LKV Rooma Tampere, suosittelen välttämään

Kaupan kavija

Meilläpäs kävi niin että eipä ollu välittäjä pyytänyt myyjältä nimeä myynnin esisopimukseen eli tarjouspaperiin. Vaikka saimme välittäjältä tiedot että tarjous on mennyt läpi, myyjä ei suostunut myymään ja me jäätiin puille paljaille...ehdittiin mm. irtisanoa vuokrakämppä, hakea lainat ja muut

Kannattaa olla tarkkana kyseisen puljun kanssa, eteenkin kuin on ostajana.

22

4243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kaupan kavija

      Niin juu unohtui vielä sanoa, että onko vinkkejä miten asiassa kannattaa edetä??

    • Korva Usta

      Olette oikeutettu korvaukseen. Miten toimitaan, en tiedä. Palstan viisaammat kertokoot sen.

      • faf af afa

        Jos "tieto" on vain puhelinlangan päässä sovittua, niin se on voi voi.

        Jos on paperilla jotain, uusi vuokrakämppä hakuun ja sitten yhteys firmaan. Jos ei tipu asiallista korvausta, yhteys kuluttajaviranomaiseen ja kova meteli päälle netissä. Kyllä se siitä.


    • Luki.

      Valtava voluumi kaikkialle nettiin niin että välittäjän tietoon tulee takuulla.


      Jos olitte sopineet kaupanteko ajan niin välittäjä on tietoinen mahdollisesta toteutuvasta kaupasta.

      Nyt välittäjä mikäli haluaa pitää hyvän maineensa korvaa empimättä,aiheuttamansa vahingon.

      Mutten rummut soimaan kaikkialle.

      Nythän tässä on niin suullinen sopimus on pätevä,mutta juridisesti ei päde kun astellaan oikeussaliin.

      Vain jos kaikki on paperilla,se että välittäjä on tehnyt virheen ei ole teidän vika,taas se jos myyjä ei haluakkaan myydä ei tarvitse myydä mikään laki ei pakota myymään.

      Yleensä kärsijänä on ostaja ehdokas,soita välittäjälle kerro tilanne,jos kakistelee kerro että laitan erittäin laajalle tästä nettiin jopa lehtiin,tälläinen paikka on saatava kiini jos ei makseta hiljaiseksi.

      • Laupias.

        "Valtava voluumi kaikkialle nettiin niin että välittäjän tietoon tulee takuulla.

        Jos olitte sopineet kaupanteko ajan niin välittäjä on tietoinen mahdollisesta toteutuvasta kaupasta.

        Nyt välittäjä mikäli haluaa pitää hyvän maineensa korvaa empimättä,aiheuttamansa vahingon.

        Mutten rummut soimaan kaikkialle."

        Nyt pitää olla tarkkana: Suosittelen ensin asiallisesti olemaan yhteydessä välitystoimiston johtoon asian tiimoilta
        Jos teillä on paperit tehtynä, se tietenkin helpottaa että voi todistaa virheen olevan välittäjän, ja yleensähän noihin sovitaan joku sanktiokin että jos myy esim. muille, niin vaikkapa 5tonnia kipurahaa.

        Jos firma ei ota minkäänlaista vastuuta tekemisistään, se on sama kuin metsään huutaisi.

        Jos kuluttajavirastokin on sitä mieltä, ettei mitään voida tehdä, ja jos OIKEASTI sinua on kusetettu, niin sitten minä kyllä Lukin lailla laittaisin sen firman kuseen ihan kirjaimellisesti.

        Näissä on aina riski, että omakin henkilöllisyys tulee julkisuuteen, mutta eipä kai siitä sen isompaa harmia tule muutakuin se, että kaikki tietää että olitte asunut vuokralla ja vanhemmat rouvat kaupan kassajonossa saattavat katsella hiukan nenänvartta pitkin. Mutta pyrkimys pois vuokralta on pääasia, ja tästähän voi nousta oikea kansallinen menestystarinakin vielä: Vuokrakassulta keisariksi tms. tuhkimotarina.

        Tsemppiä taisteluun ja muista: OIKEUS voittaa!


    • Luki.

      Muistuta aamulehdellä ja hesarilla ja iltasanomilla ja netillä.

      Muistuta erikoisesti suomi 24 asuntojen hintojen palstalla,ja heti kun ei ala korvaamaan niin tieto tänne ja sassiin.

    • Kaupan kavija

      Tässä tämä keissi siis tarkemmin:

      Kohteen myyjänä kuolinpesä ja toinen asunnon omistaja, joka puolestaan hoitokodissa. Tätä varten siis kaupassa mukana myös tämän henkilön valtuuttama perillinen (varsinainen myyjä) ja hoitokodissa olevan edunvalvoja.

      Jätimme tarjouksen kohteesta ja tarjous meni läpi. Saimme välittäjältä kirjallisen ilmoituksen tästä ja kirjoitimme myynnin esisopimuksen.

      Kauppa viivästyi kuolinpesän sotkujen takia sovitusta kaupantekopäivästä huomattavasti. Vaikka kuolinpesän asiat pitivät olla myyntipäivään mennessä selvitetty. Sopimuksessa ei erillistä ehtoa mistää kuolinpesän sotkuista.

      Myöhemmin, kun asunnon myynti oltaisiin saatu päätökseen, myyjä ilmoitti että sopimussakot ja koko sopimus ei häntä sido.

      Kiinteistövälittäjä myönsi, että sopimukseen ei oltu haettu myyjän allekirjoitusta.

      Sopimuksessa normaalin käytännön mukaiset viivästys ja sopimussakot.

      LKV Rooman omistaja naureskeli puhelimessa kuin ilmoitin että ei asia näin voi mennä..perkele että ketuttaa

    • 9+10=?

      Ota yhteyttä kuluttajaneuvojaan, jos et ole jo tehnyt sitä. He osaavat neuvoa, onko sinulla casea vai ei: http://www.kuluttajavirasto.fi/fi-FI/kuluttajaneuvonta/kuluttajaneuvoja/

      Jatkossa kannattaa aina sopimuksia solmittaessa pitää huolta, että itselle jää sopimuskappale, jossa on vastapuolen allekirjoitus. Tämä periaate, joka koskee muitakin sopimuksia kuin asuntokauppaa, pelastaa monesta liemestä.

      Oliko kyse muuten asunto-osakkeesta vai kiinteistöstä?

    • Luki.

      (Kiinteistövälittäjä myönsi, että sopimukseen ei oltu haettu myyjän allekirjoitusta.)

      (Ja vielä yhdellä edunvalvoja)

      -Kyllä tämä on sitten siinä valitettavasti.

      Jos kyseessä on edunvalvonnassa oleva henkilö tilanne muuttuu niin että toinen osapuoli on heikoilla hangilla yleensä aina.

      Karttakaa perikuntia niistä ei ole kuin harmia ostajalle,kauppa viivästyy lähes aina,jos kyseessä on edunvalvoja olet aina heikoilla hangilla.

      Ei tarvitse kun edunvalvonnan alaisen mainita jotain ettei ehkä myy niin se on siinä.

    • Taasnaita

      "Jätimme tarjouksen kohteesta ja tarjous meni läpi. Saimme välittäjältä kirjallisen ilmoituksen tästä ja kirjoitimme myynnin esisopimuksen. "

      Jos teilla on mustaa valkoisella niin voitatte jos viette asian oikeuteen. Valittajalla ei ole mitaan muuta vastuuta kuin se, etta hanen antamansa tiedot ovat oikeita, siis silla tavalla oikeita mita han on myyjalta ja ostajalta saanut, ja nyt te pystytte todistamaan, etta nain ei ole ollut.

      Itse ottaisin yhteytta tuomariin (hyvaan sellaiseen) ja jos han vahvistaa asian niin menette valitysfirmaan ja uhkaatte rosiksella ja lisaksi, etta muutatte jutun ajaksi hoteliin. Kaikki kuluthan te saatte valitysfirmalta jos voitatte jutun. Valitysfirma todennakoisesti pelastyy ja tarjoaa jotain pikkusummaa mutta heille kannattaa tehda lista kaikista kuluista, myos tuomarinpalkkio ja oman ajan kaytto, ja sanoa, etta tassa on kulut ja naista ei neuvotella.

      Onko teilla muuten oikeusturvavakuutus, se olisi hyva tassa tapauksessa. Kysykaa myoskin tuomarilta voiko valitysfirman omaisuuden saada hukkaamiskieltoon silta varalta etta he laittavat itsensa konkurssiin.

      • taavettinen

        No jopas on paljon oikeusoppineita liikkeellä ja eikun heti rosikseen ja karmeat vaatimukset. Näinkö asioita hoidetaan ? Täällä on kyllä helppo huudella että oikeuteen vaan kun jokainen täällä meluava saa ilmaisen oikeuturvan yhteiskunnan puolesta, uskomatonta. Paras neuvo näkyy olevan että ko. yrityksen omaisuus hukkaamiskieltoon. Tämä on arvaus mutta uskon kuitenkin että ko. yrityksessä ei kukaan tahallaan tee tällaista. virheitä sattuu kun paljon tekee, onko tama nyt kenenkään vika ? en ehtinyt lukemaan viestiketjua loppuun kun alkoi tympiä tällainen kirjoittelu, ja jos asia on saanut päätöksen niin aloittaja lienee kertonut lopputuloksen. Ja jos ei niin toivottavasti yritys vetää rosikseen asianomaisen vahingonkärsineen tästä kirjoittelusta.


    • Ok-Loordi

      "eipä ollu välittäjä pyytänyt myyjältä nimeä myynnin esisopimukseen eli tarjouspaperiin"

      Ei sen myyjän ole pakko asuntoaan myydä vaikka olisikin laittanut nimensä johonkin "esisopimukseen" se asunto myydään vasta kun myyjä laittaa nimensä kauppakirjaan ja te myös, sitä ennen kauppaa ei ole tehty eikä myyjää voida poliisivoimin kantaa tavaroineen asunnosta ulos.

      "Vaikka saimme välittäjältä tiedot että tarjous on mennyt läpi, myyjä ei suostunut myymään ja me jäätiin puille paljaille"

      Ei kai se välittäjän vika ole jos myyjä ei myykään asuntoaan? Myyjä voi tulla toisiin ajatuksiin vielä vaikka kaupantekotilaisuudessa ja jättää nimensä laittamatta ja lähteä kotiinsa takaisin.

      Välittäjän vika ei ole se että myyjä ei myykään ja peruukin myyntiaikeensa.

      Myyjältä voitte saada korvauksia teille aiheutuneista kuluista, esim. matkakulut ja muut mahdolliset kulut mitä tuli siitä että myyjä peruikin aikeensa myydä vaikka oli ilmoittanut myyvänsä. Välittäjä saa toki myyjältä korvauksena välityspalkkion tekemästään turhasta työstä: välittäjähän toteutti myyjän antaman toimemksiannon eli myyjä olisi saanut myytyä välittäjän avulla jos olisi halunnut myydä. Tuokin edellyttää että olisitte maksanut täyden hinnan mitä myyjä on pyytänyt, muuten myyjä voi sanoa välittäjälle että ei maksa palkkiota koska ei saanut myytyä täydellä hinnalla eli toimeksianto ei toteutunutkaan täysin.

      Jos lohduttaa yhtään niin joutuu se myyjä maksamaan välittäjälle esim. 300.000 euron asunnosta välityspalkkiota esim. 4% eli 12.000 euroa tekemästään turhasta toimeksiannosta kun tulikin toisiin ajatuksiin.

      Melko harvinaistahan se on että myyjä peruukin aikeensa eikä myykään mutta kyllä sitäkin joskus tapahtuu.

    • 14+13=?

      "Ei sen myyjän ole pakko asuntoaan myydä vaikka olisikin laittanut nimensä johonkin "esisopimukseen" se asunto myydään vasta kun myyjä laittaa nimensä kauppakirjaan ja te myös, sitä ennen kauppaa ei ole tehty eikä myyjää voida poliisivoimin kantaa tavaroineen asunnosta ulos."

      Totta, mutta yleensä esisopimuksissa on pykälät ns. vakiokorvauksesta, joka myyjän pitää maksaa, jos peruu kaupan. Näin siis asunto-osakekaupassa, kiinteistöt menevät sitten maakaaren säädösten mukaan.

      Olikohan ko. tapauksessa ostaja maksanut käsirahaa?

      "Välittäjän vika ei ole se että myyjä ei myykään ja peruukin myyntiaikeensa."

      Välittäjän vika voi olla se, jos ei ole ottanut myyjän allekirjoitusta esisopimukseen, vaikka olisi pitänyt. Vaikea sanoa tietämättä yksityiskohtia.

    • Valittaja vantaa

      Nimeomaan näin, "Loordi" puhuu taas kerran puuta ja heinää, mutta sehän ei mitään uutta...
      Aina pitää tehdä käsiraha/sopimussakko ja siinä määritellään kummallekin osapuolelle korvaus, jonka menettää, jos peruu kaupan ja totta helkkarissa, paperiin pitää saada kummankin osapuolen nimi!.

      • Ok-Loordi

        Entä jos myyjä ei suostu laittamaan nimeään mihinkään esisopimukseen? Etkö sitten edes yritä ostaa kiinnostavaa kohdetta jos myyjä suostuu laittamaan nimen varsinaiseen kauppakirjaan vain? Sitä paitsi usein on myös sellaisia esisopimuksia että niissä on määritelty sopimussakko vain ostajalle eli jos ostaja peruukin kaupan vaikka on tehnyt tarjouksen niin joutuu maksamaan "käsirahan" esim. 5.000 eur. Myyjälle harvemmin laitetaan mitään "käsirahan menetyksiä" sopimukseen koska on harvinaista että myyjä ei myykään jos on myymässä vaikka saisi täyden hinnan. Sen sijaan yleisempää on että ostaja luikkiikin karkuun eikä ostakaan vaan peruu aikeensa vaikka olisi jo tarjonnut jotain.


      • 8+10=?
        Ok-Loordi kirjoitti:

        Entä jos myyjä ei suostu laittamaan nimeään mihinkään esisopimukseen? Etkö sitten edes yritä ostaa kiinnostavaa kohdetta jos myyjä suostuu laittamaan nimen varsinaiseen kauppakirjaan vain? Sitä paitsi usein on myös sellaisia esisopimuksia että niissä on määritelty sopimussakko vain ostajalle eli jos ostaja peruukin kaupan vaikka on tehnyt tarjouksen niin joutuu maksamaan "käsirahan" esim. 5.000 eur. Myyjälle harvemmin laitetaan mitään "käsirahan menetyksiä" sopimukseen koska on harvinaista että myyjä ei myykään jos on myymässä vaikka saisi täyden hinnan. Sen sijaan yleisempää on että ostaja luikkiikin karkuun eikä ostakaan vaan peruu aikeensa vaikka olisi jo tarjonnut jotain.

        "Sitä paitsi usein on myös sellaisia esisopimuksia että niissä on määritelty sopimussakko vain ostajalle"

        Höpö höpö. Jos puhutaan asunto-osakekaupasta, niin esisopimus on itse asiassa tarjous ja siinä on sopimussakko (käsiraha/vakiokorvaus) käytännössä aina molemmille osapuolille, sillä tarjouksenhan tekee ostaja. Miksi ihmeessä kukaan tekisi ostajana tarjouksen, jossa maksetaan käsiraha, mutta ei vaadita vakiokorvausta myyjälle?

        Vai puhutko kiinteistökaupasta?


      • Ok-Loordi
        8+10=? kirjoitti:

        "Sitä paitsi usein on myös sellaisia esisopimuksia että niissä on määritelty sopimussakko vain ostajalle"

        Höpö höpö. Jos puhutaan asunto-osakekaupasta, niin esisopimus on itse asiassa tarjous ja siinä on sopimussakko (käsiraha/vakiokorvaus) käytännössä aina molemmille osapuolille, sillä tarjouksenhan tekee ostaja. Miksi ihmeessä kukaan tekisi ostajana tarjouksen, jossa maksetaan käsiraha, mutta ei vaadita vakiokorvausta myyjälle?

        Vai puhutko kiinteistökaupasta?

        Kiinteistökaupasta nimenomaan puhuin.

        Mutta voihan myös osakekaupassa tehdä niin että määritetään sopimussakko vain kaupan peruvalle ostajalle eikä myyjälle lainkaan tai myyjä voi kieltäytyä laittamasta nimeään mihinkään sitoumuksiin tai esisopimuksiin tai voidaan koko esisopimus jättää tekemättä, jos ostaja todella haluaa osakkeen ostaa ja myyjä ei halua muuta tehdä kuin pelkän kauppakirjan kirjoittaa ilman muita sopimuksia niin jättääkö ostaja sitten hyvän osakkeen ostamatta sen takia että myyjä voi perua myynnin ilman seuraamuksia? Aika harvinaistahan se on että myyjä peruisi kaupan, jos on todella myymässä, aika harva laittaa myyntiin asunto-osaketta vaikka ei oikeasti olisi sitä myymässä, mitä myyjä siitä hyötyy että laittaa "leikisti" osakkeen myyntiin eikä myykään vaikka tulisi ostaja?


      • 17+3=?
        Ok-Loordi kirjoitti:

        Kiinteistökaupasta nimenomaan puhuin.

        Mutta voihan myös osakekaupassa tehdä niin että määritetään sopimussakko vain kaupan peruvalle ostajalle eikä myyjälle lainkaan tai myyjä voi kieltäytyä laittamasta nimeään mihinkään sitoumuksiin tai esisopimuksiin tai voidaan koko esisopimus jättää tekemättä, jos ostaja todella haluaa osakkeen ostaa ja myyjä ei halua muuta tehdä kuin pelkän kauppakirjan kirjoittaa ilman muita sopimuksia niin jättääkö ostaja sitten hyvän osakkeen ostamatta sen takia että myyjä voi perua myynnin ilman seuraamuksia? Aika harvinaistahan se on että myyjä peruisi kaupan, jos on todella myymässä, aika harva laittaa myyntiin asunto-osaketta vaikka ei oikeasti olisi sitä myymässä, mitä myyjä siitä hyötyy että laittaa "leikisti" osakkeen myyntiin eikä myykään vaikka tulisi ostaja?

        "jättääkö ostaja sitten hyvän osakkeen ostamatta sen takia että myyjä voi perua myynnin ilman seuraamuksia"

        Minä jättäisin tai sitten mentäisiin eteenpäin myös ilman käsirahaa. Ei kannata hirttää itseään tilanteeseen, ettei itse voi perääntyä sopimuksesta, mutta vastapuoli voi tehdä kaikenlaisia kuvioita.


    • 16+16=?

      Ei ole välttämättä puuta heinää. Jos loordi puhuu kiinteistökaupasta, niin silloin hän on aikalailla oikeassa, koska silloin esisopimus ei päde ilman kaupanvahvistajaa.

      Ja onhan se luonnollista, että ok-loordi tarkoittaa kiinteistökauppaa puhuessaan asuntokaupasta, eihän hän mikään erillistalo-loordi ole :)

      Muta tässä kyseisessä casessa emme vielä tiedä, onko kyse kiinteistö- vai asunto-osakekaupasta.

      • Ok-Loordi

        Nimenomaan kiinteistökaupasta Loordi puhui.

        Eikä kiinteistökaupassa ole myyjän mikään pakko myydä ja sanktiot myyjälle siitä että peruukin myyntiaikeensa ovat aiheutettujen kulujen korvaaminen ostajalle, esim. turhasta matkasta matkakulut. Välittäjälle toki välityspalkkio jos antaa toimeksiannon eikä myykään edes täydellä hinnalla.

        Fiksu ostaja tietää myös kiinteistökaupassa että mitään käsirahaa ei ole pakko maksaa jos peruukinn ostonsa eikä mitään kauppaa ole vahvistettu.


    • Virpi_80

      Ei mitään palvelualttiutta, sähköpostiin sai odottaa vastauksua kun oltiin asunnosta kiinnostuneita. Huono palvelu.

    • Anonyymi

      Mitenkäs tää keissi si loppujen lopuksi päättyi?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      179
      1488
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      55
      1032
    3. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      63
      761
    4. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      35
      755
    5. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      51
      707
    6. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      111
      690
    7. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      669
    8. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      36
      664
    9. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      71
      634
    10. Täällä iImenee vihamielisyys kristinuskoa kohtaan

      Ei taida sielunvaellus-/jälleensyntymisväellä olla omasta asiastaan mielekästä sanottavaa, kun pitää kiivaasti hyökätä e
      Hindulaisuus
      304
      609
    Aihe