Jenkkiauto huonoin auto ikinä

oikea auto

Perus jenkkiauto mitä löytyy kaikilta ns. harrastajilta:
Pituus:6m
Moottori: 7L V8
Teho:230hv
Vaihteisto:3-vaihteinen automaatti
Kulutus: 30L/100km, taloudellisella ajotavalla

Ajettavuus älyttömän huono. Ratti on kuin vanhasta fregatista, kiihtyvys...kilpikonna vauhtia, 3-pisteen käännös vaatii 100*100m kokoisen alueen......

Eihän kukaan täysjärkinen halua tuollaista!!!! Eipä se ole mikään ihme, kun näillä ajelevat ne kaljamahaiset USA-fanaatikot, V8-paitoineen....

Loppuun vain vertauksena vaikka joku satunnainen eurooppalainen/japanilainen 80-luvun auto

Pituus: 4m
Moottori:2.0L rivi4
Teho: 120hv
Vaihteisto: 5-vaihteinen manuaali
Kulutus:9L/100km

25

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onaboy

      kyllä taas nähdään että omien mielikuvien varassa on "faktat" vedetty ajaisit edes kerran jenkillä niin sitten ehkä on varaa arvostella, ja ihan turha verrata 60 lukusta 80 lukuseen, 80 luvun fullsize jenkit hakkaa kulutuksessa monet saabit ja volvot...

    • noohprovoaloitus

      Toistaiseksi elämme vapaavalintaisessa markkinataloudessa.
      Lähempänä faktaa vanhasta jenkkiautosta..
      Moottoritilavuus 5-5.7 ltr, teho mainitsemaasi luokkaa, pituus ehkä 4,7-6.3m, vaihteisto automaatti, juurikin tuollainen, kulutus 12,5-18.5ltr.
      Helposti päästään n. 10sek kiihtyvyyteen.

      Mutta kun ajat vm 1960 japanilaisen Nissanin tai Autounionin viereiselle parkkipaikalle, saatan hiukkasen hymyillä.

      Hyvää kesää!

    • hajosiko autosi

      30 litraa/100km?? Oletko ihan itse mitannut omalla Cadillacilla?

      Aika kovat lukemat, onko autosi ihan kunnossa? Koska tuolla kulutuksella menee viritetyt autot, joiden moottorit on n.7l ja tehoja 600hp takapyörillä, eikä mitkään saasteajan Cadillacit.

      Ja kuka täysjärkinen haluaisi eurooppalaisen/japanilaisen sieluttoman auton, vielä 4 sylinteriä ja manuaali.

    • cupicinch

      Ite tykkään enemmän suoralla kutosella olevista bemmeistä... Ite kylllä jos voitan lotossa niin aijon ostaa entisöidyn -65 fastback mustangin ja ei todellakaan kiinnosta paljonko kuluttaa tai kuinka kiihtyy. Niillä fiilistellä ja cruisaillaan ja mitä tulee kulutukseen jos sillä ajelee kesäisin viikonloppu iltoja niin ei sillä ole paskaakaan väliä kun mittariin tulee ehkä 1000km kesässä.

    • 327+700

      Et koskaan ole ilmeisesti ollut edes Jenkkiauton kyydissä? Kun sinulla ihan ilmiselvästi on netti käytössä, mikset lueskele edes jotain aiheesta, ennen kuin alat suoltaa tuota paskaa.

      Loppuun vain vertauksena vaikka se, ettei mikään -80 luvun eurokinneri tai kiinanpommi ole vaihtoehto harrasteajoneuvoksi Jenkin tilalle. Jotakin euroautoa tai japsia voi harrastaa, ei siinä mitään, mutta vaihtoehtoja Jenkeille ne eivät ole.

    • Lottohäviäjä

      Kyllä venäjältä tuli vielä huonompia autoja Oon ajelut Ladalla ja Camarolla, ja Lada oli huonompi.

      • Lada on hyvä auto

        Ei lada ole huono auto. Varsinkin, jos ajat tiellä, jolla ei ole kestopinnoitetta, niin saa muuten katsella sopivampaa ajoneuvoa sellaiselle alustalle. Pehmeä jousitus, ei pohjaa kevyen korin ansiosta, mutta nielee kuopat ilman tärähtelyä. Korkeaprofiiliset renkaat ei jurraa. Kaunis italialainen(1200l) muotoilu. Avaruusteknologiaa.


    • MoparSeOllaPitää

      Aloittajalla ei ole mitään kokemusta jenkkiautoista! Kyllähän se varmaan vähän saattaa ketuttaa kun hieno, harvemmin nähty, omaperäinen, kunnon soundit omaava jenkki parkkeeraa tavan euro tai japsiautosi viereen.
      Ja muuten, kyllä meistä naisistakin monet harrastamme jenkkiautoja. Voisin omalta osaltani sanoa, että jenkki pelasti minut baijerilaiselta!
      Polttoaineen kulutuksen korvaa ajomukavuus, soundit, automaatti ja se FIILIS. Oli sitten kyseessä jenkkiauto pienemmällä tai isommalla koneella.

    • BuuroWelli

      Meni aloittajalla harraste- ja perheautot sekaisin...

      • Boy.

        Aloittaja vasta aloittelee muutenkin autoilun saloja .:D
        Kuitenkin jotain merkkejä kehityksestä, koska on tullut jenkkiautopalstalle.:D
        Saamme pojan joukkoomme muutaman vuoden kuluttua - kiihkeän harrastajan.:D


    • sii o oikee mekaanik

      vittu mee muualle paskaa puhuu jenkeistä ku et tiiä ees mitää prkl=O !!!--- ittellä V8 chevy vei max 14Lkaupunkiajossa et mee vittuu to su 30L /100km =O

    • Boss302

      Huh huu. Ja viela viitsist taalla provosoida. Tassa kaksi karryani, himpun erilaiset parametrit.

      Karry 1:
      Pituus: 4,778 mm
      Moottori: 5.0L V8
      Teho: 444 hv
      Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaali
      Kulutys: 10L/100km ja siita ylospain riipuen kaasujalasta

      Karry 2:
      Pituus: 4,778 mm
      Moottori: 5.8L V8 Supercharged
      Teho: 662 hv
      Vaihteisto: 6-vaihteinen manuaali
      Kulutys: 10L/100km ja siita ylospain riipuen kaasujalasta

      Eika vaadita paljoa tietoa paatella mitka 'sisarukset' on kyseessa. Ja naiden arvo ei tule laskemaan samaan tahtiin riisikuppien kera.

      • jenkkissä automaatti

        Ovat jotain säästömalli nykyjenkkejä jos noinkin paljon vielä kuluttavat ja nuin pieniäkin ovat.
        Oikea jenkkiauto on vähintään yli 5 metriä pitkä.
        Moottoritehoilla on turha kehuskella kun niitä ei tarvi missään muualla kuin leikkimisessä.
        Suomessa on vain 80, 100 ja 120km/h nopeusrajoitukset maanteillä.


    • fizx

      Ei kunnossa oleva jenkki vie kolmeakymmentä litraa kuin korkeintaan kaupunkiajossa, tai jos vie niin sitä on viritetty reilusti ja tehoa on "vähän' enemmän kuin 230 hv. Ja silläkin teholla auto liikahtaa mukavasti kun on tukeva vääntö heti alakierroksilta ja automaatin turbiini vielä kertoo sen ainakin kahdella. Mutta ennen kaikkea se on se hulppea peli ajella verrattuna johonkin kasariautoon, joista useimmissa kyllä on selvästi pienempi kuin 2-litrainen kone.

      On se eri fiilis istua pehmeälle sohvalle, nykäistä vaihde päälle ja liukua eteenpäin, täristävällä korppusahalla pöristämisen sijaan.

    • <<<

      OIS ITTEKKI UPEETA OMISTAA LIUTA JENKKEJÄ JA TALLISSA HARRASTEENA 1969 FLEETWOOD JA 1972 CAMARO

    • mietis vähän.

      Kyllä se on niin muutenkin, että vertaushalun iskiessä täytyy katsoa samaa ikäpolvea eikä uusia. Jos verrataan vaikka eurooppalaista ja jenkki pakuja, niin ei ole paljon hurraamista varusteissa ja ajomukavuudessa eurooppalaisessa versiossa. Esimerkiksi automaattivaihteisto tai ilmastointi. Kysyn vaan monestako esim Transiitista löytyy?. Ja ne puhteet, että nämä chevyn automaatit ei muka kestä: väärä käyttö ja huono huolto puhuu aina kovaan ääneen. GM oli edellä kävijä automaattilaatikoiden valmistuksessa jo sillä että kehitti moisen laatikon. Valmis idea olikin helppo kopioida ja saada toimimaan hienostuneemmin monessa europpalaisessa. Mutta siihenkin meni melkein 40-vuotta. Joten uusien euro automaattien omistajien on siinä suhteessa turha paukutella henkseleitä. Täytyy aina muistaa, jos haukuu näitä 25-vuotta vanhoja autoja. Niin täytyy tajuta että nämä vanhukset ei itsestään päivity parempaan suuntaa, vaan edustavat edelleenkin sen ajan autoja. Ja saavat olla ylpeitä vieläkin siitä, että olivat oman aikansa luksusautoja. Ja tänä päivänäkin ovat laadultaan ,kestävyydeltään ja varusteiltaan montaa itsellä ollutta eurooppalaista autoa edellä. On tiettyjä faktoja auton kehityksestä ja valmistajista, jotka mahdollistivat monta asiaa ja olivat näin viemässä kehitystä eteenpäin.

      Ajatelma:

      Magneettikuvaus(lääketiede) On keksitty ja sen avulla paljon voitu parantaa. Omalle kohdalle kun sattuu niin, että sairastut ja tuollainen kone auttaakin tutkimuksissa ja saat lopulta hoidon sairauteen ja paranet.

      Menetkö sen jälkeen Suomi24 palstalle haukkumaan magneettikuvauksen keksijän, sillä hänen oma laitteensa on jo vanha, oli huomattavasti suppeampi toiminnoiltaan ja uhoat, että se uusi ja eri valmistajan oli myös hiljaisempi ?

      • mietis vähän..

        Ja tuosta pakusta sen verran vielä, että molemmat 80-luvun.


    • korjailkee

      joopajoo kunhan ei relluu tai sitikkaa sotkeudu hyvin menee samaan katekoriaan syslerit isot tilaihmeet pontikakin syöksy sämpylä jos sellaisia halajaa ni opettele korjaa ite ni tiedät... ja jekissä pitää olla v8 ja eurovehkeessä 4wd

      • 2013

        Tuo on vanhaa ajatusmaailmaa, jenkeissä on nykyään neloskone suurimmassa osassa autoja. Vanhojen v8- tappureiden aika on ohi.


      • paskat.....
        2013 kirjoitti:

        Tuo on vanhaa ajatusmaailmaa, jenkeissä on nykyään neloskone suurimmassa osassa autoja. Vanhojen v8- tappureiden aika on ohi.

        Mutta jos ei nyt mietitä niitä korean ihmeitä mitä tähän verohelvettiin tuodaan. Kyllä se oikea USA puoli tekee ihan niitä V8 moottoreita vieläkin. Se on sitten ostajan häpeä jos ei lompakko kestä


    • Huvittava vertaus aloittajalla :D Otetaan totuudenmukaisempi; Vanha(edesmennyt) Volvoni, 244GL,2,3L,4-sylinteriä,4 vaihdetta sähköinen ylivaihde, vm-80, kulutus 10-13 litraa/100km, veivattavat ikkunat, ei ilmastointia eikä muitakaan herkkuja. Nyt Cadillac Fleetwood, 4,1L, V8, 3 vaihdetta ylivaihde, vm.-83, kulutus 13-15 litraa/100km, ilmastointi, kaikki sähköllä,mm. takaluukku ym.ym. Kummalla ajan mieluummin? p.s Volvo ollut haudassa jo 15 vuotta... :D

    • jotain rajaa....

      Perhana.... Tuossa magneettikuvaus viestissä on monelle apu ikävään elämään/tämän sivuston väärinkäytön lopettamiseen agression/stressin välikappaleena. Suomalainen on vuosisatoja olut mukava ihminen. Mutta 2000-luku on tehnyt sen monelle, että ei enää riitä naapurin auton kadehtiminen. Vaan nykyään moni haluaa myös polttaa sen.... : (

    • GeneralMotors

      On se jännä ku joku laittaa tuollasen provo-viestin liikkeelle ni johan alkaa kiehumaan asianomaisilla :D Jättäsitte kommentoimatta niin menettäis tuokin aloittaja elämänilonsa ja alkais vastaavat provokatiiviset jutut vähenemään :) Mutta ei, nii tosissaan otetaan ja nää kieroutuneet tyypit nauttii sydämensä kyllyydestä. :D Joliiekkin tuo on sitä elämää. :)
      Itse pidän autoista, niin jenkeistä, eurooppalaisista ja japseista, kaikista ilmansuunnista löytyy hienoja vehkeitä! :)

    • Boss302

      Taytynee tahan laittaa tiedot kolmannesta alitehoisesta ostoksestani. Nyt saattaa ituhipit jo alahtaa...

      Karry 3:
      Pituus: 4,836 mm
      Moottori: 6.2L V8 Supercharged
      Teho: 580 hv
      Vaihteisto: 6-vaihteinen automaatti
      Kulutus: 12.4...15.9 L/100km (tai jopa 20 litraa satasella jos oikein kaasujalkaa kutittaa)

    • Anonyymi

      Oma jenkki (ihan paska, mutta tykkään) 5m pitkä, 5L v8, 140 hp, 3 vaihteinen automaatti ylivaihteella eli 4 vaihteinen, 16 litraa/100 (en oo vielä säätäny), tyhjäpaino lähes 2000kg, kaasutin. Näillä tiedoilla saa hyvän käsityksen siitä miten auto ohjautuu, vastaa kaasuun ja taittuu parkkiruutuun. Jenkkiautoa ei ajeta vaan valutellaan varsinkin näillä bensan hinnoilla. Itse myönnän välittömästi että jenkkiautot ovat aina olleet epäkäytännöllisimpiä, kova kulutteisimpia, huono valmisteisimpia, epäluotettavimpia ja täysin epäsopivia suomessa vallitseviin olosuhteisiin autolta vaadittavien ominaisuuksien kannalta. Koska ominaisuudet ovat näin huonoja, on auto mielestäni täydellinen suomeen vallitsevassa eco, mielensä pahoitus ja pöyristymis kullttuurissa. Auto on myös mukava ajaa, helppo huoltaa, ja varustelu on vuosia edellä oman aikansa eurooppalaista vastinetta vasten verrattuna. Toki auto on iso, joten naisille suosittelisin jotain muuta, koska peltejä on kallis korjata.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      114
      8955
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      39
      2653
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      129
      2390
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      22
      1999
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      14
      1756
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1550
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1507
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      10
      1438
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1306
    10. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      5
      1257
    Aihe