etten tarkemmin muista....eikä Oulunkylän huoltiskaan ole entisellään....:-(


      • Anonyymi

        Mistä näitä neropatteja oikein tulee? Ei mitään käsitystä miten koneet kestää. Just joo 5v vanha auto? ÄKKIÄ RÄSSIIN SE ON LOPPU ! Varmaan joku ituhippi.
        ” Varmaan konekin on väljä, 28 vuotta vanha ja paljon ajettu, kulutus on kohdallaan.
        Pakkasilla välykset ovat todella suuret kun vielä on kulumaakin.”


    • Hommaa uusi!

      Väljyydestä nyt tiedä ja eiköhän tuo öljyä pikemminkin vie ja pölläyttelekkin jos väljä eikä niinkään bensankulutukseen isosti vaikuta...
      Kannattaisi kuule ostaa ihan uusi kaasutin eikä Suomesta.
      Netti auku ja Ameriikasta,vaikka Summit racingista ym ja samalla pakettiin tietty muutakin tarpeellista sopii samoihin postikuluihin.
      Itellä vanhassa "Jenkkilotjapaskassa"kaikki huolet ja murheet tältäosin loppui uudella ja helposti asennettavalla käsiryypyllisellä Edelbrock Performerilla "suoraan laatikosta "iskettynä paikoilleen.
      Tyhjäkäyntiruuvia hiukka säädin ja huvikseni seosruuveja mutta ei juuri kummemmaksi muuttunut eli hyvä kuin mikä,käy tasaisesti,ei vuoda bensaa tai löyhkää,käynnistyy hyvin eikä kakoile kiihdytyksissä tms ja kulutus ei ainakaan suurentunut yksinkertainen peruskaasari ilman tilpehöörejä
      Joku teräväpää ja viriviri möhkömoottorimuskelimies tietty naureskelee ja vaihtelee suuttimia ja jousia mitälie Barry Granttiinsa tai Speed Demoniinsa mutta siinäpähän tyydyttää itseään ja kauppiaita.
      Perusvehkeissä tämä piisasi minulle eli toimii ja hinta ok.
      Merkkejä on monia muitakin ja valitset minkä valitset.

    • Kattimalli?

      Kokeile vaihtaa lambda-anturi. Vai onko tuohon vaihdettu tavallinen kaasari sähköisen tilalle?

      • eepi the great

        Orkkis kaasari on. Ens viikolla pistämmä auton leimakuntoon niin katotaan mitä kaikkea nyt vaihetaan. Yks kaveri joka on tietävämpi näistä niin sano että siellä oli polttoaineen syöttöön liittyen joku sellainen happitunnistinanturi kokonaan irti ja että se kuulema vaikuttaa. Kuulema se syöttää tällähetkellä aivan helevetisti polttoainetta sinne. Asia on huomattavissa kun antaa enempi kaasua niin sehän meinaa tukehtua. Kiitos kaikille neuvoista ja mä kirjottelen tänne sitten kun se on kunnossa ja oon saanu taas laskettua keskikulutuksen, että mitenkä kävi.


    • Ram318cid

      Happitunnistinta minäkin veikkaan. Ram vanissa hajosi aikoinaan, niin hörppi kans 30 satasella. Koeta käynnistyksen jälkeen polkea kaasu pojaan, niin muutama neliö maata mustana, jos vika siinä. Buickin 455 isolohkollakaan en saanut tollaisia kulutuksia, kun oli kunnossa.

      • zizete

        Jos happitunniste antaa liian pienen tai suuren jännitteen, niin vikakoodi pitäisi ilmaantua (check engine soon - valo). Minullakin 307 nielee lähes 30 l/100 km, mutta kone käy aina hienosti. Pelkässä rauhallisessa maantieajossa menee vain 14 l/100 km.


    • rosvohan tuo on

      Voi ristus. 28l/100 km. Pistä tuollainen rosvo paaliin. Normaalilla autolla ajaa tuolla määrällä 400-500 km. Eihän tuolla uskalla lähteä yhtään pidemmälle matkalle ilman varapolttoaine kanisteria. Jatkuvasti saa olla mittarilla.

    • onaboy

      joskus ajelin -39 pakkasilla vastaavalla 8km suunta työmatkoja niin kulutus huiteli päälle 30 litran kun jatkuvasti kylmällä koneella ajeli, matkassa taas talvellakin meni vain 11.5 litraa satkulla eli kunnossa oli

      • onaboy

        siis -30 pakkasilla


      • luonnollista...
        onaboy kirjoitti:

        siis -30 pakkasilla

        Jo 1.8 litraisella koneella oleva normaalikokoinen henkilöauto voi kuluttaa 15-litraa satasella kaupungissa.

        Tunnustakoot ken tahtoo, mutta totta vaan on.

        Joten nuo päälle 5-litraset ei tietenkään mene alle 20-litran kaupungissa. Ja kovalla pakkasella voi hyvinkin viedä sen 10 litraa lisää.

        Noista kannattas muutenkin ottaa viskotuuletin pois kokonaan talvella. Jäähdyttää ihan turhaa vaan lisää kun kone yrittää lämmetä. Ruisku peleissä huomaa varsinkin kovan kulutuksen talvella kun moottori ei koskaan saavuta oikeaa käyntilämpötilaa. Ja yksi minkä itse teen aina noille on se, että lämppärille menevät letkut eristetään putkieristeellä. Tulee mukavasti lämmintä jo alkumatkasta,kun ei viima jäähdytä ohutseinämäisessä kumiletkussa kulkevaa nestettä.
        : )


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      118
      9465
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      46
      2780
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      156
      2536
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      2039
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1786
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      13
      1590
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1537
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1474
    9. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      9
      1396
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1326
    Aihe