JUMALAKO VALEHTELISI?

Jumala on totuuden Jumala, ja haluaa totuutta salatuimpaan saakka!

Kun nyt Jumala haluaa totuutta, niin hänkö olisi kirjoituttanut Raamattuun tieteellisiä virheitä? Se on tosi, että mitään oleellista virhettä ei ole Raamatussa, vaan kaikki
on punnittua ja todeksi havaittua.

Ja Jumala ei ole laisinkaan tyhmä, että olisi luomiskertomuksen kirjoituttanut vastoin
tieteellistä totuutta. Sitäpaitsi Jumalan mahti ja voima ovat niin suuret, että hän on
niiden puolesta voinut menetellä täsmälleen niinkuin luomiskertomus meille kertoo.

25

143

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tieteenharrastaja

      Ei totisesti:

      "Kun nyt Jumala haluaa totuutta, niin hänkö olisi kirjoituttanut Raamattuun tieteellisiä virheitä?"

      Kun niitä sieltä nyt kumminkin auttamatta löytyy, jää vain yksi mahdollisuus. Ihmiset ne sinne ovat kirjoittaneet (niinkuin myös ne oikeat osat) eikä Hän ole nähnyt hyväksi estää tai oikoa heidän virheitään.

      Vaikea on myös uskoa, että esimerkiksi Paavalin haikailut Troakseen unohtuneesta päällystakistaan olisivat suoraan Jumalan sanelusta kirjattua.

    • Epäjumalienkieltäjä

      "Jumala on totuuden Jumala, ja haluaa totuutta salatuimpaan saakka!"

      Kyllä teidän Jumalanne näyttää tämän palstan perusteella olevan valehtelijoiden Jumala.

      • tieteenharrastaja

        Näyttäisit olettavan, että joukko valehtelijoita jollakin kumman konstilla tietää ja kertoo ihan oikein, millainen Jumala on.


      • tieteenharrastaja kirjoitti:

        Näyttäisit olettavan, että joukko valehtelijoita jollakin kumman konstilla tietää ja kertoo ihan oikein, millainen Jumala on.

        Enpä usko epäjumalienkieltäjän uskovan minkäänlaiseen Jumalaan, kuten en minäkään, vaan hän vain totesi, että palstakreationistien päässä asuva Jumala vaikuttaa valehtelijoiden Jumalalta, toisten ihmisten Jumala taas voi olla jopa suhteellisen looginen kokonaisuus.


      • tieteenharrastaja
        solon1 kirjoitti:

        Enpä usko epäjumalienkieltäjän uskovan minkäänlaiseen Jumalaan, kuten en minäkään, vaan hän vain totesi, että palstakreationistien päässä asuva Jumala vaikuttaa valehtelijoiden Jumalalta, toisten ihmisten Jumala taas voi olla jopa suhteellisen looginen kokonaisuus.

        Luotan kyllä sekä häneen että sinuun tässä asiassa.

        On vain muuten tullut vähän yliherkkyyttä sille, kun toiset kertovat kolmannelta kuultuna, millainen se Jumala on, johon itse uskon. Huitaisen ihan refleksinä.


    • * * * * *

      Miten taruolennot voisivat valehdella?

    • Hehhehheh

      Totuutta näiltä evoilta saa kyllä hakemalla hakea. Toista on Jumalan sana, Raamattu joka on totuus ja muuttumattomana pysynyt jo vuosisatoja.

      • * * * * *

        Se, että USKOO sanaan, ei tee sanaa vielä totuudeksi.


      • Sumerilaiset savitaulutkin on aika hyvin säilyneitä, ainakin jotkut niistä. Kaikki niistä taitavat olla paljon Raamattua vanhempia.


      • wsetttgtdhfb
        kekek-kekek kirjoitti:

        Sumerilaiset savitaulutkin on aika hyvin säilyneitä, ainakin jotkut niistä. Kaikki niistä taitavat olla paljon Raamattua vanhempia.

        Ainut vaan, että se sana on muuttunut kun niitä on kopioitu Raamattuun.


      • tiewteenharrastaja

        Onhan Raamatun tekstikin aina vähän kielenkäännöksissä muuttunut. Enemmän on vuosisatojen aikana silti muuttunut käsitys siitä, mikä ja miten siinä on totuutta.


    • Eihän Raamtussa voi olla tieteellisiä virheitä, kun siellä ei ole tiedettä ensinkään.

    • Kyllä se vain tosi on, että Jumala tiesi mitä kirjoitutti, kun luomiskertomuksesta on kyse; ihan niinkuin muunkin Raamatun kirjoitutti.

      Ja luomiskertomus kestää ennakkoluulottoman ja ennakkoasenteettoman tieteellisen
      tarkastelun mainiosti. Tarpeeksi kun tutkitaan, niin huomataan, että maailma ei ole
      voinut saada alkua mitenkään muuten kuin luomiskertomuksessa kuvatulla tavalla.

      Aivan samoin Raamatun kertoma vedenpaisumus on totta ja siitä merkkejä löytää
      eripuolilta maailmaa. Ja esim. öljylähteissä ole va paine ei ole voinut pysyä edes
      miljoonaa vuotta, puhumattakaan miljardeista vuosista.

      • tieteenharrastaja

        Tosipa hyvinkin:

        "Kyllä se vain tosi on, että Jumala tiesi mitä kirjoitutti.."

        Tiesi myös, mitä ihmiset kirjoittivat ja antoi silti kirjoittaa. Hyvästä syystä.


    • marsunkiillottaja

      Keksisit jotain uutta. Nuo vanhat vakioälyttömyydet eivät enää jaksa kiinnostaa.

    • Luotu?

      Minkähän vuoksi Jumala teki tästä asumastamme pallonmötikästä niin ohutkuorisen, että siellä täällä yhä on reikiä joista maan sula sisusta pursuaa ulos? Aiheuttaen tuhkapilviä, metsäpaloja ja evakuointeja.

      Luomiskertomuksessa sanotaan, että "Jumalan henki liikkui vetten päällä"
      Siis vettä oli kuitenkin olemassa ennen mitään muuta? Oliko veden peittämä maapallo jo tehty silloin kun hän aloitti luomisen? Vai lainehtiko vesi jossain avaruudessa irrallaan - silloinhan se olisi ollut jäätä.

    • Pakstori

      Eli ongelma ei ole siinä, että "Jumala valehtelisi", vaan siinä, että kirjoittajan kohdeyleisö voi mennä hieman "vanhoilla tiedoilla". Vaikka Raamattua on tulkittu väärin, esim. sen suhteen, että "maa on lätty", jos Salomo puhui "maan kiekosta", tai jotain muuta,(Joka voi tarkoittaa koko Galaksiamme?), niin auttamatta silti huomaa, että Raamatun kirjoittajien tietotaso ei täyttäisi ihan nykyajan lukiotasonkaan ihmisen vaatimuksia.... Biologiasta ei Raamatussa ole paljonkaan, ja Kosmosta koskevat osuudet on yleensä kuitattu Jesajan kiukuttelulla sitä vastaan, että "vaikka tekisit pesäsi tähtitarhoihin, minä vetäisin sinut takaisin maan päälle". Danielkin sanoi, että "tieto lisääntyy", ja tämän vuoksi on välttämätöntä jo löytää jo uudempaa ilmoitusta Raamatun lisäksi, ja sellaista, jossa on joitakin varmoja tieteellisiä tietoja jo mukana, en nyt tarkoita juuri mitään "Kosmoksen mittausta", koska niissä ei ole huomioitu aina kaikkia liikeitä, esim. nykyparallaksissa ei ole huomioitu edes tähtikuorien mahdollisesti eri kiertonopeuksia tähdilleen. Mutta JOS ihminen tekee Pyhän Hengen täyttämänä UUDEN ilmoituksen, UUDEN PROFETIAN, ja haluaa pistää jotain aivan uutta tieteellistä tietoa, on syytä olla varma, että kyseistä tietoa ei koskaan voida kumota. Raamattuhan monissa jutuissaan pitäytyi melko maallikon tasolla, 7-päivän luomisessa, ja moni muu tieto, on pahasti käsitetty väärin, eli että Jumala kaikki maailmankaikkeuden luomissyklit pisti alulle, vain 5800=>6100 vuotta sitten, ja se ei tietenkään ole mahdollista, vaan eräänlaista aikaa on VARMASTI kulunut PALJON enemmän....
      Kuitenkin koko materiamaailmamme saattaa olla uusikin keksintö, en tiedä, kun en tiedä....

      • Krevo

        Silleen vaan pieni suhteellistus nykyajan käsitykseen maailmankaikkeuden iästä, ja omasta iästäsi: JOS elät noin 60 vuotta elät noin 2 miljardia sekuntia. JOS siis nykyään arvioidaan maailmankaikkeuden olevan 14=>22 miljardia vuotta vanha, olet siis elänyt ehkä yhden 2/14-osaa sellaisesta elämästä, jossa synnyt heti takaisin maan päälle, ja siis sekunnissa näkisit yhden vuoden... Ja noita elämiä siis sinulla ehkä koko Universiumin aikaan verrattuna 7=> 10 kpl.... Tietysti aikaa jää niin paljon ylikin, että ilmeisesti lopullinen kuolema ja "muuksi muuttuminen" tapahtuu jo muutamien elämien jälkeen.... Maailman enemmistöuskonto siis uskoo sielunvaellukseen, mutta jos kristinusko on hieman ateististissävytteinen, se uskoo vain yhteen elämään, ja sitten Tuomiopäivään, jonka jälkeen jotain, josta länsiuskonnolla ei ole mitään käsitystä... Idän uskonnossa se on siis vain paluu maailmaan, ja hinduta saattavat joutua taaksepäin takaisin eläimiksikin, mutta buddhalaisuudessa ihminen syntyy joitakin kertoja ihmiseksi, ennen "Nirvanaansa", jossa hän on jälleen osa TAO:a Itse Jumalan suurta dharma-merta. Pienet yksilömme siis hyvin todennäköisesti saattavat kadottaa persoonallisuutensa, ja tulla jälleen osaksi alkuperäistä Jumalan itseyttä, mutta jos olemme tehneet jotain ainutlaatuista, meidät jätetään omiksi "lampareiksi", maailmankaikkeuteen, ties kuinka pitkäksi ajaksi, vaikka siis todennäköistä on lopulta NIRVANA, eli paluu takaisin suureen alkutietoisuusmereen, osaksi ainoaa, ylistettyä Jumalaa...

        Vanha vits on, kreationistien ja evoluutikoiden välillä, että kun kreationisti näkee kuvan, joka mielestään hahmottaa noin sekunnin kestävän tilanteen, evolutionisti väittää tilanteen kestävän vuoden.
        Vaikka kyllä Raamttu, mm Pietarin kirjeessä sanoo, että Jumalalle 1 päivä on kuin 1000 vuotta ja 1000 vuotta kuin 1 päivä, mutta noiden lukujen suhteita, ei vain voi oikein vakioittaa....


      • Pakstori
        Krevo kirjoitti:

        Silleen vaan pieni suhteellistus nykyajan käsitykseen maailmankaikkeuden iästä, ja omasta iästäsi: JOS elät noin 60 vuotta elät noin 2 miljardia sekuntia. JOS siis nykyään arvioidaan maailmankaikkeuden olevan 14=>22 miljardia vuotta vanha, olet siis elänyt ehkä yhden 2/14-osaa sellaisesta elämästä, jossa synnyt heti takaisin maan päälle, ja siis sekunnissa näkisit yhden vuoden... Ja noita elämiä siis sinulla ehkä koko Universiumin aikaan verrattuna 7=> 10 kpl.... Tietysti aikaa jää niin paljon ylikin, että ilmeisesti lopullinen kuolema ja "muuksi muuttuminen" tapahtuu jo muutamien elämien jälkeen.... Maailman enemmistöuskonto siis uskoo sielunvaellukseen, mutta jos kristinusko on hieman ateististissävytteinen, se uskoo vain yhteen elämään, ja sitten Tuomiopäivään, jonka jälkeen jotain, josta länsiuskonnolla ei ole mitään käsitystä... Idän uskonnossa se on siis vain paluu maailmaan, ja hinduta saattavat joutua taaksepäin takaisin eläimiksikin, mutta buddhalaisuudessa ihminen syntyy joitakin kertoja ihmiseksi, ennen "Nirvanaansa", jossa hän on jälleen osa TAO:a Itse Jumalan suurta dharma-merta. Pienet yksilömme siis hyvin todennäköisesti saattavat kadottaa persoonallisuutensa, ja tulla jälleen osaksi alkuperäistä Jumalan itseyttä, mutta jos olemme tehneet jotain ainutlaatuista, meidät jätetään omiksi "lampareiksi", maailmankaikkeuteen, ties kuinka pitkäksi ajaksi, vaikka siis todennäköistä on lopulta NIRVANA, eli paluu takaisin suureen alkutietoisuusmereen, osaksi ainoaa, ylistettyä Jumalaa...

        Vanha vits on, kreationistien ja evoluutikoiden välillä, että kun kreationisti näkee kuvan, joka mielestään hahmottaa noin sekunnin kestävän tilanteen, evolutionisti väittää tilanteen kestävän vuoden.
        Vaikka kyllä Raamttu, mm Pietarin kirjeessä sanoo, että Jumalalle 1 päivä on kuin 1000 vuotta ja 1000 vuotta kuin 1 päivä, mutta noiden lukujen suhteita, ei vain voi oikein vakioittaa....

        Tähän vielä sellainen kuva, että Hellvetti ei ole osa Jumalan oikeiden enkelien tietoisuutta, (tulijärvi)ja vaikka sielläkin on PALJON sieluja ehkä, ehkä jopa 1/3-kaikista, niin ne on niitä, joilla oli jotain SYNTEJÄ, eli tietoisuudessa on lain rikkomisesta tullutta saastaisuutta ja epäloogisuutta hengessään... Hellvettiin siis pistetään lillumaan, synteihinsä liian pitkäksi aikaa rakastuneet, ja Hellvettiä väitetään tilaksi, jossa ihmiset kokevat turhaa, katkeraa katumusta, ja pahojen tekojensa kohdistumista itseensä lopulta, mutta jos siellä nuo sieluveet, alkavat puhdistua, tai saavutta jotain läin hyväksymää auktoriteettia, niin sitten kaikki tietoisuudet ovat taas puhtaita, mutta voipa olla, ettei tule koskaan olemaan, koska sanaa saastainen ja likainen ei olisi olemassakaan, ilman syntiä ja lainrikkomista, ja voi olla mahdotonta, että niistä kaikki sieluhenget tulisivat koskaan murtumaan irti, ja sehän poistaisi NIIN PALJON VOIMAA(PELKOA) maailmasta, jos ei olisi pelkoa joutua iankaikkiseen syntien rangaistukseen, että ehkä siis tulee aina olemaan jotain paholaisen joukkojakin maailmankaikkeudessa.
        Tietysti on totta, että sellainen, joka ei rakenna mieltään lailla ja logiikalla, hän mieltää niitä asioita hieman eri tavalla, ja siksi siis se on silti mahdollinen olotila, ja jopa lainkin silmissä, eli laittomuus, on lainkin silmissä mahdollista, vaikka laittoman toimet eivät toteudu, koska maailmankaikkeus ei mitään laitonta ole koskaan mahdollistanut, ja jos "rikkomuksia" on tapahtunut, se on tapahtunut vain sen vuoksi, että jonkin hyvänkin asian puolustus oli niin heikko ja epätäydellinen, että se kyettin rikkomaan.... Siksi siis pienet rikkomuksemme eivät suorastaan Jumalan lakeja voi koskaan rikkoa, koska kaikelle on tehty paikkansa ja aikansa.... Suuret rikkomukset ovat asia erikseen, pienet rikkomukset jokainen pystyy antamaan anteeksi ihan automaattisesti, kuin lapselle, mutta suurissa täytyy suuren rikkomuksen tehneet oltava ajoissa kääntynyt ja katuva ja anteeksipyytävä, ja mahdollisesti rikoksensa rangaistuksestakin ja korvauksesta jotain itse suorittava....
        Kuitenkin, oli rikoksemme suuria tai pieniä, Jumalan Pojan Kristuksen ja kaikkien marttyyriensä veri puhdistaa meidät niistä, ja jos ei tule mitään kovin uudenlaista syntiä, ei meidän enää edes tarvitsisi kuolla.... Se vanha paha synti, väärin ja pahasti pelkkä "kelloon" katsominen, tietysti tuppaa jokaisen murhaamaan ja ennen sadannetta vuottaan pääsääntöisesti, sen kertaisessa inkarnaatiossaan....


    • Luotu?

      Tuo menee kretuilta täysin yli hilseen ja se on syy väittää että krevo puhuu puppua. Emme todellakaan voi tietää vaikka asia olisi niin että palaamme tänne vielä uudelleen. Helvetti voi olla myös maan päällä.

      • tieteenharrastaja

        Krevo on sama kuin Pakstori, Aukino ja eräät muut nimimerkit, joilla hän esittää samoja hallusinaatioitaan diagnoosin ja lääkärintodistuksen tukemana.

        Hänen hvinvointiaan edistää parhaiten, kun ei niitä kommentoi.


      • Pakstori

        Lainaa: Luotu?
        Tuo menee kretuilta täysin yli hilseen ja se on syy väittää että krevo puhuu puppua. Emme todellakaan voi tietää vaikka asia olisi niin että palaamme tänne vielä uudelleen. ******** voi olla myös maan päällä.

        No, itse asiassa siteraasin vain yhtä maailman valtauskonnon(Hindu Buddha) ajatusrakennelmaa, ja melko moni valistunut ateistisesta kristinuskosta järkiinsä tullut on alkanut ajatella idän uskontojen tavoin, itseni kyllä siihen joukkoon mukaan lukien.

        Mutta: Hellvetti on konkreettisesti siis maan magmassa... JOS tulee sellainen helvetti, missä koko maailma on uudelleen tulipallo, vulkaaninen koko maapallomme, tai jos Aurinko laajenee tänne asti, niin silloin on hellvetti maan päällä, mutta todennäköisesti kyse on siitä, että synnit painavat ihmisen haudastaan graviaation mukana maan keskipisteen tuntumaan, siis jopa sen liikkuvaisen uni-astraalikehonsa, jossa oli syntejään potemaan jäänelillä jotain materialistisen ajatusrakennelman tuomaa epäuskoa ja saastetta....
        Siis vaikka jotkut valehtelevat muka jotain hellvettiä kokevansa, niin nauran koko ajatukselle, koska ei olosuhteet ole kellään vielä fyysisesä kehossaan sitä, ellei sitten se astraalinen ajattelu- ja uni-olemuksensa ole jo elämänsä aikana pudonnut maan magmaan? Mutta siitä tuskin säilyy elossa enää fyysisessä kehossaan maan päällä.....


      • Aukino
        tieteenharrastaja kirjoitti:

        Krevo on sama kuin Pakstori, Aukino ja eräät muut nimimerkit, joilla hän esittää samoja hallusinaatioitaan diagnoosin ja lääkärintodistuksen tukemana.

        Hänen hvinvointiaan edistää parhaiten, kun ei niitä kommentoi.

        Lainaa: tieteenharrastaja
        Hänen hvinvointiaan edistää parhaiten, kun ei niitä kommentoi.

        Miksi valehtelet? Ja mistä tuollainen vaino minua kohtaan? Tietysti oikeata vainoa ei mikään tuollainenkaan vielä ole, mutta kuitenkin....
        Saathan sinä tietysti jotain skismaa minua kohtaan esittää, mutta onko sinulla siihen syytä? Se, että minulle on joskus tehty psykoanalyysi, ei tee minusta enää mitään hullua, olen nykyään ihan kokopäiväinen opiskelija TTY:llä....
        Ja yleensä on vähän niinkin, että ihmisillä on paljon mielenterveydellisiä ongelmia, mutta he eivät vain uskalla turvautua ammattilaisiin niissä asioissa.... Jos siis sinullakin "tieteenharrastaja", joskus on, mielen alueen ongelmia, ota rohkeasti yhteyttä psykologeihin, vaikka hoitonsa on nykyään melko kallista.... Ja nykyään varsin usein, monet pistetään loppuiäkseen, johonkin kuntoustuspalvelun piiriin, jos jää kiinni jostakin "hallusinoinnista"....


    • >Kun nyt Jumala haluaa totuutta, niin hänkö olisi kirjoituttanut Raamattuun tieteellisiä virheitä?

      Ei varmaankaan. Tuskinpa Jumala on kirjoituttanut raamattuun juuri mitään. Jos Hän todella kirjoitutti, taktikka oli aika erikoinen: Ensin Hän lähestyi Lähi-Idän vanhimpia kansoja, joiden kirjoituksia sitten paljon paljon myöhemmin kopioitiin juutalaisten raamattuun niitä sopivasti muokaten.

      Ei todennäköistä.

      Valitettavasti et ole opillesi mikään häävi mannekiini.

    • @böljäke

      Raamattu on alusta loppuun asti yhtä suurta tieteellistä virhettä ja täysin epäkelpo tieteen oppikirjaksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      300
      3315
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1798
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1335
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1293
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1193
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1113
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      994
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      926
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe