Mistä kreationismipalstalla saa puhua?

Melkein joka toisessa ketjussa valitetaan siitä, ettei kyseinen aihe kuulu kreationismipalstalle. Tästä syystä ajattelin tehdä jatkon tähän avaukseen; http://keskustelu.suomi24.fi/node/11278350 .

Kuka tai mikä on se taho, joka päättää mistä täällä saa keskustella ja mikä liittyy kreationismiin? Pseudotieteen lisäksi kreationismi on kansanliike, mikä on ulottanut lonkeronsa käytännössä kaikkeen uskonnolliseen, moraaliseen, yhteiskunnalliseen, poliittiseen ja tieteelliseen keskusteluun. Tästä johtuen kreationismista ilmiönä keskustelua ei voida mielestäni rajoittaa mihinkään tietyn kategorian keskusteluun.

Tarkastellaanpa vaikka suurimpien kreationismi-sivustojen etusivuja. Answer in Genesis-sivuston viiden uusimman kirjoituksen joukkoon mahtuu kirjoitukset niin Jeesuksen ylösnousemuksesta, hyönteisen ominaisuuksista kuin Jumalan väärinymmärtämisestä http://www.answersingenesis.org/ . Creation.com:in neljän uusimman kirjoituksen joukosta löytyy Luojan puolesta räppäämistä ja Raamatuntutkimusta aiheesta, oliko Jeesus huijari vai Israelilaisten kuningas http://creation.com/ . Sopisivatko nämä aiheet palstalle?

Jos palstan aihe olisi yksinkertaisesti luominen, niin sitten ymmärtäisin närkästyksen, jos täällä puhuttaisiin muista aiheista. Kreationismi kansanliikkeenä on kuitenkin niin laaja käsite, että siitä voi mielestäni puhua hyvinkin laajalla rintamalla. Keneltä se ylipäätään on pois, jos keskustelu ei käsittele tiukasti Genesistä?

Palstan vakiokirjoittajat yleensä keskustelevat aiheesta laajasti ja yleensä soraääniä kuuluu satunnaisten kirjoittajien suunnalta. Eikö kumminkin päivittäin täällä keskusteluja pyörittävät henkilöt lähinnä päätä, että milloin aihe on hyvä, jos se vaan on sääntöjen puitteissa? Toki kaikki ovat tasa-arvoisessa asemassa tekemään omia avauksia ja sitten keskustelun määrästä voi päätellä, että sopiiko se palstalle vai ei.

Tämä ei nyt ollut henkilökohtaista kritiikkiä ketään kohtaan, vaan oma mielipiteeni asiasta. Jos kreationismiin tutustuu globaalina ilmiönä, huomaa sen olevan paljon muutakin, kuin vain ensimmäisen Mooseksen kirjan tulkintaa.

14

77

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • typo. Israelilaisten kuningas=Israelilaisten Jumala

      • vielämitä

        Jumala luopui kuninkuudestaan! Sentähden te eksytte kun ette ota huomioon kaikkia mitä on kirjoitettu kustakin asiasta. Ettekä tapausjärjestyksessä.

        1.Samuelin kirja:
        8:7 Niin Herra sanoi Samuelille: "Kuule kansan ääntä kaikessa, mitä he sinulle sanovat; sillä sinua he eivät ole pitäneet halpana, vaan minut he ovat pitäneet halpana olemaan heidän kuninkaanansa.
        8:18 Silloin te huudatte Herraa kuninkaanne tähden, jonka olette itsellenne valinneet, mutta hän ei silloin teitä kuule."


    • Ulostuloa aisassasi

      Kysymyshän on vain siitä, että et osaa. Et osaa mm. erottaa aiheita aiheista.

      Se on tietysti odotettavaakin, että evoluutikolla ei ole arvostelukykyä. Rehellistä sentään, että tulet tilanteesi kanssa esiin. Tavallaan tässäkin asiassa "ulos kaapista".

      Jos kokonaan lopetat kirjoittelun tänne (kaikilla nimimerkeilläsi), niin loppuu aiheiden meneminen sekaisin.

      • "Jos kokonaan lopetat kirjoittelun tänne (kaikilla nimimerkeilläsi), niin loppuu aiheiden meneminen sekaisin."

        Sinun kirjoituksesi on paitsi sekava, myös typerä, multinimimerkki.


      • Sekavasta vastauksestasi päätellen et ymmärtänyt avausta laisinkaan. Kyllä minä osaan aiheet pitää erillään ja monesti pyydänkin avauksissani keskusteltavan juuri avauksen aiheesta, mutta tämä tuntuu olevan kreationisteille usein mahdotonta.

        Avauksen idea oli vain siinä, että jotkut tuntuvat haluavan rajoittaa keskustelun koskemaan ilmeisesti ainoastaan luomista, mutta minusta tämä on kohtuuton pyyntö, koska kreationismi on paljon muutakin.

        En edelleenkään kirjoittele muilla nimimerkeillä.


      • blindwatchmaker

        Vajakkitrolli. Älä tule tänne purkamaan turhautumiasi omaan henkiseen ja "elimilliseen" vajavaisuuteesi, mitättömyytteesi ja kyvyttömyyteesi.


      • Jepulis. Taas palstauntuvikko tulee mestaroimaan vanhoille tekijöille ja koettaa alentaa itseään paljon fiksummat omalle surkealle tasolleen.

        Mitäpä jos puristat palstalle vaikkapa sata lähes yhtä asiallista viestiä kuin solon1 yleensä, niin höpinöilläsi alkaa olla edes pientä painoarvoa.


      • blindwatchmaker
        RepeRuutikallo kirjoitti:

        Jepulis. Taas palstauntuvikko tulee mestaroimaan vanhoille tekijöille ja koettaa alentaa itseään paljon fiksummat omalle surkealle tasolleen.

        Mitäpä jos puristat palstalle vaikkapa sata lähes yhtä asiallista viestiä kuin solon1 yleensä, niin höpinöilläsi alkaa olla edes pientä painoarvoa.

        Taitaa olla siinä ensimmäisessäkin asiallisessa viestissä yksi liikaa tämän kretutrollin älylliselle kapasiteetillle ja kyvyille.

        Asiattomat trollailut tässäkin keskustelussa kertovat sen mitä kreationismi ja sen kannattajat (1-2 poikkeusta lukuunottamatta) pohjimmiltaan ovat.


    • spällymälöö

      Montako kosmologia-aloitusta kretut ovatkaan itse tehneet? Evoluutio-aloituksista puhumattakaan. ("Ja evokki uskoo" pääsee tällä menolla fraasisanakirjan seuraavaan painokseen.)

      • spällymälöö :-)

        No kun evo-oppi ei pysty todistamaan maailmankaikkeuden alkuperää eikä elämän syntyä eikä fysiikan lakeja jne. jne. Nimimerkki Päivystävä kretu.


      • blindwatchmaker
        spällymälöö :-) kirjoitti:

        No kun evo-oppi ei pysty todistamaan maailmankaikkeuden alkuperää eikä elämän syntyä eikä fysiikan lakeja jne. jne. Nimimerkki Päivystävä kretu.

        Trollia ahdistaa oma mitättömyytensä oikein kunnolla näköjään.


      • spällymälöö
        blindwatchmaker kirjoitti:

        Trollia ahdistaa oma mitättömyytensä oikein kunnolla näköjään.

        Minä se olin ja :-) ilmoittaa että kieli poskessa ja parodiavaihde silmässä.


      • blindwatchmaker
        spällymälöö kirjoitti:

        Minä se olin ja :-) ilmoittaa että kieli poskessa ja parodiavaihde silmässä.

        D'oh. Senkin trolli :)


    • Poiston ansaitsevat aina ja ehdottomasti Iltasanomien/Iltalehden rötösuutisiin ja vastaaviin liittyvät aloitukset, joissa sitten höpistään jotain evokeista.

      Ovat äärimmäisen kyllästyttäviä.

      Kumma kyllä ettei filosofi Himasen ympärillä pyörivään sirkukseen liittyviä juttuja Tikku-Iivari tai vastaava ole vielä linkitttänyt palstalle. Huom! Tämä ei suinkaan ole kehotus tehdä niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      140
      4135
    2. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      124
      1620
    3. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      70
      1416
    4. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      283
      1402
    5. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      18
      1274
    6. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      48
      1140
    7. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1131
    8. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      1096
    9. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      60
      1081
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      61
      1050
    Aihe