Kusetuksen käryä vuokraoikeuden siirrossa

jukyli

Hei,
Eli tilanne on nyt melko monimutkainen ja arvostaisin suuresti alan tuntijoiden neuvoja/kommentteja. Kihlattuni asui viime vuoden puolella ystävänsä kanssa yhteisessä asunnossa. Takuusumman olivat maksaneet puoliksi, vaikkakin maksu suoritettiin kihlattuni pankkitililtä. Muutimme viime lokakuussa yhteiseen asuntoon. Tällöin vuokrasopimuksen määräaikaisuus joka päättyi joulukuussa sitoi kihlattuni kuitenkin edelliseen asuntoon. Kihlattuni oli päävuokralainen. Muutto yhteen kuitenkin onnistui sillä teimme vuokraoikeuden siirron ja kihlattuni silloisesta kämppiksestä tuli päävuokralainen ja hän jäi asuntoon asumaan.

Silloin kysyessämme takuuvuokraa (oma puolisko) takaisin, sanottiin että ei ole mahdollista ennenkuin tämä kyseinen kämppiskin on muuttanut pois. Vähän tämä minua ihmetytti, sillä kihlatullani vuokrasopimuksen päättyessä tietääkseni päättyi vastuu ja velvollisuus asunnosta. Annoimme kuitenkin asian olla ja tiesimme saavamme takuusumman pian takaisin ex-kämppiksen muuttaessa pois määräaikaisuuden päätyttyä.

Nyt tilanne on kuitenkin kääntynyt riitaiseksi. Vuokrasopimus tällä edellisellä kämppiksellä päättyy tänään ja eilen saimme tietää, että asunnosta tulisi paikata reikiä ja maalata seinä (takaisin alkuperäiseksi), taikka korjauskulut vähennetään takuusummasta. Ex-kämppis sanoi, että korjaustyöt ovat kihlattuni ja minun velvollisuus! Vaikka asia ei ole näin niin eilen asunnolla (joka ei siis ole 5 kuukauteen ollut kihlattuni nimissä) teimme nämä korjaustyöt. Kehoitimme ex-kämppistä maksamaan osansa maaleista ja tarvikkeista ja myös korvausta tehdystä työstä. Ei kuulemma käy! Tällä hetkellä takuusumma on menossa kokonaisuudessaan takaisin tälle entiselle kämppikselle, joka luultavasti vuokrasopimusta purkaessaan ohjannut koko takuusumman tulevan omalle tililleen, eikä puolittanut sitä. Ja he eivät siis ole väleissä enää keskenään.

Kaiken tämän lisäksi sähkösopimus ja internet tässä edellisessä asunnossa olivat kihlattuni nimellä. Sähkösopimus purettiin saman tien, mutta nyt saimme tiedon, että ei ollytkaan purkautunut. Laskut tosiaan tulivat tälle kämppikselle, mutta muistutukset laskuista tulivat kihlatulleni. Ex-kämppis on siis jättänyt sähkölaskujaan maksamatta ja me olemme ainakin osan perintölaskuista erehdyksessä muiden laskujen joukossa maksaneet. Tästäkin asiasta saimme kuulla ex-kämppikseltä eilen! Internet yhteyttä maksoimme vielä entiselle asunnolle, sillä oli sovittu, että ex-kämppis maksaa takaisin. Vuoden vaihteessa hän ilmoitti, ettei tarvitse enää nettiä, sillä hän jo käytännössä asui uuden miehensä luona, mutta vieläkään ei ole senttiäkään näkynyt.

Pistää siis vähän kiehumaan tällainen ihmisten hyväksikäyttö. Olemme ehdottaneet, että ex-kämppis laittaisi meille takuusumman puoliskon yhteydessä pari sataa extraa korvauksena kaikesta, mutta tämä ei tietystikään hänelle sovi.

Mitä tässä tilanteessa voi siis tehdä. Pelottaa vähän, että emme tule senttiäkään näkemään takuurahoista.

0

84

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Milloin olet viimeksi nähnyt

        Kaivattusi ja missä? Onko ikävä vastaa rehellisesti.
        Ikävä
        146
        2521
      2. Onpas punavihreät taas ärhäkkäinä

        😺 Ihan tuntuu kuin syyttäisitte meikäläisiä/meikäläistä Oulun puukotuksesta. Tapaus on hyvin ikävä ja tuomittava. En
        Luterilaisuus
        412
        2174
      3. Pimahdan kohta ihan kunnolla

        Entä, jos otan sitten yhteyttä sinuun? 🫨🫥🥴
        Ikävä
        43
        2043
      4. Toivottavasti vielä kohdataan mies

        Ja aloitetaan juttelu. Nyt olisin valmis.
        Ikävä
        119
        1334
      5. Hauskaakin jopa...

        Että moni nainen olettaa, että kyse on vaan siitä kaanustinloukusta, kun mies jotain ehdottaa. 😄 Ja miettiikö monikaan
        Sinkut
        233
        1320
      6. Nainen, minkä kappaleen laittaisit nyt miehelle

        kuunneltavaksi tietäen, että hän ikävöi sinua ja kipuilee päästäkseen yhteyteen kanssasi. Jotain, joka kertoo...
        Ikävä
        119
        1169
      7. Vanhemmalle naiselle

        Aikataulu muutos. Ensi viikolla pistetään asia vireille. Ei juhannukseen asti aikaa. Kannatti valehdella!
        Ikävä
        56
        1123
      8. Jos et kaipaakaan minua täällä

        Niin miksi sinua ehkä häiritsee se, että minä kaipaan sinua? Miehelle.
        Ikävä
        11
        1097
      9. Koen, että minua tavallaan vainotaan

        Kyllä minä vain satun tietämään, että täälläkin on joitain serkun kaiman kummeja jotka kiusaavat minua. Lisäksi sairas n
        Ikävä
        124
        1064
      10. Morning has broken

        Simmut aukaistaan. Ja noustaan päivään valkeaan. Hyvää huomenta. 😊☀️🍳☕❤️
        Ikävä
        66
        988
      Aihe