Siirtyminen harmaisiin hiuksiin?

hopeatyvi

Mietin jos lopettaisin kokonaan hiusteni värjäyksen. Olen värjännyt hiuksiani tummanvaaleilla kestoväreillä (käytännössä ruskealla värillä) noin neljän viimeisen vuoden ajan. Hopean värinen juurikasvuni vain kasvaa niin nopeasti esille, jo alle viikossa, että värjääminen turhauttaa kovasti.

Lisäksi väreistä saamani allergiaoireet ovat pahentuneet viimeisen vuoden aikana huomattavasti: päänahan pahin kutinavaihe kestää kaksi viikkoa värjäyksen jälkeen ja jäljelle jäävä muu elämää häiritsevä kutina kestää päänahassa seuraavaan värjäykseen saakka.

Jo noin kolmen viikon päästä värjäyksestä hopeinen juurikasvuni on noin 1,5 cm ja erottuu huomattavasti muusta tukasta. Sinnittelen yleensä kuitenkin vielä viikon ajan ennen uudelleenvärjäystä - kampaan hiukseni päälaen yli kuninkaallisen Victorian tyyliin ponihännälle harmaan tyvikasvun jäädessä kutakuinkin piiloon tummien hiusten alle. Nykyisellään konsti ei kuitenkaan enää toimi tyydyttävästi: hiusväriallergian pahentumisen lisäksi olen menettänyt myös runsaasti hiuksia, joten varsinkin jos hiukset eivät ole juuri pestyt ja kuohkeat, harmaa tyvikasvu pyrkii loistamaan tummien hiusten alta niin että näyttäisi kuin alta pilkistäisi paljas kalju.

Olisin ollut harmaapää jo kai viimeiset 10 vuotta, sillä aloin harmaantua alle kolmikymppisenä. Harmaantumisen alussa sävyttelin kauniita ja paksuja pitkiä hiuksiani, sitten harvakseltaan aloin käyttää ohessa kevytvärejä kunnes siirryin kokonaan kestoväreihin. Kestovärin pigmentti on vaan niin kova vastakohta luonnolliselle hiusvärilleni kuin myöskin kulmakarvoilleni (tummanharmaat) ja meikkaamattomille kasvoilleni, että kokonaisuus ei minua miellytä.

Parin vuoden päässä häämöttää 50-vuotispäiväni. Olen ikäistäni nuoremman näköinen nainen (en pelkästään hiustenvärjäämisen takia), minua on usein luultu 10 vuotta nuoremmaksi. En ole iältäni vielä vanhus enkä koe itseäni sisimmältäni vanhaksi, mutta kaikille ei vain ole suotu hiusten luonnollisen värin säilymistä vanhuuteen saakka saatika edes keski-ikään. Tahtoisin olla sinut harmaantumiseni kanssa, mutta siirtyminen kokonaan harmaisiin hiuksiin ei ole helppoa hiuksissa vallitsevan suuren ja tarkkarajaisen vastakohdan tähden tummanruskean ja hopean tyvikasvun välillä.

Vaikka valitsemani hiusväri on pakkauksen mukaan tummanvaalea, merkistä riippuen värjäyksen lopputulos on mitä milloinkin tummanruskeasta kuparinpunaruskeaan, vaikkei värissä olisi kultaa eikä punapigmenttiä. Ehkä joidenkin valmistajien värit reagoivat herkemmin alla olevien vanhojen värikerrosten kanssa (?). En ole koskaan tehnyt värinpoistoa. Nykyinen hiusten väri on tummanruskea joka kimmeltää valossa aamuruskonpunaista kuparia. Se ei minua hauskuuta varsinkin kun hiusten tulisi olla pakkauksen mukaan tummanVAALEAT. Ja harmaa tyvikasvu on kahden viikon mitassa. Ja päänahkaa kutisee.

Päänahan rauhoittaminen olisi nyt ensisijaista. Siirtyminen harmaisiin hiuksiin kiinnostaa, mutta onko mitään keinoa millä kaventaa isoa eroa harmaan (hopean) tyvikasvun ja värjättyjen hiusten välillä ja siirtyä harmaisiin henkisesti mahdollisimman kivuttomasti? Hiusten leikkaaminen aivan lyhyiksi kiinnostaa sekin, mutta jo elinikäisenä pitkähiuksisena "luonteenakin" ajatus minua myös vieroksuttaa. Leikkaamista puoltaa kuitenkin kokemus kun aikoinaan huomasin värjäyskertojen venyessä ja ennen kestoväriin siirtymistä, että siellä täällä ympäri päätä kasvaneet harmaat pitkät hiukseni olivat kovat ja karheat, kuin kippuraiset jouhet, eivätkä ne sellaisenaan koko pään peittäessä olisi minua miellyttäneet vaikka kuinka pitkätukkainen luonne olenkin.

Hiukseni yltävät lapaluiden alle, ovat kauniit, hivenen luonnontaipuisat ja hyvinhoidetun näköiset ilman päällepäin näkyvää kutinaa. Hiukset näyttävät tätä nykyä hyvinhoidetuilta ehkä suurelta osin sitruunaöljyn ansiosta. Ostin öljyä kampaamosta kun toissakerran värjäyksen seurauksena hiuksista tuli yllättäen todella kovat. Öljy on pehmentänyt hiukset tehokkaasti. Sivelen sitä hiuksiin joka hiuspesun jälkeen.

Miten sinä siirryit harmaisiin? Kuinka se kävi? Minkäikäinen silloin olit? Omia tai naapurin tai tutun tutun kokemuksia? Muualta kuultua, netistä poimittua? Vinkkejä? Vertaistukea? Värjäätkö edelleen ja minkäikäinen nyt olet? Aiotko vakaasti värjätä hiukset hamaan "jonnekin vanhuuteen saakka" vai mietitkö laillani siirtymistä harmaisiin hiuksiin jo alle viisikymppisenä?

66

20085

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
      • Harmaaksi

        No toi on kyllä suht hyvä mut jos ei halua leikata hiuksia kovin lyhyiks. Aika radikaali muutos. No ei tolla Miinallakaan ihan harmaat hiukset ole, ehkä tummanvaaleet?


      • hopeatyvi

        Kiitos ehdotuksesta, kauniisti leikatut hiukset ja sopivat Miinalle hienosti! Samantapainen leikkaus voisi minullekin sopia kunhan ajattelen kampauksen harmaana.

        Kuinkahan paljon työtä lyhyt kampaus vaatii pysyäkseen hyvänä? Geelejä, pöyhintää, föönausta..? Pitkähiuksisena olen tottunut hiusten helppohoitoisuuteen ja harvassa oleviin leikkuukertoihin. Ehkä minua vain jännittää uuden edessä..


      • simsonita
        hopeatyvi kirjoitti:

        Kiitos ehdotuksesta, kauniisti leikatut hiukset ja sopivat Miinalle hienosti! Samantapainen leikkaus voisi minullekin sopia kunhan ajattelen kampauksen harmaana.

        Kuinkahan paljon työtä lyhyt kampaus vaatii pysyäkseen hyvänä? Geelejä, pöyhintää, föönausta..? Pitkähiuksisena olen tottunut hiusten helppohoitoisuuteen ja harvassa oleviin leikkuukertoihin. Ehkä minua vain jännittää uuden edessä..

        Anteeksi,
        en ymmärtänyt aloittajan ongelmaa (paitsi allergiaoireet hiusväreistä).
        Olen luonnonvaalea,pitkähiuksinen, mutta jo vuosia ollut harmaita ja valkeita hiuksia, jotka mielestäni vain elävöittävät; kiiltelevät kauniisti.
        Pesen vain tyven kerran-pari viikossa shampoolla, kuivuvat muuten. Kampaajalla käyn ehkä kerran vuodessa tasaamassa latvoja.
        Saavat rehottaa, niin kauan, kuin elämää riittää. Ystävättäreni masentui menetettyään syöpähoidoissa hiuksensa. Ne eivät ehkä kuitenkaan ole elämän tärkein asia.....


      • MIlitantti Antti

        Miina on nätti vaikka minkä värisenä!!


      • Allilintu
        hopeatyvi kirjoitti:

        Kiitos ehdotuksesta, kauniisti leikatut hiukset ja sopivat Miinalle hienosti! Samantapainen leikkaus voisi minullekin sopia kunhan ajattelen kampauksen harmaana.

        Kuinkahan paljon työtä lyhyt kampaus vaatii pysyäkseen hyvänä? Geelejä, pöyhintää, föönausta..? Pitkähiuksisena olen tottunut hiusten helppohoitoisuuteen ja harvassa oleviin leikkuukertoihin. Ehkä minua vain jännittää uuden edessä..

        Hei Hopeatyvi!

        Olen suorastaan kateellinen hiuksistasi, jotka ovat noin vahvat ja elinvoimaiset, kuten kerroit! Itse olen kuusikymppinen nuorekas, jolla pitkät hiukset alkavat ohentua uhkaavasti, mutta eivät harmaannu (valitettavasti :D). Harmaat hiukset ovat mielestäni värinä upeat, mutta jos hiuksesi muutoinkin ovat elinvoimaiset, niin anna niiden olla upean harmaat!
        Jos kuitenkin haluat vaihtaa väriä hiljalleen, niin värjää luonnonvaaleiksi, EI BLONDEIKSI! Valitse luonnonvaalea väri, vaihda hiljalleen kestoväri samansävyiseen kevytväriin, ja edelleen hiljalleen lähinnä omaa väriäsi lähinnä olevaan kevytväriin ja anna lopulta kasvaa omanlaisesi upea harmaa!
        Älä leikkaa hiuksiasi jos ne ovat noin elinvoimaiset, kuten kerroit. Leikkaa vain latvat!
        Onnea upeista hiuksista! Harvalla nuoremmallakaan on onni sellaisia omistaa!
        Hyvää kevättä!


    • Harmaaksi

      Hei! Sama ongelma täälläkin, ollut nyt noin pari vuotta. Ikää on 55v. En kyllä värjää ns. kestoväreillä vaan kevytväreillä joka lähtee pois 2-3 viikon jälkeen. Minulla myös punertaa hiukset vaikka laitan pelkkää ruskeaa,plääh. Ja en enää nykyisin laita kun juureen, muualta hiukset on sellaset suht vaaleenruskeat ja punertaa myös hieman. Mietin jos kävis kampaajalla laittaan jotain harmahtavia ohuita raitoja pääliosaan niin oisko sitten helpompi vaan antaa juuren kasvaa? Mene ja tiedä, ikävä homma kaikkinensa. Niin ja se et jaksaako sit katella itteensä harmaana:) Toivosin myös vinkkejä/kommentteja asiasta jos jollain sellasia ois. Vanhuus ei tule näemmä yksin:D

      • hopeatyvi

        Ennen vanhukset harmaantuivat mutta nykyään hiukset tummenevat mitä vanhemmaksi tullaan.. Jospa ajat tästä vielä muuttuvat ja harmaista hiuksista tulee yhtä tavallinen valinta kuin hiusten värjäyksestä tänään.

        Tuota raidoitusta minäkin mietin pari vuosi sitten. Menin elämäni ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kerran kampaamovärjäykseen. Pyysin mahdollisimman luonnonmukaista värjäystä ja nuoren kampaajan kanssa päädyttiin laittamaan luonnollisen vaaleita raitoja. Luotin kampaajaan, hänen mielestään tyvi kannatti värjätä tummemmksi kuin loput hiuksista. Poistuin sitten kampaamosta tyytyväisenä ja 90 euroa kevyempänä luullen että olin selättänyt ongelman hiusten kanssa pitkäksi aikaa. Lopputulos oli kuitenkin kauhea, totuus värjäyksestä paljastui vasta läheisen kirjaston peilistä hyvässä valossa: tarkkarajainen leveä tummanruskea valtaväylä avautui keskellä päätä vasten vaaleamman ruskeita hiuksia joita elähdytti kullanvaaleat raidat. En kehdannut mennä valittamaan kun niin iloisena ja tyytyväisenä olin lähtenyt kampaamosta ja minulla oli tärkeä meno vielä samana iltana joten suoraan menin lähikauppaan ja ostin tavallista kaupan väriä ja peitin koko 90 euroa maksaneen työn varoen jos edes jotain saisin säilytettyä raidoista. Kyllä, tein väärin niin väärin, mutta onneksi päänahka kesti.

        Sittemmin olen värjännyt vain tyveä ja vain noin kymmenisen minuuttia ennen värin poishuuhtomista olen hieronut tyvessä olevaa väriä muualle latvustoihin mitä väristä vaan on vielä levitettävissä.


      • Allilintu
        hopeatyvi kirjoitti:

        Ennen vanhukset harmaantuivat mutta nykyään hiukset tummenevat mitä vanhemmaksi tullaan.. Jospa ajat tästä vielä muuttuvat ja harmaista hiuksista tulee yhtä tavallinen valinta kuin hiusten värjäyksestä tänään.

        Tuota raidoitusta minäkin mietin pari vuosi sitten. Menin elämäni ensimmäisen ja toistaiseksi viimeisen kerran kampaamovärjäykseen. Pyysin mahdollisimman luonnonmukaista värjäystä ja nuoren kampaajan kanssa päädyttiin laittamaan luonnollisen vaaleita raitoja. Luotin kampaajaan, hänen mielestään tyvi kannatti värjätä tummemmksi kuin loput hiuksista. Poistuin sitten kampaamosta tyytyväisenä ja 90 euroa kevyempänä luullen että olin selättänyt ongelman hiusten kanssa pitkäksi aikaa. Lopputulos oli kuitenkin kauhea, totuus värjäyksestä paljastui vasta läheisen kirjaston peilistä hyvässä valossa: tarkkarajainen leveä tummanruskea valtaväylä avautui keskellä päätä vasten vaaleamman ruskeita hiuksia joita elähdytti kullanvaaleat raidat. En kehdannut mennä valittamaan kun niin iloisena ja tyytyväisenä olin lähtenyt kampaamosta ja minulla oli tärkeä meno vielä samana iltana joten suoraan menin lähikauppaan ja ostin tavallista kaupan väriä ja peitin koko 90 euroa maksaneen työn varoen jos edes jotain saisin säilytettyä raidoista. Kyllä, tein väärin niin väärin, mutta onneksi päänahka kesti.

        Sittemmin olen värjännyt vain tyveä ja vain noin kymmenisen minuuttia ennen värin poishuuhtomista olen hieronut tyvessä olevaa väriä muualle latvustoihin mitä väristä vaan on vielä levitettävissä.

        Hei Hopeatyvi!

        En hoksinut lukea ammattilaisen ohjeita kyselyysi eli Hki 52v. Hän antoi vallan hyviä vinkkejä. Toivottavasti onnistut! Mutta edelleenkin kannatan harmaantumista tavalla tai toisella :D!

        Onnea hiuksillesi ja sitä kevättä!!


    • Hki 52v.

      Pitkä aloitus, mutta vastailen nyt pääpiirteittäin :)

      Aloitetaan siitä hiuspohjan kutinasta, joka omasta mielestäni on ensiksi hoidettava asia. Onko hiusväriallergiasta tehty testi? Hiuspohjan kutina voi johtua hyvinkin moninaisista syistä, mutta ensimmäisenä se tavallisin ja ehkä helpoimmin hoidettava, on hiivasieni. Hiivasieni ärtyy hiuspohjassa helposti erityisesti talviaikaan, mutta innostuu myös esim. antibioottikuurien jälkeen ja milloin mistäkin syystä. Noin pitkäaikaisena kutinana, kuin kerroit, ei mielestäni ole siis kyse väriallergiasta, eikä edes herkkyydestä. Eli ilman mitään ihotautilääkäreitä, ensin apteekkiin, ja Nizoral shampoo kuurina pakkauksen ohjeen mukaan. Koska kutinaa on ollut noinkin kauan, voit huoletta (tarvittaessa) jatkaa kuuria vähän pidempäänkin. Hiivasieneen häätö vaatii monasti muutamankin kuurin, välillä voi pestä normishampoolla ja uusi kuuri peliin heti, kun kutina palaa. Nizoral on ns.lääkeshampoo, ja kuivattaa aikalailla hiuksia, joten hyvä hiustenhoitotuote on tarpeen.
      Jos parikaan kuuria ei tehoa, voi olla syytä käydä näyttämässä ihotautilääkärille. mm. seborrooiseen ekseemaan ei käsikauppalääkkeitä ole, vaan lääkärin on ensin tehtävä diagnoosi.
      Myös hiustenlähtö/oheneminen viittaa hiuspohjan ongelmiin. Naisilla esiintyy lisäksi myös ns. androgeenistä hiustenlähtöä, eli samaan tapaan kuin miesten kaljuuntuminen, naisten hiukset alkavat hormonaalisista syistä harventua nimenomaan pääliosastaan (ei siis esim.niskasta) Tämäntyyppiseen hiusten ohentumiseen ei kaiketi naisille toistaiseksi ole muuta hoitoa, kuin ulkoisesti minoksidiililiuos, jonka käyttöön on sitouduttava loppuelämäkseen, harmi. (esim. Rogaine, apteekista, reseptivapaa) Tämänkin kyllä parhaiten toteaa joko ihotautilääkäri, tai kokenut kampaaja. Hiustenlähdöstä s24 keskustelu löytyy osastosta "terveys > ihotaudit > hiustenlähtö". Palstaa taaksepäin selailemalla löytyy siis naistenkin hiustenlähtöhuolia.

      "Harmaa"; Hiusten harmaantuminen alkaa geeniperimästä riippuen joskus hyvinkin nuorena. Usein myös aikaseen harmaantumiseen liittyy paksu ja hyvä hiuslaatu! Harmaa sinänsä on vähän väärä ilmaisu, silla harmaantuneet hiukset ovat todellisuudessa täysin värittömiä, valkoisia. Harmaa vivahde johtuukin siitä, että seassa on vielä niitä tummia värillisiä hiuksia. Harmaantuneiden hiusten värjäyksessä tyvikasvurajaa saa vähän maltillisemmaksi, kun hiukset värjätään vaaleammalla ja hyvin mattaisella värillä, joka kotiväreissä saattaisi kulkea esim. nimellä "tummanvaalea tuhka/vaalea tuhka" tms. (valitettavasti en näistä kaupan väreistä ole perillä, ammattituotteet kulkevat värikoodein, tyyliin 8-11, 8-12, 8-22...) Pyri kuitenkin valitsemaan väri, jonka nimi viittaa mattaan, tuhkaan. ns. luonnonsävyt sisältävät usein suht paljon lämpöä/punaista, joka on kovassa kontrastissa sen mattaisen harmaantuneen tyvikasvun kanssa.

      Värin poiskasvatus käy varmastikin helpoimmin niin, että hiusten lyhyemmiksi leikkuun yhteydessä tyvi värjätään tuhkasävyllä, ja erityisesti jakauksen kohtaan laitetaan reilusti ohuen ohuita harmaita raitoja (jotka siis värjättynä ovat todellakin harmaita, sinertäviä) Tämä ei välttämättä siis edellytä lyhyisiin hiuksiin siirtymistä, vaan se kriittinen tyvikasvun näkyvin osa sekoitetaan raidoilla. Alla olevat hiukset saavat kasvaa rauhassa väristä ulos, koska tyvikasvu ei sieltä juurikaan näy (ja usein niitä harmaita ei siellä alla niin paljon olekaan)

      Aloitustasi lukiessa totean muuten että hiuksesi kasvavat todella nopeasti, jos kolmessa viikossa on tyvikasvua 1,5cm! Eli jos innostutkin lyhyistä hiuksista, eipä niiden takaisin pitkäksi kasvatustaan ole ongelma :)

      ps. Loppukyselyihisi; Olen 52v. (kampaaja) harmaantuminen taisi alkaa siellä 40v. tienoilla, mutta sitäkin nopeammin. Isäukko meni todella tummasta täysin valkoiseksi ehkä 15 vuodessa, oma perusvärini oli se rotanharmaa suomiväri, joten ensimmäiset valkoiset katosivat sinne hyvin (vaikka tokikin olen koko aikuisikäni värjännyt hiuksiani, seurantaa siis tehty vaan sieltä tyvikasvusta) Nyt juuri tuntuu, että varmaankin värjään sinne sinne hamaan hautaan asti, mutta kovinkin kuparisista väreistä on vuosien varrella siirrytty sinne luonnollisempaan perusvaaleaan (ei siis blondiin) nimenomaan siksi, ettei tyvikasvu erottuisi niin selvästi. Asiahan on niin, että suutarin lapset kulkee ilman kenkiä, ja omaa kuontaloa tulee värjättyä aivan liian harvoin, vaikka toisin saattaisi luulla. "Punapääksi" itseni mieltäen olen kuitenkin edelleen hiukan lämminsävyisessä vaaleassa hiuksessa, kulta/beige suunnalla. Aika näyttää, jos tyvikasvu alkaa mennä isäukon perimän mukaan valkoiseksi, siirtynen tästä vaaleampaan väriin?

      • Hki 52v.

        niin siis,jäi toi hiustenlähtö linkki pois http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4305

        Ja vielä pikkuajatus; Jos se luonnonvärin kasvatus mietityttää, miks et kokeilisi! Jos ei olekaan kiva, saa aina uutta väriä päälle :)
        Kesän tullen värinvaihdos myös käy helpommin, kun ah se ihana aurinko alkaa myös haalistaa sitä värjättyä pituutta.


      • hopeatyvi

        Kiitos, Hki 52v.

        Hiivasienen mahdollisuutta en ollut tullut ajatelleeksi. Minulla on vain jatkuvaa kutinaa, ei hilsettä eikä päänahan punaisuutta, mutta Malassezia-sieni päänahassa silti voi jyllätä. Kooklasin aihetta kutinasta, tässä linkki jossa paljon asiaa:

        http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Hilse-ja-kutina-pois/1059/

        Ehkä kokeilen ehdottamaasi tuhkansävyä kunhan päänahka rauhoittuu. Olen kyllä oudoksunut kaupan värihyllyjen äärellä monet kerrat, että käyttämästäni tummanvaaleasta (sävy 7) hyppäys astetta vaaleampaan onkin sitten sävynä jo tosi vaalea. Ei löydy millään välimuotoa tuon tumman 7:n ja vaalean 8:n välillä. Sävy 7 lupaa tummanvaalean lopputuloksen, mutta minulla se tekee hiuksista järkiään tummanruskeat. Tummanruskeisiin hiuksiin kun sitten laittaa päälle tuon tosi vaalean sävy 8:n, ei se mahda peittää tummia, vaan ainoastaan harmaan tyven, josta tulee tuhkanvaalea loppujen hiusten jäädessä tummanruskeiksi.. ?

        Kotiraidoitustakin voisin uskaltautua kokeilemaan, raidathan kuitenkin peittyvät seuraavalla värjäyskerralla kun tyveen täytyy päästä käsiksi. Folioliuskat ym. värjäyshuput eivät minua innosta kotioloissa, olen tottunut nopeaan ja suorasukaiseen kotivärjäykseen.

        Joskus on hetkiä jolloin näkee hiuksensa oikein kauniina. Sellainen hetki oli yllättäen tänään. Ajattelin että jos hiukset olisivatkin nyt lyhyet ja harmaat, pitäisinkö niistä, vai kaipaisinko takaisin värjättyihin pitkiin hiuksiini.. Naiseus on ihanaa : -)


      • HKI 52v.
        hopeatyvi kirjoitti:

        Kiitos, Hki 52v.

        Hiivasienen mahdollisuutta en ollut tullut ajatelleeksi. Minulla on vain jatkuvaa kutinaa, ei hilsettä eikä päänahan punaisuutta, mutta Malassezia-sieni päänahassa silti voi jyllätä. Kooklasin aihetta kutinasta, tässä linkki jossa paljon asiaa:

        http://hyvaterveys.fi/artikkelit/Hilse-ja-kutina-pois/1059/

        Ehkä kokeilen ehdottamaasi tuhkansävyä kunhan päänahka rauhoittuu. Olen kyllä oudoksunut kaupan värihyllyjen äärellä monet kerrat, että käyttämästäni tummanvaaleasta (sävy 7) hyppäys astetta vaaleampaan onkin sitten sävynä jo tosi vaalea. Ei löydy millään välimuotoa tuon tumman 7:n ja vaalean 8:n välillä. Sävy 7 lupaa tummanvaalean lopputuloksen, mutta minulla se tekee hiuksista järkiään tummanruskeat. Tummanruskeisiin hiuksiin kun sitten laittaa päälle tuon tosi vaalean sävy 8:n, ei se mahda peittää tummia, vaan ainoastaan harmaan tyven, josta tulee tuhkanvaalea loppujen hiusten jäädessä tummanruskeiksi.. ?

        Kotiraidoitustakin voisin uskaltautua kokeilemaan, raidathan kuitenkin peittyvät seuraavalla värjäyskerralla kun tyveen täytyy päästä käsiksi. Folioliuskat ym. värjäyshuput eivät minua innosta kotioloissa, olen tottunut nopeaan ja suorasukaiseen kotivärjäykseen.

        Joskus on hetkiä jolloin näkee hiuksensa oikein kauniina. Sellainen hetki oli yllättäen tänään. Ajattelin että jos hiukset olisivatkin nyt lyhyet ja harmaat, pitäisinkö niistä, vai kaipaisinko takaisin värjättyihin pitkiin hiuksiini.. Naiseus on ihanaa : -)

        Palaan sen verran vielä, että mattasävy usein näyttää tummemmalta, kuin lämmin kultainen sävy. Eli jos käyttämästäsi värituotteesta mattasävy löytyy pohjalta 8, kokeile ihmeessä sitä. Mahdollista on toimia myös niin, että sekoitat 1:1 sekä tummuutta 7, että tummuutta 8. Suljet avatut putkilot huolellisesti. Vain toisen paketin hapete siis käytetään, toinen jää avaamattomana odottamaan seuraavaa värjäyskertaa. Seuraavalla kerralla siis käytät edellisten värien puolikkaat ja sen avaamattoman hapetteen (kulkeeko nimellä kehite tms. kotiväreissä?) Suosittelen myös jatkamaan värjäystä niin, että värjäät vain sen tyvikasvun (levittämättä väriä siis ollenkaan sinne jo värjättyyn pituuteen!) Ensimmäisen vaaleammalla värjäämisen jälkeen väriero näkyy harmittavasti, mutta toisella kerralla jo alkaa kadota, kun vaaleampaa onkin tyvessä jo 3-4cm ja latvaosakin on siinä samalla itsekseen haalistunut.

        Sitä raidoitushommaa en suosittele kotityönä ollenkaan. "Parinkarvan ohuenohuet" (ja nimenomaan harmaat, luonnollisesti muuhun hiusmassaan sekoittuvat) raidat näyttää olevan monelle ammattilaisellekin haastavaa... saanen tästä kolleegojen vihat niskaani, mutta niin saan jo siitäkin, että neuvon kotivärjäyksissä :) Olenpahan tässä jo melko pitkän hiuskokemukseni aikana huomannut, että ne kotona värjääjät tekevät sen jokatapauksessa, niin tehköön sitten mahdollisimman hellästi ja hyvin! Mieluummin itsekin leikkaan ja muotoilen hyväkuntoisia asiallisesti värjättyjä hiuksia, kuin jotain värinpoistoilla tms. räjäytettyä kaikenkirjavaa takkua...

        Hoida tosiaan se hiuspohja ensin kuntoon :) Ja jos jaksat suhrata vähän ylimääräistä, kokeile ensin vaikka sitä 7-8 sekoitusta. Mattasävyt kulkevat numerokoodeiltaan hiukan eritavalla erimaalaisissa tuotteissa, mutta usein värin nimi kertoo tuhkasta.


      • hopeatyvi
        HKI 52v. kirjoitti:

        Palaan sen verran vielä, että mattasävy usein näyttää tummemmalta, kuin lämmin kultainen sävy. Eli jos käyttämästäsi värituotteesta mattasävy löytyy pohjalta 8, kokeile ihmeessä sitä. Mahdollista on toimia myös niin, että sekoitat 1:1 sekä tummuutta 7, että tummuutta 8. Suljet avatut putkilot huolellisesti. Vain toisen paketin hapete siis käytetään, toinen jää avaamattomana odottamaan seuraavaa värjäyskertaa. Seuraavalla kerralla siis käytät edellisten värien puolikkaat ja sen avaamattoman hapetteen (kulkeeko nimellä kehite tms. kotiväreissä?) Suosittelen myös jatkamaan värjäystä niin, että värjäät vain sen tyvikasvun (levittämättä väriä siis ollenkaan sinne jo värjättyyn pituuteen!) Ensimmäisen vaaleammalla värjäämisen jälkeen väriero näkyy harmittavasti, mutta toisella kerralla jo alkaa kadota, kun vaaleampaa onkin tyvessä jo 3-4cm ja latvaosakin on siinä samalla itsekseen haalistunut.

        Sitä raidoitushommaa en suosittele kotityönä ollenkaan. "Parinkarvan ohuenohuet" (ja nimenomaan harmaat, luonnollisesti muuhun hiusmassaan sekoittuvat) raidat näyttää olevan monelle ammattilaisellekin haastavaa... saanen tästä kolleegojen vihat niskaani, mutta niin saan jo siitäkin, että neuvon kotivärjäyksissä :) Olenpahan tässä jo melko pitkän hiuskokemukseni aikana huomannut, että ne kotona värjääjät tekevät sen jokatapauksessa, niin tehköön sitten mahdollisimman hellästi ja hyvin! Mieluummin itsekin leikkaan ja muotoilen hyväkuntoisia asiallisesti värjättyjä hiuksia, kuin jotain värinpoistoilla tms. räjäytettyä kaikenkirjavaa takkua...

        Hoida tosiaan se hiuspohja ensin kuntoon :) Ja jos jaksat suhrata vähän ylimääräistä, kokeile ensin vaikka sitä 7-8 sekoitusta. Mattasävyt kulkevat numerokoodeiltaan hiukan eritavalla erimaalaisissa tuotteissa, mutta usein värin nimi kertoo tuhkasta.

        Kiitos toistamiseen, HKI 52v.

        Olet jakanut kallisarvoista tietotaitoasi. Otan neuvoistasi vaarin.

        Toivotan sinulle paljon tyytyväisiä asiakkaita ja työniloa kampaajana!


    • lifemocker

      harmaat/hopeat on cool!

      • hopeatyvi

        Kiva kuulla!

        On iso asia kelvata toiselle sellaisena kuin on, mutta kelvatapa vielä itselle! Se olisi enemmän mitä 50-v lahjaksi voisin toivoa. Hyvät toiveet ovat aina toivomisen arvoisia.


      • lifemocker
        hopeatyvi kirjoitti:

        Kiva kuulla!

        On iso asia kelvata toiselle sellaisena kuin on, mutta kelvatapa vielä itselle! Se olisi enemmän mitä 50-v lahjaksi voisin toivoa. Hyvät toiveet ovat aina toivomisen arvoisia.

        itse arvostan sitä luonnollisuutta


    • ........

      päänahan kutina kannattaisi yrittää hoitaa, johtuuko suoraan aineista vai onko kyseessä jokin muu päänahkaa ärsyttävä tila (tytär sai hirveän kirvelyn kun on psoriaatikko).

      Hiusten väriongelman ratkaisuksi värinpoisto ja värjäys lähelle luontaista omaa harmaata sävyä, työkaveri teki noin kun kyllästyi värjäyskierteeseen. Toinen työkaveri raidoitti harmaalla ruskeaksi värjättyä hiustaan, nyt on jo harmaa kasvu voittamassa ruskean värjätyn. Puolisoni hiukset ovat harmaantuneet nyt 13 vuotta, ehkä 2/3 harmaana ja vielä ruskehtavaakin näkyy. Itse värjäilen vielä ruskeaksi, välttelen punaisia/lämpimiä sävyjä. Kyllä juurikasvun välillä erottaa hyvinkin mutta vielä hallittavissa.
      Hiukseni ovat lyhyet ja mielestäni helpot: pesun jälkeen kuivaan föönillä ja pyöröharjalla (en valuvan märkinä vaan kunnolla pyyhekuivina), laitan Redkenin vaahtoa tai Sebastianin Potion 9 -muotoiluvoidetta. Hyvä leikkaus auttaa kampausta pysymään kuohkeana, vähintään 8 viikon välein on leikattava, 6 viikkoa oli ihanne mutta en ikinä muista varata aikaa niin nopeasti.

      • hopeatyvi

        Kiitos väriongelmien ratkaisujen jakamisesta. Mukava kun näitten asioitten kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Mainosten välittämä värjäysonni kun todellakaan ei kerro kaikkea.


    • rööriroope..

      kyllä nainen on kaunis harmaine hiuksineen, kun se vaan on alitettu hyvin, sehän on kuin saunan uuni, mitä vanhempi sen kovemmat löylyt, ei tietty ihan mutta sinne päin!

    • Noitia onko nähty

      Ole oma itsesi ja etköhän keksi jonkun keinon saada oma "hopeinen" värisi. Harmaa on hyvinkin kaunis hyvin hoidettuna. Entäs ne "vanahat" noidat joita näkee aina välillä. Kauheita mustatukkia ja nimenomaan se värjätyllä mustalla tehty tukka on aivan kaamea jo ikä-ihmisellä enkä suinkaan puhu teistä. Kattokaapa muutamia julkkiksiakin, joilla jo jalka melkein tuolla puolen. Kauheita näkyjä. Sit ne pistää vielä silmänsä mustaks ja huulensa punasek. KAMALAA!

    • harmaaksi haluava

      Minä olen kohta 46 v. ja olen oikein ylpeä aina, kun hiukseni harmaantuvat lisää. Koskaan en ole värjännyt hiuksiani. Oikein odotan, että saisin kokoharmaat hiukset! Silti olen olemukseltani ja mieleltäni nuorekas! Siihen päälle vielä hymy huulille... Oma asenne ja suhtautuminen itseen näkyy ulospäin nuorekkuutena, sitä ei harmaat hiukset poista.

    • PA_KA

      Anna harmaiden tulla vaan reilusti esiin, moni yrittää saada purkista harmaata siinä isommin onnistumatta. Itse aloin myös harmaantua alle kolmikymppisenä ja ei oo koskaan häirinnyt varsinkin jos väri on kauniin hopean harmaa. Tosin jäin leskeksi vuosi sitten ja räväytin surun keskellä hiukset kirkaan oranssiksi.jos sinua häiritsee harmaa ja haluat jotain niin raidat toimii koko väriä paremmin myös sen vuoksi ettei aine joudu tekemisiin päänahan kanssa( siis foliolla tehdyt)

    • Voi kaamee

      Hieman on ohuessa ongelmat jos luonnon antama hiusväri pistää pakan noin sekaisin. On ihmisiä, joilla ei edes ruokaa pöytään laittaa ja toinen ei tule juttuun edes allergisoivien hiusväriensä kanssa. Monenlaista ongelmaa.
      Perussetti henkisellä puolella ei ehkä ole ihan iskussaan jos harmaat hiukset aiheuttavat harmaita hiuksia.

      • voi järkky...

        voi kaamee, tällä s24 palstalla otsikkona on hiukset ja niistä palstalla puhutaan. Toisella palstalla on otsikkona autot, ja siellä puhutaa autoista jne. Nälänhätäkeskustelusi eivät siis kuulu hiukset otsikon alle. Miksi luet tätä palstaa?


    • olgamarjaliisa-annik

      Olen 52 ja yli puolet päästä lähes valkeata, takaraivolla vielä hiukan omaa tummaa seassa.
      Lähes vuosi meni, että sain kasvatettua värjäämättömät hiukset. Kyllä oli outo blondi joka peilistä katsoi. Olen luonnostaan melkoisen tumma ja myös tumman ruskeaksi vuosia värjännyt.
      Harmaanvalkoista päätä katselin vuoden ja kas, yhtenä iltana väri vaihtui "omaan" tummanruskeaan. Kyllä helpotti :)
      En ole turhan tarkka ulkonäöstäni, mutta vaalean harmauden koin kyllä todella ennenaikojaan vanhentavaksi.
      Nyt on sitten tyvikasvu riesana :D

    • Minä olen vasta 41 v ja harmaata on ja reilusti. Harmaantuminen alkoi jo ennen kuin täytin 30. Minulla on myös ollut melkein koko aikuisiän pitkä tukka, puoleen selkään. Värjäsin sitä kestoväreillä vähän yli 3-kymppiseksi, mutta sitten kyllästyin. Päätin, että annan hiusteni harmaantua ja olla luonnolliset. Minulla on luonnonkihara, pitkä ja paksu tukka ja päätin olla poikkeus: kovi monella naisella ei näe pitkää, paksua, harmaata kiharaa tukkaa. Melkein kaikki värjäävät ja/tai leikkaavat ikääntyessään hiuksensa lyhyiksi.

      Minulle muutos oli suht helppo, koska lopetin kestovärjäyksen jo silloin kun hiuksissa oli vain muutama harmaa. Tein ensin värinpoiston (tukka blondaantui) ja värjäsin sitten hyvin lähellä omaa sävyäni olevalla ruskealla. Menihän siinä muutama vuosi päästä oman väriseksi, mutta näin se kävi kivuttomasti.

    • harmaus on cool

      Olen 44-vuotias mies ja minullakin on vähän harmaita hiuksia korvien päällä ,mutta olen ylpeä niistä.Niin että alkaa se meikäläinenkin harmaantua pikkuhiljaa,mutta ei se minua haittaa,onpa minulle sanottu,että harmaat hiukset sopivat minulle.

    • Metsämökin tonttu

      Sen kauniinpaa ei olekaan kuin naisella harmaat luonnolliset hiukset. On kuin minkki turkki.

    • ikämuori

      Menet tietysti kampaajalle, ja värjäytät hiuksesi sopivan harmaiksi.
      Juurikasvun väri kertoo ja auttaa kampaajaa.

      Jos sitten haluat palata värikkyyteen niin väriä taas kehään. Minusta harmaa ei tarkoita vanhaa, mutta se harmaantumisen /kaljuuntumisen piilottaminen on vanhuutta, ainakin sillleen "kampaamalla"

      Pahimmillaan allergia voi tuoda aikamoisen "pallopään" sinulle (turvotusta, ihottumaa)

    • harmiharmaa

      Harmaat miehillä on ok ja charmikas lisä mutta naisille ei sitä samaa iloa suoda vaan riesana on kamala ja kallis värjäyskierre. Joo, tietty oma valinta mutta kun työelämä vaatii "nuorekasta" lookia, mikä on ihan älytöntä, koska kyllä ikä aina paljastu tavalla tai toisella ja ihan hyvä niin..

    • Ei taida väripurtilo

      muoria pelastaa. Vaikka pää hehkuisi sateenkaaren värejä, niin kämmenselkä saattaa silti rypistyä.
      Eikö teillä olisi jotain ongelmiakin pähkäiltäväksi:)? Jos luonne vaatii leikkiä ikiteiniä niin kyllä siihen päähän saa väriä lappoa. Eikö tuo värimuutos kuitenkin ole aika luonteva oire ikääntymisestä?

    • PuolikaljuHarmaaHra

      Mä en ymmärrä koko ongelmaa. Ei mitään ongelmaa.

    • 6+15

      Olen nyt 57v ja lopetin värjäyksen 10 vuotta sitten, myös siitä syystä että päänahka kutisi jatkuvasti. Värjäyksen lopetettuani ei ole kutinaa enää ollut. Harmaata pukkaa jo kovasti, mutta onneksi tasaisesti niin, että jotkut ovat luulleet että olen ottanut ohuita raitoja. Hiukseni ovat nyt hiukan alle olkapään ja kasvatus jatkuu, kun kyllästyin myös siihen ainaiseen laittamiseen, nyt on helppo kiepauttaa esim. "hainhampaalla" kiinni ja muutenkin helppohoitoiset.
      Kommentteja kyllä olen saanut värjäämättömistä hiuksistani, mutta olen sitä mieltä että kun itse tykkään niin muiden ei tarvitse tykätä, enkä enää toisten mieliksi väriä päähäni laita.

    • Mikä se Teidän

      ongelmanne oli? Se ei ihan auennut aloituksestanne.

    • Harmaa voi näyttää arvokkaalta. Löytyy sitä elämänkokemusta mitä nuorempien kannattaa arvostaa. Olen nähnyt niin harmaahiuksisia kuin kaljujakin naisia. kauniita ovat silti. Onneksi olemme kaikki erilaisia ja jokaisesta meistä joku on kiinnostunut.
      Tosiaan ne harmaat hiukset muiden joukossa voivat tuoda myös elävyyttä. vertaa ruskeita tai vaaleita raitoja muuten ihan erivärisessä päässä.

    • kuinka usein alottaja värjää hiuksiaan?

      jos meinaan joka viikko laittaa uutta väriä millin juurikasvun takia, on ihan taattu juttu että hiukset kärsii ja lopulta lähtee päästä (itselläni kävi näin yhtenä kesänä ahkeran vaalentelun takia). Ja kyllä ne hiukset itsellänikin kasvaa nopeesti, eikä tummia värejä viitti käyttää koska oma värini on valkonen.

      ja mitä tulee harmaisii hiuksii, niin kyllä sen tietää meistä ihan kaikki täällä että se on normaalia. Noh... ehkä mulla ei vielä näin 21-vuotiaana oo paljon varaa asiasta mainita, mut mainitsempa kuitenkin.

      mutta tosiaan alottajalle (ja kaikille muillekkin ahkerammin hiuksia värjääville)... Mikäli yhtään arvostatte sitä että teillä ylipäätään on hiuksia päässä, älkää värjätkö niitä joka viikko varsinkaan vahvoilla vaalennus-aineilla, koska jokanen värjäys-kerta lyhyen ajan sisällä kuluttaa ja kuivattaa hiusta. Kuivia hiuksia on vaikee elvyttää takasin hyväkuntosiks, joten pitäkää värjäämisen välissä mielellää 2kk väliä (tai pidemmänkin aikaa) jotta hiukset sais vähän *hengitys-tilaakin*

    • 8+3

      Tässä tyrmäävän kaunis nainen harmaine hiuksineen:
      http://www.youtube.com/watch?v=J8QJV3zovkQ

      Itse olen 47-vuotias, enkä ole värjännyt hiuksiani yli kymmeneen vuoteen. Otsa-alue (mm. etuhiukset ja ohimot) ovat harmaimmat, muualta tummanvaalea tukka. Odotan innolla kokoharmaita hiuksia. Mikään ei ole niin kaunista kuin pitkät harmaat tai lumivalkoiset hiukset. Minusta ne eivät vanhenna, vaan tärkeintä on silloin muuttaa ehostuksen ja pukeutumisen väriskaala omiin hiuksiin sopiviksi.

      Youtubessa on myös hyvä video naisesta, joka leikkasi tumman tukkansa ja siirtyi siten harmaaksi. Hän oli siis hetken aikaa lyhyttukkainen, mutta tarkoituksena on kasvattaa se pitkäksi jollainen hänellä on aina ollut. Tällä tavoin hänen ei kuitenkaan tarvinnut tehdä värinpoistoa, joka on aika jytyä tukalle. Valitettavasti en löydä kyseistä videopätkää, mutta se olisi ehkä ollut hyvä esimerkki sinulle ap joka pohdit leikatako vai miten vaihtaa väri. Kyseiselle naiselle muutos mustasta värjätystä tukasta kauniiseen harmaaseen oli pelkästään hyvä ja ehdottomasti nuorentava!

    • hopearaitaa

      Ikää 50 ja lopetin useita vuosia sitten värjäämisen, koska hiusvärit ovat kerta kaikkiaan niin kamalan allergisoivia ja ärsyttäviä!

      Hiukseni ovat pitkät, yli olkapäiden. Odotan innolla kokoharmaata tukkaani, veilä vähän vanhaa rumaa väriä latoissa, joita leikkelen lyhyemmiksi silloin tälllöin.

      Hauskasti tullut sekä tummanharmaata hiusta sinne tänne sekä ohimoille makeat valkeat raidat. Makeammat kuin osasin edes odottaa.

      Kemiallisten aineiden lopettamisen jälkeen hiusten ja päänahan kunto on parantunut huomattavasti. Pesen tuuheuttavalla shampoolla ja hoidan silloin tällöin kookosöljyllä. 50% paremmat kuin värjättynä aikana. Lisäksi alkuperäinen hiusaatuni on suora kuin tikku ja paksu karva - harmaa hius on tuonut enemmän keveyttä ja taipusuutta hiuksiin.

      Ne vanhemmat sukulaisnaisen jotka värjäävät tai valkaisevat hiuksiaan kokevat mun luomutukan kamalana :-D Mutta heillä hiusten kunto on todella heikko, joten ei se valkaistu ohut "mummomainen" haituva ole yhtään nuorekkaampi kuin mun luomulinja. Ehkäpä päinvastoin? Kehujakin olen saanut jo useammalta.

      Itse valmistuin henkisesti niin että luin netistä miten vaarallisia hiusvärit ovat ja googlettamalla kuvia kauniista harmaista hiuksista

      http://pinterest.com/brendayork_art/women-who-rock-the-silver-hair/

    • van Os

      Näinhän se on, akat rupsahtaa vanhetessaan, miehet charmaantuu...

      • näinhän se on juu

        Ja tätä hokee ainoastaan miehet...
        Ja täytyy muistaa että huolimatta siitä, miten he yrittävät tätä vakuutella ja hokea jopa nuorempien metsästyksestään, niitä isoilla ikäeroilla olevia pareja on pari prosenttia kaikista pareista ja alle: eli sorry, mutta ei se charmi katukuvassa muille näy eikä tuloksia suurimmalle osalle tuo.

        Naiset pysyvät yleisesti ottaen kauniimpina pidenmpään, tyylikkäämpinä, parempikuntoisina ja kaikista miehistä ja naisista, myös normaalipainoisina eivätkä edes tapa itseään alkolla ja tupakalla. Lopettakaa itsellenne valehtelu niin elätte pidempään :)


    • 57jgh

      Se mikä väreistä toiseen siirtymisessä mun mielestä kaikilla toimii aina parhaiten on raidat. Koska ne tasoittaa ja auttaa. Sitten pieni lyhennys, koska ne eniten sävyeroa hapsottavat latvat jää pois. Hiuksiin kannattaa laittaa pienesti uusi leikkausmalli, vaaleita raitoja ja muuta väriä alkaa vaalentaa. Jos siis nyt olet värjännyt tummaksi, siirry ensin vaalean ruskeaan ja sitten tumman vaaleaan ja pidä koko ajan mukana vaaleita raitoja.
      ÄLÄ leikkaa hiuksia ihan lyhyiksi, ne vanhentaa ihan sairaasti 90% naisista ja tekee epänaiselliseksi. Lyhyet hiukset sopii ainoastaan niille, kenellä on suuret ja kauniit silmät ja suu (=korostaa), ihan nuorille ja muuten supernaisellisille. Muut näyttää poikamaisilta, vanhoilta tai rekkalesboilta, anteeksi vaan. Polkkatukka pitäisi kieltää lailla. Sellaista ei ole kun "pirtsakka polkka" juuri kenelläkään (ilman tolkutonta laittamista ja työmäärää, mitä kukaan ei sitten tee kuitenkaan!) ja samoin kuin poikatukka, niin se lyhyt permanentattu potta ei tee kenestäkään ainakaan hyvännäköistä.

      Jos päänahka kuivuu, siihen on kosteuttavia aineita vaikka kuinka paljon.
      Lisäksi se sun värin on väärää merkkiä varmaankin sitten.

      Itse en aio värjätä hiuksiani. Hyväkuntoiset on kauniit harmainakin ja tyylikkyyttä voi hakea kampauksilla. Säästyy sitten tuolta siirtymävaiheelta ja jossain vaiheessahan se on itsensä opeteltava hyväksymään :)

    • tyrskytär

      kampaajani sanoi ettei aidon naköistä harmaata edes purkista saa . mitä ihmettäon puhe tuhkan väristä?

      • HKI 52v.

        Kampaajasi on ihan oikeassa. Se aito "harmaa" on siis valkoinen. Yksittäin värillisten hiusten seassa kokonaisuus on "harmaa". Värjäämällä tällaiseen lopputulokseen siis teoriassa pääsisi valkaisemalla yksittäisiä hiuksia riittävän paljon, esim. joka kymmenes hius. Käytännössähän tää on mahdotonta.
        Tuhkaiset sävyt hiusväreissä tarkoittavat ns. mattaväriä, jossa ei siis ole punaista, keltaista ym. lämmintä vivahdetta. Mattavärillä värjätyt hiukset ovat siis tasaisen väriset, mutta kontrasti kasvavaan luonnonväriin, tyvikasvuun, on huomattavasti pienempi, kuin lämpimillä kullanruskeilla ym. värjättynä. Olettaen toki, että se harmaantuva luonnonväri on perussuomi lookkia. Ei siis luonnostaan punahiuksinen.
        Matta/tuhkasävyt sisältävät siis (vähän) sinistä tai vihreää pigmenttiä, jolla esimerkiksi tummanvaalea saadaan näyttämään harmahtavalta.

        Tää on siis ihan perusvärioppia. Jos öljyväripaletin ruskea on liian lämmin/punertava, siihen sekoitetaan vihreää, jotta väristä saadaan tuhkaisempi /mattaisempi/kylmempi ruskean sävy.


    • karvakuontalo2

      Jos aloittaja kerran on nuorekas ja häntä luullaan nuoremmaksi kuin on, niin sehän on vaan hyvä, jos harmaat hiukset hieman "vanhentavat" ja näytät sitten ikäiseltäsi! Keinotekoinen väri harmaantuneella näyttää sen sijaan todella vanhalta ja suttuiselta! itse olen liki 5-kymppinen, mutta hiukseni eivät ole harmaat, vaan lähinnä viljanvaaleat. Olen mielestäni väritön, koska minulle sopisi tummempi, kuparinruskea hiusväri pisamaisen punatukkaiselle sopivan ihonvärini vuoksi. Jos värjään hiuksiani tummemmiksi, alta näkyvä vaaleampi juurikasvu saa aikaan juuri tuon kaljumaisen harhakuvan (kuin hiusten alta näkyisi laajasti kaljua päänahkaa). Olen luonteeltani räväkkä, ja mitätön hiusten väri saa minut näyttämään hiirulaiselta, jota en todella ole. Pari kertaa olen vetäissyt hiukseni todella lyhyiksi, näyttämättä silti rekkalesbolta, mutta en tunne sitä tyyliä omakseni. hiukseni ovat ohuet ja luonnonkiharat, joten vsärjääminen saa ne helposti todella huonoon kuntoon. Olen siis hieman samassa tilanteessa aloittajan kanssa, että pohdin, kuinka lopettaisin värjäämisen, vaikka syy on vain toinen.

    • nuorinainen24

      Ihanaa kun joku osaa olla aito! :-) Hyvää kevään alkua aloittajalle.

    • Tärvelkää vaan

      Jatkuva tukanvärjäys aiheuttaa ennen aikaista tukan harmaantumista! Vanhoissa valokuvissa mummoilla oli tumma tukka vielä 60-70-vuotiaina, nyt järjestään naisilla tukat alkaa harmaantua jo nelikymppisinä.

      Tämä on yleinen, ja varmasti oikeassa oleva havainto, niin yleistä tuttavapiirissäni tukan värjäys JA harmaantuminen on. Sitten tulee pakkokierre, kun on tärvelty tukkansa, sitä on vaan pakko värjätä kun se vaan emempi harmaantuu.

      Itse en ole värjännyt koskaan tukkaani, olen reilusti yli viisikymppinen eikä harmaantumisesta näy merkkiäkään.

      Tukan värjäys on niin myrkyllistä puuhaa - siihen on kuoltukin - etten aio sitä milloinkaan harjoittaa, ellei sitten luonnonväreillä joskus yhdeksänkymppisenä kun minunkin tukka on harmaa.

      Naiset luulee että heidän värjätyt tukat on seksikkäitä ja kauniita, mutta värjätyn pehkon erottaa jo kaukaa epäluonnollisuudessaan. Kaikkein kauheintta on kirkuvat violeteti ja punaruskeat ynnä mustat kuihtunutta keski-ikäisen naamaa vasten.

      • 19 6

        höpöhöpö... samanikäisinä, yhtä nuorina ne harmaantuu miehetkin, joista toistaiseksi aika pieni prosentti on hiuksiaan värjäillyt koko ikäänsä.

        Palatakseni vanhoihin kuviin/vanhoihin aikoihin, ihmisten elinikä kokoajan kasvaa ja kasvaa. Muutama sukupolvi taaksepäin 50 vuotias tosiaan oli se harmaapäinen vanhus.

        Ihmislajikin muuttuu koko ajan, sukupolvi sukupolvelta olemme pidempiä, suurempijalkaisia, vanhempia...


      • rotasta talvioravaks

        Vanhoista haalistuneista mustavalkokuvista on vaikea päätellä totuutta kenekään hiusten harmaantumisesta. Sinun, onnekkaasti harmaantumiselta välttyneen henkilön, suvussa voi olla tuollainen onnekkuusgeeni, josta meillä vähemmän onnekkailla oli nyt ilo kuulla.

        Minun hiukseni alkoivat harmaantua alle 40-vuotiaana, vaikken ollut ihanaa rotanväristä tukkaani värjäillyt.


    • 55 ja nuorekas

      Hei


      On kyllä totta että harma vanhentaa keski-ikäistä.
      Jos kokeilet Herbatint kasvivärejä (Helunanetti.com)? Vetyperoksidi on sieläkin kyllä apuaineena, mutta minulle ei tulee tästä väristä allergiaoireita, kolmen vuoden kokemus käytöstä.

      • 10 10

        vetyperoksidin en ole koskaan kuullut aiheuttavan allergiaa. Muistetaan nyt, että allergia ja herkkä iho on kaksi aivan eri asiaa. Herkällä iholla mietokin vetyperoksidi kirvelee, mutta se ei ole sama asia, kuin allergia. Myöskään ammoniakki ei lie allergisoiva (sitähän muodostuu pissassakin) mutta saattaa kiusata astmaatikon hengitystä ym.

        Vetyperoksidi H2O2 luovuttaa väritapahtumassa toisen happiatomin (hapettaa) jolloin jäljelle jää vettä H2O

        Sensijaan värituotteissa saattaa allergisoida hajusteet, säilöntäaineet, ppd...


    • Sou1

      Kiinnostavaa! Vai ovat tummatukkaiset noita-akkoja ja epänaisellisia.
      Musta tukka voi vanhentaa kuten myös vitivalkea ketätahansa. On olemassa pehmeämpiä sävyjä, jos värjäyttää tukan. Raidat ja huolella valitut sävyt kaunistavat.
      Harmaat tyylikkäästi leikatut hiukset sopivat joillekin yhtä hyvin, joihinkin ihotyyppeihin sopivat tummemmat. Kokonaisuus ratkaisee. Kun hoitaa hiuksensa
      huolella tuskin värit tuottavat ongelmia. Eikä lyhyet hiukset tee poikamaisiksi ja
      perinteiset pitkät myöskään kaunista joka tyyppiä. Yritä löytää tyylisi tai käänny
      etevän tyyliopastajan puoleen. Ovat hiuksesi ohuet tai paksut nykyään löytyy monia
      mahdollisuuksia. Ns.oikea väri kaunistaa oli se harmaa tai muu.

    • vapaaehtoinenruotsi

      Ensimmäiset harmaat tulivat alle 40-vuotiaana.
      Siitä olen pikkuhiljaa harmaantunut lisää,
      mutta en näe mitään syytä harmaiden peittämiseen!
      Minähän olen ikääntymässä, en ole mikään pikkupoika.
      Nyt on tällaiset tyylikkäät ohimoharmaat..
      en todellakaan värjää niitä.

      Naisille harmaus tuntuu olevan suurempi ongelma..

    • Yskobitch

      Elä värillä. It's your only chance to survive from at this world! Rue tory pro!

    • Nuori harmaahapsi

      Minun hiukseni alkoivat harmaantua jo kolmikymppisenä, sen lisäksi olen ikäistäni paljon nuoremman näköinen joten aika vänkä yhdistelmä. Nykyisin olen 45 vuotias eikä hiusten harmaantuminen haittaa lainkaan.. aika moni nainen pitää sitä vain seksikäänä.

    • lady greyhound

      Lopetin värjäämisen noin 59-vuotiaana. Olisi kannattanut tehdä aikaisemminkin: olihan se vaivalloista ja sottavaa hommaa.Nyt, kun siitä on pari vuotta, ja oma tukka on täysin esillä, huomaan, että oman olemuksensa näyttäminen on naiselle melko kova pala. Mutta kannatti. Nyt kiinnitän enemmän huomiota muihin nuorekkuuden ja vireyden puoliin. Näkyvämpi meikki, parempi ryhti, räväkämmät vaatteet, rennompi katse ja persoonallisuuden esille tuominen yleensäkin riittävät siihen, että miehet välistä edelleenkin katsovat "sillä silmällä" ja eivätkä kaupan kassat tunnu minään mummuna pitävän.

      Pelasta päänahkasi ja hiusjuuresi. Käytä laadukkaita ja itsellesi sopivia hiustuotteita, koeta keksiä sellaisia, jotka tuovat hiuksiin kiiltoa ja tuuheutta, mutta estävät "pehkoontumisen" ja vanhusmaisen säkkäryyden. Keksi hassut hatut (ei kukkahattuja!), sensuellit päähuivit, mielikuvitukselliset hiussoljet.

      Monet kehuvat ja kadehtivat harmaita hiuksiani (suurin osa vielä ruskeaa tosin), vaikka itse en vielä jaa heidän ihasteluaan. Rohkaistunut olen kuitenkin.

      Mutta eikö totta tämä: huonosti värjätty juurikasvupehkö apeassa päässä, joka keikkuu huonoryhtisen kaula/hartiavirityksen jatkona kehossa, joka on puettu huonosti istuviin vaatteisiin, ei tee ketään nuorekkaaksi ja kiinnostavaksi.

      Kannattanee siirtyä kesäaikaan harmaiden kasvattajaksi. Voisit leikkauttaa väliaikaisesti lyhyemmiksi. Muuten muutoksessa menee iäisyys. Jos välivaihe kammottaa, laita jonkinlaisia raitoja.

      Usko tai älä: joku voi parinn vuoden päästä ihailla harmaita hiuksiasai!

    • san-alan

      Hei,

      en jaksanut lukea ihan kaikkia viestejä mutta suosittelen Colour B4- värinpoistopaketteja. Niillä ei tehdä tavallista värinpoistoa hiuksista niinkuin useimmilla värinpoistoilla, vaan poistavat pelkästään väriainekertymät.

      Oon 25-vuotias nainen ja värjäsin omat ruskeat hiukseni vuonna 2010 punaisiksi. Sitä vakiolla n. 1 kk välein värjäsin hiukseni uusiksi punaisella yli 2 vuoden ajan. Päässäni oli siis värikerrostumaa reilusti.

      Törmäilin Anttiloissa muutamaan otteeseen noihin paketteihin mutta en koskaan ostanut ja sitten kun aloin etsimään ei niitä mistään enää löytynytkään. Suomesta loppuunmyyty-kokonaan. En tiedä onko tilanne parantunut tästä, toivottavasti. Omat pakettini sain viimein Unkarista kun olin matkalla siellä viime syksynä. Ja muuten puolet halvemmalla kuin suomesta. Suomessa maksavat 16 euroa paketti.

      Aine sihisi omituisesti kun sen oli sekoittanut, ja lämmitti päätä ihan eri tavalla kuin väriaine. Kiepaisin poistoaineen päälle elmukelmua ja pyyhkeen sillä mitä lämpimämpi, sitä parempi tulos. Ei saanut saunassa käyttää, näin jostain luin. Vaikutusaikaa en myöskään muista mutta kaikki informaatio on paketeissa kyllä.

      Ja värihän muuten lähti! Ja kun väri lähtee niin sieltä paljastuu se hiusten tila ennen väriä. Eli jos on tehty raitoja, väripoistoja jne niin nehän sieltä tulee alta koska hiuksesta on silloin otettu väri pois. Mutta ihan mahtava tuote, suosittelen lämpimästi. Saisivat tulla ihan vakkarituotteeksi kauppoihin, Colour B4-paketteja on kahta vahvuutta, itse käytin sitä vahvempaa.

      Kyselkää paikallisista kaupoista ja jos ei löydy niin pyytäkää että hankkivat valikoimiin. Näin saadaan kysyntä suureksi niin että varmasti tulevat takaisin :)

    • Värjää harmaaksi
    • hopearaitaa

      Voi ei, nimim 10 10 :-D

      Sinut on "viherpesty" luulemaan hölmöjä!

      Luepa se INCI-lista, siellä sun Herbatinttisäsi asuu ihan samat pahikset kuin muissakin kestoväreissä. Lue faktat asiantuntijan blogista:

      http://kemikaalikimara.blogspot.fi/2012/09/viherpestya-herbatint-hiusvaria.html

      Allergia ja herkkä iho eivät ole todellakaan sama juttu, jos puhutaan vaikkapa pähkinäallergiasta - pähkinä ei todellakaan "herkistä" herkkäihoista.

      Mutta osa herkistä ihmisistä on ns. kemikaaliherkkiä, joten voimakkaat kemialliset aineet, jotka ovat allergeenejä, ovat myös herkistäviä. Ja hiusväreissä juuri näin on.

      Esim. ammoniakki on syövyttävä aine ja myrkyllistäkin määrästä riippuen siksi sen kehokin virtasssa poistaa. Se aiheuttaa mm. hiusväreissä hengitystieoireita.

      Myös vetyperoksidi sekä ärsyttää ihoa että kuivattaa hiusta.

      Katsopas että kun ottaa faktat selville, saa oikeaa tietoa, mutta sepä lisää tuskaa...

      • Tuutti.

        Luulen että paras tapa siirtyä omaan väriin leikata lyhyeksi jota sitten voi kasvatella haluamaansa mittaan, niin minä tein, mutta muutaman vuoden kun olin harmaana mitta tuli täyteen ja aloitin värjäykset.


    • Ash Blonde

      Minulla oli blondiraidoitetut hiukset varmaan ainakin liki 20 vuotta. Hiljattain kyllastyin ikuisena blondina oloon ja menin kampaajalleni. Han ehdotti ensin, etta laittaisi ohuenohuita raitoja eri vareilla. Sanoin, etta haluankin ihan harmaan! Ash blondeksi han minut maaritteli juurikasvun perusteella ja laittoi sitten kokopaan varjayksen. Nyt olen lahinna tummahko harmaa. Vari sopii paremmin ihooni ja silmiini kuin blondi.
      Luultavasti seuraavissa pesuissa vari hieman haalistuu, mutta ei haittaa.
      Minulla oli harmaata juurikasvussa ja olkapaapituiset, vahvat hiukset, joita en halunnut leikata lyhyiksi (kokeiltu on!). Viihdyn oikein hyvin tassa tuhkasavyisessa harmaassani, miehelta tosin meni pari paivaa ihmetellessa, kenet ja mista on pokannut!

    • Täplä-täti

      Olen luonnonvaalea, kampaaja-asteikolla 9-10 asteen vaalea ja 44-vuotias. Huomasin noin 10 vuotta sitten enimmäisiä, yksittäisiä harmaita hiuksia ja nyt ei tarvitse enää ihan etsimällä etsiä kun niitä löytää. Harmaantuminen sinänsä ei ehkä näy kovin helposti vaaleissa hiuksissa, mutta harmaiden rakenne on kyllä täysin erilainen kuin "nuoruuden hiusten": yhtäaikaa karkea ja veltto. Hiuksia on entistä vaikeampi laittaa, ne suoristuvat samantien. Äitini on harmaantunut "rumasti", eli ei tasaisesti vaan laikuittain ja hänellä osa hiuksista on nyt valkoisia, osa harmaita ja jokin suortuva edelleen oljenvaaleita. Itse haluaisin mieluummin värjätä hiuksiani kuin olla epämääräisen luonnollisen laikukas. En vain yhtään tiedä kannattaisiko ottaa raitoja vai kokoväriä ja jos niin millä sävyllä.

    • ::,

      Olen yli 50v. Hiukseni ovat olleet melkein mustat, karkeat ja paksut. Aloin harmaantua jo yli kymmenen vuotta sitten. Useita vuosia tein kotivärjäystä tummanruskealla. Harmaa tyvikasvu alkoi olla entistä itsepintaisempi, kunnes kampaajana ehdotus pelasti. Aloin laitattaa noin kolmen, neljän kk:n välein hiuksiini aivan ohuita mustia raitoja. Näin tyvikasvu ei ole jyrkkä viiva, eikä seassa olevat harmaat häiritse, päinvastoin kontrasti antaa hyvää terävyyttä. Suosittelen. Hiukset ovat kylläkin kivemmat, mutta hiusöljyn runsaalla käytöllä saan ne pysymään pehmeinä.

    • Ylpeä harmaista

      Olen ollut samassa tilanteessa ja lopetin sävytykset 40 vuotiaana koska harmaa puski niin kovasti läpi. Menin kampaajalle ja hän värjäsi hiukseni harmaiden eri sävyillä raidoittaen. Se toimi hyvin siirtymäbaiheessa ja sen jälkeen ei ole tarvinnut värjätä 15 vuoteen. Väri on kaunis ja kannan sen ylpeänä. Ihmiset kyselevät olenko värjännyt ne harmaiksi. Kun sanon niiden olevan luomua, niin onnittelevat.

    • kiisumi

      Tyttäreni leikkasi hiuksiani ja totesi, että juueikasvu on aiban valkea. Näin 70 täytettyäni. Olen värjännyt vuosia hiuksiani.
      nyt ajattelin, että antas olla
      Valkrat hiukseni ovat kasvaneet. Pidän ne poninhännällä tai soljilla kiinni. Ajattelen, että, hiukseni olivat lapsena valkeat
      nyt olen vanha ja hiukseni ovat taas valkeat.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 4 tuntia töitä kerran viikossa on naisen mukaan liian raskasta

      Tämä ei taija olls lieksalaine vaikka "tuntomerkkiin" perusteella nii vois eppäillä! 🤣 31-vuotias Maya ei kykene tekemä
      Lieksa
      52
      2774
    2. Riikka Purra rosvosi eläkeläiset!

      1900 euron eläkkeestä rosvottiin 350 euroa. Kohtuullista vai? Perussuomalaisia ei enää ole olemassa meille eläkeläisille
      Maailman menoa
      517
      2614
    3. Näytit nainen sanoinkuvaamattoman ihanalta

      En voi unohtaa sinua. Pohdin nyt sinua.
      Ikävä
      48
      1825
    4. Baaritappelu

      Hurjaksi käynyt meno Laffassa. Jotain jätkää kuristettu ja joutunu teholle...
      Kokkola
      31
      1729
    5. Ihastuksesi persoonalliset piirteet ulkonäössä?

      Onko jotain massasta poikkeavaa? Uskallatko paljastaa? Aloitan; todella kauniit kädet ja sirot sormet miehellä.
      Tunteet
      117
      1703
    6. SDP:n kannatus edelleen kovassa nousussa, ps ja kokoomus putoavat

      SDP on noussut Helsingin Sanomien tuoreessa kannatuskyselyssä kokoomuksen ohi Suomen suosituimmaksi puolueeksi. SDP:n ka
      Maailman menoa
      301
      1649
    7. Tappo Kokkolassa

      Päivitetty tänään Iltalehti 17.04.2024 Klo: 15:23..Mikähän tämä tapaus nyt sitten taas on.? Henkirikos Kokkolassa on tap
      Kokkola
      9
      1242
    8. Ketä ammuttu ?

      Ketä sielä Juupajoela ammuttu ei kait mainemies alkanu amuskelemaan , , Kyösti H ?
      Juupajoki
      22
      1072
    9. Nainen, meistä tulisi maailman ihanin pari

      Mutta tosiasiat tosiasioina, on liian monta asiaa, jotka sotivat meidän yhteistä taivalta vastaan. Surulla tämän sanon,
      Ikävä
      54
      1057
    10. Kansaneläkkeiden maksu ulkomaille loppuu

      Hyvä homma! Yli 30 miljoonan säästö siitäkin. Toxia.
      Maailman menoa
      64
      1050
    Aihe