Riistämisen loppu

Ainoa vaihtoehto.

Tällä hetkellä siihen ilmeisesti olisi kommunismi. Eli kommunismi sittenkin olisi ainakin parempi kuin tällähetkellä meneillään ja kokoajan vain yltyvä äärikapitalismi, vuokrafirmoineen, perintätoimistoineen jne. Homma on karannut ihan käsistä, oletteko huomanneet. Ihmisiä pistetään pihalle kuin pipoa ja syytetään päälle kun ovat työttömiä. Kohta otetaan varrmasti jo kaikki tuet pois jne työttömiltä. Koskakohan ihmiset tajuavat kuinka heitä sorretaan ja riistetään suomen maassa?

Stalin ja Lenin pisti sentään ojennukseen kaikki kepluttelijayrittäjät ja muut sortajat, tosin homma meni ehkä yli, mutta näin siinä sitten usein käy, kun kansaa ja tavallisia työntekijä ihmisiä sorretaan aikansa!


Olen alkanut kommunistiksi jo ajat sitten, en näe muuta pois pääsy tietä sorrontieltä kuin kommunismin, olisi se ainakin parempi kuin tämä äärimmäisyyksiin mennyt herrojen yli-valta suomessa! Kohta ei epäilemättä tarvitse maksaa palkkaa ollenkaan, onhan se vain "hienoa että on silti työpaikka", juuri näin, tämän ne porvarit on ovelasti saaneet aikaan!

32

156

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ei toimi

      Minkähänlainen se sinun kommunismi mahtais olla, kun ei sitä ole missään saatu toimimaan. Kaikki yritykset menneet persiilleen. Ei kantsi utopiaa tavoitella.

      • Uusi Kommunismi

        Itse asiassa nykyään tavoitellaan utopiaa, nimittäin kapitalistista utopiaa. Lobbaamisella ajetaan läpi uudistuksia joista kovinkaan kapitalisti ei olisi edes uneksinut vaikka 30 vuotta sitten. Koskaan ennen ei markkinatalous ole ollut yhtä vapaa kuin nyt. Itse asiassa talouskriisit ovat konkreettisin osoitus tästä vapauden utopiasta.

        Mutta itse olen sitä mieltä ettemme pääse minnekään ilman jonkinlaista utopistisuutta. Mutta utopistisuuden ei tarvitse tarkoittaa jonkin kuvitteellisen yhteiskuntamallin pohtimista akateemikkojen kesken, vaan se voi yhtä hyvin olla sitä että tekee nykyään mahdottomilta tuntuvia asioita.


    • meizi83

      Kommunismin ensimmäinen kompastuskivi tulee siinä, kun aletaan määritellä hintoja.

      1.) työntekijän pitää myydä tuote hallituksen määrittämään hintaan.
      2.) tuotteen tekeminen ei kannata ko. hinnalla.
      3.) työntekijä lopettaa tuotteen tekemisen.
      4.) tuote ostetaan todella kalliisti ulkomailta.
      5.) kommunistimaan vientitase on vinossa ja valtavia määriä rahaa siirretään ulkomaille.

      Lopulta koko järjestelmä romahtaa. Tämä sama lopputulos voidaan saavuttaa myös verotuksen kautta.

    • VIHA PUMMEJA KOHTAAN

      kOMMARI SIAT VTTUUUN SUOMESTA

      SENKIN MURHAAJKAT JA SOSIAALIPUMMU PSKATT

    • DuunariForever

      Olet mielisairas pelle jos uskot että kommunismi toimii, Mene Pohjois-Koreaan katsomaan miten siellä tehtaissa työskentelevät tapetaan nälkään. Joutaisit itsekin jäädä sinne kun sinunlaisia ei täällä tarvita.

      • Se mikään

        Kommunismi ole, Pohjois-Korea, siellä on joku ihme Juche aate vallalla ollut jo vuosikymmeniä.

        >Juche-aatteen keskeisimmät periaatteet ovat 1) riippumattomuus politiikassa, 2) omavaraisuus taloudessa ja 3) itseluottamus kansallisessa puolustuksessa.
        Juche-aate korvasi marxismi-leninismin Pohjois-Korean perustuslaissa valtiollisena ideologiana vuonna 1972.

        Suomen juche-aatteen opintoyhdistyksessä toimii myös paljon ihmisiä erilaisista taustoista. Opintoyhdistystä johti 1980-luvun alusta aina vuoteen 2002 kokoomuslainen Pekka Rantala ja opintoyhdistyksen hallituksessa istuu henkilöitä muun muassa kokoomuksesta, keskustasta ja SDP:stä.>

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Juche


      • juurikin on
        Se mikään kirjoitti:

        Kommunismi ole, Pohjois-Korea, siellä on joku ihme Juche aate vallalla ollut jo vuosikymmeniä.

        >Juche-aatteen keskeisimmät periaatteet ovat 1) riippumattomuus politiikassa, 2) omavaraisuus taloudessa ja 3) itseluottamus kansallisessa puolustuksessa.
        Juche-aate korvasi marxismi-leninismin Pohjois-Korean perustuslaissa valtiollisena ideologiana vuonna 1972.

        Suomen juche-aatteen opintoyhdistyksessä toimii myös paljon ihmisiä erilaisista taustoista. Opintoyhdistystä johti 1980-luvun alusta aina vuoteen 2002 kokoomuslainen Pekka Rantala ja opintoyhdistyksen hallituksessa istuu henkilöitä muun muassa kokoomuksesta, keskustasta ja SDP:stä.>

        http://fi.wikipedia.org/wiki/Juche

        Jos olet yhtään lukaissut Juche aatteesta niin, se on sitä samaa kommunismia Korealaisessa paketissa.


    • warjo1

      Jos niin kovasti kommunismia ihailee, niin ei muuta kuin Pohjois-Koreaan tai Kiinaan muuttamaan.

    • Koko kommunismi tyyliin "suuri ja mahtava" oli kepuliyritys kuten olemme saaneet nähdä kun koko yritys haihtui olemattomiin noin 70 vuoden yrittämisen jälkeen.

      Suurimpia ihmiskunnan sortajia olivat sen edustajat Lenin ja Stalin joskin Mao vei voiton heistäkin ihan yksinään kulttuurivallankumouksineen.

      Taas on yhden lajin komu Kim alkanut uhoamaan atomeillaan joskin lienee hieman alakynnessä muutaman kärkensä kanssa ohjuksiinsa vastapuolen voidessa lähettää paluupostissa satoja ellei tuhansia. Tuosta oikein näkee miten kommunismi vaikka sitä jucheksi nimitettäisiinkin pehmittää nuppia ja vie mahdollisuuden omaan ajatteluun.

      Jos itse et laita itseäsi likoon niin aina jollain on paremmin ja aina jollain on enemmän sanottavaa tekemisistäsi oli maassa mikä järjestelmä hyvänsä. Vuokrafirmat ja perintätoimistot ovat syntyneet tarpeeseen joka on syntynyt kahdesta syystä, ensin työmarkkinat ovat liian jäykät ja tällöin vuokratyöläinen on hyvä lisä ruuhkia purkamaan. Jos kansa ei maksa laskujaan on perintäfirmoja lähes pakko perustaa, ei niistä sinulle ole haittaa jos hoidat asiasi kunnolla.

      Jokainen komukokeilu on johtanut ainakin lähes katastrofiin joten se tie on käyty loppuun ja nykyjärjestelmä on paras parempaa odotellessa.

    • Miksi pohjoiskoreaa

      aina dissaillaan. En tietenkään itsekään sinänsä hyväksy tuollaista toimintaa mitä heillä on, saatika että ihailisin sitä, mutta miksi se on niin vaikea länsimaalaisten ymmärtää ja myöntää, että se yhdysvallat on kaikista sotaisin valtio varmasti ikinä, siinä jää pohjoiskoreat ja kaikki muutkin vastaavat maat toiseksi siinä vertailussa. Jenkit on kautta historian tunkenut milloin mihinkin, ja luulevat vielä, että se on heille jotenkin oikeutettua. Osaavat vain verhota asiat kauniimmin, eli kääntää aina asiat ihan toisinpäin miten ne oikeasti ovat ja näin saadaan pidettyä heidän kansan maine hyvänä jne ja saadaan urhista syyllinen, aika ovealaa. Mutta tosiasia on silti se, että länsimaat ovat aina ollut sortamassa köyhempiä maita jne, natsisaksa, jenkit jne. Verinen on historia länsimailla, mutta aina vain nähdään ne idän valtiot jne raakalaismaisina maina, vaikka itse ollaan todellisuudessa paljon pahempia, jos sotia katsotaan, kumma juttu miten tuo kansallismielisyys sokaisee ihmiset," me olemme suomalaisia ja hyviä ihmisiä mutta nuo idän naapurit on pahoja ja huonoja ihmisiä " tyyppinen ajattelutapa juontaa juurensa jo kotikasvatuksesta, ei voi odottaa paljon ihmiseltä jolle jo lapsena opetetaan kuinka tummat ihmiset,Venäläiset jne. ovat jotenkin huonompia ihmisiä kuin me. Niin ja kirjoitan tämän muuten ihan perisuomalaisena miehenä, mutta hyvän kotikasvatuksen saaneena, sydämensivistyneenä ja avarakatseisena sellaisena.


      Ja mitä tulee vuokrafirmoihin niin täyttyä sortoahan se on, työntekijän selkänahasta otetaan härskisti palkasta n. puolet helposti pois minkä työntekijä saisi samasta työstä ilman vuokrafirmaa siinä välissä häsläämässä. Itsekin olen muuten valitettavasti ollut vuokrafirman kautta töissä, töitä luvattiin silloin ainakin kahdeksi kuukaudeksi ja "todennäköisesti pidemmäksin aikaa" mutta kolmen kolmannen päivän jälkeen tuli soitto ettei tarvitsekaan enää tulla, itse on ollut syypää vaan samassa paikassa oli aloittanut toinenkin työntekijä ja työtä ei ollutkaan kuin hänelle ja hän oli aloittanut pari päivää aikaisemmin, eli minä sain lähteä. Tälläisenkö varaan pitäisi ihmisen sitten alkaa elämäänä rakentamaan? Aivan sairasta sanon minä! Ja jos minä saisin asioista päättää yksin niin takuulla lopettaisin joka ikisen kepluttelevan vuokrafirman jotka vain käyttävät heikommassa asemassa olevia yleensä nuoria työntekijöitä hyväkseen! Samalla laittaisiin kuriin kaikki kepluttelevat yritykset jotka dollarin kuvat silmissä sanoo porukkaa irti kuin pipoa samaan aikaan kun itse nostavat miljoona bonuksiaan. Näin minun oikeudentajuni sanoo.

    • Bandiera rossa

      Työväen kannattaa taistella oikeuksistaan koska marxilais-leniniläinen sosialistinen maailmantasavalta on rakentumassa taistelevan työväenluokan toimesta. Me Suomen työkansa olemme liittyneet maailmanlaajuiseen kommunistiseen liikkeeseen, joka taistelee kansan vapautumisen puolesta kaikkialla maailmassa. Jokainen taisteleva toveri on suuri apu työväenliikkelle. Eläköön Sosialismi!

      http://www.youtube.com/watch?v=bgq8Q9dHPWw

      • Kuka se on se Suomen työkansa? Sinä ja Helperikö? Tuskin siinä on bussilastillista enempää väkeä sinun kansassasi!

        Vapautta, sitä meillä on vaikka kommunistisista maista se tyystin puuttuukin.


      • Etujoukko:-)

        "Työväen kannattaa taistella oikeuksistaan koska marxilais-leniniläinen sosialistinen maailmantasavalta on rakentumassa taistelevan työväenluokan toimesta."

        Ja mistä ihmeestä löydät sen 'taistelevan työväenluokan '? Ei tääläkään palstalla juuri kukaan tunne viehtymystä sinun aatteeseesi?

        Me Suomen työkansa olemme liittyneet maailmanlaajuiseen liikkeeseen, joka taistelee kansan vapautumisen puolesta kaikkialla maailmassa."

        Niin varmasti, MUTTA kun teillä on peräti KOLME puoluetta, joden yhteenlaskettu äänisaalis Eduskuntavaaleissa oli alle 0,5 %! Joten se sinun 'taistelevan työväenluokka' taitaa mahtua yhteen linja-autoon?


    • Money is nothing

      Totuus on ,että kapitalismi on kriisissä,toivottua kasvua ei nyt synnykkään,koska ei ole sellaista tarvetta enää tehdä ruokaa ja asuntoja ja kulkuneuvoja kuin ennen,eli toisin sanoen firmat ei enää kannata sillä tavalla kuin ennen ja siitä myös ihmisten työttömyys,jenkit tietää tämän,ainoa lääke tähän vaivaan on silloin kommunismi,jonka he saivat suurella vaivalla tuhottua,ja nyt eivät voi tunnustaa väärässä olemistaan.Kaikki kommunisti johtajat istuvat nyt vain odottavat kun,jenkit menee paniikkiin.Eihän heidän mitään muuta tarvitse tehdä,kapitalismi tuhoaa itse itsensä.

      • Nyt on suhtauduttava työhön uudella tavalla koska kasvu ei voikaan jatkua loputtomiin. Sodan jälkeinen nousu on loppu ja uutta saataneen odotella jos se edes koskaan tulee pitkäjännitteisenä.

        Työtä on mutta rajallinen määrä, jotta homma sujuisi on työ jaettava uudelleen ja helpoiten se käy muuttamalla viikko/vrk työaikoja entisin tuntikustannuksin. Tällöin stressi vähenee ja voimme jokainen paremmin. Se minkä ansio alenee saamme takaisin parempana elämän laatuna. Myös kustannukset laskevat koska työttömille ei enää tarvitse jakaa vastikkeetonta rahaa eli pelkkiä positiivisia pointteja!


      • rerererere

        Jenkkien työmoraalilla Yhdysvallat eivät mene ympäri mitenkään. Suomalaistan pääasiassa vasemmistolaisten, työmoraalilla, jonka mukaan "harmaatalous ja töistä pinnaaminen on ok" , on tähän kaikki mahdollisuudet. Työssäni olen huomannut, että selkeästi oikealle suuntautuneemmat pärjäävät paremmin, en ole kertaakaan joutunut noukkimaan heitä teiden varsista.

        Terveisin 27-vuotias vartija.


    • Uusi Kommunismi

      Kapitalismi ei toimi. Tai toimii, muttei enemmistön eduksi. Jotkut vajakit vielä jaksaa selittää kuinka kapitalismi=vapaus, mutta jos katsoo maailmaa niin näkee että kapitalismi takaa vapauden vain 1 prosentille väestölle. Täydellinen kapitalismi tarkoittaisi vain rikkaiden täydellistä ylivaltaa.

      Joten herätkää kaikki siitä haaveunesta, mikä teillä on kapitalismia kohtaan. Kapitalismi ei ole se minkä vuoksi meillä on sananvapaus tai maksuton sairaanhoito.

      Ja loogisesti ja rationaalisesti ajateltuna ainoa vaihtoehto kapitalismille on sosialismi.

      • Uusi Kommunismi

        Kapitalismi on myös järjestelmä mikä kehoittaa melko avoimesti olemaan epärehellinen ja kusettamaan. Se mitä paremmin kusetat, sitä paremmin menestyt. Siitä esimerkkinä vaikka biljoonien dollarien ja eurojen veroparatiisijärjestelmä. Eli jos tykkäät valehdella eikä se tuota sinulle tunnontuskia, niin silloin sinun kannattaa olla kapitalisti. Jos et ole sellainen, niin silloin kapitalismin kannattaminen on tyhmää.


    • vavtvija

      "en ole kertaakaan joutunut noukkimaan heitä teiden varsista."

      Ehkä ihan hyvä niin, sillä ihmisten noukkiminen teiden varsilta ei kuulu millään tavalla vartijan työhön, se kuuluu nimittäin lain mukaan Poliisille. Eli jatka sinä vain kiltisti sitä kärryjen työntelyä, että kauppiaasi pysyy tyytyväisenä, ja pysy vaiti, kiitos.

    • Tällainen toimii

      Osuuskunta toiminta pitäisi sallia uudelleen,sehän on kommunismia oikeassa muodossa.Kolhoosit ja sovhoosit pystyyn,teet pienen osan työtä,saat ruoan vastineeksi ,sama asunnoissa ja kulkuneuvoissa.

      • Etujoukko:-)

        "Kolhoosit ja sovhoosit pystyyn,teet pienen osan työtä,saat ruoan vastineeksi"

        Juuri tähän ne laitokset naapurissa kaatuivat. Jokainen teki niin pienen osan työtä, että entinen keisarillisen Venäjän aikainen Euroopan vilja-aitta ei ollut omavarainen koko olemassaolonsa aikana eikä ole vieläkään!

        "sama asunnoissa ja kulkuneuvoissa."

        Asunnoissa olisi sitten edssä 'kommunalkat', joissa joka perheellä on pieni huone ja keittiö ja kph olisi sitten yhteinen? Luksusta tosiaan? Kulkuneuvoissa kävisi varmaan vanhan ajan piikkinokkainen neukkubussi, joka olisi tupaten täysi ja pari ikkunaa rikki! Hyvin satoi sisään:-)


      • Näin tulee
        Etujoukko:-) kirjoitti:

        "Kolhoosit ja sovhoosit pystyyn,teet pienen osan työtä,saat ruoan vastineeksi"

        Juuri tähän ne laitokset naapurissa kaatuivat. Jokainen teki niin pienen osan työtä, että entinen keisarillisen Venäjän aikainen Euroopan vilja-aitta ei ollut omavarainen koko olemassaolonsa aikana eikä ole vieläkään!

        "sama asunnoissa ja kulkuneuvoissa."

        Asunnoissa olisi sitten edssä 'kommunalkat', joissa joka perheellä on pieni huone ja keittiö ja kph olisi sitten yhteinen? Luksusta tosiaan? Kulkuneuvoissa kävisi varmaan vanhan ajan piikkinokkainen neukkubussi, joka olisi tupaten täysi ja pari ikkunaa rikki! Hyvin satoi sisään:-)

        Esitit juuri sen,mihin Neuvostoliitto lopussa ajautui taitamattomien johtajien ansiosta.Oikein toteutettuna kommunismi toimii,ja ilman minkäänlaista pakkoa.Kaikki saa kaiken tarvitsemansa.
        Mutta kapitalismi ajautuu yhä syvemmälle vaikeuksiensa kanssa,kohta enää pieni osa saa yhtään mitään,loput kärsivät puutteista pelkästään sen vuoksi,ettei ole rahaa ostaa yhtään mitään.Jotkut asuvat kohta maakuopissa,ja jyrsivät puitten oksia tai mitä kerjäämällä rikkaammilta saavat.Kulkemiseen nämä voivat käyttää ainoastaan apostolin kyytiä.Tämä joukko kasvaa päivä päivältä,pian monta miljardia kärsijää.


      • Etujoukko:-)
        Näin tulee kirjoitti:

        Esitit juuri sen,mihin Neuvostoliitto lopussa ajautui taitamattomien johtajien ansiosta.Oikein toteutettuna kommunismi toimii,ja ilman minkäänlaista pakkoa.Kaikki saa kaiken tarvitsemansa.
        Mutta kapitalismi ajautuu yhä syvemmälle vaikeuksiensa kanssa,kohta enää pieni osa saa yhtään mitään,loput kärsivät puutteista pelkästään sen vuoksi,ettei ole rahaa ostaa yhtään mitään.Jotkut asuvat kohta maakuopissa,ja jyrsivät puitten oksia tai mitä kerjäämällä rikkaammilta saavat.Kulkemiseen nämä voivat käyttää ainoastaan apostolin kyytiä.Tämä joukko kasvaa päivä päivältä,pian monta miljardia kärsijää.

        Hehe- Taidat itse asua maakuopassa. Kun katselee ympärilleen niin ei juuri näe merkkiäkään tuollaisesta. Usein suurin pulma on siinä, ettei autopaikkaa tahdo taloyhtiöstä löytyä perheen kakkosautolle:-D


      • Uusi Kommunismi
        Etujoukko:-) kirjoitti:

        Hehe- Taidat itse asua maakuopassa. Kun katselee ympärilleen niin ei juuri näe merkkiäkään tuollaisesta. Usein suurin pulma on siinä, ettei autopaikkaa tahdo taloyhtiöstä löytyä perheen kakkosautolle:-D

        Me elämmekin maailman vauraimmassa maassa! Onkin epätodennäköistä että mikään vallankumous alkaisi Suomesta tai muualta Pohjoismaista. Täällä on asiat vielä aivan liian hyvin. Itse asiassa elämme täällä melko lailla pimennossa siitä todellisuudesta mikä koskettaa muuta maailmaa. Tosin eurokriisi on aiheuttanut täälläkin mittavaa työttömyyttä ja tuloerojen kasvua.

        Sen sijaan kannattaa miettiä että minkälaista on vaikka monissa Afrikan, Etelä-Amerikan tai Aasian maissa. Tai vaikka Intiassa, missä tälläkin hetkellä toimii noin miljoonan maolaiskapinallisen armeija. Ja juuri ne köyhät kehitysmaat ovat parhaimpia esimerkkejä kapitalismin toiminnasta. Kehitysmaissa kapitalismi toimii kaikkein vapaimmin. Jos vallankumoukset alkavat jostain, niin sitten sieltä. Niissä maissa on usein teollisuutta ja sorrettu työväenluokka, mikä suorastaan odottaa marxilaisuutta.

        Mutta on meillä Euroopassakin paljon paikkoja, missä asiat alkavat olla niin huonosti että vallankumouksellisuutta voi odottaa. Esimerkiksi vaikka Kreikassa, Portugalissa tai Espanjassa, missä on mittavaa nuoristyöttömyyttä (Espanjassa noin 50% nuorista on työttömiä). Juuri tämä työtön nuoriso on nykyajan proletariaatti Euroopassa. Uskon että jos kriisi edelleen syvenee, mikä on hyvinkin mahdollista, näemme poliittista radikalismia. Toivon vain ettei se ole Kreikan Kultaisen Aamunkoiton kaltaista uusnatsismia, vaan liberaalia kommunismia.

        Ja Euroopan ongelmat leviävät vääjäämättä Suomeenkin. Työttömyys täällä lisääntyy, sosiaaliset ongelmat kasvavat, tuloerot tulevat yhä suuremmiksi.

        Ainoa toimiva vastaus EU:n harjoittamaan, toimimattomaan kurjistuspolitiikkaan on kommunismi ja marxilaisuus.


      • Etujoukko:-)
        Uusi Kommunismi kirjoitti:

        Me elämmekin maailman vauraimmassa maassa! Onkin epätodennäköistä että mikään vallankumous alkaisi Suomesta tai muualta Pohjoismaista. Täällä on asiat vielä aivan liian hyvin. Itse asiassa elämme täällä melko lailla pimennossa siitä todellisuudesta mikä koskettaa muuta maailmaa. Tosin eurokriisi on aiheuttanut täälläkin mittavaa työttömyyttä ja tuloerojen kasvua.

        Sen sijaan kannattaa miettiä että minkälaista on vaikka monissa Afrikan, Etelä-Amerikan tai Aasian maissa. Tai vaikka Intiassa, missä tälläkin hetkellä toimii noin miljoonan maolaiskapinallisen armeija. Ja juuri ne köyhät kehitysmaat ovat parhaimpia esimerkkejä kapitalismin toiminnasta. Kehitysmaissa kapitalismi toimii kaikkein vapaimmin. Jos vallankumoukset alkavat jostain, niin sitten sieltä. Niissä maissa on usein teollisuutta ja sorrettu työväenluokka, mikä suorastaan odottaa marxilaisuutta.

        Mutta on meillä Euroopassakin paljon paikkoja, missä asiat alkavat olla niin huonosti että vallankumouksellisuutta voi odottaa. Esimerkiksi vaikka Kreikassa, Portugalissa tai Espanjassa, missä on mittavaa nuoristyöttömyyttä (Espanjassa noin 50% nuorista on työttömiä). Juuri tämä työtön nuoriso on nykyajan proletariaatti Euroopassa. Uskon että jos kriisi edelleen syvenee, mikä on hyvinkin mahdollista, näemme poliittista radikalismia. Toivon vain ettei se ole Kreikan Kultaisen Aamunkoiton kaltaista uusnatsismia, vaan liberaalia kommunismia.

        Ja Euroopan ongelmat leviävät vääjäämättä Suomeenkin. Työttömyys täällä lisääntyy, sosiaaliset ongelmat kasvavat, tuloerot tulevat yhä suuremmiksi.

        Ainoa toimiva vastaus EU:n harjoittamaan, toimimattomaan kurjistuspolitiikkaan on kommunismi ja marxilaisuus.

        "Sen sijaan kannattaa miettiä että minkälaista on vaikka monissa Afrikan, Etelä-Amerikan tai Aasian maissa. Tai vaikka Intiassa, missä tälläkin hetkellä toimii noin miljoonan maolaiskapinallisen armeija."

        Intian väkiluku lähentelee miljardia. Siellä saa sen 3 miljoonaa kannattaa kuinka hullulle idealle hyvänsä.

        "Mutta on meillä Euroopassakin paljon paikkoja, missä asiat alkavat olla niin huonosti että vallankumouksellisuutta voi odottaa. Esimerkiksi vaikka Kreikassa, Portugalissa tai Espanjassa, missä on mittavaa nuoristyöttömyyttä (Espanjassa noin 50% nuorista on työttömiä). Juuri tämä työtön nuoriso on nykyajan proletariaatti Euroopassa. Uskon että jos kriisi edelleen syvenee, mikä on hyvinkin mahdollista, näemme poliittista radikalismia. Toivon vain ettei se ole Kreikan Kultaisen Aamunkoiton kaltaista uusnatsismia, vaan liberaalia kommunismia. "

        Liberaalia kommunismia ei ole olemassakaan! Todellisuudessa teollinen tuotanto on sen verran automatisoitua, että esim. Espanjassa tai Kreikassa ei ole mahdollista enää työllistää eurooppalaisella palkkatasolla koko väestöä! Neuvostoliittokin pystyi siihen ainoastaan sillä, että palkka oli mitättömän pieni... pienempi kuin suomalainen kansaneläke. Ilmankos sitten pystyi muesim. museoihin joka huoneeseen pistämään erillisen vartijan.

        "Ja Euroopan ongelmat leviävät vääjäämättä Suomeenkin. Työttömyys täällä lisääntyy, sosiaaliset ongelmat kasvavat, tuloerot tulevat yhä suuremmiksi."

        Sinun kostea unesi? Meillä ei ole tuollaista kehitystä näköpiirissä. Sen sijaan nyt kun kohta kolmannessa sukupolvessa säästetään omaa asuntoa niin varallisuus alkaa kerääntyä.

        "Ainoa toimiva vastaus EU:n harjoittamaan, toimimattomaan kurjistuspolitiikkaan on kommunismi ja marxilaisuus. "

        Marxilaisuudella oli etsikkoaikansa ja se kevyeksi havaittiin. Hedelmistään puu tunnetaan ja marxilaisuuden hedelmiä ovat matalat palkat, yksipuoluejärjestelä, vankileirit, ylklisuuret armeija , poliisi ja puoluekoneisto. Lisämausteena sensuuri ja matkustuskielto ja erittäin rajoitettu sanavapaus. Uskotko vakavissasi, että kukaan nykyihminen vapaaehtoisesti pyrkisi sellaiseen?

        Neuvostoliitto pysyi pystyssä (edes) 70 vuotta VAIN KOSKA se on luonnonvaroiltaan niin rikas maa. Joku Japani olisi marxilaisuudessa mennyt nurin alle 30 vuoden!


      • Uusi Kommunismi
        Etujoukko:-) kirjoitti:

        "Sen sijaan kannattaa miettiä että minkälaista on vaikka monissa Afrikan, Etelä-Amerikan tai Aasian maissa. Tai vaikka Intiassa, missä tälläkin hetkellä toimii noin miljoonan maolaiskapinallisen armeija."

        Intian väkiluku lähentelee miljardia. Siellä saa sen 3 miljoonaa kannattaa kuinka hullulle idealle hyvänsä.

        "Mutta on meillä Euroopassakin paljon paikkoja, missä asiat alkavat olla niin huonosti että vallankumouksellisuutta voi odottaa. Esimerkiksi vaikka Kreikassa, Portugalissa tai Espanjassa, missä on mittavaa nuoristyöttömyyttä (Espanjassa noin 50% nuorista on työttömiä). Juuri tämä työtön nuoriso on nykyajan proletariaatti Euroopassa. Uskon että jos kriisi edelleen syvenee, mikä on hyvinkin mahdollista, näemme poliittista radikalismia. Toivon vain ettei se ole Kreikan Kultaisen Aamunkoiton kaltaista uusnatsismia, vaan liberaalia kommunismia. "

        Liberaalia kommunismia ei ole olemassakaan! Todellisuudessa teollinen tuotanto on sen verran automatisoitua, että esim. Espanjassa tai Kreikassa ei ole mahdollista enää työllistää eurooppalaisella palkkatasolla koko väestöä! Neuvostoliittokin pystyi siihen ainoastaan sillä, että palkka oli mitättömän pieni... pienempi kuin suomalainen kansaneläke. Ilmankos sitten pystyi muesim. museoihin joka huoneeseen pistämään erillisen vartijan.

        "Ja Euroopan ongelmat leviävät vääjäämättä Suomeenkin. Työttömyys täällä lisääntyy, sosiaaliset ongelmat kasvavat, tuloerot tulevat yhä suuremmiksi."

        Sinun kostea unesi? Meillä ei ole tuollaista kehitystä näköpiirissä. Sen sijaan nyt kun kohta kolmannessa sukupolvessa säästetään omaa asuntoa niin varallisuus alkaa kerääntyä.

        "Ainoa toimiva vastaus EU:n harjoittamaan, toimimattomaan kurjistuspolitiikkaan on kommunismi ja marxilaisuus. "

        Marxilaisuudella oli etsikkoaikansa ja se kevyeksi havaittiin. Hedelmistään puu tunnetaan ja marxilaisuuden hedelmiä ovat matalat palkat, yksipuoluejärjestelä, vankileirit, ylklisuuret armeija , poliisi ja puoluekoneisto. Lisämausteena sensuuri ja matkustuskielto ja erittäin rajoitettu sanavapaus. Uskotko vakavissasi, että kukaan nykyihminen vapaaehtoisesti pyrkisi sellaiseen?

        Neuvostoliitto pysyi pystyssä (edes) 70 vuotta VAIN KOSKA se on luonnonvaroiltaan niin rikas maa. Joku Japani olisi marxilaisuudessa mennyt nurin alle 30 vuoden!

        "Intian väkiluku lähentelee miljardia. Siellä saa sen 3 miljoonaa kannattaa kuinka hullulle idealle hyvänsä."

        Kyllä, mutta sanoisin että miljoona aseistautunutta kapinallista ei ole silti asia minkä voi ohittaa olankohautuksella. Ja samaa on myös muualla Aasiassa.

        "Liberaalia kommunismia ei ole olemassakaan! Todellisuudessa teollinen tuotanto on sen verran automatisoitua, että esim. Espanjassa tai Kreikassa ei ole mahdollista enää työllistää eurooppalaisella palkkatasolla koko väestöä! Neuvostoliittokin pystyi siihen ainoastaan sillä, että palkka oli mitättömän pieni... pienempi kuin suomalainen kansaneläke. Ilmankos sitten pystyi muesim. museoihin joka huoneeseen pistämään erillisen vartijan."

        Kyllä liberaalia kommunismia on. Mutta toki oikeistolaiset tahot haluavat nähdä kommunismin aina vain väkivaltaisena stalinismina. Vaihtoehtoja on, niitä ei ole ehkä vielä kokeiltu kaikkia.

        "Sinun kostea unesi? Meillä ei ole tuollaista kehitystä näköpiirissä. Sen sijaan nyt kun kohta kolmannessa sukupolvessa säästetään omaa asuntoa niin varallisuus alkaa kerääntyä."

        Katsoisit hiukan uutisia. Se että omassa, vauraassa lähipiirissäsi ei tapahdu jotain, ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa. Aina voi toki sulkea korvat ja silmät ikäviltä asioita ja uppoutua haavemaailmaan.

        "Marxilaisuudella oli etsikkoaikansa ja se kevyeksi havaittiin. Hedelmistään puu tunnetaan ja marxilaisuuden hedelmiä ovat matalat palkat, yksipuoluejärjestelä, vankileirit, ylklisuuret armeija , poliisi ja puoluekoneisto. Lisämausteena sensuuri ja matkustuskielto ja erittäin rajoitettu sanavapaus. Uskotko vakavissasi, että kukaan nykyihminen vapaaehtoisesti pyrkisi sellaiseen?"

        Eipä kapitalisminkaan saavutukset maailman ihmisten enemmistölle ole niin kummoiset. Mutta koska kapitalismia on myös rajoitettu (usein vasemmiston taholta), niin totaalinen riisto ei ole ollut mahdollista. Kapitalismi on elänyt näin pitkään juuri sen rajoittamisen vuoksi. Mutta viime vuosikymmeninä rajoitusta on purettu, mikä on johtanut nykyiseen talouslamaan ja siihen että rikkaiden ja köyhien välillä on korkeammat erot kuin koskaan aiemmin.

        Mutta käsityksesi marxilaisuudesta ovat kovin kapeat ja neuvostokeskeiset (tosin Neuvostoliiton oppi oli leninismi/stalinismi). Kehoittaisin sinua lukemaan hiukan kirjoja eikä vaan toistamaan tuota hölmöä "paha Neuvostoliitto"-mantraa. Ja Neuvostoliitossa oli myös hyviä puolia.

        "Neuvostoliitto pysyi pystyssä (edes) 70 vuotta VAIN KOSKA se on luonnonvaroiltaan niin rikas maa. Joku Japani olisi marxilaisuudessa mennyt nurin alle 30 vuoden!"

        Jos Japani olis toteuttanut Neuvostokommunismia, niin se tuskin olisi ollut onnistunut. Mutta jos Japani olis kehittänyt oman versionsa marxilaisuudesta, olisi se voinut olla menestys.


      • Etujoukko:-)
        Uusi Kommunismi kirjoitti:

        "Intian väkiluku lähentelee miljardia. Siellä saa sen 3 miljoonaa kannattaa kuinka hullulle idealle hyvänsä."

        Kyllä, mutta sanoisin että miljoona aseistautunutta kapinallista ei ole silti asia minkä voi ohittaa olankohautuksella. Ja samaa on myös muualla Aasiassa.

        "Liberaalia kommunismia ei ole olemassakaan! Todellisuudessa teollinen tuotanto on sen verran automatisoitua, että esim. Espanjassa tai Kreikassa ei ole mahdollista enää työllistää eurooppalaisella palkkatasolla koko väestöä! Neuvostoliittokin pystyi siihen ainoastaan sillä, että palkka oli mitättömän pieni... pienempi kuin suomalainen kansaneläke. Ilmankos sitten pystyi muesim. museoihin joka huoneeseen pistämään erillisen vartijan."

        Kyllä liberaalia kommunismia on. Mutta toki oikeistolaiset tahot haluavat nähdä kommunismin aina vain väkivaltaisena stalinismina. Vaihtoehtoja on, niitä ei ole ehkä vielä kokeiltu kaikkia.

        "Sinun kostea unesi? Meillä ei ole tuollaista kehitystä näköpiirissä. Sen sijaan nyt kun kohta kolmannessa sukupolvessa säästetään omaa asuntoa niin varallisuus alkaa kerääntyä."

        Katsoisit hiukan uutisia. Se että omassa, vauraassa lähipiirissäsi ei tapahdu jotain, ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa. Aina voi toki sulkea korvat ja silmät ikäviltä asioita ja uppoutua haavemaailmaan.

        "Marxilaisuudella oli etsikkoaikansa ja se kevyeksi havaittiin. Hedelmistään puu tunnetaan ja marxilaisuuden hedelmiä ovat matalat palkat, yksipuoluejärjestelä, vankileirit, ylklisuuret armeija , poliisi ja puoluekoneisto. Lisämausteena sensuuri ja matkustuskielto ja erittäin rajoitettu sanavapaus. Uskotko vakavissasi, että kukaan nykyihminen vapaaehtoisesti pyrkisi sellaiseen?"

        Eipä kapitalisminkaan saavutukset maailman ihmisten enemmistölle ole niin kummoiset. Mutta koska kapitalismia on myös rajoitettu (usein vasemmiston taholta), niin totaalinen riisto ei ole ollut mahdollista. Kapitalismi on elänyt näin pitkään juuri sen rajoittamisen vuoksi. Mutta viime vuosikymmeninä rajoitusta on purettu, mikä on johtanut nykyiseen talouslamaan ja siihen että rikkaiden ja köyhien välillä on korkeammat erot kuin koskaan aiemmin.

        Mutta käsityksesi marxilaisuudesta ovat kovin kapeat ja neuvostokeskeiset (tosin Neuvostoliiton oppi oli leninismi/stalinismi). Kehoittaisin sinua lukemaan hiukan kirjoja eikä vaan toistamaan tuota hölmöä "paha Neuvostoliitto"-mantraa. Ja Neuvostoliitossa oli myös hyviä puolia.

        "Neuvostoliitto pysyi pystyssä (edes) 70 vuotta VAIN KOSKA se on luonnonvaroiltaan niin rikas maa. Joku Japani olisi marxilaisuudessa mennyt nurin alle 30 vuoden!"

        Jos Japani olis toteuttanut Neuvostokommunismia, niin se tuskin olisi ollut onnistunut. Mutta jos Japani olis kehittänyt oman versionsa marxilaisuudesta, olisi se voinut olla menestys.

        "Kyllä, mutta sanoisin että miljoona aseistautunutta kapinallista ei ole silti asia minkä voi ohittaa olankohautuksella. Ja samaa on myös muualla Aasiassa."

        Se, että kannattaa, ei takaa samaa määrää 'aseistettuja kapinallisia'.

        "Kyllä liberaalia kommunismia on. Mutta toki oikeistolaiset tahot haluavat nähdä kommunismin aina vain väkivaltaisena stalinismina. Vaihtoehtoja on, niitä ei ole ehkä vielä kokeiltu kaikkia."

        Kaikki kokeilut ovat johtaneet samaan. On pelkkä stallarimyytti se, että 'jätkät teki väärin, mutta annas kun me...'. Yrityksiä on monia eikä yhtään onnistunutta!

        "Katsoisit hiukan uutisia. Se että omassa, vauraassa lähipiirissäsi ei tapahdu jotain, ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa. Aina voi toki sulkea korvat ja silmät ikäviltä asioita ja uppoutua haavemaailmaan."

        Tai toisinpäin: sulkea silmänsä todellissudelta ja väittää, että suomalaiset asuvat maakuopassa! Pettää voi itseään monella tavalla.

        "Eipä kapitalisminkaan saavutukset maailman ihmisten enemmistölle ole niin kummoiset. Mutta koska kapitalismia on myös rajoitettu (usein vasemmiston taholta), niin totaalinen riisto ei ole ollut mahdollista. Kapitalismi on elänyt näin pitkään juuri sen rajoittamisen vuoksi. Mutta viime vuosikymmeninä rajoitusta on purettu, mikä on johtanut nykyiseen talouslamaan ja siihen että rikkaiden ja köyhien välillä on korkeammat erot kuin koskaan aiemmin."

        Länsimainen kontrolloitu markkinatalous on osoittautunut ylivoimaiseksi palvelujen ja hyvinvoinnin tarjoamisessa kansalle.

        "Mutta käsityksesi marxilaisuudesta ovat kovin kapeat ja neuvostokeskeiset (tosin Neuvostoliiton oppi oli leninismi/stalinismi). Kehoittaisin sinua lukemaan hiukan kirjoja eikä vaan toistamaan tuota hölmöä "paha Neuvostoliitto"-mantraa. Ja Neuvostoliitossa oli myös hyviä puolia. "

        Haitat taisivat päihittää kirkkaasti ne hyvät puolet. Tuo 'tutustu teoriaan' on sama juttu kuin se ''jätkät teki väärin, mutta annas kun me...'.

        "Jos Japani olis toteuttanut Neuvostokommunismia, niin se tuskin olisi ollut onnistunut. Mutta jos Japani olis kehittänyt oman versionsa marxilaisuudesta, olisi se voinut olla menestys. "

        Tuskinpa. Itä-Saksa oli kehittynyt länsimaa ja piekeen meni sielläkin!


      • Kapitalisti1967
        Etujoukko:-) kirjoitti:

        "Kyllä, mutta sanoisin että miljoona aseistautunutta kapinallista ei ole silti asia minkä voi ohittaa olankohautuksella. Ja samaa on myös muualla Aasiassa."

        Se, että kannattaa, ei takaa samaa määrää 'aseistettuja kapinallisia'.

        "Kyllä liberaalia kommunismia on. Mutta toki oikeistolaiset tahot haluavat nähdä kommunismin aina vain väkivaltaisena stalinismina. Vaihtoehtoja on, niitä ei ole ehkä vielä kokeiltu kaikkia."

        Kaikki kokeilut ovat johtaneet samaan. On pelkkä stallarimyytti se, että 'jätkät teki väärin, mutta annas kun me...'. Yrityksiä on monia eikä yhtään onnistunutta!

        "Katsoisit hiukan uutisia. Se että omassa, vauraassa lähipiirissäsi ei tapahdu jotain, ei tarkoita etteikö sitä olisi olemassa. Aina voi toki sulkea korvat ja silmät ikäviltä asioita ja uppoutua haavemaailmaan."

        Tai toisinpäin: sulkea silmänsä todellissudelta ja väittää, että suomalaiset asuvat maakuopassa! Pettää voi itseään monella tavalla.

        "Eipä kapitalisminkaan saavutukset maailman ihmisten enemmistölle ole niin kummoiset. Mutta koska kapitalismia on myös rajoitettu (usein vasemmiston taholta), niin totaalinen riisto ei ole ollut mahdollista. Kapitalismi on elänyt näin pitkään juuri sen rajoittamisen vuoksi. Mutta viime vuosikymmeninä rajoitusta on purettu, mikä on johtanut nykyiseen talouslamaan ja siihen että rikkaiden ja köyhien välillä on korkeammat erot kuin koskaan aiemmin."

        Länsimainen kontrolloitu markkinatalous on osoittautunut ylivoimaiseksi palvelujen ja hyvinvoinnin tarjoamisessa kansalle.

        "Mutta käsityksesi marxilaisuudesta ovat kovin kapeat ja neuvostokeskeiset (tosin Neuvostoliiton oppi oli leninismi/stalinismi). Kehoittaisin sinua lukemaan hiukan kirjoja eikä vaan toistamaan tuota hölmöä "paha Neuvostoliitto"-mantraa. Ja Neuvostoliitossa oli myös hyviä puolia. "

        Haitat taisivat päihittää kirkkaasti ne hyvät puolet. Tuo 'tutustu teoriaan' on sama juttu kuin se ''jätkät teki väärin, mutta annas kun me...'.

        "Jos Japani olis toteuttanut Neuvostokommunismia, niin se tuskin olisi ollut onnistunut. Mutta jos Japani olis kehittänyt oman versionsa marxilaisuudesta, olisi se voinut olla menestys. "

        Tuskinpa. Itä-Saksa oli kehittynyt länsimaa ja piekeen meni sielläkin!

        Minusta on hassua kuinka kommunistien kirjoituksissa koko historia kääntyy väärin päin.

        Kuinka taloushistoria alkaakin kapitalistisesta maailmasta jossa kehitysmaat ovat kapitalistisempia, mutta koska länsimaissa kapitalismia rajoitetaan, siellä asiat eivät ole niin huonosti.

        Jos maa on köyhä satoja vuosia - ts. ihmisiä kuolee nälkään jopa miljoonia - mutta talousjärjestelmää käännetään piirun verran kapitalistisempaan suuntaan, päätelmä onkin että kapitalismi toi köyhyyden, koska elintaso ei ole USA:n, Sveitsin, Hong Kongin, Suomen, jne tasolla. Ei kun niin, nämä olivatkin niitä kommunistisia maita. Kiina, Intia, Pohjois-Korea, Bangladesh, ovat aina ollet kapitalistisia. Tietysti, koska köyhyys = kapitalismi.


    • Diktaattori

      Kommunismin ainoa etu tähän mennessä on sen suuremmoinen kyky tuhota suuria määriä ihmismassoja nopeasti. Kommunisminkin saisi ehkä toimimaan jos sitä alkaisivat toteuttamaan jotkut muut kuin vasemmistolaisen maailmankatsomuksen omaavat tyypit. He pystyvät toteuttamaan vain diktatuuri tyyppisiä järjestelmiä. Mistäköhän se johtuu?

      • Uusi Kommunismi

        Ja kapitalismin ja muiden ei-sosialististen systeemin alaisuudessahan ei tapeta miljoonia? 1.maailmansotakin syttyi kapitalististen/imperialististen valtioiden välillä. Toisen maailmansodan aloitti Natsi-Saksa, ei Neuvostoliitto.

        Ja mieti kuinka paljon sotia käytiin maailmassa ennen kommunismia. Ja imperialismin/kolonialismin aikana Euroopan kuningaskunnat tekivät Amerikassa ja Afrikassa satoja kansanmurhia joissa kuoli kymmeniä miljoonia viattomia ihmisiä. Uskonnot ovat myös olleet ilmeisen hyvä syy käydä verisiä sotia.

        Ja Neuvostoliitonkin ongelmat johtuivat pitkälti ulkoisen maailman harjoittamasta painostuksesta, Neuvostoliitto oli alusta alkaen imperialististen vihollisten ympäröimä. Itse asiassa koko homma epäonnistui sen vuoksi kun Euroopan sosialistiset vallankumoukset epäonnistuivat 20-luvun fasismin voitettua taistelun. Neuvostoliiton silloisista napamiehistä Leon Trotski tajusi tämän. Leninin kuoltua valtaan astui Stalin, joka hylkäsi alkuperäiset tavoitteet maailmanvallankumouksen edistämisestä ja rupesi hirviömäiseksi diktaattoriksi.


      • Etujoukko:-)
        Uusi Kommunismi kirjoitti:

        Ja kapitalismin ja muiden ei-sosialististen systeemin alaisuudessahan ei tapeta miljoonia? 1.maailmansotakin syttyi kapitalististen/imperialististen valtioiden välillä. Toisen maailmansodan aloitti Natsi-Saksa, ei Neuvostoliitto.

        Ja mieti kuinka paljon sotia käytiin maailmassa ennen kommunismia. Ja imperialismin/kolonialismin aikana Euroopan kuningaskunnat tekivät Amerikassa ja Afrikassa satoja kansanmurhia joissa kuoli kymmeniä miljoonia viattomia ihmisiä. Uskonnot ovat myös olleet ilmeisen hyvä syy käydä verisiä sotia.

        Ja Neuvostoliitonkin ongelmat johtuivat pitkälti ulkoisen maailman harjoittamasta painostuksesta, Neuvostoliitto oli alusta alkaen imperialististen vihollisten ympäröimä. Itse asiassa koko homma epäonnistui sen vuoksi kun Euroopan sosialistiset vallankumoukset epäonnistuivat 20-luvun fasismin voitettua taistelun. Neuvostoliiton silloisista napamiehistä Leon Trotski tajusi tämän. Leninin kuoltua valtaan astui Stalin, joka hylkäsi alkuperäiset tavoitteet maailmanvallankumouksen edistämisestä ja rupesi hirviömäiseksi diktaattoriksi.

        "Toisen maailmansodan aloitti Natsi-Saksa, ei Neuvostoliitto. "

        TODELLISUUDESSA toisen maailmansodan aloittivat Saksa JA Neuvostoiliitto. Stalinin hyökkäys Puolaan myöhästyi Saksan aloituksesta vain 3 viikkoa.

        "Ja mieti kuinka paljon sotia käytiin maailmassa ennen kommunismia. Ja imperialismin/kolonialismin aikana Euroopan kuningaskunnat tekivät Amerikassa ja Afrikassa satoja kansanmurhia joissa kuoli kymmeniä miljoonia viattomia ihmisiä. Uskonnot ovat myös olleet ilmeisen hyvä syy käydä verisiä sotia."

        Olivat, mutta eivät ole enää. Historia ei auta sinua!

        "Ja Neuvostoliitonkin ongelmat johtuivat pitkälti ulkoisen maailman harjoittamasta painostuksesta, Neuvostoliitto oli alusta alkaen imperialististen vihollisten ympäröimä. Itse asiassa koko homma epäonnistui sen vuoksi kun Euroopan sosialistiset vallankumoukset epäonnistuivat 20-luvun fasismin voitettua taistelun. Neuvostoliiton silloisista napamiehistä Leon Trotski tajusi tämän. Leninin kuoltua valtaan astui Stalin, joka hylkäsi alkuperäiset tavoitteet maailmanvallankumouksen edistämisestä ja rupesi hirviömäiseksi diktaattoriksi. "

        Neuvostoliiton ongelmat johtuivat juuri marxilaisuuden sotaisuudesta! Ennen Talvisotaa oli NL varustanut sotakoneistoaan ennennäkemättömällä tavalla! Vuonna 1939 NL:lla oli enemmän ps-vaunuja kuin muulla maailmalla yhteensä! Stalin suunnitteli koko ajan Kominternin aatteiden mukaisesti levittävänsä 'onnelaa' kaikkialle.

        Toisen maailmansodan jälkeen kylvettiin Neuvostoliiton tuhon siemen! Maa ei koskaan saattanut teollisuuttaan kunnolla rauhanajan tuotantoon vaan tuotti yhä hillittömiä määriiä aseita. Se säilytti yleisen asevelvollisuuden 2-4 vuoden mittaisena ja piti valtavaa ko7ulutettua reserviä, joille kaikille oli kalusto! Ei siis ihme, että kulutustavaroiden tuotanto oli lapsipuolen asemassa ja maa köyhtyi. Kun samalla piti kilpailla lännen kanssa niin Neuvostoliitto kaikkien iloksi romahti kokonaan vuonna 1991! Tämä oli ainakin Euroopan mitassa suuri geopoliittinen onnenpotkaus, joka vapautti satoja miljoonia ihmisiä onnettomasta yhteiskuntakokeilusta vapauteen.

        Ja tähänsinä sitten pyrit takaisin?


      • Kapitalisti1967
        Etujoukko:-) kirjoitti:

        "Toisen maailmansodan aloitti Natsi-Saksa, ei Neuvostoliitto. "

        TODELLISUUDESSA toisen maailmansodan aloittivat Saksa JA Neuvostoiliitto. Stalinin hyökkäys Puolaan myöhästyi Saksan aloituksesta vain 3 viikkoa.

        "Ja mieti kuinka paljon sotia käytiin maailmassa ennen kommunismia. Ja imperialismin/kolonialismin aikana Euroopan kuningaskunnat tekivät Amerikassa ja Afrikassa satoja kansanmurhia joissa kuoli kymmeniä miljoonia viattomia ihmisiä. Uskonnot ovat myös olleet ilmeisen hyvä syy käydä verisiä sotia."

        Olivat, mutta eivät ole enää. Historia ei auta sinua!

        "Ja Neuvostoliitonkin ongelmat johtuivat pitkälti ulkoisen maailman harjoittamasta painostuksesta, Neuvostoliitto oli alusta alkaen imperialististen vihollisten ympäröimä. Itse asiassa koko homma epäonnistui sen vuoksi kun Euroopan sosialistiset vallankumoukset epäonnistuivat 20-luvun fasismin voitettua taistelun. Neuvostoliiton silloisista napamiehistä Leon Trotski tajusi tämän. Leninin kuoltua valtaan astui Stalin, joka hylkäsi alkuperäiset tavoitteet maailmanvallankumouksen edistämisestä ja rupesi hirviömäiseksi diktaattoriksi. "

        Neuvostoliiton ongelmat johtuivat juuri marxilaisuuden sotaisuudesta! Ennen Talvisotaa oli NL varustanut sotakoneistoaan ennennäkemättömällä tavalla! Vuonna 1939 NL:lla oli enemmän ps-vaunuja kuin muulla maailmalla yhteensä! Stalin suunnitteli koko ajan Kominternin aatteiden mukaisesti levittävänsä 'onnelaa' kaikkialle.

        Toisen maailmansodan jälkeen kylvettiin Neuvostoliiton tuhon siemen! Maa ei koskaan saattanut teollisuuttaan kunnolla rauhanajan tuotantoon vaan tuotti yhä hillittömiä määriiä aseita. Se säilytti yleisen asevelvollisuuden 2-4 vuoden mittaisena ja piti valtavaa ko7ulutettua reserviä, joille kaikille oli kalusto! Ei siis ihme, että kulutustavaroiden tuotanto oli lapsipuolen asemassa ja maa köyhtyi. Kun samalla piti kilpailla lännen kanssa niin Neuvostoliitto kaikkien iloksi romahti kokonaan vuonna 1991! Tämä oli ainakin Euroopan mitassa suuri geopoliittinen onnenpotkaus, joka vapautti satoja miljoonia ihmisiä onnettomasta yhteiskuntakokeilusta vapauteen.

        Ja tähänsinä sitten pyrit takaisin?

        "Toisen maailmansodan aloitti Natsi-Saksa, ei Neuvostoliitto."

        Niin - (kansallis)sosialistinen Saksa.

        Hauska fakta: mieleeni ei muuten tule ainuttakaan sotaa kahden pääasiassa kapitalistisen demokratian välillä. Kaikissa sodissa ainakin yhtenä osapuolena on ollut pääasiassa ei-kapitalistinen valtio.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      71
      5062
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2347
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1857
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1561
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      44
      1558
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1348
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1267
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1187
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      3
      1185
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1173
    Aihe