FACEBOOKINEN GLOBALISAATIO

risto-vaari1

INFOSARJA - PERUSTUU KAIKKIEN SAATAVILLA OLEVAAN JULKISEEN TIETOON


”Bulgarialainen bloggaaja ja digitaalisten oikeuksien aktivisti Bogomil Shopov kertoo blogissaan, että 1,1 miljoonan Facebook-käyttäjän nimet ja sähköpostiosoitteet irtosivat vain viidellä dollarilla eli vajaalla neljällä eurolla.

Tietopaketti oli Shopovin mukaan myynnissä Gigbucks-nettikauppasivustolla. Forbes-lehti kertoo, että myyjä esiintyi palvelussa nimellä ”mertem”.

Shopov kirjoittaa blogissaan, että Facebook oli häneen sähköpostilla ja puhelimitse yhteydessä pian sen jälkeen, kun mies kirjoitti ostoksestaan blogissaan.
Lisäksi Facebook käski Shopovin mukaan tätä poistamaan kaikki tapausta koskevat blogikirjoitukset ja vaikenemaan asiasta.”
Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.taloussanomat.fi/tietoliikenne/2012/10/29/bloggari-vaittaa-ostaneensa-yli-miljoonan-ihmisen-facebook-tiedot/201240880/12 -

9

66

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Identivoitu24

      NETIN YKSITYISYYDENSUOJA ESILLÄ

      ”Identiteettivarkaudet

      Yleistä

      Netin yksityisyydensuoja on ollut paljon esillä etenkin Facebookin jatkuvien muutosten takia.

      Ironista on, että samaan aikaan kun osa kansalaisista kritisoi poliisin lakiin perustuvia, ja sen myötä valvottavia tiedonhankintamenetelmiä, antavat he vapaaehtoisesti arkaluontoisia tietoja itsestään kaupallisten yritysten armoille.

      Netissä tieto altistuu melko helposti väärinkäytöksille ja identiteettivarkaudet ovat nykypäivää.

      Suomen laissa ei kuitenkaan ole tällä hetkellä määritelty laittomaksi esiintyä toisena henkilönä.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.poliisi.fi/poliisi/helsinki/home.nsf/pages/4AA4B4D403026EC2C2257A7E0034F614?opendocument . .

    • Moszgalow

      LÄHTÖKOHTANA ON KERÄTÄ MAHDOLLISIMMAN PALJON TIETOA

      ”Hyvin pian hakkerit syrjäytti järjestäytynyt rikollisuus, joka haistoi identiteettivarkauksissa huikean bisnesmahdollisuuden. Erään arvion mukaan jo pari vuotta sitten verkon identiteettivarkaudet ja luottokorttipetokset pyörittivät noin kolmen miljardin dollarin liiketoimintaa.

      – Rikollisuudenalan lähtökohtana on kerätä mahdollisimman paljon tietoa mahdollisimman vähillä kustannuksilla ja mahdollisimman automatisoidusti, toteaa Keskusrikospoliisin tietotekniikkayksikön ylitarkastaja Sari Kajantie.

      Automatisoidun tietojenkeräämisen vuoksi rikollisuuden tuoton ja riskin suhde on huijareiden kannalta erittäin hyvä. Juuri tämä seikka nostaa yrittäjien määrää.

      – Kiinnijäämisen riski on erittäin pieni. Samoin kustannukset ovat vain murto-osa siitä, mitä tiedon kerääminen maksaisi reaalimaailmassa. Rikolliset käyttävät yleensä tavallisia kotikoneita, jotka on kaapattu oikeiden käyttäjien tietämättä, Kajantie valottaa.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.lakimiesuutiset.fi/artikkeli?artid=559

    • Njusta-Pecka

      LUOTTOKORTTINUMEROT…

      ”Ehkä se, mikä rikosilmiönä on eniten nousussa, ovat erilaiset petokset. Ihmisen sähköistä tietoa käytetään väärin verkossa taloudellisen hyödyn hankkimiseen.

      Tyypillinen ja ehkä massiivisin rikos on, että luottokorttinumeroa käytetään väärin. Verkossa käytettävä luottokorttitiedot joutuvat rikollisen haltuun ja rikolliset ostavat esimerkiksi elektroniikkaa myyvästä verkkokaupasta kalliita tuotteita.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.mtv3.fi/uutiset/it.shtml/joka-kymmenes-on-joutunut-identiteettivarkauden-uhriksi-verkossa/2012/07/1581801 . .

    • Tietoviisas

      TIEDOISTA LÖYTYY KAIKKI MAHDOLLINEN

      ”Threatpost-sivuston mukaan hetken odottelun jälkeen nuorukainen sai mitä oli halunnut: CD:n, jolla oli 1222 PDF-sivua. Mitaltaan kerätty tieto vastaa suurin piirtein Leo Tolstoin Sota ja rauha –teosta. Ja mikä erikoisinta: Schrems ei ollut ehtinyt pitää tiliään kuin vain vuoden Facebookissa, ja hänellä oli reilut 200 kaveria - siis ihan normaali määrä.

      Tiedostoista löytyi aivan kaikki mahdollinen, mitä hän ikinä oli tehnyt Facebookissa: viestit, joita hän oli lähettänyt ja saanut, kaikki tykkäämiset ja tietysti kaverihistoria. Suuri osa kerätyistä tiedoista oli sellaisia, jotka Schrems luuli poistaneensa. Facebook pitää tiedot delete-napeista huolimatta datapalvelimillaan.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288435492798.html

    • Nohkjactu

      TIEDOISTA LÖYTYY KAIKKI MAHDOLLINEN

      ”Threatpost-sivuston mukaan hetken odottelun jälkeen nuorukainen sai mitä oli halunnut: CD:n, jolla oli 1222 PDF-sivua. Mitaltaan kerätty tieto vastaa suurin piirtein Leo Tolstoin Sota ja rauha –teosta. Ja mikä erikoisinta: Schrems ei ollut ehtinyt pitää tiliään kuin vain vuoden Facebookissa, ja hänellä oli reilut 200 kaveria - siis ihan normaali määrä.

      Tiedostoista löytyi aivan kaikki mahdollinen, mitä hän ikinä oli tehnyt Facebookissa: viestit, joita hän oli lähettänyt ja saanut, kaikki tykkäämiset ja tietysti kaverihistoria. Suuri osa kerätyistä tiedoista oli sellaisia, jotka Schrems luuli poistaneensa. Facebook pitää tiedot delete-napeista huolimatta datapalvelimillaan.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.iltasanomat.fi/digi/art-1288435492798.html

    • Loppakorvaton
    • Körtti

      LUOTTOKORTTINUMEROT..

      ”Osassa identiteettivarkauksista rikolliset tavoittelevat suuria määriä rahaa esimerkiksi hankkimalla luottokorttitietoja internetin kautta. Näin kävi hiljattain Espanjassa, jossa yli 100 000 suomalaista luottokorttinumeroa joutui rikollisten käsiin.

      Ylitarkastaja Sari Kajantie keskusrikospoliisista kertoo, että järjestäytynyt rikollisuus etsii luottokorttitietoja käsiinsä esimerkiksi nettikauppojen sivuilla asioivilta. Tiedot voivat joutua vääriin käsiin, vaikka kauppa itsessään olisi rehellinen yritys.

      Rikolliset etsivät internetistä myös pankkitunnuksia, henkilötunnuksia ja työnantajatietoja. Tietoja voidaan käyttää esimerkiksi maksuvälinepetoksissa, rahanpesussa ja laittoman maahantulon järjestämisessä.

      Työryhmän mukaan EU-alueella on näyttöä siitä, että tietoja olisi käytetty.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Netissä voi mellastaa toisen nimissä täysin laillisesti/1135263314758 -

    • Itsepäis

      IDENTEETTIVARKAAT HYÖDYNTÄNEET YHTEISÖSTÄ SAAMIAAN TIETOJA

      ”Facebook-käyttäjiä vaanivat identiteettivarkaat
      Julkaistu: 24.10.2007

      Facebook-internetyhteisön käyttäjät saattavat joutua huijauksen kohteeksi.

      Britannian yleisradioyhtiö BBC varoitti keskiviikkona identiteettivarkaista, jotka ovat avanneet pankkitilejä ja hankkineet luottokortteja yhteisöstä keräämiensä tietojen avulla.

      BBC:n tv-ohjelmassa luotiin kuvitteellinen hahmo, jonka ystäväkutsu lähetettiin sadalle. Heistä kolmasosa otti yhteyttä lähettäen samalla tiedot itsestään.

      Huijarit voivat etsiä lisää tietoa henkilöstä esimerkiksi syntymäajan ja -paikan perusteella ja avata niillä pankkitilin verkossa.

      Yhteisön käyttäjien tapana on ohjelman mukaan kerryttää ystäväverkostoaan, jolloin he hyväksyvät listalleen sellaisia, joita eivät edes tunne.

      Facebookin mukaan 200 000 ihmistä kirjautuu ohjelmaan joka päivä. Sivustolla on kaikkiaan 42 miljoonaa jäsentä. Suomessa Facebookin käyttäjiä oli kuun alussa yli 63 000.”

      Lainattu sitaattioikeuksin lähteestä: http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288335932046.html -

    • Se-oli-siinä

      KOLME VAIHETTA – HENKILÖTIETOJEN KERÄÄMISESTÄ – RIKOSHYÖDYN TAVOITTELUUN

      ”1 Toiselle kuuluvan identiteetin rakentaminen

      Identiteettivarkautta edeltää toiselle kuuluvien henkilötietojen kerääminen ja identiteetin rakentaminen (henkilöprofiilin luominen). henkilötietojen kerääminen ja toiselle kuuluvan henkilöllisyyden rakentaminen on siten identiteettivarkauden valmistelua.

      Yksittäiseen henkilöön liittyvien tietojen kerääminen ja identiteetin rakentaminen ei ole rikos, ellei tietoja kerätä jonkin rikoslakirikoksen tunnusmerkistön täyttävällä tavalla esimerkiksi murtautumalla henkilörekisterijärjestelmään. Roskakorin penkominen tai paperien lukeminen ei ole rikos.

      2. Identiteettivarkaus

      Identiteettivarkaus käsitteenä kattaa vain toiselle kuuluvan henkilöllisyyden käytön. Identiteettivarkaus toteutuu konkreettisesti toiselle kuuluvan henkilöllisyyden käytön yhteydessä.

      Identiteettivarkaus ei edellytä rikoshyödyn tavoittelua. Valehtelu ja satujen kertominen eivät ole rikoksia. Tästä on kuitenkin joitakin poikkeuksia, kuten väärän henkilöllisyyden ilmoittaminen poliisiviranomaiselle tai todistajana annettu väärä lausuma.

      3. Rikoshyödyn tavoittelu

      Toiselle kuuluvan henkilöllisyyden käyttäminen hyötymistarkoituksessa täyttää pääsääntöisesti aina jonkin rikoslakirikoksen tunnusmerkistön. Rikokset ovat tyypillisesti petoksia ja/tai asiakirjaväärennöksiä

      Tyypillisiä väärinkäytöksissä hyödynnettyjä tietoja ovat:
      - henkilön nimitiedot
      - postiosoite
      - puhelinnumero
      - pankkitili ja siihen liittyvät tunnukset
      - luottokortin numero
      - luottotiedot
      - henkilötunnus
      - auton rekisteritunnus

      Henkilötietoja kaupataan internetissä. Kaupan on mm. henkilötunnuksia, luottokorttinumeroita, käyttäjätunnuksia ja salasanoja, PIN-koodeja, sähköpostiosoitteita, työnhakijoiden CV-tietoja ja kaikkea mitä internetiin liitettyihin tietojärjestelmiin on tallennettu.”


      Ajatukset lainattu web-osoitteesta www. secmeter. com

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Aikakone-yhtyeestä tuttu Maki Kolehmainen kuollut

      Kuoli tänään aamuyöstä nopeasti edenneeseen sairauteen. Hän oli 58-vuotias.
      Maailman menoa
      139
      8501
    2. Se viime kohtaaminen

      Oli naine vähän sellainen kohmea. Nopeasti yritin etsiä merkkejä sinusta mutta en saanut mitään ilmi. Ajattelin että ny
      Ikävä
      68
      1393
    3. Ihan rakentavassa mielessä

      Haluaisin nainen kysyä sinulta ja myös itseltäni että mitä me oikein odotellaan? Olisiko aika jo käydä edes treffeillä?
      Ikävä
      76
      1165
    4. Mitä kehon osia

      Olet kaivatultasi nähnyt ja piditkö näkemästäsi?
      Ikävä
      59
      1156
    5. Taidan olla ihan sairas

      Kun mietin jo meidän yhteisen lapsen nimeä 😄
      Ikävä
      90
      1057
    6. Kuinka paljon merkkaa naisen ulkonäkö

      Parisuhteessa ykeensä kysynnvaan Onko kaunis nainen oarempi vaihtoehto kun tavis
      Sinkut
      139
      1000
    7. Luin jostain että skorpioni

      Naiset parhaita rakastajattaria…. Pitäneekö paikkansa?
      Ikävä
      102
      785
    8. Olen sinusta nainen

      Oikeasti tosi ylpeä. Tunnen sen miten kehity ja opit säätelemään omia tunteitasi. Se on aina hieno piirre ihmisessä.
      Ikävä
      37
      778
    9. Pitäisikö alkaa

      Treenaamaan että sulla tippuu silmät päästä kun näet minut ensi kerralla, nainen. 🤔
      Ikävä
      43
      761
    10. Tuli surullinen olo.

      Olit muuttunut niin paljon etten meinannut tunnistaa. Miksi rupsahdit? 😞 m-n
      Ikävä
      40
      674
    Aihe