Roihuvori asuinalueena???

emilia621

Hei, olemme muuttamassa Helsinkiin. Etsin sopivaa asuinaluetta. Millainen on Roihuvuori? Turvallisuus, luonto, matka keskustaan autolla ja julkisilla?
Asukkaat, kertokaa!
Kiitoksin, Emilia621

46

10736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Roihikseen, en mee..

      Tää kertoo paljon:
      http://www.youtube.com/watch?v=TGYtnd7M0S0

      Wikipediasta löytyy tarkempia tietoja. Asukkailla mm. korkea työttömyys, alhainen koulutus ja hieman yli 1/10 puhuu muuta kieltä kuin suomea tai ruotsia. Tervetuloa joukkoon.

      • Roihika

        Tässä idiotismi parhaimmillaan. Linkitit sitten biisin joka on avoittuarallaa noin 15vuotta vanha. Ja pakko takertuu vielä. 1/10 puhuu toista kieltä äidinkielekseen.. onks paha :D toisteleppa yksi kymmenestä.. ei paha. Mut senkin keksit.


      • Kas_berget

      • Anonyymi

        Ei pitänyt tuokaan paikkansa 80 luvulla. Aivan mieletön paikka asumiseen. Rauhallinen yms...


    • Marjo& Stig

      Muuta sinne tammisalon, marjaniemen suuntaan, erittäin hyvä ja rauhallinen alue roihuvuorta ja luonto aivan upeeta. Oman auton käyttö suotavaa, varsinkin iltaisin, herttoniemen metroasema aika levoton silloin. Sama ongelma jokaisessa lähiössä, häiriköitä riittää aina. Suosittelen kun löydät oikean osoitteen. Saattaa olla aika tyytistä.

      • Marjo&Stig

        Tyyristä eli hinnakasta.


      • Anonyymi

        Ei Kokoomusta ole pakko
        kannattaa eikä äänestää.


    • 00820

      Roihuvuori on niitä Helsingin lähiöitä, joilla on vanhastaan huono maine, mutta joihin edelläkävijät muuttavat jo kovaa vauhtia tajuttuaan alueen hinta-laatusuhteen. Roihuvuoressa on sukupolvenvaihdos meneillään, kun alkuperäsasukkaat alkavat jo olla vanhainkoti-iässä, ja nuoriapareja ja lapsiperheitä muuttaa tilalle söpöihin 50-luvun taloihin, isojen pihojen, puistojen ja merenrannan väliin.

      Roihuvuoressa on muutama vähän erityyppinen kolkka, joita luonnehtisin näin:
      - Eteläinen Roihuvuori väljintä ja luonnonläheisintä, hyvin rauhallista ja nättiä. 50-luvulla rakennettua. Omistusasuntovaltaisia katuja useita, vuokratalot kivan ja rauhallisen näköisiä. Merenrantaan parin minuutin kävely, asuinkaduilla ei läpiajoliikennettä. Kulkeminen käytännössä liityntäbusseilla Hertsikaan - busseja menee usein ja matka on lyhyt.
      - Ostarin ja kirkon tienoilla 80-90-luvuilla rakennettu alue tiiviimpää ja vuokratalovaltaisempaa (myös omistusasuntotaloja toki) kuin muu Roihuvuori, arkkitehtuuri hyvin toisenlaista kuin vanhoilla alueilla. Ymmärtääkseni näillä tienoilla joskus vähän vähemmän söpöä elämää kuin Roihikan vanhemmilla alueilla, mutta ei mitään kriittistä - ostarin läheisyys ja tiiviimpi asutus nyt aina tuo monenlaista kulkijaa näkyviin joka lähiössä. Palvelut lähellä, myös Itikseen tästä tosi lyhyt matka, liityntäbussit metrolle kulkee tietty tästäkin. Paremmin isoja asuntoja saatavilla kuin muualla Roihikassa.
      - Roihuvuorentie 18 ja siitä pohjoiseen: 50-60-luvuilla rakennettua, hitusen jo 60-lukulaisittain tiiviimpää rakentamista paikoin kuin eteläisessä Roihuvuoressa, mutta tosi väljää silti. Omistusasuntovaltaista, sievänä pidettyä, Lumikintiellä aktiivista nuorta jengiä laittanut mm. kaupunkiviljelyprojekteja aluilleen. Lumikintieltä jo kävelee Siilitien metroasemalle, muuten liityntäliikenne toimii.

      Kokonaisuudessaan Roihuvuori on tosi nätti alue, josta löytyy monenlaista luontoa ja puistoja. Itse arvostan myös kovasti meren läheisyyttä. Turvallisuuden kanssa mulla yöaikaankin liikkuvana nuorena naisena ei oo ollut mitään ongelmia, enkä oo kuullut että alueella mitään ihmeellistä sen suhteen olisi. Baarien edustoilla on humaltuneita ihmisiä kaikkialla kaupungissa, mutta eipä niistä ongelmaa ole sen enempää täällä kuin Töölössäkään. Pääasiassa metrolle joutuu kulkemaan liityntäbussilla, mutta vuorovälit ja matkan pituus lasketaan minuuteissa, joten metrolle pääsee äkkiä ja sit onkin keskustassa hujauksessa. Yöbussit tulee perille tosi nopeasti, keskustasta vartissa, Kalliosta kymmenessä minuutissa.

      Useinhan ihmisille muodostuu kuva koko alueesta jonkun yhden talon tai pihapiirin perusteella - sen, jossa ne on sattuneet viettämään aikaa. :) Varmaan Roihikastakin löytyy taloja, joissa asuvat kokee elävänsä levottomassa paikassa. Mulla taas on nyt täysin päinvastoin. Yritin olla objektiivinen siinä mitä oon muuten iltakävelyilläni havainnut - toivottavasti tästä oli jollekin hyötyä. :) Tervetuloa Roihuvuoreen!

      • 00820

        Ai niin, ja en kyllä todellakaan itse oo kokenut että "oman auton käyttö iltaisin suotavaa". Jos oisin niin sit en kyllä uskaltais Helsingin keskustassakaan kävellen liikkua, ihan sama meininki pienemmässä mittakaavassa on Hertsikan metriksellä kuin kantakaupunginkin asemilla.


    • minä vaan

      Olen sinne muuttamassa, onko minkälaista seutua?? Mitä baareja suosittelette tai onko siellä mitään tekemistä, kuntosalia?? Kaikki neuvot otetaa vastaan :) toki jos sinkumiehiä liikenteessä, niin he voisivat tulla oppaaksi :)

      • Roihuvuoriseura

      • Kolmas Emäntä

        Hard Rock House Roihuvuorentiellä on luomuoluiden ja mallasviskien ystävän keidas. Ravintolassa järjestetään vielä nykyäänkin iltapäivätansseja, elävän musiikin puolella perinteinen Suomi-rock kukoistaa tässä poikkeuksellisen kultturellissa lähiöravintolassa.


      • Anonyymi
        Kolmas Emäntä kirjoitti:

        Hard Rock House Roihuvuorentiellä on luomuoluiden ja mallasviskien ystävän keidas. Ravintolassa järjestetään vielä nykyäänkin iltapäivätansseja, elävän musiikin puolella perinteinen Suomi-rock kukoistaa tässä poikkeuksellisen kultturellissa lähiöravintolassa.

        Jopa Pelle Miljoona oik. Petri Samuli Tiili
        on esiintynyt Roihuvuoren Hard Rock Housessa.


    • Vursti

      Lumikintiellä asuessa tuli nistit sekä juopot tutuiksi, juuri muita ei Roihikassa näekkään. Ostarin seutu rahoittuu talvisin, mutta joka kesä alkaa sama sirkus.
      Baari Kulmapotku kannattaa myös kiertää hyvin kaukaa, kolkoin paikka mitä 5km säteeltä löytyy.

    • nukkumalähiö yhä?

      Asuin Roihiksen toistakymmentä vuotta. Lähinnä kävin nukkumassa. Silloin se oli asiallista, siistiä ja luonnonläheistä demarivaltaista työväenaluetta, jonne valtaosa asukkaista oli muuttanut muualta Suomesta. Kertaakaan en käynyt paikallisessa pubissa, joita taisi olla pari kappaletta. Tuskin meno niissä on parantunut. Helsingin keskustaan oli mentävä, jos kulttuurisempaa menoa halusi. Sama ohje voi päteä vieläkin.

      • zzap

        Kiva paikka asua. Hyvät ulkoilumaastot ympärillä, meri ja eipä kulkuyhteyksissäkään mitään vikaa ole. Helsingin kaupunginosista palkittuja ja mediassakin myös esillä. Ostarialue kaipaisi tosin pientä remppaa. Ala-Roihikka mukavampi ;-)
        Hihhuleita asuu jonkin verran. Tarkoitan aatteeltaan: rahaa tulee taikaäseinästä ja mihin ydinvoimaa tarvitaan, sähköä tulee pistorasiasta.


      • huhti-toukokuussa

        Menkää ihmeessä toukokuussa tutustuun puistoon, aivan uskomaton näin suomen oloissa. Ei tarvitse ymmärtää kasveista tai olla multakoura tjs. tajuaa niiden upeuden kaikki.


    • nukkumalähiö se on4

      Minä asuin Roihuvuoressa Keijukaistenpolulla 1958-1969 ja oli kyllä ihan siistiä seutua. Urheilukenttä oli koulujen välissä, paljon lapsiperheitä ja lapsia tietenkin.
      Ei siellä mitään baareja tai kuntosaleja silloin ainakaan ollut.

      • ent. asukas

        Asuin suunnilleen samoina vuosina Paljon oli lapsiperheitä. Suurin osa lapsista kävi urheilukentän vieressä olevaa kansa- tai oppikoulua. Itse kävin kävin oppikoulun loppuun vanhassa koulussani Helsingin keskustassa, jonne bussimatka kesti 18 minuuttia (metroon vaihtaminen toi myöhemmin 10 min lisää).

        Urheilukentällä pelattiin lähinnä pesäpalloa, josta Roihuvuori oli tunnettu. Paljon ulkoiltiin ja pyöräiltiin, koska lenkkimaastot olivat hyvät. Uimassa käytiin Laajasalon uimarannalla tai Marjaniemessä pyörällä. Itäkeskuksen paikalla oli vielä Nymanin kaalipellot. Roihuvuoren mäen päällä Vuorenpeikontien päässä oli pieni hyppyrimäki ja sen vieressä olevassa rinteessä hyvä laskettelupaikka. Kuntosaleina olivat luonto ja lenkkipolut. Joillakin oli mökki viereisessä Marjaniemen siirtolapuutarhassa.

        Syötiin kotona, koulussa ja työpaikoilla. Muistelen yhden baarin tapaisen ruokapaikan olleen ostoskeskuksessa. Kaljapeikkoja ei ollut, eikä ollut pubejakaan. Ensimmäinen taisi tulla Ruiskumestarin paikalle ja teki ko. risteyksen
        viikonloppuiltaisin vähän levottomaksi taksien pyörimisen takia.

        Mitään vakavampia järjestyshäiriöitä, levottomuutta tai nuorisojengejä en muista alueella koskaan olleen. Ihan siisti, mukava, hyvämaineinen, rauhallinen ja idyllinenkin "nukkumalähiö" jäi yleismuistoksi.


      • Anonyymi

        Dekkarikirjailija Harri Nykänen ja muusikko
        Jukka Karjalainen asuivat samoihin aikoihin
        Roihuvuoressa.


      • Anonyymi

        Noihin aikoihin Ala-Roihiksessa saattoi törmätä silloisiin kuuluisuuksiin, esim. kävelylenkillä olevaan aina hyväntuuliseen Niilo Tarvajärveen.

        Samalla alueella liikkui myös elokuvista tuttu ”Eemeli”, joka oli yksi ensimmäisiä stand up-koomikoitamme. Eemeli tervehti tuntemattomiakin vastaantulijoita ”molskis!” ja heitti sitten jonkun sanaleikin tai vitsin.

        Myöhemmin ”Pave” Maijanen harppoi joskus vastaan Vuorenpeikontietä, Muistan Roihuvuoren bussista 1970-luvulta myös Rauli ”Badding” Somerjoen, joka kulki Roihiksessa tapaamassa kavereitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Noihin aikoihin Ala-Roihiksessa saattoi törmätä silloisiin kuuluisuuksiin, esim. kävelylenkillä olevaan aina hyväntuuliseen Niilo Tarvajärveen.

        Samalla alueella liikkui myös elokuvista tuttu ”Eemeli”, joka oli yksi ensimmäisiä stand up-koomikoitamme. Eemeli tervehti tuntemattomiakin vastaantulijoita ”molskis!” ja heitti sitten jonkun sanaleikin tai vitsin.

        Myöhemmin ”Pave” Maijanen harppoi joskus vastaan Vuorenpeikontietä, Muistan Roihuvuoren bussista 1970-luvulta myös Rauli ”Badding” Somerjoen, joka kulki Roihiksessa tapaamassa kavereitaan.

        Pave asui vuorenpeikontiellä 80-luvulla ja ajeli myös vanhalla isolla mersulla siihen aikaa.


    • pako0

      Ei kannata uskoa kaikkeen mitä ihmiset kirjoittaa. Ihmiset valittaa nykyään jokaisesta asiasta ja jokaisesta asuinaluesta. Lupaan että jos kirjoitat vaikkapa jonkun muun paikan niin täällä on jengi valittamassa. Itse en ole asunut Roihuvuoressa mutta voin kertoa että jos Helsingin olet muutamassa niin jokaisessa paikassa elää ihmisiä eri kulttuureista ja jos tämä asia häiritsee sua niin ei kannata edes muuttaa tänne Hesan. Ellei sulla on varaa omakotitalon johonkin Santahaminan.

    • naapurissa0820

      Ihan hyvä paikka asua ja elää.

    • Roihiksen ystävä

      Roihuvuoressa on voimakasta yhteisöllisyyttä alueella asuvien ja sinne hakeutuvien punaviherhenkisten perheellisten ja sinkkuihmistenkin keskuudessa. Roihuvuoriseurasta löytyy tämän henkistä porukkaa ja toimintaa. Jos haluaa lähiöön tai paremmin sanottuna perinteiselle asuinalueelle, jossa on melko runsaasti asukasaktivismia, vaikuttaa Roihuvuori sopivalta valinnalta. Yksin ei taatusti tarvitse nyhjöttää, jos saa suunsa auki eikä odota, että joku tulee hakemaan mukaan toimintaan. Alueella on vasta remontoitu viihtyisä pieni kirjasto. Termit gentrifikaatio - asuntojen hintojen nousu - yleinen hidas siistiytyminen kertovat jotain siitä kehityksestä, joka on menossa Roihiksessakin. Ostarin kulman spurgulauma on sitä vanhaa todellisuutta, hekään eivät halua muuta kuin ryypätä omissa oloissaan.

      Aluehan on miellyttävän vihreä. Merenranta on lähellä ja kevyen liikenteen väylät tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden merelliseen ulkoilemiseen oli kesä taikka talvi. Polkupyörän kanssa läheltä löytyvät runsaat ulkoilumahdollisuudet Laajasalossa, Herttoniemessä, Viikissä, Marjaniemessä, Rastilassa jne.

      Mielestäni Roihis on aivan viihtyisimpiä alueita Kulosaaren sillan itäpuolisessa Helsingissä. Kaikkein aktiivisimmalle yöeläjälle tai keskustan palvelujen käyttäjälle saattaa jatkuva bussimatkailu alkaa kyllästyttämään matka-ajan ja baareista tulevan jengin takia.

    • Lissu12345

      Roihuvuori on seuraava Kallio. Vuonna 2010 Paras kaupunginosa :) Hispterit muuttaa Roihikaan kun ne saa perhettä. Roihuvuoressa on myös aktiivinen facebook-ryhmä. Suosittelen, tervetuloa!

    • Fiktiovaifakta

      Justiinsa, ottakaa ne lasit pois päästä ja katsokaa sitä paikkaa aidosti, mitä näkyy? Sellainen ymmärtää joka ei ole ostanut todella ylihintaista ja täysin surkeassa kunnossa olevaa osaketta "merenrannalta" joka kärvistelee velallisena miettien onko tämä todellista. Ohjeena voisin sanoa että olkaa varovaisia niiden tunteiden kanssa kun ostelette moisista paikoista liian kalliita asuntoja.

    • Roihika2001

      Alueella yksi Helsingin viihtyisimmistä kahviloista, eli kahvila Rio jossa paljon mielenkiintoisia keikkoja. Ravintola Hard Rock housessa myös korkeatasoista musiikka. Lapsiperheille yhteisöllinen paikka. Asukkaat järjestävät Hanami juhlan aina toukokuussa., muitakin tapahtumia paljon. Viljelypalstoja niistä kiinnostuneille. Jos musikaalisia lapsia, niin Itä-Helsingin musiikkiopiston yhteydessä toimii musiikkiperuskoulu. Koulut muutoinkin hyviä. Kuvataiteita harrastaville lapsille Helsingin kuvataidekoulun pääpaikka Strömsin kartanossa. Uimaranta lähellä Marjaniemen puolella. Hyvät koiranulkoilutusmahdollisuudet. Strömsinlahdella myös venesatama. Aika paljon muuttunut viihtyisempään suuntaan kymmenessä vuodessa. Kaupunginosa seura tosi aktiivinen ja saanut paljon myönteistä aikaan. Valittin 2010 vuoden kaupunginosaksi Suomessa. Itse viihtynyt Lumikintiellä, mutta Keijukaisenpolun ja Satumaantien alue myös viehättävää.

    • juurtunut

      Keijukaistenpolun asukas jo 20 vuotta. Vuosia olen etsinyt rivitaloa tms, mutta enpä ole löytänyt sopivaa/korvaavaa jonne haluaisin muuttaa ts. hevillä en täältä lähde. Mielettömät ulkoilumaastot, kulttuuria, kauniit 50- luvun talot, siistit pihat, kukkapuisto, kirsikkapuisto, mukavat naapurit, meri aivan vieressä. Asuinalueen arvostuksen huomaa asuntojen hintojen nousuna ja asunnot eivät kauaa myyntilistoilla keiku, tänne on tulijoita.

    • StadiStadilaisille

      Pysykää siellä Savossa älkääkä tunkeko Helsinkiin. Asuminen on tarpeeksi kallista jo ilman teitä trendialueiden yksiöistä ylihintaa maksavia maakuntahipstereitä.

      • Evvk

        Ketä ne stadilaiset on? Missä menee se henkinen raja? Kiinnostais kovin, että olenkohan stadilainen vai en. PS. En tunne Roihista. Mikä siellä on nykyään ns. parempi puoli?


      • Jaajor

        Siinä se perus Roihuvuorelainen ulostulo tuli. Tuohon kiteytyy tuon slummin paremman puolen asukkaan kyvyt ilmaista itseään ja palvella yhteisöään. Ei siinä paljoa krisikka puosto ja Stömssin ranta ole sivistystä antanut..:)


      • Anonyymi

        Äläs nytten, Etelä-Savossa Suomen
        kauneimmat järvimaisemat Pihlajavedellä
        ja Saimaalla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Äläs nytten, Etelä-Savossa Suomen
        kauneimmat järvimaisemat Pihlajavedellä
        ja Saimaalla.

        Lensin kerran hornetilla unessa jossain siellä päin. Totta, kaunista oli.


    • Anonyymi

      Asunut jo 12vuotta Roihuvuressa ja on kiva lähiö. Luonto lähellä. Merenranta ja ulkoilupolut. Leikkipuistokin talon takana. Yhteydet hyvät jä ei todelläakaan tartte autoa. Turvallinen liikkua öin ja päivin.

      • Anonyymi

        Asunut jo 12vuotta Roihuvuressa ja on kiva lähiö.
        -Kiva lähiö?
        Johan vitsin murjaisit. Lähiö ei ole kiva, vaan pakko joillekin,


    • Anonyymi

      Roihuvuori muuttunut aika paljon viimeisen kymmenen vuoden aikana. Tosi yhteisöllinen alue-Alueella paljon kulttuuritarjontaa. Sanovat ettei missään muussa lähiössä musiikkitarjonta ole niin laajaa ja tasokasta. Hard Rock Housen ja kahvila Rion tarjonta uskomattoman laadukasta. Asukasyhdistys tosi aktiivinen. Järjestävät keväisin japanilaisen hanamijuhlan, kirjamessut ja kyläjuhlat. Asukasyhdistyksellä myös hieno vene, jäsenten käytössä. Koulut hyviä ja kuriositeettina Itä-Helsingin musiikkiopiston yhteydessä toimiva musiikkiperuskoulu. Ympäristö viihtyisää ja oikeasti tosi rauhallista. Kojamon/VVO:n vuokrakämppiä Vuorenpeikontiellä kannattaa välttää, muutoin kaikki osoitteet hyviä. Roihuvuori valittiin 2010 parhaaksi kaupunginosaksi Suomessa ja 2019 Uudellamaalla. Sushi-baari myös Helsingin parhaimpia. Ammattikoululla myös laadukas opetusravintola, joka tosin ei auki kaikkina päivinä. Kannattaa käydä syömässä siellä. Luonto meren rannalla myös hienoa.

      • Anonyymi

        Lepsusta maahanmuuttopolitiikasta
        olisi päästävä pois Suomessa. Jos eivät
        kaikki muslimimamut työllisty ja
        integroidu Suomessa, niin sitten eivät
        työllisty eivätkä integroidu.

        Samperi, kun istuvan hallituksen
        sisäministeri Maria Ohisalo tuppaa
        olemaan liberaali cityvihreä politiikko,
        sympatiseeraa juoppoja, narkkareita
        ja muslimimamuja. Kyllä pitäisi olla
        jämäkämpiä päätöksentekoja ja ideoita
        niin kuin Kokoomuksen Wille Rydmanilla,
        kovemmat rangaistukset rikollisille.

        Se on sentään hyvä että työministerin
        salkku pysyy SDP:llä kun Tuula Haatainen
        sai tämän pestin Timo Harakan jälkeen.

        Täytyy sanoa, että itse henkkoht tykkään
        enempi hindu-, thai-, kiinalais- ja japanilais-
        mamuista Helsingissä, ovat iloisempia
        ja ystävällisempiä ja eritoten hoikat nuoret
        kiinalais- ja japanilaisnaiset pirun kauniita
        ja seksikkäitä. Ymmärrän muslimimamuja
        vain siinä mielessä jos ovat rehellisin ja
        rauhanomaisin aikein asettuneet tänne
        Helsinkiin, Vantaalle taikka Espooseen
        asumaan. Muslimien kunniaväkivaltaa ja
        tyttöjen ympärileikkausta en ymmärrä
        missään nimessä enkä tyttöihin
        ja naisiin kohdistuvaa syrjintää muslimi-
        miesten taholta. Sharia-laki on jo itsessään
        järjenvastainen lakikokoelma kun kehoittaa
        naisia verhoutumaan, kun kristityissä maissa
        naiset saavat kulkea julkisilla paikoilla paljas-
        tavammissa vaatteissa ja nudisteille tarkoi-
        tetuilla nudistirannoilla ja -leireillä kesähelteillä.


    • Anonyymi

      Itseäni kiinnostaa Hermanni, Vallila,
      Toukola, Kumpula ja Käpylä sekä
      myös Ullanlinna, Eira ja Herttoniemi, mutta
      tällä hetkellä asun Etelä-Haagassa. Ullanlinna
      ja Eira mulla aika kallis maku asunnon suhteen,
      itse olen vain sairaseläkeläinen sydänvian ja
      aspergerin takia, että asunto Ullanlinnasta taikka
      Eirasta on vain pelkkää haaveilua.

      Isäni ja äitini kylläkin asuvat Roihu-
      vuoressa Prinsessantiellä.

      Ihan jees asuinalue Roihuvuori on,
      mutta nuo minun luettelemat
      asuinalueet/kaupunginosat houkut-
      televat siksi että tuo on perus vanhaa
      Helsinkiä 1890-1950-luvulta. Hermanni
      ja Vallila sekä myös Kallio vanhimpia
      Helsingin työläiskaupunginosia.

      Isäni asui vv. 1941-48 Kymintie 75:ssa
      Kumpulassa ja 1948-61 Intiankatu 19:ssa
      ja kävi kansakoulua 1948-54 Väinölankatu
      7:ssa Käpylässä ja yläasteen 1954-55
      Hattulantie 2:ssa Vallilassa sekä ammatti-
      koulun metallilinjan Vallilan ammattikou-
      lussa Sturenkatu 18:ssa 1955-57.

      1961-64 isäni asui hetken verran vielä
      vanhempiensa kanssa Sammatintie 12:ssa
      Vallilassa, kunnes sai oman asunnon Arhotie
      2:sta Vartiokylästä exänsä (nainen) kanssa,
      veljeni (tai velipuolet) syntyivät tuolloin
      1964 ja 1966. Isäni äiti asui Sammatintie
      12:ssa Vallilassa kuolemaansa 1996 saakka,
      eli 85-vuotiaaksi saakka. Isäni isän taas
      viina vei varhaisessa 66-vuotiaana vuonna
      1978 tai monen vuoden ryyppyputkien ja
      talousspriin (pulituuri) ja
      pervitiini-addiktion, lääkitsi viinalla ja muilla
      litkuilla sotatraumojaan kauheuksia mitä
      oli joutunut kestämään Karjalan kannaksella
      pommien viuhuessa, tykkien jylistessä ja
      Suomi-konepistoolien rätistessä sekä tappaessaan
      venäläissotilaita rintamalla, josta jälkeenpäin
      kantoi syyllisyyttä miksi joutui tappamaan ihmisiä.
      Isäni vanhemmilla oli 2 kk:n ikäero, olivat syntyneet
      samana vuonna 1911, kun Suomi oli vielä
      osa Venäjän keisarikuntaa, ja Nikolai II (s.
      1868 - k. 1918) hallitsi Venäjää ja Suomea
      vuosina 1894-1917.

      Tunneside mulla tuonne päin Helsinkiä (Käpylä,
      Kumpula, Toukola, Vallila).

      • Anonyymi

        Mitä horiset?

        Kysymys koski Roihuvuorta.


    • Anonyymi

      Itäisessä Helsingissä on kaupungin parhaat piikityspuistot yms.

    • Anonyymi

      Todella järkyttävä paikka asua! melkein joka elannon kauppaliikkeet muutettu räkälä pubeiksi. Asunnot pieniä puoliksi sahattuja olohuoneita keittiö komeroilla ja eteinen niin ahdas että ei pääse edes sisään. nistejä ostarilla ja roihikan metsät täynnä. ankee ilmapiiri ja ruma arkkitehtuuri. Onneksi pääsin pois muuttamaan alueelta enkä koskaan tulisi enää edes koiraa kusettamaan alueelle.

      • Anonyymi

        Vahvasti samaa mieltä, saatiin onneksi asunto myytyä ja sanottua hyvästit paikalle..pelkäaimme jo että lapsemme kerkeöö aloittaa koulua tuolla mutta tuuri kävi kerrankin. Jos aidosti voin vinkata niin en suosittele aluetta.


    • Anonyymi

      Maijanen. Kajava ja alennus asuneet roihuvuoressa

    • Anonyymi

      Jos Raisa luet tätä, niin terveiset sinulle että olet ollut tiiviisti mielessäni, vaikka en ole hetkeen ottanut yhteyttä. Pitäisikö meidän sopia ihan kunnon tapaaminen, niin saamme tutustua syvällisesti. Olet erittäin kaunis, viime kesänä sinut kohtasin pikaisesti Roihupellossa, mutta sen jälkeen tiemme eivät ole kohdanneet syystä tai toisesta. Jos tapaisimme kunnolla niin saisimme sovittua

    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      154
      2696
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      2001
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      1996
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      89
      1796
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      67
      1540
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1313
    7. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      37
      1202
    8. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      10
      1201
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1188
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      9
      1171
    Aihe