Huvittavia kohtia Seppäsohjelmassa tänään

Käännöststo

Katsoin vasta Areenasta(laulun nopeuttaen) Seppäsen propagandajakson, koska film noir oli kiinnostavampi Teemalla.

Oli huvittavaa katsoa, kuinka Seppänen painotti moneen kertaan, että laki, se on kaiken takana ja sitä pitää virkamiehen noudattaman!

Yle:ssähän on 71 kommenttia tullut uutiseen, jossa käy ilmi, että Espoon palopäällikkö varoitti "vain" suomeksi elektronikkapalosta 2 km Folktingetin puheenjohtajan Gestrinin talosta , eikä ruotsiksi. Gestrin rustaa nyt valitusta ja
rkp-läiset kantakeskustelijat vaativat palopäällikön erottamista.

Seppänen ei tokikaan kerro, että kielilaissa ei kuitenkaan ole pakotteita, eli Seppäsen huuto: "Lakia noudatettava!" ei toimi.
Ilmankos Seppänne tulikin ihan lähelle kameraa painottamaan tätä "lain noudattamista". Tarkoitti tietenkin kielilakia.

Toinen huvittava kohta oli, kun hän ylisti Ruotsin politiikan ja median avoimuutta ja keskustelevaisuutta. Olkinuora sanoi ihan suoraan, että demokraattinen keksutelu on Ruotsissa "parempaa".
Tämä on äärimmäisen huvittavaa, koska kaikki tiedämme, että Ruotsin eduskunta ja media yrittivät vaalien 2010 jälkeen kaikkensa sulkeakseen täysin pois Ruotsidemokraatit, jotk arynnistivät valtiopäiville. (Nyt heillä on jo n. 10 %:n kannatus, mikä on aiheuttanut kauhean pelon Ruotsalaisesta Jytkystä ensi vuoden vaaleissa.).
Suomessa sen sijaan Perussuomalaiset ovat aina olleet mukana, eivätkä edes rkp-läiset kansanedustajat ole kieltäytyneet heitä tervehtimästä, eikä istumasta samoissa TV-studioissa. Ruotsissahan sekin nähtiin.
Eipä paljon voi puhua avoimuusetsa.

Mutta Seppänen toistelee, mitä Rkp hänen suuhunsa laittaa.


Henriksson, Wideroos, Thors ja Gestrin kyllä näyttivät hieman pelokkailta kun valtiopäivät kokoontui 2011, mutta he rentoutuivat, kun huomasivat, että Oinonen ja Halla-aho eivät käykään heidän kimppuunsa portaikossa, vaan käyttävät ihan avaa sana säilää ja totuuden miekkaa.

(Jonka Wallin hyvin tietää ja poliittisessa nahassaan tuntee.)

14

220

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käännöststo

      Seppäsen viesti oli, että kaikki on kopioitu Ruotsista.
      Yksi jäi mainitsemassa. Kileilaki ei ole kopioitu muista pohjoismaista. Lahjontasyistä.

    • voi peeveli

      Ja nyt on kamala asia. Hirveä salaliitto pyhää jumalallista neitsyt marialle sukua olevaa maailmankaikkeuden suurinta aivoa valtiaskansalaista Gestriniä vastaan.

    • Kielilaki!

      Veteraanipoliitikko Claes Andersson sanoi radiolähetyksessä, että kielilaki on surujen kirjoittama. Sama kuin varkaat saisivat kirjoittaa rikoslain!

      Ja tuollaista tekelettä svekoluopio vaatii kunnioittamaan? Ei varmasti.

      Jos laki on huono, se pitää muuttaa.

    • p.ersu

      Heti Seppäsen ohjelman jälkeen alkoi ylistysohjelma tukholman saaristosta...
      Voi tätä propagandan aikaa YLE:ssä, eipä ole ennen moista nähty. Edes -60 l.
      "Reporadion" aikaan.

    • rautaako?

      "Seppäsen propagandajakson"

      Miltä osin jakso oli propagnadaa. Kenen etuja propaganda mielestäsi pyrki edistää. Miten tämä etu poikkeaa sinun erduista? (en edes oleta että saisin asiallisen vastuksen)

      "varoitti "vain" suomeksi elektronikkapalosta"

      Juttusi hiukan rönsyilee...yrittäisit tiivistää ja pysyä propagandaväitteessäsi.

      "Olkinuora sanoi ihan suoraan, että demokraattinen keksutelu on Ruotsissa "parempaa"."

      Oliko tuo sinulle uutta?

      "Ruotsin eduskunta ja media yrittivät vaalien 2010 jälkeen kaikkensa sulkeakseen täysin pois Ruotsidemokraatit"

      Sekin kuuluu ruotslaiseen demokratiaan. Poliitikot sanovat suoraan asiansa. Mikään puolue ei halunut olla missään tekemisissä kyseisen puolueen kanssa Se kerrottiin ennen vaaleja, ja siitä pidettiin kiinni vaalien jälkeen. Meidän poliitikot eivät osaa olla yhtä läpinäkyviä ja jämptejä suhteessaan meidän rasisteihin. Myös media otti avoimesti kantaa, joka sekin kuuluu ruotsalsuuteen ja eroaa suomalaisuudesta.

      Ihmettelen että nyt surkuttelet sitä että joku kertoo maiden välillä olevan eroja, kun tähän menssä sinua on vaivannut se ettei eroista ole puhuttu.

      "Nyt heillä on jo n. 10 %:n kannatus"

      Ja vaaleihin mennssä saattavt olla jo pirstaleina. Et kai vaan yritä sanoa että kannatat näitä ruotslaisia hommalaisia?

      "Suomessa sen sijaan Perussuomalaiset ovat aina olleet mukana"

      Jep. Vaaleissa ovat aina mukana, mutta poliittisessa toiminnasta pysyttelevät mielellään mahdollisimman kaukana.

      "Mutta Seppänen toistelee, mitä Rkp hänen suuhunsa laittaa."

      En usko että puolue on missään tekemisissä sen paremmin Seppäsen kuin ohjalmankaan kanssa.

      "kun huomasivat, että Oinonen ja Halla-aho eivät käykään heidän kimppuunsa portaikossa"

      Ehkä he rauhoittuivat kuin huomasivat että mikään ei ole muuttunut: PS ei halua valtaan edelleenkään. Ei kirveelläkään.

      Mutta miten tämä kaikki liittyi kyseiseen sarjaan ja propagandassyytöksiisi?

      • huusianna

        Moni asia ei oikein täsmää ruotsinkielisten historiassa. Omien väitteidensä mukaan he ovat olleet täällä satoja vuosia mutta silti he eivät ole edes sopeutuneet olemaan suomenkielisten joukossa.

        Ruotsinkieliset väittävät olevansa ruotsinkielisiä suomalaisia. Jos he olisivat ruotsinkielisiä suomalaisia heille olisi jo muodostunut jotain omaleimaista kulttuuriinsa ja identiteetiinsä joka erottaisi heidät ruotsalaisista. Niin ei kuitenkaan ole käynyt - heillä on samat ryyppylaulut, pyhäruuat, juhannussalot ja luciat kuin Ruotsissa.

        On ymmärrettävää että on halu ottaa kaikki identiteettivaikutteet Ruotsista jos ei ole kykyä tai ei ole ollut aikaa kehittää mitään omaa kulttuuriinsa. Kun on ominut valmiin ruotsalaisen kulttuurin ja identiteetin, silloin on voinut omissa pikku ympyröissään kuvitella olevansa ylempänä muita. Tähän asti suomenruotsalaiset ovat omissa pienissä ympyröissään tyytyväisinä esiintyneet mukamas ylempänä kulttuurikansana, ollenkaan ymmärtämättä että, identiteetin ja kulttuurin matkiminen Ruotsista ei mitään kulttuurikansan olemusta tee.

        Suomenruotsalaisilla ei ole ollut aikaa kehittää omaa kulttuuria ja siksi heille on ollut helpompaa opetella Bellmanin ryyppylaulut ja tuoda Lucia-neidon perinne Ruotsista. Totuus on aivan päinvastainen kuin Freudenthal väitti. Suomenruotsalaiset ovat ne jotka eivät ole vielä tähän päivään mennessä osoittaneet mitään kykyä kehittää omaan kulttuuriaan.

        Jos he olisivat olleet täällä niin kauan kuin väittävät niin silloin he olisivat jo irrottautuneet ruotsalaisesta identiteetistä ja kulttuurista, ja pyrkisivät omaan suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja identiteettiin.

        Suomenruotsalaiset eivät osaa oikein päättää kumpi on heille tärkeämpi: Että he ovat olleet kauan Suomessa vai ruotsalainen identiteetti. Heidän on vaikeata uskottavasti uskotella molempia.

        Suomenruotsalaiset eivät ole saaneet vieläkään omaa suomenruotsalaista identiteettiä eivätkä ole saaneet karistettua ruotsalaista identiteettiä itsestään. Se on juuri suomenkielisen ja ruotsinkielisen ero. Me emme korosta olevamme jotain muuta kuin muut ympärillämme. Me suomalaiset olemme joka tapauksessa suomalaisia emmekä esiinny 'lainahöyhenissä'.

        Kuinka heikko identiteetin pitää olla että vieläkin pitää korostaa omaa muualta tuotua identiteettiä? Ovatko he koskaan juurtumassa tänne?

        Suomenruotsalaiset ovat väitteensä mukaan asuneet jo kauan Suomessa mutta mitkään merkit eivät siihen viittaa, koska oman suomenruotsalaisen identiteetin merkitys on heille niin mahdottoman pieni verrattuna ruotsalaiseen identiteettiin. Toivon todella että suomenruotsalaiset voisivat joskus olla ylpeitä omasta itsestään eikä vain ruotsalaisesta matkitusta kulttuuriperinnöstä.



        Helsingin Jätkäsaareen kortteli på svenska

        Ruotsinkielisen korttelin toteutuminen Helsingin Jätkäsaareen näyttää entistä varmemmalta. Viimeiset rahoitusneuvottelut käydään lähiviikkoina.

        http://yle.fi/uutiset/helsingin_jatkasaareen_kortteli_pa_svenska/6494136


    • ...hahhaa

      hahhaaa

    • itkutsto

      "Yle:ssähän on 71 kommenttia tullut uutiseen, jossa käy ilmi, että Espoon palopäällikkö varoitti "vain" suomeksi elektronikkapalosta 2 km Folktingetin puheenjohtajan Gestrinin talosta , eikä ruotsiksi. Gestrin rustaa nyt valitusta ja
      rkp-läiset kantakeskustelijat vaativat palopäällikön erottamista.

      Seppänen ei tokikaan kerro, että kielilaissa ei kuitenkaan ole pakotteita, eli Seppäsen huuto: "Lakia noudatettava!" ei toimi.
      Ilmankos Seppänne tulikin ihan lähelle kameraa painottamaan tätä "lain noudattamista". Tarkoitti tietenkin kielilakia."

      Käännöststo ei edelleenkään tajua rikoslain ja kielilain eroa. Virkavastuulla toimiva virkamies voidaan tuomita rikoslain perusteella virkavelvollisuuden rikkomisesta.

    • Naurutsto

      "voidaan"?

      Onko koskaan tuomittu?

      No ei.

      Eikä tuomita.

      Kas, kun se, että kielilaissa ei ole sanktioita, tarkoittaa sitä, että virkamiestä ei voi tuomita

      -sakkoihin
      -vankeuteen
      -eikä erottaa

      Ei ole mitään rangaistusta siitä, että ei noudata kielilakia.


      Oikeusasiamiehen antama "näpäytys*" ei ole rangaistus. Virkamiehet nauravat sille kovempaa kuin minä.
      Pääministerin silliojh tällöin lähettämä kehotiuskirje käytetään...

      gestrin vie Kauklahden asian eduskuntaan. gestrinhän itse asuu 2 kilometrin päässä palopaikalta ja talo lienee veemäisen hajuinen nyt.
      Saapa nähdä, mitä Genstrin saa aikaan.. Tuleeko kielilakiin rangaistukset?

      No, ei tule.

      • Koska kukaan ei ole tähän asti tuomittu niin ehkä olisi syytä josksu viedä asian sitten tuomioistuimelle.
        Siksihän ei ole syytetty koska tähän asti kukaan ei ole kokeillut rikkooko virkamies virkavelvollisuukisaan koska ei noudata kielilakia. Kukaan suru ei ole asiaa vienyt näin pitkälle koska olemme uskoneet että asiasta voidaan huomauttaa ja sitten se paranee. Mutta ehkä nyt sitten pitäisikin lopulta mennää tuomioistuimeen. Mutta onhan se turha kun kerran on todettu että laki jossa ei ole rangastusseuraamuksia on laki jota on pakko naoudattaa.


      • Patriootti22
        twervig kirjoitti:

        Koska kukaan ei ole tähän asti tuomittu niin ehkä olisi syytä josksu viedä asian sitten tuomioistuimelle.
        Siksihän ei ole syytetty koska tähän asti kukaan ei ole kokeillut rikkooko virkamies virkavelvollisuukisaan koska ei noudata kielilakia. Kukaan suru ei ole asiaa vienyt näin pitkälle koska olemme uskoneet että asiasta voidaan huomauttaa ja sitten se paranee. Mutta ehkä nyt sitten pitäisikin lopulta mennää tuomioistuimeen. Mutta onhan se turha kun kerran on todettu että laki jossa ei ole rangastusseuraamuksia on laki jota on pakko naoudattaa.

        Tämä asia poistuu heti, kun Suomi on virallisesti yksikielinen.
        Pakkoruotsilla on sille kuuluva asema, vähemmistökielenä.

        Ei meidän kielienemmistön velvollisuus ole teitä palvella tuollla ruotsinkielen murteella.

        Opetelkaa maan pääkieli.
        Se on teidän velvollisuutenne, 5% marginaalivähemmistönä.


    • srtbhnrgtbf

      No vie!

      Vie hyvä ihminen jo joku virkamies käräjille, joka ei sua palvele ruotsiksi!

      Laita heti syyte!

      Toimi!

      Mitä odotat?

      Vielä täänäänkin ehdit!


      poliisi.fi:sivulle vaan!

    • virkavastuu..

      http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Hätäkeskuspäivystäjän tuomio nurin hovissa/1135264609767

      Ohessa hovioikeuden päätös, jossa toinen virkamies sai tuomion virkavirheestä, toinen vapautettiin. Ei mitään ennakkopäätöksiä tarvita, tuomioita on jo.

    • kysymyksiä?

      Virkamiehen virkavastuu perustuu hänen virka-asemaansa ja hänellä on vastuu virkatoimistaan, jotka hänelle kuuluvat virka-aseman perusteella.

      Virkamieslain 4 luvussa määritellään Viranomaisen ja virkamiehen yleiset velvollisuudet:

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1994/19940750

      Virkatoimien on oltava lainmukaisia. Jos virkamies menettelee lainvastaisesti tai laiminlyö virkavelvollisuutensa, hän joutuu siitä vastuuseen. Tällöin seuraamukset voivat olla rikosoikeudellinen vastuu, kurinpidollinen vastuu tai vahingonkorvausvelvollisuus.

      Vain virkamies voi syyllistyä virkarikokseen ja joutua rikosoikeudelliseen virkavastuuseen. Virkarikoksia ovat esim. lahjuksen ottaminen, törkeä lahjuksen ottaminen, virkasalaisuuden rikkominen, virka-aseman väärinkäyttäminen ja virkavelvollisuuden rikkominen. Rangaistukset vaihtelevat varoituksesta sakkoon, vankeusrangaistukseen ja viralta panoon rikkomuksen vakavuuden mukaan.

      Asiasta on säädetty Rikoslain 40 luvussa Virkarikoksista

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1889/18890039001

      Virkavastuuseen liittyy vahingonkorvausvelvollisuus, josta on säädetty erikseen Vahingonkorvauslain 4 luvussa Työntekijän ja virkamiehen korvausvastuu:

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1974/19740412

      Muita lähteitä:
      http://www.nettilaki.com/a/virkamiehen-virkavastuu

      http://www.nettilaki.com/a/rikosoikeudellinen-virkavastuu


      http://www.kysy.fi/kysymys/1mihin-virkamiehen-virkavastuu-perustuu2rikosoikeudellisen-ja

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      383
      4660
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      284
      2584
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      148
      1857
    4. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      104
      1598
    5. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1473
    6. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      61
      1327
    7. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      60
      1315
    8. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      60
      1252
    9. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      47
      1243
    10. Rakkauden riemuvoitto

      Valta voidaan voittaa tiedolla. Mutta tieto on huonompi kuin kauneus, hellyys ja rakkaus. Siksi kauneus on vallan ja tie
      Hindulaisuus
      346
      1073
    Aihe