Oliko enkeleitä nähty talvisodassa?

???

Eilen tuli TV:stä ohjelma, jossa joku sanoi jonkun nähneen ison enkelin talvisodan rintamalla. Se oli täällä pohjan tähden alla -jatkosarja. Enkeli oli ollut selin venäläisiin päin ja levittänyt siipensä suomalaisiin päin, kuin suojaksi.

Mutta onko tällaisia näkynyt silloin oikeasti?

55

4851

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • opetuslapsi1

      Uskon vakaasti että on. Olen lukenut useasta kirjasta rintamalla olleiden tarinoita enkeleistä jotka olivat tulleet varoittamaan ja olisivat kuolleet jos eivät olisi totelleet näitä sanantuojia. Itsekkin olen nähnyt enkelin 80 luvulla makuuhuoneen ovella ja se oli kirkas ja sanoi: Älä pelästy, olen tullut siunaamaan teidät. Ja se oli todella siunaus sillä isäni tuli uskoon sen jälkeen ja pääsi kerta heitolla irti alkoholi ongelmastaan. muutakin sukua tuli silloin uskoon. Mutta pitää muistaa että on hyviä enkeleitä ja niitä langenneita....

      • tuhat ja yksi

        Mutta pitää muistaa että on hyviä enkeleitä ja niitä langenneita...."""
        Sekä Huugo Simbrg haavoittunut enkeli.

        Enkeli makuuhuoneen ovella,
        - noH sehän voi olla vaikka sängyssä ja siellähän koetaan se todellinen enkeli.

        Yöllä keskitytään näkemään unia ja uskoville nuo unet ovat jo sinäänsä Jumalan ilmestyksiä.

        Eräskin näki unen jossa olivat tikkaat taivaaseen saakka ja enkelit ravasivat niitä ylös ja alas. Ja tais i olla sama mies , joka painiskeli Jumalan kanssa koko yän ja kumpikaan ei voittanut silloin Jumala kalautti ryhmysauvakalla Jakopin lonkkahan ja sillä seurauksella että hän ontui tuota lonkkaansa niin kauan kuin eli.
        Kuta enemmän noita enkeleitä unissa ja näyissään kohtaa sen suurempi on ihmisen uskonharha ja pelästyyhän sitä jos valo-olennoksi naamioitunut tulee lamppuineen keskellä yötä kummittelemaan, ja kun Jeesus pelastaa uskoon pakenee niin tuo uskon hulluus kätkee orastavan sairauden joksikin aikaa ja kun sinne porukoihin menee ei edes sitä huomioi kun tuo synti on sen kaiken ydin ,itu ja juuri, - sen pesemisessä sitä sitten työmaata riittääkin ja vielä ne toisten synnit.
        Täällä pohjantähden alla kirjoittaja on ollut ns, demoninen kirjailija ja hänhän on osannut sen suojelusenkelin paonkin onnistuneesti kuvaamaan , koska karjalan kansallakin on sen käsityksen mukaan oma suojelusenkeli , kuin kaikilla muillakain kansoilaa on.
        Se on tuo riippuvuus alkoholiin tai uskontoon aivan sama , - molemmat ohjaa yksilön useasti pois normaali yhteiskunnasta , arvaan jotta osalla teistä on hyvinkin hihhuloinnista kysymys tuossa uskossa.

        Usein oikein helkutin pahankuriset yksilöt kerääntyvät Jumalan seurakuntiin, mellastamaan ja alistamaan muita ihmisiä ja vain se heitä rauhoittaa kun pääsee riittävästi alistamaan jumalansa tahtoon toiset ja siitä sitten se hyvä oleo Jeesuskessa tulee.

        En muuten kuullutkaan , - niiltä oikeilta sotajermuilta jotta enkelit olisivat tulleet kuiskuttelemaan ohjeita korviin koskako kasapanos on heitettävä ja itse he henkensä pitämiseksi ovat irtaantuneet tahi ketjunläpi menneet ja monet suojelukseensa uskovat makaavat sankarihautausmaallaa , kun se varjelus on luodin eessä heikoksi käynyt.


    • KTS (Ei kirj.)

      Jokaisessa sodassa nähdään jos jotakin harhanäkyjä, koska hermot ovat kireällä ja uupumus ylivoimainen.

      Venäläiset näkivät enkeleitä puolustamassa Äiti-Venäjää.

      • Ei.

        Ei ollut mitään Äiti-Venäjää. Ei siis myöskään nähty näkyjä siitä. Oli Neuvostoliitto, joka ei perustunut kansallisvaltioihin, vaan oli kansainvälisyyttä korostaneen sosialismin tuotos.


      • Anonyymi

        Summan enkeli nähtiin ja muitakin, jopa sadat sotilaat näkivät. TIEDOKSI, JOUKKOHALLUSINAATIOT HYVIN HYVIN HARVINAISIA!


      • Anonyymi

        EIVÄT VENÄLÄISET NÄHNYT ENKELEITÄ, LENININ NÄKIVÄT, JONKA SUOJAA STALIN.
        TOVERUUS TUNTUI JA VODKALLE MAISTUI. PELOKKAANA ETEENPÄIN MAUSERIN PIIPUN NISKASSAAN TUNSIVAT. EIKÄ SE SIITÄÄN OLE MUUTTUNUT.


    • okkigaam

      Esko Mustosen kirjassa on tarinoita, kerätty sotilaita- Kirjan nimi - enteitä sodasta- löytyy divareista tai kirjastosta.
      maagikko

    • Tutkittu juttu.

      Nämä kuvitteelliset enkelinäyt esim.talvisodassa johtuivat vain sotilaiden väsymyksestä.

      Ja sen myötä esim.voimakkaan öisen tykistökeskityksen aikana mm.tykkien suulieskat, kraanaattien räjähdykset,jv-aseiden valojuovaluodit jne.,aiheuttivat väsyneiden sotilaiden mielessä harha-aistimuksia,näkyjä ja kuvitelmia.

      Näin varsinkin silloin kun oli yö tai hämärää ja taivas oli täysin pilvinen.

      Eli kyseiset enkelinäyt talvisodassakin olivat myös pelkkiä valon aiheuttamia heijastuksia yhtenäisestä pilvipeitteestä.

      • Anonyymi

        Uskotko itsekään pilviselityksiisi?!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Uskotko itsekään pilviselityksiisi?!

        Liekkö tuo "uskoja" henkilö jo itsekin enkelparvessa, sentään melkein 10 vuotta vanha ketju :D


      • Anonyymi

        Ketju kyllä 10 v vanha , mutta mietin oliko kirjoittaja itsekin siellä ja kuuliselitykset asianomaisilta noin. Jos ei tietenkään kirjoittaja , mutta läheisensä.
        Jos ei ollut, niin ei kirjoituksesta ainakaan mielikuvitusta puutu. Niihin perustuu myös kaikki elokuvat niihin mielikuvitusrikkaisiin tuottajiin!


    • etiäisiä

      Ovat vanhat paljon kertoneet sodassa koetuista ns. etiäisistä ennen sotatoverin menehtymistä. Mm.tämän näkeminen n. samaan aikaan kahdessa eri paikassa. Vaikkapa ennen korsua vastaan tulee ja jatkaa ääneti matkaansa ja sitten tämä eloonjäänyt menee korsuun sisälle, niin juuri vastaantullut toveri istuukin siellä. Menehtyi pian.

      On myös enkelinäkyjä ollut.

      • KTS (Ei kirj.)

        Myös Ufoja, "aavelentokoneita" ja aavesotilaita...:p


    • Huom!

      Näky on oikea aiheutuipa se vaikka väsymyksestä tai pelosta, eikä sen kertoja sinällään valehtele.
      Onhan jotkut eri tavoin väärääle puolelle eksyksiin joutuneet väittäneet sotilaspukuisen enkelin tulleen hänen kanssaan Neuvostoliitosta Suomeen sanaakaan puhumatta ja tänne puolelle päästyään hävinneen yht`äkkiäjohonkin. Asioista paremmin tietoiset kylläkin kertovat niiden olleen koulutettuja vakoilijoita joille ei tuollainen ole temppu eikä mikään, ja jotka kiinnijäämisen riskin pienentämiseksi kulkivat samaa matkaa. Yleensähän nämä olivat ylemmän upseerin univormussa ja on kertomuksia joissa mainitaan niiden käyneen jopa sisällä korsuissa.
      Vasta jälkeenpäin asia on selvinnyt, sillä ymmärrettävästi harvempi edes päällystöstä oli siihen aikaan aina tilanteentasalla kuka oli missäkin ja milloin.

    • RtR.

      Lukekaapa historian dosentti Teemu Keskisarjan uusin teos Raaka tie Raatteeseen.

      Tässä teoksessa tuodaan esille lyhyesti myös ns."enkeli-ilmestykset" ja niiden näkemiseen johtaneet syyt.

      Ja ne syyt ovat samantyylisiä kuin nimimerkki "Tutkittu on" tuossa aiemmin jo toi
      esille.

      • Juu,

        pitäneepä tutustua, sillä ihan äsken ei sotakirjallisuutta ole tullu luettua.
        Nyt sitten vaihtelun vuoksi.


    • LOL *itkee ilosta*

      Hei te kaikki jotka epäilette näkyjen johtuneen vain sotilaiden väsymyksestä!

      SITÄ SUUREMPI IHME ON SE, KUN NÄYN JÄLKEEN ON SEURANNUT VOITTO!!!

      Ei siis voitto voinut johtua sotilaiden mahtavuudesta!

      :D Kiitos JUMALALLE, joka tekee ihmeitä tänäkin päivänä!

      Halleluyah! Suuri on HÄNEN nimensä ja voimansa!

      Yli kaiken olet SINÄ, Herramme ja Vapahtajamme!

      Pankaamme turvamme Israelin Pyhään, joka on antava meille voiton ahdistuksessa!

      • SuperNatural God!

        Sekin on ihme, että monet ihmiset näkevät saman näyn!


      • ---

        Mikä voitto se sellainen muka on, jossa maa joutuu luovuttamaan suuret osat maa-alueestaan ja maksamaan vielä sotakorvauksia päälle? Vaikka tuota miten pyöritellään, niin se sota kyllä ihan selkeästi hävittiin. Muu on höpönpöpöä.


      • Hämmästynyt2017

        Mitä horiset?Mehän hävittiin sota.


      • Anonyymi
        --- kirjoitti:

        Mikä voitto se sellainen muka on, jossa maa joutuu luovuttamaan suuret osat maa-alueestaan ja maksamaan vielä sotakorvauksia päälle? Vaikka tuota miten pyöritellään, niin se sota kyllä ihan selkeästi hävittiin. Muu on höpönpöpöä.

        Eipä hävitty itsenäisyyttä, joten ole hiljaa


    • pilli-piipari1

      tää kuuluisa raatteen tie oli paikka, jossa enkeleitä on nähty toisenmaailman sodan aikana.Jumala suojeli suomalaisia, mutta sen ajan ihmiset rukoilivatkin herralta apua paljon tämän päivän suomalaisiin nähden. kuulimpa myös enkelin suojelusta vasta eräältä uskovalta yhden jutun. asia koski ihan vasta tapahtunutta asiaa israelissa. kun tää palestiinan ja israelin välinen selkkaus on välilläkin aika kovaa. eräässä tunnelissa oli tapahtunut seuraavaa. israelin sotilaat juoksivat eräästä paikasta, jossa tie jakaantui kahtaalle. tunnelin risteyksessä oli seisonut raakeliksi nimetty nainen, joka oli opastanut sotilaita menemään oikeaa tunnelia pitkin. toinen tunneli veisi sotilaat suoraan kuolemaan.

      • Tumpiunneli.

        Rulasiko sama homma Suomen suhteen myös Jatko-ja Lapin sodassa?


      • Mix?

        Jos Jumala suojeli suomalaisia Talvisodassa,niin miksi Talvisodassa kaatui tai katosi 25 904 suomalaista?


      • Niinpäniinno

        Kiva juttu ja itsekin pidän tästä.Itse olen kuullut tämän stoorin jo montakymmentä vuotta sitten.


      • Anonyymi
        Mix? kirjoitti:

        Jos Jumala suojeli suomalaisia Talvisodassa,niin miksi Talvisodassa kaatui tai katosi 25 904 suomalaista?

        Oispa ollu kyllä ihme, jos kukaa ei ois kaatunu tai kadonnu


    • Frans II

      "Eilen tuli TV:stä ohjelma, jossa joku sanoi jonkun nähneen ison enkelin talvisodan rintamalla. Se oli täällä pohjan tähden alla -jatkosarja. Enkeli oli ollut selin venäläisiin päin ja levittänyt siipensä suomalaisiin päin, kuin suojaksi."

      Vähän on vanhahko avaus mutta kun joku sen on uudelleenkaivanut niin mainittakoon totuuden nimessä että Täällä Pohjantähden alla - trilogia on fiktiivinen teos joskin noudattelee historian suurten tapahtumien osalta todellisuutta. Toisin sanoen Linna on hyvinkin voinut kuvitella enkeli-näyn ihan omasta päästään tai on ollut tietoinen, että joku on väittänyt kuulleensa moisesta tapahtumasta ja sijoittanut sen romaaniin kuvatakseen kotirintaman usein epärealistisia käsityksiä reaalisodasta.

      • Anonyymi

    • Veke 7

      Appiukko kertoi nähneensä Pitkärannan Enkelin. Se ilmestyi taivaalle yöllä ja näkyi pitkän aikaa. Useat vartiossa olleet miehet näkivät sen. Laukaustakaan ei ammuttu puolin eikä toisin enkeli-ilmestyksen aikana. Enkelillä oli toisessa kädessä miekka joka osoitti kohti Moskovaa ja toisessa palmun oksa joka osoitti Suomea kohti. Aamulla miehet kyselivät tosiltaan tapahtuiko yöllä mitään erikoista. Epäilivät kai omia aistejaan. Enkelin olivat kuitenkin kaikki nähneet. Muistaakseni edesmennyt appiukkoni sanoi, että siitä oli ollut kuva Keskisuomalaisessa. Voisi löytyä jostain arkistosta.

    • Tässä totuus

      Nyt mennään sille alueelle, että jos et usko Raamatunsanaan, etkä Jeesukseen Kristukseen, niin miksi uskoisit enkeleihinkään.

      Eivät he uskoisi, vaikka joku kuolleista nousisi.

      • osnous

        Kunhan nyt ensiksi joku nousisi.Vaan ei nouse eikä ole koskaan noussutkaan.


    • Ingenjör

      Olen kuullut uskovalta ystävältä, että hänen pappansa kertoi nähneensä sodassa enkelin, kun hän oli kysynyt papaltaan että mikä sen sodan todella ratkaisi.

      Ryhmä oli puolustanut aluettaan, mutta vihollinen oli tullut raskaasti päälle ja monia suomalaisia oli kaatunut. Tilanne oli mennyt täysin epätoivoiseksi ja koko ryhmä oli alkanut rukoilemaan.

      Samassa oli ilmestynyt valtava enkeli miekan kanssa ja osoittanut maahan, että tätä pitemmälle ei vihollinen tule. Ja niin oli käynyt.

      Raamattu kertoo, että jokaisella kansakunnalla on oma enkelinsä vartioitsemassa. Näin myös Suomi neidolla.

      • ---

        Neuvostoliiton enkeli oli sitten voimakkaampi, koskapa NL sodan voitti.


      • ---
        --- kirjoitti:

        Neuvostoliiton enkeli oli sitten voimakkaampi, koskapa NL sodan voitti.

        Ennen sotaa oli näytetty jollekin näky Suomen kartasta, jota idän suunnasta huuhtoi punainen meri.

        Aallot pysähtyivät kuitenkin nykyisille Suomen rajoille!


      • ---
        --- kirjoitti:

        Ennen sotaa oli näytetty jollekin näky Suomen kartasta, jota idän suunnasta huuhtoi punainen meri.

        Aallot pysähtyivät kuitenkin nykyisille Suomen rajoille!

        Tarinoitahan piisaa.


      • -jarmo-
        --- kirjoitti:

        Tarinoitahan piisaa.

        ...ja olihan Heikinheimokin mieleivaltaa käyttänyt kriitikko, jonka mitta tuli täyteen ansaitsemattomasta loputtoman pahanmielen tuottamisesta ja hän päätti päivänsä oman käden kautta.


      • -jarmo-
        --- kirjoitti:

        Tarinoitahan piisaa.

        Kumpikohan sulla tulee vastaan, kriitikon sydämen täyteen tullut tyydytys vai oma verenhimoisen paha mieli, joka menisi lopulta yli äyräittensä?


      • ---
        -jarmo- kirjoitti:

        Kumpikohan sulla tulee vastaan, kriitikon sydämen täyteen tullut tyydytys vai oma verenhimoisen paha mieli, joka menisi lopulta yli äyräittensä?

        Omituista höpinää. Tarinat ovat tarinoita, ei siinä ole millään verenhimoilla mitään tekemistä.


      • oipoii
        --- kirjoitti:

        Neuvostoliiton enkeli oli sitten voimakkaampi, koskapa NL sodan voitti.

        Voitti ja voitti: tappiot vs. Saksa 7:1.
        Mutta joka tapauksessa NL hävisi rauhan ja lopulta hävisi koko maa. Suomi ja Saksa ne porskuttaa yhä. Olisiko enkeleilä osuutta vai vain kansalla ja maan hallinnolla.
        Tuo NL:n jakojäännös kyllä yhä kovasti yrittää pitää rikollisen esikuvansa muistoa ja tapoja yllä.


      • Pitäiskö
        --- kirjoitti:

        Ennen sotaa oli näytetty jollekin näky Suomen kartasta, jota idän suunnasta huuhtoi punainen meri.

        Aallot pysähtyivät kuitenkin nykyisille Suomen rajoille!

        Niin..Jollekin.


    • Netpunk

      Edesmennet isäni oli sotaveteraani (kolme vuotta jatkosodassa): Hän sanoi, että jos ei ollut ateisti sotaan lähtiessä, niin sotahommat tekivät kenestä tahansa ateistin.
      Kuulemma nille jotka jäivät rukoilemaan kävi kalpaten. Oli toimittava eikä jeesusteltava.

    • Jumalan oma!

      Höpö! Höpö! Ne jotka Rukoilivat ja Uskoivat Jumalaan, Jeesukseen ja Pyhään Henkeen kävi ihmeellisiä pelastumis tarinoita. Herra pitää omistaan huolta niin sodassa kuin rauhassa.

    • Rokan Antti ; )

      Kyllä niitä enkeleitäkin nähtiin rintamalinjoilla, ja muutenkin , kun haavotuin jatkosodan melskeissä. Sain kranaattisirpaleen lapaluihin, vieläkin tuntuu. Onneksi särkylääkkeet helpottaa. Meitä ei ole enää montaa, jotka kerromme talvi ja jatkosodan systeemeistä.

    • Enkelit on täyttä totta ja rintamalla kuulemma on näkynyt aikoinaan.
      Jumala suojeli pientä ,mutta uskovaa Suomea.

      • Anonyymi

        Kummasti ne samat enkelit kaivoivat nenäänsä ja perskannikkaansa kun Neuvostoliitto pommitti Suomen kaupunkeja ja ajoi 430 000 suomalaista talven selkään omista kodeistaan.
        Suomalaiset sotilaat ase kourassa ja kotirintaman sisu ne suojelivat suojeli Suomea tuolloin, eivät mitkään olemattomat henkiolennot.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Kummasti ne samat enkelit kaivoivat nenäänsä ja perskannikkaansa kun Neuvostoliitto pommitti Suomen kaupunkeja ja ajoi 430 000 suomalaista talven selkään omista kodeistaan.
        Suomalaiset sotilaat ase kourassa ja kotirintaman sisu ne suojelivat suojeli Suomea tuolloin, eivät mitkään olemattomat henkiolennot.

        Sattuu olemaan ihan kirjoituksia ,että sotilaat näkivät ihmeitä sodan aikana.
        Toki suomalainen sisu on valttia..


      • Anonyymi
        MrHyvis kirjoitti:

        Sattuu olemaan ihan kirjoituksia ,että sotilaat näkivät ihmeitä sodan aikana.
        Toki suomalainen sisu on valttia..

        Sattuu sitä maailmassa olemaan vaikka mitä mielikuvituksenkin tuottamia kirjoituksia ja tarinoita, ja sattuu olemaan myös tosiasioihin perustuvia kirjoituksia siitä, miten puna-armeijaa pantiin lakoon asein, joita pitivät käsissään suomalaiset sotilaat ja heidän rinnallaan sotivat vapaaehtoiset.
        Isäni ja neljä setääni olivat heidän joukossaan.
        Umpiväsyneet, nälkäiset ja palelevat ihmiset hourailevat, eikä siinä ole mitään poikkeuksellista, sillä sellainen ihminen on.
        Tuttavani kertoi ruuhkavuosina yövuorosta väsyneenä kotiin palatessaan nähneensä pellolla hyppivän valtavan kengurun, eikä tämä tapahtunut suinkaan Australiassa, vaan täällä Suomessa, mutta ei hän sentään väittänyt sen todella olleen siinä.


      • Anonyymi

        Pikemminkin Jumala suojeli itänaapureita, jotka Stalin päästi rukoilemaan kirkkoihinsa Äiti-Venäjän puolesta ja voittivat sodan.


    • Vaan kun ei ole mielikuvitusta.
      Se ,että Henkimaailma on totta niin se on totta.

      • Anonyymi

        Emme usko mörköihin.


    • Anonyymi

      Nyt nähty enkeleitä taas Ukrainassa.. Herra on läsnä.

    • Anonyymi

      Enkeli oli varmaan mikael suuri enkeliruhtinas.
      Sanotaan raamatussa hänen suojelevan israelia.
      DANIELINKIRJA 12 LUKU JAE 1

    • Anonyymi

      Eräs nainen karajlasta kertoi,, että koko kylä näki suomen lipun ja lipputangon taivaalla, katkenneena, joka oli keskeltä taittunut ja sen jälkeen karjala menetettiin.

    • Anonyymi

      Ufoja nähtiin silloinkin. Niitä nimitettiin nimellä Foo Fighter

    • Anonyymi

      Uskovaiset on kyllä idiootteja. Jos ne näkee lentävän lautasen niin IIK! Paholaisesta. Mutta jos tää Ufo näyttääkin ihmishahmoiselta ja omaa vielä siivet selkäänsä niin pää vinossa siukkaillaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      313
      3827
    2. 209
      3058
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      72
      2594
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      242
      2044
    5. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      16
      1485
    6. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      178
      1402
    7. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      42
      1381
    8. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1357
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      25
      1344
    10. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      51
      1287
    Aihe