Jyväskylässä synnyttäneitä? kokemuksia?

.....

Kohta edessä :)

5

932

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • 09unh75ivfjty

   Varmaan kuten joka kaupungissa, osa hoitajista/kätilöistä/lääkäreistä ihania ja empaattisia, sitten taas osa niitä vähemmän sellaisia. Ainakin ensisynnyttäjänä itse jouduin kärsimään noista ei niin empaattisista, olisin tarvinnut paljon enemmän tukea ja varsinkin selkokielistä selitystä tapahtumiin, okei, nyt varmaan joku sanoo "miksi et sitten vaatinut tarkempaa tietoa, ja KYSYNYT", no tästä syystä: tilanne ensisynnyttäjällä (ainakin minulla) oli hämmentävä ja olo väsynyt ja epätodellinen, ei tajunnut/osannut kysyä. Korostan että osa hoitajista oli todella ihania ja silloin oli itselläkin olo vastaavanlainen. Muuten kaikki sujui hienosti, tilat ok, asiat luisti hyvin ja varsinkin lääkärit osaavia. Hoitajista minun kohdalle sattui aloittelevia, yksi ei edes osannut neuvoa imetysasentoa vaan sanoi ettei tiedä kun ei ole itsellä lapsia.. jotenkin surkuhupaisaa ;) Mutta kaikenkaikkiaan hyvä kokemus, menisin uudestaan.

  • Vaatia pitää

   Itselleni sattui huono tuuri...iltavuoro, kiireinen kätilö, ei kiirettä siis synnytyssaliin ja lopussa olin niin väsynyt ja kipeä että luulin kuolevani kipuun. Ja tässä vaiheessa vauhdikkaassa synnytyksessä ei ehditty enää antaa kivunlievitystä. Kokemuksena jäi että osastolla kannattaa vaatia hyvissä ajoin kivunlievitystä, jos sellaista toivoo, ja myös pyytää synnytyssaliin pääsyä. Itse en ensikertalaisena tajunnut vaatia heti ja kätilö ei kiirehtinyt.

  • dsdsafsDF

   ite synnytin 6vuotta sitten. kohdalle sattui ihana kätilö, lääkäri oli tosin välillä täys asshole. itsellä käynnistettiin(ekat supistukset tuli käynnistystabletin jälkeen, mitään ns harjotussuppareita ei tullut koko raskauden aikana)ja kun lääkäri tutki kohdunsuun tilannetta, teki sen tietty just samaan aikaan kun supistus oli päällä, ja valitti että oo nyt rentona, ite kun oon hiljaisen ja ujon puoleinen niin nielin ärtymykseni, teki mieli huutaa että oo ite rentona kun on supistus ja yks tunkee sormia sisälle. toinen lääkäri taas kysyi aina ensin onko supistus ja jos oli niin sano vaan että ootellaa rauhassa että menee ohi ennen tutkimusta.

   ite sanoin heti käynnistykseen mennessä että haluan kivunlievitykset. ja ne ajoissa laitettiinkin. saliin piti päästä jo puolen pvän aikaan mutta sinne ehtikin jo toinen synnyttäjä joten piti vielä ootella ja sain jonkun kipupiikin mistä ei tosin ollu mitään hyötyä. saliin päästiin sitten 5maissa päivällä ja tuskat oli silloin jo kamalat ja anestesialääkäriä ootellessa tuntu että se ei tule ikinä ja että ois oottanu ikuisuuden, mutta aneslääkäri oli sillo leikkauksessa ja tuliki sit kuulemma puolen tunnin päästä laittaa epiduraalin(tuntu monelta tunnilta se oottaminen), oikein mukava oli ja ohjeisti hyvin mihin asentoon menen kun laittoi epiä. sitten ooteltiin. kätilöt salissä oli oikein mukavia, ei mitään valittamista. itelläni ponnistusvaihe kesti reilut 2h, lääkäri oli sitä mieltä että lähetään leikkaukseen, mutta onneksi kätilö oli sitä vastaan ja sanoi että yritetään vielä ja nousin polvilleni ponnistaakseni ns alaspäin ja se auttoikin vähän. siellä alkoivat imukuppia valmisteleen mutta jalkatuet ehtivät laittaa ja sitten tyttö onneksi jo syntyi. en olisi enää jaksanut minuuttiakaan pidempään. 2h ponnistukset ja 3unetonta yötä veivät voimani niin totaalisesti.

   kun minut ja vaiva siirrettiin osastolle, oli hoitajien pakko melkein kantaa minut sängystä toiseen koska voimia ei ollut itsellä yhtään jäljellä. en pysynyt pystyssä. pari ekaa päivää mieheni ja hoitajat saivat hoitaa vauvan vaipanvaihdot yms koska itselläni ei edes vesilasi pysynyt kädessä, saati sitten vauva.

   kohdallenni sattui yksi asshole lääkäri ja yksi assholekätilö, tää kätilö tuli osastolla kohdalle. vauva kun söi ja söi ja söi, pyysin 7h tunnin imetyksen jälkeen lisämaitoa mutta ei antanut koska ensin piti imettää. koko sairaalassaoloaikana en saanut syödä lämmintä ateriaa, kun lopetin imetyksen syödäkseni alkoi vauvalla huuto, eivät suostuneet ottamaan vauvaa edes siksi aikaa hoitoonsa että saisin syödä.

   ekana yönä synnytyksen jälkeen pyysin hoitajia ottamaan vauvan yöksi jotta saisin nukuttua, olin kuitenkin valvonut viimeiset 3 tai 4 yötä ja todella raskas synnytys takana, mutta ei. ottivat kyllä vauvan, mutta toivat tunnin päästä takaisin kun vauvalla oli kuulemma ikävä äitiä. sen sanon että nälkä sillä oli, mutta kun eivät suostuneet antamaan pullosta maitoa. nukuin siis seuraavan kerran kotona, n.viikon verran valvoneena.

   pitkä juttu tuli, mutta itse synnytys hoitui suht hyvin mukavan henkilökunnan kanssa. vaikka omasta synnytyksestä on 6vuotta, niin sielllä varmasti on edelleen samaa henkilökuntaa kuin silloin.

   teet niinkuin ohjeistetaan, silloin pääset helpoimmalla. kätilöt tietävät kyllä paremmin mitä pitää tehdä kuin ensisynnyttäjä :) ja kerro heti jos haluat lievitystä. ja jos tuntuu että nyt pitää päästä saliin niin kerro se heti. vaikka on ensisynnyttäjä niin sen kyllä sisällään tuntee että nyt pitää mennä eikä meinata.

  • heinämamma

   Synnytin puoli vuotta sitten Jyväskylän keskussairaalassa esikoiseni ja kokemus oli kaikin puolin ihana! Olin synnyttämässä yksin ja pelkäsin sitä aluksi aivan hirveästi, koska olisin kaivannut miestä vierelleni (mutta ei valitettavasti kerennyt ajoissa paikalle).Mutta kaikki sujui hyvin ja kätilöt ja lääkärit olivat todella ystävällisiä :) Siskollani oli viidenvuoden takaa huonoja kokemuksia kätilöistä jotka olivat olleet liian tungettelevia ja neuvovia vaipanvaihto ja imetys asioissa, vaikka kaikki sujui hyvin, mutta minulla on aivan päinvastaisia kokemuksia.

   Vielä kun oltiin lähdössä pois niin eräs kätilö tuli ihastelemaan kuinka hienosti hoidin lastani ja siitä tuli hirveän hyvä mieli :)

  • mammuli2

   Olen esikoiseni synnyttänyt jyväskylässä ja toista kerta en täällä synnytä. Aivan kamala paikka. Kätilöt "aukoivat päätään" , eivät kuunnelleet toiveitani ollenkaa. Kun lapsivesi oli mennyt sunnuntaina, synnytyin vasta tiistai iltana hätäsektiolla. Jossa puudutus hävis , minut nukutettii, olin 12h heräämössä, menetin litran verta leikkauksessa ja sain kohtutulehduksen. Olin viikon sairaalassa, sinä aikana tulehusarvot nousi hengenvaaralliseksi kun oli väärät lääkket !! :( aivan kamala !!! :((( tein valituksenki sairaalaan. mutta eipä mennyt läpi.. yllätys.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Mitä tehdä juhannuksena?

   Mitä 37v sinkkumies voi tehdä juhannuksena? On varmaan jo liian vanha festareille pitäisikö tyytyä vaan paikalliseen?
   Juhannus
   86
   3972
  2. Miehiltä puuttuu solidaarisuus toisia miehiä kohtaan

   Kun me too-naiset hyökkäävät raukkamaiset Wille Rydmanin kimppuun vain ani harva mies asettuu Rydmanin tueksi. Sama on nähty aikaisemminkin me too- ta
   Maailman menoa
   189
   3069
  3. Iiris Suomelan kuva

   Senaattori Jarno Vähäkainu otti sensuellin kuvan Iiris Suomelasta eduskunnan kuppilassa. Kuvassa Iiriksen reisi näkyy melkein pimppiin asti. Kuvasta n
   Kajaani
   100
   2255
  4. Suomen huutokauppakeisari tulee taas! Vieraina Auri Kananen, Sointu Borg, Pate Mustajärven tytär...

   Aki ja Heli Palsanmäki ovat nousseet koko Suomen kansan tuntemiksi julkkiksiksi Suomen huutokauppakeisari -ohjelman myötä. Nyt tätä koko kansan viihd
   Kotimaiset julkkisjuorut
   40
   1846
  5. Juhannus pilalla

   Kun en sua nää... 😥 tarkoitus oli että oisin huumorilla vihjaissut sulle että käskepäs mut käymään kahvilla jolla olisin viestinyt sulle että kyllä m
   Ikävä
   71
   1617
  6. Mikä/ mitkä lause(et)on se

   Joka jäänyt mieleesi kaivattusi suusta?
   Ikävä
   61
   1296
  7. Juhannus Oulussa 2022

   Onko Oulussa juhannuskokkoja huomenna kun huomenna on juhannusaatto jolloin kokkoja on ollut tapana polttaa ja julhia juhannusta?
   Oulu
   4
   949
  8. Ässät feikki ero

   Stefanhan se siellä Sonjan ja Sofian juhannus kuvien taustalla. Kaksi tyhmää naista ja vielä tyhmempi mies. Oliko tämä ero vain epätoivoinen yritys sa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   61
   871
  9. Martinan tulevat kisat.

   Kyllä nyt odotukset korkealla.Niin paljon aikaa kun nainen laittaa urheiluun ja itsensä hoitoon niin kyllä pitäisi joku sijoitus tulla. Martina on sit
   Kotimaiset julkkisjuorut
   129
   700
  10. Vanhanen haluaa VKK:n varapuheenjohtajalle porttikiellon eduskuntaan

   Näin yritetään heikentää VKK:ta, joka uhkaa suuria puolueita, koska on ainoa puolue, joka ajaa kansan asiaa. https://yle.fi/uutiset/3-12507990
   Maailman menoa
   310
   695
  Aihe