Maitojauhe kahvimaitona toimii

maitokahvetta

Huomasin että maitojauhe toimii mainiosti kahvimaitona, pari reilua teelusikallista laitoin kahvimukilliseen ja mausta ei huomaa mitään eroa tavalliseen maitoon verrattuna. Maitojauhe säilyy huoneenlämmössä ja on näppärä ratkaisu esim. mökillä ja työmaaoloissa jossa ei ole kylmäsäilytysmahdollisuutta. Jotkut osaavat juoda kahvinsa mustana mutta en minä. Toinen etu maitojauheen käytössä on se ettei kahvi jäähdy niin nopeasti mukissa.

13

10191

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Coffee

      Mitä maitojauhetta olet käyttänyt, siis esim. minkä merkkistä ja mistä ostit? Oliko jotain mitä saa helposti peruskaupoista, vai löytyikö esim. jostain erikoisliikkeestä? Olen itsekin miettinyt kyseisen tuotteen hankkimista, ettei aina tarvitsisi erikseen ostaa maitoa kun haluaa sitä laittaa kahviin, mutta en ole tiennyt millaista pitäisi ostaa. Monet sanovat, että perusmaitojauheet, joita voi käyttää sitten vaikka ruoanlaitossakin (esim. Valion) eivät kunnolla liukene kahviin, kun taas sitten toisenlaiset "kahvinvalkaisuaineet" (esim. Completa tai Coffee creamer, jotka kai eivät sitten ole maitojauheita vaan jotain kasvirasvasekoitteita) eivät kai sitten maitojauheen tavoin käy yhtä hyvin muihin tarkoituksiin. Olin ihan tuota perusmaitojauhetta alun perin ajatellut, joten jos se kuitenkin soveltuu sellaisenaan kahviinkin niin varmaan olisi itselle paras.

    • ap.

      Ihan lähikaupasta ostin Valion tavallista rasvatonta maitojauhetta. Kikka on siinä että maitojauhe pitää ensin liuottaa pieneen määrään kylmää vettä ennen kuin kaataa kuuman kahvin päälle. Silloin ei tule kokkareita, vaikka eivät ne kyllä makuun vaikuta.

    • KermanYstävät4ever

      Juu, jos alunperinkin käyttää pahanmakuista rasvatonta maitoa, niin ei maitojauheesta tehty maidossa ole mitään eroa, eli on yhtä pahanmakuista. Eli tosiaan toimii kahvissa. Mutta jos käyttää oikeaa maitoa eli punaista maitoa, niin maitojauhe ei todellakaan toimi kahvissa ja makuero on kuin yöllä ja päivällä

      • sepa.raattori

        Voihan sitä sipaista kahviin lisäksi pikkunokareen voita (=maitorasvaa).


    • Anonyymi

      On se perkele hyvän makusta ku samperi ei kehtaa maitoa kuletella mukanaa perhana

    • Anonyymi

      Varalla menee jos ei viitsi heti hakea maitoa kun loppuu. Makeutusaineen maun peittää jopa paremmin kuin maito. Olisipa vielä nuorempi ettei tarvitsisi pelätä lihomista.

      • Anonyymi

        Siis, lisäät kahviisi makeutusainetta joka on mielestäsi pahanmakuista, ja sitten panet lisäksi maitojauhetta siksi että se peittää makeutusaineen maun. Näinkö on?

        Minusta maito ei muuta kahvin makua tai suutuntumaa mitenkään. Oikea kerma (kuohukerma, 38% rasvaa) mielestäni parantaa kumpaakin suuresti. Maito itsessään ei ole erityisen maukasta ja rakenne sillä on aika lailla sama kuin vedellä, noin 90% maidosta on vettä, olipa "rasvatonta" tai rasvallista maitoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis, lisäät kahviisi makeutusainetta joka on mielestäsi pahanmakuista, ja sitten panet lisäksi maitojauhetta siksi että se peittää makeutusaineen maun. Näinkö on?

        Minusta maito ei muuta kahvin makua tai suutuntumaa mitenkään. Oikea kerma (kuohukerma, 38% rasvaa) mielestäni parantaa kumpaakin suuresti. Maito itsessään ei ole erityisen maukasta ja rakenne sillä on aika lailla sama kuin vedellä, noin 90% maidosta on vettä, olipa "rasvatonta" tai rasvallista maitoa.

        Makeutusainetta koska en halua lihottavaa sokeria ja olisi vielä pahempaa ilman mitään. Maitojauhe on makeampaa kuin maito ja maistuu selvästi voimakkaammin jos laittaa enemmän. Mieto maku heikentää kaikkia vahvempia makuja, myös vesi.


    • Anonyymi

      Kerran kokeilin kahviin laittaa kevytmaitojauhetta ja ihan kokkareiseksi meni. Mitään makeutusta en ole kahviini lattanut vuosikymmeniin eli 9 vuotiaana jätin kahvista sokerin ja myöhemmin teestäkin. Molemmat kevytmaidolla juon.

      • Anonyymi

        Ei se aina mene kokkareiseksi, mutta kannattaa sekoittaa kylmään vesitilkkaan ensin kuten joku kertoikin. Jos käyttää enemmän niin on helpompi sekoittaa ja säilyttää muovisessa pakastuspurkissa tai missä haluaakin.


    • Anonyymi

      Kahvissa toimii myös sooda vesi,pehmentää kahvia mukavasti.

    • Anonyymi

      Maitojauhetta on hyvä olla varalla mihin tahansa käyttöön jos ei viitsi pelkän maidon takia lähteä kauppaan tai haluaa säästää loppumaidon vaikka kahviin. Paremman puutteessa menee kahvissakin, mutta paremmin sopii kaakaoon ja ruokiin, kun vaikka pussikeittoihin tarvitsee hiukan maitoa.

    • Anonyymi

      Maitojauhe antaa kahviin ikävän sivumaun. Ei jatkoon

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      138
      1945
    2. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1908
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1858
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1640
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1266
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1163
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1160
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1137
    Aihe