Rinnan leikkaushaava vuotaa

megi123

Hei! Leikkauksestani on nyt kulunut 6 viikkoa. Viikko sitten huomasin, että toisen rintani haava oli hieman auvennut ja tuli kirkasta nestettä. (hengittävä laastari oli kuitenkin)
Oli vkl ja tietenkin heti lähiterveysasemalle lähdin jonottamaan.
Multa otettiin tulehdusarvot ja bakteeriviljely.
Kummastakaan ei löytynyt mitään.
Söin viikon antibioottikuurin nyt.

Olen käynyt siellä klinikallakin, jossa mut leikattiin.
Ohjeeksi sain huuhdella haavaa päivittäin ja laittaa betadinea laastarit vaihdettiin kiilamaisiin teippeihin, jotta haava saa hengittää.
Tuntuu, että tää on vain koko ajan pahentunut ja nesteen vuoto ei lopu..haavakin lähtenyt laajentumaan.

Onko kenelläkään ollut ongelmia haavojen parantumisen kanssa?

36

7949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Back up

      Haavan aukeaminen kuulostaa vähän huolestutavalta. Oletko varmistanut selustaa ja kysynyt klinikalta kuka maksaa jos implantti joudutaan poistamaan ja tulee uusintaleikkaus?

    • Mulla tehtiin kolme viikkoa sitten pienennys ja nyt on haavat pahasti auki ja näyttävät hurjilta, se on kuitenkin ilmeisesti aika tavallista ja paranemiset kestää varmasti molemmmissa leikkauksissa, jaksamista!

      • Hei. Miten sait haavat parantumaan?


    • never heard

      En ole neito1 koskaan kuullut että pienennyksen jälkeen haavat olisi auki !

      • Paljon kysymyksiä

        Minä taas olen kuullut useidenkin pienennyksissä käyneiden kertoneen haavojen aukeamisesta ainakin osittain (ei kuitenkaan kokonaan). Pitkä paraneminen on ollut tyypillistä.

        Aloitusviestissä ei kerrottu mistä leikkauksesta oli kyse. Selostukseen sopii sekä suurennus että pienennys.

        Aloitusviestissä kyllä ihmetyttää että haava aukeaa ja erittää jotain, mutta kyseessä ei kuitenkaan ole tulehdus. Sopisi paremmin rintojen pienennykseen jossa runsas rasvakudos ei ole alkanut parantua ja haava jää avoimeksi. Runsas tupakointi heikentää ihon verenkiertoa jolloin paraneminen voi olla huonompaa, mutta aloittaja ei kertonut tupakoiko hän.


      • 18+8

        Minulta pienennettiin julkisessa rinnat ja hyvin tervehtyneet haavat aukesivat parista kohtaa noin neljä kuukautta myöhemmin. Eli kyllä vain, myös pienennyksen jälkeen haavat voivat aueta.

        Kannattaa pitää tukiteippejä kolmekin kuukautta (tämä oli plastiikkakirurgin neuvo, vaikka haavahoitaja puhui parista viikosta) ja putsata hyvin nyt niin kauan kuin on haavat auki.


    • megi123

      Kiitos neito1 ja jaksamisia sinne myös!

      Suurennus tehtiin ja en tupakoi.

      Olen epäillyt, että ehkä teippi on hangannut leikkaushaavaa ja iho ei ollut päässyt hengittämään, paranemaan kunnolla..vaikea sanoa mistä voisi johtua.
      Toisen rinnan haava on parantunut tosi hyvin


      Otan huomenna taas lääkäriin yhteyttä. En ymmärrä miks tää tapahtuu..niin
      turhauttaa.

    • Mullakin haavateippi oli varmaan vaikuttanut haavan aukeamiseen, nyt sain uuden hoitokeinon siihen ja toivottavasti auttaa. Auki olevaan kohtaan ei kannata laittaa teippiä vaan pelkkä taitos riippuen paljonko erittää.
      Pienennyksessä nimenomaan aukkokohtia helposti jää, onhan tämä ärsyttävää, onneksi seuranta on usein

    • megi123

      neito1 , No varmasti on ärsyttävää..sanottiinko sulle, kuinka kauan parantuminen voi suunnilleen kestää? Onko ne haavat parantuneet hyvin?

      Mulla tää on nyt pahentunut. Haava on lähtenyt laajenemaan. Huomasin myös aamulla, että toisen rinnan pieni rupi on auvennut ja vuotanut eritettä.
      En ymmärrä miksi iho ei parane vaikka nyt ei ole teippejä esteenä.
      On alkanut käydä kaikkia asioita mielessä...entä, jos mun elimistö on alkanut hylkimään implantteja, mutta miksi vasta 5 viikon jälkeen.

      Soitin kirurgille tänään, joka leikkasi mut. Oli myös ihmeissään tästä. Sain kahdet eri antibiootit.
      Huomenna käyn näyttämässä hänelle. Toivottavasti jotain selviää.

    • megi123

      Löysin tämän netistä.onkohan mulla seroma..




      'Hematoomat ja seroomat

      Hematoomalla tarkoitetaan implanttia ympäröivään tilaan muodostunutta verenpurkaumaa ja seroomalla implantin ympärille muodostunutta nestekertymää. Hematooman tai serooman muodostuminen leikkauksen jälkeen voi myöhemmin johtaa infektioon ja/tai kapselikontraktuuraan. Hematooman ja serooman oireina voivat olla turvotus, kipu ja mustelmat. Mahdollinen hematooma tai serooma muodostuu tavallisesti lyhyen ajan sisällä leikkauksen jälkeen. Rintaan kohdistuneiden vammojen seurauksina niitä voi kuitenkin muodostua milloin tahansa. Pienet hematoomat ja seroomat liukenevat kehoon, mutta joskus ne vaativat kirurgista hoitoa, johon sisältyy yleensä tyhjennys ja mahdollisen dreenin asettaminen haavaan tilapäisesti paranemisen tehostamiseksi. Tyhjennyksestä voi jäädä pieni arpi. Tyhjentäminen voi aiheuttaa myös implantin puhkeamisen, jos tyhjennykseen käytettävä dreeni vahingoittaa implanttia tyhjennyksen aikana. '

    • Ei ole mullakaan vielä haavat parantuneet, ei pahempi mutta kuulemma paranevat hitaasti viikkoja voi kestää, joudun myös ostaa kaikki haavatuotteet itse koska kävin yksityisellä. Haavat ensin laajenivatkin sivuille päin, pahempi on jos syvenevät.
      Tänään olin kontrollissa mikä oli myös viimeinen, olin aika järkyttynyt koska haavat ovat auki ja yhdesä kohtaa ilmeisesti on just tällänen hematooma, kova kohta josta voi kuulemma yhtäkkiä purskahtaa veri ulos, että sellasta.
      En osaa sanoa mikä sulla on mutta pidä huoli hyvästä seurannasta. Haavat suojattuna ainakin taitoksella

      • Voi olla kallista

        Myös julkiselta puolelta kotiutumisen jälkeen joutuu ostamaan kaikki haavanhoitotuotteet itse apteekkihinnoilla. Esimerkiksi tällä hetkellä äidilleni tarvitaan kalliita hoitotuotteita ja kaikki pitää ostaa itse vaikka hoitaja käykin hoitamassa (käyttäen näitä asiakkaan ostamia tuotteita). Minullekin on vain annettu muistilappuja että mitä pitää ostaa kun olen päässyt leikkauksesta kotiin.


      • Lucianneito
        Voi olla kallista kirjoitti:

        Myös julkiselta puolelta kotiutumisen jälkeen joutuu ostamaan kaikki haavanhoitotuotteet itse apteekkihinnoilla. Esimerkiksi tällä hetkellä äidilleni tarvitaan kalliita hoitotuotteita ja kaikki pitää ostaa itse vaikka hoitaja käykin hoitamassa (käyttäen näitä asiakkaan ostamia tuotteita). Minullekin on vain annettu muistilappuja että mitä pitää ostaa kun olen päässyt leikkauksesta kotiin.

        Hei, ei tarvitse itse ostaa. Julkisen puolen hoidossa haavatuotteet saa hakea terveyskeskuksesta ja ne on saatava.


      • Ei yleistä
        Lucianneito kirjoitti:

        Hei, ei tarvitse itse ostaa. Julkisen puolen hoidossa haavatuotteet saa hakea terveyskeskuksesta ja ne on saatava.

        Mikä kunta/kaupunki on noin antelias? Kyllä oma kokemukseni on parista kaupungista että hoitotuotteet pitää ostaa itse apteekista, jopa laitoshoidossa sairaalan ulkopuolella (hoitajat käyttävät näitä hoitotuotteita ja annostelee asiakkaan ostamat lääkkeet).


    • megi123

      neito1, voi ei..onko sulla nyt minkäänlaisia antibiotteja infektion varalta?


      Tää alkaa näyttää jo niin toivottamalta..tässä voi nyt olla sekin mahdollisuus, että olen jotenkin herkkä niille ompeleille..nyt mulle asennettiin imupainelate molempiin tisseihin, jotta kaikki neste saadaan pois. Käytän sitä yötä päivää..mä niin rukoilen, että tää toimis..muuten implantit joudutaan poistaa..ja sinne meni 5000 e..kahdet antibiootit määrättiin ja maitohappobakteerit on. Nyt noin 2 viikkoa odotellaan...ääh miks just minä..ainahan näissä riskit on, muttei kuvittele omalle kohdalleen.
      Jos joitakin kiinnostaa, niin tässä Vac laitteesta enemmän tietoa. Kuulostaa ainakin lupaavalta? Kyl sitä nestettä lähtee kunnolla nyt pois.

      http://www.kcimedical.fi/FI-FIN/vac-hoito

      • Anonyymi

        Hei. Paraniko haavasi lopulta?


      • Anonyymi

        Kyllä VAC auttaa


    • Toivottavasti sulla nyt alkaa parantumaan jo. Mua kaduttaa leikkaus jo siksikin että tiedän arpien jäävän todella pahoiksi :(
      En saanut lääkekuuria, ei haavat tulehtuneet vielä ainakaan ole, mutta eivät paremmatkaan, toivon todella että ennen lämpimiä säitä saa kuntoon.
      Jaksamista sulle

    • Pienennyksen jälkeen

      Hei,

      Luin keskusteluanne ja voisin sanoa että samaistun tilanteeseen. Olin viime vuoden lokakuussa rintojenpienennysleikkauksessa. En haluaisi masentaaa, mutta itselläni on haavat yhä auki (uskon että vika on itsessäni jotenkin että ihoni ei vaan yksinkertaisesti suostu paranemaan).
      Huomasin alkuvaiheilla jo että oikean rinnan haavat alkoivat aukeilemaan. Ravasin jatkuvasti päivystyksessä ja ihmiset ihmetteli miksei minulle oltu määrätty mitään kontrollia. Tulehdusarvo minulla laski hyvin nopeasti ja mitään tulehdusta ei ole ollut, joten missään vaiheessa minulle ei ole antibioottikuuria määrätty. Päivystyksessä oltiin huuli pyöreänä kun ei tiedetty että mitä kuuluu tehdä, eri suunnista, eri hoitajilta/lääkäreiltä tuli jatkuvasti eri neuvoja.
      Kävin lopulta minut leikanneella lääkärillä muutamatkin kerrat, mutta kun haava oli jo koko rinnan alta auki (ja minut leikannut lääkäri tiesi että lähden Espanjaan vaihtoon), niin hän määräsi minulle ihonsiirtoleikkauksen joka tehtiin joulukuun alussa.
      Ihonsiirtoleikkaus nopeutti kyllä paranemista, mutta rinnassa on yhä 3 "reikää". Niihin ollaan yritetty kaikkea. Polymem, aquacel nauhaa sekä sitä lappusta, myös hopeana, mepitel onea, rasvalappua, mepitel transferia... en muista enää kaikkien tuetteiden nimiäkään.
      Elikkä joo, on hyvin tavallista että haavat aukeavan rintojenpienennysleikkauksen jälkeen. Yritän nyt edelleen muuttaa ruokavaliotakin ja syödä vitamiineja ja ties mitä jotta alkaisivat menemään kiinni. Välillä näyttää paranevan, ja sitten ottaa taas takapakkia (kuten nyt) ja on alkanut haavat taas sattua.
      Mutta saa antaa neuvoja kanssa jos tietää vielä jonkun poppakonstin!! :)

      • Leikkausjonossa

        Älä nyt ainakaan syö mitään Omega-tuotteita, lisäävät verenvuotoa, ja otaksun että voi tällaiseenkin vaikuttaa..


    • Aika kummallista ja varmasti ärsyttävää voin vain kuvitella, mulla on jo hermot menny tän neljän viikon jälkeen. valitettavasti neuvoja en osaa antaa, itekin eilen otin taas kokeiltavaksi uusia haavatuotteita. Haaveilen jo kaarituellisten liivien käytöstä mutta voi olla että jää kesäksi haaveilun puolelle. Voimia sulle!

    • megi123

      Voi kamalaa mitä olette joutuneet kestämään. Tosi ärsyttävää on.
      Mäkin kans tota ruokapuolta mietin..sinkkiä voisi kyllä lisätä.
      Mulla, kun on nyt noi kahdet antibiootit, niin en saisi syädä kalsiumia tai mitään lisäravinteita, muuten ne antibiootit imeytyvät huonommin.
      On ollut tosi paljon huonovointisuutta niistä..oksettaa koko ajan ja vatsaa vääntää..maitohappobakteerejen olis kuulunut helpottaa, mutta nähtävästi ei.
      Nyt on 3 kg lähteny 2,5 viikossa.

      Edistystä on kyllä tapahtunut, Eli lääkäri avas sillon ensimmäisellä käynnilla molemmat leikkaushaavat, jotta Vac laite imee kaikki mahdolliset nesteet pois.
      Nyt enää toinen haava vuotaa ja toinen näyttää vähän siistimmältä.
      Tiedän, että pitäisi ajatella myönteisesti koska stressi vaikuttaa paranemiseen.
      Nyt oon kyllä henkisesti niin loppu. työt jää ja kaikki pois..*huoh*

      Pystyttekö te tekemään tavallisia kotiaskareita/käymään töissä?
      Nään lääkärini varmasti parin päivän päästä. Voin tietenkin kysellä hänenkin mielipidettä teidän tilanteesta? Jotain vinkkejä edes.

      Koittakaa jaksaa!

    • piuiu

      Hei te, joilla haavat eivät umpeudu! Onko teiltä otettu MRSA-bakteeriviljelyä? Se voi aiheuttaa tuollaista oireilua. MRSA-bakteerin saa yleisimmin sairaalaympäristöstä.

      • Onneksi en polta

        Niin ja muistakaa ettei saisi tupakoida koska silloin pintaverenkierto heikkenee.

        E-vitamiinikin voi auttaa haavojen paranemiseen, mutta sitä ei saisi syödä viikkoon ennen leikkausta koska verenvuoto lisääntyy (ei myöskään aspiriinipohjaisia särkylääkkeitä).


    • megi123

      piuiu, Kysyisin, jos sen bakteerin olisi saannut, niin pystyykö sitä hoitamaan millään?
      Mulla on otettu perus bakteeriviljely. En minä mitään noista tiedä.

      • Leikkaus pian

        Megi: missä sut on leikattu ja kuka?


    • piuiu

      Ole yhteydessä terveyskeskukseen tai leikanneeseen tahoon, jotta saat MRSA-bakteerinäytteenkin otettua. Sieltä kertovat lisätietoa aiheesta.

    • MRSA1

      Jos on sairaalabakteerista kyse hoidetaan kyllä sairaalan varoin ei julkisin...

      • Mistäköhän

        Mistäpä muualta rahat otetaan kuin veronmaksajilta jos kyseessä on julkisen puolen sairaala. Suomessa on aika monessa julkisen puolen sairaalassa sairaalabakteeria.


    • poistoedessä

      Elimistönne hylkii vierasesinettä, silikonia.

    • Myös toipunut

      mulla aukesi kans haava, tuli n.sentin mittainen reikä. ei auttanu suun kautta otettava antibiootti, sen jälkeen sain paikallis antibioottia ja se auttoi, onneksi.
      mullakaan ei ilmeisesti hengittänyt se teippi, haju oli melkoinen kun otin 4päivää olleen laastarin pois, ja huomasin et oli reikä. paniikki oli melkoinen. leikkauksesta on nyt puoli vuotta ja haavat punoittaa edelleen.. Bio-oil on hieman auttanut.

      • pikku juttu

        Mulla vuosi kanssa-sain antibiootit ja parani.Oli tulehtunut ei vakavaa.


      • Parani hyvin

        Olisiko haavateippien pitkäaikainen jatkuva käyttö vain haitaksi ja aiheuttaisi tulehduksia. Minulle ei laitettu lainkaan haavateippejä vaan sidetyynyt ja kotonakin käytin vastaavia. Haavoja suihkuttelin päivittäin ja uusin samalla sideharsolaput. Minkäännäköisiä tulehduksia ei tullut. Samanlaista haavanhoitoa olen noudattanut kaikkien muidenkin leikkaushaavojen hoidossa ja on parantunut hyvin.


      • eämää tämä vain on
        Parani hyvin kirjoitti:

        Olisiko haavateippien pitkäaikainen jatkuva käyttö vain haitaksi ja aiheuttaisi tulehduksia. Minulle ei laitettu lainkaan haavateippejä vaan sidetyynyt ja kotonakin käytin vastaavia. Haavoja suihkuttelin päivittäin ja uusin samalla sideharsolaput. Minkäännäköisiä tulehduksia ei tullut. Samanlaista haavanhoitoa olen noudattanut kaikkien muidenkin leikkaushaavojen hoidossa ja on parantunut hyvin.

        Mrsa viljely otetaan nenästä,nielusta ja pakaravaosta. Kannattaa otattaa se ennen leikkausta. EI määrätä tehottomia antibiootteja.mrsa-infektiohan on tarttunut joko sairaalasta tai kosketustartuntana henkilöstä Jolla on Mrsa. Eristykseen laitetaan,siis omaan huoneeseen. Sairaalassa myös henkilökunnalla on tätä infektiota. Joku viisas sanoi että kohta käy niin että Ei-kantajat laitetaan eristykseen.on sitä marsua niin paljon


      • Parani hyvin
        eämää tämä vain on kirjoitti:

        Mrsa viljely otetaan nenästä,nielusta ja pakaravaosta. Kannattaa otattaa se ennen leikkausta. EI määrätä tehottomia antibiootteja.mrsa-infektiohan on tarttunut joko sairaalasta tai kosketustartuntana henkilöstä Jolla on Mrsa. Eristykseen laitetaan,siis omaan huoneeseen. Sairaalassa myös henkilökunnalla on tätä infektiota. Joku viisas sanoi että kohta käy niin että Ei-kantajat laitetaan eristykseen.on sitä marsua niin paljon

        Kun menin suomalaiseen sairaalaan kriittiseen leikkaukseen, vaativat MRSA-testin koska olin ollut leikkauksessa ulkomailla. Bakteeria ei löytynyt vaikka huhut kiertää että tuossa ulkomaisessa sairaalassa olisi MRSA:ta mutta vastaavasti suomalaissairaalassa johon olin menossa, sitä on olemassa. En ollut bakteerinkantaja, mutta nyt ei ole mitään takeita olenko kantaja kun olen ollut tuossa suomalaissairaalassa useasti hoidossa.


    • Hei. Paraniko haavasi lopulta? Oliko serooma?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      147
      10722
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3043
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      206
      2859
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2137
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1888
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      17
      1709
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1656
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      18
      1597
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1543
    10. 83
      1496
    Aihe