(Vielä) vanhoillislestadioainen bi tai lesbo?

minäkö bi?

Heipä hei, olen VL ja en tiedä olenko mahdollisesti lesbo tai bi, onko kukaan nyt / joskus ollut samassa tilanteessa??

Jos niin haluaisitko kertoa vähän miten selvisit tilanteesta/minkälaisen ratkaisun teit... :)

10

464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • minämyös

      Minäkin haluan kuulla jos joku on ollut/on tilanteessa, kertokaa joku jos on.

      • bi-Bi olematta sairasta!

        Heipä, Hei!
        Minä olen Bi- seksuaali ja tunnen myös lesboja.
        Tilanne on tuttu kyllä.
        Olen kirjoittanut kuvauksen vl sivulle aika hiljan, ehkä helmikuussa? Lue tuo.
        En valitettavasti muista mitä nimimerkkiä käytin.


    • 1+17

      Minä olen entinen VL ja lesbo, ja tiedän myös muitakin, mut tosin kaikki entisiä..

    • miumiuz

      Minä myös entinen vl ja bi. toi on vaikee tilanne lähtee purkamaan ja miettimän mikä sitten olisi omalle kohdalle se paras ratkaisu.

    • niii

      Oon toivonut, että löytäisin kohtalotoverin/tovereita, mutta luulen että "oikeassa elämässä" on aika vaikea löytää. Onneksi "eksyin" tänne. Oon uskovainen, vl ja haluan pysyäkin. Tuntuu vaan, että ois helpompaa, jos vois jakaa kokemuksia muiden saman kokeneiden kanssa. Oon kai bi, ja nyt oon ollu n puoli vuotta ihastunu opettajaani. Tuntuu vaan, että meidän välillä on joku syvä yhteys ja lämpöä ja välittämistä, ja että siitä ihmisestä vois tulla mun sielunkumppani, jos tutustuttais paremmin. Toisaalta en kuitenkaan haluais, että tästä tulis mitään ystävyyttä enempää, koska sit en vois enää pitää itseäni uskovaisena. Toisaalta ystävyyskin pelottaa, koska ei voi tietää mihin se johtaa. Oon koittanut suhtautua ihastukseeni niin neutraalisti kuin voin, mutta en kuitenkaan torjuvasti. Ehkä ihastus ja välittäminen näkyy toiselle, ja koen, että tämä ei ole yksipuolista. Harmittaa se, jos joudun antamaan pakit toiselle, jos tästä tulee jotain syvempää, eikä itse voi hyvällä omalla tunnolla jatkaa.

      Uskon, ettei jumala ole tarkoittanut samaa sukupuolta olevia parisuhteeseen, mutta silti se välilllä tuntuu tosi ristiriitaiselta, kun tuntuu, että voisi jakaa elämänsä ehkä mieluummin naisen, kuin miehen kanssa, koska nainen voi ymmärtää naista paremmin kuin mies. Jotenkin tuntuu, että parisuhteessa merkkaa eniten se henkinen yhteys, ja tuntuu että se löytyy helpommin naisen kuin miehen kanssa. Mutta toisaalta sitten, jos on tosi läheinen naisen kanssa, ja kuvioihin tulee myös seksuaalinen puoli, niin on se kuitenkin kun uskon kautta ajattelee, niin jumalan luomisjärjestyksen vastaista. Elämässä ei voi kaikkea ymmärtää, ja välillä voi joutua kärsimään tosi kovastikin uskon ja näinen elämän haasteiden aiheuttamissa ristiriidoissa. Ajattelen ja uskon kuitenkin niin, että jumala siunaa, jos jaksan uskoa. Että jumala tietää mitä tarvitsen, ja että ehkä tarvitsen tällaisenkin kokemuksen, en vielä tiedä miksi ja mihin, mutta jumala tietää paremmin.

    • outoaaa

      Olen vl, 17 v, nuori tyttö. Pidän itseäni heterona, mutta olen toisaalta miettinyt että voinko olla sittenkin bi... Ihastun poikiin ihan niin kuin muutkin ystäväni ja haaveilen perheestä joskus jonkun hyvän miehen kanssa ja toivon että löydän itelle poikaystävän ja kaikkee tommosta, nimen omaan poikia kattelen ja sillein, ihan tavallisesti, mut sitten mun luokalla oli yks, ei vl, tyttö joka on hetero ja seurustelee. Välillä olen tuntenut jotain pientä vetoa häneen ja ehkä pientä ihastusta, hänen seurassaan on helppo olla, mutta toisaalta mua vähän jännittää, koska en ymmärrä mitä tapahtuu. Jos en ole hänen seurassaan unohan hänet aika pian, mutta sitten kun taas näen hänet niin o ou... En tiedä mitä tapahtuu.. Jos ajattelen ketä tahansa muuta naispuolista henkilöä sillä tavalla niin mua rupee ällöttää, en pystyisi olemaan tytön kanssa. Mutta jos ajattelen sitä vanhaa luokkatoveria niin ei sitten ole mitään ongelmaa, muuta kuin että olen todella hämilläni. Olen päättäny unohtaa tuon kaverin, paitsi että hän on edelleenkin kaverini ja olen joskus tekemisissä hänen kanssaan niin on aika vaikea tukahduttaa jotain omituisia tunteita sisälläni joita en itekkään ymmärrä. Mutta on pakko, koska hän on hetero ja seurustelee ja sitten itse olen vl, haluan miehen, perheen, haluan pysyä uskovaisena ja paljon muuta, minun täytyy unohtaa tuo kaveri, vaikka kun ajattelen häntä niin sydämessä tuntuu jotenkin lämpimältä. Haluan vain unohtaa hänet, että voin jatkaa elämääni, mutta aina kun näen hänet niin tuntuu oudolta.. Tulee olee vaikeeta. Haluan pysyä uskomassa ja haluan jonkun pojan. On minulla poika ihastuksia ja eräs ns. "ex" jonka perään haikailen, mutta hänellä taitaa olla joku muu.. Ja olen ujo niin en tiedä miten ikinä saan ketään.. Ja haluan vielä sanoa, että se kaveri johon olen ilmeisesti vähän ihastunut, on ainoa tyttö johon olen ihastunut, jos ajattelenkin muita naisia tai tyttöjä samalla tavalla niin se ällöttää.. Tosi outoa, mutta toisaalta helppo, koska sillon minun on helpompi olla uskomassa, koska olen oikeastaan hetero, mutta on vain tuo yksi poikkeus, joka hämmentää tosi paljon, TOSI paljon..

    • jjj5

      täällä kans entinen vl ja lesbo, käsitys kaikesta muuttunu todella paljon eroamisen jälkeen
      Sanoisin et teillä on vielä pitkä tie kuljettavanaan. Mut mulle oli helpotus lähteä, koska ajattelin asioista aivan eri tavalla mihin oli kasvatettu. Jossakin vaiheessa se kostautuu, jos kieltää itsensä. Oli mullakin nuoruudessa haave et mies ja lapsia mut jossakin vaiheessa tajusin vain ihastuvani naisiin ja lopulta hokasin mistä on kyse. Päätös lähtemisestä ei ole helppo, mut sen jälkeen olo on vapautunut. Alkuun pelottaa koko asia. Mut takaan et tähän tottuu ajan myötä ja kavereitakin löytyy. Tottakai se tulee näkymään läpi elämän mihin on "aivopesty". Ja sori kun käytän tuota termiä. Tsemppiä teille!!

    • everybodywantlove

      Ois niin mahtavaa tavata joku vl, nuori tyttö joka kans miettiin omaa suntautumistaan... Siis niin kun ihan face to face, ei missään netissä, mut tuskin ikinä tulee vastaan.. Ois niin kiva jutella.

      Itse olen vl kohta 18 tyttö, ja oon miettiny suuntautumistani pitkään, mutta en saa siitä selkoa, ehkä olen bi, en tiedä, ehkä se selviää ajan kanssa. En lokeroi itseäni vielä mihinkään, mutta toivon vain että joskus saisin jonkun rakkaan ihmisen rinnalleni.

    • 7x7x7

      Myös minä olen vl, bi ja myös äiti. Aika epätoivoinen yhdistelmä! :D Tätä matkaa olen tehnyt jo vuosia, tällä hetkellä asumme mieheni kanssa erillämme... Tilanne elää. Uskosta en ole valmis luopumaan. Voimia teille kaikille!

    • Anonyymi

      Mä en ole vl mutta uskovainen, bi ja äiti. Yleensä mulla menee suht hyvin mieheni kanssa mutta laivaa keinuttaa välillä mun ihastuminen samaan sukupuoleen. Taistelut ovat minun taistelujani, en halua miestäni huolestuttaa. Olen sanonut "tahdon" ja se pysyy. Uskostani en luovu ja halun kerran taivaaseen enkä helvettiin. Ei tämä helppoa aina ole mutta uskon, että Jumala minua auttaa tässä.
      Vertaistukea olisi kiva asia mutta sitä on vaikea löytää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En ole rakastunut

      Tai ihastunut sinuun. Kiinnostuin kyllä heti koska erotut massasta.
      Ikävä
      421
      4689
    2. Miksi suomalaisia vainajia säilytetään kylmäkonteissa ulkona? Näin kuolleita kohdellaan Suomessa

      Suomesta ei löydy enää tilaa kuolleille. Tänä päivänä vainajia säilytetään ympäri maata ulkona kylmäkonteissa. Kontit
      Maailman menoa
      249
      2334
    3. Olen ärtynyt koska

      minulla on tunteita sinua kohtaan. Tunteita joita en voi ilmaista. Kaipaan kaikkea sinussa. Siksi olen välillä hankala.
      Ikävä
      70
      1740
    4. Suomalaiset marjat loppuvat

      Suomalaiset marjat mätänevät metsään, koska ulkomaalaiset, lähinnä thaimaalaiset poimijat ovat huolehtineet suomalaisten
      Maailman menoa
      162
      1477
    5. Hallitus korottaa yleisen arvonlisäveron 25,5 prosenttiin

      Yleisen arvonlisäveron kiristäminen 1,5 prosenttiyksiköllä on hallituksen järein toimi kehysriihessä. Se voi tuoda valti
      Perussuomalaiset
      325
      1460
    6. Mitä teen väärin?

      Alkaa pikku hiljaa tympäsemään ainainen pakkien saanti. Eka ennen kun nähdään, miehet ovat kiinnostuneita viestittelemää
      Sinkut
      140
      1161
    7. Yhteiskuntaa hyväksi käyttäjät

      Kyllä täällä Suomussalmellakin osaavat käyttää näitä Suomen etuja hyväksi. Vuokrataan ns. asunto lapselle että saa asu
      Suomussalmi
      67
      1157
    8. Haluaisin tietää

      mikä saa sinut tuntemaan olosi rakastetuksi. Ja sitten haluaisin mahdollisuuden tehdä juuri niin. 💔
      Ikävä
      80
      1130
    9. Joku tukeva täti syyttää suomalaisia rasisteiksi Hesarissa

      ”Kaikki valkoiset ihmiset Suomessa ovat kasvaneet rasistiseen ajatteluun”, sanoo Maija Laura Kauhanen: https://www.hs.
      Maailman menoa
      167
      1095
    10. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      41
      1015
    Aihe