Reseptin uusiminen?

Kiillu

Voiko lääkereseptin uusia apteekin kautta ilman että käy lääkärissä?
Kyseessä muutaman vuoden käytössä ollut lääke.

12

2367

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • BNZ

      Yksinkertainen vastaus tuohon, EI!

      Ainoa tapa uusia lääke ilman käymättä lääkärillä, on soittaa lääkärille, joka kirjoittaa sähköisen reseptin apteekkiin tai faksaa sen sinne. Tuskin onnistuu, mutta jos lääke ei kuulu mihinkään PVK-ryhmään tms. niin joku saattaa uusia puhelinsoiton perusteellakin. Tosin laki taitaa vaatia, että viet ensin reseptin uusittavaksi ja sen jälkeen se voidaan uusia suoraan sähköisesti tms.

    • BNZ

      Siis tarkoitin PKV, vähän aakkoset hukassa....

      • cccccvvv

        Kylläpäs sähköisen reseptin voi uusia apteekin kautta. Jos lääkäri reseptin uusii, jos lääkäri ei jostsin syystä uusi, niin sitten vastaanotolle.


      • xcxc

        Ei sitä sähköistä reseptiä mihinkään apteekkiin kirjoiteta vaan tietokantaan, josta lääkäri voi uusia apteekin/asiakkaan pyynnöstä.


    • BNZ

      Yhä edelleen... Ilman lääkäriä, jää lääkkeet uusimatta!! Siis täytyy ensin olla yhteydessä lääkäriin - ei voi olla niin hankalaa tajuta...

      • xcxc

        Sen uusintapyynnön voi lähettää apteekin kautta eli ei tarvitse olla yhteydessä lääkäriin. Ei olekaan vaikeaa ymmärtää.


    • Onnistuu!

      Kyllä voi. Reseptin (sekä sähköisen että paperisen) voi ja saa uusia apteekin kauttakin. Yleensä apteekki veloittaa siitä muutaman euron palvelumaksun (esimerkiksi kanta-asiakassopimuksella uusinta voi olla ilmaista). Apteekki voi vaikkapa faksata reseptin lääkärille tai ottaa yhteyttä alkuperäisen reseptin kirjoittaneeseen lääkäriin ja kysyy luvan reseptin uusimiseen. Uusinta kestää muutaman päivän.

      Mikäli kyse on tunnetusta hoitosuhteesta ja tavanomaisesta lääkityksestä joka ei edellytä lääkärikäyntiä, resepti uusitaan.

      Lääkäri voi haluta varmistaa hoidontarpeen ja jättää reseptin uusimatta, jolloin asiakkaan on käytävä vastaanotolla.

    • voitankos mä?

      Uudelle paikkakunnalle muuttaneille tiedoksi. Ottakaa selvää miten resptien uusinnat onnistuu. Itse olen muuttanut uudelle paikkakunnalle ja vein reseptini uusittavaksi. Ei onnistunut. Olen eläkkeellä ja syön juuri näitä lääkkeitä sairauteni vuoksi. Kahden lääkkeen vuoksi ei kolmatta, eli minulle tärkeintä lääkettäkään uusittu. Propral. Odottelen tässä pumpun tilttaavaan viimeisen kerran. Sillä olen syönyt ko. lääkettä vuodesta 1987 asti ja parinkin tunnin myöhästyminen saa aikaan aikamoisia rytmiksiä ja paniikkokohtauksia joiden takia en onneksi ole joutunut sairaalaan kuin yhden kerran. Paniikkikohtaukseni voi kestää vuorokausia. Joten taitaa uusi koti odottaa muualla. ( Ei auta lääkkeetkään jos stressi tai toivottomuus on kaverinani.

      • Lääkäriin!

        Koska reseptin uusii aina lääkäri vaikka asioisi apteekissa ja pyytäisi siellä reseptin uusintaa, terveyskeskuslääkäri haluaa ilmeisesti nähdä uuden potilaan ennen kuin määrää (uusii) hänelle lääkkeitä. Eikös tuossa tapauksessa asia olisi selvinnyt sillä että olisi varannut heti lääkäriajan. Lääkkeiden loppuminen ja oireiden pahentuminen oikeuttanee ohittamaan varausjonon.


    • BNZ

      Nyt täytyy olla se isompi mies ja todeta, että väärässä olin aiemmin. Nykyään voi uusia lääkkeet monella eri tavalla, joista yksi on tietty apteekin kautta, mutta se vaatii jonkinlaisen sähköisen sopimuksen yleensä (ja apteekki perii siitä korvauksen) - no ainakin täällä se on kohta pakollinen, siis koko sähköinen resepti yleensäkin. Itse onnistuin vielä saamaan paperilla lääkkeet uusittua, vaikka se vaatikin, että erikseen kävin potilastoimistossa sen sanomassa ja jätin sitä kautta uusittavaksi. Syynä itselläni oli nämä jatkuvat virheet lääkkeiden uusinnan yhteydessä, joista läheiseni ja ystäväni ovat joutuneet kärsimään. Tuntui paremmalta vielä toistaiseksi pitää respat paperilla, kun niiden uusimisessa on ollut niin paljon puutteita tai ongelmia - esim. iteroinnissa, lääkkeiden määrässä, niiden päiväyksessä (jotta niitä saisi ulos) ja lääkärien todellisesta osaamattomuudesta, mitä kaikkeen sähköiseen tulee ja vieläkin kehitteillä oleva järjestelmässä.

      Ystäväni joutui menemään apteekin ja arvauskeskuksen väliä bussilla neljä kertaa, ennen kuin sai yhden lääkkeen ulos. Sukulaiseni lääkettä lääkäri ei voinut uusia, koska hän kävi aiemmin päivällä hammaslääkärissä, joka oli jättänyt hänen sivunsa auki (kahdesta paikasta ei voi päästä yhden henkilön lääkitystä tai tietoja muuttamaan samaan aikaan). Nämä vain pieniä esimerkkejä. Omassa tapauksessa uusin lääkkeet (lääkkeestä riippuen) kerralla 8-12kk ajaksi, joten en halunnut joutua taistelemaan apteekin ja lääkärin välillä, jos jokin on päivätty väärin tms. (kanta.fi toki näyttää lääkkeiden määrät, mutta ei niitä päiväyksiä tai saatavuutta, ainakaan ystävälläni). Tokihan niistä saa itselleen paperin, mutta jos pienikin vika löytyy, niin jää lääkkeet saamatta. Toivottavasti toimii teillä kaikilla paremmin, mutta olin tosiaan hieman väärässä - nykyään reseptin voi uusia netin, kännykän ja apteekin kautta ainakin - siis arvauskeskuksen lisäksi. Kaikkea hyvää kaikille!! :)

    • Anonyymi

      Meillä jäi lääkkeet saamatta kun apteekki teki virheen. Virhe näkyy uusittavassa reseptissä.

    • Anonyymi

      Voi uusia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      90
      4080
    2. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      43
      3942
    3. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      608
      3835
    4. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      18
      2588
    5. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      78
      2425
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      338
      2048
    7. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      127
      2032
    8. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      188
      1879
    9. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      28
      1559
    10. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      66
      1402
    Aihe