Testosteroni mittaus ja korvaushoito

Kettlebellman

Onko kenelläkään kokemusta missä kannattaisi käydä mittauttamassa testotasot?
Kävin yli 10 vuotta sitten mehiläisessä ja luulen että eripaikassa olisi voinut saada jotain korvaushoitoa.
Tasot oli muistaakseni 13, melko alarajoilla siis jo 10 vuotta sitten. Eikös ohjearvo ole jotain 10-40 välillä.
Mitään neuvoja? Asun pk-seudulla.

51

19233

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 69-v

   Testotaso tippuu iän myötä.

   Saatuani hieman takaisin lihaskuntoa ja lisättyäni tehoa treeneihin alkoi 6 viikkotreeniä ja kotiasian hoitaminen muodostamaan hankalan yhtälön.
   Varsinkin mave- ja kyykkypäivät veivät mehut eteenkin päin päiväksi, kahdeksi.

   Kävin terveyskeskuksessa kontrollissa. Lukemani oli 12, ikäni 65.
   V51 > 70 pitäisi lukeman olla 29 > 8.

   T-k lekuri väitti lukemaani riittäväksi. Sain urheilulekurilta reseptin geelille 50mg/vrk.
   Tehosti palautumista ja aerobisia jumputuksia.
   Maksimeissa en huomannut suoraa vaikutusta. Tasapaino salin ja kodin kesken palautui.

   Suolistosyöpäleikkausten välillä ja jälkeen olin ilman täydennystä.
   3kk toisen leikkauksen jälkeen aloitin varovasti salilla. Kahdesta kohdasta hajalle revitty vatsa rajoitti tehot sairasvoimistelutasolle.

   Tarkistutin oman tuotannon. Viimeiseen täydennykseen oli aikaa 9kk.
   Taso oli nyt "omilla eväillä" 22.
   Nyt testi oli tehtävä yksityisessä labrassa.

   Perustelin tarvettani urheilulekurille sillä, että selvitäkseni verenpaineeni puolesta ilman lääkitystä on minun käytävä puntilla ja jaksaakseni se, on minun saatavat testoja.

   Kaksi tuntemaani salikaveria, toinen 63v ja toinen 50v, entinen kansallisen tason huippupainija, ovat saaneet lekurilta deka ja susta reseptit.
   50v on osallistunut vielä vapaaottelunkisojen lämmittelymatsiin, tosimielessä!

   Saatuani vatsani melkein siedettävään kuntoon aloitin päivittäisen käytön uudelleen.
   Puolikuntoinen olo on edelleenkin.

  • jjjjjjjj,,,,,,,,,,,,

   Eivätkö kivekset toimi enää kunnolla kuurien jälkeen?

  • reeni77

   Minä kävin mittauttamassa niin
   S- testo 15
   S- sukupuoli(?) 23
   Vapaa testo 269
   Melko alarajoilla mennään ja ikää vasta 35v.
   Onko kenelläkään kokemusta saakohan noilla arvoilla tai onko joku saanut vastaavilla korvaushoitoa?
   Kuurittanut en ole ikinä ja sinkit sun muut on jo käytössä, silti väsymystä ja huonoa palautumista kaikenaikaa.

  • S-testo

   Tutkimus: Ylipainoisilla pojilla hälyttävän alhaiset testosteronitasot
   Ylipaino voi haitata nuorten miesten seksuaalista kehitystä ja vaikuttaa heidän lisääntymiskykyynsä. Tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa ylipainoisten nuorten testosteronitasot olivat puolet alhaisemmat kuin normaalipainoisilla nuorilla.

   Jos testosteronitasot säilyvät näin alhaisina läpi koko teini-iän, tutkijoiden mukaan on olemassa todellinen vaara, että heistä kehittyy impotentteja ja lisääntymiskyvyttömiä aikuisia.

   Löydön teki sama Buffalon yliopiston ryhmä, joka havaitsi, että aikuisilla ylipainoisilla ja tyypin 2 diabeetikoilla testosteronitasot ovat huomattavasti alentuneet.

   Nyt julkaistu tutkimus on kuitenkin ensimmäinen, jossa lihavuuden ja testosteronin yhteyttä on tutkittu 14–20-vuotiailla pojilla. Tulokset osoittivat, että ylipainoisilla pojilla oli noin 50 prosenttia vähemmän testosteronia kuin normaalipainoisilla pojilla. Koska testosteroni ohjaa poikien sukupuolista kypsymistä, näin alhaiset testosteronitasot voivat vaikuttaa haitallisesti seksuaalisten toimintojen kehittymiseen, tutkijat sanovat.

   Painon pudottamisen paremman ravinnon ja liikunnan uskotaan palauttavan testosteronitasot normaaliksi.
   http://www.hs.fi/elama/Tutkimus Ylipainoisilla pojilla hälyttävän alhaiset testosteronitasot/a1305608818080

   D-vitamiini ja testosteroni!
   Tuoreen itävaltaistutkimuksen mukaan veren D-vitamiinipitoisuus kulkee käsi kädessä testosteronipitoisuuden kanssa. Jos veressä oli runsaasti D-vitamiinia, niin silloin myös veren testosteronipitoisuus ja vapaan androgeenin indeksi (FAI) olivat korkeat. Tutkimuksessa oli mukana 2299 miestä.

   Vapaan androgeenin indeksi (FAI) lasketaan kokonaistestosteronin ja sukupuolihormoneja sitovan globuliinin (SHBG) suhteesta. FAI kuvastaa erittäin hyvin androgeenivaikutusta. Testosteronituotannon lisääntyessä SHBG:n synteesi vähenee ja FAI suurenee merkkinä lisääntyneestä androgeenivaikutuksesta.
   http://manninen-nutraceuticals.blogspot.fi/2010/01/d-vitamiini-ja-testosteroni.html

   Aikaisemmissa tutkimuksissa on havaittu, että tunnin auringonotto voi nostaa miehen testosteronia 69 prosenttia. Testosteroni on miehen tärkein sukupuolihormoni. Se huolehtii sukupuolielinten kehityksestä ja luo edellytykset tyypillisille miehisille seksuaalisuuden piirteille (edistää siemennesteen tuotantoa ja pitää yllä seksihaluja). UV-säteily kiihdyttää D-vitamiinin tuotantoa iholla. Tässä tapahtumassa on lähtöaineena skvaleeni, joka muuntuu 7-hydrokolesteroliksi ja edelleen D-vitamiinin esiasteeksi (kalsidioliksi). Munuaisissa kalsidioli muuttuu varsinaiseksi D3-vitamiiniksi (kalsitroliksi). Ilman auringon UV-säteilyä 7-hydrokolestroli muuttuu kolesteroliksi! Tätä ette varmaan ole ajatelleetkaan, mutta seerumin kolesterolipitoisuudet ovat talvella korkeampia kuin kesällä ja se johtuu nimenomaan tästä auringon roolista.

   Ruuan merkitys D-vitamiinilähteenä on vähäinen: 90% ihmisen D-vitamiinista on peräisin iholta (ellei hän ota D-vitamiinia ravintolisänä). Suomalainen saa ruoastaan alle 10µg D-vitamiinia päivää kohti. Suomessa auringonvaloa on riittävästi D-vitamiinin valmistukseen vain toukokuun alusta elokuun loppuun eli kun UV-indeksi on vähintään 3. Joskus lähes koko kesä on niin pilvinen, kylmä tai sateinen, että pelkästään auringosta on vaikea saada riittävästi D-vitamiinia. Auringosta saat D-vitamiinia, mutta vain silloin kun varjosi on lyhyempi kuin sinä itse. Siis lyhyen aikaa keskipäivällä, noin kello 10-16.
   http://sundqvist.blogspot.fi/2010/03/d-vitamiini-lisaa-testosteronia.html

   D-vitamiini lisää miesten testosteronia
   http://terveyshymy.fi/tohtori-tolonen/d-vitamiini-lisaa-miesten-testosteronia

   Testosteronipitoisuudet alenevat usein miehillä ikääntymiseen liittyen, ja se voi esimerkiksi vähentää jaksamista ja lisätä väsymystä. Korkeammista testosteronipitoisuuksista on apua esimerkiksi lihasmassan ja luuntiheyden säilyttämisessä. Uuden kontrolloidun itävaltalaistutkimuksen mukaan riittävä D-vitamiinilisä kohottaa testosteronipitoisuuksia miehillä.

   Tutkimusryhmään kuuluneet käyttivät 83 mikrogramman suuruista päivittäistä D-vitamiinilisää vuoden ajan. Kontrolliryhmään kuuluneet saivat lumevalmistetta. D-vitamiinilisä kohotti kokonaistestosteronin, bioaktiivisen testosteronin ja vapaan testosteronin määrää. Kontrolliryhmässä ei muutoksia havaittu.
   http://ruohikolla.blogspot.fi/2010/12/d-vitamiinilisa-kohottaa-testosteronia.html

   Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
   http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

   • valohoitoa

    Vaikka auringonvalon haitallisuudesta on jauhettu paljon, olen sitä mieltä, että tunti auringonottoa päivässä on terveellistä. Olo on energisempi auringonoton jälkeen ja tunti on sen verran lyhyt aika ettei iho pala kun muistaa kääntyä maatessa tai muuten liikkua auringonpaisteessa.


  • nin minäkin

   voisko vetää johtopäätöksen että auringosta ruskettuneet miehet siis ovat testpakkauksia ja ne jotka yleensäkään auringossa paljon ovat ovat ENIMMÄKSEEN kropaltaan kunnossa.

  • nyrkkisääntö = käytä

   Testo on yksi helpoiten hankittava lääkeaine katukaupassa ja kaiken lisäksi kohtuu halpaa. En keksi ainuttakaan syytä olla käyttämättä sitä, koska näin ainakin yksi kehitystä jarruttava tekijä saadaan minimoitua. Monilla miehillä on testot alakantissa (myös itselläni) ilman että edes tietävät siitä mikä vaikuttaa suoraan treenitehoon ja mielialaan.

   • huawei

    Testokorvaus voi lisätä diabeteksen sekä eturauhassyövän riskiä. Eipä ole haittapuolia vielä tutkittu tarpeeksi, jotta kannattaisi katukauppaan rynnätä. Sitä paitsi miten ihmeessä luotat johonkin katukaupan aineisiin, etkö ole huolissasi munuaisistasi tai terveydestäsi muuten. Testoa saa kotimaastakakin lääkäriltä jos arvot ovat alhaiset sekä vielä osaa hieman perustella, sanoo vaikka että kun heikottaa ja seksihalut on poissa niin varmasti tulee testokuuri, geelinä tai oraalina.


   • Ei muuten tule
    huawei kirjoitti:

    Testokorvaus voi lisätä diabeteksen sekä eturauhassyövän riskiä. Eipä ole haittapuolia vielä tutkittu tarpeeksi, jotta kannattaisi katukauppaan rynnätä. Sitä paitsi miten ihmeessä luotat johonkin katukaupan aineisiin, etkö ole huolissasi munuaisistasi tai terveydestäsi muuten. Testoa saa kotimaastakakin lääkäriltä jos arvot ovat alhaiset sekä vielä osaa hieman perustella, sanoo vaikka että kun heikottaa ja seksihalut on poissa niin varmasti tulee testokuuri, geelinä tai oraalina.

    Terveyskeskuksen yleislääkärille lyöt vaikka mitkä rätningit eteen seksuaaliklinikan viimeisimmistä ajankohtaistiedotteista niin ei tipu korvaushoitoa, vaikka olisi arvot ihan reilustikin alle viitearvojen.
    Syynä todennäköisesti säästöt, ei saa hoitaa koska se maksaa, kitukoon vaan.


   • Testoton
    Ei muuten tule kirjoitti:

    Terveyskeskuksen yleislääkärille lyöt vaikka mitkä rätningit eteen seksuaaliklinikan viimeisimmistä ajankohtaistiedotteista niin ei tipu korvaushoitoa, vaikka olisi arvot ihan reilustikin alle viitearvojen.
    Syynä todennäköisesti säästöt, ei saa hoitaa koska se maksaa, kitukoon vaan.

    Mulla arvo oli kahdessa mittauksessa 4 olen 32v. Mies ,mutta kyllä saa.odottaa ku ne konsultoi jotain sisä.sairaus specialistia


  • s-testo

   Uudet tutkimustulokset osoittavat, että testosteronihoitoa saavat miehet kuolevat muita todennäköisemmin sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

   Testosteronia annetaan usein miehille, joiden testosteronitasot ovat niin alhaiset, että se aiheuttaa esimerkiksi erektiohäiriötä ja väsymystä. Testosteronihoitojen on kuitenkin havaittu kasvattavan riskiä kuolla sydäninfarktiin tai aivohalvaukseen.

   Tutkimukseen osallistui 8709 testosteronivajeesta kärsivää yli 60-vuotiasta miestä. Joka seitsemäs miehistä osallistui testosteronihoitoon ja sai kehon luontaista testosteronia pistoksina tai geelinä. Kaikkien miesten verisuonten kunto oli kartoitettu ennen tutkimuksen aloittamista.

   Havaittiin, että 20 prosenttia niistä, jotka eivät käyttäneet testosteronia, kuolivat tutkimusjakson aikana. Vastaavan jakson aikana kuoli jopa 26 prosenttia niistä, jotka eivät käyttäneet testosteronia. Juuri verisuonten tukoksiin testosteronin käyttäjät kuolivat 29 prosenttia todennäköisemmin kuin testosteronia käyttämättömät.

   Erot eivät selittyneet verenpaineen tai sydänlääkityksen vaikutuksella. Testosteronin käytön aloittaneet olivat ennen käyttöä paremmassa kunnossa kuin ne, jotka eivät aloittaneet käyttöä.

   Suurimmalla osalla tutkimukseen osallistuneista miehistä oli jo ennen tutkimuksen aloittamista ollut sepelvaltimotaudin oireita, korkea verenpaine, diabetes tai muita terveysongelmia. Ei siis ole varmaa, päteekö tutkimustulos nuorempiin ja terveempiin testosteronihoitoa saaviin miehiin.

   Testosteronin pitkän aikavälin riskit tunnetaan yleisesti huonosti. Jotkut tutkimustuloksen viittaavat siihen, että testosteronihoito voisi myös pahentaa uniapneaa tai kasvattaa kivessyöpäriskiä.

   Lähde: Reuters

   • Alepassa

    Sama juttu Viagran käyttäjien kanssa, mutta eipä haittaa.


  • jari

   Minkä hintaisia moiset mittaukset? Ja missä? Pk-seudulta.

  • hyatart

   Muutaman kympin varmaan terveyskeskuksessa. Itse kävin aikoinaan yksityisellä ja 450e kahdeksan putkiloa verta. Pitäisi käydä uudestaan ja sustaa pyytää.

   • jari.

    Aikas iso summa yksityisellä.. Voiko se olla noin iso ero yksityisellä ja terveyskeskuksella?


   • testrogeeni
    jari. kirjoitti:

    Aikas iso summa yksityisellä.. Voiko se olla noin iso ero yksityisellä ja terveyskeskuksella?

    Pelkkä s-testo mittaus yksityisellä on varmaankin noin 50-60€. Terveystalossa tarvitsee lääkärinlähetteen, Mehiläiseen pääsee muistaakseni ilman.

    Tuolla s-testo mittauksellahan ei mitään korvaushoitoja tipu vaan pitää olla vähintään tuo noin 500€ paketti (ja tietysti arvot alle alarajan). Sitten jos pääsee korvaushoitoon, saa testosta 35%-,65%- tai 100% kelakorvauksen. Sustanon maksaa apteekissa 9,10€/ml, joten 35% korvattavuudella maksaa samanverran kuin katukaupassa. Katukaupasta ostaessa vaan voi itse määrätä minkäverran ostaa.


  • 50v

   Illalla kun syöt tyhjään vatsaa 100g mansikoita. Aamulla jopottaa hyvin. Kannattaisi ensin korjata ruokavaliota kuin korkata lääkepakkauksia!

   • testrogeeni

    Testosteronia kun pistää niin jopottaa vielä illallakin hyvin.


  • hyakakajh

   Joo, itselläni katsottiin kaikki muutkin arvot ja tuo hinta selittyy sillä. Kyllähän ruokavaliolla on hyvinkin merkitystä, mutta jos arvot reilusti alle kympissä niin siinä ei enää perunat auta.

   Sustaa hommattava piakkoin, joko apteekista tai kadulta.

  • ryssänapit jeejee

   Ei lekurin pakeilla mitään tarvitse itkeäkään, vaan luovuttaa verta ja tuloksien tullessa testoresepti tarvittaessa kirjoitetaan ja apteekista hakemaan.

   • pai

    Testogeeliä löytys,jos ketä kiinnostaa,apteekin hinnalla pakkaus,jäi yli ku korvaushoito lopetettiin.


   • testogeeeli
    pai kirjoitti:

    Testogeeliä löytys,jos ketä kiinnostaa,apteekin hinnalla pakkaus,jäi yli ku korvaushoito lopetettiin.

    Heitäs joku yhteystieto siinä tapauksessa


  • geelikake

   Apteekissa hinta on reilut 60e boxi, jossa 30 pussia. Melko kallista sanoisin, sillä hyöty ei niin ihmeellinen ole, ellet ota 6-7 pussia päivässä.

   • pai

    Mistähän apteekista oot ostellu ku 60e boxi:)mulla olis tätä TESTOGEL 50 MG/ANNOS GEELI 30 x 5 g ja makso apteekissa n.35e ja samalla hintaa joutaa etiäpäin,pmok@suomi24.fi


   • pai
    pai kirjoitti:

    Mistähän apteekista oot ostellu ku 60e boxi:)mulla olis tätä TESTOGEL 50 MG/ANNOS GEELI 30 x 5 g ja makso apteekissa n.35e ja samalla hintaa joutaa etiäpäin,pmok@suomi24.fi

    Vielä olis


  • korvaushoitoukko

   Itse sain korvaushoidon 26-vuotiaana arvoilla S-testo 12n/mol ja S-TestoVL 224 ja alaraja viitearvossa 220, mutta viitearvo on ilmeisesti kaikenikäisille miehille, ja lekuri oli sitä mieltä että arvoni ovat erittäin matalat näin nuorelle, oirekuvan perustella sitten lähdettiin kokeilemaan.

   Nyt ikää 30. Hyvin on mennyt hoidon kanssa tähän asti. Pelottaa toki hieman se että mitäs jos nykyinen lääkäri jääkin eläkkeelle jossain vaiheessa eikä yhtä myötämielistä lekuria sitten löydykkään. Testosteronihoidon asiat kun ovat Suomessa vielä aika lapsenkengissään, ja niitä kohtaan on hirveät ennakkoluulot. Kuulemma moni jopa yksityisen lääkäri on erittäin nihkeä myöntämään korvaushoitoja jos arvot ovat alarajoilla mutta silti viitearvojen sisällä, vaikka olisi kuinka nuori. Onneksi itselläni kävi tuuri. En ole katunut näitä vuosia hoidon alla.

   • korvaushoitoukko

    Niin ja pistettäviähän ei heti saanut, vaan ensin kokeiltiin geelillä reagoiko kroppa hoitoon myönteisellä tavalla, jonka jälkeen Nebidoon.


  • Young_again_

   Kyllähän se himottaisi kovasti laittaa susta piikki kankkuun. Semmosta pään takomista seinään natuna 15vuoden treenin jälkeen. Kehitystä turha odottaa. Paikkoja kolottaa ja palautuminen hitaampaa. Libido ei enää niin vahva kuin nuorempana jne.

   Feikataanko testoa paljon katukaupassa? Öjyä tms.? Jos ajattelisi ottaa non stoppina kuuria hautaan asti suhteellisen maltillisilla määrillä, niin suositteko sustaa / testo enaa /cypiä? Ekasta kuurista toki kaikki ilo irti, 500mg/w. Oraalisiin en ajattelut koskea, menee vaan maksa-arvot ja kolesterolit vituralleen. Samoiten se pöhö ei houkuta. Toisilla myös räjähtää akne päälle ryssistä/thaikuista..

   • Älkäämaksakoturhasta

    Suosittelisin Nebidoa joka on pitkävaikutteinen ja pitää arvot keskitasolla.
    D-vitamiinia ja sinkkiä peliin myös.
    Sain pelkällä Nebidolla ja vitamiinit+proteiinit lihakset melkein samaan kuin Testo+ Deca+kasvuhormooni+napit++++ hintaan noin 400-500 euroa/ kk .....vertaan aivan ilmainen +proteiinit(20 e/kk) Toki pitää treenata kovaa.


   • frfrfrfrgtåååå
    Älkäämaksakoturhasta kirjoitti:

    Suosittelisin Nebidoa joka on pitkävaikutteinen ja pitää arvot keskitasolla.
    D-vitamiinia ja sinkkiä peliin myös.
    Sain pelkällä Nebidolla ja vitamiinit+proteiinit lihakset melkein samaan kuin Testo+ Deca+kasvuhormooni+napit++++ hintaan noin 400-500 euroa/ kk .....vertaan aivan ilmainen +proteiinit(20 e/kk) Toki pitää treenata kovaa.

    Kiitos tiedoista. katukauppias ei sua kiitä vaan köyhtyy.


  • 100µg
  • gtfrfrfrfrfrfrfrfr

   Paras keino olisi olla jonkin aikaa kuurilla ja sitten lopettaa se joten omat testot olisivat alhaalla joten resepti tulisi takuuvarmasti. Susta on doping aine ja Nebido pitkävaikutteinen testo, joka pitää tasot keskitasolla eikä mene överiksi.

   • 74v

    Kuuritus > tauotus! Yksi kaverini soveltaa juuri tuota menetelmää. Deca ja susta reseptit mutta yliannostaa reippaasti ainekset ja painaa treeniä eläimen intensiteetillä.
    Lääkkeet tietenkin loppuvat etuajassa joten tulee luonnollinen tauko jolloin lukemat laskevat.
    Uudet lääkkeet apteekista ja usvaa putkeen.

    Reseptien uusinnan taktikointi on helppoa. Tulokset näkyvät yli 50v ukossa!


  • luomuukko5

   Paras keino pitää testot ylhäällä on terveelliset tavat.
   Luulen että jokainen korvaushoitoja hakeva elää epäterveellisesti.
   Syö makkaraa ja vetää kaljaa.
   Makkarat ja kaljat pois, lisää raakoja kasviksia ja lisää liikuntaa. Liikkua pitää JOKA PÄIVÄ. Se voi olla vaikka kävelyä tai kuntosalia.
   Minun arvoni on vielä vanhanakin samat kuin parikymppisellä. Se että arvot tippuu iän myötä on oma vika.

   • veeäm43

    Tuossa on totta ja tarua!
    Elintavat vaikuttavat vahvasti. Varsinkin usein tapahtuva alkohiloin "kohtuullinenkin" käyttö laskee testotasoa.

    Tarua on väitteesi, etteikö ikääntyminen laske testoarvoja! 7-kymppisen ukon oma testotuotanto ei vuoren varmasti ole sama kuin 2-kymppisen jos tuo samainen 2-kymppinen ei ole elänyt täydellistä rappiolelämää.

    Liikunnan vaikutus on ilmeinen mutta ei yksiselitteinen.
    Kun +60v ukko treenaa salilla 6krt/vko ja erehtyy vetämään viikoittain oikeasti kovat sekä kyykky-, että mavetreenit, niin testot tippuvat.
    Tosin tuon tason treenejä olen nähnyt vain yhden salikaverini kohdalla ja seurauksena oli useiden kuukausien lama.
    Korvaustestosta huolimatta olen joutunut vuorottamaan nuo eri viikoille. En tee pitkiä tasakilojen sarjoja vaan pyramideina vähintään sub. max. alueelle ja kun siltä tuntuu niin max. 1-2:een. Oikeasti TÄYSILLÄ.

    Mave on melko harvoin nähtyä ja silloinkin tekijä ei tule mukavuusalueelta pois.
    Kun 47kg ja 23v nainen bikinifitness kisojen valmistelun dieettikaudella tekee mavea 5:n sarjoja 105kg:lla niin siinä on yrittämisen meininkiä.


   • veeäm43

    Korvaustestot! Varmuuden vuoksi lisään, siltä varalta, että vaikka lukisit hengentuotteeni niin jos et satu huomaamaan korvaukseni aihetta, niin mainitsen vielä sen aloituksen johtuneen liian rankasta treenistä. Peräkkäisinä viikkoina, joka viikko täysillä tehdyt kyykky ja mave treenit.
    Oma tuotantoni laski S-Testo 12:ta
    Geelattuna nousi 37,6:a. Välillä hyppää yli 40:nen.

    9kk pakkolevon jälkeen tehdyn 3kk:n puolitehotreeni antoi lukeman ilman korvausta 22 mutta reseptini oli voimassa joten tuolla ei ollut mitään tekemistä lekurien kanssa.

    Korvausteston käyttö on kuin takavuosien peräpukamat tai vanhojen ukkojen eturauhasvaivat.
    Hys, hys asioita. Apteekin farmaseutti tuttavai mukaan varsin yleistä mutta vaiettua.
    Eiköhän suurin osa käytä yleisen elämisen laadun ja vireyden vuoksi, eikä salia varten.

    Maailman lopun maalajille mainitsen vielä kerran, ettei 8:n vuoden ohjeen mukainen puoliannosgeelamiseni ole aiheuttanut mitään kauhukuvien kertojien ilmiöistä.
    Oma tuotanto on säilynyt tuon yhden jakson perusteella eikä muutakaan haittaa ole ilmennyt.
    Seuraan vúosittin eturauhasen PSA lukemaa joka on pysynyt ikäluokkani viitealueen puolivälin alapuolella.
    Syöpäindeksiäni seurataan muutenkin eikä siinäkään ole ilmennyt muutosta huonompaan suuntaan.

    Taas joku kateellinen, pahansuopa sielu vetää porot sieraimiinsa.


  • modafiilisti

   Testosteerin korvaukkee pitäs saada vittu Modafiilii se on luonnon tuote mut parempaa kamaa ku kantsu

  • Hoidontarpeessa

   Onko suosituksia hyvistä lääkäreistä joilta saisi hyvän reseptin kun arvot pohjalla?

   • veeäm43

    Kuten mainitsin ylempänä niin minä sain reseptin urheilulääkäriltä.
    Mukanani oli viikottainen verenpaineen seuranta ja taskukalenterissa oleva, periaatteellinen salisuunnitelma.
    Kun treenaa niin paineeni pysyvät hyvällä tasolla ilman lääkitystä. Sama koskee kolestrolia.

    Kävin labrassa 13.07.2018.
    S-Testo oli laskenut 37,6 > 32,3:een. ( 8 - 29 ).
    S-Testo-V ( siis ei laskennallinen ) 111,5 kun yli 61v viitealue on 8,7 > 61,1.
    Maksimi alue 20 > 40v on 24,3 > 78,8.

    Joulukuun alkupuolella täytän 75v. Kävin mainitsemani u-lekurin juttusilla muissa asioissa mutta tarkistimme tämänkin. Lekuri väitti lukemiani korkeiksi, eli geli imeytyy hyvin mutta kyllä minä sitä hölväystä hieman valmistelinkin.
    Lekuri ehdotti varovasti annostuksen puolittamista ja piti lyhyen luennon itäammattilaisten HIV:n leviämisestä. Miksiköhän?

    Ps. Olkapäät ja toinen pölvi alkavat asettaa rajoituksia raudan repimiselle. Pienemmät painot, pitemmät sarjat lienee järkevä ratkaisu?


  • salihiiri

   Voiko testosteroni arvoja käytä mittaamassa kunnallisessa terveyskeskuksessa vai täytyykö käydä yksityisellä?

   • Synlab

    Kunnalliseen laboratorion ottamaan verinäytteeseen tarvitaan lääkärin lähete. Yksituinen laboratorio, kuten esim. Synlab, tekee verikokeet lääkärin lähetteellä tai ilman.


  • kylläseisoo

   Korvaushoito on naurettava ajatus.
   Vähemmän sipsiä ja kaljaa ja enemmän kasviksia ja liikuntaa. Lähtee testot nousuun.
   Terveisin yli 60 vuotias jolla testot 30 vuotiaan tasolla.

   • veeäm43

    Olipa asiantunteva heitto! Mitkä ovat 30 vuotisen testotasot?


   • Väsymystä

    Todellakin, tuollaiset besserwisserit eivät ainakaan paranna maailmaa. Jos sattuu geenit olemaan sellaiset, että testosteronit ovat hyvällä tasolla, niin ei siitä kannata suoraan kehua omilla terveellisillä elämäntavoilla. Meitä on niin erilaisia.


   • veeäm43
    Väsymystä kirjoitti:

    Todellakin, tuollaiset besserwisserit eivät ainakaan paranna maailmaa. Jos sattuu geenit olemaan sellaiset, että testosteronit ovat hyvällä tasolla, niin ei siitä kannata suoraan kehua omilla terveellisillä elämäntavoilla. Meitä on niin erilaisia.

    Geenit tai alemmuuskompleksin aiheuttamaa uhoa?


  • veeäm43

   Ulkoisen testoamisen paljon parjatut sivuoireet.
   Ohjeen mukaisen geelauksen aiheuttama ainoa havainto on ollut Hb:n lievä noousu. Aikaisemmin oli 154 - 158. Pikään geelattuna 162 ja kerran käynyt 169:ssä.
   Salin kolme piikkipoikaa jotka tökkivät saman aikaisestidekaa ja sustaa 4 kertaisina annoksina, Hb huitelee reilusti yli 180:n. Parhaalla hipoo 200:aa.
   Kaverit tökkivät kuureittain ja "puhdistuskausina" yksi veitikka sanoi, etteivät naiset kiinnosta eikä se kuulemma ole vahinko koska ei ole kiinnostustakaan.

   Olen tavannut ainoastaan yhden reipusti doupanneen. Entinen kehonrakennuksen Suomen mestari. +40v kaverilla teveydelliset vahingot ovat peruuttamattomia. Hepun oma S-Testo oli, hänen kertomansa mukaan2. Liikkuu vain kontrollissa olevan korvauksen voimin.

   Jatkan 75v ikäisenä ohjeen mukaista geelausta koska mitään haittaa ei ole havaittavissa sillä Hb:n lievää nousua en laske sellaiseksi.

   Nyt taas JOKO/ TAHI ukot saavat vettä myllyyn!

  • kylläseisoo

   Ulkoista testoa tarvitsevat vain juopot ja narkkarit.

   • veeäm43

    Sekä ikäloput huru-ukot jos haluavat pysyä kunnossa ja nauttia kaikista elämän iloista!


  • Sukkaana

   Testoa haluun. Sussee136@hotmail.com

  • Anonyymi

   Vahvat vitamiinit kannattaa myös kokeilla ennen kuin alkaa piikkiä ottamaan, annoksen pitää olla vähintään tuo mitä tuolla https://www.suomenparasvitamiini.fi/ on listattu ja tuohon pitää vielä sinkkiä ottaa päälle.
   -Vitamiini A 1000 mcg (125 %)*
   -Vitamiini D 3,3 mcg (33 %)*
   -Vitamiini E 66,7 mg (556 %)*
   -Vitamiini C 333 mg (416 %)*
   Skip_Mega_Force.jpg-Vitamiini B.1 16,7 mg (1518 %)*
   -Vitamiini B.2 16,7 mg (1193 %)*
   -Vitamiini B.3 16,7 mg (104 %)*
   -Vitamiini B.5 16,7 mg (278 %)*
   -Vitamiini B.6 16,7 mg (571 %)*
   -Vitamiini B.12 16,7 mcg (668 %)*
   -Ruusunmarjajauhe 6,7 mg
   -Foolihappo 66,7 mcg (33 %)*
   -Biotiini 33,3 mcg (22 %)*
   -Kalsium 167 mg (21 %)*
   -Magnesium 66,7 mg (18 %)*
   -Sinkki 3,3 mg (33 %)*
   -Mangaani 1,7 mg (85 %)*
   -Rauta 3,3 mg (24 %)*
   -Fosfori 83,3 mg (10 %)*
   -Seleeni 3,3 mcg (18 %)*
   -Kromi 33,3 mcg (83 %)* (* = verrattuna RDA:han)

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Martinan kisa (asialliset kommentit)

   Yksi, ikuinen umpityperien ketjujen aloittaja.. voidaanko tehdä joka kerta ilmoitus moderaattorille.. josko katoais bittiavaruuteen.. Mutta siis: uinn
   Kotimaiset julkkisjuorut
   599
   4955
  2. En haluaisi uskoa että miehet ajattelee vain munallaan,

   mutta taas sain olla väärässä. Eli.. törmäsin männäviikolla puolituttuun mieheen työmatkalla. Hän kertoi, että viettäisi juhannusta minun kotikaupun
   Sinkut
   575
   4726
  3. STEFULLA OLI KOVA IKÄVÄ SOFIAA!

   Lennätti naisen Hankoon koko juhannuksen ajan ! Tosi rakkautta ilmassa. Taisi tulla kihlat ja häitä vietetään !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   92
   2476
  4. Martina kisan kärjessä

   Kisa on käynnissä. Käsipohjauinti vetää kisaajien kädet hapoille. Martinan ranne on jo kivulias.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   194
   1684
  5. 65
   1673
  6. Abortti on kiellettävä Suomessakin

   Feministinen ajatus raskaudesta, ja sen keskeyttämisestä, jota Suomessa usein tarjoillaan ainoana mahdollisena, on kummallinen. Argumentti, jonka muka
   Maailman menoa
   638
   1277
  7. Yhden viestin päässä

   Voisit juuri tälläkin hetkellä olla tässä vieressäni. Silittelisin ja paijaisin sinut puhki.
   Ikävä
   56
   1216
  8. KOSKA MARIN TULEE KAAPISTA ULOS

   Olisi hyvä näyttää esimerkkiä, tosin osallistuminen pride-kulkueeseen on jo hyvä alku...
   Turku
   217
   1208
  9. Tuletteko/tulitteko ikävöimäsi

   Kanssa hyvin juttuun? Ymmärsittekö toisianne? Sovitteko yhteen?
   Ikävä
   106
   1176
  Aihe