"Kuinka voimakas on Veljesverkosto?"

Voihan Vapaus

http://vaparit.blogspot.fi/2008/10/vapaamuurarit-eli-vaparit.html
KANGASALA
Harjula Asko Armas tj 75, Hietula Heikki Juhani rakennusarkkitehti 143, Hytönen Pentti Johannes myyntip. 75, Joutsiniemi Pekka Olavi maanvilj. 2, Kerppola Klaus William professori 64, Koivula Timo isannöitsijä 33, Koskela Jorma Mauri liikkeenharjoittaja 101, Lahtinen Jaakko Antero kouluneuvos 33, Maenpää Heikki Kalervo opettaja 101, Mäkinen Ismo kehitysp. 149, Mäkinen Osmo Paavali tekninen johtaja 33, Noenkivi Juha Kullervo muusikko 33, Paakkala Timo Antero ylilääkäri 75, Puura Arto Ilkka ylilääkäri 64, Räsänen Aarne Aulis piirip. 75, Silvennoinen Martti Ensio aluejohtaja 36, Sirén Jukka Uolevi tj 58, Suomala Petri tekniikantohtori 112, Tervas Markku Antti rehtori 33, Turkka Mauri Josef tj 108, Varhi Heikki Tapani arkkitehti 2, Ware Hannu Yrjo aluep.143.

6

2017

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kangasalainen

      Hienoa, että tämä asia tulee " Valoon" ja henkilöiden nimet julkaistaan.

    • Räkä Rappari

      "Vastuun kantajia" = Kokoomuslaisia tuntuu listoilta löytyvän yllin kyllin...

    • tuulenkaatamia

      No nuo nyt on tämän paikkakunnan höpö-höpö ukkoja. Ei kai ne ilman toisiansa pärjääkkään. heikkoja peikkoja pohjimmiltaa kaikki, pelkkiä ilmakuplia. Ei ne rankkasateessa pärjää.

      • ajat muuttuneet

        Lähinnä lienee olevan statusmuurareita ja viroilla kikkailua, niinkuin nykyään ylipäätäänkin.

        Seuraava on linkistä lainattua.

        Eräiden vapaamuurareiden suurmestarilleen lähettämässä kirjeessä 01.05.2002 kysyttiin: "Mitä vapaamuurariudelle on maassamme tapahtunut?" Kirjeessä todettiin, että "aatteellinen substanssimme ei tule toiminnassamme riittävän eläväksi eikä toimi veljien muurarillisen kehittymisprosessin käynnistävänä ja sitä määrittävänä aate- ja oppisisältönä. Tästä juontuu aatteellisesti maallistunut ja samalla myös sosiaalisesti häiriintynyt, yhdistysoikeudellisesti sekava ja pahimmillaan yhteisölliseen katastrofiin johtavan kriisin merkit sisältävä järjestöllinen tilanteemme."

        Kuten sanotusta huomataan, nykyajan vapaamuurariudessa muoto on mystifioitu aatteellisen substanssin sekä sitä ja muurarillisia kehittymisen konsepteja edustavan rituaalisen perinnön kustannuksella. Nykypäivän muurarit järjestöjohtoa myöten kuvittelevat ja uskovatkin, että vapaamuurarius on kokoelma muinaisaikaisia sääntöjä, että sen substanssi on kirjattu vain järjestön struktuuria ja jäsenten käyttäytymistä konstituoiviin muurarillisiin "lakeihin".

        Veljeskunnan alkuperäisen tarkoitusperän ja toiminnan todellisen objektin puuttuessa sen tietoisuudesta, puuttuvat nykymuurariudelta myöskin ihmisen henkisen kehittymisen ja individualisoitumisen teemat ja konseptit.

        Niiden tilalla on ja vaikuttaa antaumukselliseksi asettautunut järjestöllis-sosiaalisilla seurausmuodoilla sekä erilaisten juhlamenojen yksityiskohdilla ja niihin liittyvillä viroilla askartelu.

        Tämän "paremman lahkolaisen oppositioväen" muodostavat jotkut individuaalit, yksittäiset vapaamuurarit sekä pienet paikalliset jäsenryhmät ja neuvottelukunnat, jolla ehkäpä vielä on ymmärtävä ja tiedostava yhteys - tai tuntuma - muurariuden aatteelliseen perintöön sekä sen henkiseen, hengelliseen ja esoteeriseen sisältöön.

        He ovat ryhmiä, jotka kokevat muurariuden alkuperäisten elämisen ja kehittymisen konseptien haaksirikon sekä status- ja suurloosimuurariudeksi muuttuneen järjestötoiminnan vakavana häiriötilana. Heidän toimintaansa sävyttää veljeskunnan tärkeimpänä nykyhetken tehtävänä perityn viisauden rehabilitointiin, muurarillisten elämän ja kehittymisen konseptien aatteelliseen elvytykseen sekä vapaamuurarifilosofian syventämiseen ja kirkastamiseen tähtäävät pyrkimykset. Heidän voitaisiin sanoa muodostavan uutta järjestöllistä formaatiota odottavan ortodoksisen tai uusortodoksisen vapaamuurariuden.

        Tämän ortodoksisen ryhmän jäseniä, jotka ovat individualisoitumis- eli henkisen evoluution prosessissaan rohjenneet jättää seurustelukoalition kollektiivisen identiteetin turvan ja astua sen rajojen yli, ei juuri muiden ryhmittymien taholta kuunnella, ei ymmärretä eikä edes haluta ymmärtää. Reviirejään varjelevien ja puolustavien statusmuurareiden taholta heihin on päinvastoin kohdistunut syrjiviä ja kompromettoivia - ja vieläpä järjestölliseen relegaatioon johtaneita toimenpiteitä.


    • voi piispan pirskeet

      Voi Raasuja. Kuinkahan moni itse on tietoinen mihin ovat menneet mukaan? Sanoisin, että hyväuskoisten imartelulla ja statuksen tavoittelulla saatu mukaan "pahan" piireihin. Onneksi asia on saanut julkisuutta niin, että voivat vielä erota.

      Tämä veljespiiriin mukaan markkinointi tapahtuu vähän samaan tyyliin, kuin nuorille huumeita tarjoavat parhaat kaverit. Voitko olla "vaikuttumatta" luottamuksesta, kun piiriin pyytääkin hyvä arvostettu statuksen omaava ystävä?

    • Anonyymi

      Osa on aivan "tyhjäntoimittajia".
      Hirveä tarve olla jotain paikkakunnan silmää tekeviä. Epäpäteviä säveltäjiä ja muusikoita ym. bisnesmiehiä??

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4643
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2269
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1794
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1518
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      32
      1461
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1318
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1237
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1156
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe