Ilkka tuleva kriisiyhtiö ?

Näinköhän?

Kauppalehdessä kiinnostava keskuskustelu.

http://keskustelu.kauppalehti.fi/5/i/keskustelu/thread.jspa?threadID=221574&start=0&tstart=0

50

727

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • zecceroottai

      Täyttä soopaa näkyy olevan Kauppalehden kirjoittelu. Juuri sitä, kun tulee yllätetyksi housut kintuissa eli paljastuu vapaamuurariksi. Aika vähän noissa vapaarappareissa on niitä, jotka päättävät ilmoittelusta yritykissään. Ja kirjoitti lehti mitä tahansa, on mainostaminen tärkeää, jopa elintärkeää. On joskus sanottu, että kauppiasta tai yrittäjää, joka lopettaa lehtimainnonnan, voi verrata siihen, jos pysäyttää kellonsa, notta aika lakkaisi kulumasta.
      Ilkka on hyvä lehti ja uusi päätoimittaja aivan erinomainen. Hän näkyy uskaltavan puuttua myös niihin ikäviin piirteisiin, joita ympäristössä velloo. On lehdessä aivan riittävästi pinnallista löpinää ja sairauksista kertovia tarinoita.
      Hyvä ILKKA:

      • lainauksia

        Ilkan markkina-arvon kehitys 31.12.2011-15.2.2013

        31.12.2011 179 720 119 €
        31.12.2012 133 089 156 € -46 630 963
        15.2.2013 126 030 428 € -7 058 728
        Muutos yhteensä -53 689 691

        Nykyisen päätoimittajan aikana Ilkan kurssi laskenut 30%

        Ehkäpä kuvio menee näin.? Herlin ostaa uuden suomen kylkeen näitä mediayhtiöitä. Mites olis ilkka alma karjalainen keskisuomalainen.


    • krooh krööh

      Ilkan parasta antia on ollut jo usean vuoden ajan se Sunnuntailiite, joka on yhteistä tuotantoa Pohjalaisen, Keskisuomalaisen, Savon Sanomien ja Karjalaisen kanssa. On ilo tarttua sunnuntaisin lehteen kun sieltä klöytää taitavasti tehtyjä juttuja, jotka koskettavat laajasti.
      Täysi limbo sen sijaan on lauantaisin kyhätty muutaman sivun paketti Murua. Siinä lähinnä Ilkan toimittajat purkavat hautomiaan tuntoja sen enempää keskustelematta ennen jutun tekoa, mitä siinä pitää olla ja mikä on näkökulma. Älytön jutun vohjake oli taannoin Lapuan patruunatehtaan esittely luoteineen, joiden esillepanosta voi tehdä vaikka millaiisa tulkintoja /freudilaisia.

      • saattepanähdä

        Sunnuntailiitteen jutut ovat suurin osa aivan muualta päin Suomea, Samalla vaivalla sitä tilaa Hesarin. Hommassa näkyy mielestäni oman toimituksen laiskuus. Omaa oksaa sahataan pidemmän päälle tällaisilla kiertojutuilla jotka on monessa lehdessä.


      • Peruutankoilkan

        Olen aloittajan kanssa samaa mieltä, Sain käteeni v 2008 vanhan ilkkan ,kyllä täytyy sanoa että akka-valta on pilannut niin hyvän lehden. Tuoloin oli ilkassa jämerät miehet ohjaksissa ,päätoimittaja oli Kallijokoski alue toimittajana ,ainakin Erkki Niemi Matti Salmenkangas, olihan niitä muitakin mieshenkilöitä en oikein muista nimiä Silloin oli oli mielenkiintoisia uutitietoja taloudesta, jotka käsiteli laajasti ja monipuolisesti uutisasijota .Nyt on ohjaksissa Paula, Johanna, ja Tarja valetta ja muunneltua totuutta. jotain paikka-kuntaa sorretaan raskaasti. Ei muuta kuin kenkää ja nopeasti . Nyt lehti muistuttaa brabr jotaki itämaist. Rehelistä tietoa kaipaava,


    • jokkeri6

      Kannattaa huomata että tuo Kauppalehden teksti on ihan tavallista nettihuuhaata eikä Kauppalehden tekstia.

      • 13+8

        Eikös Ilkasta ole pakotettu eläkkeelle tai muuten pois pitkä rivi toimittajia ja jotkut on lähteneet vapaaehtoisestikin muualle ennenkuin on tullut kengän kuvaa takapuoleen? Tällaista olen kuullut ja yksi henkilökuntaan kuuluva tuttava kertoi siitä ihan avoimestikin että eipä kai se Ilkka yhtiön kriisi mikään salaisuus ole. Kovin ovat kyllä lehdet ohueiksi menneet kun vertaa muutaman vuoden takaisiin. On äkkiä luettu sellainen ohut littana.


      • puhu pukille

        Kannattaa huomata, että siellä keskustelevat osakkeisiin, myös Ilkan, sijoittajat. Heitä kiinnostaa mitä heidän sijoituksilleen tapahtuu. He eivät vedä numeroita hatusta vaan tulosraporteista ja vuosikertomuksista.


    • Lexi Kaalinen

      Lehti kerää nykyään tuottonsa muilla kuin journalistisilla seikoilla. Osakekauppa on tämän päivän taikasana. On ihan sama mitä lehti julkaisee, kun sen jo kerttaalleen on julkaissut HS tai Yle.

    • realismia

      Aloitin tämän ketjun koska "merkkejä" tulevasta Ilkan
      suunnasta sain jo viime vuoden joulukuussa. Tämän vuoden tammi-helmikuun kirjoitukset avasivat silmäni.
      Suunnan näki jo silloin. Olen surullinen osakkeenomistaja.
      Osakkeitteni arvo on laskenut 5 400 euroa.
      Osinko pienenee koko ajan. Hyvä yhtiö ennen, voidaan
      pilata rapakuntoon lyhyessä ajassa.

      (Mieskonsultti 19.3.2013 17:42 Kauppalehden em. keskustelussa)

    • huuhaata huh

      Voisiko joku Ilkan toimittaja laatia lehtensä kurjasta tilasta samanlaisen jutun kuin oli 21.3. Seinäjoesta tehty. Toimittaja voisi kysyä osakkeen syöksykierteestä joltakin rahoituksen professorilta, ei eläkeläiseltä. Meitä piensijoittajia kyrsii kaikkitietävät toimittajat, jotka vain aiheuttavat vahinkoa tekemällä onnetonta työtä. Ettei pontimena olisi kauna, eikä tiedon jakaminen?

    • krrisiäkö pukkas?

      Niinhän niille osakkeille käy - välillä arvo laskee, välillä se taas nousee. Ehkä sinäkin ehdit tehdä Ilkan osakkeilla reippaasti voittoa silloin, kun printtimedialla meni ylipäänsä hyvin. Ei Ilkka ainoa talouslaman seurauksista kärsivä lehti ole - ei siellä nyt sentään yt-neuvotteluja ole ainakaan toistaiseksi tarvittu, kuten vaikkapa Keskipohjanmaassa, Karjalaisessa, Helsingin Sanomissa, Itä-Savossa.....

    • i-media-improbatur

      Ilkan ykkössarjan osakkeen romahdus on jotain aivan käsittämätöntä. Yt-Neuvotteluja on siinäkin firmassa käyty ja eläköitymistä nopeutettu ja kehotettu väkeä lähtemään. Ei sen puoleen yt-neuvotteluja käydään myös Sanoma-Magazinessa, mutta sen osake ei ole joutunut syöksyyn. Joku 15 sentin osinko/osake on ihan vitsi.

    • yt-ylli

      Arvelisitko, ettei muissa nyt yt-neuvotteluja käyvissä firmoissa ole ennen neuvotteluja siivottu väki eläkeputkiin ja tarjottu paketteja, jotta on henkilöstökuluja saatu laskettua? Eiköhän se tehdä joka talossa automaattisesti ennen yt-neuvotteluja.

    • 412dsa432dsa432

      Ilkassa ei ole enää lainkaan kiinnostavia juttuja mielestäni.

    • hoy spot

      Ei kiinnostavia juttuja ole juuri missään sanomalehdessä. Ne löytyvät netistä blogeina. Ketä kiehtoo lukea tällä vuosituhannella juttuja, joita on laadittu viime vuosituhannen kielellä. Kyllä lehden pitää seurata aikaa ja vastata nykyajan lukijoiden odotuksia. toinen ö-journalismin ilmentymä ovat jutut, jotka toimittaja tekee vaikkei niissä ole jujua, siis näkemystä. Jos joku luki Ilkasta jutun Pitkämäestä ja Maunukselasta, niin myötähäpeä jäi mieleen.

      • skiekkofani

        Minua kiinnostaa jääkiekossa skiekko ja etenkin sen junnut. Kerrotko minullekin missä on siitä kertova blogi netissä???? En ole nmittäin löytänyt enkä kyllä juttujakaan, ilkka on ainoa media joka joskus jotain kirjoittaa.


    • sport ej pä golvet

      Ole iloinen, ettei S-KIEKON peleistä ole selostuksia, sillä ei niillä mitään merkitystä ole enää seuraavana päivänä. Kaiken kaikkiaan selostukset urheilusivuilla ovat totaalista makulatuuria.

    • vai blogin varassa

      Blogithan on ihmisten mielipiteitä asioista, hyvin oma napa -keskeisiä ja kaikkea muuta kuin uutistarjontaa.

      Seuraan aika monta blogia säännöllisesti, enkä kyllä jättäisi elämääni pelkästään niiden varaan. Yleissivistyshän siinä typistyy kovasti. Vähän sellaista narsistien puuhaa - oman navan nostamista vaikka sen kummempaa asiapohjaa.

    • marquis2
    • kilapilua pukkaa

      Näkyy Keskisuomalainen ostaneen Lehti-yhtymän, joka Seinäjoen Sanomiakin kustantaa. Mitähän se mahtaa tässä kaupungissa tarkoittaa?

      Omaa jalansijaa ainakin yritetään vahvistaa. Liekö tuolla nähty, että Ilkka on heikossa kantimissa niin talouden kannalta kuin muutenkin.

      Kilpailua pukkaa...

    • djkoöida

      KSML panostaa lehtikaupallaan pääkaupunkiseudun markkinoille, ja siinä ohessa on tullut kaupunkilehtiä vähän sieltä ja täältä. Ei Seinäjoen sanomista ole haastajaksi, kunhan tirkistelee ja kurkistelee kuin jokin teinilehti.

      • Merde

        Ilkalla Yt-neuvottelut. Talous synkkenee...


    • passeli43

      Miten on lehti ja osake kehittynyt?

    • akupetteri

      Levikki romahtanut ja lehti entistä huonompi ja ohuempi ja tuotto entistä pienempi. Sama suunta kuin painetuilla lehdillä yleensäkin

      • populistipravda_ilkka

        Milloin olette ajatelleet että Ilkka-lehti lopettaa paperiversion painattamisen ja jakelun ? Jos kerran The Independent-lehti paperiversion lopetti, niin aletaanko veikkailla milloin tilanne on sama Ilkka-lehdelle. Itse veikkaan vuotta 2019, jolloin painatetaan viimeinen Ilkka. Toki verkkoversio jää tuon jälkeenkin, mutta sen merkitys jäänee hyvin pieneksi kun sosiaalisen verkkomedia valtaa viimeisiäkin kivijalkalehtitaloja. Eläköön sananvapaus !


    • sijoittajatmäärää

      Takala vastuuseen?

    • AVastuu

      Sananvapaus edellyttää myös vastuun kantamista. Sellaiseen eivät digitaalisessa mediassa lätisijät ole kykeneviä. Sanomalehti kantaa vastuun kirjoituksistaan.

      • LudvigvonVendt

        Lehtimediassa on osakekurssit nousseet viime kuukausina. Ilkka nousee?


    • Haukka39

      Paperilehdet vähenee sitä mukaa kun ikäihmiset poistuu tästä maailmasta. Nuorista ei tule uusia tilaajia tilalle. Alle 40-vuotiaista paperilehteä ei tilaa enää juuri kukaan. Paperilehti on ilmestyessään jo vanha, uutiset ovat eilispäivän tapahtumia, jotka on voinut katsoa netistä jo edellisiltana ohimennen. Ilmoitukset, kuulutukset ja tapahtumat, ei kiinnosta nykysukupolvea siinä määrin, ja nykynuoret löytää kyllä tapahtumansa ja menonsa älypuhelimellaan jota hiplaavat jatkuvasti.

      Jossain vaiheessa tilaajamäärä on niin pieni, ettei busines enää kannata. Netti on täynnä toisiaan mielenkiintoisempia sivustoja, josta jokainen löytää haluamansa. Nykynuoret eivät ole tottuneet medioiden pakkosyöttöön, vaan jokainen valitsee omansa.

    • KosolanVihtori

      Kepulainen Ilkka on lähes yhtä paha mädättäjä, kuin Hesari ja sen ja sen päätoimittaja todellinen suvakki.

    • alasonmenty

      Ilkka oli viikolla aika merkillinen.

      YKSI sivu koraanin polttamisesta kauhavalla ja sen kauhistelua ja erilaista spekulointia.

      NELJÄ sivua verotietoja mukaanlukien kansilehti.

      Roskamedia mikä roskamedia.

    • Ei-jatkoon

      Konkurssi uhkaa ja en ihmettele. Täynnä matu uutisia ja Halosen tapaista maailmanparannusta. "naisen"jälki näkyy koko lehden ilmeessä. Maakunnat on unohdettu täysin. Lehden peruutuksia tulee sitä vauhtia että hullumpaa hirvittää. Ei akoista ole johtamaan lehden toimintaa.

    • Minätaas10000
    • Ittekkisamaamieltä

      Äiteenikin sanoi että ei ikinä äänestä akkoja,kun ei niistä oo päättämähän asioosta eikä johtamahan.Tuntuu erityisen hyvin sopivan Ilkkaankin.

    • kauhajoen.matti

      paskoon tänään leheren päälle oli hauskaa

    • freedome

      Koneeni ilmoittaa, että se on torjunut haitallisen sivuston, kun yritin lukea Ilkkaa tänä aamuna8.11.

    • BurmanGarhu

      Kymmenen sivun vaalivoittohypetys Clintonista on jo kirjoitettu. Ja toimittaja itsekin "äänestänyt" Clintonia, vaikka toimittajalla ei ole edes äänioikeutta kyseiseen maahan. Kuitenkin Trumppi nämä vaalit voittaa, ja Ilkassa joudutaan painamaan paniikkinappulaa ja poistaa koko hypetys kovalla kiireellä. Sitten Trumpin vaalivoitosta tulee korkeintaan yhden sivun juttu, johon ei oikein keksitä mitään omaa, vaan äkkiä liitettyjä käännöksiä. Sama paniikki iskee koko mediaan, kaikki ovat vain suu auki ihmeissään, eikä kukaan osaa sanoa juuta ei jaata. Medioissa vain tullaan toteamaa Trumpin voitto, eikä siihen osata sanoa paljonkaan rakentavaa asiaa.

    • Ihan itsekö aloittaja kirjoitti oikein kauppalehteen, eikä vain tänne vapaamuurarishaibaansa?
      Vapaamuurarit eivät ole mikään salaseura, vaikka eivät tekemisistään suuremmin huiki, kuten ei moni muukaan hyväntekeväisyyttä harjoittava järjestö.

      Papreilehtien tilaukset laskevat globaalisti ja siitä kärsivät kaikki paperilehdet.

      Jatkamalla inttämistäsi vapaamuurareista ja jakamalla homopornoa todistat itsesi vajakiksi.

    • RepeSorsapoika

      http://www.ilkka-yhtyma.fi/Web/Yhtyma/corporate.nsf/headlines/2337E32302DA38A0C225806500259D35
      Ilkan liikevaihto laskee ja levikki pienenee ja henkilökuntaa on irtisanottu ja ne joita ei ole näköjään lähtevät oma-aloitteisesti. Viisi vuotta taitaa mennä niin koko aviisi on tuhoutunut. Naisia johtajina niin noin siinä käy. Toimittajat kirjoittelee kummallisia puolueellisia ja valheellisia sepustuksia niin ei varmasti kukaan tilaa kohta enää Ilkka-lehteä. Ilkan Vaasalainen kaupunkilehti Pohjalainen on ihan samanlainen.

      • FaktojaPöytään

        Onko Ilkassa irtisanottu väkeä? Koska? En ole ainakaan lehdestä huomannut, että olisi ollut sellaisia yt-neuvotteluja.


    • Nykymaailmanmenoa

      Tuolta samasta paikasta löytyy tiedot irtisanomisista faktoja haluavalle:

      http://www.ilkka-yhtyma.fi/web/yhtyma/corporate.nsf/de14ca37a7d6b696c2256d02003f3355/59dd223fbfe4130ac2257fa20046f522?OpenDocument
      http://www.ilkka-yhtyma.fi/web/yhtyma/corporate.nsf/de14ca37a7d6b696c2256d02003f3355/ac0d342b959fd8e4c2257dfc004694d0?OpenDocument

      Joka vuosi ollut pörssitiedotteiden mukaan yt-neuvotteluita ja irtisanomisia. Mutta sama se on muissakin medioissa. Netti on vienyt lehdiltä tilaajat. Ei kukaan enää lehdentilauksesta viitsi maksaa kun samat uutiset saa nopeammin ja ilmaiseksi netistä ja kun tilaukset vähenee vähenee myös mainokset elikäs rahantulo loppuu. Lehtien bisneslogiikka ei enää toimi.

    • Migur

      Ilkka antoi tulosvaroituksen viikolla. Kannattaisiko sijoittaa nyt osakkeeseen kun luisunut?

    • rekku_____

      Jos lehti keskittyisi valheiden levittelyn sijaan totuuteen, myynti kasvaisi räjähdysmäisesti. Ei kukaan halua tilata kallista lehteä, josta voi lukea vain valheita. Samat valheet kun löytyy muistakin valtakunnallisista medioista-

    • Nurkanvaltaajatar

      Ilkalla itsellään menee melko heikosti. Lukijakato kuitenkin hitaampi ja loivempi kuin millään muulla maakuntalehdellä. Mutta Ilkan pelastaa se, että yhtiö omistaa neljänneksen mediakentän parhaasta firmasta, alma mediasta.

      Sinnittelee siksi pidempään kuin moni muu leehtitalo. Ja kun joku alkaa nurkata almaa, nousee Ilkankin kurssi kohisten. Siinä kohtaa on yksi hailea, mitä soopaa lehdessä suoltavat ja onko päätoimittajalla munat.

    • riippakivi22

      Alma on Ilkan pelastus. Pientä helpotusta toisi myös, jos pääsisi jotenkin eroon vaasalaisesta kiviriipasta, joka kyntää todella syvällä.

      • Anonyymi

        No nythän Ilkka pääsee eroon vaasalaisesta kiviriipasta, kun lopettaa Pohjalaisen. Ilkka on kyllä itse syyllinen Pohjalaisen romahtaneeseen levikkiin, kun on vaasalaisille yrittänyt tuputtaa Seinäjoki-juttuja lehden täydeltä. Nämä eivät vaasalaisia kiinnosta, pikemminkin ärsyttävät, joten ainoa ratkaisu on ollut tilauksen lopettaminen.
        Lehdet yhdistämällä eli käytännössä Pohjalaisen tappamisella Ilkka -yhtymä menee ojasta allikkoon, sillä vaasalaiset eivät koskaan tule ottamaan omakseen Seinäjoelta ohjattua ja täynnä Seinäjoki-asiaa olevaa lehteä, uutta Ilkkaa.
        Uuden lehden levikki tullee olemaan huomattavasti pienempi kuin nykylehtien yhteislevikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No nythän Ilkka pääsee eroon vaasalaisesta kiviriipasta, kun lopettaa Pohjalaisen. Ilkka on kyllä itse syyllinen Pohjalaisen romahtaneeseen levikkiin, kun on vaasalaisille yrittänyt tuputtaa Seinäjoki-juttuja lehden täydeltä. Nämä eivät vaasalaisia kiinnosta, pikemminkin ärsyttävät, joten ainoa ratkaisu on ollut tilauksen lopettaminen.
        Lehdet yhdistämällä eli käytännössä Pohjalaisen tappamisella Ilkka -yhtymä menee ojasta allikkoon, sillä vaasalaiset eivät koskaan tule ottamaan omakseen Seinäjoelta ohjattua ja täynnä Seinäjoki-asiaa olevaa lehteä, uutta Ilkkaa.
        Uuden lehden levikki tullee olemaan huomattavasti pienempi kuin nykylehtien yhteislevikki.

        Siinä päätöksessä taisi olla Ilkka yhtymän lopun alku. Ostajat jo vilkuilevat, kuinka alas osake painuu. Sitten vaan valtaamaan. Ei tule olemaan vaikeaa, eikä kestä kauaa kun alamäki jyrkkenee. Kuinka osaisivat tehdä kahden maakunnan vetävää lehteä kun eivät osaa tehdä ylipäänsä kiinnostavaa lehteä. Ihan höpöhommaa.


    • Anonyymi

      ei ole Ilikkaa eikä Pohojalaasta talohon tullu sen jälkeen kun kokoomus nousi keskustan ohi, Hokkasen aikana :) Surkiat lehdet ja Hokkasen aikaansaannos koko lasku ja lehtien tuho!!! Stana. Kokoomus on silti ihan hyvä ja Sauli paras pressa ikinä.

    • Anonyymi

      Eiköhän se ole vaasalainen yritysmaailma, joka on Pohjalaisen tappanut. Ei ole ottanut omakseen, ei ole ilmoittanut. Seinäjoelta on pidetty Pohjalaista pystyssä ihan liian pitkään. Jo aikoja sitten olisi pitänyt pistää lehdet yhteen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      239
      3706
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      27
      2264
    3. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      24
      2111
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      90
      2005
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      92
      1685
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      24
      1391
    7. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      8
      1291
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1277
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1227
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1208
    Aihe