MIKSI THL EI TEE MITÄÄN ENNALTA EHKÄISEVÄÄ ?

Ruoka on paras lääke

Kaikki ovat varmasti samaa mieltä, että ennalta ehkäisevä hoito on parasta ja halvinta hoitoa!

Miksi THL ei tee mitään asialle?

Kaikki roskaruokaravintolat ja paikat saavat aivan vapaasti mainostaa ja toimia , vaikka myyvät täysin ala-arvoista ruokaaj joka sairastuttaa ihmiset monin eri tavoin.
Tällaista roskaruokaa ei saisi edes tehdä, puhumattakaan, että sitä myydään ihmisille ravinnoksi muka täysipainoisena ja hyvänä ruokana.

THL:n pitäisi ensin tehdä vaikuttava asennemuutos ja tietoisku kampanja ihmisille ja senjälkeen lakiesitys eduskunnalle, jolla kaikki roskaruokaravintolat ja myyntipisteet voitaisiin heti sulkea erittäin vaarillisina uhkina kansanterveydelle.

Tällä tavoin säästäisimme hoitoluluissa miljardeja euroja ja kansa pysyisi täysin terveenä ja työkykyisenä ja kaikki eläisivät yli satavuotiaiksi ihan terveinä.

48

141

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jhfgkhh

      "Tällä tavoin säästäisimme hoitoluluissa miljardeja euroja ja kansa pysyisi täysin terveenä ja työkykyisenä ja kaikki eläisivät yli satavuotiaiksi ihan terveinä."

      ...ja hyvästi reaalimaailma...
      Kirjoituksessasi oli toki asiaakin, mutta viimeinen lause kumosi senkin hyvän.
      THL tekee ennaltaehkäisevää työtä paljonkin. THL ei voi kuitenkaan määrätä ihmisiä syömään terveellisesti. Eikä pelkkä terveellinen ravinto kuitenkaan kaikkia terveysongelmia ratkaise.

      • Milloin aika?

        Varsinkaan, kun THL:ssä ei tiedetä mitä se terveellinen ravinto tarkoittaa.
        Juuri tuki taas tutkimus, jossa todettiin, että sydänterveyttä hoitaa ja varsinkin aivohalvauksia vähentää ns. Välimeren ruokavalio, jossa oli LISÄTTY oliiviöljyn TAI pähkinöiden määrää. Siis RASVAA.

        Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin. Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin. Nälkä ei pysy poissa niillä, vaan aina on himo johonkin, suolaiseen tai makeaan, vuorotellen!

        Milloin THL alkaa seurata tutkimuksia ja pelottelujen sijaan keskittyisi oikeaan infoon? Milloin THL huomaa vihdoin, että ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!


      • hörömlöröm
        Milloin aika? kirjoitti:

        Varsinkaan, kun THL:ssä ei tiedetä mitä se terveellinen ravinto tarkoittaa.
        Juuri tuki taas tutkimus, jossa todettiin, että sydänterveyttä hoitaa ja varsinkin aivohalvauksia vähentää ns. Välimeren ruokavalio, jossa oli LISÄTTY oliiviöljyn TAI pähkinöiden määrää. Siis RASVAA.

        Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin. Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin. Nälkä ei pysy poissa niillä, vaan aina on himo johonkin, suolaiseen tai makeaan, vuorotellen!

        Milloin THL alkaa seurata tutkimuksia ja pelottelujen sijaan keskittyisi oikeaan infoon? Milloin THL huomaa vihdoin, että ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!

        THL on vuosikymmeniä puhunut monityydyttämättömien rasvojen terveellisyydestä, kun niitä käytetään kohtuullisesti. THL:llä on saatavilla eniten tutkimustietoa ravinnosta ja sen vaikutuksista Suomessa. Maailman terveysjärjestöltä on saatavilla kaikki tutkimustieto, jota ravitsemuksesta on olemassa.

        Välimeren ruokavaliota ei suinkaan verrattu rasvattomaan, vaan normaaliin, jossa rasvojen laatu oli heikko, eli tyydyttynyttä rasvaa mätettiin sisään. Välimeren ruokavalio on myös enemmin kasvispainotteinen kuin perinteinen suomalainen, mutta eihän se perinteinen ole lähelläkään lautasmallia. Puolet vihanneksia. Kuinka moni oikeasti noudattaa?


      • Milloin aika?
        hörömlöröm kirjoitti:

        THL on vuosikymmeniä puhunut monityydyttämättömien rasvojen terveellisyydestä, kun niitä käytetään kohtuullisesti. THL:llä on saatavilla eniten tutkimustietoa ravinnosta ja sen vaikutuksista Suomessa. Maailman terveysjärjestöltä on saatavilla kaikki tutkimustieto, jota ravitsemuksesta on olemassa.

        Välimeren ruokavaliota ei suinkaan verrattu rasvattomaan, vaan normaaliin, jossa rasvojen laatu oli heikko, eli tyydyttynyttä rasvaa mätettiin sisään. Välimeren ruokavalio on myös enemmin kasvispainotteinen kuin perinteinen suomalainen, mutta eihän se perinteinen ole lähelläkään lautasmallia. Puolet vihanneksia. Kuinka moni oikeasti noudattaa?

        VHH:lla minä oikeasti syön enemmän kasviksia kuin kukaan tuntemani THL:n suosittelemalla vähärasvaisella ruokavaliolla oleva. Koska kasviksista tulee hyvin vähän energiaa eli vähän kaloreita, otan ne monipuolisista rasvoista. Protetiinia syön yhtä paljon kuin THL suosittelee.

        Mutta asiaan:

        Tuo viimeisin tutkimus Välimeren ruokavaliosta kertoo, että kolmannen ruokavalion NIMI oli vähärasvainen ja se todellakin oli sitä. Katso linkin taulukko 1. Ensimmäinen ruokavalio oli sellainen, jossa neitsytoliiviöljyä annettiin ilmaiseksi ja sitä kehotettiin käyttämään. Toisessa annettiin pähkinöitä ilmaiseski ja niitä kehotettiin syömään. Tuo RASVATON ruokavalio oli sellainen, joka tutkimuksen aloitushetkellä oli esimerkiksi AHA:n (Amerikan sydänliiton) suosittelema eli hyvin lähellä myös THL:n suosittelemaa.

        Lainaan:
        "THL on vuosikymmeniä puhunut monityydyttämättömien rasvojen terveellisyydestä, kun niitä käytetään kohtuullisesti"

        Eli vähärasvaisessa niitä käytetiin kohtuullisesti. Muissa runsaasti!

        "Our results compare favorably with those of the Women's Health Initiative Dietary Modification Trial, wherein a low-fat dietary approach resulted in no cardiovascular benefit.35 Salient components of the Mediterranean diet reportedly associated with better survival include moderate consumption of ethanol (mostly from wine), low consumption of meat and meat products, and high consumption of vegetables, fruits, nuts, legumes, fish, and olive oil.36,37 Perhaps there is a synergy among the nutrient-rich foods included in the Mediterranean diet that fosters favorable changes in intermediate pathways of cardiometabolic risk, such as blood lipids, insulin sensitivity, resistance to oxidation, inflammation, and vasoreactivity."

        http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200303?query=featured_home#t=article


      • Fakta homma!
        Milloin aika? kirjoitti:

        VHH:lla minä oikeasti syön enemmän kasviksia kuin kukaan tuntemani THL:n suosittelemalla vähärasvaisella ruokavaliolla oleva. Koska kasviksista tulee hyvin vähän energiaa eli vähän kaloreita, otan ne monipuolisista rasvoista. Protetiinia syön yhtä paljon kuin THL suosittelee.

        Mutta asiaan:

        Tuo viimeisin tutkimus Välimeren ruokavaliosta kertoo, että kolmannen ruokavalion NIMI oli vähärasvainen ja se todellakin oli sitä. Katso linkin taulukko 1. Ensimmäinen ruokavalio oli sellainen, jossa neitsytoliiviöljyä annettiin ilmaiseksi ja sitä kehotettiin käyttämään. Toisessa annettiin pähkinöitä ilmaiseski ja niitä kehotettiin syömään. Tuo RASVATON ruokavalio oli sellainen, joka tutkimuksen aloitushetkellä oli esimerkiksi AHA:n (Amerikan sydänliiton) suosittelema eli hyvin lähellä myös THL:n suosittelemaa.

        Lainaan:
        "THL on vuosikymmeniä puhunut monityydyttämättömien rasvojen terveellisyydestä, kun niitä käytetään kohtuullisesti"

        Eli vähärasvaisessa niitä käytetiin kohtuullisesti. Muissa runsaasti!

        "Our results compare favorably with those of the Women's Health Initiative Dietary Modification Trial, wherein a low-fat dietary approach resulted in no cardiovascular benefit.35 Salient components of the Mediterranean diet reportedly associated with better survival include moderate consumption of ethanol (mostly from wine), low consumption of meat and meat products, and high consumption of vegetables, fruits, nuts, legumes, fish, and olive oil.36,37 Perhaps there is a synergy among the nutrient-rich foods included in the Mediterranean diet that fosters favorable changes in intermediate pathways of cardiometabolic risk, such as blood lipids, insulin sensitivity, resistance to oxidation, inflammation, and vasoreactivity."

        http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200303?query=featured_home#t=article

        Katsotaanpa pari esittämääsi väitettä ja tsekataan, miten kaukana ne ovat esimerkiksi faktoista:

        "kolmannen ruokavalion NIMI oli vähärasvainen ja se todellakin oli sitä."

        "Tuo RASVATON ruokavalio oli sellainen, joka tutkimuksen aloitushetkellä oli esimerkiksi AHA:n (Amerikan sydänliiton) suosittelema eli hyvin lähellä myös THL:n suosittelemaa."

        Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta. Jos se vastaakin sinun käsitystäsi rasvattomasta tai vähärasvaisesta, niin sekä AHAn että THLn suosituksista se poikkeaa.


      • Milloin aika?
        Fakta homma! kirjoitti:

        Katsotaanpa pari esittämääsi väitettä ja tsekataan, miten kaukana ne ovat esimerkiksi faktoista:

        "kolmannen ruokavalion NIMI oli vähärasvainen ja se todellakin oli sitä."

        "Tuo RASVATON ruokavalio oli sellainen, joka tutkimuksen aloitushetkellä oli esimerkiksi AHA:n (Amerikan sydänliiton) suosittelema eli hyvin lähellä myös THL:n suosittelemaa."

        Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta. Jos se vastaakin sinun käsitystäsi rasvattomasta tai vähärasvaisesta, niin sekä AHAn että THLn suosituksista se poikkeaa.

        Jos tutkija nimeää jonkun dieetin low-fat diet, niin eikö oikea suomennos ole vähärasvainen ruokavalio? Häh?

        Tutkittavien oma ilmoitus ja suositus ovat myös tutkimuksessa kaksi eri asiaa. Katsoitko niitä suositteluja lainkaan?

        Ihmiset eivät pysty tai halua noudattaa niin vähärasvaista ruokavaliota kuin suositeltiin. Lopputulos on siis kaikissa tutkimuksissa sama: vähitellen eri ruokavaliot alkavat muistuttaa toisiaan, sillä ihmisiä on vaikea motivoida pitkään jollekin erikoisdieetille, jossa syödään vaikkapa erittäin vähärasvaisesti. Myös vähäiilihydraattisella ruokavaliolla on se ongelma, että viljoja on vaikea vältellä pitkään, kun kaikkialla niitä on.

        Lainaus edelliseltä:

        "Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta. Jos se vastaakin sinun käsitystäsi rasvattomasta tai vähärasvaisesta, niin sekä AHAn että THLn suosituksista se poikkeaa. "

        THL:n (Valtion ravitsemusneuvottelukunta) suositus: rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %.
        Siis 2% enemmän olivat koehenkilöt syöneet oman ilmoituksensa mukaan? Pidätkö sitä suurenakin erona?

        lähde http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Ravitsemus/ravitsemussuositukset

        Lainaan itseäni: (Siis sitä, mitä sinä kritisoit)
        "Eli vähärasvaisessa niitä käytetiin kohtuullisesti. Muissa runsaasti!"
        -

        THL on suosituksissaan vähän lieventänyt linjaa vähähiilihydraattisempaan:
        "Yhdysvaltojen uusi ravitsemussuositus kiristää kovan rasvan osuutta. Suositus uudistettiin heinäkuussa 2010, ja se perustuu suuren asiantuntijajoukon analyysiin uusimmista laajoista ravinto-terveystutkimuksista. Suosituksen neljä keskeistä aluetta ovat: painonhallinta ja ylipainon torjunta, kasvisten ja hedelmien syönnin lisääminen, kalan ja vähärasvaisten maitotuotteiden suosiminen, sokeria ja kovia rasvoja sisältävien ruokien vähentäminen. Näiden lisäksi riittävä liikunta on tärkeä tekijä. Suosituksessa esitetään kovan rasvan saannin rajoittamista seitsemään prosenttiin kokonaisenergiasta korvaamalla sitä pehmeillä rasvoilla.

        Samalla suositellaan, että kova rasva korvataan mieluummin pehmeällä rasvalla kuin hiilihydraateilla. Suositukset korostavat myös kohtuullista hiilihydraattien käyttöä. Yhdysvaltain uudet kansalliset suositukset ovat siis tiukemmat kuin Suomen, jossa tyydyttyneen rasvan suositeltava saanti on kymmenen prosenttia kokonaisenergiasta."
        http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/ajankohtaista/uutiset/kysymyksia_ja_vastauksia_rasvasta#uudet%20ravitsemussuositukset

        Useissa yhteyksissä THL:n edustajat ovat kuitenkin antaneet ymmärtää, että mitä vähemmän rasvaa, sen parempi! Ja näin ei näytä olevan minkään tutkimuksen mukaan. Ihminen ehdottomasti tarvitsee rasvahappoja.

        Niin, tässä vielä se AHA:n suositus:
        "The American Heart Association's Nutrition Committee strongly advises these fat guidelines for healthy Americans over age 2:

        Limit total fat intake to less than 25–35 percent of your total calories each day;"
        http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/PreventionTreatmentofHighCholesterol/Know-Your-Fats_UCM_305628_Article.jsp


      • on se merkittävä
        Milloin aika? kirjoitti:

        Jos tutkija nimeää jonkun dieetin low-fat diet, niin eikö oikea suomennos ole vähärasvainen ruokavalio? Häh?

        Tutkittavien oma ilmoitus ja suositus ovat myös tutkimuksessa kaksi eri asiaa. Katsoitko niitä suositteluja lainkaan?

        Ihmiset eivät pysty tai halua noudattaa niin vähärasvaista ruokavaliota kuin suositeltiin. Lopputulos on siis kaikissa tutkimuksissa sama: vähitellen eri ruokavaliot alkavat muistuttaa toisiaan, sillä ihmisiä on vaikea motivoida pitkään jollekin erikoisdieetille, jossa syödään vaikkapa erittäin vähärasvaisesti. Myös vähäiilihydraattisella ruokavaliolla on se ongelma, että viljoja on vaikea vältellä pitkään, kun kaikkialla niitä on.

        Lainaus edelliseltä:

        "Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta. Jos se vastaakin sinun käsitystäsi rasvattomasta tai vähärasvaisesta, niin sekä AHAn että THLn suosituksista se poikkeaa. "

        THL:n (Valtion ravitsemusneuvottelukunta) suositus: rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %.
        Siis 2% enemmän olivat koehenkilöt syöneet oman ilmoituksensa mukaan? Pidätkö sitä suurenakin erona?

        lähde http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Ravitsemus/ravitsemussuositukset

        Lainaan itseäni: (Siis sitä, mitä sinä kritisoit)
        "Eli vähärasvaisessa niitä käytetiin kohtuullisesti. Muissa runsaasti!"
        -

        THL on suosituksissaan vähän lieventänyt linjaa vähähiilihydraattisempaan:
        "Yhdysvaltojen uusi ravitsemussuositus kiristää kovan rasvan osuutta. Suositus uudistettiin heinäkuussa 2010, ja se perustuu suuren asiantuntijajoukon analyysiin uusimmista laajoista ravinto-terveystutkimuksista. Suosituksen neljä keskeistä aluetta ovat: painonhallinta ja ylipainon torjunta, kasvisten ja hedelmien syönnin lisääminen, kalan ja vähärasvaisten maitotuotteiden suosiminen, sokeria ja kovia rasvoja sisältävien ruokien vähentäminen. Näiden lisäksi riittävä liikunta on tärkeä tekijä. Suosituksessa esitetään kovan rasvan saannin rajoittamista seitsemään prosenttiin kokonaisenergiasta korvaamalla sitä pehmeillä rasvoilla.

        Samalla suositellaan, että kova rasva korvataan mieluummin pehmeällä rasvalla kuin hiilihydraateilla. Suositukset korostavat myös kohtuullista hiilihydraattien käyttöä. Yhdysvaltain uudet kansalliset suositukset ovat siis tiukemmat kuin Suomen, jossa tyydyttyneen rasvan suositeltava saanti on kymmenen prosenttia kokonaisenergiasta."
        http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/ajankohtaista/uutiset/kysymyksia_ja_vastauksia_rasvasta#uudet%20ravitsemussuositukset

        Useissa yhteyksissä THL:n edustajat ovat kuitenkin antaneet ymmärtää, että mitä vähemmän rasvaa, sen parempi! Ja näin ei näytä olevan minkään tutkimuksen mukaan. Ihminen ehdottomasti tarvitsee rasvahappoja.

        Niin, tässä vielä se AHA:n suositus:
        "The American Heart Association's Nutrition Committee strongly advises these fat guidelines for healthy Americans over age 2:

        Limit total fat intake to less than 25–35 percent of your total calories each day;"
        http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/PreventionTreatmentofHighCholesterol/Know-Your-Fats_UCM_305628_Article.jsp

        Miksi vääristelet? 2 - 12 % enemmin olisi ollut oikea vastaus. Rasvojen kokonaismäärää on vaikea tarkasti määrittää normaalista ruokavaliosta. Mutta jos suositus on 25 - 35 % voidaan 30 % pitää tavoiteena. Tuo 37 % on melkein 25 % yli tavoitearvon.

        Niin. Ero on mielestäni merkittävä.


      • rasvaton?
        Milloin aika? kirjoitti:

        Jos tutkija nimeää jonkun dieetin low-fat diet, niin eikö oikea suomennos ole vähärasvainen ruokavalio? Häh?

        Tutkittavien oma ilmoitus ja suositus ovat myös tutkimuksessa kaksi eri asiaa. Katsoitko niitä suositteluja lainkaan?

        Ihmiset eivät pysty tai halua noudattaa niin vähärasvaista ruokavaliota kuin suositeltiin. Lopputulos on siis kaikissa tutkimuksissa sama: vähitellen eri ruokavaliot alkavat muistuttaa toisiaan, sillä ihmisiä on vaikea motivoida pitkään jollekin erikoisdieetille, jossa syödään vaikkapa erittäin vähärasvaisesti. Myös vähäiilihydraattisella ruokavaliolla on se ongelma, että viljoja on vaikea vältellä pitkään, kun kaikkialla niitä on.

        Lainaus edelliseltä:

        "Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta. Jos se vastaakin sinun käsitystäsi rasvattomasta tai vähärasvaisesta, niin sekä AHAn että THLn suosituksista se poikkeaa. "

        THL:n (Valtion ravitsemusneuvottelukunta) suositus: rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %.
        Siis 2% enemmän olivat koehenkilöt syöneet oman ilmoituksensa mukaan? Pidätkö sitä suurenakin erona?

        lähde http://www.kasvikset.fi/Suomeksi/Asiakkaille/Ravitsemus/ravitsemussuositukset

        Lainaan itseäni: (Siis sitä, mitä sinä kritisoit)
        "Eli vähärasvaisessa niitä käytetiin kohtuullisesti. Muissa runsaasti!"
        -

        THL on suosituksissaan vähän lieventänyt linjaa vähähiilihydraattisempaan:
        "Yhdysvaltojen uusi ravitsemussuositus kiristää kovan rasvan osuutta. Suositus uudistettiin heinäkuussa 2010, ja se perustuu suuren asiantuntijajoukon analyysiin uusimmista laajoista ravinto-terveystutkimuksista. Suosituksen neljä keskeistä aluetta ovat: painonhallinta ja ylipainon torjunta, kasvisten ja hedelmien syönnin lisääminen, kalan ja vähärasvaisten maitotuotteiden suosiminen, sokeria ja kovia rasvoja sisältävien ruokien vähentäminen. Näiden lisäksi riittävä liikunta on tärkeä tekijä. Suosituksessa esitetään kovan rasvan saannin rajoittamista seitsemään prosenttiin kokonaisenergiasta korvaamalla sitä pehmeillä rasvoilla.

        Samalla suositellaan, että kova rasva korvataan mieluummin pehmeällä rasvalla kuin hiilihydraateilla. Suositukset korostavat myös kohtuullista hiilihydraattien käyttöä. Yhdysvaltain uudet kansalliset suositukset ovat siis tiukemmat kuin Suomen, jossa tyydyttyneen rasvan suositeltava saanti on kymmenen prosenttia kokonaisenergiasta."
        http://www.thl.fi/fi_FI/web/fi/ajankohtaista/uutiset/kysymyksia_ja_vastauksia_rasvasta#uudet%20ravitsemussuositukset

        Useissa yhteyksissä THL:n edustajat ovat kuitenkin antaneet ymmärtää, että mitä vähemmän rasvaa, sen parempi! Ja näin ei näytä olevan minkään tutkimuksen mukaan. Ihminen ehdottomasti tarvitsee rasvahappoja.

        Niin, tässä vielä se AHA:n suositus:
        "The American Heart Association's Nutrition Committee strongly advises these fat guidelines for healthy Americans over age 2:

        Limit total fat intake to less than 25–35 percent of your total calories each day;"
        http://www.heart.org/HEARTORG/Conditions/Cholesterol/PreventionTreatmentofHighCholesterol/Know-Your-Fats_UCM_305628_Article.jsp

        >Jos tutkija nimeää jonkun dieetin low-fat diet

        Tutkija ei nimennyt dieettiä noin. Kyseessä oli kontrolliryhmä, jonka syömisistä käytettiin termiä control diet. Toisessa yhteydessä myös low-fat approach, koska heille annettiin lehtinen, jossa kehotettiin vähentämään rasvankäyttöä.

        Mutta katsotaanpa vielä kerran, miten sinä omassa harhaisessa mielikuvituksessasi dieetin nimesit:

        RASVATON ruokavalio, NIMI oli vähärasvainen

        Kappas vaan kun kovempi huutaminen ei muuttanut tahtoasi todellisuuudeksi. Oliko hienompaa keksiä ihan oma todellisuus ja sitten kritisoida omaa luomustasi?

        >Siis 2% enemmän olivat koehenkilöt syöneet oman ilmoituksensa mukaan?

        Voi lutusta, kuinka se on laskeminen vaikeaa. Mutta vikaanhan se meni. Ihan ekana mitäpä jos miettisit, mikä ero on prosentilla ja prosenttiyksiköllä. Sytyttääkö?

        Jos ihminen syö vaikkapa 25% saamastaan energiasta rasvana ja sitten hän päättääkin alkaa kiskomaan samaa mähnää niin, että se kattaa 37% energiansaannista, niin lisääntyikö rasvan saaminen 12%? Eipäs vaan huikeat 48 %. Tarkista itse.

        Kontrollirymhän henkilöiden oma ilmoitus rasvansaannistaan oli siis suositukseen verrattuna 6-48% suurempi. Ja millähän ilveellä väität heidän rukavaliotaan rasvattomaksi? Eikun RASVATON se sinun viestissäsi oli.


      • missä vika
        Milloin aika? kirjoitti:

        Varsinkaan, kun THL:ssä ei tiedetä mitä se terveellinen ravinto tarkoittaa.
        Juuri tuki taas tutkimus, jossa todettiin, että sydänterveyttä hoitaa ja varsinkin aivohalvauksia vähentää ns. Välimeren ruokavalio, jossa oli LISÄTTY oliiviöljyn TAI pähkinöiden määrää. Siis RASVAA.

        Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin. Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin. Nälkä ei pysy poissa niillä, vaan aina on himo johonkin, suolaiseen tai makeaan, vuorotellen!

        Milloin THL alkaa seurata tutkimuksia ja pelottelujen sijaan keskittyisi oikeaan infoon? Milloin THL huomaa vihdoin, että ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!

        >Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin.

        Mielenkiintoista. Siis jos sinua kehotetaan syömään vain neljännes tai jopa kolmannes päivittäisestä ravinnostasi laardina, niin alat heti ahmimaan itseesi valtavia määriä sokeria ja suolaa? Ja tämä on jollain tavalla THL:n syy?

        >ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!

        Voisikohan olla niin, että jos sinun on vaikea olla ahmimatta, niin vika ei välttämättä ole suosituksessa?


      • tulokset syyniin
        Milloin aika? kirjoitti:

        Varsinkaan, kun THL:ssä ei tiedetä mitä se terveellinen ravinto tarkoittaa.
        Juuri tuki taas tutkimus, jossa todettiin, että sydänterveyttä hoitaa ja varsinkin aivohalvauksia vähentää ns. Välimeren ruokavalio, jossa oli LISÄTTY oliiviöljyn TAI pähkinöiden määrää. Siis RASVAA.

        Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin. Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin. Nälkä ei pysy poissa niillä, vaan aina on himo johonkin, suolaiseen tai makeaan, vuorotellen!

        Milloin THL alkaa seurata tutkimuksia ja pelottelujen sijaan keskittyisi oikeaan infoon? Milloin THL huomaa vihdoin, että ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!

        Kontrolliryhmän rasvaisen ruokavalion väittämiseen vähärasvaiseksi tai peräti rasvattomaksi on jo alempana puututtu. Mutta tämä väite kaipaa hieman perusteluja:

        "Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin."

        Julkaistusta tutkimuksesta on helppo katsoa kuolleisuuden ero kahdessa koe- ja kontrolliryhmässä. Tilastollisesti merkitsevää eroa ei saatu, joten ei voi väittää, että tulokset olisivat olleet erilaisia. Siis tällä elintarviketeollisuuden itsensä rahoittamalla tutkimuksella ei saatu selvyyttä siihen, mikä runsasrasvaisista ruokavalioista olisi vähiten huono.


      • Milloin aika?
        missä vika kirjoitti:

        >Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin.

        Mielenkiintoista. Siis jos sinua kehotetaan syömään vain neljännes tai jopa kolmannes päivittäisestä ravinnostasi laardina, niin alat heti ahmimaan itseesi valtavia määriä sokeria ja suolaa? Ja tämä on jollain tavalla THL:n syy?

        >ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!

        Voisikohan olla niin, että jos sinun on vaikea olla ahmimatta, niin vika ei välttämättä ole suosituksessa?

        En jaksa alkaa jankata selvistä asioista, jokainen muodostakoon niistä omat mielipiteensä, faktat on esillä. En ole sen enempää tutkija kuin nämä kritisoijatkaan ovat!

        "Mielenkiintoista. Siis jos sinua kehotetaan syömään vain neljännes tai jopa kolmannes päivittäisestä ravinnostasi laardina, niin alat heti ahmimaan itseesi valtavia määriä sokeria ja suolaa? Ja tämä on jollain tavalla THL:n syy?"

        Kysyn vain, että mistä tuo suola tuohon tipahti?!

        En ahmi mitään, olen aina ollut ihannepainoinen. Mutta jos otamme minkä tahansa osasen pois ravinnosta, niin silloin se korvataan jollain muulla. Aika selvä asia, vai mitä?

        Laatikainen on tehnyt tutkijalle kysymyksiä ja hän vastaa:

        "Salas-Salvadó: When you recommend to limit the intake of fat (as usually reccommended for cardiovascular prevention until now) people consume more carbohydrates. Unfortunately they do not consume high amounts of whole cereals. Usually in developed countries they consume refined carbohydrates (bread, pasta, rice, pastrys, sugar beberages) with high gyicemic index. The evidence suggest that this leads to an increased risk of obesity, diabetes and cardiovascular disease."

        "You probably know well that we did our best to foster the adherence to the low-fat diet in the control group. But free-living human beings are not machines to whom you can set an exact point for fat consumption. They received the correct advice and education, but they failed to fully comply with the intended low-fat diet, we acknowledge this. Their reduction in total fat intake was significant, but of a small amount. The problem of low-fat diets is the lack of compliance. In contrast, the adherence to both Mediterranean diets was very high. This is was is to be expected in real life."
        http://www.pronutritionistblog.com/predimed-investigator-jordi-salas-salvado-responds-ornishs-critique-and-more/

        Haluaisitteko, että suomennan?


      • sulakuppi nurin
        Milloin aika? kirjoitti:

        En jaksa alkaa jankata selvistä asioista, jokainen muodostakoon niistä omat mielipiteensä, faktat on esillä. En ole sen enempää tutkija kuin nämä kritisoijatkaan ovat!

        "Mielenkiintoista. Siis jos sinua kehotetaan syömään vain neljännes tai jopa kolmannes päivittäisestä ravinnostasi laardina, niin alat heti ahmimaan itseesi valtavia määriä sokeria ja suolaa? Ja tämä on jollain tavalla THL:n syy?"

        Kysyn vain, että mistä tuo suola tuohon tipahti?!

        En ahmi mitään, olen aina ollut ihannepainoinen. Mutta jos otamme minkä tahansa osasen pois ravinnosta, niin silloin se korvataan jollain muulla. Aika selvä asia, vai mitä?

        Laatikainen on tehnyt tutkijalle kysymyksiä ja hän vastaa:

        "Salas-Salvadó: When you recommend to limit the intake of fat (as usually reccommended for cardiovascular prevention until now) people consume more carbohydrates. Unfortunately they do not consume high amounts of whole cereals. Usually in developed countries they consume refined carbohydrates (bread, pasta, rice, pastrys, sugar beberages) with high gyicemic index. The evidence suggest that this leads to an increased risk of obesity, diabetes and cardiovascular disease."

        "You probably know well that we did our best to foster the adherence to the low-fat diet in the control group. But free-living human beings are not machines to whom you can set an exact point for fat consumption. They received the correct advice and education, but they failed to fully comply with the intended low-fat diet, we acknowledge this. Their reduction in total fat intake was significant, but of a small amount. The problem of low-fat diets is the lack of compliance. In contrast, the adherence to both Mediterranean diets was very high. This is was is to be expected in real life."
        http://www.pronutritionistblog.com/predimed-investigator-jordi-salas-salvado-responds-ornishs-critique-and-more/

        Haluaisitteko, että suomennan?

        >Kysyn vain, että mistä tuo suola tuohon tipahti?!

        Hyvä että kysyit, kun asiat tippuilevat mielestäsi. Suola tuli omasta viestistäsi:

        >Nälkä ei pysy poissa niillä, vaan aina on himo johonkin, suolaiseen tai makeaan, vuorotellen!


      • Milloin aika?
        on se merkittävä kirjoitti:

        Miksi vääristelet? 2 - 12 % enemmin olisi ollut oikea vastaus. Rasvojen kokonaismäärää on vaikea tarkasti määrittää normaalista ruokavaliosta. Mutta jos suositus on 25 - 35 % voidaan 30 % pitää tavoiteena. Tuo 37 % on melkein 25 % yli tavoitearvon.

        Niin. Ero on mielestäni merkittävä.

        Jos rasvojen kokaismäärää on vaikea tarkasti määrittää, niin miksi itse sitten sorrut siihen ja otat vain yhden luvun? Kyllä jokainen näkee kikkailusi.
        Jos suositus on vaihteluvälillä a-b, niin se on vaihteluvälillä a-b. Samaan vaihteluväliin PYRITTIIN TÄSSÄKIN, lue tuolta alempaa mitä tutkija itse sanoo siitä, miksi ihmiset eivät siihen kyenneet.

        Mielipiteitä saa olla ja sinun mielestäsi 2% voi olla merkittäväkin määrä, mutta vääristelyä on pikemminkin sinun kirjoituksesi kuin minun!

        Kerrataan nyt vielä:
        Minä:
        "THL:n (Valtion ravitsemusneuvottelukunta) suositus: rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %." (Sama suositus oli tutkimuksessa)

        Sinä:
        "Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta."


        Vai tarkoitatko, että jos kyselyyn osallistuu 20-40 -vuotiaita, niin silloin vain 30-vuotiaat saavat vastata?

        Esimerkiksi monella VHH-ruokavaliolla rasvaa suositellaan syömään 60E%.


      • Milloin aika?
        rasvaton? kirjoitti:

        >Jos tutkija nimeää jonkun dieetin low-fat diet

        Tutkija ei nimennyt dieettiä noin. Kyseessä oli kontrolliryhmä, jonka syömisistä käytettiin termiä control diet. Toisessa yhteydessä myös low-fat approach, koska heille annettiin lehtinen, jossa kehotettiin vähentämään rasvankäyttöä.

        Mutta katsotaanpa vielä kerran, miten sinä omassa harhaisessa mielikuvituksessasi dieetin nimesit:

        RASVATON ruokavalio, NIMI oli vähärasvainen

        Kappas vaan kun kovempi huutaminen ei muuttanut tahtoasi todellisuuudeksi. Oliko hienompaa keksiä ihan oma todellisuus ja sitten kritisoida omaa luomustasi?

        >Siis 2% enemmän olivat koehenkilöt syöneet oman ilmoituksensa mukaan?

        Voi lutusta, kuinka se on laskeminen vaikeaa. Mutta vikaanhan se meni. Ihan ekana mitäpä jos miettisit, mikä ero on prosentilla ja prosenttiyksiköllä. Sytyttääkö?

        Jos ihminen syö vaikkapa 25% saamastaan energiasta rasvana ja sitten hän päättääkin alkaa kiskomaan samaa mähnää niin, että se kattaa 37% energiansaannista, niin lisääntyikö rasvan saaminen 12%? Eipäs vaan huikeat 48 %. Tarkista itse.

        Kontrollirymhän henkilöiden oma ilmoitus rasvansaannistaan oli siis suositukseen verrattuna 6-48% suurempi. Ja millähän ilveellä väität heidän rukavaliotaan rasvattomaksi? Eikun RASVATON se sinun viestissäsi oli.

        TUTKIMUKSESTA:
        "We designed a randomized trial to test the efficacy of two Mediterranean diets (one supplemented with extra-virgin olive oil and another with nuts), as compared with a control diet (advice on a low-fat diet), on primary cardiovascular prevention."
        http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200303?query=featured_home#t=article


        Voit käännellä ja väänellä tuota nimeä kuten haluat, minä vain lainaan tekstiä.

        NIMI on edelleen vähärasvainen.


      • vaihtoehtologiikka
        Milloin aika? kirjoitti:

        Jos rasvojen kokaismäärää on vaikea tarkasti määrittää, niin miksi itse sitten sorrut siihen ja otat vain yhden luvun? Kyllä jokainen näkee kikkailusi.
        Jos suositus on vaihteluvälillä a-b, niin se on vaihteluvälillä a-b. Samaan vaihteluväliin PYRITTIIN TÄSSÄKIN, lue tuolta alempaa mitä tutkija itse sanoo siitä, miksi ihmiset eivät siihen kyenneet.

        Mielipiteitä saa olla ja sinun mielestäsi 2% voi olla merkittäväkin määrä, mutta vääristelyä on pikemminkin sinun kirjoituksesi kuin minun!

        Kerrataan nyt vielä:
        Minä:
        "THL:n (Valtion ravitsemusneuvottelukunta) suositus: rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %." (Sama suositus oli tutkimuksessa)

        Sinä:
        "Kuvaamaasi rasvatonta ruokavaliota noudattaneet saivat oman ilmoituksensa mukaan 37% syömästään energiasta rasvasta."


        Vai tarkoitatko, että jos kyselyyn osallistuu 20-40 -vuotiaita, niin silloin vain 30-vuotiaat saavat vastata?

        Esimerkiksi monella VHH-ruokavaliolla rasvaa suositellaan syömään 60E%.

        Taidat nyt vastata useammalle henkilölle samaan aikaan ja sekoittaa ne mielessäsi yhdeksi mutta sivuutetaan se.

        Minua jäi tässä kiinnostamaan, miksi päätit väittää RASVATTOMAKSI sellaista ruokavaliota, jossa ihan jo syöjien oman ilmoituksenkin mukaan 37% saadusta energiasta otetaan rasvasta. Jos pidät normaalina mättää 60% energiasta rasvasta, niin se kertoo sinusta eikä suositellusta ruuasta eikä vähärasvaisesta ravinnosta eikä missään tapauksessa rasvattomasta ravinnosta.

        Sotket muuten edelleen viestissäsi prosentit ja prosenttiyksiköt. Rasvan osuuden kasvu kahdella prosenttiyksiköllä lisää rasvan saantia enemmän kuin kaksi prosenttia.

        "Vai tarkoitatko, että jos kyselyyn osallistuu 20-40 -vuotiaita, niin silloin vain 30-vuotiaat saavat vastata?"

        En tiedä, mitä haluat demonstroida tällä kysymykselläsi, mutta sikäli kun kyseessä on allegoria edelliseen esimerkkiin, niin yli nelikymppiset eivät saisi vastata, jos noudatetaan normaalin logiikan sääntöjä.


      • rasvaton?
        Milloin aika? kirjoitti:

        TUTKIMUKSESTA:
        "We designed a randomized trial to test the efficacy of two Mediterranean diets (one supplemented with extra-virgin olive oil and another with nuts), as compared with a control diet (advice on a low-fat diet), on primary cardiovascular prevention."
        http://www.nejm.org/doi/full/10.1056/NEJMoa1200303?query=featured_home#t=article


        Voit käännellä ja väänellä tuota nimeä kuten haluat, minä vain lainaan tekstiä.

        NIMI on edelleen vähärasvainen.

        >Voit käännellä ja väänellä tuota nimeä kuten haluat, minä vain lainaan tekstiä.

        Mistä kohdasta lainasit tämän:

        "Tuo RASVATON ruokavalio"


      • Milloin aika?
        tulokset syyniin kirjoitti:

        Kontrolliryhmän rasvaisen ruokavalion väittämiseen vähärasvaiseksi tai peräti rasvattomaksi on jo alempana puututtu. Mutta tämä väite kaipaa hieman perusteluja:

        "Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin."

        Julkaistusta tutkimuksesta on helppo katsoa kuolleisuuden ero kahdessa koe- ja kontrolliryhmässä. Tilastollisesti merkitsevää eroa ei saatu, joten ei voi väittää, että tulokset olisivat olleet erilaisia. Siis tällä elintarviketeollisuuden itsensä rahoittamalla tutkimuksella ei saatu selvyyttä siihen, mikä runsasrasvaisista ruokavalioista olisi vähiten huono.

        Aivohalvaukset vähenivät.

        Lainaus:
        "Siis tällä elintarviketeollisuuden itsensä rahoittamalla tutkimuksella ei saatu selvyyttä siihen, mikä runsasrasvaisista ruokavalioista olisi vähiten huono. "

        Voitko selventää mikä elintarviketeollisuuden taho on rahoittanut tutkimusta? Tämä kiinnostaisi varmasti vähän laajemmaltikin maapallolla! (Sidonnaisuudet on lueteltu kyllä aina tutkimuksen lopussa.)

        http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf


      • Jotta ei epäselvää
        Milloin aika? kirjoitti:

        En jaksa alkaa jankata selvistä asioista, jokainen muodostakoon niistä omat mielipiteensä, faktat on esillä. En ole sen enempää tutkija kuin nämä kritisoijatkaan ovat!

        "Mielenkiintoista. Siis jos sinua kehotetaan syömään vain neljännes tai jopa kolmannes päivittäisestä ravinnostasi laardina, niin alat heti ahmimaan itseesi valtavia määriä sokeria ja suolaa? Ja tämä on jollain tavalla THL:n syy?"

        Kysyn vain, että mistä tuo suola tuohon tipahti?!

        En ahmi mitään, olen aina ollut ihannepainoinen. Mutta jos otamme minkä tahansa osasen pois ravinnosta, niin silloin se korvataan jollain muulla. Aika selvä asia, vai mitä?

        Laatikainen on tehnyt tutkijalle kysymyksiä ja hän vastaa:

        "Salas-Salvadó: When you recommend to limit the intake of fat (as usually reccommended for cardiovascular prevention until now) people consume more carbohydrates. Unfortunately they do not consume high amounts of whole cereals. Usually in developed countries they consume refined carbohydrates (bread, pasta, rice, pastrys, sugar beberages) with high gyicemic index. The evidence suggest that this leads to an increased risk of obesity, diabetes and cardiovascular disease."

        "You probably know well that we did our best to foster the adherence to the low-fat diet in the control group. But free-living human beings are not machines to whom you can set an exact point for fat consumption. They received the correct advice and education, but they failed to fully comply with the intended low-fat diet, we acknowledge this. Their reduction in total fat intake was significant, but of a small amount. The problem of low-fat diets is the lack of compliance. In contrast, the adherence to both Mediterranean diets was very high. This is was is to be expected in real life."
        http://www.pronutritionistblog.com/predimed-investigator-jordi-salas-salvado-responds-ornishs-critique-and-more/

        Haluaisitteko, että suomennan?

        Tutkimuksessa annettiin ohjeita vähärasvaiselle ryhmälle:

        "BUY LOW-FAT FOODS

        Bread

        Cereals and pasta

        Rice

        Potatoes

        Fruit and vegetables

        Beans, lentils, chick-peas

        Low-fat milk, cheese, and other dairy products

        Lean fish
        and seafood

        Chicken and duck meat
        with the sk
        in removed

        Meat cuts low in fat inst
        ead of high-fat one
        s such as beacon
        , beef and lamb

        COOK WITH LESS FAT

        Avoid using oil, butte
        r or fat-based sauces

        Dress dishes with the least possible oil

        Employ simple cook
        ing methods, su
        ch as boiling, baking or
        broiling. Avoid stewing,
        frying, breading and use of “sofrito”

        Use the least possible amount of oil in
        the frying pan, enough to
        avoid sticking of
        food

        REMOVE FAT

        Do not smear bread or to
        ast with butter, margarine,
        oil or other fat spreads

        Remove all visi
        ble fat from meat before cooking

        Remove all fat
        released from meat while cooking

        Cool soups and broths to remove
        fat layer on top before heating

        WHICH FOODS CONTAIN MOST FAT AND SHOULD NOT BE CONSUMED?

        Oils and oil-based dressings

        Butter, margarine, lard

        Fat-enriched dairy
        products, heavy cream, custard, ice cream

        Fatty meats, sausages, cold
        cuts, beacon
        , cracklings

        Liver, kidney and
        offal in general

        Fried foods

        Commercial sauces, mayonnaise

        Commercially cooked foods

        Tree nuts
        and peanuts

        Sunflower seeds, French fr
        ies and other salty snacks

        Cakes, pies, pastries
        , cookies, crackers "

        http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf


      • rahoittajat
        Milloin aika? kirjoitti:

        Aivohalvaukset vähenivät.

        Lainaus:
        "Siis tällä elintarviketeollisuuden itsensä rahoittamalla tutkimuksella ei saatu selvyyttä siihen, mikä runsasrasvaisista ruokavalioista olisi vähiten huono. "

        Voitko selventää mikä elintarviketeollisuuden taho on rahoittanut tutkimusta? Tämä kiinnostaisi varmasti vähän laajemmaltikin maapallolla! (Sidonnaisuudet on lueteltu kyllä aina tutkimuksen lopussa.)

        http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf

        "Voitko selventää mikä elintarviketeollisuuden taho on rahoittanut tutkimusta?"

        Onko joku erityinen syy, miksi olet itse päättänyt välttää tutkimuksen lukemista? Sponsorit mainitaan tässä tapauksessa heti tutkimuksen ensimmäisellä sivulla.

        "Aivohalvaukset vähenivät."

        Miksi halusit tässä yhteydessä nostaa esiin vain yhden ns. toissijaisista muuttujista? Ja vieläpä sen, joita tapahtui aineistossa kolmesta viiteen tapausta tuhatta henkilövuotta kohti ja jopa niin, että ryhmien luottamusvälit menivät päällekkäin?

        Oliko tämä todellakin se kriteeri johon, perustat väitteesi, että "rasvaton" siis 37% rasvaa sisältävä ravinto oli selkeästi huonompi?


      • ruoka vai paperi?
        Jotta ei epäselvää kirjoitti:

        Tutkimuksessa annettiin ohjeita vähärasvaiselle ryhmälle:

        "BUY LOW-FAT FOODS

        Bread

        Cereals and pasta

        Rice

        Potatoes

        Fruit and vegetables

        Beans, lentils, chick-peas

        Low-fat milk, cheese, and other dairy products

        Lean fish
        and seafood

        Chicken and duck meat
        with the sk
        in removed

        Meat cuts low in fat inst
        ead of high-fat one
        s such as beacon
        , beef and lamb

        COOK WITH LESS FAT

        Avoid using oil, butte
        r or fat-based sauces

        Dress dishes with the least possible oil

        Employ simple cook
        ing methods, su
        ch as boiling, baking or
        broiling. Avoid stewing,
        frying, breading and use of “sofrito”

        Use the least possible amount of oil in
        the frying pan, enough to
        avoid sticking of
        food

        REMOVE FAT

        Do not smear bread or to
        ast with butter, margarine,
        oil or other fat spreads

        Remove all visi
        ble fat from meat before cooking

        Remove all fat
        released from meat while cooking

        Cool soups and broths to remove
        fat layer on top before heating

        WHICH FOODS CONTAIN MOST FAT AND SHOULD NOT BE CONSUMED?

        Oils and oil-based dressings

        Butter, margarine, lard

        Fat-enriched dairy
        products, heavy cream, custard, ice cream

        Fatty meats, sausages, cold
        cuts, beacon
        , cracklings

        Liver, kidney and
        offal in general

        Fried foods

        Commercial sauces, mayonnaise

        Commercially cooked foods

        Tree nuts
        and peanuts

        Sunflower seeds, French fr
        ies and other salty snacks

        Cakes, pies, pastries
        , cookies, crackers "

        http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf

        Mitäs luulet, kumpi vaikuttaa kuolleisuuteen enemmän
        a) ruokavalio
        b) se että ihmisille annetaan paperilla ohje välttää rasvaa.

        Itse arvelisin, että ruokavalio eli se mitä syödään on oleellisempi.

        Tässä tapauksessa kontrolliryhmäläiset kertoivat mättävänsä kroppaansa rasvaa niin, että se kattaa 37% kaikesta energiasta. Sinun mielestäsi tämä tarkoittaa RASVATONTA ruokavaliota. Itse nimeämälläsi ruokavaliolla ei saatu eroavaa tulosta kokeessa käytetyistä kahdesta ruokavaliosta, jotka olivat tutkimusta rahoittaneiden sponsorien liiketoimintaa tukevia.


      • Milloin aika?
        ruoka vai paperi? kirjoitti:

        Mitäs luulet, kumpi vaikuttaa kuolleisuuteen enemmän
        a) ruokavalio
        b) se että ihmisille annetaan paperilla ohje välttää rasvaa.

        Itse arvelisin, että ruokavalio eli se mitä syödään on oleellisempi.

        Tässä tapauksessa kontrolliryhmäläiset kertoivat mättävänsä kroppaansa rasvaa niin, että se kattaa 37% kaikesta energiasta. Sinun mielestäsi tämä tarkoittaa RASVATONTA ruokavaliota. Itse nimeämälläsi ruokavaliolla ei saatu eroavaa tulosta kokeessa käytetyistä kahdesta ruokavaliosta, jotka olivat tutkimusta rahoittaneiden sponsorien liiketoimintaa tukevia.

        Jos tarkoitat, että tässä tutkimuksessa olisi annettu vain paperi käteen, niin olet pahasti väärässä. http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf Lue esimerkiksi sivulta 7. En jaksa edes alkaa sättiä sinua näin idioottimaisesta heitosta.

        "Salas-Salvadó: The main focus of the PREDIMED Study was to change the dietary pattern instead of focusing on changes in macronutrients or micronutrients."
        http://www.pronutritionistblog.com/predimed-investigator-jordi-salas-salvado-responds-ornishs-critique-and-more/

        "In addition to the PREDIMED study, a very important trial (the Women’s Health Initiative dietary modification trial) also found no cardiovascular benefits for a low-fat diet, in spite of being the low-fat diet their active intervention group, please check:

        This is true also for the Look ahead trial, that also used a low-fat diet, and it was recently stopped for lack of evidence for benefit.
        A major problem with low fat diets is their low potential for long-term sustainability."

        "Furthermore, in our PREDIMED trial, after we increased our efforts to foster the adherence to the low-fat diet (beginning Oct 2006) the advantage of the fat-rich Mediterranean diet was higher, with a hazard ratio much more impressive (0.49, 95%CI: 0.26 to 0.92) than when we did less efforts to promote the low-fat diet (0.77, 95%CI: 0.59-1.00). That cannot be interpreted in any way as a good reason to think that the result we found is due to not promoting the low-fat diet, but because of the superiority of the Mediterranean diets, including their high potential to obtain a good compliance of participants."

        Lähde edelleen sama.

        Jos viitsisitte lukea nuo linkit, niin ei tarvitsisi selittää teille ilmiselviä asioita. Mutta kun olin jopa lainannut nuo pätkät, niin ei voi ymmärtää.

        Tässä ravitsemustieteilijä kirjoittaa samasta tutkimuksesta:
        http://www.pronutritionist.net/valimeren-ruokavalio-vahensi-aivo-ja-sydansairauksia-predimed-tutkimus/


      • ------
        Milloin aika? kirjoitti:

        Jos tarkoitat, että tässä tutkimuksessa olisi annettu vain paperi käteen, niin olet pahasti väärässä. http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf Lue esimerkiksi sivulta 7. En jaksa edes alkaa sättiä sinua näin idioottimaisesta heitosta.

        "Salas-Salvadó: The main focus of the PREDIMED Study was to change the dietary pattern instead of focusing on changes in macronutrients or micronutrients."
        http://www.pronutritionistblog.com/predimed-investigator-jordi-salas-salvado-responds-ornishs-critique-and-more/

        "In addition to the PREDIMED study, a very important trial (the Women’s Health Initiative dietary modification trial) also found no cardiovascular benefits for a low-fat diet, in spite of being the low-fat diet their active intervention group, please check:

        This is true also for the Look ahead trial, that also used a low-fat diet, and it was recently stopped for lack of evidence for benefit.
        A major problem with low fat diets is their low potential for long-term sustainability."

        "Furthermore, in our PREDIMED trial, after we increased our efforts to foster the adherence to the low-fat diet (beginning Oct 2006) the advantage of the fat-rich Mediterranean diet was higher, with a hazard ratio much more impressive (0.49, 95%CI: 0.26 to 0.92) than when we did less efforts to promote the low-fat diet (0.77, 95%CI: 0.59-1.00). That cannot be interpreted in any way as a good reason to think that the result we found is due to not promoting the low-fat diet, but because of the superiority of the Mediterranean diets, including their high potential to obtain a good compliance of participants."

        Lähde edelleen sama.

        Jos viitsisitte lukea nuo linkit, niin ei tarvitsisi selittää teille ilmiselviä asioita. Mutta kun olin jopa lainannut nuo pätkät, niin ei voi ymmärtää.

        Tässä ravitsemustieteilijä kirjoittaa samasta tutkimuksesta:
        http://www.pronutritionist.net/valimeren-ruokavalio-vahensi-aivo-ja-sydansairauksia-predimed-tutkimus/

        >Jos tarkoitat, että tässä tutkimuksessa olisi annettu vain paperi käteen, niin olet pahasti väärässä.

        Tarkoitan, että ihmisen henkiinjäämisennusteeseen vaikuttaa huomattavasti enemmän hänen ruokavalionsa kuin se, mitä hänen neuvotaan syövän mutta mitä hän ei syö.

        Nämä sinun käsityksesi mukaan RASVATONTA ruokavaliota harrastaneet kontrolliryhmät saivat 37% ravinnostaan rasvasta.

        >Jos viitsisitte lukea nuo linkit, niin ei tarvitsisi selittää teille ilmiselviä asioita.

        No selitäpä nyt lämpimiksesi niinkin ilmiselvä asia kuin miksi kuvittelit RASVATTOMAKSI ruokavaliota jossa 37% energiasta tulee rasvasta?


      • ei eroja
        Milloin aika? kirjoitti:

        Jos tarkoitat, että tässä tutkimuksessa olisi annettu vain paperi käteen, niin olet pahasti väärässä. http://www.nejm.org/doi/suppl/10.1056/NEJMoa1200303/suppl_file/nejmoa1200303_appendix.pdf Lue esimerkiksi sivulta 7. En jaksa edes alkaa sättiä sinua näin idioottimaisesta heitosta.

        "Salas-Salvadó: The main focus of the PREDIMED Study was to change the dietary pattern instead of focusing on changes in macronutrients or micronutrients."
        http://www.pronutritionistblog.com/predimed-investigator-jordi-salas-salvado-responds-ornishs-critique-and-more/

        "In addition to the PREDIMED study, a very important trial (the Women’s Health Initiative dietary modification trial) also found no cardiovascular benefits for a low-fat diet, in spite of being the low-fat diet their active intervention group, please check:

        This is true also for the Look ahead trial, that also used a low-fat diet, and it was recently stopped for lack of evidence for benefit.
        A major problem with low fat diets is their low potential for long-term sustainability."

        "Furthermore, in our PREDIMED trial, after we increased our efforts to foster the adherence to the low-fat diet (beginning Oct 2006) the advantage of the fat-rich Mediterranean diet was higher, with a hazard ratio much more impressive (0.49, 95%CI: 0.26 to 0.92) than when we did less efforts to promote the low-fat diet (0.77, 95%CI: 0.59-1.00). That cannot be interpreted in any way as a good reason to think that the result we found is due to not promoting the low-fat diet, but because of the superiority of the Mediterranean diets, including their high potential to obtain a good compliance of participants."

        Lähde edelleen sama.

        Jos viitsisitte lukea nuo linkit, niin ei tarvitsisi selittää teille ilmiselviä asioita. Mutta kun olin jopa lainannut nuo pätkät, niin ei voi ymmärtää.

        Tässä ravitsemustieteilijä kirjoittaa samasta tutkimuksesta:
        http://www.pronutritionist.net/valimeren-ruokavalio-vahensi-aivo-ja-sydansairauksia-predimed-tutkimus/

        "Tässä ravitsemustieteilijä"

        Missä? Työntämäsi linkin takaa löytyi Reiska, joka on ihan vaan terveydenhuollon maisteri.

        Ravitsemustieteilijä olisi hoksannut kysyä, miksi julkaisusta puuttuivat mm. eri ryhmien painoa koskevat tiedot. Olivatko ryhmät sittenkään vertailukelpoiset?

        Jos tätä tutkimusta ajattelisi vakavana tutkimusasetelmana, niin runsasrasvaista mähnää syövien ei näköjään olisi kovinkaan kannattavaa vaihtaa ruokavaliotaan pähkinäiseen tai öljyiseen. Oikeastaan juuri mitään vaikutusta ei olisi, kuolleisuuskin olisi ihan sama.


      • Milloin aika?
        vaihtoehtologiikka kirjoitti:

        Taidat nyt vastata useammalle henkilölle samaan aikaan ja sekoittaa ne mielessäsi yhdeksi mutta sivuutetaan se.

        Minua jäi tässä kiinnostamaan, miksi päätit väittää RASVATTOMAKSI sellaista ruokavaliota, jossa ihan jo syöjien oman ilmoituksenkin mukaan 37% saadusta energiasta otetaan rasvasta. Jos pidät normaalina mättää 60% energiasta rasvasta, niin se kertoo sinusta eikä suositellusta ruuasta eikä vähärasvaisesta ravinnosta eikä missään tapauksessa rasvattomasta ravinnosta.

        Sotket muuten edelleen viestissäsi prosentit ja prosenttiyksiköt. Rasvan osuuden kasvu kahdella prosenttiyksiköllä lisää rasvan saantia enemmän kuin kaksi prosenttia.

        "Vai tarkoitatko, että jos kyselyyn osallistuu 20-40 -vuotiaita, niin silloin vain 30-vuotiaat saavat vastata?"

        En tiedä, mitä haluat demonstroida tällä kysymykselläsi, mutta sikäli kun kyseessä on allegoria edelliseen esimerkkiin, niin yli nelikymppiset eivät saisi vastata, jos noudatetaan normaalin logiikan sääntöjä.

        Minä puhun tästä THL:n suosituksesta:
        "rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %."

        Rasvan osuus kokonaisenergiasta. Siitä puhumme koko ajan. Kun puhuu samasta asiasta, ei sekoita mitään.

        Jos joku muu irrottaa lauseita asiayhteydestään, niin toki menee sekaisin. Sehän on hänen tarkoituksensakin!


      • Milloin aika?
        rasvaton? kirjoitti:

        >Voit käännellä ja väänellä tuota nimeä kuten haluat, minä vain lainaan tekstiä.

        Mistä kohdasta lainasit tämän:

        "Tuo RASVATON ruokavalio"

        Katsopa mihin viittaan sanalla TUO!


      • sekavaa1
        Milloin aika? kirjoitti:

        Minä puhun tästä THL:n suosituksesta:
        "rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %."

        Rasvan osuus kokonaisenergiasta. Siitä puhumme koko ajan. Kun puhuu samasta asiasta, ei sekoita mitään.

        Jos joku muu irrottaa lauseita asiayhteydestään, niin toki menee sekaisin. Sehän on hänen tarkoituksensakin!

        >Minä puhun tästä THL:n suosituksesta:
        "rasvan osuuden energiansaannista tulisi olla 25-35 %."

        Niin? Ja toisaalta puhut sellaisesta dieetistä RASVATTOMANA, jossa 37% energiasta otetaan rasvoista.


      • .......
        Milloin aika? kirjoitti:

        Katsopa mihin viittaan sanalla TUO!

        >Katsopa mihin viittaan sanalla TUO!

        Minäpä katson, jos ja kun se ei itseltäsi luonnistu. Kuvaat viestissäsi tutkimusasetelmaa. Kerrot siinä ensin millainen se ykkösryhmän dieetti oli, sitten kerrot, millainen kakkosryhmän dieetti oli ja lopulta kuvailet dieettiä, josta käytät nimitystä tuo RASVATON ruokavalio. Asiayhteydestä voi päätellä, että viittaat tässä tutlkimuksen kolmanteen ruokavalioon.

        Tulkintaa hieman sekoittaa se, että toisaalla väitätkin samaa dieettiä vähärasvaiseksi ja puolustelent sitä nimitystä. Ja toisaalta olet vielä ottanut kolmannen edellisten kahden kanssa ristiriitaisen näkemyksen, jossa kiistät edelliset ja sepostat, että dieetin nimi ei olekaan sinun vikasi.

        Osa vaihtoehtoilijoista suhtautuu maailmaan sillä tavalla mystisesti, että he kiistävät esimerkiksi normaalit loogisen ajattelun säännöt ja haluaisivat elellä mielikuvitusuniversumissa, jossa niillä ei ole väliä. Jos edustat tällaista katsantokantaa, niin kerro reilusti.


      • Milloin aika?
        ei eroja kirjoitti:

        "Tässä ravitsemustieteilijä"

        Missä? Työntämäsi linkin takaa löytyi Reiska, joka on ihan vaan terveydenhuollon maisteri.

        Ravitsemustieteilijä olisi hoksannut kysyä, miksi julkaisusta puuttuivat mm. eri ryhmien painoa koskevat tiedot. Olivatko ryhmät sittenkään vertailukelpoiset?

        Jos tätä tutkimusta ajattelisi vakavana tutkimusasetelmana, niin runsasrasvaista mähnää syövien ei näköjään olisi kovinkaan kannattavaa vaihtaa ruokavaliotaan pähkinäiseen tai öljyiseen. Oikeastaan juuri mitään vaikutusta ei olisi, kuolleisuuskin olisi ihan sama.

        http://wholehealthsource.blogspot.fi/2013/03/does-mediterranean-diet-reduce.html
        Tässä linkissä asiallisempaa kritiikkiä.

        Painon kerrottiin pysyneen samana, mikä oli tarkoituskin, sillä painonpudotuksen piikkiin laitetaan monia terveyshyötyjä.

        Tuossa liitteessä, joka on jo moenen kertaan ollut linkkinä tässä ketjussa, mainitaan kriteerit näin:

        "Inclusion criteria.
        Either
        a)
        or
        b)
        should be met:
        a)
        Type 2 diabetes. Diagnosis of diabetes was based
        on at least one of the following criteria:
        - Current treatment with
        insulin or oral hypoglycemic drugs.
        - Fasting glucose > 126 mg/dl (fasting is de
        fined as no caloric in take at least for 8
        hours).
        - Casual glucose > 200 mg/dl
        with polyuria, polydipsia, or unexplained weight loss.
        - Glucose > 200 mg/dl in two measurements
        after an oral glucose tolerance test

        OR
        b)
        Three or more of the following risk factors:
        - Current smoker (>1 cig/day during the last month)
        - Hypertension (systolic blood pressure >=140 mm Hg or diastolic blood pressure >=90 mmHg or under antihypertensive medication)
        - LDL-cholesterol >= 160 mg/dl
        - HDL-cholesterol =25 kg/m2
        - Family history of premature CHD (definite myocardial infarction or sudden death before 55 years in father or male 1st-degree relative, or before 65 years in mother or female 1st-degree relative)
        - If the HDL-cholesterol level was >=60 mg/dL, one risk factor was subtracted. "

        Exclucion kriteria taas mainitsee:
        " Body mass index > 40 kg/m2"

        Ja nämä jaettiin kolmeen ryhmään. Kai tiedät mikä on body mass index?

        ...
        ""Tässä ravitsemustieteilijä"

        Missä? Työntämäsi linkin takaa löytyi Reiska, joka on ihan vaan terveydenhuollon maisteri."
        http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/koulutusalat_ja_ammatit/opetusohjelma.aspx?StudyProgrammeId=ee3aef1e-1e17-49c4-8236-52bbbf6df8c4
        En jaksa selittää sinulle mitä "tieteilijä" tarkoittaa. Lue linkistä.

        Tarkoitatko sinä sanoa, että emme oikeastaan tiedä ravitsemuksesta vielä mitään? Ja että ravintotietomme perustuu pitkälti juurikin tämänkaltaisiin tutkimuksiin, joissa ei suoraan voida osoittaa mitään, vaan kyse on todennäköisyyksista? Että rasvan syönnin ei ole osoitettu olevan yhteydessä ihmisen kuolleisuuteen? Sillä vähän lihavat ihmiset eivät tutkimusten mukaan olekaan sen sairaampia kuin laihat, päinvastoin. Olet ihan oikeassa siis. Emme todellakaan tiedä vielä!


      • eri tutkinto
        Milloin aika? kirjoitti:

        http://wholehealthsource.blogspot.fi/2013/03/does-mediterranean-diet-reduce.html
        Tässä linkissä asiallisempaa kritiikkiä.

        Painon kerrottiin pysyneen samana, mikä oli tarkoituskin, sillä painonpudotuksen piikkiin laitetaan monia terveyshyötyjä.

        Tuossa liitteessä, joka on jo moenen kertaan ollut linkkinä tässä ketjussa, mainitaan kriteerit näin:

        "Inclusion criteria.
        Either
        a)
        or
        b)
        should be met:
        a)
        Type 2 diabetes. Diagnosis of diabetes was based
        on at least one of the following criteria:
        - Current treatment with
        insulin or oral hypoglycemic drugs.
        - Fasting glucose > 126 mg/dl (fasting is de
        fined as no caloric in take at least for 8
        hours).
        - Casual glucose > 200 mg/dl
        with polyuria, polydipsia, or unexplained weight loss.
        - Glucose > 200 mg/dl in two measurements
        after an oral glucose tolerance test

        OR
        b)
        Three or more of the following risk factors:
        - Current smoker (>1 cig/day during the last month)
        - Hypertension (systolic blood pressure >=140 mm Hg or diastolic blood pressure >=90 mmHg or under antihypertensive medication)
        - LDL-cholesterol >= 160 mg/dl
        - HDL-cholesterol =25 kg/m2
        - Family history of premature CHD (definite myocardial infarction or sudden death before 55 years in father or male 1st-degree relative, or before 65 years in mother or female 1st-degree relative)
        - If the HDL-cholesterol level was >=60 mg/dL, one risk factor was subtracted. "

        Exclucion kriteria taas mainitsee:
        " Body mass index > 40 kg/m2"

        Ja nämä jaettiin kolmeen ryhmään. Kai tiedät mikä on body mass index?

        ...
        ""Tässä ravitsemustieteilijä"

        Missä? Työntämäsi linkin takaa löytyi Reiska, joka on ihan vaan terveydenhuollon maisteri."
        http://www.opintoluotsi.fi/fi-FI/koulutusalat_ja_ammatit/opetusohjelma.aspx?StudyProgrammeId=ee3aef1e-1e17-49c4-8236-52bbbf6df8c4
        En jaksa selittää sinulle mitä "tieteilijä" tarkoittaa. Lue linkistä.

        Tarkoitatko sinä sanoa, että emme oikeastaan tiedä ravitsemuksesta vielä mitään? Ja että ravintotietomme perustuu pitkälti juurikin tämänkaltaisiin tutkimuksiin, joissa ei suoraan voida osoittaa mitään, vaan kyse on todennäköisyyksista? Että rasvan syönnin ei ole osoitettu olevan yhteydessä ihmisen kuolleisuuteen? Sillä vähän lihavat ihmiset eivät tutkimusten mukaan olekaan sen sairaampia kuin laihat, päinvastoin. Olet ihan oikeassa siis. Emme todellakaan tiedä vielä!

        >Painon kerrottiin pysyneen samana

        Tämä viittaa siihen, että koehenkilöt punnittiin ennen ja jälkeen tutkimusta. Luvut ovat siis olemassa mutta niitä ei kerrota. Kummallista.

        >Kai tiedät mikä on body mass index?

        Tiedän. Siksi minua ihmetyttää, miksi kontrolliryhmään valittiin reilusti enemmän lihavia ihmisiä kuin koeryhmiin. Ja miksi painoa ei uskalleta kertoa.

        >En jaksa selittää sinulle mitä "tieteilijä" tarkoittaa. Lue linkistä.

        Tarjoamasi linkin takaa löytyy ravitsemustieteellinen koulutus. Ei Reksan tutkintoa, joka on eri.


      • rasvaton1
        Milloin aika? kirjoitti:

        Varsinkaan, kun THL:ssä ei tiedetä mitä se terveellinen ravinto tarkoittaa.
        Juuri tuki taas tutkimus, jossa todettiin, että sydänterveyttä hoitaa ja varsinkin aivohalvauksia vähentää ns. Välimeren ruokavalio, jossa oli LISÄTTY oliiviöljyn TAI pähkinöiden määrää. Siis RASVAA.

        Rasvaton samankaltainen ruokavalio oli vertailuruokavaliona ja se siis pärjäsi selkesäti huonommin. Suomessa sen sijaan vain jatketaan tällä rasvattomuuden korostamisella, joka johtaa ylettömiin hiiilihydraattien syömisiin. Nälkä ei pysy poissa niillä, vaan aina on himo johonkin, suolaiseen tai makeaan, vuorotellen!

        Milloin THL alkaa seurata tutkimuksia ja pelottelujen sijaan keskittyisi oikeaan infoon? Milloin THL huomaa vihdoin, että ihmsiten on erittäin vaikea noudattaa THL:n suosituksia, ne eivät siis TOIMI!?!

        Jos tämä on jonkun mielestä rasvaton dietti, niin ei kannata ihmetellä, miksi paino nousee.


      • Skeponen
        ruoka vai paperi? kirjoitti:

        Mitäs luulet, kumpi vaikuttaa kuolleisuuteen enemmän
        a) ruokavalio
        b) se että ihmisille annetaan paperilla ohje välttää rasvaa.

        Itse arvelisin, että ruokavalio eli se mitä syödään on oleellisempi.

        Tässä tapauksessa kontrolliryhmäläiset kertoivat mättävänsä kroppaansa rasvaa niin, että se kattaa 37% kaikesta energiasta. Sinun mielestäsi tämä tarkoittaa RASVATONTA ruokavaliota. Itse nimeämälläsi ruokavaliolla ei saatu eroavaa tulosta kokeessa käytetyistä kahdesta ruokavaliosta, jotka olivat tutkimusta rahoittaneiden sponsorien liiketoimintaa tukevia.

        Joo, rasva pois vaan kokonaan, ettei kansa liho. Ne rasvat vois vaikka imeyttää siihen paperiin.


      • Kaikki nähnyt
        ruoka vai paperi? kirjoitti:

        Mitäs luulet, kumpi vaikuttaa kuolleisuuteen enemmän
        a) ruokavalio
        b) se että ihmisille annetaan paperilla ohje välttää rasvaa.

        Itse arvelisin, että ruokavalio eli se mitä syödään on oleellisempi.

        Tässä tapauksessa kontrolliryhmäläiset kertoivat mättävänsä kroppaansa rasvaa niin, että se kattaa 37% kaikesta energiasta. Sinun mielestäsi tämä tarkoittaa RASVATONTA ruokavaliota. Itse nimeämälläsi ruokavaliolla ei saatu eroavaa tulosta kokeessa käytetyistä kahdesta ruokavaliosta, jotka olivat tutkimusta rahoittaneiden sponsorien liiketoimintaa tukevia.

        Taidat skepo itte olla aika rasvapallero! Vai mitä?
        Vyötärö 2metrii ja silleen!
        Oon nähnyt noita skeposia ja ne on kaikki olleet tuollaisia rasvapalleroita.


      • Skeposen valioruoka
        hörömlöröm kirjoitti:

        THL on vuosikymmeniä puhunut monityydyttämättömien rasvojen terveellisyydestä, kun niitä käytetään kohtuullisesti. THL:llä on saatavilla eniten tutkimustietoa ravinnosta ja sen vaikutuksista Suomessa. Maailman terveysjärjestöltä on saatavilla kaikki tutkimustieto, jota ravitsemuksesta on olemassa.

        Välimeren ruokavaliota ei suinkaan verrattu rasvattomaan, vaan normaaliin, jossa rasvojen laatu oli heikko, eli tyydyttynyttä rasvaa mätettiin sisään. Välimeren ruokavalio on myös enemmin kasvispainotteinen kuin perinteinen suomalainen, mutta eihän se perinteinen ole lähelläkään lautasmallia. Puolet vihanneksia. Kuinka moni oikeasti noudattaa?

        Skeposilla taas on skepolandian ruokavalio. Ruoka höystetään ja paistetaan moottoriöljyssä ja siihen lisätään vielä tupla lisäaineet.
        Sitä kun syö jonkin aikaa niin alkaa jutteleen ja kirjoitteleen ihan samalla tavalla kuin skeposet eli täysin järjettömästi.


      • Veikkonen vänkää vaa
        eri tutkinto kirjoitti:

        >Painon kerrottiin pysyneen samana

        Tämä viittaa siihen, että koehenkilöt punnittiin ennen ja jälkeen tutkimusta. Luvut ovat siis olemassa mutta niitä ei kerrota. Kummallista.

        >Kai tiedät mikä on body mass index?

        Tiedän. Siksi minua ihmetyttää, miksi kontrolliryhmään valittiin reilusti enemmän lihavia ihmisiä kuin koeryhmiin. Ja miksi painoa ei uskalleta kertoa.

        >En jaksa selittää sinulle mitä "tieteilijä" tarkoittaa. Lue linkistä.

        Tarjoamasi linkin takaa löytyy ravitsemustieteellinen koulutus. Ei Reksan tutkintoa, joka on eri.

        Että viitsit!

        Linkissä oli ravitsemustietelijästä infoa.

        "Ravitsemustiede

        Ravitsemustiede tutkii ihmisen ravitsemukseen liittyviä kysymyksiä sekä ravitsemuksen merkitystä terveyden ylläpidossa ja sairauksien ehkäisyssä. Maisteriksi valmistunut ravitsemustieteilijä voi työskennellä tutkijana, opettajana tai asiantuntijatehtävissä. "

        Maisterin tutkinto siis, kuten Kuopiossa ravitsemusterapeutin tutkintokin, joka Reijolla taitaa olla. Sinäkö tunnet hänet paremminkin, kun hän on sinulle "Reiska" vain? Miksi sitten et kerro hänen koulutuksestaan, kun kerran näköjään tiedät?! Olet vain vänkäämässä vastaan aina, mutta koskaan et esitä mitään faktaa.

        http://www.uef.fi/web/opiskelu/ravitsemustiede

        "Ravitsemustieteen koulutuksesta valmistuu ravitsemushoidon ja -terapian sekä elintarvikekehityksen osaajia. Monitieteisiin opintoihin kuuluu ravitsemus- ja elintarviketieteen lisäksi lääketiedettä, luonnontietietä ja käyttäytymistieteitä.

        Maisterivaiheessa suuntaudutaan joko ravitsemusterapian tai elintarvikebiotekniikan koulutuslinjalle."

        Molemmat ovat ravitsemustieteilijöitä samalla opintopistemäärällä.
        Tutkijaksi ei kukaan häntä ole väittänytkään, taidat taas sekoittaa asiat.

        Jos kerran tiedät, niin miksi sinulle täytyy etsiä linkitkin??!

        Maisterin tutkinto on tasan maisterin tutkintoa enemmän kuin sinulla on.

        Laatikainen tekee mielestäni enemmän ennalta ehkäisevää työtä kuin koko THL, mikä oli alunperin otsikkona.


    • 6+6

      Pitää muistaa että THL on teollisuuden ja lääketehtaiden etujärjestö aivan kuten sydänliitto ja diabetesliitto.

      Nykylääketieteessä tutkitaan vain lääkkeitä, jotka voidaan patentoida ja jotka tuovat rahaa.

      Vai oletko saanut lääriltä yhtään ruokavaliovinkkiä tai onko hän edes kysynyt, mitä syöt?

      Ja onko sinulta edes mitattu tärkeää D-vitamiinin pitoisuutta elimistöstäsi verikokeella?

      • klhgcjgfxfdz

        Olen saanut lääkäreiltäkin ruokavaliovinkkejä ja työterveyshuollosta vielä paljon enemmin.
        Kyse ei ole siitä, ettei oikeaa tietoa jaeta. Kyse on siitä, ettei ohjeita noudateta.

        Tuo, että THL, sydänliitto ja diabetesliitto olisivat lääketehtaiden atujärjestöjä, on väitteenä suorastaann harhainen.

        D-vitamiinin riittävän saannin olen varmistanut. D-vitamiinihömppä on vaan ylittänyt terveen järjen rajat. Taas kerran. D on tärkeä, mutta ei missään tapauksessa mikään ihmelääke kaikkeen mahdolliseen. Lisäainepillereiden myyjät toki haluavat näin mainostaa.


      • Näitäkö ohjeita?
        klhgcjgfxfdz kirjoitti:

        Olen saanut lääkäreiltäkin ruokavaliovinkkejä ja työterveyshuollosta vielä paljon enemmin.
        Kyse ei ole siitä, ettei oikeaa tietoa jaeta. Kyse on siitä, ettei ohjeita noudateta.

        Tuo, että THL, sydänliitto ja diabetesliitto olisivat lääketehtaiden atujärjestöjä, on väitteenä suorastaann harhainen.

        D-vitamiinin riittävän saannin olen varmistanut. D-vitamiinihömppä on vaan ylittänyt terveen järjen rajat. Taas kerran. D on tärkeä, mutta ei missään tapauksessa mikään ihmelääke kaikkeen mahdolliseen. Lisäainepillereiden myyjät toki haluavat näin mainostaa.

        Saitko samanlaisia vinkkejä kuin eräs nainen, joka Diabetes-lehdessä kertoi sairastumisestaan: Lääkäri kertoi tulokset puhelimitse hoitajan välityksellä ja kehotti laihduttamaan 10 kg ja syömään vähärasvaisemmin. Nainen oli yrittänyt kertoa että hän oli noudattanut vähärasvaista ruokavaliota jo aiemmin ja hän oli jo hoikka ja 10 kilon painonpudotus olisi jo hoikalle pienelle naiselle vaarallista... Mutta lääkäri vain toisti ohjeensa, vaikka jopa hoitaja oli yrittänyt selittää tälle, että ei se ole mahdollista vaarantamatta potilaan terveyttä. Ohjeet jäivät siis.

        Että sellaisia ohjeita...


      • jfgjfd
        Näitäkö ohjeita? kirjoitti:

        Saitko samanlaisia vinkkejä kuin eräs nainen, joka Diabetes-lehdessä kertoi sairastumisestaan: Lääkäri kertoi tulokset puhelimitse hoitajan välityksellä ja kehotti laihduttamaan 10 kg ja syömään vähärasvaisemmin. Nainen oli yrittänyt kertoa että hän oli noudattanut vähärasvaista ruokavaliota jo aiemmin ja hän oli jo hoikka ja 10 kilon painonpudotus olisi jo hoikalle pienelle naiselle vaarallista... Mutta lääkäri vain toisti ohjeensa, vaikka jopa hoitaja oli yrittänyt selittää tälle, että ei se ole mahdollista vaarantamatta potilaan terveyttä. Ohjeet jäivät siis.

        Että sellaisia ohjeita...

        Ja yksittäisen lääkärin _väitetty_ toiminta kuvaa siis koko terveydenhoidon asennetta?
        Noista jutuista osa saattaa olla totta mutta osa saattaa olla myös pahasti liioiteltuja. Ei kuitenkaan yhden ihmisen käytös ole terveydenhoidon mittari.


      • jfgjfd kirjoitti:

        Ja yksittäisen lääkärin _väitetty_ toiminta kuvaa siis koko terveydenhoidon asennetta?
        Noista jutuista osa saattaa olla totta mutta osa saattaa olla myös pahasti liioiteltuja. Ei kuitenkaan yhden ihmisen käytös ole terveydenhoidon mittari.

        Tällä palstallakin hyökätään täyslaidalta ennaltaehkäisevän terveyden harjoittamista vastaan. Täällä huseeraa oikein moderaattori(puska)valtuuksin kaikkea omahoitoa ja hoitojaantavia vastaan.
        Mielestäni erikoisinta on, että tarkoittamani tyyppi katsoo olevansa vielä harras kristitty. Taistelee KD-soturien joukoissa.


      • Skeponen
        capt.cöpenick kirjoitti:

        Tällä palstallakin hyökätään täyslaidalta ennaltaehkäisevän terveyden harjoittamista vastaan. Täällä huseeraa oikein moderaattori(puska)valtuuksin kaikkea omahoitoa ja hoitojaantavia vastaan.
        Mielestäni erikoisinta on, että tarkoittamani tyyppi katsoo olevansa vielä harras kristitty. Taistelee KD-soturien joukoissa.

        Kuulutko sinäkin hyvin koulutettu kapteeni tuohon hörhöjen ja hömelöiden porukoihin ja vielä kehtaat mainostaa niitä?

        Ihmettelen suurest, että olet vajonnut noin alas!


      • naapuri nbnb.
        Skeponen kirjoitti:

        Kuulutko sinäkin hyvin koulutettu kapteeni tuohon hörhöjen ja hömelöiden porukoihin ja vielä kehtaat mainostaa niitä?

        Ihmettelen suurest, että olet vajonnut noin alas!

        Sivistynyt mies muka! Täys pöhkö toi kapteeni on, muttei vaan ole vielä joutunut hoitoon, kun on narsisti ja osaa aina selitellä asiat parhain päin eli valehdella mustan nvalkoiseksi.
        Sivistynyttä se leikkii tuon kapteenin nimmarin alla , mutta käyttää satoja muita nikkejä nja haukku palstalaisia siten täysin puskasta ja taitaa myös olla puskan kannatajakin?
        Valitettavasti olen sen naapurustossa ja valitettavasti täytyy antta näin huonom lausunto huonosta naapurista.


    • tositapaus

      Tuli poikettua mäkkärissä, kun piti saada jotain ruokaa nopeasti matkaan. Kun esitin tilaukseni, niin tiskin toisella puolella oleva nuori nainen, kysyi, että ottaisitko isommat ranskalaiset. Hämmennyin tilanteesta ja katsoin häntä ja ihmettelin, että miksi, mikä kysymys tämä on? Sitten sytytti. Kysyin, että ohjeistetaanko teitä tarjoamaan joka kerta ihmisille enemmän kuin mitä he haluavat. Tyttö vilkaisi nopeasti ympärilleen, nyökkäsi ja painoi päänsä alas.

      • Taivaan tosi

        On aika selvää, että teollisen ruuan tarkoitus on vain myydä mahdollisimman paljon.

        Coca-Colassa on niin paljon suolaa, että se ei oikeastaan vie janoa pois. Sitten siinä on niin paljon sokeria, että suolan maku peittyy. Täten sitä halua vain lisää ja lisää. Se on nerokas tuote.

        Olimme juuri lomalla Meksikossa. Coca-Cola on halvempaa kuin pullotettu vesi, joka taas on ainoa vesi, jota voi juoda. Näin on varmaankin kaikissa Väli- ja Etelä-Amerikan maissa (ihan kaikissa ei ole tullut käytyä). Cocispullot ja tonkat olivat kaiken kokoisia. Nuo tonkat ovat niin isoja, että sellaisia ei Suomessa myydä.

        Tällainen on seikka, joka vaikuttaa kansanterveyteen ja tällaiseen pitäisi paikallisen THL:n puuttua.

        Meksiko meni juuri tilastoissa USA:n ohi maailman lihavimpana kansana.

        Suomessa onneksi kraanavesi on yhä halpaa eikä kenenkään TARVITSE ostaa limsoja juomaksi. Moni vain tekee sen ihan vapaaehtoisesti. Jotkut kertovat, että menevät takaisin kauppaan, jos unohtavat ostaa maitoa ja jotkut taas kertovat, että menevät taikaisin, jos unohtavat ostaa ostaa Pepsiä tai Cocista...


    • Skeponen

      Syökää paljon rasvaa, että paranette kaikista taudeista.

      • Ota selvää

        Syökää mieluummin tarpeeksi rasvaa, sillä hermot ja aivot tarvitsevat rasvahappoja. Mutta syökää hyvänlaatuisia rasvoja. Kuumennetut rasvat eivät ole koskaan hyvänlaatuisia.

        Ottakaa selvää asioista.


    • Skeptikko...

      Sanonpa vaan, että se on hörömlöröm!

    • Skeptikko...

      Sanonpa vaan, että se on hörömlöröm!

      • Huomioitsija....

        Skeponen olet ilmeisesti seonnut, kun massapostaat tuollaista roskaa palstalle.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mikä se Mira Luodin ohjelma oli?

      Ja onnistuiko hiljaiseksi maksaminen sittenkään, jos myöhemmin sanoo, että tuollaista tapahtunut? Ihmiset alkaa pohtiin
      Maailman menoa
      238
      7141
    2. IL - Kansanedustaja tehnyt ITSEMURHAN eduskuntatalossa!!

      "IL:n tiedot: Kansanedustaja tehnyt itsemurhan Eduskuntatalossa Iltalehden tietojen mukaan kansanedustaja on tehnyt its
      Maailman menoa
      188
      3842
    3. Haluaisitko enemmän ?

      Haluaisitko enemmän kuin ystävyyden ? M-N
      Ikävä
      171
      1775
    4. Vihjeitä kaivatusta

      Mitkä numerot liittyy sun kaivattuun? Osa puhelinnumeroa, kengännumero tai vaikka asuinpaikan koordinaatit (😊)
      Ikävä
      72
      1605
    5. Rakas mussukka

      anna joku merkki itsestäsi. Pyydän.
      Ikävä
      70
      1134
    6. Niin pettynyt

      Olen suhun ja siihen ettet koskaan kohdannut reilusti
      Ikävä
      134
      1112
    7. Mira Luoti, Vain Elämää

      kausi 8. mukana aluksi mm. Terhi Kokkonen ja Mira Luoti. taustalla myös Danny ja Kashmir. paljonko 1+1 olikaan?
      Maailman menoa
      6
      1027
    8. Lieksa missä syy?

      Kun viranhaltijat irtisanoutuu tehtävistä? Museonjohtaja irtisanoutunut. Sivistysjohtaja lähtökuopissa ja Lieksan Kiinte
      Lieksa
      128
      936
    9. Martina Jeopardyssa

      Telkusta tulee mainos ohjelmasta, missä vilahtaa Martina. Ai vitsi odotan sitä jaksoa, missä Martina on. Pääsee taas näy
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      914
    10. Faktat kehiin!

      kauanko aiot odottaa kaivattuasi? ja miks?
      Ikävä
      102
      863
    Aihe