KARHU HYÖKKÄSI ORIVEDELLÄ, TUTKINTAPYYNTÖ

Jänis sen herätti

Poliisin olisi syytä tehdä tutkinta ja selvittää ovatko karhut oikeasti talvisin hereillä. Pohjois-Pirkanmaan riistapäällikkö ihmettelee miten karhu on voinut olla hereillä. Lunta ei ollut kuin 60 cm ja pakkasta -10 c ja karhun kolo 1,5 m syvyydessä.

Karhun pesän vierestä kulkee hiihtoreitti ja kuin ihmeen kaupalla hiihtäjillä sattui olemaan aseet mukana.

Mitä olisikaan tapahtunut jos Matti Meikäläisen hiihtolenkin kohdalla olisi karhu herännyt ja hirvikivääri olisi unohtunut kotiin.

41

2281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mets'stäjä v 1963 as

      Olikohan henkilöt tiennet karhun talvipesän jo etukäteen.ja olikohan henkilöillä esim. avolava/ paketti auto mukana.peräkärryineen, ja tutkineet säätietoja tarkasti.koska ampumapäivänä tuli voimakas matalapaine ja lumimyräkkä??joka peitti vanha jälet hyvin?? onneksi jäivät kiinne ja ikävä ku tappoivat / telottivat nukkuvan karhun. tosi typerää!!

      • mies 5

        15.2.2013 Tähän samaan tulokseen olen tullut minäkin. Tunnen alueen niin hyvin. Oli keskiviikkopäivä, metsässä oli paljon lunta, metsätiet auraamatta, kävi kova tuuli ja tiedossa oli pian alkava lumipyry. Ei niissä oloissa kukaan metsästä koirien kanssa, paitsi salametsästäjä. Tiesivät etukäteen pesän. Todennäköisesti hirviporukka oli sen löytänyt pari kuukautta aiemmin. Likainen teko. Saavat maksaa kovan hinnan.


      • Pehmeä Jänis
        mies 5 kirjoitti:

        15.2.2013 Tähän samaan tulokseen olen tullut minäkin. Tunnen alueen niin hyvin. Oli keskiviikkopäivä, metsässä oli paljon lunta, metsätiet auraamatta, kävi kova tuuli ja tiedossa oli pian alkava lumipyry. Ei niissä oloissa kukaan metsästä koirien kanssa, paitsi salametsästäjä. Tiesivät etukäteen pesän. Todennäköisesti hirviporukka oli sen löytänyt pari kuukautta aiemmin. Likainen teko. Saavat maksaa kovan hinnan.

        Miten se päätyi metsästäjien tietoon jos sen löysi hirviporukka? Harhauttiko hirvet porukalla metsästäjiä menemällä nallen pesän läheltä?


    • Tosi on.

      Kiva kevennys:: jänis sen herätti. hyvä juttu alko naurattaan. olipa hepuilla suur-riista koirat jänisjahissa. ettei olis ollut kiväärit piilossa jossain virkavallan katseiltakin??

    • juskapattu

      On siinä pojilla ollut otsaa mennä muka jänismetsälle! Karhuahan ne on menneet puheitten mukaan varta vasten ahdistelemaan. Syytä on tällaiset onnettomat metsämiehet laittaa tiilenpäitä lukemaan!

      Eikö mikään enää nykyaikana riitä - pitää olla extremeä?!

      • minä vaan

        onko tässä massa vielä noin noloja ihmisiä,jotka eivät tiedä etä karhut herää jos niiden talvehtimis pesään valuu vettä kun pihalla om plus asteita?


    • ohikulkijat??

      Hepuilla mennyt kotikasvatus ohisuun. oivedeltä tule ja vain --- merkkisiä uutisia?? MIKSI?

    • KituselleTöitä

      Susia ja karhuja suojellaan turhaan. Ne on petoeläimiä ja Venäjältä niitä tulee esim. susia laskennassa noin 150 vuosittain Suomeen.
      Susien ja karhujen vapaa metsästys tulee sallia heti.
      Sudet on jo niin röyhkeitä, että tulevat pirtin rappusille asti.
      Ei tuollaiset ole enää sallittavissa, vaan vakava uhka ihmiselle ja lapsille.

      Toinen vaihtoehto on niiden vieminen kaupunkeihin puistoon, kun kaupunkilaiset väittää susien ja karhujen olevan vaarattomia.
      Nämä eläinsuojelijahysteerikot saisivat siis itse kasvatella niitä kotikulmillaan kaupungin puistoissa, kun ne heidän mielestään niin vaarattomia ovat.

    • Varmasti hereillä

      Nimimerkille Jänis sen herätti: Mitä on olla oikeasti hereillä? Pitääkö poliisin selvittää oliko karhu hereillä, oikeasti hereillä vai peräti aikuisen oikeesti hereillä?

    • NYH NYH NYH

      LINNAAN VAAN METSÄSTÄJÄT KOLMEKS VUODEKS V ETTÄ JA LEIPÄÄ ETEEN.EI TOMMOSET PASKAT MUUTA TARVITSE.

      • nallepuhhh

        Suomessa on karhu ja susi tappaneet ihmisiä.
        Kuka laittaa linnaan ne vastuuseen jotka suojelevat susia ja karhuja ihmishenkien kustannuksella. Yksikin kuollut ihminen petoeläimen raatelemana on liikaa.
        On merkillistä miten näitä villieläimiä hyyssätään niiden toimesta jotka asuvat kaupungeissa vihreiden piipertäjien kiihoittamina.
        On heti lopetettava petoeläinten suojelu, koska ne tappavat ihmisten lisäksi rotukoirat, karjaeläimiä jne. ja hirvenraatoja on metsät täynnä näiden petojen jäljiltä. Suojelijoiden pitää heti korvata nuo valtavat rahalliset menetykset.
        Pitäisi tulla suomalaisten järkiinsä eikä kuunnella näitä kaupunkilaisvouhottajia.


    • Joku mättää jutussa.

      Ovatko oriveden metsämiehet aivan täyspäisiä vai niitä sairaseläkeläisiä SDP rippikouluajoiltaan asti??

    • ihmettelen:::::::::

      Se tässä ihmetyttää, että jos nämä miehet olivat menneet nimenomaan karhua tappamaan, että heidän aseistuksenaan oli vain yksi haulikko.

      Yhdellä haulikolla karhun kaataminen on vähän niinkuin fifty-fifty, että kuoleeko siinä metsästäjät vai karhu.

      Jos karhua lähdetään kaatamaan, niin on kyllä melkoista itsemurhameinikiä siis yhden haulikon kanssa lähteä sitä kaatamaan.

      Kävi onni miehillä, että heidän henki säilyi.

    • nalle puh??

      Ei huolta kyllä poikiloitten isit käy lunastamassa massikalla pojat kotiin. ettei vilustu sellissään. nimet julki ja kuvat.

      • Konstit on monet

        Olivat kuulemma käyttäneet vanhaa metsämiesten kikkaa laskemalla alleen ja näin hajun avulla yrittäneet karkottaa elukan..


    • Naapusrista iltaa

      No hohoh hoijaa, luin tässä juuri alustukseksi Aamulehden ja Oriveden Sanomien uusimmat jutut... se, että kerrotaan vain puolet totuudesta, ei sitten kai ole rikos... kenenkähän pussiin tässä pelataan... ei noiden poikien, jotka nyt ovat tyhmyttään ampuneet tuon karhun, vaan ylipäätään orivesiläisten metsämiesten, jotka puolustavat tuota toimintaa. Meidän mailla on saanut vielä hirvimiehet liikkua, mutt a ei enää, kyllä rusakon henki on arvokkaampi kuin saastaisenn orivesiläisen metsästäjän. Rusakko kulkee metsässä samoin kuin karhu, elättääkseen itsensä, metsästäjä vain korvatakseen sen että akka ei anna pimpettiä tai ei ainas viitsi kätöseenkään vedellä siksi pitää tappaa viattomia luontokappaleita. Meidän metsiin ei tartte enää tulla pyssyjen kanssa heilumaan. Kuula ottaan vaan joka sorsastajalle!

      • 8 + 8

        Juuri näin... Yhtään metsästäjää ei tuu mun kynnykseni yli astumaan. Voi, että pistää vihaksi ja samaan syssyyn niiden akat.

        Kaluavat metsät tyhjiksi hirvistä ja peuroista, ettei susille ja karhuille jää erämaissa niiden luonnollista ravintoa.

        Hyi per.kele , että tekis mieli vetäistä turpaan.


    • suurkiitos

      On hienoa kun joku vielä puolustaa muiden eläinten oikeutta pysyä hengissä kuin susien ja karhujen.
      Otetaan kansallisen ihailun kohteeksi ne jotka puolustavat hyötyeläimiä eivätkä ihmisiä tappavia petoja.
      Suuri kiitos niille jotka ovat aktiivisia kansalaisia ja puolustavat ihmisenkin oikeutta elämään eivätkä kiihkoile suurpetojen puolesta.

    • lintuharrastaja 1

      Kävin 22.4 tällä kyseisellä paikalla. Lumet olivat silloin lähes kokonaan sulaneet. Jäljistä päätellen pesällä ei kukaan muu ollut viikkoihin käynyt.. Noin 15 metrin päässä ojapenkkapesästä tiheän näreikön keskellä on eläimen tekemä kookas maljamainen kunttakehä, jonka minusta on karhun tekemä tilapäinen pesä. Varma en voi olla, koska mikään karhuasiantuntija en ole. Tammi-helmikuussa tämä "pesä" on varmasti ollut lumen alla näkymättömissä. Rikospaikkatutkinnassa sitä tuskin havaittiin. Silloinhan oli lisäksi kova lumipyry.

      Samasta näreiköstä löysin ampumattoman haulikonpatruunan:Rottweil magnum 12/76, haulikoko 3,5 mm. Tällaisellä patruunalla karhu ilmeisesti ammuttiin. Netin mukaan patruuna on hyvin tehokas, mutta se on silti tarkoitettu yleismetsästykseen. Susipatruuna se ei siis ole.

      En osaa sanoa, mitä käytännön merkitystä näillä havainnoilla saattaa olla . Lähetin Pirkanmaan poliisille löydöistäni tiedon, mutta mitään vastausta ei tullut. Ihmettelen tässä poliisitutkinnassa lähinnä sitä, miksi tällaista paikkaa ei tutkittu uudelleen heti ilumien sulettua. .

      • kadonneet kaluluut

        hyvä havainto, mutta ei suoraan kerro mitään karhun ampumisesta, siinäkään tapauksessa jos patruuna oli karhun ampujien jättämä. ovela salakaataja ampuu täyteisillä ja jättää todistusaineistoksi tavallisia patruunoita tai hauleja.

        täyteisiähän käytetään orivedellä hyvinkin laajasti. petoviha on kovaa orivedellä ja ulottuu viranomaisiin asti.

        ei yllätä, ettei rikospaikkaa ole tutkittu kunnolla.. kai karhukin sai ensin mädätä ja sitten vasta tutkittiin.


      • Pehmeä Jänis

        rikoksentekijä palaa tekopaikalle.....oliko pennuista vielä jälkiä?


      • Elinkautisvanki

        Hieno kuva linkin takana! Karhunampujajullien persereiät näyttävät suunnilleen samoilta jo parin viikon lusimisen jälkeen!

        Nami nami, bumtsi bum!

        Nirsk narks, lits läts!


    • Anustoolmate

      ^ Vihreä taas uneksii homoilusta

    • Armoa tuomari

      Pesettääkö ne kovanluokan vangit sukkansakkin uusien suussa?. Toi tuhkaluukkuun höylääminen pelottaa kaikista eniten.

    • Lautamies2013

      Koskahan rikolliset joutuvat oikeuteen? Täytyy ehdottomasti mennä paikalle - ei liene suljettu tilaisuus.

      • Mad Max4

        Varmaankin suljettu ja suljettu oikeudenkäynti ja ampujat huput päässä. ettei kukaan vaan tunnista . oliko niin et 2 jalkanen karhu olli kohtas 4 jalkaisen oikean karhun ja siipeen tuli.vai onkohan todenperää.


      • Tohtori pilleri
        Mad Max4 kirjoitti:

        Varmaankin suljettu ja suljettu oikeudenkäynti ja ampujat huput päässä. ettei kukaan vaan tunnista . oliko niin et 2 jalkanen karhu olli kohtas 4 jalkaisen oikean karhun ja siipeen tuli.vai onkohan todenperää.

        ^ lääkitystä täytyy tarkistaa....kateuden oireet ovat hallitsevia.


    • TuomioVellipöksyille

      Tuomio tuli korkeimmassa oikeudessa ja hyvä niin. Valitettavasti nämä kaksi raukkamaista ja julmaa rikollista saivat ihan liian lievät tuomiot. Ihmisen täytyy olla todella paha, kun kykenee tuollaiseen rikokseen. Todella halveksittava kaksikko!

      Karhun puutarhan boikotti pysyy ikuisesti.

      • Anonyymi

        Kyll nyt määkin osallistun 50 eeron lahjakortin arvontaan.


    • varaavalita

      Myös minä, perheeni ja jopa kaikki meidän työpaikan toistakymmentä työntekijää kuulemma perheineen boikotoivat yritystä.
      Epäilenpä että tuo yrityksen maineen menetys tulee vielä koitumaan pahaksi takaiskuksi.

    • 17plus6

      Olen boikotoinut jo karhuntaposta alkaen ja boikotti jatkuu. Eikä kyllä arvostus noussut nollasta sen toisen suvun järjenjättiläisenkään suuntaan. Onneksi oikeutta ei saa rahalla ostettua.

      • Boikottijänö

        Sama juttu.Syököön itte mansikkansa.


    • karhukarhukarhukarhu

      Tämän päivän Oriveden Sanomissa iso juttu tapauksesta

    • Otsonpesä

      Olipas toimittajalla omituinen lähestyminen aiheeseen. Aivan liian puolueellinen.
      Hänen oma suurpetovihansa ja pelkonsa kuultaa jutun läpi. Ei hyvä. Liekö ampujat
      perhetuttuja?

      • Karhunpeijaiset

        Lopettakaa , karhun ampuminen on tapahtunut noin. 4 vuotta sitten, eikös sen jälkeen ole Orivedellä surmattu ihminen, ei ole kommentoitu siitä näillä palstoilla.


      • 7plus18
        Karhunpeijaiset kirjoitti:

        Lopettakaa , karhun ampuminen on tapahtunut noin. 4 vuotta sitten, eikös sen jälkeen ole Orivedellä surmattu ihminen, ei ole kommentoitu siitä näillä palstoilla.

        Näinhän se suomessa menee. Salakaadoista halutaan kyllä tuomita niin rahallisesti kuin harrastuksen menettämisenkin takia suuresti mutta ihmiseen kohdistuva hengenriisto ei aiheuta mitään myötätuntoja ja lakikin suojelee murhamiehiä ja tappajia viimeiseen saakka. Saavat korkeintaan muutaman vuoden tuomion joista riittää kun lusii puolet ja vielä hyvällä käytöksellä takas rikolliseen maailmaansa. Sairaaks on maailma menny. Kertoo lähinnä kuinka huono henkinen hyvinvointi suomessa on tällähetkellä.


    • Pelokas_mummo

      Tämmöstä se on, kun vähäjärkiset ja mielipuolet elää avohoidossa tai kokonaan hoitamatta keskuudessamme. Tapetaan niin eläimet kuin ihmisetkin.

    • Marjatperseestä

      Lupaan boikotoida myös ihmisen tappajan yritystä.

    • Taavettisetä

      Eikös se toinen heppu ollu vähän mutkan kautta sukua poliisille.Ja nehän on tappanu välillisesti ja välittömästi enemmän ihmisiä viimesen sadan vuoden aikana kun villieläimet.

    • JaakkoTeponPossu

      Pojilla kävi huono munkki kun asiaa ei tutkinut oriveden mettästävä poliisi

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      97
      2793
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2370
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2150
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      16
      1934
    5. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1786
    6. 141
      1762
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1757
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1716
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      130
      1501
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1304
    Aihe