raamatun kohtia

Something

Missä päin Vanhaa testamenttia kerrotaa Jeesuksen tulemisesta? Pari sivu numeroa kun antaisitte niin olisin kiitollinen...
olen yrittänyt lukea raamattua kauttaaltaan, mutta edistyn todella hitaasti ja haluaisin lukea joitakin kohtia missä puhuttaisiin Jeesuksesta...

4

552

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pähkylä

      Heips Something!

      Jeesuksesta, tulevasta Messiaasta puhutaan Vanhassa testamentissa monella tavalla:

      1) Ensinnäkin suoraan ne kohdat, joissa kerrotaan suoraan Jeesuksesta, esim. profeetta kertoo tulevasta pelastajasta.

      Jo ensimmäisillä Raamatun lehdillä ihmisen luomisen yhteydessä Jumala sanoi: "Tehkäämme ihminen kuvaksemme, kaltaiseksemme..." monikossa siis: Siinä Isä, Poika ja Pyhä Henki puhuvat ihmisen luomisesta. Johanneksen evankeliumin ensimmäinen luku puhuu Jeesuksesta, Jumalan Sanasta, joka oli Jumala, näin: "Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on." Sieltä sinä jo Hänet löydät :) luomisen hetkeltä.

      Ensimmäinen Jumalan antama lupaus tulevasta pelastajasta löytyy jo heti syntiinlankeemuksen jälkeen 1.Moos.3:15. Siinä Jumala sanoo sielunviholliselle: "Ja minä panen vainon sinun ja vaimon välille ja sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille; se on polkeva rikki sinun pääsi, ja sinä olet pistävä sitä kantapäähän."
      Huom. *vaimon siemenen* - mikä on erikoista, mutta selittyy sillä, että Jeesus syntyi neitsyt Mariasta. Ristiinnaulitun kantapäät ovat lävistetyt. Jeesus polki rikki "käärmeen pään", mutta se maksoi hänelle suunnattoman paljon.

      Silloin kun Jumala puhutteli Abrahamia ja kehotti häntä lähtemään matkaan tuntemattomaan päämäärään, Jumala sanoi: "sinun saamasi siunaus tulee siunaukseksi kaikille maailman kansoille" (1.Moos.12:3). Maailman Vapahtaja syntyi Israelin kansaan, ja Hän on nyt kaikkien kansakuntien valo ja siunaus. Myöhemminkin toistetaan Abrahamista: "kaikki kansakunnat maan päällä tulevat hänessä siunatuiksi." (1. Moos. 18:18)

      Profeetat Jeremia ja Jesaja puhuvat varmaan eniten suoria ennustuksia Jeesuksesta. esim. Jesajan ennustus Jeesuksesta n. 700 eKr.: "Hän kasvoi Herran edessä kuin vähäinen verso, kuin veso kuivasta maasta. Ei hänellä ollut vartta, ei kauneutta, jota olisimme ihaillen katselleet, ei hahmoa, johon olisimme mieltyneet. Hyljeksitty hän oli, ihmisten torjuma, kipujen mies, sairauden tuttava, josta kaikki käänsivät katseensa pois. Halveksittu hän oli, me emme häntä minään pitäneet. Ja kuitenkin: hän kantoi meidän kipumme, otti taakakseen meidän sairautemme. Omista teoistaan me uskoimme hänen kärsivän rangaistusta, luulimme Jumalan häntä niistä lyövän ja kurittavan, vaikka meidän rikkomuksemme ovat hänet lävistäneet ja meidän pahat tekomme hänet ruhjoneet. Hän kärsi rangaistuksen, jotta meillä olisi rauha, hänen haavojensa hinnalla me olemme parantuneet. Me harhailimme eksyneinä kuin lampaat, jokainen meistä kääntyi omalle tielleen. Mutta Herra pani meidän kaikkien syntivelan hänen kannettavakseen.
      Häntä piinattiin, ja hän alistui siihen, ei hän suutansa avannut. Kuin karitsa, jota teuraaksi viedään, niin kuin lammas, joka on ääneti keritsijäinsä edessä, ei hän suutansa avannut.
      Hänet vangittiin, tuomittiin ja vietiin pois - kuka hänen kansastaan siitä välitti? Hänet syöstiin pois elävien maasta, hänet lyötiin hengiltä kansansa rikkomusten tähden. Hänet oli määrä haudata jumalattomien joukkoon. Rikkaan haudassa hän sai leposijansa. Koskaan hän ei ollut harjoittanut vääryyttä, eikä petos ollut noussut hänen huulilleen Herra näki hyväksi, että hänet ruhjottiin, että hänet lävistettiin. Mutta kun hän antoi itsensä sovitusuhriksi, hän saa nähdä sukunsa jatkuvan, hän elää kauan, ja Herran tahto tapahtuu hänen kauttaan. Ahdistuksensa jälkeen hän näkee valon, ja Jumalan tunteminen ravitsee hänet. Minun vanhurskas palvelijani tekee vanhurskaiksi monet, heidän pahat tekonsa hän kantaa." (Jes 53:2-11)

      Jeremia 31:31:ssä Jumala puhuu, että Hän tulee tekemään Uuden liiton, joka ei ole samanlainen kuin se, josta Vanhassa testamentissa pääasiassa kerrotaan: "Tulee aika", sanoo Herra, "jolloin minä teen uuden liiton Israelin kansan ja Juudan kansan kanssa..." Se Uusi liitto toteutui Jeesuksen ristissä.

      2) Vanha testamentti puhuu Jeesuksesta paljon vertauskuvien kautta. Tämän ymmärtää siitä, kun ristiinnaulittu ja ylösnoussut Jeesus selittää tapahtunutta jälkeenpäin opetuslapsille näin: "Voi teitä ymmärtämättömiä! Noinko hitaita te olette uskomaan kaikkea sitä, mitä profeetat ovat puhuneet? Juuri niinhän Messiaan piti kärsiä ja sitten mennä kirkkauteensa." Ja hän selitti heille Mooseksesta ja kaikista profeetoista alkaen, mitä hänestä oli kaikissa kirjoituksissa sanottu." (Luuk. 24:25-27)

      Siis Mooseksen kirjoista ja kaikista profeetoista ja kaikista Vanhan testamentin kirjoituksista löytyy sanoma Jeesuksesta. Mutta koska niissä on vain vähän selvää suoraa ennustusta, on ymmärrettävä, että Vanha testamentti sisältää vertauskuvia Hänestä.

      Heprealaiskirje kertoo, että esim. kaikki se eläinten uhraaminen Jerusalemin temppelissä kertoi ihmisille toistuvasti siitä, miten syntien anteeksiantamukseen vaaditaan jonkun puhtaan ja täydellisen uhrin veri. Vanhan testamentin uhreista Hepr.10:3 sanoo, että "niissä on jokavuotinen muistutus synneistä", ja etteivät ne uhrit voineet tehdä niiden tuojia täydellisiksi. Mutta Jeesus, puhdas ja virheetön Jumalan Karitsa tekee ihmisen täydelliseksi, pysyvästi: "Sillä hän on yhdellä ainoalla uhrilla ainiaaksi tehnyt täydellisiksi ne, jotka pyhitetään." (Hepr.10:14)

      Kun luet Vanhan testamentin uhreista, temppelistä, väliverhosta ja Kaikkien Pyhimmästä, kannattaa rinnalla lukea samaan aikaan Heprealaiskirje 10. luku, jossa selitetään mistä nämä kaikki Vanhan testamentin asiat olivat vertauskuvia.

      Myös se yksityiskohtaisuus, jolla Jumala käski valmistaa Jerusalemin temppelin, kuvaa Kristusta ja tulevaa sovitusta. Kun luet Vanhasta testamentista ilmestysmajasta ja sen esineistä, uhreista ja pappeudesta, kannattaa lukea samalla täältä mitä ne kertovat Herrastamme Jeesuksesta: http://www.kolumbus.fi/gematria/epindex.htm

      3) Kolmanneksi Vanha testamentti kertoo Jeesuksesta kertoen sellaisista ihmisistä, jotka kuvaavat jotakin Jeesuksen ominaisuuksista ja siitä, mitä Hän tulee tekemään. esim. Mooses, joka johdatti kansan Egyptin orjuudesta luvattuun maahan. Niin Jeesuskin johdattaa meidät synnin ja kuoleman varjon maasta Jumalan valtakuntaan.

      Samoin Joosefin elämässä on paljon vertauskuvallista Jeesukseen. Hänkin joutui loistosta alennukseen - orjan asemaan, kun hänen veljensä pettivät hänet. Joosefkin jakoi yltäkylläisesti leipää kansalle, joka näki nälkää, ja siitä leivästä jää vielä ylikin jne.

      Vanhaa testamenttia täytyy lukea kuten Jeesus opetti - etsien sieltä Kristusta *kaikista kirjoituksista*. Siksi kannattaa ensin perehtyä hyvin tähän Uuteen liittoon, Uuteen testamenttiin, niin silmät alkavat vähitellen avautua sille mitä Jumala puhuu Vanhan liiton asioiden kautta.
      --------
      Voisin suositella kahta vaihtoehtoista juttua, jolla Raamatun, ja Vanhan testamentin lukemisesta tulee mielenkiintoisempaa:

      Toinen on, että lukee Raamatun läpi tietyn lukuohjelman kanssa, jota noudattamalla tulee lukeneeksi Raamatun vuodessa läpi. Tässä ohjelmassa on pätkä Vanhaa ja Uutta testamenttia joka päivälle:
      http://vastaus.net/luku/page.php?show=98&yksi=y&idkat=135

      Toinen vaihtoehto on lukea Vanhaa testamenttia "Raamattu kannesta kanteen" -ohjelman kanssa, kuunnellen samalla Jukka Norvannon selitykset kyseiseen lukuun. Hän kyllä selittää hyvin niitä kohtia, joissa puhutaan Jeesuksesta. Voit kuunnella Raamattu kannesta kanteen-pätkät netistä milloin haluat, vaikka yksi kuunnelma (n. 15 min.) päivässä Raamattu nenän alla :o)
      Ne löytyvät täältä: http://www.rkk-sansa.net/

    • jli
    • KostoTulee

      Tämmöistä tässä nyt 2018 jKr tuossa linkissä.Mietin vaan että kunpa Jumalan lapset saisivat elää rangaistuksetta kun Suomi kiroaa Israelia ja hyväksynyt homostelulait.
      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/201807022201049846_u0.shtml
      Itse siunaan Israelia ja sanon homostelulain Jumalan tahdinvastaiseksi.

    • Jobinpostia

      Sananl.8:22

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä hittoa tapahtuu nuorille miehillemme?

      Mikä on saanut heidän päänsä sekaisin ja kadottamaan järjellisyytensä normaalista elämästä ja ryhtymään hörhöiksi? https
      Maailman menoa
      272
      2763
    2. En sitten aio sinua odotella

      Olen ollut omasta halustani yksin, mutta jossain vaiheessa aion etsiä seuraa. Tämä on aivan naurettavaa pelleilyä. Jos e
      Ikävä
      74
      1480
    3. Muistatko kun kerroin...

      että palelen..? Myös nyt on kylmä. Tahtoisin peittosi alle.
      Ikävä
      42
      1446
    4. Martina jättää triathlonin: "Aika kääntää sivua"

      Martina kirjoittaa vapaasti natiivienkusta suomeen käännetyssä tunteikkaassa tekstissä Instassaan. Martina kertoo olevan
      Kotimaiset julkkisjuorut
      33
      1223
    5. Hei, vain sinä voit tehdä sen.

      Only you, can make this world seem right Only you, can make the darkness bright Only you and you alone Can make a change
      Ikävä
      7
      1164
    6. En vain ole riittävä

      Muutenhan haluaisit minut oikeasti ja tekisit jotain sen eteen. Joo, ja kun et varmaan halua edes leikisti. Kaikki on o
      Ikävä
      27
      1163
    7. Kellä on rumin tukka?

      Kuka on haapaveden rumin ihminen? Vinot silmät ja ikivanha mersu?
      Haapavesi
      9
      1161
    8. Kuka sinä oikeen olet

      Joka kirjoittelet usein minun kanssa täällä? Olen tunnistanut samaksi kirjoittajaksi sinut. Miksi et anna mitään vinkkej
      Ikävä
      45
      1161
    9. Oon pahoillani että

      Tapasit näin hyödyttömän, arvottoman, ruman ja tylsän ihmisen niinku minä :(
      Ikävä
      43
      1099
    10. Kuinka paljon nalle harmittaa

      Kun mä saan panna hehkua ja sä et? :)
      Ikävä
      10
      1080
    Aihe