Jyväskylässä synnyttäneitä? kokemuksia?

.....

Kohta edessä :)

5

662

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 09unh75ivfjty

      Varmaan kuten joka kaupungissa, osa hoitajista/kätilöistä/lääkäreistä ihania ja empaattisia, sitten taas osa niitä vähemmän sellaisia. Ainakin ensisynnyttäjänä itse jouduin kärsimään noista ei niin empaattisista, olisin tarvinnut paljon enemmän tukea ja varsinkin selkokielistä selitystä tapahtumiin, okei, nyt varmaan joku sanoo "miksi et sitten vaatinut tarkempaa tietoa, ja KYSYNYT", no tästä syystä: tilanne ensisynnyttäjällä (ainakin minulla) oli hämmentävä ja olo väsynyt ja epätodellinen, ei tajunnut/osannut kysyä. Korostan että osa hoitajista oli todella ihania ja silloin oli itselläkin olo vastaavanlainen. Muuten kaikki sujui hienosti, tilat ok, asiat luisti hyvin ja varsinkin lääkärit osaavia. Hoitajista minun kohdalle sattui aloittelevia, yksi ei edes osannut neuvoa imetysasentoa vaan sanoi ettei tiedä kun ei ole itsellä lapsia.. jotenkin surkuhupaisaa ;) Mutta kaikenkaikkiaan hyvä kokemus, menisin uudestaan.

    • Vaatia pitää

      Itselleni sattui huono tuuri...iltavuoro, kiireinen kätilö, ei kiirettä siis synnytyssaliin ja lopussa olin niin väsynyt ja kipeä että luulin kuolevani kipuun. Ja tässä vaiheessa vauhdikkaassa synnytyksessä ei ehditty enää antaa kivunlievitystä. Kokemuksena jäi että osastolla kannattaa vaatia hyvissä ajoin kivunlievitystä, jos sellaista toivoo, ja myös pyytää synnytyssaliin pääsyä. Itse en ensikertalaisena tajunnut vaatia heti ja kätilö ei kiirehtinyt.

    • dsdsafsDF

      ite synnytin 6vuotta sitten. kohdalle sattui ihana kätilö, lääkäri oli tosin välillä täys asshole. itsellä käynnistettiin(ekat supistukset tuli käynnistystabletin jälkeen, mitään ns harjotussuppareita ei tullut koko raskauden aikana)ja kun lääkäri tutki kohdunsuun tilannetta, teki sen tietty just samaan aikaan kun supistus oli päällä, ja valitti että oo nyt rentona, ite kun oon hiljaisen ja ujon puoleinen niin nielin ärtymykseni, teki mieli huutaa että oo ite rentona kun on supistus ja yks tunkee sormia sisälle. toinen lääkäri taas kysyi aina ensin onko supistus ja jos oli niin sano vaan että ootellaa rauhassa että menee ohi ennen tutkimusta.

      ite sanoin heti käynnistykseen mennessä että haluan kivunlievitykset. ja ne ajoissa laitettiinkin. saliin piti päästä jo puolen pvän aikaan mutta sinne ehtikin jo toinen synnyttäjä joten piti vielä ootella ja sain jonkun kipupiikin mistä ei tosin ollu mitään hyötyä. saliin päästiin sitten 5maissa päivällä ja tuskat oli silloin jo kamalat ja anestesialääkäriä ootellessa tuntu että se ei tule ikinä ja että ois oottanu ikuisuuden, mutta aneslääkäri oli sillo leikkauksessa ja tuliki sit kuulemma puolen tunnin päästä laittaa epiduraalin(tuntu monelta tunnilta se oottaminen), oikein mukava oli ja ohjeisti hyvin mihin asentoon menen kun laittoi epiä. sitten ooteltiin. kätilöt salissä oli oikein mukavia, ei mitään valittamista. itelläni ponnistusvaihe kesti reilut 2h, lääkäri oli sitä mieltä että lähetään leikkaukseen, mutta onneksi kätilö oli sitä vastaan ja sanoi että yritetään vielä ja nousin polvilleni ponnistaakseni ns alaspäin ja se auttoikin vähän. siellä alkoivat imukuppia valmisteleen mutta jalkatuet ehtivät laittaa ja sitten tyttö onneksi jo syntyi. en olisi enää jaksanut minuuttiakaan pidempään. 2h ponnistukset ja 3unetonta yötä veivät voimani niin totaalisesti.

      kun minut ja vaiva siirrettiin osastolle, oli hoitajien pakko melkein kantaa minut sängystä toiseen koska voimia ei ollut itsellä yhtään jäljellä. en pysynyt pystyssä. pari ekaa päivää mieheni ja hoitajat saivat hoitaa vauvan vaipanvaihdot yms koska itselläni ei edes vesilasi pysynyt kädessä, saati sitten vauva.

      kohdallenni sattui yksi asshole lääkäri ja yksi assholekätilö, tää kätilö tuli osastolla kohdalle. vauva kun söi ja söi ja söi, pyysin 7h tunnin imetyksen jälkeen lisämaitoa mutta ei antanut koska ensin piti imettää. koko sairaalassaoloaikana en saanut syödä lämmintä ateriaa, kun lopetin imetyksen syödäkseni alkoi vauvalla huuto, eivät suostuneet ottamaan vauvaa edes siksi aikaa hoitoonsa että saisin syödä.

      ekana yönä synnytyksen jälkeen pyysin hoitajia ottamaan vauvan yöksi jotta saisin nukuttua, olin kuitenkin valvonut viimeiset 3 tai 4 yötä ja todella raskas synnytys takana, mutta ei. ottivat kyllä vauvan, mutta toivat tunnin päästä takaisin kun vauvalla oli kuulemma ikävä äitiä. sen sanon että nälkä sillä oli, mutta kun eivät suostuneet antamaan pullosta maitoa. nukuin siis seuraavan kerran kotona, n.viikon verran valvoneena.

      pitkä juttu tuli, mutta itse synnytys hoitui suht hyvin mukavan henkilökunnan kanssa. vaikka omasta synnytyksestä on 6vuotta, niin sielllä varmasti on edelleen samaa henkilökuntaa kuin silloin.

      teet niinkuin ohjeistetaan, silloin pääset helpoimmalla. kätilöt tietävät kyllä paremmin mitä pitää tehdä kuin ensisynnyttäjä :) ja kerro heti jos haluat lievitystä. ja jos tuntuu että nyt pitää päästä saliin niin kerro se heti. vaikka on ensisynnyttäjä niin sen kyllä sisällään tuntee että nyt pitää mennä eikä meinata.

    • heinämamma

      Synnytin puoli vuotta sitten Jyväskylän keskussairaalassa esikoiseni ja kokemus oli kaikin puolin ihana! Olin synnyttämässä yksin ja pelkäsin sitä aluksi aivan hirveästi, koska olisin kaivannut miestä vierelleni (mutta ei valitettavasti kerennyt ajoissa paikalle).Mutta kaikki sujui hyvin ja kätilöt ja lääkärit olivat todella ystävällisiä :) Siskollani oli viidenvuoden takaa huonoja kokemuksia kätilöistä jotka olivat olleet liian tungettelevia ja neuvovia vaipanvaihto ja imetys asioissa, vaikka kaikki sujui hyvin, mutta minulla on aivan päinvastaisia kokemuksia.

      Vielä kun oltiin lähdössä pois niin eräs kätilö tuli ihastelemaan kuinka hienosti hoidin lastani ja siitä tuli hirveän hyvä mieli :)

    • mammuli2

      Olen esikoiseni synnyttänyt jyväskylässä ja toista kerta en täällä synnytä. Aivan kamala paikka. Kätilöt "aukoivat päätään" , eivät kuunnelleet toiveitani ollenkaa. Kun lapsivesi oli mennyt sunnuntaina, synnytyin vasta tiistai iltana hätäsektiolla. Jossa puudutus hävis , minut nukutettii, olin 12h heräämössä, menetin litran verta leikkauksessa ja sain kohtutulehduksen. Olin viikon sairaalassa, sinä aikana tulehusarvot nousi hengenvaaralliseksi kun oli väärät lääkket !! :( aivan kamala !!! :((( tein valituksenki sairaalaan. mutta eipä mennyt läpi.. yllätys.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      17
      1225
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1118
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1114
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe