Vapaa Juankoski - todellista keskustelua

Edellinen palsta tuli ilmeisesti täyteen. Jatketaan täällä. Seuraavassa arkistointia jälkipolville, kun Pakka V. kuitenkin jatkaa sensuuriaan omilla sivuillaan :

Alan Miehet Re: "Juankosken kartonki pelastuu" 5.4.2013 23:23
Lukekaa Vapaan Juankosken sivustoja, täällä tiedetään aina kaikki ensin, ja vaikkei tiedettäisikään, niin ollaan aina vastaan. Kuten Pekka V
Ilmianna
Jaa

313 Vastausta


Pekka V toivoo tehtaalle parasta, mutta itse toiminnallaan lyo kapuloita rattaisiin. Potuttaako niin paljon, ettei saa ensimmaisena tietoja. Kaupunginhallituksen kokoukset ovat salaisia, mutta poytakirjat julkisia. Eiko ole Pekka V:lla bulvaaneja tarpeeksi. On se kurjaa, kun ei ole vallan keskiossa, vaikka haluaisi olla. Pitaa sitten palstallaan ruikuttaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Onko nimi Hippi- Heikka tuttu.

Entä vaimonsa Monic.
Ja niiden poika:)
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On mielenkiintoista nähdä, miten tuo toinen Häggblomin saattohoitoyritys Avilon jatkaa toimintaa. Se tehdas on jo kahteen kertaan mennyt konkurssiin. Spekulointia on, että maailman suurimpiin kuuluva alan yritys Lenzing ostaa Avilonin ja starttaa tuotannon vielä tänä suvena.

http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194803056677/artikkeli/voiko avilon viela nousta tuhkista .html

Olisihan se hienoa, jos Juankoskellekin saataisiin joku maailmanluokan yritys omistajaksi eikä näitä piensijoittajia.
Ilmianna
Jaa
Keskustan virallinen ääni uskoo näköjään kartonkiteollisuuden suurimpaan utopistiin, Krister Björkqvistiin todetessaan, että Tecta on jotain suurta ja kartonkimarkkinat ovat kuumat. Tectan aikahan on ajat sitten mennyt ja sen valmistukseen keskittyminen tuo tuotantoteknisiä ongelmia. No eihän Juankoskella kellään ole edellytyksiä arvioida näitä tekijöitä.

Toinen väite, että markkinat ovat kuumat, on täyttä puppua. Taivekartongin hinta on päämarkkinoilla menossa kovaa vauhtia alaspäin. Esimerkiksi UK:n hintakeihitys selviää alla olevasta linkistä:

http://www.euwid-paper.com/news.html?tx_pteuwmarkets_controller_viewGraph[action]=refreshGraph
Ilmianna
Jaa
JuanKoskinen ei pysty välittämään mitään oleellista informaatiota Juankosken hallinnosta. Ovat nytkin täysin pimennossa, mihin tarvitaan 10 miljoonan lainakatto. Yrittävät vielä jarruttaa päätöksentekoa. Nytkin tämä kaupunginhallituksen päätös 10 miljoonan lainakatosta pitää hyväksyttää valtuustolla. Esimerkiksi vuonna 2012 valtuusto kokoontui vain neljä kertaa, joten hitaasti etenee, jos tämä on edellytys tehtaan käynnistymiselle. Voi varmaan Björkqvist hiihdellä edelleen Lapin hangilla.

Pena T on sentään esittänyt oleellisimman kysymyksen eli mihin tarvitaan tämä 10 miljoonan lainakatto. Pekka V:llä ei ole harmainta aavistusta. Selvinnee vasta valtuuston kokoontumisessa. Vapaa Juankoski kehuu aikaansaannoksiaan, mutta on nykyisellään täysin pimennossa ja vailla vaikutusmahdollisuuksia.
Ilmianna
Jaa
Kangasperko haluaa sulkiakin hattuunsa. Ajaa kovasti energiayhtiöiden yhdistämista. Yhdistymällä Kuopion Energia ja Savon Voima nousisivat Suomen viiden suurimman energiayhtiön joukkoon.
Ilmianna
Jaa
Sitten kun vielä mukaan liitetään Juankosken Biovoima Oy, ja ukrainalaiselta Tsernobyl -nimiseltä paikkakunnalta Premium Boardin omistajan suhteiden avulla hankittua, käytöstä positettua koneistusta, synnytetään
Savonmaan Roska, Paska ja Lämpö Oy, joka on alansa suurin, ja jonka ympäristöluvista Vapaat Juankoskiset Pekka V:n ja Pena T:n asiantuntevalla avulla voivat tehtailla valituksia hallinto-oikeuteen, presidentti Putinille ja Pohjois-Korean kansankongressille.
Ilmianna
Jaa
Nyt alkavat järkevät Juankosken vapaat palstalaiset kuten Martti Pohjolainen myöntää, että Juankosken on parasta liittyä Kuopioon. Sen sijaan Pekka V on häpeissään vetäytynyt kuoreensa eikä virka mitään. Sitä se ennenaikainen ehdottomuus teettää. Olisi ollut hyvä pitää Pekka V:n hiukan pienempää melua ja olla soimaamatta palstalaisia, joilla on ollut jo kauan sitten oikea näkemys. Kyllä se on niin, että kauempaa näkee paremmin.
Ilmianna
Jaa
Pekka V kirjoitti minulle aikoinaan:

"Häpeän puolestasi ja jos sivut eivät kiinnosta, kirjoita vaikka suomi24 sivuille, sillä siellä voi löytyä kaltaistasi seuraa, joka vielä kunnioittaa moisia lauseita ja henkisesti köyhää yleistystä".

Minun henkisesti koyha yleistys oli, ettei Juankoskelta loydy tarpeeksi asiantuntemusta kartonkitehtaan bisnekseen osallistumiseen ja konsulttien lausumien ymmartamiseen. No nythan se on nahty.

Edelliset ja nykyiset vallassaolijat tekevat virheita kaiken aikaa. Vapaan palstalaisten suuri virhe on se, etta eivat ole olleet tarpeeksi vakuuttavia paastakseen valtaan. Ja olisivatkohan olleet sen osaavampia. Sanoisin etta pain vastoin.
Ilmianna
Jaa
Konsultit, kuten Rainer Häggblom, puhuvat ympäri ei ainoastaan pieniä kaupunkeja, vaan myös sukuyhtiöitä. Näin suvut valitettavasti menettävät rahojaan kuten pienet kunnatkin. Minä voisin ryhtyä sellaiseksi konsultiksi, joka etsii konsulttien projektien sudenkuoppia. Konsulttien tienestit ovat varmoja, mutta projektien erittäin epävarmoja. Projektien jälkeen jää kunnissa ja suvuissa muhimaan voimakkaita ristiriitoja:

http://www.talouselama.fi/uutiset/pieni ja piinattu porssiyhtio neo industrial myy osiaan/a2179364
Ilmianna
Jaa
Syksyllä 2011 Paperi ja Puu -lehdessä oli mm. seuraavaa:

“Hallissa on kartonkikoneen ja päällystyskoneen linjat, jotka voidaan eriyttää, mikä lisää toiminnan joustavuutta”, Björkqvist sanoo. Tehdas tuottaa kartonkia 70 000 tonnia vuodessa, josta yli 90 % menee vientiin.

Nyt sitten Björkqvist on lisännyt toiminnan joustavuutta ja päällystää huhujen mukaan erillisellä päällystyskoneellaan kartonkia, vaikka itse kartonkikone ei käykään. Tämähän on taas jotain teatteria tietämättömille kaupunginisille, jotka nielevät kaikki selitykset. Ei se nyt ainakaan bisnestä ole. Kyllä on Juankoskella todella typerää porukkaa, kun eivät saa toimintaa loppumaan. Jotkut vain valittavat, mutta eivät kykene muuhun.
Ilmianna
Jaa
Kartonkitehtaan toiminnan jatkuminen on olennaista myös Juankoskelle ja Biolämmölle. Kysymys ei olekaan siitä, että pitäisi saada PBF:n toiminta loppumaan, vaan siitä, miten taataan tehtaan toiminna jatkuminen - ja Biolämmön jatkuminen -
mös ensi talvena. Muuten voi tulla holotna kaikille.
Ilmianna
Jaa
On mielenkiintoista katsoa Vapaan Juankosken palstaa ihan ensimmäisistä kirjoituksista lähtien. Pekka V ja kumppanit ovat kehuskelleet asenteella "mitäs me sanottiin". Kuitenkin he kiinnittivät huomiotaan ainoastaan muotokysymyksiin ja valittivat niistä. Perusasiahan tietenkin oli ja on tehtaan toiminnan jatkuminen pitemmällä tähtäimellä. Minun mielestä ei ole vielä esitetty sellaista järkevää mallia, jolla toiminta saataisiin kannattavana jatkumaan. Tämän tiedostin heti, kun tulin tietoiseksi tästä hölmöydestä, vaikka en heti kirjoittanut palstalle.

Palstalla oli kuitenkin yksi selväjärkinen, joka oli nimimerkki "Metsäneuvos". Hän uskalsi heti alusta asti sanoa, ettei homma tule onnistumaan. Oli varmaan sitten Juankosken ulkopuolelta, kun ei näytä Juankoskelta sellaista osaamista nyttenkään löytyvvän. Mihinkähän on nimimerkki kadonnut. Joka tapauksessa on aivan turha nytkään haikailla tehtaan toiminnan jatkumisesta. Viimeistään nykyinen yrittäjä on munannut Juankosken mahdollisuudet isomman yritystoiminnan saamiseksi paikkakunnalle. Hiukan voi mainetta parantaa ja jälkiä peitellä muuttamalla Juankosken nimen Kuopioksi.
Ilmianna
Jaa
En ole yli 20 vuoteen käynyt Juankoskella ja sekin oli ensimmäinen ja viimeinen kerta. Tänään kun kävelin Helsingin Pohjoisrantaa ja katselin laivoja, niin silmiin osui m/s Strömsdal ja pelastusrenkaassa oli vuosiluku 1913. Tästä tuli mieleen, että näinhän käy myös kartonkitehtaan koneille, että ne ovat viimein jossain kaukana Euroopasta tai sitten romutettuina. Tämä on tosiasia, jota tietysti juankoskisten on vaikea sulattaa.

Pitäisikin ruveta miettimään sitä, kuinka kauan nyt jakautuva Metso pitää viiratehdastaan Juankoskella, kun Suomesta paperi- ja kartonkikoneet vähenevät. Kyllä tehtaan pitäisi olla lähempänä asiakkaita.
Ilmianna
Jaa
Ei se nyt ole niin, että tehtaan pitää olla lähellä asiakkaita, jos toiminta-ajatus, omistus ja johto on kunnossa. Otetaanpa esimerkiksi vaikka Pankakoski, joka on jos mahdollista vielä enemmän pöpelikössä Juankoskeen verrattuna. Siellä
toimiva pieni kartonkitehdas tuntuu pärjäävän ihan hyvin. Pitäisikö Juankoskelta käydä opintomatkalla Pankakoskella?
Ilmianna
Jaa
Alan asiaa esitti kolme ehtoa Juankosken kartonkitehtaan menestykselle:

1. Toiminta-ajatus

Toiminta-ajatus pitää olla todella hyvin synkronissa konekannan ja koko prosessin kanssa. Pankakoskella on varsinkin toinen kone erittäin erikoinen ja sille on löydetty hyvät tuotteet. Juankoskella konekanta on huonolla tavalla erikoinen eli mm. off-machine päällystys eikä ole jenkkiä. On aika mahdotonta löytää kilpailukykyisiä erikoistuotteita tällaisella konseptilla, joka ei tee laatua ja vaatii työvoimaa kalliin työvoiman maassa. Tecta ei ole enää tarpeeksi erikoinen. Pankakoski tosin vaatii kahdella koneellaan vielä enemmän työvoimaa, mutta tuotteetkin ovat spesiaaleja.

2-3. Omistus ja johto

Pankaboardin omistus on tietäväinen ja varakas. Pääomistana Dermot Smurfit. Johto ja hallitus ovat asiantuntevia. Juankoskelle on vaikeaa löytää enää niin varakasta ja asiantuntevaa omistusta. Asioita tuntemattomat sijoittajaryhmät ovat todella huono pohja. Sellaista ilmeisesti Björkqvist haikailee nytkin, mutta kuka asiantuntija lähtee Björkvistin tai Samorizin mukaan - ei kukaan. Konkurssipesän kanssa voi sitten neuvotella.

Pitää olla pääomistajana alan kokenut kettu, jolla on suhteita moneen suuntaan. Jos nämä kaikki asiat ovat huippukunnossa, voi olla mahdollisuuksia 3-5 tappiollisen vuoden jälkeen päästä plussalle. Kenen rahat kestävät tämän sukelluksen? Näin se on toiminut Pankaboardkin.
Ilmianna
Jaa
Pitää ihmetellä, miksei Pankakoski ja Juankoski ole todellakaan löytäneet toisiaan. Pankaboardin kakkoskone tekee hyvää taivekartonkia, mutta koneen tekniset ominaisuudet rajoittavat pintapainoalueen käytänössä vain yli 300 grammaan neliömetrillä. Juankoskella päästään tehokkaasti tästä alle. Kolmoskoneella puolestaan ajetaan erikoislaatja, puupahveja ja seluupohjaisia tuotteita, joita Juankoskella puolestaan voisi päällystää - esimerkiksi sillä kehutulla Tectalla -
ymäristöystävällisesti ja muovittomasti food service -käyttöön. Ei taida Smurffi olla kaikessa asiantuntija, kun ei ole
ymmärtänyt tällaista kahden tehtaan erikoismahdollisuutta. Kun mukaan vielä heitetään Savon Sellu ja yritysryhmän oma puunhankinta, niin tässä olisi jo konseptia menestykseen.
Ilmianna
Jaa
Alan kettu on oikeassa. Odotellaan Pankaboardin viime vuoden tulosta. Ei ole Demot yhden vuoden hyvalla tuloksella uskaltanut tehda liikkeita. Juankoskelle sellainen yhtyma olisi onnenpotku.
Ilmianna
Jaa
Juankosken itsenäisyyden kiivas kannattaja Pekka V joutuu jo palstallaan alistumaan siihen, että Juankoski liitetään Kuopioon vuoden 2017 alusta. Katsoo kai ansiokseen sen, että vasta sitten. Tämä pitkä siirtymäaikahan on Kuopion etu - ei Juankosken. Saamattomuuttaan on Pekka V antanut Juankosken ajautua tällaiseen tilanteeseen, jossa muut määräävät asiat.

Se on tavallista yritysmaailmassakin, että vahvempi sanoo heikommalle, että pankaa ensin asianne kuntoon, sitten voimme neuvotella liittymisestä. Ei edes kunnon neuvotteluja aloiteta ennen kuin tämä Juankosken nykyinen sotku on jotensakin selvitetty. Ankea ja pitkä odotusaika on tulossa.
Ilmianna
Jaa
Vapailla sivuilla Pekka V avaa keskustelua kunnallispolitiikassa aivan epäolennaisiin Kanki-Kaikkonen asioihin, kun saman aikaisesti Juankosken valtuusto nuiji läpihuutojuttuna yksimielisesti 10 miljoonan lainavaltuutuspäätöksen.
Siitä ei Vapaat sivut sano mitään, vaikka pöytäkirja on luettavissa Juankosken sivuilla.

Ei taida oman kunnan asiat ja äänestäjät enää kiinnostaa, liekö koskaan kiinnostanutkaan kun takkia ja puoluetta on käännelty moneen kertaan. Eikä sitä uutta valtuustopaikkaa varmaakaan tule Kuopiosta...
Ilmianna
Jaa
Eihän se Pekka V ollut edes paikalla tuossa valtuuston kokouksessa.
Ilmianna
Jaa
Eikä ilmeisesti osaa lukea pöytäkirjaa ja raportoida siitä
Ilmianna
Jaa
En ole tullutkaan ajatelleeksi, että Juankosken kartonkitehdas täyttää tänä vuonna 100 vuotta. Sellaistahan aina juhlitaan kovasti. Minkälaiset juhlat Kangasperko ja Björkqvist saavatkaan aikaan?

Seuraava neljän vuoden takainen artikkeli on nytkin ajankohtainen ja siinä on mielenkiintoista ja asiallista tietoa:

http://lehti.kuntatekniikka.fi/sites/default/files/KT0309-PDF-WWW-LQ.pdf
Ilmianna
Jaa
Suomi on surkea maa yritysjohdon mielesta. Pessimismin keskus on Pohjois-Savo. Nailla perustein ei Juankosken tulevaisuus ole haappoinen:

http://www.eva.fi/blog/2013/04/25/eva-analyysi-tulehduksen-oireet-nain-yritysjohtajat-nakevat-suomen-kilpailukyvyn-19-osatekijaa/

Otetaanpa esimerkiksi Honeywell, jonka tuloa Kuopioon on hehkutettu. Veikkaan, etta se supistaa edelleen toimintaansa Suomessa. Tama oli vakava koe. Suomi ei ollutkaan kansainvaliselle yritykselle mikaan paratiisi. Siita onkin tullut parasiitti.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palstan moderaattori ihmettelee, kun ei tarvitse poistaa viestejä. Siinähän ei ole mitään ihmettelemistä, kun kaikki järkevät, hiukankin eriävät mielipiteet poistetaan. Eivät silloin ne ihmiset, kuten esimerkiksi minä, kirjoita palstalle. Sitä paitsi Pekka V:n suulla on minulle palstalla sanottu, että menisin Suomi24 palstalle.

Sanoin jo aiemmin, että keskustelu tuolla palstalla tyrehtyy omaan mahdottomuuteensa. Minusta älyllinen keskustelu on sitä, että esitetään hyvinkin erilaisia mielipiteitä syyllistymättä loanheittoon ja provosoitumatta. Tällainen on kriittistä ja rakentavaa ajattelua, joka voisi johtaa jopa toimenpiteisiin. Sen sijaan sellainen räksytys, jota Pekka V on harjoittanut näivettää keskustelun. Ei monikaan jaksa lukea sellaista toistoa, jossa samoja henkilöitä ja toisarvoisia asioita ylistetään. Ja jos joku heittää poikkipuolisen sanan, niin joukolla puolustetaan johtajan mielipiteitä. Tämähän muistuttaa jo tosiaan Pohjois-Koreaa. Puheet ovat kovia, mutta teot puuttuvat.

Ja on todella typerää laskea noita sivun klikkauksia. Sehän ei sinänsä kerro mitään keskustelun tai palstan arvoista. Voipa olla jopa päinvastoin, että katsotaan, mitä tyhmää siellä on taas sanottu. Kyllä täytyy todeta, että keskustan Juha Sipilä, vaikka onkin uskovainen mies tai ehkäpä juuri siksi, on aivan eri tasolla kuin Juankosken keskustan henkilöt tai heidän vastustajansa. Verrataanpa Sipilää vaikka vain Juankosken uskovaiseen Pekka V:hen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Lainaus ; sivuilta joilla esiimtyy suuuuuuuuuuuria toimitusjohtajia ja yp ja .....
"YLLÄPITO KIITTÄÄ Re: miljoona 300000 sivunlatauksen ylitys 27.4.2013 0:19
TÄMÄ ON VIIMEINEN VIESTI NÄILTÄ SATUILU SIVUILTA ,JUTTUMME OVAT KÄYNEET USKOTTOMAKSI JA KUKAAN EI ENÄÄ USKO NÄIHIN PASKA PUHEISIIN JOITA NÄILLÄ SIVUILLA KERRLOTAAN,
JOTEN LAKKAUTEMME PASKANJAUTAMME TÄHÄN."

KIITOS"

SIVUILLAMME KÄY VAIN YKSI JA SAMA HENKILÖ ERI NIMIMERKEILLÄ LIKI TUHAT KERTAA VUOROKAUDESSA JA JA JA .. "
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Lainaus ; sivuilta joilla esiimtyy suuuuuuuuuuuria toimitusjohtajia ja yp ja .....
"YLLÄPITO KIITTÄÄ Re: miljoona 300000 sivunlatauksen ylitys 27.4.2013 0:19
TÄMÄ ON VIIMEINEN VIESTI NÄILTÄ SATUILU SIVUILTA ,JUTTUMME OVAT KÄYNEET USKOTTOMAKSI JA KUKAAN EI ENÄÄ USKO NÄIHIN PASKA PUHEISIIN JOITA NÄILLÄ SIVUILLA KERRLOTAAN,
JOTEN LAKKAUTEMME PASKANJAUTAMME TÄHÄN."

KIITOS"

SIVUILLAMME KÄY VAIN YKSI JA SAMA HENKILÖ ERI NIMIMERKEILLÄ LIKI TUHAT KERTAA VUOROKAUDESSA JA JA JA .. "
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pekka V kirjoittelee paivittain palstalleen. Sanoo olevansa aikuisopiskelija ja valmistuvansa ihan kohta. Kukahan sen raukan opinnaytetyon joutuu tarkastamaan, kun sen jokaisessa tekstissa on muutama kielioppivirhe.

Otetaanpa esimerkki tamanpaivaisesta, kun on oppinut hienon lainasanan ja kirjoittaa: "kuvittelet olevasi stand up- koomikko". Ei tieda, mihin yhdysmerkki sijoitetaan. No autetaanpa vahan.

"Yhdyssanan alkuosana voi olla useammasta sanasta, kirjaimesta tai numerosta koostuva sanaliitto. Se liitetään jälkiosaan yhdysmerkillä, jonka edessä on välilyönti."
Ilmianna
Jaa
Juankosken kartonkitehtaalla ei ole mitaan mahdollisuuksia kilpailla edes Metsa Boardin kanssa. Normaalituotteissa laatu jaa jatkuvasti jalkeen. Bjorkqvist ei tajua tata, mutta uudet yrittajat ja rahoittajat alkavat tajuta. Pitaisi investoida rutkasti, mutta noin kapeaan koneeseen ei kannata.

https://newsclient.omxgroup.com/cdsPublic/viewDisclosure.action?disclosureId=553542&lang=en
Ilmianna
Jaa
Metso Fabrics aikoo vähentää 25 henkilöä Juankoskella. Tämä on aina oire tulevaisuuden näkymistä. Jossakin vaiheessa sitten lopetetaan tehdas kokonaan.

Suomessa ei metsäklusteri kannata. Kemirakin lopettaa Vaasan toimintansa kokonaan. Valtiovaltakin lyö kapuloita rattaisiin. Mäntyöljykin meinataan luokitella prosessitähteeksi ja polttoaineeksi, kun aiemmin siitä on tehty hyvällä katteella hienoja kemikaaleja vientiin. Alla tietoa Juankosken Metsosta.

http://www.tekniikkatalous.fi/tyo/metso aloittaa ytneuvottelut juankoskella/a520781?service=mobile&page=3
Ilmianna
Jaa
Mäntyöljy on luokiteltu tähteeksi. UPM ja Lappeenrannan projekt kiittää ja kumartaa.
Metsäteollisuus on pelastettu.
Ilmianna
Jaa
Toivottavasti nuo tuet ovat samansuuruiset sekä biopolttoaineille että mäntyöljypohjaisille kemikaaleille. Mäntyöljyteollisuus on pelännyt, että heidän bisneksensä kärsii, jos rajallisesta raaka-aineesta tulee kova kilpailu. Ei ole hyvä, jos kaikkien bisnes menee huonosti, mutta tietenkin erinomaista, jos kaikille riittää jaettavaa.

Mielenkiintoinen yksityiskohta löytyi Linkedinistä. Nimittäin nuori Stas Samoriz on siellä töissä johdon assistenttina. Onkohan johtajan poika? Näin sitä kupataan seisovaa tehdasta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tarkoitin tietenkin Stas Samoriz on töissä Premium Board Finlandilla.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Sensuurisivuilla esitettiin huoli EU:n ruokapakettien jaosta. Nimimerkki
positiivari toivoi vapailta jotain uusia ideoita ikuisen "pitäkää tunkkinne" -jurputuksen sijaan. Kuten esimerkiksi, että ruokapakettien jako hoituisi hyvin Masan kiinteistöjen tiloissa, jossa on paljon vapaata ja itsekin mainostaa ideoita tilojen käytöksi yhteiseksi hyväksi. Ei mennyt kauaa, että sensuri iski tuohonkin kirjoitukseen. On tämä
hirmuista, sanoisi Paasikivi
Ilmianna
Jaa
On se kumma, kun juankoskiset eivät saa aikaiseksi kartonkitehtaan konkurssia. Väärinkäytöskasa lisääntyy, kun keskustellaan Pekkarisen tapaan siltarumpupolitiikasta. Kyllönen on moisen lopettanut ja sanoo suoraan, että rahat riittää vain pääteihin.

Tärkeämpi asia olisi keskustella siitä, miten saadaan Metson työpaikat pysymään. Nyt jo Metso siirtää Tampereelta suodatinkankaiden valmistuksen kokonaan Portugalin tehtaaseensa. On hyvä vertailla, kun nyt on valmistusta molemmissa maissa. Eivät näytä noteeraavan edes maariskiä. Mihinkähän maahan siirretään viirojen valmistus. Nyt on tehdas Juankoskella ja Aasiassa. Euroopassa pitää olla yksi tehdas. Suosittelen Puolaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Samaa juankoskisten saamattomuutta minäkin olen ihmetellyt. Pitäisi olla koossa kaikki pelimerkit konkurssin aikaan saamiseksi, mutta ei kun vaan kituutetaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Liperin tapaus on täysin sovellettavissa JuanKoskisen kirjoitteluun ja erityisesti Pekka V:n valtaan sivustolla. Hän valikoi, mitä sallitaan ja mitä ei. Kyllä nyt pitäisi Juankosken viranhaltijoiden ja luottamusmiesten panna oikeusjuttu vireille, koska uskon, että sivuston kirjoittelu on ollut vielä törkeämpää kuin Liperissä. Saisi lainopin noviisi hiukan harjoitella.

http://www.mtv3.fi/uutiset/rikos.shtml/2013/05/1748777/liperin-johto-saa-isot-korvaukset-nettikirjoittelusta
Ilmianna
Jaa
Lukekaa huominen Karjalainen. Tämä on todella mielenkiintoinen etten sanoisi ennakkotapaus.

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/maakunta/item/28984-paatoimittajalle-ehdollista-ja-105-000-euron-lasku
Ilmianna
Jaa
Liperin Uutiset näyttää olevan asiallinen julkaisu verrattuna JuanKoskisen sivustoon. Nyt olisi aika Juankosken solvattujen laittaa asia heti vireille.

http://www.liperinuutiset.fi/?p=etusivu
Ilmianna
Jaa
Tämä Liperin tapaus on todella mielenkiintoinen. Julkaisija on nimittänyt kirjoituksiaan poliittisiksi satiireiksi. Ei ole tämä kuitenkaan vapauttanut tuomiosta. JuanKoskisen sivuilla ei ole edes tällaista yritetty ja teksti on ollut yhtä loukkaavaa kunnan toimihenkilöitä ja luottamushenkilöitä kohtaan. Enimmäkseen sivustolla onkin parjauksia eikä uusia avauksia tai ehdotuksia näihin kunnan tuhoon johtaviin asioihin. Edelleenkin vain kehumista, että mitä me sanottiin. Saa nähdä mitä ja milloin JuanKoskisen sivusto kommentoi Liperin tapauksesta. Vai uskaltaako kommentoida mitään ja poistaa ulkopuoliset kommentit. Seuratkaapa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Karjalaista ja Liperin uutisia luettuani olen ymmärtänyt että Liperin tuomio tuli herjaukseksi tulkitusita väitteistä jotka eivät ole olleet totta. Teko tuomittiin törkeänä sen vuoksi että herjaukset oli esitetty julkisessa mediassa. Jos samat kirjoitukset olisi esitetty yhden ihmisen mielipiteinä, vaikkakin netissä, tekomuoto ei vättämättä olisi ollut törkeä. Olisi kiintoisaa tietää mitkä väitteet tarkalleen ottaen eivät ole olleet totta. Korvausten määrä oli kyllä ihan kohtuuton. Oikeudessa ei ole tapana maksattaa korvauksia mielipahasta. Nyt päätettiin toisin.

Poliitikkojakin saa arvostella tarvitsematta joutua tuomituksi. Nyt kuitenkin tuomittiin. Ilmeisesti paikkansa pitämättömistä ns. tiedoista, jotka oletettavasti ovat olleet kantajien kannalta jotenkin tärkeitä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vapaan Juankosken sivuilla olen lukenut haukuttavan useita luottamushenkilöitä, kaupunginjohtajaa, Koillis-Savon tuottajaa jne.
Liperin tapauksesta siellä ei varmaankaan puhuta mitään. Mutta seurataan tilannetta.
Ilmianna
Jaa
Lukekaapas huviksenne myös täyteen tulleessa ketjussa
aiemmin vuoden aikana lähetettyjä törkykirjoituksia, jotka tulivat tunnetuilta
Vapaan Juankosken "kynäniekoilta". Siellä punap- paviaanit saivat kyytiä.
Tutkitapyyntöä harkitaan.
Ilmianna
Jaa
Juankoskenkin pitäisi keskittyä omiin vahvuuksiin. Esimerkkiä antaa Tohmajärvi:

http://yle.fi/uutiset/suomalainen_mahlatehdas_povaa_tuotteestaan_uutta_aloe_veraa/6616548
Ilmianna
Jaa
Me veronmaksajat maksamme lisää Avilonin törttöilystä ainakin 6 miljoonaa. Mitenkähän vielä maksetaan Juankosken kartonkitehtaan lopettamisesta. Eivät saa Juankoskella tehdasta konkurssiin. Pelkkiä puheita ja sama konsultti molemmissa. Lukekaa myös kommentit. Tulee mieleen kuinka paljon on esimerkiksi asbestia Juankosken kartonkitehtaalla tai muita ongelmajätteitä.

http://www.valkeakoskensanomat.fi/Uutiset/1194811348390/artikkeli/avilonin kemikaalit pois valtion kustannuksella.html
Ilmianna
Jaa
On se ärsyttävä tuo JuanKoskisen palsta, jolla koko ajan hehkutetaan, kuinka he ovat tienneet kartonkitehtaan asiat alusta saakka. Sehän on pötypuhetta. Ainoastaan P.Tolvanen on tehnyt valituksen takauspäätöksestä. Oleellistahan olisi ollut, ettei tehdas olisi käynnistynyt lainkaan. Vain nimimerkki "Matsäneuvos" tiesi tämän alusta saakka. Alla olevassa lähteessä sanotaan takauksesta mm.:

"Juankosken kaupunginjohtaja Petri Kangasperko kertoo, että Juankosken kaupunginvaltuusto kannatti takauspäätöstä yksimielisesti. Tehtaan arvioidaan työllistävän suoraan 90 henkilöä ja epäsuorasti 50 lisää. Korkeasta työttömyydestä kärsivä Juankoski ottaisi työpaikat mielellään vastaan."

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite/AMLayout&cid=1194671051704&p=1194626430036&packedargs=packedargs=AMArticleCommentThreadDetails%253AmaxPosts%3D40&pagename=KALWrapper

Kun valtuusto päättää yksimielisesti, niin silloin on väärät edustajat valittu. Eikä ole nyttenkään uuden valtuuston aikakaudella mitään hyötyä arvostella ketään, kun ei saada tehdasta edes konkurssiin. Siis edelleen sanon Pekka V:lle, että Juankoskelta ei löydy sellaista tietämystä, jolla voitaisiin päätöksiä kartonkitehtaaseen liittyen tehdä. Todennäköisemmin löytyy Kuopista, jonka asukaspohja on sentään parikymmenkertainen. Siis äkkiä Kuopioon eikä vuosien päästä, ettei hukata valtion rahoja. Ja olisi Pekka V:n keskityttävä kunnan politiikkaan eikä maailmanpolitiikkaan.
Ilmianna
Jaa
Keskustapuolue töppää monissa kunnissa. Keskustaenemmistöiseltä Jalasjärveltä valtio vaatii 35 miljoonan euron takaisinmaksua. Pieniä ovat Juankosken töppäykset tähän verrattuna.
Ilmianna
Jaa
On se kiero tuo Björkqvist, kun maksaa aina vain sen laskun, josta aiheutuisi konkurssi. Elisellekin oli päivätty neljä julkista protestia ja kuinka montahan lienee ei-julkista. Eivät vain saa juankoskiset firmaa konkurssiin. Suojelevat ilmeisesti vastuullisia. Rikoksista puhuvat, mutta eivät saa aikaan rikosilmoituksia. Vetelää ja saamatonta porukkaa, vaikka itseään asiantuntijoiksi kutsuvat. Menevät näköjään aikuisopinnotkin aivan hukkaan.

http://yritys.taloussanomat.fi/protestit/premium-board-finland-oy/helsinki/2377172-1/
Ilmianna
Jaa
Kyllä on Juankosken kartonkitehtaan loppu lähellä. Myös tälle päivälle on kirjattu protesti. Miten nuo tarvikeliikkeet eivät vaadi rahaa ensin tilauksista. Kunnossapitoa ilmeisesti on tehty, kun tarvikkeita on tarvittu.
Ilmianna
Jaa
Kartonkitehtaan käynnistys menee jo naurettavuuksiin. Kestääkö menemättä konkurssiin ennen syksyä?

http://yle.fi/uutiset/juankosken_kartonkituotannon_kaynnistamisesta_tuli_toivottua_pidempi_projekti__mieliala_on_sielta_ja_syvalta/6643228
Ilmianna
Jaa
Toinen naurettavuus juankoskisten "päättäjien" kirjoituksissa on jatkuva New Stromsin kutsuminen apuun. Eikö näille vapaille aikuisopiskelijoille mene päähän, että samanlaisia ulkomaalaisia "yrittelijöitä" sielläkin oli takana, ja Juankosken jälkeen menivät Kiteelle, eivätkä saaneet sielläkään tehdasta käyntiin, kun rahoitus puuttui:

http://yle.fi/uutiset/puhos_boardin_koneita_kaupitellaan_jo/6643235
Ilmianna
Jaa
Loka Laitinen kirjoitti viime kolumnissaan:

"Kepulle on tärkeää, että se saa pitää vallassaan pienet elättikunnat, joiden kustannuksista puolet tulee valtion kassasta. Kepun luonnoton valta perustuu juuri tähän kuntakoneistoon. Se elättää tuhatmäärin kepulaisia kunnanjohtajia ja virkamiehiä. Elättikunnat voivat jakaa koulukyydit, teiden ylläpidon, rakennusurakat jne. omilleen. Sitä eivät edes maailman korruptiotutkijat huomaa."

Olikohan tässä ajateltu juuri Juankoskea?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
http://www.soisalonps.net/vappu2013/photo4.html
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Juankoskella paikallislehden päätoimittajakin jo kyselee kartonkitehtaan tulevaisuudesta kunnallispoliitikoilta. On näköjään pihalla kuin lumiukko. Pekka V vastaa JuanKoskisessa ilman ensimmäistäkään toimenpide-ehdotusta. Olisi jo heti alkuunsa pitänyt estää koko kartonkitehtaan käynnistys. Kun siihen ei ollut kaukonäköisyyttä, niin olisi pitänyt tehdä valtuustoaloitteita, tutkintapyyntöjä ja rikosilmoituksia. Eipä ole näkynyt. Muissa kunnissa on sentään enemmän uskallusta:

Uusikaupunki:
Neljän perussuomalaisen tekemässä valtuustoaloiteessa epäiltiin kaupunginjohtajan jontajankykyjä saada kaupungin talous tasapainoon. Aloitteessa pyydettiin kaupunginhallitusta ”tarkistamaan voiko yli 30 vuotta kaupungin eri organisaatioissa palvellut kaupunginjohtaja tuottaa enää sellaisia rakenteellisia uudistusesityksiä”, joilla talous kääntyisi nousuun.
Aloitteessa todetaan Uudessakaupungissa eletyn ”liian pitkään yli varojen”. kaupungin johtamisen epäonnistuneen, lautakuntatyön merkityksen vähenneen, kaupungin houkuttelevuuden heikenneen ja päätöksentekokulttuurin muuttuneen asiattomuuksiin ja ylilyönteihin saakka.

Heinola:
Kaupunginvaltuusto äänesti va. kaupunginjohtaja Tita Rinnevaaran irtisanomisesta maanantai-iltaisessa kokouksessaan. Irtisanominen sai taakseen määräenemmistön.

Pekka V viimeinkin toimintaa eikä vain mielipiteitä.
Ilmianna
Jaa
Taas JuanKoskisen palstalla ihmetellään, miksi poliisi ei tutki kartonkitehtaaseen liittyviä asioita. Saamatonta prukkaa. Heidänhän juuri pitäisi tehdä valtuustoaloitteita ja tutkintapyyntöjö. Pekka V näyttää olevan aivan saamaton tässä suhteessä. On vasta nyt järjestämässä kokousta aiheesta, kun olisi pitänyt tehdä jo kaksi vuotta sitten.
Ilmianna
Jaa
Olipa Ajankohtaisessa Kakkosessa mielenkiintoinen ohjelma Pyhäjärven kepun ja hyvä-veli -verkoston yhteyksistä. Hyvää hallintotapaa ei todellakaan ole noudatettu. Oli räväkämpi ohjelma kuin MOT Juankoskesta.

Mielenkiintoista on myös Heinolasta erotetun kaupunginjohtajan paluu Pyhäjärven kunnan johtajaksi. Molempien asiat on jo valmiiksi sotkettu. On huomattava, että kepu jyllää Pyhäjärvellä, mutta sossut ja kokoomus Heinolassa.

Ainakin molemmissa paikoissa on puututtu väärinkäytöksiin, mitä Juankoskella ei ole oleellisesti tehty. Ei se ole todellista puuttumista, jos tehdään valituksia menettelytavoista. Porukkaa pitää erottaa, rahareiät pitää tukkia ja rikolliset pitää saada tuomiolle.
Ilmianna
Jaa
Pena T:ssä eikä muissa "vapaissa" ole munaa puuttua väärinkäytöksiin. Turhia valituksia kyllä tehtaillaan.
Ilmianna
Jaa
Kauan kestää kepu-kuntien väärinkäytösten ratkaisut. Jalasjärven kunnan on palautettava ministeriölle lähes 35 miljoonaa euroa laittomia avustuksia:

http://www.jalasjarvi.fi/site?node_id=867&action=show_data&p_id=368&row=3

Kyllä se joutuu Juankoskikin vielä maksumieheksi. Laittomuudet kuitenkin jatkuvat, kun kukaan Juankoskella ei välitä eikä kai ymmärräkään, mitä pitäisi tehdä. Tuhlataan vain yhteiskunnan rahoja. Ei ole ihme, että Suomella menee huonosti. Näitä kepu-Juankoskia on Suomessa kymmenittäin.
Ilmianna
Jaa
Maaningan entinen ja Jalasjärven nykyinen kunnanjohtaja on aiheuttanut molemmissa kunnissa yhteensä kymmenien miljoonien sotkun. Omaisuuttaan on asetettu hukkaamiskieltoon vain alle sadan tuhannen arvosta. Joka tapauksessa tähän pitäisi päätyä myös Juankoskella, mutta Juankosken veijarit lienevät jo siihen mennessä hukanneet omaisuutensa, kun asiat näin pitkittyvät.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/kotimaa/maaningan-ex-kunnanjohtajaa-epaillaan-rikoksista/1340443
Ilmianna
Jaa
Pekka V on viimein tullut siihen tulokseen, että Petri Kangasperkon olisi erottava. Se on taas sitä tavanomaista läpänheittoa, joka ei johda mihinkään. Ei kai se Kangasperko nyt tässä tilanteessa ole niin tyhmä, että vapaaehtoisesti eroaa. Ei niillä referensseillä saane mistään kunnon työpaikkaa. Pysyy varmasti kuin tatti pallillaan. Varma hyvä palkkaus eläkeikään saakka, vaikka joutuisikin erotetuksi.

Jos nykymenoon halutaan muutosta, pitäisi Pekka V:n koota enemmistön vastavoima ja päättää suoraan erottamisesta viivyttelemättä eikä tehdä tuollaisia yhteistyötä raunioittavia ehdotuksia. Pakko olla edelleen aurinkolasit päässä kokouksissa.

Täytyy vielä kerran todeta, että politiikkaan hakeutuu keskimääräistä tyhmempää porukkaa ja pienen paikkakunnan politiikkaan paljon keskimääräistä tyhmempää. Konsultit vie kunnanhallitusta 10-0 ja kunnanhallitus Pekka V:tä 10-0. Ei se kokemus ja viisaus todellakaan kartu lentokoneessa istumalla. Naurettavaa touhua.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palstalla ”petettyjen joukko” kysyy Moro-Pekalta: Mitä siis luottamushenkilöjohto, kuten kaikista asioista tietävä senaattori Pekka V on tehnyt tai aikoo tehdä?

Tähän asialliseen kysymykseen ei Pekka V anna mitään järkevää vastausta, vaan tyytyy panettelemaan kysyjää seuraavasti:

”En ole koskaan jälkiviisastellut, vaan kertonut asiat ajankohtaisesti, joten jouko pettyneitä, olen ja aion tehdä sitä samaa, mitä olen tehnyt aiemminkin-- en jälkiviisastella, vaan pidän samoja puheitani, kuten aiemminkin, kunnes asia valkenee muillekin ja lisäksi käytän enemmän tosiseikkoja, joista olen ajankohtaisesti varoitellut ja kertonut.”

Siis Pekka V ei jälkiviisastele vaan kertoo asiat ajankohtaisesti. Hän tarkoittanee sitä, että kertoo asiat vasta sitten, kun ymmärtää ne itse. Mutta kun ymmärtää niin hitaasti, että kaikki näyttää jälkiviisastelulta. Oli puoltamassa Samorizin tuloa yrittäjäksi ja alkaa hiljalleen tajuta, että se oli virhe. Tämän tajuaminen kesti pari vuotta. Nyt vasta alkaa tajuta, että Kangasperkon voisi ehkä saada jollakin keinolla pois. Ei vain vielä ymmärrä, ettei hän Moro-Pekan kehotuksesta lähde, vaan pikemminkin istuu entistä tiukemmassa virassaan. Milloinkahan raukka huomaa, että keräämällä enemmistön voi miehen erottaa virastaan. Kestää varmaan toiset pari vuotta.

Toinen lainaus on tyypillistä ikuisen opiskelijan uhoa:

”Jotehn Jouko Jälkipettynyt, sinä olet se jälkinenäkäs, jonka mukaan pitää äänestää valtaryhmiä, jotka lupaavat suupielet ruskeina mitä tahansa siansontaa vaalilupauksillaan ja sitten ollaan jälkipettyneitä.
Jos osaisit lukea ja kuunnella tosiseikkoja, voisit ehkäpä jopa joskus uskaltaa äänestääkin oikein.”

Ensinnäkin tuo nimimerkki ei puhunut mitään äänestyskäyttäytymisestään. En minäkään äänestä koskaan kepua, vaikka olenkin sitä mieltä, että Pekka V, tuo takinkääntäjien ja muiden mielipiteiden kopioitsijoiden jälkiviisastelukuningas, loukkaa nimimerkkiä, provosoituu menemään henkilökohtaisuuksiin ja pilkkaa demokratiaa puhumalla siitä, että joku ei äänestä oikein. Kyllä demokratiassa jokainen hyväksytty ääni on äänestetty oikein.

Toinen huomionarvoinen seikka on tuo valtava provosoituminen ja voimasanojen käyttö perimmiltään asiallisen kysymyksen johdosta. Ei tällä asenteella taida Pekka V kerätä paljon ääniä seuraavissa vaaleissa.
Ilmianna
Jaa
Hailuodossakin sentään osataan tehdä aloitteita kuntajohtajan erottamiseksi. Tehkää nyt joku Juankoskellakin, kun Pekka V ei kykene. Saapahan taas sitten jälkiviisastella, miksei tehnyt.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/hailuodossa-puuhataan-kunnanjohtajan-erottamista/632971/
Ilmianna
Jaa
No voi hyvä luoja, nyt siellä uhotaan Heimo Konttisen "siirrosta puolueen (=Persu) johtoon". Voe tokkiinsa, onko Timo Soini saanut kenkää? Ja sitten otetaan kierroksia, että kyllä nyt paikallisosaston uusi sihteeri saa muutoksen aikaan Juankoskella.

tyhjää uhoa ja puhetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
ja se Pekka V mikään kristitty ole. Persujen kätyri. Yhteistyökyvyttömiä pikkusieluja,
vaikka Juankoskella pitäisi tehdä päätöksiä!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Alan odottaa vaaleja kirjoitti:
ja se Pekka V mikään kristitty ole. Persujen kätyri. Yhteistyökyvyttömiä pikkusieluja,
vaikka Juankoskella pitäisi tehdä päätöksiä!
Missä SUURI ja MAHTAVA Muuruveen mies Martti Pohjolainen, suuri ääniharava Juankoskelta, jopa 12 ääntä.
Ei tainnu onnistua kunta- eikä valtakunnanpolitiikka, ei edes oma yritystoiminta, oi SUURI ja MAHTAVA Muuruveen Martti Pohjolainen.
Ei autanut eriävat mielipiteet pöytäkirjoissa eikä valitukset, oi SUURI ja MAHTAVA Muuruveen Martti Pohjolainen.
Oli kallis mies juankoskelaisille ja verom maksajille, oi SUURI ja MAHTAVA Muuruveen Martti Pohjolainen.
Kimpassa seitsämän veljeksen, Pekka, Pentti, Pekka, Pertti, Seppo, Anna ja Heimo, oi SUURI ja MAHTAVA Muuruveen Martti Pohjolainen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vapaan Juankosken kynäniekoille uutinen Savon Sanomista, koskahan joku
heidän solvaamansa luottamus- tai virkamies nostaa vastaavan syytteen.
Ainakin perättömiä lausuntoja lahjonnasta on viljelty...

Ex-kaupunginjohtajaa netissä solvanneelle isot sakot
STT
13:55
Nettikirjoitukset Heinolan ex-kaupunginjohtajasta tulivat kalliiksi 44-vuotiaalle lahtelaismiehelle. Hän sai torstaina Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa liki 4 000 euron laskun Tita Rinnevaaran kunnian loukkaamisesta. Kunkin sanan hinnaksi tuli liki sata euroa.

Mies osallistui Suomi24-palstalla kahdella lyhyellä viestillä keskusteluun Rinnevaarasta helmikuussa, jolloin tämän irtisanominen oli vireillä. Mies tunnusti kirjoittaneensa tekstit humalassa.

Oikeus julisti viestit salaisiksi. Ne sisälsivät ainakin halventavia sanoja sekä kirosanoja. Oikeuden mielestä arvostelu ylitti selvästi senkin rajan, mitä julkisessa virassa tulee hyväksyä.

Rinnevaara saa kärsimyksestä korvausta 2 000 euroa, alle puolet vaatimastaan. Lisäksi tuomittu joutuu maksamaan 20 päiväsakkoa ja oikeuskulut.
Ilmianna
Jaa
Minä voin kyllä todeta, että uusi yritys PBF:n raunioille on huono homma tai ehkä jopa vain virtuaalihomma:

http://yle.fi/uutiset/onko_uusi_elintarvikekartonki_juankosken_tehtaan_pelastus__kukaan_ei_ole_sanonut_etta_olisi_huono_homma/6704132
Ilmianna
Jaa
Mikähän tässä Björkqvistin tiedottamisessa on nyt takana. Se liittynee jotenkin konkurssikähmintään. Voin esittää seuraavia syitä, miksi se ei kannata:

Tecta on jo vanha keksintö, mihin viittaa myös lausuma, että sitä pitää kehittää.

Miksi ei Tectaa tehty ja kehitetty heti alkuunsa?

Kyllä ne kolmioleivät pakataan nyttenkin. Miten saadaan nykyiset tuottajat kilpailtua pois markkinoilta?

Suomalainen paperityöläinen on maailman kallein. Nimenomaan off-machine päällystyksessä tarvitaan paljon työtä.

Muilla on tehokkaita neliasemaisia on-machine päällystimiä, jotka voidaan hetkessä muuttaa Tecta-kartongille ja paljon tuottavammin.

Kunnon barrier-ominaisuudet saadaan verhopäällystyksellä. Kaksoispäällystys barrierin tekemiseen on vanhanaikaista.

Pieni toimija joutuu maksamaan kemikaaleista törkyhintaa verrattuna suureen. Nimenomaan kemikaalikustannus raunioittaa Tecta-bisneksen.

Kapea kone kärsii trimmihäviöistä. Tecta on myrkkyä märässä päässä. Kallis kartonkihylky joudutaan myymään pilkkahintaan.

Krister ei ole osoittanut asiantuntemusta kartonkibisneksessä. Miksi hän näyttää vielä jatkavan. Track-record on surkea. Ei kai mikään rehellinen pankki, kaupunki tai valtion rahoituslaitos anna enää rahaa.

Pieni toimittaja joutuu toimittamaan pieniä tilauksia. Niissä on sekä lajinvaihtokustannukset että logistiikkakustannukset suuret.

Valmisruokien huippu on saavutettu. Nyt ruvetaan kiinnittämään huomiota lisäaineisiin. Miksi kolmioleivät ja kaikki pakatut elintarvikkeet säilyvät niin kauan. No siksi, että niissä on myrkkyjä. Ihmiset alkavat ostaa pakkaamattomia elintarvikkeita lähituottajilta ja tekevät ruokansa yhä enemmän itse.
Ilmianna
Jaa
Menkää nyt kaikki lukemaan ja nauramaanJuanKoskisen sivuja, siellähän on todellisia satusetiä kirjoittamassa asiaa kuten nimim. paparazzi ja P Tolvanen, tässä esim:

Konsultti ja kehitysjohtaja Heikki J.W. Salonen on laatinut ensimmäisen kunnallisvalituksen TECTA Oyjtä vastaan koska Heikin mukaan sellaista tuotetta ja yritystä ei voi olla. Lisäksi Heikin mukaan yrityskauppa on väärin tehty, koska sellaisia rahoja ei voi saada kasaan, ja lisäksi ei ole järkeä ottaa muiden velkoja kontollensa. Metsäteollisuuden toimijoilla pitää olla nimessään sellaisia sanoja jotka viittaavat selkeästi metsäteollisuuteen, esim. Puhos Oy, Avilon Oy, Metsä Oy, Stora Oyj, Yhtyneet Oyj, Serlachius Oyj, Vääräkosken Pahvi Oy tai muu sellainen konsultti Salosen mukaan. Vaikka esim. makkaratehtaat käyttävät viskoosikuoria ei niidenkään nimessä esiinny esim. Visko Oy, Sisco tai Disco Oy vaan nimet ovat selkeästi makkaraan viittaavia kuten Atria, HK Scan ja niin edelleen. Jos ei edes osata käyttää kunnollisia nimiä, ei toivoakaan viidenmiljoonan kunnallistakauksista.

Miten tämä Vapaan Juankosken "keskustelu" edesauttaa tavallisten vernomaksajien tilannetta, Juankosken tulevaisuutta uskottavana paikkakuntana.
Tässähän on kyseessä toinen Kitee, jossa sielläkin oli huuhaa lastulevytehtan käynnistäjiä, kunnes konkurssipesä vihelsi pelleilyn poikki ja nyt tehtaan laitteita puretaan ja myydään maailmalle.
Ilmianna
Jaa
On se kai Samoriz luvannut työllistää porukkaa pari vuotta Juankoskella. Siksi kai on ehkäpä poikansa pannut palkkaa nostamaan. Katsokaapa tästä linkistä:

http://www.linkedin.com/pub/stas-samoriz/54/b21/352
Ilmianna
Jaa
On se alkeellinen tuo JuanKoskisen palsta. Ei mitään sääntöjä. Häirikkökirjoittelua puolet. Ja mikä pahinta: esiinnytään toisten nimimerkeillä. Minäkin aikoinaan - ennen kuin kirjoituksiani alettiin sensuroida - koin sellaista, että esiinnyttiin minun nimimerkillä. Eikö se nyt olisi helppo katsoa IP-osoitteesta ja sisällöstä, jos joku matkii. Pekka V.näkin näyttää useampi henkilö esiintyvän.

Tämä ketju on uusiutunut paljon asiallisemmaksi kuin JuanKoskisen palsta. Se nimenomaan provosoi häiriköintiin, kun kirjoituksia sensuroidaan ja ylläpidetään yhden totuuden palstaa. Ei todellakaan ole Nallen tarkoittama enemmistön diktatuuri vaan vähemmistön.
Ilmianna
Jaa
Krister on huomannut, että konsultithan ne eniten tienaa. Myy vain lisenssejä, työtä ja paperiraportteja. Mutta eipä taida elättää useampaa kuin yhtä henkilöä:

http://yritys.taloussanomat.fi/y/tecta-consulting-oy/espoo/2328077-0/
Ilmianna
Jaa
Näin on. Tunnen monta hyvää konsulttia. Jos he antavat hyvät neuvot, niin tehdas pyörii ja töitä riittää.
Ilmianna
Jaa
On kiintoisaa verrata Pankaboardia PBF:aan. Viime vuonna sentaan Pankaboard teki viela hyvan tuloksen, vaikka se puolittuikin vuodesta 2011. Tama kuvastaa sita, etta ei viime vuosi helppo ollut ja tana vuonna lienee vaikeampaa.

Tata taustaa vasten en kylla sijoittaisi senttiakaan uuteen Tecta Oyj:hin, jonka nimi on jo harkitsematon ja Oyj on pelkkaa vedatysta ja suuruudenhulluutta. Krister on jo nyt munannut itsensa, kun on maininnut J.T.Bergqvistin toimitusjohtajana ja henkilo itse taman kieltaa. Voiko pahemmin mokata tiedotuksen? Kylla on kokeneeksi henkiloksi todella sahlari.

Katselin myos Tectan patentteja. Nehan ovat aivan typeria eika niilla jatkossa ole mitaan arvoa. Patentoidaan mm. se, etta paallystys on off-machine, jolloin raina on kylma ja paallysteen peittokyky hyva. Tamanhan jokainen tietaa, mutta onhan se paljon kilpailukykyisempaa paallystaa on-machine esimerkiksi viidella asemalla, kolme pintaan ja kaksi taustaan. Taustapaallysteet voidaan jopa laittaa kahdella verholla samanaikaisesti. Tassa on aivan sama asia kuin lampoherkan paperin kehityksessa eli yksinkertaistetaan prosessia, kevennetaan tuotetta, mutta saadaan silti erinomainen sulku taustaan ja painettavuus pintaan. Paras peittokyky saadaan nykyisin verhopaallystyksella ja voidaan kayttaa kuumaa pohjapaperia eika nain tuhlata energiaa. Kolme paallystetta pinnassa tuottaa erinomaisen painettavuuden. Kylla se juna meni jo Juankosken ohi etelaan.

http://yritys.taloussanomat.fi/y/pankaboard-oy/lieksa/0920913-4/
Ilmianna
Jaa
Tecta Oyj:n rahoitukseen osallistujista on päällimmäisenä mainittu Emil Aaltosen säätiö. Miten on mahdollista, että hyvämaineisella säätiöllä näin ratsastetaan? Säätiöiden ohjeistuksessa lukee mm:

"Varainhoidon tarkoitus on turvata jäsenen sääntöjen mukainen toiminta nyt ja tulevaisuudessa. Varainhoito täyttää lainsäädännössä asetetut yleishyödyllisyyden edellytykset.

Jäsenen hallitus vastaa siitä, että varat sijoitetaan varmalla ja tuloa tuottavalla tavalla. Varainhoidosta annetaan riittävät ohjeet ja toimintaa valvotaan asianmukaisesti.

Varainhoitoa ohjaa harkitsevaisuus ja pitkäjännitteisyys. Varat pyritään hajauttamaan turvallisiin ja tuottaviin kohteisiin."

http://www.saatiopalvelu.fi/fi/saatioiden-ja-rahastojen-neuvottelukunta/hyva-saatiotapa/
Ilmianna
Jaa
Taloussanomissa on hiukan parempi uutinen Tectasta. Ei ole enää höpötystä Oyj:stä eikä Kristerin osallisuudesta. Muuta höpinää vielä riittää. Tämä kuvastaa, että asia on idea-asteella ja sillä yritetään pitkittää konkurssiin joutumista, että saadaan tuhlattua kaikki rahat.

"Premium Boardin varatoimitusjohtaja Krister Björkqvist on luottavainen rahoituksen suhteen. Hänellä ei ole roolia perustettavassa yhtiössä."

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2013/07/02/juankosken-kartonkitehdasta-heratellaan-miljoonilla/20139194/12
Ilmianna
Jaa
Nyt kun Juankosken Biolämpö on selvästi maksukyvytön, on alla oleva uutinen mielenkiintoinen, koska Petri Kangasperko on viime kädessä Savon Voimankin takana. Tämä on kuin Hjalliksen Jokeri-kaupat. Petri on antanut hyvät neuvot Savon Voiman toimitusjohtajalle. Kenen hyväksi Petri toimii kussakin tilanteessa. Veikkaan että viimein omaksi eduksi:

"Samassa yhteydessä Savon Voima myi 20 prosentin omistuksensa lämpölaitosyhtiöstä Primary Energy Finland Oy, joka kuuluu Premium Boardin vaikutuspiiriin.

– Jatkoimme lämmönostajana. Katsoimme parhaaksi, ettemme jatka kartonkitehtaaseen kytkeytyvässä liiketoiminnassa osakkaana, perustelee siirtoa Savon Voiman toimitusjohtaja Timo Pylvänen."

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/vapo-perii-juankosken-biolammolta-yli-250000-euron-rasteja/1320524
Ilmianna
Jaa
On se ihme kieroilija tuo Björkqvist, kun ei ole vieläkään oman konsulttiyrityksensä tilinpäätös netissä saatavana. Pitäisi toimittaa neljässä kuukaudessa verottajalle eli huhtikuun loppuun mennessä. Eipä ole kuulunut. Jotain outoa on myös kahdessa edellisessä tilinpäätöksessä, kun ovat prikulleen samanlaiset.

http://yritys.taloussanomat.fi/y/uniconsult-ab-oy/helsinki/2265068-8/

Siinä olisi nyt verotarkastuksen paikka.
Ilmianna
Jaa
Kylläpäs tuli kirkon taholta oikea kommentti, kun ehdottavat kristillisen puolueen lakkautusta. Eivät pääsisi kaikki Päivi Räsäset ja Pekka Vatiaiset päästeleen noita aivopierujaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2013071717274487_uu.shtml
Ilmianna
Jaa
Vatiainen tai satianinen, eiköhän tuo ole Pekka V moro. Ja vapailla sivuilla vannoo kymmene käskyn eteen. Hallelujaa KD! Nyt eletään 2000-lukua!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kerropas Pekka V, mitä lakeja aiot rikkoa omantuntosi takia? Miten olisi valehtelu? Panettelu, väärän todistuksen lausuminen? Ettet jopa himoisi toisen omaa...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Taloussanomissa on virheellinen tieto Oy Uniconsult Ab:n tilinpäätöksestä vuodelta 2011. Vuoden 2012 tilinpäätös ei ole vielä käytettävissä, vaikka lain mukaan pitäisi olla.

Yritystelessä on oikea tieto vuodelta 2011. Sen mukaan Krister on vetänyt kai lähinnä PBF:ltä jo vuonna 2011 liikevaihtoa 113 000 eur ja puhdasta voittoa 36 000 eur. Liikevaihto on kasvanut 223 %. Hyvin on saanut menoja firmalleen kuten varmaan päivärahoja asuessaan Lauttasaaressa.

Saa nähdä kuinka paljon on vedätetty oman palkan lisäksi konsulttimaksuja vuonna 2012 konkurssifirmalta. Näin sitä pitää. No pientähän tämä on muihin konsultteihin verrattuna, vai onko nämä rahat kierrätetty Rainerin firman kautta.

http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/oy-uniconsult-ab/taloustiedot/293061
Ilmianna
Jaa
Pekka V, Säyneiseltä, ei edes itse kannata paikallista kauppaa, joka sen sijaan suljetaan eikä moni muukaan kyläläinen, jotak käyvät marketeissa ostoksilla.

Ei kyläkauppaa suljeta, jos paikalline asiaskunta käy ostoksila!

Sitten jeesustellaan PeeÄssän johtajien kommentteja.

Onhan tämä niin kristillistä---
Ilmianna
Jaa
PeeÄssällä on kyvykäs johto, joka toteuttaa tinkimättä strategiaansa. Lakkauttamalla Säyneisten Salen PS tekee hyvin ennakoidun ratkaisun eli lopettaa kannattamattoman bisneksen, kun näkymät ovat edelleen negatiiviset. Muuttotappion lisääntyessä ja teollisten työpaikkojen määrän syöksyessä ei Salella olisi mitään tulevaisuutta.

Näin S-ryhmä antaa mahdollisuuden jollekin, kuten esim. Pekka V:lle, perustaa aidon kyläkaupan laajoine oheispalveluineen. Hyvä PeeÄssä, kun ette tuhlaa voittojamme Säyneisen kansanhuoltoon. On rohkeutta sanoa asiat suoraan, kuten Nalle, kun hän totesi, että oven saranoita kuluttavat asiakkaat tuovat pankkiin vain hiekkaa lattialle.

Olisipa kunnan johdossa ollut jo aikoinaan samanlainen näkemys kartonkitehtaasta, mutta ei ole vieläkään mennyt kaaliin eikä myöskään Pekka V:n päähän, ettei kartonkibisnes kannata Juankoskella ja tuskin myöskään viirabisnes.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tässä sitä taas nähdään tämä asioista tietämys. Säyneisen kansanhuolto!!!! Tekisipä mieli täräyttää tähän ihan iso ruma sana. Säyneisläiset taitavat kuitenkin tuhlata rahojaan ruukkilaisten kansanhuoltoon!!!! Kaupan kannattavuudesta kirjoittaja ei taida tietää mitään tai sitä miten kauppaa on hoidettu.
Minkä alan ihminen lienee Alan Oracle. Huono oraakkeli joka tapauksessa. Hänen ajatusmaailmallaan millään ei ole mitään tulevaisuutta. Tyypillinen perusnegatiivinen kaupunkimme keskustan öljysoraa kuluttava tallustaja. Ei liene minkään tuottavan alan yrittäjä. Katkara kansalainenko?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lainaanpa tähän HS:n uutista Sunilasta:

"Elokuussa 2009 Stora Enso ilmoitti sulkevansa koko tehtaan kesään 2010 mennessä. "Se oli rankkaa aikaa", sanoo Helenius.

Marraskuun lopussa 2009 yhtiö ilmoittikin ottavansa aikalisän, ja Sunila käynnistettiin uudelleen ennätysvauhtia. "Meni kuusi päivää, ja sellua tuli taas koneelta", Helenius sanoo. Yleensä tehtaan ylösajo kestää monta viikkoa.

Yli puoli vuotta lomautettuina olleilla oli seitsemän päivää aikaa palata töihin, mutta siinä ei aikailtu. "Ihmiset tulivat heti töihin", Helenius muistelee."

Näin ne seisoneet tehtaat käynnistetään muualla. Juankoskella ei kaksikaan vuotta riitä onnistumiseen. Alkaa epäilyttää, että juankoskisten perimä on hapantunut, kun ihmiset eivät osaa liikkua. Nytkin odottavat säynesläiset, että kauppa ja työt tulevat heidän luokseen, kun eivät älyä itse mennä kauppojen ja työn perään.
Ilmianna
Jaa
Minä luin juuri Pekka V:n kirjoittaman tekstin Detroitin kaupungista. Ihmettelin suuresti, kun tuo aikuisopiskelija oli ruvennut kirjoittamaan järkeviä ja ennen kaikkea sujuvaa ja oikeakielistä suomea. No tarkemmin tutustuttuani huomasin, että sehän oli lainaus Kauppalehdestä. Ainoastaan ensimmäinen ja viimeinen virke olivat Pekka V.n omia ja niissähän olikin sitten useita virheitä. Mitenkähän tuo aikuisopiskelija pystyy läpäisemään tutkintonsa osoittamallaan osaamisella. Olen tosin kuullut, että pohjoisessa pääsee läpi pelkällä sinnikkäällä yrittämisellä, kun proffat eivät jaksa jatkuvasti ojentaa opiskelijaa.
Ilmianna
Jaa
Pekka V on todellinen tuuliviiri. On sanonut puolustavansa isänmaata ja kotipaikkaa henkeen ja vereen ja ollut vakuuttunut, että Juankoskella ja erityisesti Säyneisissä on parasta asua ja elää. Nyt on sitten lähdössä Floridaan. Ei mitään periaatteita ole miehellä, mitä tietysti osoittaa jo tuo opportunistinen puolueesta toiseen loikkiminen. Tarttis tosi tummat aurinkolasit myös syyspimeillä, että kehtaisi näyttäytyä.
Ilmianna
Jaa
Paras uuutinen aikoihin jos Pekka V häipyy Floridaan. Ottais vielä sen ikivalittaja Tollosen mukaansa niin olisi Juankoskellakin asiat paremmin.
Ilmianna
Jaa
On jälleen kerran ihmeteltävä oikeusoppinut Pekka V:tä ja hänen vasallejaan saamattomuudesta. Palstallaan valittelevat, että virkamiehet, luottamusmiehet ja PBF:n johto ovat syyllistyneet korruptioon ja rikoksiin. Yhtään kunnon rikosilmoitusta eivät ole saaneet aikaiseksi – ei virkarikoksista eikä siviilirikoksista. Nytkin vielä ilmeisesti uskoivat, että PBF tosiaan käynnistyy lomakuukauden eli heinäkuun aikana. Lapsellista porukkaa.

Muissa kunnissa tehtaillaan rikosilmoituksia jopa parista kustannetusta lounaasta. Juankoskella ei ilmeisesti ole kirjoitustaitoa eikä uskallusta. Konsultit, johtajat, peitefirmat ja Samorizin eri sukupolvet veloittavat kustannuksia ja vetävät palkkaa konkurssifirmalta ja nauravat partaansa. Miten voivat viranomaiset ja pankit katsella tätä sivusta. Ilmeisesti niiden osalta tappiot ovat pieniä menetyksiä, mutta Juankoskelle miljoonatkin ovat jo isoja rahoja.

Kyllä kannattaa Pekka V:nkin tosiaan häipyä Floridaan katselemaan satelliitin kautta metsätiluksiensa kasvua. On se helppoa, kun on syntymärikas.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Näkyy tuo rikkaus olevan maalista, ei järjellistä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
On turha toivo, että kaupunginhallitus saadaan korvausvastuuseen töppäilyistään. Siksi Pekka V vain kerää pisteitä pussiinsa, mutta ei tee mitään käytännössä. Katsokaapa esimerkkinä Kotkaa:

http://keskustelu.suomi24.fi/node/9645409
Ilmianna
Jaa
Tässäpä mielenkiintoinen lausunto kilpailua vääristävästä tuesta. Olisi pitänyt muidenkin kuin Heikki JW Salosen tutustua tähän. Vaan Juankoskella nyt vain ollaan niin hyväuskoisia, että konsultit retkuttavat 10-0 ja erityisesti Pekka V:tä.

http://ep.kouvola.fi/vanhat/kokous/20122491-3-10717.PDF

...ja tässäpä toinen mielenkiintoinen tapaus, johon voidaan Juankosken tulevan syksyn tapahtumia verrata.

http://www.esaimaa.fi/Online/2013/07/22/Hallimyynnin korvausvastuuta mietitään lisää/2013116043667/4
Ilmianna
Jaa
Mielenkiintoista, että PBF on uusinut sivujaan. Kontakteissa ei ole enää myyntihenkilöstöä. Uutena on tullut Osmo Jahkola, Business Development Director. Eli ei ole enää myytävää vain bisneksen kehittämistä. Onkohan nuo entiset, kallispalkkaiset myyntijohtajatkin nyt kilometritehtaalla? Toivottavasti saavat ansiosidonnaista, kun ovat aikoinaan jättäneet entiset työpaikkansa. Kumman hyväuskoista porukkaa vai olivatko jo saaneet potkut entisiltä työnantajiltaan.

http://www.premiumboard.fi/www/en/contact/index.html
Ilmianna
Jaa
Pekka V pullistelee palstallaan seuraavaan malliin:

"Minä aikuisoikeustieteilijänä tiedän, että virkavalta hoitaa tutkinnat ja syyteharkinnat".

Olisi jo opintojen tässä vaiheessa tiedettävä, ettei virkavalta mitään tutki ilman tutkintapyyntöä, jota hän ei osaa talousrikoksista tehdä. Näin veroillamme kerätyt rahat edelleen vuotavat Juankosken ulkopuolelle niin kuin ovat vuotaneet alusta saakka. Pekka V viljelee hanakkaasti sanaa infantiili, jonka on joskus oppinut. Esitänkin arvoituksen: onko Pekka V itse infantiili, imbesilli vai idiootti.
Ilmianna
Jaa
Pekka V:n pelleilyt jatkuu:

"Muuten en ole aikuisopiskelija, vaan olen tutkija-opiskelijana kahdessa eri Yliopistossa. Toisessa tutkin lakia, erityisesti rikoslakia ja prosessioikeutta ja toisessa julkisoikeutta, erityisesti kuntalakia ja valtiosääntöä. "

Eli opinnoista en tullut valmista, ja nyt vain tutkii, ja vielä kahdessa yliopistossa.

Kyllä sina menee veronmaksajien rahat hukkaan.

Aikuisoikeustieteilijä? Suosittelisin aloittamaan lastenoikeudesta ensin, ja sitten kasvamaan aikuisten tasolle. Infantiili!

Juankosken asioihin ei tällä pelillä tule muutosta!
Ilmianna
Jaa
On se todella hauska veikko tuo Pekka V. Nyt on keksinyt ihan uusia sanoja suomen kieleen kuten aikuisoikeustieteilijä. En ole naurettavampaa termiä tavannut. Ei ole olemassa sanaa aikuistieteilijä ja vielä vähemmän aikuisoikeustieteilijä. Vastakohtahan olisi lapsioikeustieteilijä. Pekalle näyttää olevan tärkeää, että hän on päässyt opinnoissaan jo ihan aikuisten oikeasti tieteilijän tasolle, kun ei kehtaa koko ikäänsä olla aikuisopiskelija nuorten joukossa.

Samassa yhteydessä hän käyttää toisten tekstistä sanaa sepostus, jota ei mikään hakemisto tunne. Miten voi yksi ihminen saada niin monta kielivirhettä tai epäloogisuutta lyhyeen tekstiin. Esimerkiksi sanonta ”erittäin kuivahko” on mahdottomuudessaan huvittava. Voitaisiin sanoa kuivahko tai sitten erittäin kuiva, mutta erittäin kuivahko tarkoittaa, että kirjoittaja häilyy kahden äärilaidan välillä eikä tiedä kumpaa tarkoittaa.

No niinhän se Pekka häilyy aina jopa poliittisen kantansa suhteen laidasta toiseen. Kyllä nyt kannattaisi Pekankin liittyä kepuloisiin, kun siellä on Sipilän kaltaisia bisnesmiehiä ja kannatus nousee kohisten. Hullut papit, Päivi Räsäset ja Pekka itse näivettävät kristillisdemokraattien kannatuksen olemattomaksi.
Ilmianna
Jaa
Pekka V taas palstallaan kehuu itseään, kun huomasi muiden opastamana, ettei PBF:n vakuus ole riittävä. Tämä ei nyt ole paljon nähty. Kun minä sain tietää hankkeesta, oli minulle heti selvää, ettei PBF tule menestymään. Se oli se ydinkysymys eikä vakuuden riittävyys. Niin kuin olen useasti todennut, ei Juankoskella voikaan olla tällaista tietämystä. Eihän se Pekka V vähän aikaa sitten edes nähnyt, että Juankoski liitetään Kuopioon. Riemastui asiattomuuksiin tällaisesta kommentista. Kun on koko ikänsä likinäköinen, niin hoksaa asiat vasta silloin, kun ne ovat jo käsillä ja toiset toteavat.

Nyt sitten jotkut vielä uskovat, että muuttamalla Oy Oyj:ksi asiat voidaan ratkaista. Suomalaiset ja erityisesti Juankoskelaiset ovat todella hyväuskoisia höynäytettäviä. Toivoisin vain, ettei valtio tule taas avokätisesti apuun, vaan Juankoskelaiset saavat itse maksaa töppäilynsä. Ja höynäyttäjiä ovat taatusti kaikki, jotka hyötyivät tästä farssista.
Ilmianna
Jaa
On ymmärrettävää, että Juankoski on yrittänyt ja yrittää työllistää porukkaa väkisin. Kunnan pitää maksaa puolet yli 500 päivää työttömänä olleen työmarkkinatuesta, ellei työtöntä ohjata esimerkiksi tukitöihin, kuntouttavaan työtoimintaan tai kurssille:

http://www.aamulehti.fi/Kotimaa/1194831438508/artikkeli/maara kovassa kasvussa kunnille jo sadan miljoonan sakot tyottomyydesta.html

Mutta ei pidä olla tyhmä ja käyttää sellaisia keinoja, että lopulta menetetään vielä enemmän kuin hyödytään. Tämänhän Juankoski on tehnyt PBF:ää tukiessaan. Ja sen se on tehnyt Vapaan Juankosken edustajien passiivisella tuella, kun eivät ole asiaan kunnolla puuttuneet. Nyt sitten kun monen työttömän lasiin tulee tuo 500 päivää, niin ollaan tosi pulassa. Eikä Pekka V:llä ole mitään todellisia ehdotuksia tulevan varalle. Taitaa aika mennä Säyneisen kyläkaupan näpertelyssä, jolla ei ole työllisyyteen käytännössä mitään vaikutusta.
Ilmianna
Jaa
Paavo Lipponen on tätä mieltä: "Savolaisilla on parhaat edellytykset oppia muita kieliä. Siellä myös arvostetaan sivistystä yleensä. On väärin nähdä ruotsin kielen asema alueellisena kysymyksenä. Itäsuomalaisilla nuorilla pitää olla edellytykset työllistyä valtakunnallisilla ja pohjoismaisilla työmarkkinoilla sekä opiskella muissa pohjoismaissa"

Voihan tuo päteä joihinkin savolaisiin, mutta ei juankoskisiin. Juankoskiset eivät ole oppineet mitään, ainakaan bisneksestä tai kartonginteosta. Jospa olisikin kielitaitoa häipyä ulkomaille meidän muiden veronmaksajien iloksi ja helpotukseksi. Nytkin JuanKoskisen palsta pullistelee kirjoituksia, joissa kilpaillaan, kuka pystyy hauskimmalla tavalla mollaamaan kunnanisät ja poliitikot. Sellainenhan ei johda mihinkään. Ja Pekka V:n sensuuri ei tällaiseen toistoon pure. On siis oletettava, että hän on mukana ja edistämässä tuota hyödytöntä itsekehua ja toisten mollaamista.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pekka V jatkaa pelleilyään! Nyt vedotaan nurkkakuntaisen kyläpolitiikkaan. Painuis nyt sinne Miljoonakämppänsä Floridassa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Savon Sanomat tiedottaa kartonkitehtaasta. Minä en lainkaan ymmärrä, miksi velkojat ovat niin kärsivällisiä ja hyväuskoisia, että lykkäävät PBF:n konkurssin toteutumista. Uskovat siis Kristerin puheisiin. Eihän tuolla uudellakaan konseptilla ole mitään menestymisen mahdollisuuksia.

Mielenkiintoista on, että Samorizia ei saada helposti kiinni. Pakoileeko mies?

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/premium-board-sai-armonaikaa-velkojalta/1363579
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
JuanKoskisen palstalla nyt kiistellään kuka sanoi ja mitä ja kuka oli oikeassa. Minä voin puolueettomana todeta, että Juankosken kaupunginvaltuusto oli yksimielisesti takauksen kannalla. Varsinaiset valtuutetut oli Rainer puhunut ympäri 100-0 mukaan lukien Pekka V:n. Mikä olisi ollut siis oikea vaihtoehto? Se ei olisi ollut New Stroms eikä Castor Plus, vaan joku vakavasti otettava toimija, jos sekään. Juankoskelta nyt ei yksinkertaisesti löytynyt eikä löydy tällaista tietämystä. Raukat ilmeisesti vieläkin luulevat, että joku käynnistää tehtaan.

On se todellakin avutonta toimintaa, kun selvä kuppaus on saanut jatkua vuosikausia. Muissa kaupungeissa olisi jo tehty liuta valtuustoaloitteita ja rikosilmoituksia, mutta Pekka V ei uskalla, vaan tuhoaa Juankosken talouden ja sanoo vain, että oli alun äänestyksen jälkeen oikeassa. Niin, oli oikeassa mistä? Merkityksettömistä valituksista, jotka eivät lisää rahaa kaupungin kassaan, vaan päinvastoin. On aika utopistista kuvitella, että päättäjät joutuvat rahalliseen vastuuseen. Ja ovathan nekin kai juankoskelaisia eli olisi se raha pois Juankoskelta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Ja lisäksi kinastellaan siitä, mitä valituksia ja tutkimuksia Tollonen teki jos niitäkään.

Samassa veneessä olette kaikki, varavaltuutetut, Pekka Veet jne. Paljon porua palstalla, yhtään kunnon tekoa ei ole nähty!
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palstalla hoetaan kaiken aikaa, että kaupungin isä, toisin sanoen Petri Kangasperko, rikkoo jatkuvasti lakeja eli siis tekee rikoksia. Tällainen räkytys johtaa vain Juankoskelta poismuuttoon ja asuntojen arvon alenemiseen eli osuu räkyttäjien omaan nilkkaan. Tätäkö se Pekka V palstallaan haluaa. Onko tärkeämpää olla oikeassa ja menettää omaisuutensa kuin pitää suunsa kiinni ja tehdä rikosilmoituksia, jos näin on.

Palstan porukka vain puhuu ja puhuu, mutta ei ryhdy toimenpiteisiin. Kyllä Kangasperkolla olisi oikeus ryhtyä laillisiin toimenpiteisiin, jos rikoksista syytetään. Pekka V on sen verran lukenut lakia, ettei itse syytä, mutta provosoi apulaisiaan tällaisiin typeriin tekoihin. Ei ole koskaan poistanut tällaisia ilmassa olevia ja onttoja syytöksiä. Ei myy kiinteistöjään, joten arvonalennukset eivät koske häntä itseään. Herääkin epäilys, että antaa vain kiinteistöjen arvojen tippua, jotta voi itse ostaa halvalla. Umpikiero mies.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Muuttaa Floridaan...
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Minä olen päättänyt, ettei Juankoskea tai Pekka V.tä sovi panetella. On nimittäin sellainen kirjoittamaton sääntö, ettei heikointa sovi sortaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
JuanKoskisen palsta on johdateltu aivan väärille jäljille. Oleellinen ei ole tuo takaus ja sen laillisuus. Oleellista on se, että alun perin ei ollut Kristerin ja Valin porukoilla mitään menestymisen mahdollisuuksia. Oli vain yksi nimimerkki, joka näki tämän. Nykyiset mielipidejohtajat puhuvat vain epäoleellisuuksista, joilla ei ole paljon vaikutusta itse asiaan. On tuohon Preium Boardiin hukannut moni muukin rahansa kuin Juankosken kaupunki. Kaikki se tulee koko Suomen veronmaksajien piikkiin. Ja kaikki se on myös vapaan Juankosken tyhmyyttä alun perin ja etenkin myöhemmin, kun eivät ole saaneet junaa pysähtymään. Turha on Pekka V:n öykkäröidä tässä tilanteessa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nyt kun oikeudenkäynnit Premium Boardin takauksesta alkanevat, on syytä tutustua seuraavaan tapaukseen Kaustisilla:

http://www.kho.fi/paatokset/60600.htm

Aikaisempien tapausten perusteella luulisi, että vastuulliset pääsisivät kuin koirat veräjästä, mutta ajat ovat muuttumassa.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palsta on tyhjänpuhujien palsta. Kyllä nyt pitäisi lopettaa omakehu. Kangasperko pitäisi saada erotetuksi, jos kerran on lakeja rikkonut. Muussa tapauksessa saa viiden vuoden työtakuun, kun Juankoski liitetään Kuopioon. Se on taas lähes miljoonan ylimääräinen kustannus Kuopiolle ja Suomen veronmaksajille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Maakuntalehdessä kerrottiin, että Juankoski on joutunut maksamaan takaamansa lainan. Ja tedas on saanut käräjäoikeudelta 3.9 saakka aikaa hoitaa velkomustuomionsa, tai muuten konkurssihakemus saatetaan voimaan. Lisäksi loputkin tehtaan ylläpitohenkilöistä saa kenkää.

vai onko juankoskinen-nettisivut tyhöjäpäiväiset. itse olette, kun ette uskaltaneet muuta kuin jauhaa paskaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Tänään on taas Juankosken kaupunginhallituksen kokous. Siellä ei uhosta huolimatta lausuttane halaistua sanaa kartonkitehtaasta. Pekka V tapansa mukaan lymyää takarivissä, jos on edes paikalla. Näin se vaan menee, ettei JuanKoskisen palstan uhoajat saa mitään konkreettista aikaan, kun eivät ymmärrä kartonkibisneksestä sen enempää kuin kaupunginjohtajakaan. Varmaan vieläkin uskovat ja toivovat, että siitä se kartonkitehdas vielä nousee.

TV:ssä on herätetty henkiin vanha Hegulin valehtelijoiden klubi. Minä luulen, että paras klubi on virtuaalisesti Juankoskella, mutta suurimmat valehtelijat eivät ole paikalla.
Ilmianna
Jaa
Niinhän siinä kävi, ettei Pekka V edes uskaltautunut kaupunginhallituksen kokoukseen. On siinäkin äänestäjiensä pettäjä. Perustyhmää porukkaa tuolla Juankoskisen palstalla. Odottavat vain, mitä tapahtuu eri oikeusasteissa yhden viiden miljoonan takauksen kanssa. Vuosia saa odotella tuossa maailmassa. Sen sijaan todellisuudessa asiat etenevät aivan eri vauhdilla ja etenkin aivan eri mittakaavassa. Viisi miljoonaa on lopultakin pieni summa noissa kartonkitehtaaseen liittyvissä kähminnöissä.

Todellisuuden kannalta onkin oleellista, mitä Juankoskella on tapahtunut ja tapahtuu eikä se, saadanko joku korvaamaan jotain. Ja sitä ei todennäköisesti edes tapahdu. Tapahtuneet asiat ovat kova hinta siitä kysymyksestä, kuka olikaan oikeassa. Tosi lapsellista porukkaa - tosi lapsellista. Oikeudenmukaisuus on lasten ja nuorten keskuudessa ylikorostunut ominaisuus, kun ei tajuta todellisuutta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Pekka V ja muut juankoskelaiset ovat erittäin viisaita ja kuopiolaiset maksavat kaikki perseelleen menneet hommat ja juankoskelaisten 50 miljoonan velat.
Tyhmä on se joka maksaa, ei se joka maksattaa ja nauraa päälle.
Taas kuopiolaisia viedään retkuun ja sehän naurattaa kokouksista poissa ollutta Pekkaa ja muita .
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kunpa maksaisikin kuopiolaiset, mutta kun valtion pitaa avustaa, niin kaikki suomalaiset maksavat savolaisten toppaykset.
Ilmianna
Jaa
Pekka V on erittäin fiksu senaattori: kaupunginhallituksen pöytäkirjan mukaan ei ollut taaskaan paikalla puolustamassa Vapaan Juankoskisten etuja! Mahtoiko olla samaan aikaan hallinto-oikeuden rästitentti Itä-Suomen yliopistossa?
Ilmianna
Jaa
Vieläkään ei Juankoskella ymmärretä, ettei löydy niin ihmeellisiä tuotteita, että pieni kartonkitehdas voisi yksin kannattaa. Eikä myöskään ymmärretä sitä, että niin moni hyötyy pelkästä projektista ja edistää sitä. Etunenässä konsultit ja asianajajat.

Suomesta näyttää isompikin teollinen toiminta häipyvän, kuinka siinä ympäristössä voisi alle 100 000 tonnin yksittäinen kartonkikone erillisine päällystyskoneineen kannattaa. Ja jos sellainen kone kannattaisi jossain, niin miksi juuri Juankoskella. Krister raukka vieläkin luulee, että erillinen päällystyskone on etu, kun se todellisuudessa on suuri haitta.

Nyt kun Suomi on muuttumassa teollisuusyhteiskunnasta palveluyhteiskunnaksi, pitäisi osata nähdä ne riskit, joita kaikki projektiin osallistuvat piilottelevat, koska hyötyvät siitä. Vielä näyttää Pena T:kin haikailevan toisen toimijan perään. Se nyt on vain jo myöhäistä. Olisi pitänyt aikoinaan selkeästi blokata tämä nykyinen yritys, jota ei ole saatu vieläkään kumoon. Minä kun ehdotin yrityksen ajamista konkurssiin heti kättelyssä, niin juankoskelaiset hyökkäsivät joukolla kimppuun puolustaakseen toivotonta yritystä. Eipä ole mokomat enää lausahtaneet halaistua sanaa. Ja ne jotka lausuvat jotain, kehuvat vain olleensa oikeassa. Aika tyhjänpäiväistä keskustelua.
Ilmianna
Jaa
Suomen Kuvalehdelle haluan esittää kainon pyynnön. Kun te olitte ilmeisesti lähes ainoina läsnä Premium Board Finland Oy:n tiedotustilaisuudessa Helsingissä 18. maaliskuuta 2011 ja julkaisitte useita niin komeita kuvia Petristä, Valista ja Kristeristä, niin toivon nyt, että tekisitte samoista asiantuntijoista ja heidän tehtaastaan uuden jutun ja kerrotte tarkkaan, mitä on tuon päivämäärän jälkeen tapahtunut. Muuten tulee mieleen, että teillä oli täysin samat motiivit kuin mainitulla kolmikolla. Suomen Kuvalehti lienee riippumaton lehti, jossa työskentelee arvostettuja toimittajia ja aiemmasta jutusta päätellen erittäin hyviä valokuvaajia.
Ilmianna
Jaa
Juankosken kaupunginjohtaja ei näe nenäänsä pidemmälle, joka on tietenkin sille henkilölle jo aika pitkälle nähty. Joka tapauksessa kehuu, että PBF:n taival on tähän mennessä ollut plus-miinus nolla noin rahallisesti. Kyllähän noiden ulkomaan sijoittajien kokonaiskuppaus Suomesta pitäisi laskea eikä vaan Juankosken kaupungin menetykset ja ansiot. Taitaa summasta tulla moninkertainen, kun on arvonalennukset, yksityisten ihmisten ja valtion rahat mukana.

Nämä Penat, Martit ja Pekat vain vieläkin jaksavat kehua, kuinka olivat kaupungin takausta vastaan. Olisi pitänyt olla koko yrittäjää vastaan alusta alkaen ja kyllin tehokkaasti. Vieläkin toitottelevat, ettei ole mitään tuota yritystä vastaan sinänsä.

Aikoinaan oli kuitenkin joku Metsäneuvos vapaalla palstalla, joka selkeimmin toi esiin, ettei tuollainen yritys voi kannattaa. Ei ole pienessä kunnassa kokemusta nähdä, kuinka konsultitkin voivat tulla ketunhäntä kainalossa neuvomaan, kun itsellään ei ole mitään riskiä lyhyellä tähtäimellä. Pitemmässä juoksussa tämä keissi ei tosin ollut konsultillekaan riskitön.

Mihinkähän on häipynyt se PBF:n asiakas, joka kehui tuotteen laatua ja sanoi lähettäneensä tilauksia tehtaalle. Ei ole enää kehdannut kirjoitella.
Ilmianna
Jaa
Arkaa porukkaa on Juankoskella. Eivät tosiaan uskalla tehdä tutkintapyyntöjä tai rikosilmoituksia. Muissa kunnissa sentään on selkärankaisia. Otetaanpa esimerkiksi Kirkkonummi, jossa kunanhallituksen puheenjohtaja on liipaisimella:

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/258081-timo-haapaniemen-rikostutkinta-loppusuoralle
Ilmianna
Jaa
On se hauska juttu, kun PBF hakee yrityssaneeraukseen. Eihän sitä voi edes yritykseksi sanoa, kun ei ole mitään toimintaa. Ei myy mitään hyödykkeitä, kun ei ole enää myyntikontaktejakaan nettisivuilla. Kristerin lisäksi on vain seuraavan henkilön nimi: Business Development Director Osmo Jahkola eli sama kuin Faroconilla.

Ei taida oikeusoppineet tajuta, että nämä eivät ole yrittäjiä vaan liikemiehiä. Kristerinkin moraali kuvastuu hänen konsulttifirmassaan Uniconsult Oy Ab, joka ei ole jättänyt vieläkään tilinpäätöstietojaan viime vuodelta julkaistaviksi, vaikka aikaraja oli jo huhtikuun lopussa. On kai tulot nousseet niin paljon, että on keplotellut ne julkisuudelta pimitettäviksi eli hallitsee juuri tällaiset jipot, jotka eivät tule tavallisella yrittäjällä edes mieleen. Olkaapa juristit nyt tarkkana.
Ilmianna
Jaa
Juankoskella ei osata netistä ilmaiseksi katsoa yritysten liikevaihtoa eikä tuloksia. Voin valistaa, että yrityksen New Stroms liikevaihto oli vuonna 2011 noin 3000 EUR ja tulos noin 5000 EUR eli yritys on hämmästyttävän menestyvä. Mitähän osaavat Juankosken viisaat tästä päätellä, kun sentään yrityksen kotipaikka on Juankoski.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palsta on tosi kummajainen, joka väärinkäyttää sanaa vapaus. Edelleenkin näköjään poistetaan kirjoituksia ja etenkin yöaikaan tulleita. Ei sitä yleensä edes huomaa. Jos kuitenkin sattuu olemaan eri aikavyöhykkeellä, tämän huomaa helposti.

Palstalla ei vieläkään ole mitään sääntöjä, ei kriteereitä, minkälaiset kirjoitukset poistetaan. Toisaalta ei ole mitään tietoa, ketkä ovat moderaattoreita, voi vain arvailla. Palstan selailu on alkeellista: jos haluaa tarkistaa vanhoja kirjoituksia, pitää mennä aina vain 20 kommenttia taaksepäin kerralla. Eihän kukaan jaksa mennä alkuun saakka ja tarkistaa kuka kirjoitti ja mitä. Jos joku kommentoi, että joku muu kuin palstan perusporukka oli aikoinaan oikeassa, niin mielipide poistetaan, koska vain Pena, Pekka ja Martti saavat olla oikeassa.

Juankoskisten perusvika on se, että he kiinnittävät huomionsa muotoseikkoihin ja valittavat niistä. Asioilla on muodon lisäksi sisältö. Tämä tarkoittaa sitä, että olisi pitänyt jo kättelyssä ja varsinkin nyt viimein nähdä, ettei ole sellaista liiketoimintasuunnitelmaa, joka Juankoskella kartongin tekoon kannattaisi.

Kun vapaa Juankoski on kerran kansanliike, niin olisi pitänyt osoittaa mieltä ja vallata koko tehdas ja vaatia lopettamista. Muussa tapauksessa ei voi kutsua liikettä kansanliikkeeksi, kun se edustaa vain pientä otosta kansasta. Mitään radikaalia ei ole saatu aikaan ja nytkin vaan kerrataan, ettei ole sinänsä mitään yritystoimintaa vastaan ja New Stroms olisi ollut kestävä ratkaisu. Olisihan se ollut parempi, mutta ei varmaankaan kestävä.

Joku referenssien kaivaja vielä haikailee pienen ja ketterän perään. Juankoski on nyt vaan sellaisessa paikassa ja Paperiliiton kustannustaso on sellainen, ettei täällä voi olla pieni ja ketterä – ainakaan kartonkiteollisuudessa. Palstalla on otettu esimerkiksi romanialainen kartonkitehdas, jonka liikevaihto on ollut vuonna 2008 noin EUR 10 miljoonaa ja työntekijöitä 300. Työntekijää kohti on siis liikevaihtoa noin 33 000 EUR vuodessa. Eikö tuo kirjoittaja osaa jo siitä laskea, että paperiliiton palkoilla pelkät työvoimakulut olisivat paljon enemmän. Ei pitäisi tällaisia referenssejä esitellä. Ehdotankin palstan moderaattoreille, että tällainen höpökirjoitus poistetaan.
Ilmianna
Jaa
Katselin hiukan mikä tuo Nemea pankki oikein on. Sehän näyttää olevan noita Kaupthingin ja Sofi pankin jälkeläisiä eli Mika Lehto on yhteinen nimittäjä noissa kuvioissa. Taitaa Samoriz olla vain bulvaani. Lehtohan on menestyksekkään Pyhäniemen kartanon omistaja ja havittelee nyt hevoskeskusta vanhan Stromsin tilan maille Långvikiin.

Herra on viehättynyt taiteesta ja kartanomiljöistä. Nyt on sitten saavuttanut tavoitteensa, kun on kiinni myös Juankosken historiallisessa miljöössä. Ei tainnut tosiaan kartonginvalmistus olla päätarkoitus, vaan historiamiljöön valloittaminen. Sehän olisikin paljon menestyvämpi bisnes Juankoskella, mutta Juankoskiset eivät vain itse ymmärrä sitä. Saipa nyt halvalla määräysvallan - oikeastaan ei tarvinnut rahaa lainkaan, vaan tienasi ne tarvittavat ruukin miljöön kunnostusrahat kartonkitehtaan kuvioilla. Viisas mies ja rahakkaita ystäviä.
Ilmianna
Jaa
On se tuo Jussi Parviainen aika härski mies. Lukekaapa alla oleva linkki ja siitä alkupuolelta Spede-yhtiöiden kaupasta ote. Siinä on myös selitystä, miten Kangasperkoa on höynäytetty. Ja sitä myöten kaikkia Juankosken veronmaksajia.

Kannattaisi etsiä ja lukea varoitukseksi tällaiset jutut ennen kuin rupeaa rahojaan sijoittamaan. Parviaisella saattaa jokunen asia olla fiktiota, mutta ihmettelen, miten hän voi tämmöisiä julkaista ilman että kohteet nostavat syytteitä. Sen sijaan Juankoskella on tyhmää porukkaa, kun vieläkään ei kukaan ole nostanut syytteitä, vain kainoja valituksia.

http://jussiparviainen.blogspot.fi/2012/11/tassa-syy-miksi-vanhat-nauravat.html
Ilmianna
Jaa
Hyvät juankoskiset, jos haluatte Kangasperkon pois viraltaan, niin tarkistakaa hänen kaupungin edustusluottokorttiostokset. Mutta muistakaa, ettei pieni väärinkäytös riitä. Ohessa lainaus uutisesta vuonna 2011. Vai olisikohan ajat muuttuneet.

Päivitetty 25.11.2011 10:09, julkaistu 25.11.2011 10:08

Aamulehti
Turun entisen apulaiskaupunginjohtajan Tero Hirvilammin ostokset kaupungin luottokortilla ovat vähintäänkin kummallisia. Turun hallinto-oikeudessa jatketaan tänään johtajan virasta pidättämisestä alkanutta oikeuskäsittelyä.

Turun kaupungin mukaan Hirvilammi osti kaupungin piikkiin Tukholmasta tangat, Borat-peruukin, pierutyynyn ja krapulapaketin. New Yorkista johtaja hankki kaupungin kortilla pienoishelikoptereita ja golf-kiikarit.

Hirvilammin mukaan tavarat olivat edustuslahjoja. Kaupungin mukaan myös edustuskuluissa on epäselvyyksiä, sillä kestitystä on esimerkiksi annettu samoille ihmisille jopa 15 kertaa.

Hirvilammi pidätettiin virastaan helmikuussa vuonna 2010 luottamuspulan takia. Korkein hallinto-oikeus totesi viime joulukuussa, että virastapidätys oli laiton. Päätöksen jälkeen Turku joutui maksamaan Hirvilammelle 80 000 euron korvaukset.
Ilmianna
Jaa
Krister on puhunut pienestä ja ketterästä kartonkibisneksessä. On vain unohtanut, ettei Suomessa voi olla pieni ja ketterä. Olisikohan saanut idean Nemea-pankista, joka todella näyttää olevan pieni ja ketterä pienessä Maltan valtiossa. Ei ole edes yhtään pankkikonttoria koko pankilla. Kristerkin on pyrkinyt kartonkitehtaan tuotannossa todella minimaalisuuteen ja painottanut vain ketteryyttä. Kai ymmärtänyt sen ketteryydeksi nimenomaan rahansiirroissa.

Seuraavassa uutinen Nemean alkuajoilta:

"Pankki erikoistuu globaalien, reaaliaikaisten ja ilmaisten rahansiirtojen tekemiseen. Kansainvälisiin rahansiirtoihin on kehitetty Nemea Instant Payment -palvelu, jonka avulla yksityishenkilöt voivat siirtää rahaa toisilleen. Sekä vastaanottajan että lähettäjän tulee olla Nemean tiliasiakas. Toimintaan tarvittavien teknologisten ratkaisujen tekeminen on Lehdon mukaan ollut työläs prosessi."

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/avoinarkisto/index.jsp?xid=3857324&date=2010/07/28
Ilmianna
Jaa
Tuo on tosi hyvä tuo Nemea-pankki. Varmaan Petrillä ja Kisterilläkin on siellä tili. Ei kysellä rahansiirtojen perään. Suomalaiset pankit on siitä huonoja, että helposti ruvetaan kyselemään rahojen alkuperää. Minunkin vaimo talletti kerran muutama sata euroa kasinovoittoa suomalaiseen pankkiin, niin pankkineiti kysyi, mistä hän on rahat saanut. Kai siellä tietokoneella on joku huomautus, että pitää seurata rahojen alkuperää. Tämmöinen on tosi loukkaavaa. Suomessakin olemme todella seurannan alla. Isot veljet valvovat. Mutta Hyvä-Veli -systeemi pelaa siitä huolimatta.
Ilmianna
Jaa
Tunnen kyllä käsitteen rahanpesu. Mutta kiinnostavampi on ajatusten ja mielipiteiden pesu. Sitäkö nyt Petri yrittää, kun on järjestänyt kuun lopuksi seuraavan seminaarin:

"Lähidemokratian ja yhteistyön saunaseminaari Kuopion alueella"

Meinaako siis muuttaa harjoittamansa despotismin lähidemokratiaksi, kun ei voi enää Kuopiossa harjoittaa yksinvaltiutta.
Ilmianna
Jaa
On se sääli, että politiikassa ja yrityselämässä on oma etu ja etenkin oma ambitio määräävä tekijä. Esimerkiksi Pekka V:llä on niin paljon kunnianhimoa, että haluaa aina olla oikeassa. Kun sitten usein onkin oikeassa, niin tyhmät kepulaiset reagoivat juuri Pekka V:n mielipiteitä vastaan. Näin jää Pekka V:lle ilo jälkikäteen ilkkua, että olinpa oikeassa. Ei olisi kuitenkaan mitään syytä ilkkua, kun yhteiset asiat menevät näin täysin pieleen.

Jos on politiikassa tai missä tahansa vähävaltainen, niin pitäisi nimenomaan olla yhteistyökykyinen ja nöyrä. Näitä ominaisuuksia ei Pekka V:stä näytä löytyvän. Siten ei saa asiaansa eteenpäin ja nimenomaan ajoissa eteenpäin. On aika hyödytöntä olla jälkikäteen oikeassa. Suosittelenkin Pekka V:lle luopumista politiikasta.

Minä luulen, ettei kartonkitehtaan pankkitakauksesta joudu kukaan henkilökohtaiseen vastuuseen. Asiat vain junaillaan niin. Osoitetaan, että poliitikot ja kaupunginjohtaja toimivat hyvässä uskossa, bon fide, ja vedetään esiin konsultti Häggblomin raportit. Ainoa, mistä voidaan vetää henkilökohtaiseen vastuuseen, on se, että voidaan osoittaa käytetyn korruptiota jossakin vaiheessa.

Seuraava virhe, jonka juankoskelaiset tekevät on, että myyvät konelinjan osasina. Sehän on periaatteessa hyvä linja, jos sijaitsee oikeassa paikassa eivätkä työntekijät nauti Paperiliiton mafian törkypalkkoja. Pitäisi sijoittaa vaan uudelleen, asiakkaiden lähelle ja halvemman työvoiman maahan. Esimerkiksi Vietnam olisi hyvä paikka.
Ilmianna
Jaa
Vapaan Juankosken palstalla on taas pötypuheita. Ei pystytä selittämään sitä, miksi Kangasperko valitsi Samorizin eikä New Stromsia. Asiahan on täysin selvä eli Häggblom ja Björkqvist pitivät Samorizia täysin ylivoimaisena. Kun näin oli, ei Kangasperko asiaa tuntemattomana voinut valita toisin. Poliitikkojen ja johtajan on tehtävä niin kuin asiantuntijat suosittelevat, muuten joutuu päätöksistään käpälämäkeen. Nyt voi aina vedota siihen, että asiantuntijat näin suosittelivat. On sitten eri asia, miksi asiantuntijat näin suosittelivat ja minä luulen tietäväni, mutta en viitsi mennä henkilökohtaisuuksiin.

On myös täysin hyödytöntä ehdotella Kangasperkolle, että hän eroaisi oma-aloitteisesti. Tätä on turha toivoa. Olisi jo ajat sitten pitänyt kaivaa virheitä hänen toimistaan ja tehdä niiden perusteella rikosilmoituksia. Jokainen tekee tällaisia virheitä ja jos on todellista halua saada kaveri eroamaan, niin on helppo kaivaa nämä esiin. Pienikin korruptio on tänä päivänä rikosilmoituksen arvoinen. Ei vaan ole salapoliisiainesta Juankoskella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eihän tässä ole mistään rikoksista kyse. Yksinkertaisesti on vaan kyse vääristä päätöksistä riskitilanteessa. Kunta on tehnyt sellaisia päätöksiä, jotka osoittautuivat sitten myöhemmin vääriksi.
Jälkiviisaus on se paras viisaus, kaikki ovat silloin asiantuntijoita.
Tottahan pitää kuunnella asiantuntijoita sellaisista asioista, joita ei pysty itse arvioimaan. Ei Juankoskella ole sellaisia henkilöitä, jotka pystyisivät tässä tapauksessa arvioimaan tehtaan teknistä ja taloudellista tilaa.
Ei niitä rikoskilmoituksia tehdä aivan tuosta vain. Ensin tehdään tutkintapyyntö ja sen perusteella syyttäjä päättä, tutkitaanko asiaa vai ei. Korruptioepäilyjen vetäminen tähän yhteyteen kuulostaa kaukaa haetulta, melkeinpä kuulostaa persulta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Nettitiedot sanovat näin:

Tutkintapyyntö on termi ja esitutkintaprosessin vireillepanotoimi, jota käytetään joissakin yhteyksissä rikosilmoitus-termin sijasta. Tutkintapyynnöllä ja rikosilmoituksella ei ole poliisin kannalta mitään eroa. Tutkintapyynnön saatuaan poliisi arvioi ensin, onko syytä epäillä rikosta, ja jos on, aloitetaan asiassa esitutkinta. Syytä epäillä -kynnys on matalin rikosprosessin tuntemista toimenpidekynnyksistä.

Oikeuskäytännössä on katsottu, että mikäli poliisille annetut tiedot ovat perättömiä, myös tutkintapyyntö voi tulla kunnianloukkauksena arvioitavaksi, mikäli tietojen antajalla ei ole ollut perusteita pitää antamiaan tietoja paikkansapitävinä.
Ilmianna
Jaa
Juankosken päättäjillä ei ole kykyä eikä halua ajatella itse. Minäkin olen "alan miehenä" antanut tällä palstalla ja sitä ennen JuanKoskisen palstalla, kun sain vielä siellä kirjoitella sensuroimatta, hyviä ja etenkin ilmaisia neuvoja, miten toimia tehtaan suhteen. Eikä se ole tosiaankaan ollut jälkiviisautta. Mutta nyt on tietysti niin, että neuvoja otetaan vain kallispalkkaisilta konsulteilta, jotta saadaan dokumentit, mitä mieltä arvostettu asiantuntija oli. Eikä varmasti oteta neuvoja kuin yhdeltä konsultilta, jotta ei tule erilaisia näkemyksiä, joiden kesken joutuisi itse jotain päättelemään.

Olisi ollut syytä tutustua hiukan Häggblomin ja Salosen työhistoriaan. Sen perusteella on täysin selvää, että Häggblom antaa mistä tahansa asiasta vastakkaisen näkemyksen verrattuna Saloseen. Asia on siis saanut henkilökohtaisuuksien luonteen ja sillä ei ole mitään tekemistä hankkeen onnistumisen kannalta. Tätä eei Kangasperko ymmärtänyt.
Ilmianna
Jaa
Ministeri Lauri Ihalainen on vastannut Pauli Kiurun kirjalliseen kysymykseen, joka koski Avilon Fibres Oy:n konkurssin seurauksia.

http://www.paulikiuru.fi/?x103997=588119

Seuraavassa muutamia otteita vastauksesta, jotka osoittavat monia yhtäläisyyksiä Vision Huntersin toimintaan Juankoskella:

”Viiden epäonnistuneen liiketoimintaratkaisuyrityksen jälkeen lopulta Neo Markka (myöhemmin Neo Industrial) osti tehtaan syksyllä 2010 ja käynnisti tuotannon ripeästi. Tehdas palkkasi n. 200 työtekijää, joista valtaosa oli Kuidulta työttömäksi jääneitä. Työvoimatoimisto hoiti työvoiman rekrytoinnin ja varautui rekrytointikoulutukseen, jota ei kuitenkaan ollut tarpeen käynnistää. Rahoittajina ratkaisun mahdollistivat Finnvera, Valkeakosken kaupunki, pankki ja Huoltovarmuuskeskus. Vaikeiden ratkaisujen valmistelun osallistuivat myös TEM, Valkeakosken kaupungin johto ja Säterin eläkesäätiö. Vison Hunters/Rainer Häggblomilla oli keskeinen rooli toimenpiteiden valmistelussa. Konsultin työn rahoittivat konkurssipesä, Pirkanmaan liito ja kehitysyhtiö VASKE. Eri toimijat työskentelivät haasteellisessa tilanteessa hyvässä yhteistyössä.”

”Avilon Fibre Oy jäi käynnistysvaiheessa eri syistä alirahoitetuksi. Tämän vuoksi yrityksellä oli vaikeuksia saada tuotantoa käyntiin riittävällä laajuudella. Rahoitusneuvotteluissa erityisiä ongelmia tuotti kunnallisvalitus ja valitus EU:n kilpailuviranomaiselle. Valitukset eivät johtaneet toimenpiteisiin, mutta ne häiritsivät ja viivästivät merkittävästi rahoitusratkaisuja. Jotkut keskeiset rahoittajat päättivät tuolloin vetäytyä hankkeesta. Toimialan markkinatilanteessa tapahtui myös yllättäviä ja poikkeuksellisen voimakkaita muutoksia.”
Ilmianna
Jaa
Toivottavasti Rainer Häggblom lisää selvästi Juankosken kartonkitehtaan referenssin ansioluetteloonsa. Valtio on käyttänyt häntä hovikonsulttinaan jatkuvasti. Eikö ole ketään parempaa. Tällaisilla taustatiedoilla sitten päätetään Stora Enson kohtalosta.

Hirvittävä haloo nostettiin Kataisen sopimuksesta Himasen konsultoinnissa. Näitähän tekee ilman kilpailua Rainer jatkuvasti. Vanha uutinen kertoo konsulteista mm.

Talouselämä Olli Ainola
28.3.2011 08:00, päivitetty 4.1.2012
Tunnettu metsäteollisuuskonsultti Rainer Häggblom on tehnyt valtiolle strategia-analyysejä noin 200 000 eurolla. Kyse voi olla esimerkiksi Stora Enson kohtalosta ja alan suurista järjestelyistä. Tosin sitä ei voi tietää, sillä tehtävä on salainen.

"Ei ole (valtiolla) mitään hintalistoja. Lähtökohtana on, että suurin osa neuvonantajista tulee kilpailun kautta ja silloin kokonaishinta ratkaisee", Pekka Timonen sanoo.

Häggblomia ei kilpailutettu, vaan kutsuttiin, koska juuri hänet haluttiin. Laskusta ilmenee, että Häggblomin veloitus on 3 500 euroa päivältä plus arvonlisävero. Korvaus on tavanomainen huippuasiantuntijalle erityistehtävästä.
Ilmianna
Jaa
Minua on askarruttanut, ketkä ovat tämän PBF-ryppään ideoiden ja rahoituksen taustalla. Nyt alkaa asia kirkastua, kun on tullut esiin tämä Tecta Oyj kuvio. Taustalla on joukko liikemiehiä, jotka ovat tulleet toisilleen tutuiksi Sofi pankin ja sittemmin islantilaisen Kaupthing pankin kuvioiden kautta. Tähän ryppääseen liittyvät lisäksi Norvestia, Neo Industrial ja Nemea pankki.

Näistä kuvioista tunnetaan liikemiehet JT Bergqvist, Mika Lehto ja Heikki Niemelä. He ovat ryppään rahoittajat ja aivot ja he korjaavat mahdolliset voitot tai tappiot. Ovat houkutelleet mukaan myös yhden rahoittajan Hollannista ja yhden Ruotsista. Samoriz on pelkästään rahaton bulvaani ja Björkqvist palkkajohtaja, joka tuntee Bergqvistin mm. siksi, että asuvat melkein naapureina Helsingin Lauttasaaressa.

Tecta Oyj ja velkasaneeraus ovat ainoastaan keinoja pitkittää kuviota viimeiseen saakka. Häggblom on vain ostettu puhuva pää.
Ilmianna
Jaa
Tecta Oyj:n potentiaaliset rahoittajat luulevat, että Sirkku Röngän patentti, joka on julkaistu mm. seuraavassa lähteessä: US20110262745, olisi jotenkin ainutlaatuinen. Asiaa tuntemattomille voin kertoa, että patentti perustuu mm. seuraaviin seikkoihin:

• Off-machine -päällystys ja rainan jäähtyminen ennen päällystystä hyvän peittokyvyn saamiseksi
• Sauvapäällystys
• Dispersio jossa on tunnettuja, öljypohjaisia latekseja ja hiukan talkkia

Ihmettelen ensinnäkin, mitä patentoimista on tällaisessa tunnetussa tekniikassa. Off-machine -päällystyksen vaikutus rainan lämpötilaan ja peittokykyyn on vanhastaan tunnettu. Off-machine -päällystys on suuri haitta Suomen kaltaisessa kalliin työvoiman maassa, koska se tarvitsee enemmän työvoimaa on-machine -päällystykseen verrattuna. Käytössä on paljon koneita, joissa rainan viennillä ja jäähdytyksellä saadaan riittävän alhainen rainan lämpötila myös on-machine -päällystyksellä.

Sauvapäällystys on tietenkin barrier-ominaisuuksiltaan parempi kuin teräpäällystys. Kuitenkin ilmaharja on vielä peittävämpi ja nykyisin verhopäällystys on kaikkein paras. Sauvapäällystys on jo vanhaa tekniikkaa. Lisäksi nykyisin lopetetaan useita neliasemaisia graafisen paperin päällystyslinjoja, joita on helppo muuttaa dispersiopäällystykseen ja lisäksi paljon paremmissa paikoissa kuin Juankoskella.

Pastaresepteistä on turha puhua patenteissa. Ei niitä voi kukaan valvoa. Talkki on tunnetusti levymäisenä pigmenttinä paras pigmentti, eikä siinä ole mitään ihmeellistä. Öljypohjainen dispersio alkaa olla jo vanhanaikainen. Pitäisi olla ympäristöystävällisempi sideaine kuin väheneviin öljyvaroihin perustuva lateksi, joka ei ole täysin kompostoituvakaan.
Ilmianna
Jaa
Pekka V aikoinaan riemastui, kun minä sanoin, ettei Juankoskelta löydy sellaista asiantuntemusta ainakaan poliitikoista, että he pystyisivät muodostamaan mielipiteitä kartonkitehtaasta. Jos katsotaan kaupunginhallituksen kokoonpanoa, niin sehän on varmaa jo ammattien perusteella. No onhan siellä sentään yksi teollisuuslaitoksen työntekijä, joka varmaan puolustaa paperityöntekijöitä ja saattaa tehtaan vielä suurempaan ahdinkoon.

Tällaista porukkaa konsultit ja kaupunginjohtaja lyövät retkuun 10-0. Tämähän on myös juankoskisten typeryyttä, kun ovat tällaisen porukan valinneet, mutta toisaalta eihän niin pienestä kaupungista voi löytyäkään asiantuntemusta. Juankosken kaupunginhallituksen kokoonpano:

- Aurora Hansen, SDP, rehtori
- Kari Hartikainen, VAS, nuorisotyöntekijä
- Eeva Konttinen, PS, perushoitaja
- Jarmo Nykänen, KESK, maanviljelijä
- Anna Partanen, KESK, erityisluokanopettaja
- Maarit Riekkinen, KESK, maanviljelijä
- Matti Romppainen, KESK, maanviljelijä
- Veijo Tirkkonen, SDP, viimeistelijä
- Mika Wallius, PS, vanhempi konstaapeli
Ilmianna
Jaa
Saa nahda paljonko porukkaa Valmet vahentaa Juankosken viiratehtaalta ja milloin sulkee koko tehtaan. Mikaan ei ole pyhaa. Nayttaa, etta Jarvenpaankin iso yksikko kuihtuu lahes kokonaan pois ja vain Rautpohja jaa kaytannossa jaljelle.

Keskity Kangasperko oleelliseen elaka pakoile vastuutasi. Pitakaa nyt huoli, etta Kangasperko saa potkut ennen Kuopioon liittymista ja viiden vuoden suojatyopaikkaa.
Ilmianna
Jaa
eekö niihin tiloihin sais uutta käättöö,jotain kierrätys toimintaa tai jotain keksikää holakat tilathan ne on tehtaassa
Ilmianna
Jaa
oes kannattana tehä niitä paperrulliloita vähän halavemmalla aekonaan,
Ilmianna
Jaa
En ole eläissäni nähnyt härskimpää julkista ehdotusta kuin JuanKoskisen palstalla on ”keskustan virallinen ääni” ehdottanut. Nimittäin, että oppositio ei tee mitään valituksia, joista Juankosken kaupunginhallituksen jäsenet joutuisivat vastuuseen kartonkitehtaan virheistä.

Vastapalvelukseksi kaupunginhallitus jättäisi veroäyrin ennalleen ja maksattaisi alijäämän tulevaisuudessa Kuopiolla tai itse asiassa valtiolla eli meillä kaikilla. En ole todellakaan iljettävämpää suhmurointia tavannut ja vielä ihan julkisesti. Ilmeisesti Juankoskella ollaan myötämielisiä tällaiselle rikollisuutta hipovalle ehdotukselle, jossa mahdollinen rikollisuus sovitaan vaihtokaupalla pimitettäväksi.

Kyllä päätöksentekijät pitää saattaa normaaliin tapaan vastuuseen. Ja etunenässä Petri Kangasperko, jota ilman koko seikkailua ei olisi ollutkaan.
Ilmianna
Jaa
Kyllä on härski ehdotus tuo ”Juankosken keskustan virallisen äänen ehdotus”. Se osoittaa, että Juankoskella on eletty kuin pullossa täysin piittaamatta yleisestä edusta. Miten kehdataan edes esittää sellaista vaihtokauppaa, että hallituksen jäsenet hyötyisivät alhaisemmasta veroäyristä samoin kuin muut ja tämän lisäksi saisivat syyttämättäjättämissuojan. Sehän on täysin muotopuolinen ehdotus, ei mikään fifty-fifty, vaan enemmän kuin Nykäsen Matin sixty-fifty.

Tämä kuvastaa niitä aikoja, jolloin Hyvä-Veli -järjestelmä oli voimissaan. Vaihdettiin etuja toisten kustannuksella. Tässä tapauksessa vaihdettaisiin Juankoskelaisten etuja Kuopiolaisten ja muun Suomen kustannuksella. Ja vielä niin, että päättäjäporukka hyötyisi eniten muiden juankoskisten kustannuksella. Näyttää siltä, että Pekka V suhtautuu asiaan myötämielisesti, koskapa julkaisee palstallaan tällaista tekstiä. Vain Juankoskella on näin tyhmää porukkaa, että julkistaa tällaisen koplauksen. Kukaan järkevä ihminen ei muualla Suomessa tällaista tekisi, vaan korkeintaan ottaisi hiljaisuudessa yhteyttä vastapuoleen.

Näyttää tosiaankin siltä, että kartonkitehtaan suhteen on Juankoskella vain rippeitä siitä alun perin espoolaisesta järjen käytöstä, jota Pentti Tolvanen ja Heikki JW Salonen edustavat. Maan kuulun nurkkapatriootin, Pekka V:n on turha kerätä laakeriseppeleitä tässä asiassa.
Ilmianna
Jaa
Olen seuraillut jonkun verran Vapaan Juankosken palstaa ja "Keskustan virallisen äänen" kirjoituksia. Tämä nimimerkki näyttää kirjoittelevan omia jaarituksiaan ja Keskustapuolueen kanssa niillä ei ole mitään tekemistä. Harvinaisen keskustavihamielinen vaikuttaa sen sijaan olevan. Vaikuttaa provolta.
On oikeat kepulaiset Juankoskella virheitä tehneet, mutta nythän siellä valtaa käyttävät aivan muut. Miksi tilanne ei siellä parane ollenkaan vaan menee yhä huonommaksi?
Ilmianna
Jaa
Onneksi eduskuntavaalit eivät ole nyt. Gallupien mukaan persut on taas kerran saatu suurimmaksi puolueeksi. Luoja varjele Suomea saamasta samanlaisia rätkyttäjiä, rasistipellejä ja aikaansaamattomia tunareita valtiolaivan peräsimeen, kuin on nähty Juankoskella. Pelkää rätkytystä , idioottimaisia valituksia ja omaa kehua täynnä oleva nettipalsta. Näin sitä vastuullista politiikkaa tehdään!
Ilmianna
Jaa
On se kumma, kun tuo Osmo Jahkola sanoo olleensa heinäkuusta 2012 Premium Board Finlandin Business Director ja samoin Faroconin johtaja. On nyt sentään ymmärtänyt väistyä Savrocin johtajaksi. Mitähän se kaveri on noissa Samorozin firmoissa tehnyt. Ei joutune vastuuseen, kun ei ole PBF:ssä mikään varsinainen johtaja. Ei nyt ainakaan Juankosken kannalta saanut mitään positiivista aikaan. Miten lie niiden kannalta, jotka maksoivat hänen palkkansa.
Ilmianna
Jaa
Kyllä on Juankoskella tyhmää porukkaa. Nyt vielä uskovat PBF:n jatkomahdollisuuksiin ja uusiin selityksiin. Kuitenkin kaikesta näkee, että kartonginteko on huteralla pohjalla myös jatkossa. Ensinnäkin nykyiset keskeiset yritykset PBF ja Farocon antavat vielä nettisivuillaan täysin väärää tietoa, kun pitävät kontaktihenkilönään Osmo Jahkolaa, joka on sentään jonkin aikaa ollut muissa hommissa ja firmoissa. Ei välitetä enää tippaakaan ko. firmoista.

Toiseksi, on kummallista, että Sven Moosberg on lupautunut naulittavaksi PBF:n toimitusjohtajana. Mies joka on jo eläkeiässä ja kädet täynnä kunnassaan luottamustoimia sekä omissa firmoissaan johto- ja hallitushommia. Eipä taida tälläkään herralla riittää aikaa eikä toisaalta varaakaan PBF:n käynnistämiseen. On todella viimeinen hätäkeino palkata toimitusjohtaja, jolla ei ole harmainta aavistusta kartongin teosta. Moosberg on pätevöitynyt yleisjohtajana etenkin biopolttoaineissa, satamatoiminnoissa ja puutavara ym. kaupoissa.

Kolmanneksi voin taata, että pieni ja ketterä kartonkitehdas ei onnistu tekemään Tectasta bisnestä. Aivan hullua on ajatella päällystää toisen kartonkia off-machine koneella, kun kilpailijat päällystävät suoraan jo kartonkikoneellaan. Mihin panee hylyn, joka on suorastaan ongelmajätettä. Ja sitä tullee paljon. Arkitukseen tavara pitäisi taas rahdata jonnekin muualle. No onhan siinä sitten kallis juankoskinen työvoima minimoitu ja samalla verotulot.
Ilmianna
Jaa
Tuo Premium Boardin pelleily on mennyt aivan äärimmäisyyksiin. Kun katsotaan, ketkä olivat vastuussa ja ketkä ovat nyt, niin yhä hullummaksi on mennyt. Päävastuullinen on käytännössä Krister, jonka referenssiluettelo on mennyt yhä huonommaksi. Ainoa todellinen vaihdos on toimitusjohtaja Samorizin vaihtaminen Moosbergiin. Moosbergistä on tosin hyvin tietoja netissä, mitä ei voinut sanoa Samorizista. Nettitietojen perusteella voidaan kuitenkin sanoa, ettei Moosbergillä ole sen enempää tietoa kartongin teosta kuin Samorizillakaan. Lisäksi Moosbergilla on kädet täynnä muita töitä niin, ettei ehdi juurikaan käymään Juankoskella. Periaatteessa kaikki myynnin asiantuntijat ja muut Kristerin alaiset ovat jo uusissa tehtävissä. Kun Krister ei osaa muuta kuin teettää muilla hommia, niin sopii kysyä, missä ovat tekijät.

Tecta on jo vanhaa tekniikka ja sen patentti on täysin mitätön. Naurettavuuden huippu on esitellä suunnitelma, jossa ensi vuonna toimitettaisiin 50 000 tonnia Tectaa tehtynä muiden kartongille. Komea tonnimäärä, mutta siinähän on vain noin 15 % päällystettä, joten oma tuotantolisäys on vain 7500 tonnia ja hylky poistettuna korkeintaan 5000 tonnia. Ensi vuoden tappio olisi samaa tasoa kuin viimeisten.

Toinen kysymys on kuka myy pohjakartongin. Potentiaaliset myyjät ovat kaikki Tectan kilpailijoita. Ja jos joku myy, ottaa sitten sikahinnan. Myös ostamaan lupautuneet jalostajat ovat aikamoista vedätystä. Ne varmaan ottavat taas ilmaisia koe-eriä koko ensi vuoden, jos edes ottavat.

Voidaan sanoa, että tämä on edelleen huteralla pohjalla ja kenenkään ei pitäisi hassata rahojaan tähän. Konsultti tietenkin on taas tienannut ja antanut lausuntonsa. Vedättää kunnanisiä 10-0.
Ilmianna
Jaa
Olisi kyllä mielenkiintoista saada tutustua tuohon Tectan liiketoimintasuunnitelmaan. Sen mukaan ensi vuoden myynti olisi 39 miljoonaa euroa ja tuotanto 50 000 tonnia eli tonnihinta olisi kokonaista 780 euroa. Mistä saa edes kunnon pohjaa tähän hintaan? Jos joku myy, pitää kyllä trimmata tarkasti päällystyskoneelle ja tämä vähentää potentiaalisia toimittajia. Olisiko tuote pelkkää rahtityötä vai oikein Tectan oma tuote?

Herääkin epäilys, että jossakin on jemmassa omaa myymätöntä kartonkia tai sitten joku on yrittänyt tehdä nestepakkauskartonkia ja epäonnistunut ja nyt sitten yritetään tavaraa ehostaa Tectalla. Monenlaisia hulluuksia voi spekuloida, mutta onko niillä mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Näyttää siltä, että höynäytys on jälleen menossa.
Ilmianna
Jaa
Pyytäkää Alan eläkeläistä tekemään selvitys. Hänelle on ajankohtaista tietoa esim Enso Gutzeitilta tai AssiDomäniltä. Sitä pohjakartonkia varmaan löytyy jomman kumman pölyttyneestä varastosta.
Ilmianna
Jaa
Minä luulen, että Krister ei oikeastaan tiedä, mitä on nestepakkauskartonki, kun puhuu Tectasta sellaisena. Olisi syytä tutustua oheisen linkin mukaiseen esitykseen. Tecta on vain barrier-päällystettyä kartonkia, joka tarkoittaa sitä, että se pitää vettä, rasvaa ja jopa höyryä paperin tasoa vastaan kohtisuorassa suunnassa, mutta ei hyvin paperin tason suunnassa, ainakaan kaikkia nesteitä. Nestepakkauskartongin pitää toimia myös paperin tason suunnassa eli upotettuna nesteeseen, kun taas barrier-kartongille riittää kartongin pinnalla olevien nestepisaroiden läpäisemättömyys. Tämän aikaansaaminen hajuttomasti, mauttomasti ja myrkyttömästi onkin aivan eri juttu, kuin kartongin barrier-päällystys. Ja tällaista pohjaa eivät kilpailijat varmasti myy.

Linkki nestepakkauskartongista alla:

http://www.papermakerswiki.com/innovations/paperin-ja-kartongin-valmistus/nestepakkauskartonki

Toisekseen Krister kehuu patenttihakemuksella, joka on aivan tyhjänpäiväinen. Siinä on lueteltu mm. useita päällystysmenetelmiä, mutta ei ole tiedetty sitä, että paras menetelmä barrier-päällystykseen on jo yli kymmenen vuotta ollut verhopäällystys. Tosi noviisien toimintaa ja vielä vähemmän tietävät sitten arvioivat tuota liiketoimintasuunnitelmaa. Juankoski on nyt vaan liian pieni hyväuskoisten taajama puolustautumaan kansainvälisten liikemiesten tempuilta. Luovuttakaa jo.
Ilmianna
Jaa
Ei ole vieläkään tuo kirjanpidon asiantuntija Krister Björkqvist uskaltanut antaa tilinpäätöstietoja julkisiksi per 31.12.2012 omasta konsulttiyhtiöstään Oy Uniconsult Ab. Pimittänee ainakin niin kauan kuin PBF:n taru on loppu. Kaikki tehdään, mikä ei ole täysin laitonta, vaikka kokonaisuus näyttäytyykin laittomana. Kuinkahan paljon on taas liikevaihto kasvanut ja paljonko se kasvaa tänä vuonna. No kai sitä saa likaisen työn lisän, kun on loanheiton kohteena.
Ilmianna
Jaa
Joku poloinen Juankoskelta ihmettelee PBF:n tilikausia ja epäilee, että jotain on vedetty välistä. No ei kai se Krister sentään tilialan ammattilaisena niin tyhmä ole, etteivät tilit olisi oikein. PBF perustettiin 28.12.2010. PBF osti konkurssipesältä tehtaan tarkalleen 31.3.2011 eikä mitään noin päivämääriä näissä asioissa ole. Ei pidä ruveta laukomaan mielipiteitä, jos ei osaa tarkistaa netistä asioita. No Juankoskellahan näitä juntteja on.

Lehtitietojen mukaan ensimmäinen tilikausi oli jatkettu eli 1.1.2011-31.5.2012 ja toinen 1.6.2012-31.5.2013. Ei tuossa jää pimentoon kuin muutama joulukuun viimeinen päivä ja tuskin todellisuudessa nekään, koska tilikautta voi jatkaa maksimissaan 18 kuukauteen. Tämähän on usein käytetty kikka, jota mm. Matti Vanhanen nyt suosittelee.
Ilmianna
Jaa
On se kumma kun PBF:llä on mennyt niin huonosti, mutta pääomistajilla menee tosi hyvin. Tämä on sitä liikemiestaitoa ja uskaltaa vielä Sven ottaa vastuun, vaikka Samoriz loikki karkuun.

http://www.foretagsfakta.se/Strömstad/Sven_Moosberg_AB/605127
Ilmianna
Jaa
Tuo Pekka V:n touhu on kyllä tosi saamatonta. Omasta mielestään on kylän paras yritys- ja rikoslakien asiantuntija. Ei kuitenkaan ole saanut pysäytettyä Kristerin ja kumppanien harjoittamaa juankoskisten kuppausta. Luulisi että kristillisyys ja 63:n äänen saalis todellakin velvoittavat tekoihin eikä vain puheisiin. Mutta ei, Pekka V vain odottelee, mitä tapahtuu toisten toimesta. Sairasta on katsella tuollaista tumput suorina seisoskelua ja ajan peluuta. Onko Pekka V todellakin lahjaton vai lahjomaton.
Ilmianna
Jaa
PBF:n konkurssipelleily jatkuu. Nyt pyydetaan velkojilta lausuntoja. Ne on tietysti saatu sumutettua niin, etta luulevat llopulliselta konkurssilta valtyttavan. Ei ne suurimmat velkojat kartonginteosta mitaan tieda. Eli palataan itsenaisyyspaivan jalkeen ja sitten vitkutellaan yli joulun.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/premium-boardin-velkojilta-halutaan-lausuntoja/1721230
Ilmianna
Jaa
On mielenkiintoista näin jälkikäteen todeta, ketkä ovat PBF-idean isät. Kuka on kana ja mikä on muna. Nykyisistä toimijoista idean isä on selvästikin Petri Kangasperko. Hän on ostanut sellaista konsultointia, joka on hänelle sopinut ja näin saanut Rainer Häggblomin mukaan puolustamaan ideaansa. Rainer on puolestaan jo aikojen alussa hankkinut uskollisen työhevosen Krister Björkqvistin hoitamaan käytännön työtä. Ja tässähän se ensimmäinen virhe onkin tapahtunut. Joka tapauksessa tällä kolmikolla ei ole ollut mitään riskiä toiminnassaan ja ovat varmasti vetäneet hyvät palkkiot tehtävistään.

On päivänselvää, ettei Samorizilla ollut mitään tietoa kartonkibisneksestä. Toisaalta Samoriz on poistunut jo kuvioista ja on ollut vain peitetysti mukana Premium Board Capitalin kautta ja näin onnistunut tekemään mieleisiään rahansiirtoja. Onkohan välit edes muiden toimijoiden kanssa enää kunnossa?

Mikä on sitten Kristerin tietotaso kartongeista ja niiden valmistuksesta. Näyttää olevan täysi nolla. Otetaanpa pari esimerkkiä. Kun katsotaan PBF:n perustietoja, niin siellä on heti karkea virhe. Kaikissa lähteissä on seuraava tieto toimialaluokituksesta: Aaltopahvin sekä paperi- ja kartonkipakkausten valmistus. Ei siis alun perin ole tiedetty, mitä valmistetaan:

http://www.yritystele.fi/yrityksen-tiedot/premium-board-finland-oy/yhteystiedot/422471

Muita kummallisuuksia ovat puheet kuusisahainvestoinnista autuaaksi tekevänä toimenpiteenä. Sekoilua on myös puhe Tectasta nestepakkauskartonkina. Että tämmöinen asiantuntija meillä Petrin kanssa hoitaa bisneksiä.

Jossakin vaiheessa entinen johtaja Mikael Åbacka lupasi laittaa PBF:n kuntoon, mutta hänelle ei annettu tilaisuutta. Nyt sitten Åbackankin konsulttiyritys vaatii PBF:ltä 65 508 € (Velkojana: Indovinare Oy).

http://yritys.taloussanomat.fi/protestit/premium-board-finland-oy/helsinki/2377172-1/

Vielä vuosina 2009-2011 Åbackakin pystyi hyvin kuppaamaan, mutta ei sitten enää vuonna 2012.

http://www.finder.fi/Insinööritoimistoja, suunnittelutoimistoja: kone/Indovinare Oy/KAUNIAINEN/taloustiedot/1508376

Pekka V:n palsta on aivan pihalla. On törkeää, että siellä saa esiintyä millä nimimerkillä haluaa. Tänäänkin joku esiintyy Heikki J.V. Salosena. Toisaalta asiallisia mielipiteitä sensuroidaan jatkuvasti.
Ilmianna
Jaa
Kristerin ja PBF:n velkojien olisi syytä opetella tuo 80:20 prosenttien sääntö. Kun Krister höpisee Tecta-suunnitelmassaan vajaan 800 euron tonnihinnasta, niin täytyy todeta, että sillä tuli jo hitonmoinen tappio tavallisella FBB-kartongilla, jossa päällysteessä on 80% pigmenttiä ja 20% lateksin hintaisia aineita. Pigmentin hinta on alle kartongin myyntihinnan, mutta lateksin hinta on jopa nelinkertainen pigmentin hintaan nähden. Eli jos pigmentti on jossakin rahassa 20 tonnilta niin sideaine on 80.

Mutta oleellisempaa on, että Tectan päällysteeseen tarvitaan lateksia 80% ja pigmenttiä vain 20% ja tuo pigmentti on lisäksi kalliimpaa kuin FBB:n pigmentti. Voidaan siis arvioida, että Tectan barrier-päällysteen hinta on nelinkertainen FBB-päälysteen hintaan nähden. Lisäksi hylky, jota tulee paljon, on tämän sideaineen takia käyttökelvotonta. Sitten Krister myy tätä tuotetta hintaan 800 euroa per tonni. Pitäisi siis saada pohjakartonki ilmaiseksi eli sopivan levyisiä hylkyrullia riittävä määrä. Kuka uskoo tähän bisnekseen on hölmö. Ja firman nimeksi ehdotti vielä Tecta Oyj. Tecta on jo munannut nimensä – uskoo nyt viimeinkin.
Ilmianna
Jaa
On se hyvä lehti tuo Koillis-Savo. Koko ajan pitää netissä alkuperäistä uutista kartonkitehtaan myymisestä. Siitä voi poimia Kangasperkon lausunnon ja nauraa:

"Olemme erittäin tyytyväisiä, että vihdoin löytyi ratkaisu kartonkitehtaan käynnistämiselle. Olemme tehneet hyvää yhteistyötä Val Samoritzin yrittäjäryhmän kanssa syyskuusta lähtien ja meillä on erittäin myönteinen kuva heidän liikeosaamisestaan ja mahdollisuuksistaan onnistua hyvin tässä hankkeessa. Kartonkitehtaan työpaikat ja tehtaan uudelleen käynnistämisen vaikutukset alueen talouteen ovat Juankosken kaupungin tulevaisuuden kannalta meille ratkaisevia ja uskomme, että meillä on yrityksen kanssa erinomaiset yhteistyön mahdollisuudet myös tulevaisuudessa”, toteaa kaupunginjohtaja Petri Kangasperko."
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kyllä on maalaiskaupunki ja vielä päivää ennen Nilsiää. Kaikkia toilauksia voi verrata viisauksiin joita suuri johtajamme täysipalkkainen Kangasperko kehittelee.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pekka V poistelee palstallaan kirjoituksia mielivaltaisesti ja hitaasti. Kriittiset kirjoittajat ovat alkaneet huomata, ettei Pekka V näe kengän kärkiään pitemmälle. Luulee että kun suomen kielessä ei ole futuuria, ei mitään voi ennustaa. Ei tunne edes kunnolla preesensiä, vaan käyttää imperfektiä, perfektiä ja etenkin konditionaalin pluskvamperfektiä. Ei osaa näilläkään aikamuodoilla toimia, kuten Pena T. Kiinnittää huomion juankoskisten kannalta epäolennaisuuksiin. Keräilee vain pisteitä.

Seuratkaapa mitä hehkutusta itsenäisyyspäivä saa aikaan. Nostaa taas sankarikseen sotarunoilijan ja senkin väärässä merkityksessä. Hehkuttaa kuin olisi halunnut olla mukana tappamassa ryssiä. Ei näe, että runoilija oli sodanvastainen eikä sotaintoilija, joka sai kupan ja ilmeisesti tartutti sen vaimoonsakin. Kantoi aina pistoolia mukanaan ja ampui viimein aivonsa pihalle sillä. Siis sankariainesta ja upseeri, kuten Pekka V. Kelvollinen samaistumisen kohde.
Ilmianna
Jaa
Pekka V taas latelee tyhmyyksiä. Kehottaa katsomaan PBF:n suurimpien velkojien halukkuutta velkasaneeraukseen. Eli kehottaa peesaamaan niitä. On koko ajan vain peesannut, kun ei ymmärrä itse asiasta mitään. Uskokaa nyt kerralla, että Tecta on kuolleena syntynyt ajatus. Sanon vielä kerran KUOLLEENA SYNTYNYT. Ei voida ainakaan syyttää, että on ollut helppoa olla jälkikäteen oikeassa. Pekka V ja hänen vasallinsa eivät uskalla tätä sanoa, niinkuin eivät uskaltaneet heti alussa tyrmätä koko Premium Boardia. Ei näe Pekka V kengän kärkiään pitemmälle.
Ilmianna
Jaa
Täytyy nyt todeta, että Pekka V:kin on selkeästi sanonut olevansa PBF:n konkurssin eikä saneerauksen puolella. Hyvä niin, sa nähdä miten käy.
Ilmianna
Jaa
Oletteko panneet merkille, että Heimo Konttisella, on Martti Pohjolaisen elkeet ennen erottamistaan persuista?

Koskahan Oinonen ja Kaunisaho ottaa miehen hampaisiinsa.
Ilmianna
Jaa
Hylkyrullia lastattu trukeilla
Ilmianna
Jaa
Ajattelin ruveta julkaisemaan täälä ne kirjoitukseni, jotka on poistettu JuanKoskisen sivuilta, sitä mukaan kuin poistetaan. Onhan niitä aiemmin poistettu kymmenittäin, mutta ihan vaan malliksi, ettei sivusto mikään vapaa ole:

Arvokkaimmat maailmanlaajuiset brändit ovat tällä hetkellä Apple, Google, Coca-Cola, IBM jne. Pohjoismaiden viidentoista arvokkaimman brändin listalla oli ainoastaan Nokia viime vuonna ollen seitsemäs ja tippunee kokonaan pois tänä vuonna. Stora Enson brändiarvo ainakin Suomessa tipahti Härmäläm Amerikan seikkailuissa. Sittemmin se tipahti Ruotsissa Brasilian, Pakistanin ja Kiinan investointien takia erityisesti Ruotsissa niin paljon, että hyvä teollisuusmies Karvinen joutui eroamaan.

Suomellakin on maabrändi, jota silloisen ulkoministeri Stubbin asettama ryhmä on yrittänyt kiillottaa. Näin ollen Juankoskikin on brändi ja mitä arvokkaampi tämä brändi on, sen paremmin Juankoski voi kehittyä. Firmojen taseissa voi brändillä olla erittäin suuri arvo. Huonoilla firmoilla brändin arvo on taseessa yliarvostettu ja hyvillä firmoilla yleensä aliarvostettu. Leikillisesti voisi sanoa, että jokaisella poliitikollakin on brändiarvo, joka mitataan vaaleissa.

Tämä pitkä johdanto vain sen takia, että ymmärrettäisiin Juankosken brändiarvon merkitys. Brändiä täytyy hoitaa hyvin ja pyrkiä korottamaan sen arvoa. Kaupunkien kohdalla brändi merkitsee kaupungin tunnettuutta, kuuluisuutta, mainetta ja niitä arvoja, joita kaupungin nimeen yhdistetään. Kaupunginjohtaja on yksi tärkeimmistä henkilöistä brändin muodostumisessa, sekä hänen maineensa että ne teot, joita hän on brändin edistämiseksi tehnyt. Kuten tiedämme, Juankoskella brändin edistäminen on toteutettu huonosti.

On myös kaupungin organisaation ulkopuolisia tekijöitä, jotka vaikuttavat brändin muodostumiseen. Esimerkiksi JuanKoskinen-sivusto on niin paljon luettu, että sillä täytyy olla huomattava vaikutus Juankosken brändiarvon muodostumiseen.

Tämän takia kysynkin omantunnon kysymyksen kristilliseltä Pekka V:ltä. Miten luulet JuanKoskisen sivuston vaikuttaneen Juankosken brändin arvoon. Mieti positiivisten ja negatiivisten mielipiteiden painotettua summaa. Mieti myös sitä, minkälaista kieltä sivustolla käytetään. Mieti sitä, kuinka vapaa JuanKoskinen sivusto on ja sitä, kuinka paljon on katsottu taaksepäin ja kuinka paljon tulevaisuuteen. Mieti sitä, mikä on seuraus brändiarvon mahdollisesta romahduksesta. Mieti tykönäsi, mutta älä poista tätä kirjoitusta. Minun kommenttini sanalla pulinat pois liittyi tällaiseen ajatuskokonaisuuteen.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Kepumafia on jo vuosia kieltäytynyt keskustelemasta tulevaisuudesta ja Juankosken talouden korjaamisesta. He tuovat asiansa oman porukan vahvistettavaksi hallitukseen ja valtuustoon. Viranhaltijaluottamusmiehet varmistavat salaiset valmistelut ja riittävän enemmistön.
Kun tarkastellaan Juankosken taloutta, saa suurista alijäämistä ja valtaisasta velkapotista ainekset brändille.
Eräs Eskimo ja AB ovat tehneet kepumafian jäseninä parhaansa luodakseen Juankoskelle imagon Suomen suurimpana valehtelijoiden klubina.
Vapaa Juankoski on kansanliike, ja JuanKoskinen ei ole Pekka V:n media, vaan meidän kaikkien rehellisten juankoskelaisten yhteinen media, jota kepumafia ei kontrolloi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Valtiomies Virolainen sanoi aikoinaan: Kansa on puhunut, pulinat pois. Kansalla hän tarkoitti äänestäjiä. Juankosken äänestäjät ja heidän valtuuttamansa valtuusto ovat tietämättömiä väestörakenteesta johtuen.

Ikkunapöytä viittaa sivustaseuraajiin. Suorastaan on lasi tapahtumien ja seuraajien välillä. Ei tällaiselle porukalle kannata paljon painoarvoa antaa. Lisäksi tämä porukka on seurannut erittäin huonosti kirjoituksiani. Minä olen puolueista riippumaton, mutta voin sen verran toistaa lausunojani, että pienet puolueet pitäisi lakkauttaa, jokin raja eduskuntaan esimerkiksi viiden prosentin kannatus.

Lisäksi olen sitä mieltä kaupunkilaisena, että keskusta kutistukoon urbanisoitumisen myötä ja Juankosken keskusta kuolkoon kokonaan pois. Toisaalta yrittäjänä olen sitä mieltä, että SDP näyttää kehittyvän vaaralliseen suuntaan, jos Antti Rinne pääsee valtaan. On siis kokonaisen raadin päättely- ja seurantakyky aika huono, kun edes näitä asioita ei ole pystynyt selvittämään. No onhan se jo valtuuston jäsenistä havaittu, että luetun ymmärtäminen on Juankoskella heikkoa.

Minun tehtäväni ei ole kiillottaa Juankosken kilpeä, mutta luulisi, että se olisi ikkunan takaa salaa kurkistelevien tehtävä. Vaan täytyy todeta, ettei edes huuto kuulu lasin läpi. Mitenkähän JuanKoskinen voi olla kaikkien media, kun ei siellä kaikki voi edes kirjoittaa. Jos valtuusto edustaa kansaa, niin raati voi laskea, moniko valtuuston jäsen on kirjoittanut tähän mediaan viime aikoina. Siitä saa sen prosentin, jos osaa prosenttilaskua, joka osaaminen on tosin huonoksi Juankoskella havaittu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Eiköhän JuanKoskisen sivustosta päätä juuri Pekka V. Näin hän vastasi kirjoitukseeni parin tunnin sisällä:

"Sivusto myös nuistaa AB:n IP-osoitteen ja yhdistää sen erittäin törkyisiin kirjoituksiin ja harkitsee pannaan asettamista, kun sama paska jatkuu samalta taholta.

Ja kyse ei ole sensuurista, vaan puhtaasta siitä syystä, että hän jatkaa systemaattisesti ja jo lukijoita ikävystättävällä tavalla saman lietteen levittämistä.
Viimeinen varoitus...."

Onhan siinä tietenkin toinenkin mahdollisuus, että sivuston päättäjät ja raadit pitävät demokraattisen kokouksen jokaisen erimielisen viestin jälkeen. Mutta ei silloin ehdi varmaan muuta tehdäkään. Kristillinen Pekka V käyttää usein kirosanoja. Minä en ole käyttänyt kertaakaan. Tyypillinen nakkikioskin jonon reaktio: jos jää väittelyssä alakynteen, otetaan nyrkit esiin.

Pekka V viljelee juuri tuollaisia puolilaittomia uhkauksia ja törkyviestejä, joista hän syyttää muita. Kun ei aikuisopiskelijan lahjat riitä enempään, niin tulee tyypillinen frustraatioreaktio. Voisi opiskelijana lukea lain lisäksi hiukan psykologiaa, niin oppisi tuntemaan edes itsensä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Frustraatio kirjoitti:
Eiköhän JuanKoskisen sivustosta päätä juuri Pekka V. Näin hän vastasi kirjoitukseeni parin tunnin sisällä:

"Sivusto myös nuistaa AB:n IP-osoitteen ja yhdistää sen erittäin törkyisiin kirjoituksiin ja harkitsee pannaan asettamista, kun sama paska jatkuu samalta taholta.

Ja kyse ei ole sensuurista, vaan puhtaasta siitä syystä, että hän jatkaa systemaattisesti ja jo lukijoita ikävystättävällä tavalla saman lietteen levittämistä.
Viimeinen varoitus...."

Onhan siinä tietenkin toinenkin mahdollisuus, että sivuston päättäjät ja raadit pitävät demokraattisen kokouksen jokaisen erimielisen viestin jälkeen. Mutta ei silloin ehdi varmaan muuta tehdäkään. Kristillinen Pekka V käyttää usein kirosanoja. Minä en ole käyttänyt kertaakaan. Tyypillinen nakkikioskin jonon reaktio: jos jää väittelyssä alakynteen, otetaan nyrkit esiin.

Pekka V viljelee juuri tuollaisia puolilaittomia uhkauksia ja törkyviestejä, joista hän syyttää muita. Kun ei aikuisopiskelijan lahjat riitä enempään, niin tulee tyypillinen frustraatioreaktio. Voisi opiskelijana lukea lain lisäksi hiukan psykologiaa, niin oppisi tuntemaan edes itsensä.
Edellisestä viestistä näkyy, että kunnon sivusto sensuroi Pekka V:n käyttämiä sanoja, mutta voitte katsoa JuanKoskisen alkeelliselta sivustolta, mitä sanaa hän käytti. JuanKoskisen sivuston sensuuri on tehokasta. Kirjoittajat pannaan jäähylle tai viestit poistetaan jälkikäteen. Ekäpä poistavat jopa omia jälkeenpäin vääriksi osoittautuneita kannanottoja, kun on niin valtava tarve olla oikeassa ja kehua sitä vuosikausia. Olisiko Juankosken tilanne parempi, jos palstaa ei olisi lainkaan, kysyn vaan. Ja vastaan itse että kyllä olisi parempi.

No Juankoskellehan on lottovoitto, jos Pekka V muuttaa Kaaville. Mutta olkaatte kaavilaiset varuillaanne, saatte änkyrän luonteen joukkoihinne, jonka on mahdoton olla väärässä.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Miten minun voidaan olettaa olevan kepumafian joukoissa. Tuo väite on tosi sivistymätön. Väitän jopa tuoneeni palstalle uudissanan kepuloinen, jota muutkin ovat ruvenneet viljelemään. Kepuloiset ovat todella Suomen loisia ja erityisesti Juankoskella. Eivät muutkaan kovin lahjakkaita ole kun kuvittelevat vieläkin, että Juankoski voi olla itsenäinen kaupunki.

Olen täysin samaa mieltä Loka-Laitisen kanssa ja olenkin tuonut hänen kirjoituksiaan esiin. Ikkunapöydät eivät tietenkään tällaisia lue, mutta voin kuitenkin antaa viimeisen linkin:

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/

Juankoskella ja muissa Koillis-Savon pienkunnissa ei ymmärretä sitä, että Suomen hyvinvoinnin avain on urbanisoituminen. On aivan sekundääristä, jos joku pienkunnista onnistuu jonakin vuonna lisäämään väestöään toisten kustannuksella. Kehitys on vääjäämättä se, että nämä kunnat näivettyvät ja vain Kuopio kasvaa. On siis turha vastustaa Kuopioon liittymistä. Sen sijaan sitä tulisi pitää lottovoittona näille kunnille.

Äänestäkää juankoskiset eurovaaleissa, mutta älkää Räsästä, ei se pääse kuitenkaan. Ja Juankosken kepuloiset, jos teidän pitää loisia äänestää, niin valitkaatte NATO-Pentikäinen. Kovat arvot ovat kovia.
Ilmianna
Jaa
Ikkunapöydän miehet ovat ilmeisesti se porukka, jolla on kantapöytä paikallisen olutkuppilan ikkunapöydässä. Kokoontunee siellä iltaisin ja päättelee keskenään, miten asiat ovat. Ei voi olla lapsellisempaa ja väärempää tulkintaa minun henkilöstäni kuin tuo yllä oleva. Eivät kai osaa mennä sivuston keskustelussa taakse päin tai sitten ei ole tietokone mukana siellä ikkunapöydässä.

Vaikka Juankoskella ei ole ALKO:n myymälää, niin näyttää jo alkoholi vaikuttaneen raatilaisten aivoihin. Kannattaisi tutkia alkoholin haittavaikutukset. Jos ottaa alkoholistin päästä tietokonekuvan, niin siellä keskellä on enenevässä määrin tyhjää. Kun siellä on tarpeeksi tyhjää, sairastuu epilepsiaan. Varokaahan vain, ettette joudu yhteiskunnan eläteiksi tai tulkaa ulos maailmaan sieltä ikkunapöydästä.

Varoituksena oluen juonnin kohtalokkaasta seurauksesta näin Walpurin alla seuraava artikkeli:

http://www.duodecimlehti.fi/web/guest/kokoelmat?p_p_id=Article_WAR_DL6_Articleportlet&p_p_lifecycle=0&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_doAsUserId=ecjblrhq&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_p_frompage=uusinnumero&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_viewType=viewArticle&_Article_WAR_DL6_Articleportlet_tunnus=duo94850
Ilmianna
Jaa
Minusta minun asiayhteydessä mainittu henkilökohtaisuus, vaikkapa itsekehu, on virkistävämpää kuin tappelu palstalla. Ei varmaan Juankoskelle edes tule sellaisia lehtiä, joissa Esko-Matti Hytönen kirjoittaa samalla tyylilajilla. Nimestä päätellen sudeettisavolaisia ja voi olla jopa sukulaiseni, kun savolaisen isoäitini tyttönimi oli sama.

Moni voi olla eri mieltä sivuston tason muutoksesta. Joka tapauksessa linkkejäni on jopa itse Pekka V kehunut ja olen varma, ettei yhdessäkään ole viruksia. Ilmoittautukoon heti ensimmäinen, joka on saanut tartunnan. Kauheasti ihmettelen, mitä valheita olen yksityishenkilöistä lähettänyt. Minähän referoin vain faktaa. Jos olen aikoinaan referoinut, että Krister on myös Häggblomin alikonsultti, niin onko se valhe, kun olen pannut linkin perään.

Kun ei ole luettu tekstejäni, ei niitä pidä referoida. Minä olen selkeästi sanonut, että olen Helsingistä ja olen kerran eläissäni ajanut Juankosken ohi. Kävin tehtaalla 1990-luvulla ja menin taatusti illaksi Kuopioon.
Ilmianna
Jaa
Juankoskella on korkea-asteen tutkinnon suorittaneita yli 15-vuotiaista noin 14 %, kun Kuopiossa määrä on kaksinkertainen. On selvää, ettei sellainen porukka voi hoitaa kaupungin asioita kunnolla. Kun sitten seuraa Älyvapaata JuanKoskisen palstaa, jossa tuo älykkäiden osuus teksteistä päätellen on vielä älyttömästi vähäisempi, niin ymmärtää hyvin, miksi sivusto ei siedä älykästä kritiikkiä. Eikä myöskään pysty älykkäästi vastaamaan kritiikkiin, vaan vetää esiin aina ja toistuvasti älyttömän lainan takauksen, jonka hyväksyminen on tapahtunut jo älyttömän kauan sitten.

Nyt kun eurovaalit lähestyvät voisivat juankoskiset keskittyä älykkäiden ehdokkaiden lobbaamiseen ja äänestämiseen. Kun juankoskisilla ei ole oikein älykästä tietoa, niin suosittelen vain niiden puolueiden äänestämistä, joista ehdokkaita yleensä pääsee parlamenttiin. Eli äänestäkää kokoomuksesta Stubbia, perussuomalaisista Halla-ahoa, demareista Mia-Petraa, keskustasta Pentikäistä, ruotsalaisista Nils Torvaldsia ja vihreistä Sinnemäkeä.

Älkää missään nimessä äänestäkö tunnustuksellista alkoholisti Väätäistä, vaikka itse olisittekin alkoholisti. Jättäkää myös pienpuolueita äänestämättä, niin ette tee älytöntä virhettä.
Ilmianna
Jaa
Eino K. kirjoitti näin: ”Emme halua enää itsenäistä päättämistä. Päättäkööt kuka tahansa muu, se on parempi meille. Nyt meillä on liitossopimus. Jos Kuopio meidät hyväksyy, voin jatkaa asumista kodissani ja olen tyytyväinen.”

Hyvä Eino K, näin puhuu järki. Valtio ei tule enää antamaan rahojaan Juankosken hölmölään, mutta on pakko antaa Kuopiolle liitosavustusta. Vaikka tulisi uudet kunnallisvaalit, niin suurin piirtein sama puoluejakauma valtuustossa olisi. Sitä paitsi näyttää siltä, että poliitikoista riippumatta Juankoskella päättävät virkamiehet.
Ilmianna
Jaa
Juankoskella ei osata tuota prosenttilaskua. Veroa maksavien määrä tulevassa Kuopiossa on noin 30-kertainen Juankoskeen nähden. Kuopiossa on enemmän opiskelijoita, mutta Juankoskella eläkeläisiä ja pienituloisia. Varovasti arvioiden kunnallisverotulojen suhde on sama 30-kertainen Kuopiossa Juankoskeen nähden.

Oikeatkin luvut tietenkin löytyvät, mutta tämä yksinkertainen laskelma sanoo, että yhden prosenttiyksikön korotus Kuopion kunnallisveroprosentissa vastaa 30 prosenttiyksikön korotusta Juankoskella. Ei tarvinne enempää laskea, jos ymmärtää prosentin ja prosenttiyksikön eron. Mutta tunnetusti juankoskiset eivät tätä ymmärrä.
Ilmianna
Jaa
Sinisilmäisyydellä on merkitystä ihan oikeasti. Ei tämä vuosisatainen sanonta ole tyhjästä syntynyt. Olisi mielenkiintoista laskea, mikä on sinisilmäisten osuus Juankoskella ja erityisesti sen valtuustossa. Kokemuksen kautta voi sinisilmäinenkin saavuttaa melkein ruskeasilmäisen ihmistuntemuksen.

Ukrainalaiset tunnetaan tänä päivänä paljon paremmin kuin vielä pari vuotta sitten. Erityisesti Juankoskella näyttää heidän maineensa olleen huonosti tunnettu silloin, kun ukrainalaista yrittäjien keulakuvaa kaikki sinisilmäiset uskoivat. Minä olin siihen mennessä käynyt muutamia kertoja Ukrainassa ja se onkin ainoa niistä yli sadasta valtiosta, joissa olen käynyt, jossa olen joutunut petetyksi. Sen jälkeen eivät ukrainalaiset petä minua.

Näyttää siltä, että Juankoskella pienyrittäjätkin joutuivat petetyiksi kuten paikallinen leipomo. Kerronpa näin Walpurin kunniaksi tarinan ukrainalaisesta petoksesta. Maailman matkaajillahan lihakset jäykistyvät helposti, kun he istuvat pitkiä aikoja. Siksipä he ovat tottuneet käymään hieronnassa. Suomeen tuli kerran jäykkä, luotettavan näköinen ukrainalainen bisnesmies ja meni paikalliseen koillis-savolaiseen hieromoon. Otti sitten tunnin full-body -hieronnan.

Suomalainen hieroja ei toiminut niin kuin ulkomaiset, että olisi ottanut rahan perussessiosta ja ekstrapalveluista ennakkoon. Kun sessiot olivat päättyneet, ukrainalainen nousi, puki päällensä ja kiitteli vuolaasti. Hierojatar kyseli kainosti, että miten olisi sen maksun laita. Ukrainalainen vastasi jämäkästi, että olen upseeri ja herrasmies enkä koskaan ota naisilta palveluistani maksua ja häipyi saman tien kohteliaasti kiitellen.
Ilmianna
Jaa
Kiitos jkvä kommenteistasi. Kirjoita vaan nimimerkkisi reilusti isoilla kirjaimilla, kun olet sen arvoinen päästyäsi nollaukseni kohteeksi. Muista myös se, että monia kirjailijoita ja taiteilijoita kehutaan nimenomaan tuotteliaisuudesta. Monipuolisuuden vuoksi ajattelinkin seuraavassa aloittaa sivuston muidenkin nimimerkkien analysoinnin.

JuanKoskisen sivusto on nimimerkistöltään erittäin poikkeuksellinen. Kun nimimerkkejä vähänkään analysoi, niin huomaa, että useat nimimerkit ovat pluraaleja. Etenkin ne ruskeakieliset nimimerkit, jotka toistelevat johtajiensa mielipiteitä ovat monikkomuodossa. Ja ne juuri ovat innokkaimpia moittimaan toisia nimimerkkejä siitä, että ne huutelevat jonkun takaa tai piileskelevät kuopissa tai pensaissa. Kun tätä vähänkään analysoi, niin huomaa, että se on tosi kehittymätöntä käytöstä. Joukossa tyhmyys tiivistyy.

Eläinmaailmassa on tunnettua, että saaliskalat hakeutuvat parviksi ja saaliseläimet laumoiksi oman turvallisuutensa takia. Jos ne jättäytyvät lauman ulkopuolelle, niin pedot nappaavat ne. Laumoilla ei toisaalta ole vielä itsenäisiä mielipiteitä, vaan ne harjoittelevat itseilmaisua räikeänvärisellä ruskeakielisyydellä ja esiintyvät näin pluraalissa.

Aivan toinen asia on pluralismi, joka on kehittyneiden yksilöiden filosofia. Sehän tarkoittaa moniarvoisuutta. Kun laumat kehittyvät, ne alkavat huomata, ettei ole ainoastaan yhtä totuutta ja vaikka olisikin, niin oikeita teitä siihen totuuteen on monia. Kehittynyt yhteisö on juuri tällainen, joka ei kinastele kaiken aikaa siitä yhdestä tiestä. Jotkut kuvittelevat, että tie, totuus ja elämä on oikea sanonta. Pluralismi muuntaisi tämän monikkoon eli muotoon tiet, totuudet ja elämät. Lukekaa siis psykologiaa ja filosofiaa Juankoskella, niin minäkin teen tekniikan miehenä.
Ilmianna
Jaa
Eivät Heimo ja Veijo alennu väittelemään JuanKoskisen sivustolla. Sehän on heille itsemurha. On vain yksi henkilö, joka on tarpeeksi rohkea sanomaan jotakin poikkipuolista ja hänenkin sanomisensa sensuroidaan tai sorrutaan alatyyliseen kirjoitteluun. Eivät kaikki ole yhtä lahjakkaita verbaalisesti esittämään vastakkaisia näkemyksiä.
Ilmianna
Jaa
Juankosken ja Kuopion kaupunkien yhdistymisselvityksen poliittinen ohjausryhmä piti kokouksen 24.4.2014. Läsnä olivat eri puolueiden edustajat mm. Pekka Vartiainen. Pöytäkirjasta oleellisin ote:

”Ohjausryhmä hyväksyi yksimielisesti yhdistymissopimuksen ja yhdistymisselvityksen sekä päätti esittää ne kaupunginhallituksille ja edelleen valtuustoille hyväksyttäviksi.”

Kun nyt juna puksuttaa ja Pekka V on saanut kokouksessa esittää kantansa ja hyväksyä sopimuksen, niin toivon tosiaan, kun kansa on näin puhunut, niin pulinat jäävät pois:

http://juankoski.kuopio.fi/documents/102512/102783/Ohjausryhman_poytakirja_24042014.pdf/96321a24-536c-4bb7-ade6-7a1d49ca5fd8?version=1.0
Ilmianna
Jaa
Tosi hauska tuo sisäänpäin lämpiävä JuanKoskinen sivusto, kun ovat niin ylpeitä siitä, että ulkomaita myöten heidän sivustoaan luetaan ja jopa kommentoidaan. Eiköhän se ole niin, että tavalliset matkustelevat suomalaiset ovat lukeneet matkoillaan sivustoa.

Minäkin olen lukuisia kertoja ollessani eksoottisissa maissa lukenut ja jopa kommentoinut sivustoa. Sitten olen naureskellut, kun on kerrottu, että juuri siinä maassa, jossa olen ollut, sivustoa niin ahkerasti luetaan.
Ilmianna
Jaa
säälittävää kirjoittelua. Taitaa olla juuri tällä sivustolla kirjoittavat niitä munattomia pikkupellejä, jotka eivät saa pullasta edes rusinoita ilman mamia. Oksettaa itkupillit.
Ilmianna
Jaa
Kyrsiintyneelle sanoisin, että on aivan turha tehdä mitään laskelmia, kun kuntaliitos Kuopion kanssa ei ole siitä kiinni. Esimerkiksi Pekka V on syyttänyt minua lapsellisuudesta, kun olen innostanut juankoskisia erottamaan kaupunginjohtajan ja kaupunginhallituksen. Se olisi ainoa tie Juankosken mahdolliseen itsenäisyyteen, mutta silloinkin tulisi kysymys ketä tilalle.

Minä olen alusta alkaen sanonut, ettei Juankoskelta valitettavasti löydy sellaista osaamista, mitä vaaditaan kuntakonsernin järjelliseen ohjaukseen. Poliittiset voimasuhteet ovat sellaiset kuin ovat ja mitään oleellista ei voida tehdä edes tulevien vaalien jälkeen ja sekin on jo myöhäistä. Ainoa toivo on yhdistyminen Kuopioon.

Minä olen mielestäni havainnut, että käytännön poliitikot Pekka V ja Martti Pohjolainen ovat jo sitä mieltä, että Kuopioon vaan. Ja monet muut ovat tulossa samaan johtopäätökseen. Aikoinaan Pekka V suuttui ja käski minun mennä Suomi24-palstalle, koska sanoin juuri tämän ihan siihen tilastolliseen tosiasiaan perustuen, että Kuopiossa on asukkaita noin 25-kertainen määrä ja niistä korkeamman koulutuksen saaneita noin tupla eli noin 50-kertainen osaamiskapasiteetti, josta riittää Juankoskenkin kuntakonserniasioiden parempaan hoitamiseen. Mielellään lainaisin Kuntaliiton ajatuksia näistä asioista, jos vielä yksi linkki sallitaan. Sen yhteenvedossa sanotaan näin:

Kuntien menestys, kilpailukyky ja pärjääminen on entistä enemmän kiinni siitä, miten konsernin ohjaus saadaan toimimaan.

http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/uutisia/2014/Sivut/omistajaohjausta-vai-pelkkaa-politiikkaa.aspx
Ilmianna
Jaa
Kyrsiintyneelle täytyy todeta, että on aika mahdoton keskustella, kun viestit poistetaan, mutta kyllähän lähidemokratia on juuri se asia, joka auttaa isojen kuntien johtoa. Johto mielestäni kuitenkin estää älyttömyydet. En tiedä, kuinka pitkään Nero olisi vielä vallassa, mutta voisi olla vaikka 68-vuotiaaksi.
Ilmianna
Jaa
Kaikista tärkein luku kuntataloudessa on valtion rahoituksen osuus per asukas, joka oli vuonna 2012 Kuopiossa 1380 eur ja Juankoskella 2808 eur. Mitä lie vuonna 2013 samainen luku ollut. Siis kaikki Juankoskiset ovat meidän muiden loisia. Loisiminen on lopetettava.
Ilmianna
Jaa
Maassamuutto on hyvinvoinnin perusta eika sita saa tulpata. Suomen elintaso on niin korkea, etta viennissakin on yha suurempi osuus palveluja, joissa raaka-aineiden kaytto on minimaalista. Uusiutumattomien raaka-aineiden vienti on hetken huumaa. Hyva konsultti sen sijaan myy saman tuotteen n kertaa.

http://www.kunnat.net/fi/tietopankit/tilastot/kuntatalous/kuviot/kuntatalouden-kehitys/Documents/Kuntatalous2013-18 03042014.pdf
Ilmianna
Jaa
Minä luin kuinka Juha Väätäinen kehuskeli, kun joskus ennen rasvamaksansa oli hyvässä kunnossa eikä kukaan pystynyt myyntineuvotteluissa juomaan häntä pöydän alle. Turnauskestävyys on riippuvainen maksan polttokyvystä ja kokonaisverimäärästä. Isommalla miehellä ne ovat suurempia, mutta kyllä harjoitus tietenkin johonkin mittaan saakka lisää turnauskestävyyttä. Juankoskiset kun vähemmän matkailevat kaupunkinsa ulkopuolella, niin näin Walpurin kunniaksi sallittaneen pieni tarina juomiskilpailuista.

Jotkut itäiset maat kuten Kiina, Japani, Korea ja Taiwan juovat riisiviinaa tai jopa viskiä illallisilla oluen lisäksi. Niissä maissa on häviäminen juomingeissa paha kasvojen menetys. Yleensä ihmiset ovat siellä pienempiä kuin pohjoismaissa ja muutenkin maksan entsyymit ovat sellaisia, että he helposti häviävät juomakisoissa. Niinpä he pyrkivät käyttämään kaikenlaisia jekkuja vieraan nujertamiseksi.

Ensimmäinen jekku on se, että vieraillessasi yksin tai vaikkapa kaverin kanssa kaksin tehtaalla niin isännät ovat sankoin joukoin illallisella. Suhde on vähintään viisi isäntää yhtä vierasta kohti. Tapana on sitten kilistää lasia ja sanoa Kampai, joka tarkoittaa Pohjanmaan kautta. Jos jätät viinaa lasiin, sinua katsotaan pitkään. Kilistäminen tapahtuu erikseen jokaisen osallistujan kanssa eli vieras joutuu juomaan helposti viisi paukkua siinä missä isäntä yhden.

Toinen kikka, jonka kohteeksi olen joutunut Koreassa, on se, että ei juodakaan, vaikka näyttää siltä, että juotaisiin. Kerran saatuani jalat sinne matalan pöydän alle Lotus-asentoon, ihmettelin, kun sukat rupesivat kastumaan. Tutkittuani nestettä tarkemmin huomasin, että sehän oli Sojua itseään. Vastapäätä ollut isäntäni oli kohottanut aina maljan, mutta heittänyt sen huulilla olon jälkeen lattialle.

Kolmas kikka on ollut sellainen, että isännät eivät ole saaneet minua pöydän alle, niin ovat hälyttäneet kylän parhaan alallaan. No hän sitten tuli ja vaati juomaan kolme Sojua perä kanaa. Siitä aloin jo hiukan tokenemaan ja seuraavaan bottoms-up –ehdotukseen keksin kikan minäkin. Sanoin että nyt korvataankin tämä kierros oikealla bottoms-upilla ja nousin käsiseisontaan, tosin seinää vasten. Olipa se hauska näky kun isännät yrittivät samaa perä jälkeen ja lyyhistyivät kuin jauhosäkit pää edelle lattiaan. Eivätpä enää ehdottaneet bottoms-upia.
Ilmianna
Jaa
Näin Wapun päivänä kun haeskelin millaisia viinoja on saatavilla, niin törmäsin tikkuviinaan, jota sanaa savolainen insinöörituttavani ei tiennyt. Jos tämä tietämättömyys onkin yleisempää Savossa, niin alla tosi hyvä linkki aiheeseen:

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/asiantuntija-suomi-unohti-tikkuviinan/1723045
Ilmianna
Jaa
Minua on moitittu JuanKoskisen sivustolla, että en pysyttele otsikon aiheessa. Kirjoitin mm, seuraavan tarinan, kuinka Juankosken asukkaiden pitäisi tulla ulos sieltä pullostaan ja lähteä maailmalle. Siinä mielellään opastaisin ja opastusta juankoskiset todella tarvitsevat. Kesti runsaan vartin, kunnes tarina oli poistettu. Ei tosiaan kannettu vesi pysy Juankoskella kaivoissa eikä aivoissa.

Näin Wappuna tuli mieleen Kiinassa kuulemani tarina juankoskelaisesta vanhemmasta miehestä, joka oli kierrellyt länsimaita kattavasti, mutta ei ollut käynyt Kiinassa. Lähti sitten parin viikon matkalle Shanghaihin ja otti halvimman lennon Aeroflotilla Moskovan kautta. Ei huomannut raukka, että sen lennon paluumatkalla piti yöpyä Moskovassa, mutta ei siitä sen enempää. Menomatkakin oli jo vaivalloinen, kun oli kymmenen tunnin ventti Moskovassa Shanghain lentoa odotellessa.

Herra saapui sitten matkasta kankeana hotelliinsa Shanghaissa ja ajatteli mennä ulos hiukan jaloittelemaan pitkän lennon jälkeen. Kiertäessään isoa hotellia hän huomasi sen takana kyltin, jossa vilkkui valo Oil Massage. Väsynyt matkalainen ajatteli, että hierontahan voisi olla Kiinassa kohtuuhintainen ja voisin ottaa hiukan pitemmän hieronnan. Hänelle esitettiinkin lista, jossa oli tekstejä ja numeroita, joista hän sai selvitettyä, että sessio kestäisi 90 min ja maksaisi 400 RMB. Yksinkertaisena kaverina ei oikein osannut heti muuntaa tarkasti euroiksi, mutta ihmetteli kuitenkin hiukan korkeaa hintaa. Kaikesta huolimatta osoitti sormellaan tätä vaihtoehtoa.

Kaunis nuori nainen ohjasi hänet yhden hengen hierontahuoneeseen, jossa oli suihku ja hierontapöytä. Nainen pyysi miestä ottamaan suihkun ja sen hän sitten tekikin. Suihkun aikana oli nainen poistunut huoneesta. Suihkun jälkeen Juankosken harras matkalainen, jolla oli laaja matkakokemus mm. pyhiinvaellusmatkoista ja lähetyssaarnaajan työstä, verhoutui pyyhkeeseen ja kävi istumaan hierontapöydälle, jossa oli pään kohdalla reikä.

Vähän ajan kuluttua tuli toinen nuori kaunis nainen aika vähissä vaatteissa ja pyysi makaamaan pöydälle. Tarjosipa jopa shortseja talon puolesta, mutta matkalainen oli niin kansainvälinen ja omasta mielestään tiesi nämäkin asiat, joten päätti olla panematta shortseja jalkaan, koska näin varmaan olisi helpompi hieroa turtuneet pakaratkin aromaattisella öljyllä.

Puolen tunnin taivaallisen tuntuisen selkähieronnan jälkeen hierojatar pyysi kääntymään upside down. Harras mies rohkaistuikin tämän tekemään. Hierojatar vähensi vaatteitaan lisää ja kysyi, mitä palvelua saisi olla. Kun harras juankoskelainen ei oikein ymmärtänyt, niin nainen otti listan, jossa oli outoja lyhenteitä: HJ, OWO, CIM, GFE, FK, A, C69, COB, CIF, PSE jne. Juankoskinen alkoi kuitenkin epäillä, että tämä saattoi nyt olla jotain syntistä ja rupesi selittämään, että on uskovainen lähetyssaarnaaja, missionary, missionary. Hierojatar ymmärsi heti ja riisui kaikki vaatteensa sekä kävi selin makaamaan. Harras juankoskinen ei kuitenkaan ymmärtänyt tehdä mitään, jolloin hierojatar jatkoi pettyneenä hierontaa.

Kun hierojattaren kello pirahti ja sovittu aika päättyi, harras juankoskinen puki vaatteet päälleen ja meni takaisin aulaan maksamaan. Hänelle sanottiin, että hinta on 800 RMB. Hiukan juankoskinen ihmetteli tuplahintaa ja kyseli, että miten se nyt noin kallis oli. Kaunis nainen tiskillä sanoi vain missionary, missionary…
Ilmianna
Jaa
Älyvapaa JuanKoskinen sivusto on menettänyt mielenkiinnon, kun kaikki toistelevat vain ylläpidon virtaviivaistettuja mielipiteitä. Eivät tajua, että kannattaisi poikkeavat viestit jättää paikoilleen eikä poistaa, jotta kaikki näkisivät kuinka typeriä ne ovat.

Minä olen tekemässä palveluksen Juankoskelle, kun pystyn arvostelemaan ketä vaan. Tällaisessa ulkopuolisen uhan tilanteessa sisäiset riidat unohtuvat ja puhalletaan yhteen hiileen. Samaa taktiikkaa yrittää Putin Venäjällä, mutta taitaa epäonnistua kuten ilmeisimmin juankoskisetkin.
Ilmianna
Jaa
Juankosken vilpittömät veronmaksajat antavat valtakirjan neljän vuoden välein. Valtuutettujen kannat ovat kiveen hakatut. Seuraavien vaalien jälkeen on kepuloisilla pari paikkaa enemmän valtuustossa. Pekka V:kin on puolikepuloinen jo nyt. Juankosken Nero on paikkansa ansainnut kepuloisten silmissä. Näin se menee ja tyhmyydestä rangaistaan.
Ilmianna
Jaa
Tämähän on juuri sitä enemmistön diktatuuria, jolle ei demokratiassa voi mitään. Mitä enemmän on kritiikkiä enemmistöä kohtaan, sitä varmemmin asiat menevät Juankoskella pieleen. Historia on sellainen ja diktatuurin muisti on pitkä. Eläinkunnassakin siili nostaa piikit pystyyn ja vetäytyy palloksi, kun sitä ahdistellaan.

Samoin on minun muistini pitkä. Mitä enemmän sensuroidaan sitä rankemmaksi arvostelu yltyy. Juankosken vallassaolijat ovat niin osaamattomia, että heidän aivoissaan on vain yksi ajatus: emme ainakaan tee niin, kuin JuanKoskisen sivustolla opetetaan. Kun näin tapahtuu, niin opetusmetodi on väärä, vaikka itse asia olisikin oikea. Juankosken vallassaolijat muistuttavat häirikköoppilaita erityisluokalla. Niiden käsittelyyn vaaditaan taito, mutta sitä ei näytä löytyvän edes Juankosken koululaitoksesta. Valtuustokin on lähinnä maanviljelyn ja koululaitoksen asiantuntijoita, jos edes niitäkään.
Ilmianna
Jaa
Mielenkiintoista on, että kalaparvivertaukseni Juankosken päätöksenteosta saa jo tieteellistä vahvistusta. Tätä juuri on enemmistödiktatuuri Juankoskella, koska jopa joukon johtajiksi valitut tunnustavat, etteivät oikein ymmärrä noita vaikeita talousasioita:

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_kyseenalaistaa_suurella_joukolla_tehdyt_paatokset/7212902
Ilmianna
Jaa
Kyllä se näkyy valtion avustuksissa pitkällä tähtäimellä, mikä kunta pärjää. Totuutta kehiin ja muutamia vuoden 2014 ennakoituja valtionapuja euroa per asukas:

Espoo 73
Kuopio 1400
Kaikki kunnat 1478
Juankoski 2931
Kaavi 3522
Tuusniemi 3719
Rautavaara 4838

En viitsi panna linkkiä, mutta joka tapauksessa naputtamalla budjetoinnista ollaan yhtä yksinkertaisessa ajattelussa kuin ne ihmiset, jotka iloitsevat ja kehuvat pientä ennakonpidätysprosenttiaan ja ovat sitten hiljaa, kun saavat isot jälkiverot.

On turha kehua Pohjois-Savon pienkuntien erinomaisuutta. Se on vain saavutettu koko Suomen veronmaksajien kustannuksella.
Ilmianna
Jaa
Huomenta JuanKoskisen ylläpito. Myöhäänpä heräsitte näin Walpurin jälkeen asiaviestejä poistamaan. Tuo onkin hyvä keino laittaa viestejä öiseen aikaan, jolloin mahdollisimman moni saa tutustua asiaviesteihini. Jopa linkittömät viestit häipyivät taivaalle.

Yhtenä syynä on mainittu, että viestini linkeistä saa viruksia. Minäpä annan ilmaisen neuvon. Käyttäkää Microsoftin ilmaista virustorjuntaa ja Googlen hakua, niin tekemisenne tiedetään. Minä käytän eniten Googlen hakua ja siinä on aina mainos Juankosken hotelleista, koska olen hakenut yhtä sun toista Juankoskelta. Tosin ne booking.comin Juankosken hotellit sijaitsevat Kuopiossa, kun juankoskiset eivät osaa mainostaa hotellejaan.
Ilmianna
Jaa
Juankosken katastrofaaliset päätökset ovat liittyneet elinkeinotoimintaan. Jotta parempia päätöksiä olisi voitu tehdä, olisi nykyisessä ja edellisessä valtuustossa pitänyt olla elinkeinotoiminnan asiantuntijoita, joita olisi voitu valita myös kaupunginhallitukseen. Tuntematta henkilöitä lainkaan, voi kuitenkin sanoa, ettei ainakaan nykyisessä valtuustossa sellaisia ole. Sen voi hyvin päätellä jo ammattijakaumasta.

Seuraavassa olen pannut valtuuston ammatit äänten mukaiseen järjestykseen. Juankoskisten ajattelutapaa kuvastaa hyvin se, että eniten ääniä on saanut uutena valtuustoon valittu nuorisotyöntekijä. Yli 44 % valtuutetuista on uusia, joille kaupunki ei ole halunnut antaa edes kunnon perehdyttämistä elinkeinopolitiikkaan ja valtuustotyöskentelyyn. Ei tällainen kunta voi edetä kuin katastrofista toiseen. Ja tässä järjestys:

nuorisotyöntekijä
yrittäjä, eläkeläinen
maanviljelijä
vanhempi konstaapeli
rehtori
kotitalousopettaja
viimeistelijä
autonkuljettaja
kulttuurisihteeri, työtön
maanviljelijä
maanviljelijä, eläkeläinen
sairaanhoitaja, eläkeläinen
aikuisopiskelija
rehtori
vuoroesimies
sairaanhoitaja, maanviljelijä
kiinteistönhoitaja, eläkeläinen
agrol. opiskelija AMK
filosofian tohtori
perushoitaja
maanviljelijä, laskentatoimen merkonomi
työmies
erityisluokanopettaja
kiinteistönhoitaja
tehdastyöntekijä
eläkeläinen, vapaaehtoistyöntekijä
puutarhatyöntekijä
Ilmianna
Jaa
Lopettakaa tuo turhiin toiveisiin perustuva kaupunginhallituksen tai -johtajan korvausvastuu Premium Boardin takausasiassa. Siinä voi olla kyse korkeintaan tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta. Laki on laki, mutta sen soveltaminen on täysin eri asia. Näistä on oikeustapauksia olemassa, joista seuraavassa esimerkkinä aika samantapainen kuin Juankosken 5 Meuron kupru. Ja sehän ratkaistaisiin näin:

http://www.edilex.fi/kko/ennakkoratkaisut/19980041?offset=1&perpage=100&phrase=Kunta&sort=relevance&typeIds[]=5&searchKey=156446

Kannattaisi myös tutkia alan kirjallisuutta valtuutettujen vastuusta ja miten he sen kokevat. Esimerkkinä Julkaisu Sirkka Ylitervo, 2002: Tunteeko valtuutettu vastuunsa?

http://www.kuusamo.fi/dman/Document.phx?documentId=qz36304152427758&cmd=download

Muutama kohta ko. julkaisusta:
Luottamustoimesta ei voi kieltäytyä vetoamalla vähäisiin tietoihinsa tai taitoihinsa. Nämä seikat eivät
myöskään vapauta oikeudellisesta vastuusta. Oikeuskäytännössä ovat tuomioistuimet kuitenkin ottaneet
lieventävänä seikkana huomioon, että luottamustehtävät eivät ole henkilön päätoimi, vaan niitä hoidetaan
sivutoimisesti ja että luottamushenkilöillä ei ole tehtävien edellyttämää erikoiskoulutusta. Luottamushenkilöt
ovatkin paljolti riippuvaisia asiantuntijavirkamiehistä, jotka valmistelevat päätöksentekoon tulevat asiat.
Virkamiesten pitäisikin valmistelutyössään tuoda esille kaikki päätöksentekoon vaikuttavat olennaiset seikat.
Osa haastateltavista puhui juridisen vastuun kohdalla kollektiivisesta vastuusta, tarkoittaen vastuun
realisoituvan koko luottamushenkilöelimelle. Toisaalta samojenkin haastateltavien mainitessa
rikosoikeudellisen tai vahingonkorvausvastuun, he tiedostivat sen kohdistuvan yksilöön, ei toimielimeen. Tätä
ei haastatteluissa kuitenkaan erikseen tarkennettu, mutta ymmärsin heidän tarkoittavan kollektiivisella
vastuulla sitä, että vastuun kantaa kunta. Taloudellisesti huonot päätökset jäävät vaikutuksineen kunnan
päätösten joukkoon ja myös mahdollisten valtuutettujen korvausvastuiden osalta ”kunta on velvollinen
korvaamaan”.

Yleensäkään valtuutetun taloudellisen vastuun realisoitumista ei nähty mahdollisena. Se on
lainsäädännölläkin jo turvattu.

”…jos valtuusto tekis semmosen päätöksen, että ruvettas sitten juridisesti selvitteleen, että
minkälainen vastuu siellä on, niin kyllä siellä tulis sitten, että ei tiennyt, eikä pitänytkään
tietää, ei ymmärtänyt, eikä pitänytkään ymmärtää eikä ollut odotettavissa, eikä
elämänkokemuksen mukaan voinutkaan odottaa, että tämmösiä esityksiä sitten tulee.”

Luottamushenkilöitten vaikuttamismahdollisuuksia pidettiin juridisista valvonta-mahdollisuuksista huolimatta
heikkoina siitä syystä, että luottamushenkilöt eivät saa mielestään riittävästi tietoa kunnan tapahtumista ja
viranhaltijoitten tekemistä päätöksistä. Tiedonsaanti ongelmat tulivat esiin myös hallinnollisen vastuun
käsittelyn yhteydessä. Kuntalain 51 §:n mukainen otto-oikeus ei koske valtuutettuja. Ongelmaksi koettiin se,
ettei valtuutetuille kerrota valmisteilla olevista asioista, jolloin heillä olisi jo valmisteluvaiheessa mahdollisuus
vaikuttaa tulevaan päätökseen. Yleensähän viranhaltija-esittelijät esittelevät yhden vaihtoehdon
päätösehdotukseksi ja näin tekee myös kunnanhallitus valtuustolle. Päätökset tulee yleensä tehdä samassa
kokouksessa, joten valtuutetuille jää huomattavan lyhyt aika etsiä muita vaihtoehtoja ja näin ollen
päätösehdotus yleensä hyväksytään. Tästä syystä valtuusto kokee itsensä kumileimasimeksi, joka hyväksyy
kaikki sille esitetyt asiat sellaisenaan.
Ilmianna
Jaa
Vapaa Juankoski kansanliike on siinä mielessä vapaa, että siitä on ilmeisesti aika vapaata erota päinvastoin kuin monista uskonnollisista liikkeistä. Mielipiteen ilmaisussa se ei kuitenkaan ole missään nimessä vapaa. Yhteisön äänitorvi pitää huolen siitä, että vain virtaviivaistetut mielipiteet sallitaan eli ne, joissa yksipuolisesti arvostellaan kunnallisen politiikan tekijöitä ja johtavia virkamiehiä.

Minäkään en enää viitsi kirjoittaa moiselle sivustolle, kun poistavat kirjoitukseni joka tapauksessa. Ei auta, vaikka kirjoittaisi eri nimimerkillä eri osoitteesta. Jos riittävästi arvostelee, kirjoitus poistetaan. Ollaan muka kansanomaisia ja kansan puolella, mutta unohdetaan se, että kansa on äänestänyt edustajansa valtuustoon, joka on valinnut kaupungille hallituksen toteuttamaan valtuuston eli kaupunkilaisten tahtoa. Tämähän on täysin älyvapaata.

Viimeisin metodi tästä virtaviivaistamisesta on viikon kirjoituksen valinta. Kuka on osannut eniten ja laajimmin toistaa jo ennestään soimattuja menneitä päätöksiä, on voittaja. Tämä on yhtä naurettavaa kuin työn sankarin nimeäminen Neuvostoliitossa. Varmaan siellä ylläpidon seinällä on samanlaiset kuvatkin noista kirjoittajista kuin oli Neuvostoliitossa.

Kansanliike myös viittaa liikehtimiseen eli siihen, että todella tehtäisiin jotakin. Mitään hyödyllistä ei ole kuitenkaan tehty. Nokian uudesta intialaisesta johtajasta sanotaan, että hän mieluummin tekee asioita kuin puhuu niiden tekemisestä. Yleisin verbin tapaluokka kirjoituksissa on 2. konditionaali eli muotona olisi pitänyt tehdä. Jos sitten jotain on tehty, niin se on tehty myöhässä, kun asiatieto on niin vähäistä. Vaatii kuukausien pohdintaa, että ymmärretään, miten asiat ovat. Hyvä esimerkki tästä ovat kovenantit, joita sivustolla aletaan ymmärtää vasta nyt vuosien jälkeen.

Esimerkki ymmärtämättömyydestä on tämänpäiväinen ehdotus: ” Tehkääpäs esitys välimiesoikeuden tehostamisesta. Seuraavaksi pitää mennä normaaliin oikusmenettelyyn. Toimettomuutta ei saa sietää loputtomiin.”

Ensinnäkin palstalla pyydetään aina toisia tekemään. Toiseksi ei ymmärretä sitä, että välimiesoikeus on nopein tapa ratkaista asiat mm. siksi, ettei päätöksestä voi valittaa, mutta kyllä se on nopein myös muutenkin. Vapaat nyt vain haluaisivat odottaa ratkaisuja eri oikeusasteista ja Juankoski joutuu maksamaan valtavia asianajokuluja.

Juankoskella kaikki tuntevat toisensa. Voi hyvin kuvitella, minkälaista kyräilyä julkisilla paikoilla liikkuminen on. Kun vapaiden vähemmistö on haukkunut nimeltä kaikki enemmistön edustajat mukaan lukien heidän kannattajansa, niin on selvää, etteivät enemmistön edustajat viitsi tavata yleisillä paikoilla tunnettuja vapaan kannattajia.

Kuvitellaanpa miltä tuntuu mennä paikalliseen kapakkaan. Kun tulee sisään, niin heti oven pielessä istuu ikkunapöydän raati. Estradin tienoilla kyräilee laulukuoro. Muissa pöydissä istuvat mm. ylläpito sihteereineen, Baskervillen koirat, yläkoulun tytöt ja yläkoulun pojat. Lukion oppilaat ovat sen verran viisaampia, että ymmärtävät olla poissa. Valtaosa Juankosken potentiaalisista asiakkaista ymmärtää myös olla poissa, koska siellä joutuu taatusti sakin hivutukseen.

Minä kun en peruutuspeiliin paljon katso enkä selkä edellä ratsasta, niin annanpa nytkin ennustukseni. Kyllä se paikallinen kapakka konkurssiin menee yhtä pian kuin PBF. Ja molemmat johtuvat vapaiden aatteenajajien saamattomuudesta. Ei ymmärretä sitä, että asiakas on kuningas. Ei se kapakka pelkällä kaljanjuonnilla menesty, kun maksukyvyttömät vapaiden kannattajat ovat sen vallanneet ja katsovat karsaasti muita asiakkaita, etenkin turisteja.

Ei siis ole muita todellisia ratkaisuja kuin Kuopioon liittyminen. Vapaat eivät tajua edes omaa etuaan.
Ilmianna
Jaa
Yhä vielä JuanKoskisen sivustolla kaivellaan vanhaa asiaa Faroconista yrityskiinnityksenä. Oletetaanpa nyt, että valtuusto olisi päättänyt tästä kiinnityksestä muin perustein kuin vain puoluesidonnaisin perustein, niin silloin valtuutettujen olisi pitänyt ymmärtää tämän kiinnityksen täydellinen arvottomuus. Silloin on kysymys siitä, miten asia olisi pitänyt selittää valtuutetuille. Poliittinen kyvykkyys mitataan nimenomaan sillä, miten osaa selittää monimutkaiset asiat yksinkertaisille ihmisille. Ei kyvykkyyttä mitata sillä, että itse ymmärtää jonkin asian. Vieläkään ei älyvapaa ryhmä osaa selittää yksinkertaisesti, miksi kiinnitys oli arvoton.

Faroconin suhteen on puhuttu huonosta logistiikasta, mutta kiinnityksen logiikka on paljon tärkeämpi. On kaksi yksinkertaista tapaa selittää, miksi kiinnitys oli arvoton. Ensiksi olisi voinut selittää niin, että kiinnityksellä varaudutaan lainan maksajan konkurssiin. Konkurssiin ajaudutaan, kun yrityksen tulevaisuus on toivoton.
Kun Faroconin arvo oli määritelty nimenomaan PBF:n tulevien vuosien vuokranmaksukyvyllä, niin on täysin selvää, että sitä vuokranmaksukykyä ei ole silloin, kun konkurssi on edes uhkaamassa. Parempi sijoitus olisi ollut antaa kaverille viiden miljoonan laina, jonka hän sijoittaa kymmenen vuoden kestolottoon ja maksaa korkoineen takaisin siinä tapauksessa, että voittaa enemmän.

Toinen ymmärrettävä selitys olisi ollut tarkastella tuloslaskelman kulueriä. Jo yläkoulussa erotellaan muuttuvat ja kiinteät kulut, jotka vähennetään liikevaihdosta tietyssä järjestyksessä. Tämä järjestys kuvaa samalla sitä, kuinka välttämättömiä nämä kulut ovat yrityksen toiminnan kannalta. Muuttuvat kustannukset ovat aivan välttämättömiä eli mm. raaka-aineet ja palkat. Ne on aina maksettava, että yritys voi toimia. Jos niiden maksussa on vaikeuksia kuten PBF:llä, niin on jo varmaa, että kiinteitä kuluja, kuten vuokria, on pitänyt jättää maksamatta.

Eli kun tullaan tilanteeseen, jossa pitäisi ruveta kiinnityksen arvoa määrittelemään, se arvo on jo ajat sitten mennyt. Toinen asia on nyt se, että koko yritysrypäs ei ole toiminut normaalien yritysten sääntöjen mukaan, mutta tietenkin ennen lainan antamista on oletettava, että se toimisi näiden sääntöjen mukaan.

Esimerkiksi edellisen kaltaiset selitykset olisivat mielestäni olleet päättäjille riittävän ymmärrettävät. Vapaat eivät osanneet selittää sitä, että koko liiketoimintasuunnitelma oli arvoton. Olisi pitänyt edes kyetä selittämään ja motivoimaan päättäjät siitä, että yrityskiinnityksen logiikka jo takaa sen, että kiinnitys on arvoton.
Ilmianna
Jaa
Björkqvist tiedottaa samaa soopaa kuin ennen. Ei ole rahoitus kunnossa. Kuka tuota uskoo. Saneerausohjelman teko ei nyt päivää enempää voi kestää.

http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/kartonkitehdas-aikoo-testata-paallystyskonetta-loppukuusta/1811564
Ilmianna
Jaa
Kuukausi on taas Björkqvistillä mennyt edellisestä tiedotuksesta eikä mitään edistystä ole tapahtunut. Yhden päivän koeajon rahoitus ja järjestäminen asiakkaan pohjakartongille on näköjään ollut ylivoimainen ponnistus. Koeajon jälkeen sitten todennäköisesti tiedotetaan, että asiakas tutkii tuotteen laatua, mikä kestää vähintään kuukauden. Palataan sitten syksyllä asiaan. Aikamoista vetkuttelua on koko toiminta.

Tämähän on hyvä Juankosken johdolle. Syksyyn mennessä on päätetty Kuopioon liittymisestä ja kaupungin venkoilut tehtaan kanssa alkaa painua unholaan tai ainakin rahat ovat peruuttamattomasti menneet.
Ilmianna
Jaa
Mitä on tällainen höpinä. Ensin sanotaan näin:

"– Rahoitus ja käyttöpääoma on koossa, mutta lisää ei saisi velkaantua, Björkqvist selvittää."

Ja seuraavassa lauseessa näin:

"Tehtaan rahoitusneuvottelujen tavoitteena on saneerausohjelman rahoitus sekä koneiden ja kiinteistöjen ylläpito. Rahaa tarvitaan satoja tuhansia euroja. Niitä haetaan ensisijaisesti ulkomaisilta rahoittajilta."

Lisäähän se firma velkaantuu, ellei ole tuloja. Sanottaisiin selvästi, että nyt pitää antaa roimasti velkoja anteeksi saneerausohjelman puitteissa. Toisaalta on kyllä vaatimattomat tavoitteet, kun konsulteille pitää maksaa saneerausohjelmasta ja toisaalta tehtaan ylläpidosta kesäaikana. Hakekaa ruohonleikkaajan vakanssille kaikki juankoskiset. Hah-hah-haa.
Ilmianna
Jaa
Kyllä Juankosken johtoa informoitiin perusteellisesti takauksen vastavakuuden arvottomuudesta ja Samorizin persaukisuudesta. Koillis-Pravda kieltäytyi julkasemasta yrityskiinnitystä ja Faroconin arvottomuutta koskevaa kirjoitusta ennen tuhoisaa päätöksentekoa eikä sen jälkeenkään.
Muistetaan faktat, ennen kuin kirjoitellaan.
Ilmianna
Jaa
Se perillemeno riippuu siitä, kuinka hyvin ja ymmärrettävästi informoidaan. On populisteja ja popularisoijia. Minä en kuulu ainakaan edellisiin.
Ilmianna
Jaa
Kyllä tosiaankin joukossa tyhmyys tiivistyy. Minä kritisoin sitä, etteivät vapaat saaneet hyvää viestiään perille eli valtuustoa äänestämään toisin. Ikkunapöydän miehet vain jankkaavat sitä vanhaa, että kyllä niille asia esitettiin. On aivan eri asia puhua jostakin kuin saada myös viesti perille ja kuulijat toimimaan.

Ikkunapöydän miesten käsityskyky ei riitä tätä eroa ymmärtämään. Kun olin aikoinaan opettaja, niin minua kiitettiin juuri siitä, että viesti meni perille ja jäi syvämuistiin. Jos olen niin paljon huonontunut, niin täytynee selittää uudelleen. Mutta epäilen, että tämänkin esimerkin perusteella Juankoskella ei olekaan opettajissa vikaa, vaan oppilasaineksessa. Otetaanpa siis sellainen vertaus, joka jää paremmin mieleen.

Kun lähestytään naista, niin toiset ovat selvästikin puhemiehiä ja toiset taas saamamiehiä. Saamamiehet saavat toimintaa aikaan ja ovat siis parempia kuin puhemiehet. Valtuutettujen informoinnissa olisi pitänyt olla juuri noita saamamiehiä eikä pelkkiä puhemiehiä.
Ilmianna
Jaa
Rautavaaralla näyttää olevan noita vapaiden puhemiehiä, mutta ei lainkaan saamamiehiä. Näin käy vapaille, itsenäisille ja itsepäisille, pyllistetään, mutta ei pensaasta.

http://www.savonsanomat.fi/savo/rautavaaralle-rukkaset-joka-suunnalta/1811913
Ilmianna
Jaa
Premium Board hakee taas lykkäystä saneerausohjelmalleen. Siksi järjestettiin tiedotus naurettavasta yhden päivän koeajosta. Tämä on jo naurettavaa. Kaikki ne, jotka ovat olleet myötämielisiä saneeraukselle, ovat mielestäni joutuneet naurunalaisiksi.
Ilmianna
Jaa
StoraEnson Kiinan projekti etenee, kun kartonkikone ja BCTMP-tehdas tilattiin Valmetilta. Tämäkin merkitsee, että yhä enemmän pakkauskartonkia tulee Eurooppaan ja Juankosken mahdollisuudet kartongin valmistukseen kapenevat.

Hyvä kuitenkin myös Juankoskelle, että Valmet yrityksenä hyötyy tästä:

http://www.valmet.com/en/infocenter/news.nsf/NewsItems/1782479?OpenDocument#.U2h3R_l_uPY
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen esiin tuomat teemat eivät ole saaneet näkyvyyttä valtakunnallisessa mediassa. Missähän on vika? Mielestäni vika on siinä tavassa, millä asiat esitetään. Juankosken virallinen kaupunki käyttäytyy kuin JuanKoskisen sivuja ei edes olisi olemassakaan. Mutta näin käyttäytyy myös valtakunnallinen media.

Minusta Juankosken tapahtumat sinänsä olisivat uutisoinnin arvoisia, mutta kun mitään ei ole vielä todistettu, niin kukaan muu ei uskalla oikeastaan kirjoittaa mitään. Ja epäuskottavuutta lisää se tapa, millä sivustolla asiat esitetään.

Sivuston kirjoittajat, ne mielestään niin oikeusoppineet, ovat syyttäneet tiettyjä tunnistettavia henkilöitä epäsuorasti jopa rikoksista, vaikka niitä ei ole vielä edes tutkittu saatikka sitten niistä rangaistu. Syytetyt henkilöt kyllä voisivat tehdä rikosilmoituksia pelkästään siitä, mutta eivät ole tehneet. Tuntevatko siis olevansa syyllisiä?

Juankosken tarkastuslautakunta kokoontui viime kuun 28. päivänä eikä vieläkään ole pöytäkirja luettavissa. Taitaakin olla vaikeuksia pöytäkirjan kirjoittamisessa ja oikeassa muotoilussa. Vai onko Walpurin juhlinta ollut niin perusteellista, että vasta nyt on saavuttu kustannuspaikalle.
Ilmianna
Jaa
No hetihän se pöytäkirja tuli kun pyydettiin. Yksi ote pöytäkirjasta:

"Menot ylittyivät alkuperäiseen talousarvioon nähden 6,3 %. Kaupunki on tehnyt alijäämää vuodesta 2009 alkaen ja kumulatiivinen alijäämää on 7,6 milj. euroa. Viime vuoden alijäämästä suurin erä muodostuu realisoituneesta takausvastuusta. Kaupungin maksuvalmiutta on ylläpidetty kuntatodistuksilla. Konsernitasolla suurin riski on Biolämpö Oy:n tilanne. "
Ilmianna
Jaa
Tecta ei ole mitään nestepakkauskartonkia. Se on juuri sitä, mitä PBF:n sivuilla kerrotaa:

"Packaging made of Tecta paperboard offers a good resistance against water, water vapour and grease. Tecta coatings are suitable for direct food contact and can be glued with waterbased or hot melt glues. The coating is also heatsealable. Tecta paperboard is suitable material for frozen food, chilled food as well as bakery and confectionary packaging."

Se että Krister on joskus maininnut sen olevan nestepakkauskartonkia, johtuu siitä, ettei hän osaa suomea eikä tiedä sanan merkitystä.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palstalla vain päivitellään, kuinka korruptio rehottaa Juankoskella. Huomauttaisin, että heinäkuusta 2006 alkaen korruptio ei ole ollut Suomessa asianomistajarikos, ja siitä lähtien kuka tahansa on voinut Suomessa tehdä tutkintapyynnön poliisille. Juankoskiset ovat siis todellisia tyhjänpuhujia, kun ei kukaan ilmoittaudu tutkintapyynnön tekijäksi.

Aivan samoin, jos on rikottu kirjapitolakia tai osakeyhtiölakia, niin ilman muuta siitä pitää tehdä yksilöity tutkintapyyntö. Muuten kannattaa lopettaa puhuminen niistä, jos eivät rahkeet riitä toimimaan.

Minulla onkin ehdotus. Kun Juankoskella kaikki haluavat piiloutua porukan suojaan, niin kootkaa iso porukka ja tehkää yhdessä tutkintapyyntöjä vai rupeavatko housut tutisemaan, kun pitäisi allekirjoittaa.
Ilmianna
Jaa
Juankoskella on täysin näköalatonta porukkaa etenkin Säyneisessä. Nyt on nostettu hirvee haloo, kun Säyneisen koulu lopetetaan. Kaikkeen reagoidaan vasta sitten, kun on jo housuissa. Pitäisi sillä Juankosken kuuluisalla maalaisjärjellä tajuta, että jatkossa voi Juankoskella olla vain yksi koulu. Juankoskellahan syntyy vuosittain noin 30 lasta, joista todennäköisesti kouluiässä on enää alle 20 vuosittain. Muuttolapsia Juankoskelle tuskin saadaan. Ei tämmöisellä lapsilisäyksellä voi olla kuin yksi koulu. Sehän on täysin selvä asia.

Jos jotain muuta olisi haluttu, olisi jo kymmenen vuotta sitten pitänyt tehdä jotain, että kehityssuunta olisi muuttunut. Pihien isäntien olisi pitänyt kaavoittaa mailtaan hyviä tontteja ja myydä ne halpaan hintaan muuttajille, jos olisi aiottu väestöpohjaa lisätä. Kaupungin elinkeinopolitiikan olisi pitänyt olla aivan toisella tasolla. Nyt on sitten aika raukkamaista muuttaa johonkin toiseen kuntaan, kun ei ole saatu aikaan muutosta omassa kaupungissa.
Ilmianna
Jaa
Kyllä on tuo JuanKoskisen sivusto tyhmä sivusto. Joku valittaa, kun ei ole Faroconin tietoja muuta kuin ruotsiksi. Jos ei porukka osaa ruotsin kieltä, niin voisi käyttää vaikka Googlen kääntäjää. Tai hakisi edes netistä suomenkieliset perustiedot, jotka löytyvät monesta lähteestä. Sitä paitsi nämä perustiedot ovat olleet saatavissa jo monta kuukautta vaikkapa näistä lähteistä, jos ei halua maksaa:

http://yritys.taloussanomat.fi/y/farocon-oy/helsinki/1937145-0/
http://www.kauppalehti.fi/5/i/yritykset/tulostiedote/tiedote.jsp?selected=kaikki&oid=20140101/13905738531850
Ilmianna
Jaa
Näyttää siltä, ettei kukaan ryhdy mihinkään toimenpiteisiin tänään paljastuneiden Premium Boardin tilintarkastustietojen perusteella. Firma päästetään saneeraukseen, vaikka tosiasiassa velkojilla ei ole mitään toivoa saada rahojaan takaisin.

On ihmeteltävä, mistä on saatu tuo positiivinen 3,6 miljoonan realisaatioarvo konkurssitapauksessa. Joka tapauksessa velkojat ovat jo menettäneet 85% saamisistaan. Koska jotkut velkojat ovat etuoikeutettuja, useimmat juankoskiset velkojat jäävät kokonaan ilman rahojaan.

On mielenkiintoista, kuinka PBF:n toimintaan suhtaudutaan jatkossa. Voi tulla riitoja siitä, kuka on johtanut yhtiötä ja on vastuussa. Krister ei ole ollut työsuhteessa, vaan on myynyt konsultointia firmansa Uniconsult Oy:n kautta. Uniconsult Oy:n viimeiset tiedot on pimitetty vuoden 2012 alusta lähtien.
Ilmianna
Jaa
Suuria muutoksia on havaittavissa kaikissa Premium Boardia lahella olevissa yrityksissa. Moosbergin konsulttiyrityksen liikevaihtokin on pudonnut viimeisena saatavissa olevana vuotena alle kymmenekseen edellisesta:

http://www.foretagsfakta.se/Strömstad/Sven_Moosberg_AB/605127

Ai niin, pyydan anteeksi, Juankoskellahan ei osata ruotsia.
Ilmianna
Jaa
Tarkastuslautakunnasta on Kuntaliitossa sanottu mm. seuraavaa:

"Tarkastuslautakunta valmistelee kunnanhallituksen sijasta valtuustolle hallinnon ja talouden tarkastusta koskevat asiat. Tarkastuslautakunnan valmisteluvastuu on poikkeus kunnanhallituksen valmisteluvastuusta. Muun muassa tilintarkastajien valinnan ja erottamisen valmistelu sekä tilintarkastuskertomukseen kuuluvien asioiden valmistelu kuuluvat lautakunnan tehtäviin."

"Tarkastuslautakunnan tehtävänä on myös huolehtia kuntakonsernin tilintarkastuksen yhteensovittamisesta. Lautakunnan on vuosittain esitettävä arviointikertomuksensa valtuustolle ja arvioitava siinä, miten valtuuston tilikaudelle asettamat toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet kunnassa ja kuntakonsernissa ovat toteutuneet. Lautakunnan arvio on jälkikäteisarviointi siitä, kuinka kunnanhallitus, muut kunnan viranomaiset ja kunnan tytäryhteisöt ovat onnistuneet valtuuston tahdon toteuttamisessa."

Valtuustohan on Juankoskella kaupunginjohtajan talutusnuorassa. Tarkastuslautakunta ei moittine viime vuotta. Nyt sitten katsotaan, kuka uskaltaa valtuustossa olla erimielinen. Ei se tosin auta, kun Yes-porukkaa on kyllin.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivustolla huudetaan aina Heimon ja Veijon perään, kun vaaditaan esimerkiksi rikostutkintaa talousasioista. Sehän on täysin väärin. Ikään kuin he olisivat yhteisvastuussa tai kavereita.

Totuus on se, että valtuusto on Heimon johdolla asettanut tarkastuslautakunnan tarkastamaan ja hyväksymään viime vuoden tilinpäätöksen, joka on tehty kaupunginhallituksen ja virkamiesten toimesta. Hallituksen puheenjohtaja on Veijo. Heimo siis hyväksyy Veijon ja kaupunginjohtajan toiminnan tai sitten ei hyväksy. Tässä vaiheessa pitää siis pyytää Heimoa apuun eikä molempia. Tosin on todennäköistä, ettei Heimo asetu Veijoa vastaan. Mitä siis pitää tehdä?

Pekka V:llä on keskeinen asema ja hänen pitäisi tehdä tutkintapyyntö poliisille. Hän on kuunteluoppilaana kaupunginhallituksessa ja hänen puoluetoverinsa on tarkastuslautakunnan jäsen. Pekka V on myös valtuuston puheenjohtajistossa. Pekka V:llä on hallussaan kaikki se, myös salainen tieto, jota edellytetään tilintarkastuslakien, korruption ja rahanpesun selvittelyyn. Jos ei Pekka V uskalla tehdä mahdollisista rikoksista tutkintapyyntöä, niin kuka sitten. Kannatta siinä tapauksessa nuo huudot Heimo-Veijo lopettaa. Aikaa ei ole paljon, koska seuraava tarkastuslautakunnan kokous, jossa kaikki hyväksytään viime vuodelta, on ylihuomenna. Katsotaan, onko Pekka V vain populisti vai tekeekö jotakin.
Ilmianna
Jaa
Hienoa, että Valmet sai Varkauden modernisointitilauksen. Nyt se on ainakin varmaa, että projekti etenee ja Varkauteen jää tehdas.

http://www.ksml.fi/uutiset/talous/jalleen-iso-tilaus-valmetille-toita-suomeen/1815937
Ilmianna
Jaa
Onko Juankoski elinvoimainen kaupunki? Jos on, niin sillä olisi oikeutus itsenäisyyteen. Seuraavassa kuvaus elinvoimaisesta kunnasta, jonka mukaan Juankoski on mahdollisimman kaukana sellaisesta.

http://www.kunnat.net/fi/asiantuntijapalvelut/aek/elinkeinopolitiikka/Documents/Elinvoimainen_kunta.pdf
Ilmianna
Jaa
Juankoskella vaaditaan välimiesoikeuden asiakirjoja julkisuuteen. Ei edes tiedetä seuraavaa:

"Välimiesoikeuden käsittely on aina salaista ja siihen osallistuvat vain asianosaiset. Ulkopuolisen ei ole mahdollista tulla seuraamaan oikeudenkäyntiä. Kaupallisissa sopimuksissa tätä pidetään yleensä hyvänä asiana, koska sopimusten sisältöä ei haluta julkisuuteen. Koska käräjäoikeuden käsittely on yleensä aina julkista, sitä seuraamaan voi tulla kuka tahansa, esim. lehtimiehet tai muu yleisö. Mikäli hovioikeus järjestää suullisen käsittelyn, mikä nykyään on varsin yleistä, se on samoin edellytyksin julkista kuin käräjäoikeuksienkin käsittely."

Eikä Juankoskella osata ruotsin kieltä, vaikka Premium Boardin toimitusjohtaja on ummikko ruotsalainen ja Suomen toinen virallinen kieli on ruotsi. Ei tuommoinen kaupunki ansaitse itsenäisyyttä eikä vapaiden vaatimuksia voi ottaa todesta, kun ei edes perusasioita tunneta. Kepuloiset ja konsultit harhauttavat muita ihan 10-0 ellei enemmänkin.
Ilmianna
Jaa
Onpa marginaalista väkeä noissa marginaalipuolueissa. Itsepäisyyspuolueen eurovaaliehdokkaanakin on homopornoleffassa näytellyt henkilö. Ei varmaan olisi persuilla. Ei ole puolueen johto tarkistanut ehdokkaiden taustoja.
Ilmianna
Jaa
Niin paljon on syytetty Petri Kangasperkoa erilaisista virkavirheistä, että hänen olisi syytä tehdä itsestään tutkintapyyntö poliisille. Tässäpä esimerkki siitä mahdollisuudesta:

http://www.hs.fi/kaupunki/a1397182437134
Ilmianna
Jaa
Juankoskella asioita hoidetaan hallinto-oikeuksien kautta eikä tajuta, että ne ovat virkamiesten kumileimasimia. Pitäisi mennä asioissa rikosoikeuden puolelle ja saada poliisi tekemään esitutkintaa.

http://yle.fi/uutiset/ylen_kysely_kolmannes_lakimiehista_tyytymaton_hallinto-oikeuden_tuomioihin_-_kumileimasimia/7234186
Ilmianna
Jaa
Saamatonta on Juankosken touhu. Pekka V on puhunut jo kauan laittomasta asianajotoimistojen käytöstä hallintoasioissa ja vasta nyt aikoo tehdä kantelun oikeusasiamiehelle. Huomaa siis aikoo. Saa nähdä tapahtuuko mitään ja milloin tapahtuu, jos tapahtuu.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
oot sinä ab kova poika kirjoittamaan,huilaa jo välillä
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Kiva on kirjoitella, kun JuanKoskisen vapaa sivusto ei siedä asiakirjoittelua eikä huumoriakaan. Näyttää kuitenkin, että tätäkin palstaa lukevat, kun ottavat samoja asioita esiin hiukan viiveellä, joista minä kirjoitan.

Pekka V siellä taas arvostelee muita, että eivät tee mitään. No omat tekonsa ovat aiheuttaneet vain haittaa Juankoskelle. Sitten kehtaa vielä uhota, että muuttaa itse pois. Eiköhän se Petri Kangasperko muuta ennen pois kuin Pekka V.
Ilmianna
Jaa
Itsepäisyyspuolue on tehnyt karkean arviointivirheen, kun on ottanut eurovaaliehdokaslistalleen Jon Hellevigin. Tällainen kaveri on häpeäksi koko Suomelle. Vielä paljon käsittämättömämpää on, että tällaisella puolueella on kannattajia Juankoskella.

Kun tällaiseen porukkaan samaistetaan, ei kukaan ota puolueen henkilöitä vakavasti. Onneksi pienpuolueet eivät saa eurovaaliehdokkaitaan läpi, ei edes kristilliset. Räsäsellekin on aika noloa, kun ei saa eniten ääniä kristillisistä. Oli epätoivoinen teko lähteä listoille mukaan.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014051818311784_uu.shtml
Ilmianna
Jaa
Minä rupesin mielenkiinnosta tutkimaan, minkälaista porukkaa tuo IPU:n porukka oikein on. Alla olevaa videota pitemmälle ei tarvinnut mennä. Voisin hyvin kuvitella, että jos Juankoskelta haastateltaisiin jota kuta, niin se olisi samanlaista. Ainakin JuanKoskisen sivuston kirjoittelu vastaa hyvin tällaista puhetta.

http://mirjalehtokumpu.puheenvuoro.uusisuomi.fi/puheenaihe/itsenäisyyspuolue
Ilmianna
Jaa
Huomenna on Kuopion ja Juankosken valtuustojen yhteistapaaminen, mutta Juankosken tarkastuslautakunnan kokouksen pöytäkirja ei ole vieläkään netissä. Luulisi että annettaisiin valtuutetuille aikaa tutustua siihen. Mutta ei, Juankoskella ei mikään toimi muuta kuin jälkijättöisesti.
Ilmianna
Jaa
Korkein hallinto-oikeus ei edes tutki Pentti O. Tolvasen viimeisintä valitusta. Pitäisi keskittyä oleelliseen eikä lillukanvarsiin.

http://www.juankoski.fi/ilmoitustaulu/2/korkeimman_hallinto-oikeuden_paatos_14_5_2014_nro_lla_1559_ja_1560
Ilmianna
Jaa
Vapaan Juankosken sivustolla itsekehu on voimissaan. Viimeksi siellä on kehuttu, kuinka on keksitty yrityshautomon idea. Taitaa olla niin nuorta porukkaa, etteivät ole ehtineet tutustua Suomen yritysmaailman historiaan. Yrityshautomoja/puistoja/innovointikeskuksia tai millä nimellä niitä halutaankaan kutsua on ollut joka toisessa kunnassa jo vuosikymmeniä. Juankoskeltakin voi kaivaa vanhan idean:

http://www.taloussanomat.fi/arkisto/2002/11/22/juankoski-tarjoaa-tilat-ja-koulutustehtaan-uusille-muoviyrittajille/200222784/12

Kannattaisi keskittyä johonkin konkreettiseen eikä kehua, että meillä on ideoita, jos joku vaan kysyy. Kannattaisi esittää niitä ideoita silläkin energialla, joka käytetään valitusten ja kanteluiden pelkkään pohdintaan.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen palstalla puhutaan puuterminaalista, mutta kukaan ei näytä tietävän, mitä puuterminaali tarkoittaa. Ensimmäinen harhaluulo on se, että sellainen ostaa ja myy puuta. Toinen harhaluulo on se, että lähellä pitäisi olla joku puun jalostaja. Ei taideta Juankoskella tietää, mitä on logistiikka ja mikä ero on autokuljetuksilla verrattuna junakuljetuksiin. Ottakaa nyt hyvät ihmiset ensin selvää ennenkuin avaatte sanaisen arkkunne.
Ilmianna
Jaa
Juankoskella näyttää olevan tasan yksi henkilö, joka uskaltaa esiintyä omalla nimellä ja ottaa yhteyttä päättäjiin ja joilta hän saa myös vastauksia. Muita ei näytä todellisuudessa tuo vääjäämätön liitos Kuopioon kiinnostavan. Räkytetään kyllä JuanKoskisen sivustolla, mutta sehän ei ole mitään keskustelua, kun siihen eivät päättäjät edes osallistu.

Tämä henkilö näyttää muuten olevan nimeltään Anu Jestoi. On sääli, että JuanKoskisen sivusto on asettautunut paitsioon. Ei ymmärretä, miten yhteiskunnassa vaikutetaan. No sehän on vain omaksi vahingoksi.
Ilmianna
Jaa
Pekka V haluaa uuden johdon Juankoskelle. Kylläpä on tyhmä kirjoitus. Yhä varmemmin vanha johto istuu palleillaan, kun Pekka V paljastaa taktiikkansa. Ei ole upseeri lukenut strategian oppikirjoja taktiikasta puhumattakaan. Taitaa johtamistaidossaan olla isoja puutteita. MIten on voitu tuollainen mies ylentää upseeriksi.

Jos vähänkään olisi ymmärtänyt asioita, olisi ollut aikomuksistaan hiljaa ja lobannut taustalla asian taakse riittävästi porukkaa. Tässä tilanteessa virkamiehet ovat erottamattomia ja Kuopion liitos toteutuu. Turhia kirjoituksia. Muistuu mieleen vanha armeijan sanonta, että kolme on turhaa : nunnan nännit, paavin pallit ja Pekka V:n mielipiteet.
Ilmianna
Jaa
Yleisesti ottaen Suomessa on lehtikirjoittelulla aika vähän sensuuria päinvastoin kuin JuanKoskisen palstalla. Esimerkkinä tosi hyvä Aarno Laitisen kirjoitus Antti Rinteestä:

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/05/19/saali-demareita/

Olen Laitisen kanssa täysin samaa mieltä. Laitinen lienee itsekin demari eli aikamoisen rohkeaa tekstiä. Itse ihmettelin, kun Rinnettä ei kriittisesti juuri arvioitu ennen Laitisen kirjoitusta.
Ilmianna
Jaa
Pekka V ajattelee ääneen eli antaa lausuntoja, jotka ovat toistensa kanssa ristiriitaisia. Hän ei tiedä, missä maassa tulevaisuudessa asuisi tai missä kunnassa Suomessa. Hän ei oikein tiedä, mitä puoluetta kannattaisi. Kanta kuntaliitokseen on epäselvä samoin kuin kartonkitehtaaseen. Hänellä on myös vaikeuksia saada ystäviä ja puolestapuhujia politiikassa. Tällaisella luonteella ei olisi mitään mahdollisuuksia valtakunnan politiikassa.

Edellä kuvattua persoonallisuutta kutsutaan labiiliksi eli epävakaaksi. Se luokitellaan persoonallisuushäiriöksi. Eräässä tutkimuksessa sanotaan näin: ”Epävakaan persoonallisuushäiriöpotilaan hoidon perustana on yhteistyöhön perustuvan hoitosuhteen luominen, potilaan kokemuksen vakavasti ottaminen sekä vastavuoroinen, tuomitsematon ja tukea antava suhtautuminen potilaaseen.”

Politiikassa, ei edes kunnallispolitiikassa, ole toivoa, että yhteisö suhtautuisi edellä kuvatulla tavalla. Tässä kontekstissa päinvastoin suhtautuminen on paljon raaempaa. Suosittelenkin Pekka V:lle oikean työn aloittamista ja lopettamista noissa kunnallispoliittisissa piireissä.
Ilmianna
Jaa
Juankosken ongelma on kaupungin pienuus ja syrjäkylämäisyys. Siitä johtuu väistämättä, että keskustapuolueen kannatus on suuri. Kun nykyään valtuustoon valitaan lähinnä vanhemmat ja vähän koulutetut ihmiset nimenomaan keskustapuolueesta, on selvää, ettei päätöksissä ole paljon järkeä. Ainoa ulospääsy tällaisesta tilanteesta on liittyminen Kuopioon.

Pekka V on aina suuttunut, kun olen esittänyt tämän tapaisen analyysin. Päätöksen teon pohjana täytyy aina olla kunnon analyysi ja vasta sitten voidaan tehdä oikea päätös eli synteesi. Tällaiseen ei Juankoskella pystytä eikä juuri muissakaan pienissä syrjäseutukunnissa. Jos ne joskus pärjäävät, se johtuu tilastollisesta heilunnasta tai ylisuuresta valtion avusta.

Tilastomatematiikan hallinta on Juankoskella surkeaa. Nytkin hehkutetaan lukion näennäistä menestystä eikä ymmärretä sitä, että pienen lukion tulos heiluu aina ylös ja alas ja on katsottava pitkän ajan keskiarvoa. Kärpänenkin pystyy parempaan ajatteluun kuin Juankosken valtuusto ja virkamiesjohto.

http://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/karpanenkin_ajattelee_ennen_kuin_toimii
Ilmianna
Jaa
Tarkastuslautakunnaan pöytäkirja viime kokouksesta on täysin sekava. Matti Vento on jättänyt eriävän mielipiteen, jota Samuel Niskanen on ensin kannattanut. Myöhemmin Niskanen on perunut kannatuksensa, joten tilinpäätöstä ehdotetaan hyväksyttäväksi.

Saa sitten nähdä, mitä tapahtuu valtuuston käsittelyssä. Onko Pekka V:llä lihaksia vaikuttaa asiaan vai jäävätkö lauseet vain muistoiksi jälkipolville. Ei teksti vaikuta kovin ammattimaiselta, joten suhtautuminenkin siihen jäänee hymähtelyksi.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivustolla ei kukaan kommentoi tarkastuslautakunnan nahkapäätöstä vuoden 2013 tilinpäätöksestä. Pannaan nyt sitten oikein linkki pöytäkirjaan:

http://juankoski.hosting.documenta.fi/kokous/2014533.HTM

Eriävä mielipide on aivan avuton, jossa mainitaan kaikki mahdolliset asiat. Ei poliisi tällaisen perusteella mitään tutki. Ei ollut Pekka V:llä antaa parempia eväitä vasalleilleen. Tämä on aivan naurettava eriävä mielipide.

Poliisille pitää tehdä yksilöity tutkintapyyntö eikä tällaista huuhaata. Puhutaan, mutta kukaan ei uskalla tehdä sitä. Kristilliset sekoilevat eivätkä tiedä kenen puolella pitäisi olla. Ovat puhuttavissa ympäri. Säyneisen mies ei näytä tukevan toista Säyneisen miestä.

Nyt näyttää Juankosken toiminta olevan samanlaista kuin muissakin liitettävissä pienkunnissa. Ennen liitosta tuhlataan aivan älyttömästi. Säyneisen koulukin ylläpidetään ennätyskustannuksin.
Ilmianna
Jaa
Onko Matti Vento täysjärkinen, kun kirjoittaa: "Juankosken tarkastuslautakunta esittää, että vastuuvapaus jätetään avoimeksi...". Eihän tarkastuslautakunta sitä esitä, vaan pelkästään Matti Vento itse.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivusto ei edes tiedä, ketkä viime kädessä omistavat PBF:n ja missä suhteessa. Luulisi, että olisi kiinnostusta kaivaa edes tällainen tieto esiin. Puhetta kyllä riittää, mutta ei asiatietoa.
Ilmianna
Jaa
Juankosken tarkastuslautakunnan ja etenkin Matti Vennon olisi ollut syytä tutustua käsitteeseen konkurssirikos, ennen kuin rupeaa sellaisesta puhumaan. Tässä aika hyvä linkki asiasta:

http://www.konkurssiasiamies.fi/62694.htm

Rikosilmoituksen tekee normaalisti pesänhoitaja tai velkoja. Matti Vennon höpinöillä ei ole mitään merkitystä. Velkojana on tietysti Juankosken kaupunki. Jos pesänhoitaja ei tee rikosilmoitusta konkurssirikoksesta, pitäisi siitä päättää Juankosken valtuustossa, mutta miten käynee.
Ilmianna
Jaa
Juankoskisia vedetään höplästä jatkuvassti. Matti Vennon höpinöillä luullaan olevan jotain merkitystä ja niistä ollaan ylpeitä. Tosi tyhmää porukkaa ja lisäksi saamatonta.

Minä olen sanonut jo monta vuotta, että PBF pitää saada konkurssiin. Mutta Juankoskella ollaan niin tyhmiä tai jotkut viisaita, että näin ei päästetä tapahtumaan. Konkurssitilanteessa olisi koko vyyhti automaattisesti rikosasia, kun laki vastikään muuttui:

http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2013/20130086

Kaikki eivät myöskään tajua, ettei koutterin pyörittäminen ja sillä päällystäminen vaadi kesäaikaan höyryä. Pitäisi sielläkin tajuta, missä mennään. Toisaalta yhden päivän päällystyskokeista ei saa mitään muuta hyötyä tai tulosta kuin saneerauspäätökselle näennäistä näyttöä.
Ilmianna
Jaa
On se kumma, kun JuanKoskisen sivuilla puhutaan sävyyn "kun keskusrikospoliisi tutkii". Ei poliisi mitään tutki, ellei joku uskalla tehdä tutkintapyyntöä ja Juankoskellahan kaikki ovat munattomia. Siis puhuvat mutteivat tee mitään.
Ilmianna
Jaa
Kun ei Juankoskella osata mitään, niin alla on ohjeet, miten poliisin suhteen toimitaan. Joko vihjeitä tai tutkintapyyntöjä. Mutta kannattaa kyllä antaa oma nimensä ja yhteystiedot, että asia etenee nopeammin:

http://www.poliisi.fi/poliisi/krp/home.nsf/www/yhteystiedot
Ilmianna
Jaa
Tällainen uutinen on hämmästyttävä. Yli kymmenkertainen tuotanto Juankosken kartonkitehtaaseen nähden:

Bohui Paper’s New BM 3 Producing "Perfect Quality" Board at Mill in China

Bohui Paper, China, reports that following a rapid startup, its new Voith (Germany) supplied BM 3 is running highly satisfactory and producing board of "perfect quality." With a wire width of 8,750 mm and a total length of 400 meters, the BM 3 is one of the world’s most efficient board machines. It is designed for an annual production of 750,000 metric tons of quadruple-coated ivory board in the basis weight range of 290–340 gsm.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Nyt se pekka reppana kuvittelee olevansa sankari kun pelastuslaitos pelasti henkilöitä, eiköhän se heille vähän niiku kuulukkii.

"Olen erittäin onnellinen, xxxxxxxxxxxxxxxx otin tiukan poliittisen kannan pelastuspalvelujen leikkaamista vastaan ja päivystysten puolesta."

Voi viiva mitä idiotismiä ,oikeeta idioottimaista omahyväistä politikointia, pelkeeele ja vielä toisten onnettomuudella.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pakko ruveta kirjoittamaan jälleen tänne, kun JuanKoskisen sivustolta poistetaan parhaat palat. Katsokaapa kuin pian seuraava keskustelu poistuu ja mitä järjetöntä jää jäljelle:

Vihreän joen rannalta Re: Sivuston latausmäärä tänä iltana 2 miljoonaa 5.7.2014 23:07
Onko poistettujen viestien määrästä millaista statistiikkaa?

osasto xz Re: Sivuston latausmäärä tänä iltana 2 miljoonaa 6.7.2014 2:34
Ylläpito vastaa: kyllä on. Ja poistettavien määrä oli viimeisen puolen vuoden aikana yhteensä 12, joista osa oli rasistisia ja osa käytti henkilöistä, yksityisistä, mauttomia ilmauksia.

Tietenkin sivustolla on automaattinen poistojärjestelmä, roskaposti-suutin, joka poistaa automaattisesti pois spammaukset ja linkkilevitykset.
Pitkää yötä,
toivoo ylläpidon väki

AB Original Re: Sivuston latausmäärä tänä iltana 2 miljoonaa 6.7.2014 6:22
Ylläpito valehtelee päin naamaa. Oikein roskapostille suutin. Pelkastään minulta on poistettu viestejä paljon enemmän kuin tuo mainittu 12. Lukijat nauraa, kun joissakin viesteissä viitataan poistettuihin viesteihin. Onhan sitä kiinnostusta seurata näin hullua toimintaa, vaikka itse asia ei kiinnostaisi tipan vertaa. Ottakaapa aika, kuinka kauan tämä viesti saa olla.

Eilisten jalkapallo-otteluiden aikana väittelin PV:n kanssa. On naurettavaa, kun ylläpito poistaa PV:n määräyksestä viestejä ja joskus sitten kutsuu itse PV:n hätiin nujertamaan väittelijän. Kun PV sitten jää alakynteen, poistetaan PV:nkin viestit. Näin vapaata ja rasistista on toiminta.
Ilmianna
Jaa
Kun Pekka V on JuanKoskisen sivustolla kaiken takana ja ylimmäisenä moderaattorina, niin heijastaako tämä poistettujen viestien määrästä valehtelu hänen moraaliaan. Mitä syytä muuten on siitä edes valehdella. Ilmeisesti siitä ei ole pidetty edes kirjaa. Tätäkö on kristillinen moraali? Kyllä se on niin, että jos on tarvetta valehdella pienissä asioissa, niin sitten valehdellaan kyllä suuremmissakin.
Ilmianna
Jaa
Pekka V ylittää jo omahyväisyydessään Narkissoksen. Kun ei ole saanut mitään näkyvää aikaan, niin nyt kehuu edistävänsä kuntalakiuudistusta nimenomaan koskien kuntien riskinottoa. Tarkistetaanpa siis tilanne.

Valtionvarainministeriö julkaisi jo 2012 lakiehdotuksen ”Kuntalain taloussäännösten uudistaminen”, jossa on 101 sivua. Työryhmässä oli monia jäseniä aina Laesterää myöten. Ei tosin ketään Juankoskelta. Työ perustui vuoden 2010 ja sitä edeltävien vuosien tilanteeseen. Silloin ei siis ollut vielä mitään tietoa PBF:n takauksesta ja muista Pekka V:n mainitsemista Juankosken kaupungin virhepäätöksistä.

Tuossa julkaisussa on kaikki ne ongelmakohdat, jotka ovat tulleet esiin Juankosken tapauksessa mukaan lukien kuntien riskinotto. Laki siis olisi muuttunut aivan varmasti ilman Pekka V:n mahdollista panosta. Tässä taas PV yrittää jälkijättöisesti saada sulkia hattuunsa ja repii niitä jopa toisten, kuten Henna Virkkusen hatusta. Aika lapsellista.

Pekka V:lle sanon, että minä en ole koskaan arvostellut Heikki JW Salosen toimintaa koeta nyt hyvä mies viimeinkin ymmärtää se. Kaiva esiin, jos niin on tapahtunut. Äläkä ota kunniaa Heikin toiminnasta, kyllä hän olisi osannut toimia sinusta huolimatta.

Mitä tulee lakeihin, oikeuskäytäntöön ja lakien tulkintaan, niin totean, että tuo mainitsemani valtionvarainministeriön vuonna 2012 julkaistu lakivalmistelu sisälsi jo kaikki ne asiat, joista PV nyt puhuu paljon jälkikäteen. Onhan se nyt paljon parempi, että itse lait muuttuvat kuin vain oikeuskäytäntö ja vanhojen lakien tulkinta, joita PV nyt mainostaa muuttaneensa. Eipäs nyt yritetä sumuttaa tervejärkisiä ihmisiä.

Kehotan poistamaan PV:n ja minun viesteistä ne, jotka vaikuttavat yksinkertaisemmilta. Ja niin poistettiin nämä, mutta myös PV:n viestit, kun ei voitu ratkaista, kummat olivat yksinkertaisempia.
Ilmianna
Jaa
Nallelta olemme lainanneet monta hyvää sanontaa, jotka sopivat Juankosken tapaukseen. Osuvin on ehkä enemmistön diktatuuri. Kyllä Nallella on myös muita hyviä ajatuksia kuten opiskeluaikojen lyhentäminen.

Lähtökohtahan on se, että opiskelu maksaa valtiolle ja opiskelija sitten maksaa takaisin tekemällä työtä ja maksamalla veroja yhteiskunnalle. Mitä kauemmin ja enemmän pystyy näitä veroja maksamaan, sitä parempi sijoitus on opiskelijan kustannus ollut yhteiskunnalle. Tässä mielessä kaiken karvaiset aikuisopiskelijat ovat todella tuhlausta, kun heidän maksuaikansa jää aika lyhyeksi. Pahinta tapausta edustaa Pekka V, joka on tosi myöhäisellä iällä ruvennut ikuisopiskelijaksi. Tällainen pitäisi lailla kieltää. Ehtineekö maksamaan mitään aiheuttamistaan kustannuksista takaisin.

Minulla on hyvin tiedossa terveyspuolelta sellainen harkinta, että isompien leikkausten tarvetta harkitaan sen perusteella, kuinka pitkä on potilaan odotettavissa oleva elinaika. Jos se on esimerkiksi alle 10 vuotta, ei yhteiskunnan rahoja käytetä esimerkiksi prostataleikkaukseen. Kyllä olisi paljon tärkeämpää estää yli viisikymppisten opiskelu kuin tällainen leikkausten tarveharkinta.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivustolla ihmetellään vasta nyt, missä ovat Emil Aaltoselta saadut rahat. Ei ymmärretä, ettei sellaisia ole ollutkaan. Luullaan että tällainen säätiö antaa teollisuusyrityksille apurahoja ja jopa miljoonan edestä. Ainoa mahdollisuus olisi ollut, että sijoitetaan miljoona hyvällä korolla, jotta tutkijoille voidaan antaa myöhemmin apurahoja. Mutta sijoitustoiminnasta on tarkat määräykset, ettei riskibisneksiin saa sijoittaa. Kirjoitin jo yli vuosi sitten alla olevan. Juankoskella leikkaa hitaasti.

”Tecta Oyj:n rahoitukseen osallistujista on päällimmäisenä mainittu Emil Aaltosen säätiö. Miten on mahdollista, että hyvämaineisella säätiöllä näin ratsastetaan? Säätiöiden ohjeistuksessa lukee mm:

"Varainhoidon tarkoitus on turvata jäsenen sääntöjen mukainen toiminta nyt ja tulevaisuudessa. Varainhoito täyttää lainsäädännössä asetetut yleishyödyllisyyden edellytykset.

Jäsenen hallitus vastaa siitä, että varat sijoitetaan varmalla ja tuloa tuottavalla tavalla. Varainhoidosta annetaan riittävät ohjeet ja toimintaa valvotaan asianmukaisesti.

Varainhoitoa ohjaa harkitsevaisuus ja pitkäjännitteisyys. Varat pyritään hajauttamaan turvallisiin ja tuottaviin kohteisiin."

http://www.saatiopalvelu.fi/fi/saatioiden-ja-rahastojen-neuvottelukunta/hyva-saatiotapa/
Ilmianna
Jaa
Pekka V aina ylpeänä esittää, kuinka hän on ollut oikeassa. Minä katselin hänen postauksiaan alkuajoilta. Kun muut näkivät selvästi, minkälainen yrittäjä on PBF, niin Pekka V vaan haikaili, että onpas se minulle hyvä metsänomistajana, kun puun kysyntä kasvaa.

Juankosken ongelma on aina ollut, että todelliset teknis-taloudelliset asiantuntijat ovat tulleet paikkakunnan ulkopuolelta. Niin tehtaan keskeiset toimihenkilöt kuin hallituksen jäsenetkin konsulteista puhumattakaan. Tuosta parinsadan metrin päästä lähtee lautta Suomenlinnaan. Siellä Kuninkaanportissa on teksti: Älä luota vieraan apuun. Näin olisi ollut syytä toimia Juankoskellakin.

Palataanpa lainauksiin siitä, mitä Pekka V sanoi aikojen alussa Premium Boardista. En olisi kovin ylpeä seuraavista mielipiteistä:

P V Re: Onnen kyyneleitä :) 3.3.2011 16:27
Moi,
kiinnitys on yrityksen ulkopuolnen, joten se ei vakuutena ja kiinnityksenä koske muita, kuin ensisijaista ja toissijaista kiinnityksen saajaa.

Myös ulkopuolinen asianajotoimisto on arvioinut kirjallisesti vakuuden tämän hetkisen arvon, joka on selvästi kiinnitystä suurempi.

Tietenkin elämme suhdanneherkkää aikaa ja arvot saattavat muuttua ainakin satama-alueilla erittäinkin paljon, mutta tällä hetkellä kiinnitys on hyvä vakuus.

Pekka V Re: Onnen kyyneleitä :) 6.3.2011 20:40
Moro,
koirankusettajalta hyvä huomio ja asiaa kyselin myös valtuustonkokouksessa, kun sain mahdollisuuden kysellä Pöyry yhtiön entiseltä toimitusjohtajalta, joka toimi kaupunginjohtajan avustajana neuvotteluissa. Hän kertoi kiinnityssopimuksen kovenanteista, joilla juuri tähän asiaan oli kiinnitetty huomiota. Siis asia on kovenanteilla varmistettu-- laina vain sitä sopimuksen mukaisesti myönnettävä. Myös kovenanteissa varmistettu, että ensisijaista kiinnitystä muille vain 1 miljoona, ja Juankosken toissijainen kiinnitys vahvistui.

Terveisin, pekka Vartiainen,
Vapaa Juankoski-valtuustoryhmä

Pekka V Re: Uusi valtuustokokous 5.4.2011 13:14
Morjens, taitaa uteliaalla Kuopiolaisella mennä nyt tosissaan puurot ja vellit aivan sekaisin. Kysymys ei ole missään vaiheessa ollut poliittinen, vaan yksimielisesti päätimme takauksesta, joka nyt on viety kunnallisvalituksena tuomioistuimen ratkaistavaksi, teimmekö lainvastaisen päätöksen olla takaamassa PB:n lainaa ja vastaanottamalla yrityskiinnityksen.

Konkurssipesä myi tehtaan PB:lle ja tahts it, ja suomeksi sillä sipuli. Meillä valtuutetuilla ei ole yksityiseen konkurssipesään mitään valtaa, joten se on ratkaistu yksityisellä kauppasopimuksella.

Nyt siihen arvokysymykseen, onko valtuuston tehtävänä taata yritysten lainoja, ja minä olen ollut aina sitä mieltä, että kyllä ja lähinnä PK-sektorin yrittäjille, jotta saisimme lisää todellisia veronmaksajia kuntaan. Samoin oli kyse PB:n takauksesta, sillä sen kerrannaiset vaikutukset ovat huomattavat kuntaan, kuten olisi ollut luultavimmin myös muiden yrittäjienkin.

Mutta mikä on faktaa on se, että nyt asian ratkaisee tuomioistuin meidän valtuutettujen puolesta ja vasta sitten on uuden kokouksen vuoro.
Ilmianna
Jaa
Ei muuten kauaa keikkunut tuokaan viesti vapaan sivulla kun sensuurin säilä sen sieltä poisti. Aivan kun ei omanikaan kommentoituani viestiäsi jossa totesin, että nyt voidaan aloittaa ottamaan aikaa milloin edellä kirjoitettu viesti poistuu omani ohella, epäilempä ettei aamua näe ja näin kävi.

Mikä lienee kun eivät tunnu tuolla omistaan poikkeavia näkemyksiä ymmärtävän?

Ja nopealla laskutoimituksella pelkästään minun kirjoittamia viestejä on viimeisen viikon aikana poistettu tusinan verran =).
Ilmianna
Jaa
Ei se ole mitään muuta kuin huonoa itsetuntoa PV:n osalta, mikä selittää tarpeen poistaa vähänkään erimielisen viestin. Kyllähän se sieppaa jokaista, jolta asiallinen viesti poistetaan ”vapaalta” sivustolta, jolla ei ole mitään sääntöjä eikä myöskään ”roskapostisuutinta” PV:n omista viesteistä päätellen. Kun ei siedetä kritiikkiä, niin pelätään, että jopa sen pienenkin joukon kunnioitus loppuu. On kyllä helppo kuvitella, että muut poliitikot ja toimijat asettavat tällaisen porukan paitsioon heidän itsensä ja Juankosken vahingoksi. Ei heitä oteta vakavasti missään asiassa, vaikka sattuisivatkin olemaan oikeassa.

Kun verrataan PV:n toimintaa esimerkiksi Tolvasen tai Pohjolaisen toimintaan, niin onhan se täysin ala-arvoista ja alatyylistä. Asettaa itsensä jopa Salosen Heikin rinnalle, josta on kaukana kuin taivaan ranta. PV:tä sieppaa se, että ei ollut heti oikeassa PBF:n suhteen. Kyllä ihmisellä pitäisi olla selkeät mielipiteet asioista, niin että pystyy ratkaisujen tullessa ajankohtaisiksi tekemään oikeat päätökset. Kyllähän poliitikolle – paitsi kepuloisille – pitäisi olla täysin selvää, ettei tuki- ja työllistämispolitiikalla saada pysyvää bisnestä aikaiseksi. Toisekseen pitäisi myös olla selvää, ettei yhtä saa tukea toisten kustannuksella. Pitäisi pystyä vaikuttamaan silloin, kun päätöksiä valmistellaan. PV on mestari perustelemaan kantojaan vain päätösten jälkeen.
Ilmianna
Jaa
Ruotsissa lopetti Djupaforsin taivekartonkitehdas lopullisesti tuotantonsa kesäkuun lopussa. Olisi ollut hyvä sauma PBF:lle saada asiakkaita, mutta eipä ole tuotantoa Juankoskella. Tuntuukin, että koko tehdas on vain virtuaalitehdas. Oli muistaakseni ennen jopa Metsäteollisuus ry:n jäsenyritys, mutta eipä ole enää. On se kumma, kun jotkut uskovat tällaiseen yritykseen, joka on vain yrityksen haamu.

Pekka V elvistelee, että lain tuntemus on tärkeää. Minusta tuntuu, että tärkeämpää on lain rangaistusten tuntemus käytännössä eli aikaisemmat oikeustapaukset. Tämän seikan tuntemisella on PBF voinut toimia näinkin kauan lakiviidakon harmaalla alueella. Vastapelurit tuntevat lain, mutta PBF:n veijarit tuntevat lakien tulkinnan. Ovela veto tuo välimiesoikeuskin, koska sen päätöksien perustelut ovat salaiset ikiajoiksi. Rehellisyys maan perii, mutta oveluus perii omaisuuden.
Ilmianna
Jaa
Suomalaisista korkeakouluista Tampereen Yliopisto on eniten tutkinut barrier-päällystystä eli PBF:n Tectan tapaista tuotetta. Barrier-päällystys kuuluu professori Jurkka Kuusipalon tutkimusalaan. Johtavat suomalaiset tutkijatohtorit kuten Tomi Kimpumäki ja Mika Vähänissi ovat olleet Kuusipalon oppilaita.

Professorit eivät yleensä ota helposti kantaa kiistanalaisiin kysymyksiin, eivätkä varsinkaan, jos ne ovat luonteeltaan teknis-taloudellisia. Kuusipalo on kuitenkin maininnut jo ajat sitten tohtorikoulutuksen opintojaksossa Lappeenrannan Yliopistossa barrier-päällystyksestä, että ”In order to have some economy of the product the coating should be done on-line”. Tectan patentti ja PBF:n asiantuntijat ovat jo aikojen alusta yrittäneet väittää, että off-machine päällystys on eittämätön etu. Kumma, että Juankoskella annetaan vieläkin tilaa tällaisille väitteille. Kuusipalon toteamus on seuraavan lähteen sivulla 42.

file:///C:/Users/omistaja/Downloads/dispersion_coating_hljk (1).pdf
Ilmianna
Jaa
Edelliseen viestiini viitaten totean, että panin samanlaisen JuanKoskisen sivustolle. Tosin korjasin tuon kirjoitusvirheeni Tomi Kimpimäen sukunimessä. Viestin loppuun panin hiukan piikkejä sivuston moderaattoreille. Ai että minä nautin tuollaisesta ambivalentista tekstistä, kun moderaattorit eivät tiedä, onko siitä heille enemmän hyötyä kuin haittaa. Jos heitä pelkästään arvostellaan, viesti poistetaan, mutta jos viestissä on jotain oleellista uutta tietoa, niin niiden on pakko niellä koko viesti.

Eivät näköjään ymmärrä vieläkään, että heidän olisi pitänyt tyrmätä koko yrittäjä eikä vain jankuttaa takauksesta. Asiaa tuntevat näkivät heti, ettei yrittäjällä ole mitään mahdollisuuksia. Konsultit lyövät retkuun juankoskisia 100-0. Ei ymmärretä, että konsultin etu on pitkittää ja jatkaa toimeksiantojaan, joita tulee sitä enemmän, mitä huonommin yrittäjällä menee. Ei ymmärretä edes tätä viimeistä konsultin puhallusta eli välimiesoikeutta, jossa konsultti tienaa tosi paljon haaliessaan asiantuntijoita antamaan lausuntojaan.
Ilmianna
Jaa
Tuo edellinen viesti häipyi sitten sinne viestien tusinavarastoon. On se kumma keskustelusivusto tuo JuanKoskinen, kun värikkäimmät viestit häipyvät.
Ilmianna
Jaa
Tämän viestin panin JuanKoskisen sivustolle tänään kello 14.01. Ottakaapa aikaa, kuinka kauan se pysyy sivustolla.

Tarkistakaapa oikeusoppineet niin paljon lainaamianne EU-lakeja. Sananvapaudesta Wikipediassa seuraavaa:

Vaikka Euroopan ihmisoikeussopimuksessa luetellaan useita tapauksia, joissa sananvapautta voidaan rajoittaa lailla, Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on ratkaisuissaan korostanut, että näitä rajoituksia on tulkittava suppeasti:

»Ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytännön mukaan sananvapaus on eräs demokraattisen yhteiskunnan keskeisistä perustoista, eräs sen edistyksen ja jokaisen yksilön kehityksen perusedellytyksistä. Ellei ihmisoikeussopimuksen 10 artiklan 2 kohdasta muuta johdu, sananvapaus ei koske pelkästään sellaisia "tietoja" tai "ajatuksia", joihin suhtaudutaan myötämielisesti tai joita pidetään vaarattomina tai yhdentekevinä, vaan myös sellaisia, jotka loukkaavat, järkyttävät tai häiritsevät.
Ilmianna
Jaa
Tarkistin edellisen viestin kello 14.37 ja se oli häipynyt sinne viestien tusinavarastoon (varasto jonka suuruus on aina 12).
Ilmianna
Jaa
Olen nyt kokeillut kaikenlaisia viestejä JuanKoskisen sivustoilla. Ne viestit, joissa on jotain moderaattorien mielipiteitä tukevaa materiaalia, saavat jäädä. Ja sitten ne viestit, joissa on vähänkään kritiikkiä tai asiallisia mielipiteitä, joihin moderaattorimafia (Pekka V) ei voi yhtyä, poistetaan armotta. Tahallaan olen pannut ambivalentteja viestejä ja nekin poistetaan, jos on jotain kritiikkiä. Ihmiset, jotka lukevat sivustoa, saavat siis minusta täysin muotopuolisen kuvan. On siinä kyllä aikamoinen haaste moderaattoreille, kun täytyy jatkuvasti lukea ja miettiä, poistetaanko kyseinen viesti.
Ilmianna
Jaa
Ei voi JuanKoskisen palstalla enää edes vastata kirjoituksiin, jos joku kirjoittaa nimimerkkiäni kommentoiden. Kommentoin siis keskustan virallisen äänen kirjoitusta täällä. Seuraava viesti siis poistettiin välittömästi:

Puuttumatta tarkemmin tuohon virallisen äänen kirjoitukseen minun henkilöstäni, olen kuitenkin ylpeä, että hän alentuu minua kommentoimaan. Minä voin antaa viralliselle äänelle kuitenkin yleispätevän neuvon, jonka hän olisi voinut antaa kaupungin keskustaa kyselevälle.

Koluttuani ja etsittyäni elämäni aikana satoja vanhoja paperitehtaita olen havainnut, että ensin on paikkakunnalla ollut paperitehdas ja vasta myöhemmin kaupunki on kasvanut paperitehtaan ympärille. Paperitehdas tarvitsee tietenkin vettä ja ennen tarvitsi myös vesivoimaa. Tämän takia vanha paperitehdas on joen ja usein jopa kosken rannalla kuten koski-loppuiset nimet osoittavat.

Kun tiet saattavat pienilläkin paikkakunnilla olla nykyisin asfaltoidut eivätkä enää sulfiittijäteliemellä päällystetyt, niin olisit hyvä virallinen ääni sanonut sille tietä kysyvälle, että heittää vettä asfalttiin ja katsoo mihin suuntaan se valuu. Sieltä olisi keskusta varmaankin löytynyt. Mutta ole tarkka seuraavalla kerralla, etteivät tietä kyselevät heitä vettä saappaillesi.
Ilmianna
Jaa
Aika monilla koulukiusaajilla on narsistinen persoonallisuushäiriö. Se voi myös kehittyä koulun jälkeen. Häiriölle on tyypillistä erilaiset suuruuskuvitelmat, voimakas ihailun tarve ja empatian vähäisyys. Häiriöstä kärsivä kokee olevansa oikeutettu erikoiskohteluun, on kateellinen tai ylimielinen ja voi käyttää muita häikäilemättä hyväkseen. Pohjalla on alentunut omanarvontunto.

Juankoskella vaikuttaa eräs narsisti, joka haluaa olla itse kukko rakentamansa kasan päällä ja pitää hajurakoa muihin, joita sitten parjaa säälimättä. Minä en alennu hajuraon kasvattamiseen ketään haukkumalla. On nimittäin toinenkin keino eli haukkumisen vastakohta, joka on kehuminen. Kun kehuu itseään, narsistille se on todella vaikea paikka, mutta silloin ei loukkaa ketään nimeltä mainittua. Eräs tällainen henkilö poisti viestini JuanKoskisen sivustolta. Ymmärrän hyvin, että moderaattorikin on vastuussa sivustonsa viesteistä. Siksi esimerkiksi tunnistettavien henkilöiden haukkuminen on keskustelupalstalla moitittava teko. Seuraava viesti siis poistui eilen illalla:

Pakko on kuitenkin vastata, vaikka ensin en ajatellut. Pekka V on jälleen alentunut kommentoimaan henkilöäni sanomalla minun olevan kaikkitietävä itsensä kehuja. Tähän voin todeta, että en voi sille mitään, jos olen muita etevämpi. Lahjat täytyy käyttää ensin omaksi hyödyksi, sitten perheen, sitten tuttavien, sitten kuntalaisten ja viimein koko Suomen.

Mitä tulee asianajotoimistojen käyttöön, niin tiedän varsin hyvin Juankosken ongelmat. Pekka V ei nyt vaan halua muistaa vanhaa sanontaa ”laki on niin kuin se luetaan”. Tämä tarkoittaa päätöstä, joka sinänsä on juridisesti mahdollinen, muttei sovi arkiseen oikeustajuun. Pitäisikin siis oikeastaan sanoa ”laki ei ole niin kuin se luetaan”.

Onko muoto tärkeämpi kuin sisältö. Muotoseikalla minä viittaan siihen, että sisältö on tärkein ja sisältö tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, mihin ja milloin jollakin valituksella tai kantelulla päädytään. Minä olen jo monta kertaa huomauttanut, että Juankosken tapauksessa väärinkäytökset, joita käsitellään hallinto-oikeuksissa, ovat ikuisuuskysymyksiä ja johtavat nahkapäätöksiin verrattuna siihen, kuinka vakavia ovat valituksien kohteiden sisällöt ja niiden seuraukset olleet.

Minua viisaampi oikeustieteilijä on todennut mm: ”Rikosoikeustieteilijät ovat vuosikymmenestä toiseen Suomessakin hokeneet, että rikosoikeudellisten rangaistusten tulisi olla ultima ratio eli viimeinen keino, johon yhteiskunnassa turvaudutaan.” Eli asioita pitäisi pystyä hoitamaan muullakin tavoin kuin vain rikosilmoituksia tehtailemalla. Pitäisi päästä asialliseen keskusteluun kaupungin johdon kanssa. Toinen tällainen tapa on ilmianto korruption vastaiselle järjestölle. Siitä ohjeet seuraavassa:

http://keskustelu.transparency.fi/ilmianna/

Käytännössä virkarikokset on depenalisoitu. Syyttää voi monestakin asiasta, mutta oleellista on mistä tuomitaan ja milloin. Kannattaa siis saattaa virkamiehet rikosoikeudelliseen virkavastuuseen ja painotan sanaa rikosoikeudellinen eli kansan kielellä poliisiasia. Lainaan seuraavassa nettilakia:

Rikosoikeudellinen virkavastuu on yksi virkavastuun toteuttamisen muodoista. Kun henkilö käyttää julkista valtaa, voi häntä kohdata rikosoikeudellinen virkavastuu. Rikosoikeudellinen virkavastuu koskee virkamiestä, julkista luottamustehtävää hoitavaa henkilöä sekä muutoin julkista valtaa käyttävää henkilöä. Virkarikokseen voi syyllistyä vain virkamies. Rangaistuksen virkarikoksen johdosta tuomitsee yleinen tuomioistuin.

Virkarikoksia ovat lahjuksen ottaminen, salassapitorikos, virka-aseman väärinkäyttäminen sekä virkavelvollisuuden rikkominen. Rangaistus virkarikoksen johdosta voi olla varoitus, sakko, vankeus taikka viraltapano.

Korruptio Suomessa on toimivallan väärinkäyttöä yksityisen edun tavoitteluun. Korruptio ei ole Suomessa asianomistajarikos. Kuka tahansa voi Suomessa tehdä tutkintapyynnön poliisille.
Ilmianna
Jaa
Taas poistuu viestit JuanKoskisen palstalta. Täytyy ruveta tänne postaamaan.

On täysin typerää vertailla kuntien veroprosentteja ilman että samaan taulukkoon pannaan valtion apuja per asukas.

Tuo Loukon kokonaistuomio noin 10 000 euroa on aivan naurettavan pieni. Jos Juankoskella joku viranhaltija yleensäkään mihinkään tuomitaan, niin tuomio tulee olemaan todella pieni.

Minäkin olen saanut ylinopeudesta 100 päiväsakkoa, siis kertaylityksestä eli 49 km/t ylitys 80 km/t alueella ja siinäkin poliisi armahti hiukan, ettei mennyt 50 km/t yli. Eli tuo 40 päiväsakkoa on todella pieni rangaistus.
Ilmianna
Jaa
Tämäkin häipyi tusinavarastoon:

Juankoskella ollaan aina myöhässä. Ei osata ajatella ja puhutaan, puhutaan, mutta ei toimita ajoissa tai yleensä ei toimita lainkaan. Kuntaliitospäätös tulee kuukauden kuluessa. On aivan turha jossitella enää itsenäisestä Juankoskesta. Olisi toimittu silloin, kun oli vielä mahdollista vaikuttaa. Ja aivan sama se on ollut tehtaan kanssa.

On täysin typerää kuvitella, että nykyjohto saataisiin pois millään muulla keinolla kuin liittymällä Kuopioon. Realiteetteja ei osata tunnustaa. Yksilön eheyteen kuuluu se, että ajatukset, sanat ja teot vastaavat toisiaan. Juankoskella ei tämän mukaan ole monta eheää yksilöä.
Ilmianna
Jaa
Noi pari edellistä viestiä tuli sitten takaisin. Ne ei osaa päättää, mitkä poistetaan. Mutta ainakin seuraava tärkeä viesti häipyi tusinavarastoon:

Myös seuraava viestini meni pesuveden mukana tusinaviesteihin:
Pekka V sanoi myös ”En minäkään puutu kartonkitehtaan toimintaan, tai sen konetekniikkaan, sillä ei ole kompetenssia siihen.”

Tämä on vaarallinen mielipide, että kukaan ei saisi puhua muusta kuin oman tietämyksensä erikoisalasta. Tämähän johtaisi sananvapauden rajoittamiseen, johon se on jo tällä sivustolla johtanut. Otetaan nyt esimerkiksi Juankosken kaupungin virkamiehet ja luottamusmiehet. Kukaan ei kirjoita tälle sivustolle PBF:n yritysryppään asioista, kun moderaattorit ovat sitä mieltä, että vain he ovat asiantuntijoita noissa asioissa.

Lyhyt oppimäärä sananvapaudesta:

http://www.journalistiliitto.fi/pelisaannot/sananvapaus/

Toisekseen on yleisesti hyväksytty vaatimus, että jokaisen aikuisen kansalaisen, paitsi syyntakeettomien, pitäisi tuntea ja ymmärtää Suomen laki eli ne asiat kuuluvat jokaiselle. Sen sijaan tekniikan asioita ei edellytetä jokaiselta kansalaiselta, ei edes ajokorttia varten käytännössä. Varmasti yli puolet kansalaisistamme ei ymmärrä, miksi autossa tarvitaan vaihde ja kytkin. Amerikkalaisista tosin ei juuri kukaan, kun siellä on automaattivaihteet autoissa.
Ilmianna
Jaa
Tämä viesti häipyi JuanKoskisen sivustolta tosi rivakasti:

Pekka V näköjään alentuu jatkuvasti toisten alatyyliseen panetteluun, jolle minä olen immuuni. Voi olla että tosi elämässä joku ei olekaan immuuni sellaiselle. Silloin kannattaa lukea seuraavasta linkistä hiukan tietoa.

http://www.narsistienuhrientuki.fi/

Minä en alennu Pekka V:n panetteluun, koska fiksumpi tapa on kehua niitä, jotka ovat jotenkin tekemisissä Pekka V:n kanssa. Tämä on juuri sitä positiivisuutta. Kehukaa siellä Juankoskella yksi ihminen päivässä, niin se on ihan sama kuin soimaisi Pekka V:tä. Paras laji näyttää olevan itsensä kehuminen.

Pekka V:n suosikkivertauksia on, että joku ihminen on jäänyt kehityksessä lapsen tasolle. Tämä on mielestäni lapsien halventamista. Pekka V:n ajatusmaailma on verrata itseensä kilpailumielessä kaikkiin kanssaihmisiin ja todeta olevansa parempi. Aivan huippua tällaisesta käyttäytymisestä oli aikoinaan se, kun sanoin matkustaneeni useita miljoonia kilometrejä lentokoneessa tarkoituksella, että olen tutustunut ympäri maailmaa eri yhteiskuntiin, ihmisiin ja kulttuureihin. No vetihän Pekka V paremmaksi ja kehui istuneensa lentokoneessa paljon enemmän ollessaan kuriirina aikoinaan. No onhan silloin tietenkin kierretty muutakin kuin tahkoa, mutta mitä on istumalla opittu.
Ilmianna
Jaa
Aika kova olet itsekseen juttelee täällä
Ilmianna
Jaa
Vapaa sivusto ei kestänyt seuraavia tekstejä:

Säyneisen koulussa on oppilaita 16 ja kaksi opettajaa eli luokkakoko on 8 oppilasta. Tulevaisuudessa oppilasmäärä vääjäämättä pienenee. Tällainen pieni koulu on todella verovarojen tuhlausta. Jos olisi joku erityinen syy ylläpitää tällaista koulua, niin se olisi ymmärrettävää, mutta näyttää siltä, ettei ole tällaisia syitä.

Opettajien ammattijärjestö propagoi tietenkin aina pienemmän luokkakoon puolesta. Ei koulutuksen tarkoitus ole se, että opettajilla on helppo työ, vaan se, että oppilaat oppivat. Tutkimusten mukaan on totta, että mentäessä luokkakoossa alle kahdenkymmenen oppimistulokset huononevat.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/hatkahdyttava-loyto--mita-pienempi-luokka--sita-huonommat-tulokset/2786954

Juankoskella pyritään staattiseen holhousyhteiskuntaan. Pitäisi päästä moderniin dynamiikkaan, jota edustaa suurempi luokkakoko. Kyllä oppilaita risoo se, että luokalla on kaikenikäisiä sekaisin. Senhän sanoo jo Juankoskella hyvin tunnettu maalaisjärkikin.

Kun Säyneisissä ollaan sitä mieltä, että tarvitaan oma koulu, niin perustakoon ökyisännät ja kristilliset sitten sen oman koulun. Tässä on linkki, miten se tapahtuu:

http://www.verkkoviestin.fi/kristillinenkoulu/etusivu/

Tuo yhtenäisluokan arvostelu pohjautuu omaan päättelyyn - ei edes omaan kokemukseen. Kuitenkin kehotan hiukan tutkimaan noita lukuisia Sirkku Kupiaisen ja kumppanien englanninkielisiä tutkimuksia, joista on myös seuraavassa referaatti:

http://www.koillissanomat.fi/paakirjoitus/liian_pieni_luokka_ei_ole_hyväksi_6762302.html

Itsekin olen aikuisopettajana ollut yli kahdeksan vuotta ja todennut, että syväoppiminen vaatii ryhmätyötä eikä pelkästään oppikirjoja tai liitutaulua - PowerPointeista puhumattakaan. Miten silloin järjestät järkevää ryhmätyötä yhtenäisluokilla. Toki voit jotain lapsellista järjestää, jossa oppii vain itse ryhmätyön periaatteen, mutta jotain todella hyviä ryhmätöitä, joihin kaikki ryhmän oppilaat ovat tyytyväisiä. Se on mahdottomuus kahdeksan oppilaan yhtenäisluokalla.

On muistettava, että kun puhutaan pienistä kouluista, niin yleensä puhutaan alle 50 oppilaan kouluista. Alle 20 oppilaan koulu ei ole enää pieni, vaan mikrokoulu.
Ilmianna
Jaa
Ei kauan säilynyt tämäkään viesti vapaan sivuilla:

Piipsjärven koulu on todella hyvä esimerkki viranomaisten harhauttamisesta. Koulun avaamisen suunnitelma perustui 33 oppilaaseen ja nyt siellä on 17 oppilasta. Ovatko siis Säyneisen koulun säilyttäjät samanlaisten utopioiden vallassa.
Ilmianna
Jaa
Tässä viestissä oli arkaluontoista tietoa. Poistui viestien tusinataivaaseen.

Nyt keskustelussa sekoitetaan koulukoko, luokkakoko ja ryhmäkoko. Verrataan luokkakoon pienentämistä tasolta 27 tasolle 18. Tämähän eo ole relevanttia Säyneisen tapauksessa. Yleensä kansainvälisissä vertailuissa on ryhmäkoko tai oppilaiden lukumäärä yhtä opettajaa kohti. Säyneisissä pitäisi verrata tapausta, että ryhmäkoko pudotetaan tasolta 16 tasolle 8. Tällaisia tutkimuksia luokilta 0-6 ei juuri ole.

Säyneisissä on kaksi opettajaa ja oppilasmäärä 16. On muodostettu kaksi eri ryhmää eli luokilla 0-2 omansa ja luokilla 3-6 omansa. Koska varmasti on joitakin ulkopuolisia erityisopettajia, niin todellinen keskimääräinen ryhmäkoko lienee pienempi kuin 8. Vain harva koulu luokilla 0-6 on Suomessa pienempi.

Pientä ryhmäkokoa suositellaan, jos on erityisopetusta vaativia oppilaita tai paljon erikielisiä oppilaita. Pieni ryhmäkoko on myös luonnollista, kun ollaan saaristossa tai ruotsinkielisellä alueella. Tietääkseni mistään näistä ei ole kysymys Säyneisissä. Miksi siellä siis pitää olla Suomen pienin ryhmäkoko?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Tämä viesti häipyi nopeasti JuanKoskisen sivuilta ja sen mukana muita asiallisia viestejä. Ei kestä sivusto totuuksia. Kun ei pystytä väittelemään, ruvetaan kiusaamaan. Näinhän se on myös koulussa.

Pieniä kyläkouluja perustellaan sillä, että siellä oppimistulokset ovat paremmat, työrauha on parempi ja koulukiusaamista on vähemmän. Miksi näin ei ole Säyneisen koulussa.

Säästän teiltä vastaamisen vaivan. Kyläkouluun muodostuu lasten kesken vastaava yhteisö kuin on heidän vanhempiensa yhteisö pienessä kylässä. Tietoisena siitä, minkälainen on Säyneisen kyläyhteisö, oletan, ettei Säyneisen kyläkoulu voi onnistua koskaan.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Lisää poistettuja asiallisia kommentteja:

Tuossa aikaisemmin professori Timo Saloviita kommentoi, kuinka opettajien, vanhempien ja poliitikkojen asenteet vaikuttavat kannanottoihin pienen ryhmäkoon puolesta. Se mielipide ei ole yksittäinen huitaisu, vaan tarkkaan harkittu ja myös muualla esiin tuotu. Jo niin varhain kuin vuonna 2005 julkaistiin Kanadassa tutkimuksiin perustuva kriittinen mielipide luokkakoon vaikutuksesta oppimistuloksiin.

http://www.cdhowe.org/pdf/commentary_215.pdf

OAJ on hehkuttanut seuraavasti:

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen on säilyttänyt jäsenyytensä Opetusalan Ammattijärjestössä OAJ:ssa ministerivuosiensa ajan.

Ja toden totta, hänen aikanaan rahaa syydettiin opetusryhmien pienentämiseen tutkimatta sitä, miten samainen raha olisi vaikuttanut muiden parannusten kautta. Olisikohan ollut syytä opettaa opettajia ottamaan luokka haltuun, että oppiminen edistyisi.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivusto on aivan mainio esimerkki paikallisesta sensuurista. Jos hiukankin kyseenalaistaa sivuston yleisen mielipiteen, kirjoitus poistetaan nopeasti, vaikka se olisi vastaus johonkin toiseen mielipiteeseen. Yksi esimerkki viime päivistä, kun vastasin seuraavaan mielipiteeseen:

”Sääliksi käy juankoskisia, kun uskoivat mm. alan miehenkin "liitukauden" höpinöitä koululuokkien koosta ja keskittämisestä isoihin kouluihin, joissa syntyy heikon oppimismotivaation johdosta koulukiusattuja ulkoa opitun tiedon koepapereille oksentavia ja jo valmistuessaan syrjäytyneitä nuoria.”

Vastaukseni kirjoittajan esittämään kahteen mielestään hyvään referenssikouluun oli Wikipedian lainaus ko. kouluista:

”Viherkallion koulu sijaitsee Espoon Viherlaaksossa. Koulu on alakoulu ja siellä opiskelee oppilaita luokilla 1.-6. sekä esikoululuokilla. Lisäksi koulussa on pienryhmäluokkia. Koulussa on n. 350 oppilasta (lukuvuosi 2013-2014).”

”Ritaharjun koulu on Oulussa Ritaharjun kaupunginosassa sijaitseva peruskoulu, joka kattaa vuosiluokat 1–9. Koulu toimii syksyllä 2010 avatussa Ritaharjun monitoimitalossa. Koulussa on noin 1000 oppilasta.”
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivustolla parjataan monia ihmisiä ihan henkilökohtaisesti ja paljastetaan paikallisia nimimerkkejä. Minä olen yrittänyt toisenlaista lähestymistapaa eli en parjaa toisia, vaan kehun itseä. Se näyttää olevan vielä pahempaa kuin toisien soimaaminen. Senköhän takia esimerkiksi seuraava kommenttini poistui, kun minua arvosteltiin:

Minä en ryhdy väittelemään opetusmetodeista ja toisaalta muutoksen tekijällä ei voi olla mitään tietoa minun opetusmetodeistani. Viittaanpa vain siihen, että olen aina ollut sitä mieltä, että asiakas on kuningas ja opetuksessa ja kasvatuksessa se asiakas on oppilas/opiskelija.

Kun minä olin opettaja, kehitin palautesysteemin oppilaille, jossa oli monia kohtia ja johon sai vastata nimettömästi. Silloin 1980-luvulla ei vielä tällaisia ollut. En tiedä onko vieläkään. Joka tapauksessa sain niin hyvää palautetta, että ei ollut siinä virassa enää mahdollisuutta edetä paremmaksi. Niinpä lopetin ne hommat.

Minä olen todennut sen, että Säyneisen koulun opetusryhmän koko on noin seitsemän (oppilaat jaettuna opettajilla). Ja olen todennut sen, että opetusryhmän koossa on tietty optimi. Ja kun kustannukset otetaan huomioon, se optimi on paljon yli kymmenen. Koulujen menoista on jopa 80% opettajien palkkoja.

Jos Säyneisissä olisi opetusryhmän koko kaksinkertainen eli 14 niin kuin keskimäärin Suomessa, niin kustannus per oppilas putoaisi lähes puoleen. Juankoski onkin menettänyt itsenäisyytensä juuri sen takia, että johdon ajattelutapa on perustunut utopioihin. Olenpa kysellyt jopa Juankosken brandistä ja sen edistämisestä, mutta se kaikkihan on jo myöhäistä.

Opetushallitus on keskeisessä asemassa peruskoulun uudistamisessa. Minä olen pannut tänne linkin pääjohtajan puheenvuorosta, jossa hän toteaa, että ei opetusryhmän pienentämisellä kaikkia ongelmia ratkaista. On monia tehokkaita keinoja, jotka eivät maksa lainkaan ja niitä pitäisi tässä lamassa käyttää. Opettajien mafia tietysti perää oman mukavuutensa ja taitamattomuutensa takia juuri opetusryhmän pienentämistä ja vain sitä. Siihenhän on ollut hyvät mahdollisuudet opettaja Urpilaisen ajoista saakka.
Ilmianna
Jaa
Miksi tämä positiivinen uutinen on aina poistettu JuanKoskisen sivustolta:

"Opetushallituksen pääjohtaja: Tulokset eivät parane vain luokkakokoja pienentämällä
Kotimaa 11.3.2014 12:44
Pipsa Palttala
Helsingin Sanomat

Suomessa on jaettu satoja miljoonia euroja rahaa peruskoulun opetusryhmien pienentämiseen. Pelkästään viime vuonna rahaa jaettiin tätä varten kouluille kaikkiaan 60 miljoonaa euroa.

Silti Suomi romahti yhdeksäsluokkalaisten oppimistuloksia OECD-maissa mittaavassa Pisa-testissä.

Lukutaito ja matematiikan osaaminen taantuvat, ja heikkoja oppilaita on entistä enemmän.

Rapautuminen on saanut valtiovallan hätkähtämään. Opetusministeri Krista Kiuru (sd) on käynnistänyt juuri laajan hankkeen peruskoulun kehittämiseksi. Tarkoitus on parantaa koululaisten oppimista ja saada oppilaat viihtymään koulussa paremmin.

"En usko, että pelkkä ryhmäkokojen pienentäminen riittää oppimistulosten parantamiseen", sanoo Opetushallituksen pääjohtaja Aulis Pitkälä.
Hän johtaa Kiurun käynnistämän Tulevaisuuden peruskoulu -hankkeen toista työryhmää, joka yrittää keksiä keinoja oppilaiden motivaation parantamiseksi. Toinen ryhmistä keskittyy oppimistulosten kohentamiseen.
Remonttia kaipaa Pitkälän mielestä etenkin tieto- ja viestintätekniikan opetus peruskouluissa.

"Opettajilla ja rehtoreilla on usein puutteelliset taidot, jotka yhdistyvät negatiivisiin asenteisiin."

Pitkälä korostaa, ettei tarkoita tietotekniikan viihdekäyttöä, vaan opettajan roolin muuttamista tiedonjakajasta eräänlaiseksi "mentoriksi" eli valmentajaksi. Itse välineet eli laitteet ja tietoverkot ovat suomalaiskouluissa kunnossa.
Vaikka Suomi ei pärjännyt Pisassa edellisvuosien tapaan, Ruotsin peruskoulukriisistä ollaan vielä kaukana.

"Yksi keskeinen syy Ruotsin huonoon Pisa-menestykseen on yleistynyt koulushoppailu, joka johtaa erojen kasvuun", Pitkälä arvioi. Shoppailu viittaa siihen, että ruotsalaisvanhemmat voivat vapaasti valita lapsensa koulun.
Opettajan ammattia ei myöskään arvosteta yhtä korkealle kuin Suomessa.
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivusto on vapauden irvikuva. Pekka V opiskelee aivan turhaan. Hänestä ei tule tutkijaa. Hän on käskyttänyt vasallinsa poistamaan kaikki kirjallisuuslähteet, jotka eivät tue hänen omaa mielipidettään. Kyllä varmaan kaikki professorit huomaavat tällaisen puutteen.

Esimerkiksi peruskoulun ryhmäkokoa koskevista lähteistä hän poistattaa aina suurempaa ryhmäkokoa puoltavat tutkimukset ja mielipiteet, vaikka ne tulisivat kuinka arvovaltaiselta taholta tahansa. Niiden sijaan hän lainaa aina opettajien itsensä tai heidän järjestöjensä asenteellisia tutkimuksia.

Esimerkiksi seuraava viesti häipyi kohtuullisessa ajassa:

"Tieto on valtaa eikä luulo ole tiedon arvoinen. Tämä tulos arvostetusta PISA-tutkimuksesta ei ollut minulle yllätys:

”Raportin yllättävin tulos oli, etteivät suuret luokat välttämättä johdakaan surkeaan oppimistulokseen, kuten tähän saakka on luultu. Suomalaiset luokkakoot ovat OECD:n viidenneksi suurimmat.”

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/suomelle-huippupisteet-koulutusjarjestelma-supertehokas/4306744

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201412345

Arvostetun konsultin tutkimus seuraavassa:

http://www.edefficiencyindex.com/book/#/4/
Ilmianna
Jaa
Seuraava kommentti olisi varmasti poistettu JuanKoskisen sivustolta, joten en viitsi pahoittaa heidän mieltään ja kirjoitan tänne.

Nyt ovat säyneisläiset tehneet omasta mielestään tosi suuren uhrauksen koulunsa eteen, kun ovat lahjoittaneet tabletit oppilaille. Varmaankin siunailevat, että onneksi niitä oli niin vähän. Ovatko tehneet ongelmien ratkaisemiseksi jotain muuta. Onko tämä tablettien lahjoitus nyt sitten viisasta, niin siitä voidaan olla montaa mieltä. Yleisesti ottaen sehän on viisasta, mutta onko Säyneisen tapauksessa.

Minä olen ymmärtänyt, että Säyneisen koulussa on ollut esimerkiksi koulukiusaamista ja muutakin levottomuutta niin paljon, että jotkut vanhemmat ovat halunneet lapsensa kauemmaksi kouluun. Ovatko tabletit ratkaisu tällaiseen ongelmaan. Mielestäni ei, varsinkaan kun noin pienessä koulussa ei voi muodostaa kunnon tasavertaisia työryhmiä.

Toisekseen ajankohta on todella väärä. Oletetaan, että juuri häiriköt ovat jääneet Säyneisen kouluun ja ne, jotka ovat tästä kärsineet, ovat siirtyneet muualle. Siis ne vanhemmat, jotka ovat tästä kuulleet, sijoittavat koulunkäyntinsä aloittavat lapset muualle. Nyt siis häiriköt palkitaan viime lukuvuoden teoistaan tableteilla.

Jo koirankasvattajatkin tietävät, ettei väärästä käytöksestä pidä palkita. Tämähän on sama asia, kuin kiukuttelevalle lapselle annetaan karkkia, ettei se kiukuttelisi. Sillä saadaan vain lyhytaikainen vaikutus ja sitten pitääkin antaa aina lisää karkkia.

Luin mielenkiinnolla alla olevaa opettajan pitämää blogia, jossa hän kommentoi professori Timo Saloviidan kirjaa Luokka haltuun! Parhaat keinot toimivaan opetukseen. Timohan kommentoi myös JuanKoskisen palstalla, mutta se kommentti sivuutettiin ilman järjellistä keskustelua. Ei sentään kehdattu poistaa hänen paria postaustaan tai mistä minä tiedän muista postauksista.

http://reppuvihko.blogspot.fi/2013/08/parhaat-keinot-toimivaan-opetukseen.html

Lainaan tästä blogista pari kohtaa seuraavassa:
Koulutason järjestelyistä oppimistuloksiin vaikuttavat eniten:

• Luokkakoko ei vaikuta merkittävästi oppimiseen.
• Pysyvä opetusryhmä vaikuttaa positiivisesti oppimiseen (muuttaminen ja luokallejääminen negatiivisesti).
• Tasoryhmittely ei vaikuta oppimiseen. Paitsi jos ryhmillä on erilliset opetussuunitelmat. Silloin lahjakkaat oppivat entistä paremmin ja heikot entistä huonommin.
• Osittainen erityisopetus (yleisopetuksen oppilas käy osan tunneista erityisopettajan luona opiskelemassa) ei vaikuta oppimiseen, muuten kuin että oppilas jää enemmän jälkeen.
• Erityisluokat eivät vaikuta oppimiseen tai heikentävät sitä. Jopa siis siinä määrin, että erään tutkimuksen johtopäätösten mukaan "erityisluokkasijoitus on riskitekijä, joka lisää marginalisaatiota ja eristymistä" nimenomaan myöhemmässä elämässä. Integraatio sitä vastoin edistää oppimista ja elämässä selviytymistä.
• Avustaja luokassa ei edistä oppimista.

Opettajan tärkeimmät piirteet oppimistulosten kannalta:

• Muodollisesti pätevä. Ei.
• Hyvät pedagogiset sisältötiedot. Ei.
• Työkokemus. Kyllä.
• Korkeat odotukset oppimisen suhteen. Kyllä.
• Hyvä suhde oppilaisiin. Kyllä.
Ilmianna
Jaa
Ei voinut tätä linkkiä, jossa Laitinen ottaa kantaa luokkakokoon, panna JuanKoskisen sivustolle:

http://blogit.iltalehti.fi/aarno-laitinen/2014/09/08/laman-analyysi/?ref=es
Ilmianna
Jaa
Kaupungistuminen ja kuntien säästöt kasvattavat jättikouluja. Se on selvä trendi eikä välttämättä paha. On se hyvä, että koulu- ja ryhmäkokoja käsitellään muutenkin kuin asenteellisesti:

http://yle.fi/uutiset/jattikoulujen_maara_kasvaa/7455973
Ilmianna
Jaa
Tämäkään mielipide ei ollut sallittu JuanKoskisen sivustolla:

Vaikka me olisimme mitä mieltä tahansa, niin urbanisoituminen on megatrendi. Lukekaa Timo Aron viileitä tutkimuksia.

Nyt kun jatkossa Juankosken entinen kaupunki mielletään osaksi Kuopiota, niin muuttoliike kääntyy hiljalleen Juankosken eduksi. Mutta auta armias noita pieniä ympäristökuntia kuinka ne tulevat kärsimään.

Suomen valtiolla ei tosiaan ole varaa paisuttaa valtion tukia kunnille. Lakiperustaiset valtion tuet on pakko muuttaa ja katkaista tämä automaatti, jonka eteen ei tarvitse tehdä mitään.
Ilmianna
Jaa
Raukkamainen on JuanKoskisen sivusto. Lukevat kuitenkin minun kommentit täältä, mutta poistavat omilta sivuiltaan. Niin kuin seuraavatkin:

Tässäpä päättelijälle lukemista ja esimerkki kunnollisesta kuntajakoselvityksestä. Juankosken ja Kuopion selvitys oli täysin alkeellinen:

http://www.kuuma.fi/keski-uudenmaan_kuntien_yhdistymisselvitys

On syytä muistaa, että kasvukeskusten laajentuessa myös pinta-alaltaan, niistä tulee enemmän maatalousvaltaisia. Esimerkiksi Maaningan ja Juankosken liitos Kuopioon lisää Kuopion maatalousmaata 81%. Tällöin tulee maatalouspolitiikasta huomattava osa kaupungin politiikkaa. Sekin siirtyy siis osaaviin käsiin, kun Juankosken kepuloiset korvataan Kuopion kepulaisilla.

Pienet kunnat eivät tajua esimerkiksi sitä, että maatilojen tuloista kehittyneissä maissa ja kehittyneillä paikkakunnilla Suomessa tulee suuri osa sivuelinkeinoista. Juankoskella on vain luotettu metsän ja kasvien kasvuun ja maataloustukiaisiin.

Päättelijällekin antaisin vinkin, että tutustuu kansainvälisiin tilastoihin ja vertailee näitä sivuelinkeinojen prosenttiosuuksia Juankoskella ja muualla Suomessa ja etenkin kansainvälisesti. Dataa kyllä löytyy.

Kuopio voi ruveta näin aluksi toteuttamaan seuraavaa ohjelmaa:

https://www.maaseutufi.mavi.fi/fi/maaseutuohjelma/Sivut/default.aspx
Ilmianna
Jaa
JuanKoskisen sivustolta poistetaan systemaattisesti keskustelussa sellainen vastakkainen mielipide, johon ei pystytä keskustelulla vastaamaan. On aika raukkamaista, kun minulle osoitetaan ihan henkilökohtaisesti kopioituna otsikolla ”Puheenvuoro IHMISELLE” Kari Uusikylän haastattelu ikään kuin minä en olisi ihminen, kun olen ihmetellyt Suomen pienimmän tavallisen peruskoulun olemassaolon oikeutusta. Siis panenpa tänne sen tekstin, joka poistettiin:

Minä en ymmärrä, mikä on Moro-Pekan motiivi osoittaa sanansa alan miehille ja naisille lainaamalla emeritusprofessori Uusikylän artikkelia. Eikä kirjoituksissa ole tapana huutaa eli kirjoittaa mitään ISOILLA KIRJAIMILLA. Tarkoittaako Moro-Pekka, että alan miehet ja naiset eivät ole ihmisiä?

Uusikylän sosiaalipornoahan ovat lehdet pullollaan. Harkittu foorumi on antaa juuri Kodin Kuvalehdessä haastattelu. Suomen arvostetuin naistenlehtibrändi Kodin Kuvalehti on suomalaisten naisten suosituin naisten- ja kodin lehti. Suomen suurimpana naistenlehtenä se tavoittaa noin joka neljännen naisen.

Hävyttömimmillään täyttä eläkettä ja erilaisia esiintymis- ja kirjoituspalkkioita ynnä tunnustuspalkintoja kaksin käsin rohmuava professori Kari Uusikylä on ryvetessään itsesäälissä omaa lapsuuttaan ja nuoruuttaan muistellessaan. Kun googlettaa Kari Uusikylää, tulee heti eri puhujaverkostojen mainoksia puhujan tilaamisesta. Voisin suhtautua esimerkiksi Himasen rajuun arvosteluun ihan vakavasti, mutta kun näen sen kateuden ja populismin, jota Uusikylä edustaa, en voi enää suhtautua hänen mielipiteisiinsä muuten kuin markkinointimielipiteinä. Hän on kaukana siitä energiasta ja rehellisyydestä, jota edustaa sanonta Vaasan veri ei vapise.

Uusikylä ei toivo kenellekään sellaista lapsuutta kuin hänellä oli teini-iässä. Kari päätti lopettaa koulun. Äiti ei antanut lupaa. Isä oli juoppo ja syynä Uusikylä sanoo olevan sotatrauman. Mitenkähän tämä liittyy tämän päivän lapsiin. Uusikylä on juuri sitä suurta ikäluokkaa, joka on kahminut itselleen kaikki edut Suomessa. Sitä edeltävät ja sen jälkeiset ikäluokat maksavat Uusikylän kaltaisten rellestämisen. Sitten vielä ruikuttaa sääliä itselleen.

Täytyy sanoa, että Uusikylä ei tiedä kurjasta lapsuudesta mitään, kun on syntynyt sodan jälkeen. Melkein kaikilla lapsilla oli isä, joka palasi sodasta ja monilla ei edes palannut, vaan tuotiin arkussa. Lisäksi lähes puoli miljoonaa evakkoa jouduttiin sijoittamaan uusille paikkakunnille kotoaan Karjalasta. On se ollut helppoa ruotsinkielisellä alueella kantaväestöön kuuluvana olla jo silloin ja nyt puolustaa pakkoruotsia, kun ei ole itse kokenut sitä.

Paljon enemmän kunnioitan niitä perheitä, joiden lapset tai vielä pahempi, lapsista osa vietiin Ruotsiin. He saivat maistaa paratiisia ja unohtivat suomen kielen. Kun heidät palautettiin takaisin kurjiin oloihinsa, niin saivat aloittaa suomenkielisessä koulussa aivan ummikkoina. Tai esimerkiksi ne lapset, jotka olivat saksalaisten sotilaiden jälkeläisiä Suomessa, joiden isä häipyi takaisin Saksaan. Tai ne Lapin ja etenkin Rovaniemen lapset, joiden kodit poltettiin. Ja meillä monilla lapsilla oli kaikkea tätä taustaa.

Minä olen sota-ajan lapsena nähnyt kaiken tämän ja lisäksi kärsinyt pommituksista, syöpäläisistä, paiseista ja keuhkotautisesta ympäristöstä kaikkine muine tauteineen ilman antibioottia. Eikä pelkästään syöpäläisistä vaan niiden myrkytykseen käytetystä DDT:stä.

Professori Uusikylä on ollut kyllä aika raukka, kun ei ole lähtenyt lätkimään kotoaan. Olisi voinut isäkin lopettaa juomisen. Toisaalta perhe on ollut aika varakas, kun on ollut varaa kustantaa pojalleen oppikoulu. Nyt sitten kaipaa sääliä sosiaalitantoilta.

Näköjään tuon paapomisen kulttuurin oppii hyvin, vaikka se ei periytyisikään. Paapomisen sijaan pitäisi ymmärtää, miksi Jeppe juo eikä hyväksyä juomista kaiken selittäjänä. Samoin pitäisi ymmärtää, mikä luokan häiriöitä aiheuttaa eikä hyväksyä luokkakoon pienentämistä kaiken ratkaisuna varsinkaan, vaikka isoisän isä on ollut sodassa. Sääli on sairautta. Onneksi kukaan punaista lihaa syövä heteromies ei alennu tällaiseen.

Silloin 1950-luvulla koulutus oli melkoinen sijoitus köyhälle perheelle. Ja niille köyhille lapsille, jotka sijoitettiin oppikouluun, se oli nöyryytys, kun köyhäinavun vapaaoppilasvaatteista, ilmaisista koulukirjoista ja maksujen vapautuksista kaikki muut lapset näkivät, että ollaan köyhiä – köyhempiä kuin kaikki muut. Kyllä siinä lapsi sai taistella koulukiusaamista ja häpeää vastaan.
Ilmianna
Jaa
Tämäkin viesti häipyi kuin tuhka tuuleen:

Pieksämäen Peiposjärvellä on paljon mielensäpahoittajia, jotka eivät hyväksy mitään muutoksia. Ei tämä koulun jatkoaikapäätös kauan kestä, kun Pieksämäellä syntyy vain puolet ihmisiä siitä määrästä, mitä kuolee.

Tällaisten ratkaisujen kääntöpuoli on veroprosentin nousu ensi vuoden alusta 1.25 %-yksikköä, vaikka se on noussut viime vuosina jatkuvasti. Ja kohta on myyty kaikki myytävissä oleva. Kai tässä on jo aavisteltu, että itsenäisyys on mennyt ja Varkaus maksaa jatkossa kaiken.
Ilmianna
Jaa
Lähti tämäkin viesti JuanKoskisen tusinataivaaseen:

Keskustelussa, tiedonhaussa ja tutkimuksessa yksi tärkeimpiä käsitteitä on mielestäni relevanssi. Koulu- ja luokkakoosta keskusteltaessa ei Säyneisissä ole mitään relevanssia. Edes päättelijä ei pitkissä sepustuksissaan ole tiennyt, montako oppilasta Säyneisen koulussa on.

Yksi suurimmista luokkakoon tutkimuksista Suomessa oli Jaakko Ojalan tutkimus, jossa todettiin mm:

Tulosten mukaan luokkakooltaan tavanomaisten (luokassa 20–25 oppilasta) suomalaisten yhdeksännen luokan lukutaidon opetuksen luokkien luokkakoon pienentäminen ei vaikuta luokissa opiskelevien oppilaiden oppimistuloksiin merkittävästi, jos muutoksen jälkeenkin oppilaan luokkakoko säilyy vaihteluvälillä 15–25 oppilasta luokkaa kohden.
Kun Säyneisissä luokkakoko on alle puolet tuosta tutkitusta vaihteluvälistä, niin ei siellä voida perustella pienempiä luokkia millään tutkimuksella. Yleensä kun tutkitaan tai puhutaan luokkakoon pienentämisestä, tarkoitetaan luokkia, joissa on yli 25 oppilasta.

Kun siis luokkakoolla ei saavuteta parannusta, täytyy löytää muita keinoja, joilla oppimistuloksia parannetaan. Hyvä yritys tähän suuntaan on tietoisuustaitojen käyttöönotto:

http://m.taloussanomat.fi/?page=showSingleNews&newsID=201412941
Ilmianna
Jaa
Vähissä on vähämielisten jutut, parivuotta vanhoja ss liitteitä ja samaa vanhaa paskaa samat pellet eri nimimerkeillä valehtelevat. Idiootit kehuvat vielä miljoonista klikkauksista,,hohohoohooo.
Vaihteeksi on laajakaista paskaa, tehdas valheita ja jos ei muuta ,haukutaan viranhaltioita.
Miksi nämä räkyttäjät ei näy Juankosken katukuvassa? Eikö ne uskalla naamaansa näyttää?
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
On syytäkin haukkua viranhaltijoita. Katsokaa vähän, missä jamassa juankoski on. Tehtaastakin kirjoittavat täyttä totta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Pekka V on raukkamaisin yksilö, jonka tiedän. Poisti seuraavan viestin, mutta ei omaansa:

Kylläpä on Pekka V ottanut härskin nimimerkin ja on olevinaan laupias samarialainen. Sillä vertauksellahan Jeesus opetti juutalaisia, että vihamiehiäkin pitää auttaa ja rakastaa. Mutta mitä on tämä soopa nyt, jota suollat kiihkossasi. Henkilöllisyytesi näkevät kaikki, kun on samat kirjoitusvirheet kuin muissakin teksteissäsi. Käytin nimittäin virallisen äänen paljastamaa kielivertailuohjelmaa.

Samaritan taitaa olla aika uusi netin käyttäjä, kun noin kiihtyy hyvästä linkistä. Kannattaisi lukea se paperiversio myös, jos Hesari sinne Juankosken perukoille saakka tulee. No ainakin kirjastosta voi saada ja kannattaa käydä lukemassa, ennen kuin reagoi. Taisit sitten hairahtua Ukkoon. Olisi kannattanut kysyä tietäväisemmiltä.

Minulla on parin kymmenen vuoden kokemus internetistä eri puolilta maailmaa. Ja se lienee pitempi kuin Juankosken enemmistöllä. Ensin olivat tietenkin kiinteät puhelinlinjat, sitten kaapeliyhteydet, sitten ns. 4g ja nyt kaksi 3g mokkulaa.

Oman kokemukseni mukaan kaapeliliittymä on muuten aivan ylivoimainen, mutta se ei ole liikkuva ja tulee aika kalliiksi. Vaikka olen Helsingin keskustassa, niin 4g:n kokeilu vuosi sitten oli täysi floppi (kokeilin kolmea päätoimittajaa). Yhteys nimittäin pätki monta kertaa päivässä ja sitä en siedä. Hankin siis kaksi 3g-mokkulaa ja hyvin ovat pelanneet myös videopuheluissa. Minulta voi ostaa halvalla 4g mokkulan, kun en sitä käytä.

Jo muutama megabitti sekunnissa riittää mainiosti tavalliseen surffaukseen, eikä 4G:n kymmenkertainen nopeus tuo siihen oleellista parannusta. On huomattava, että jutussa puhuttiin miniminopeudesta ja myyjät puhuvat aina maksiminopeudesta. Senhän voi heti jakaa kahdeksalla, että saadaan jonkinmoinen realismi. Ja niitä nopeuksia eivät tarvitse muut kuin alakoululaiset, jotka pelaavat nettipelejä.

Mitä tulee tuohon viikonlopun Hesarin juttuun, niin olisi Samaritankin ollut syytä tutustua hiukan tarkemmin. Juttuhan juuri arvostelee sitä, että asetuksessa määritellyn vähimmäisnopeuden nosto lykkääntyy noin viiden vuoden päähän. Yleispalveluliittymien hinnat ovat nyt liian korkeita, kun 8 Mbitin liittymä maksaa vain viisi euroa enemmän. Keskimääräinen yleispalveluliittymän hinta on 32 euroa/kk.

Suomen talouksista vielä 11 % on ilman liittymää. Suomen eläkeläisistä 34 % on ilman nettiyhteyttä. Itä- ja Pohjois-Suomessa on vähemmän nettiyhteyksiä kuin muualla eli ehkäpä noin 40 % Juankosken eläkeläisistä on ilman omaa nettiyhteyttä. Kun Juankoskella on 27 % yli 65-vuotiaita, niin tämä merkitsee sitä, että ilman nettiä on reilusti yli 500 eläkeläistä. Jos heillä olisi edes megabitin yhteys, niin voisivat hyvin osallistua tähänkin keskusteluun. Olisi vähän erilaisia eikä vain virtaviivaistettuja mielipiteitä.

Lain tuntijoille voin kertoa, että jokaisella suomalaisella on oikeus saada vähimmäisnopeuden mukainen laajakaistayhteys kotiinsa (yksi Mbit/s). Tätä nopeutta siis pyritään uudella asetuksella nostamaan, mutta Kiuru ei saa mitään aikaiseksi.

Ja lopuksi sanon: ennen luulin tienneeni, nyt tiedän luulleeni. Ja jos poistat tämänkin viestin ja jätät omasi, niin olet tosi raukka.
Ilmianna
Jaa
Pekka V taas sivustollaan hyökkää nimimerkkiäni vastaan ja alentuu henkilökohtaiseen parjaukseen. Jälleen kerran yksi monista frustraatioreaktioista. Lisäksi hän kopioi, mitä oli postannut 12.4.2011, että ei voi suostua takaukseen. Ei raukka ymmärrä, miten voi vaikuttaa valtuuston enemmistöön.

Hänhän on jo aiemmin osoittanut olevansa varsinainen tuuliviiri ja takinkääntäjä. Poistaa aina lainaukseni hänen aiemmista viesteistään. Yrittää koko ajan antaa paremman kuvan itsestään kuin mitä todellisuus on.

Yhteenvetona panen siis runsaan kuukauden ajalta viestien asiasisältöä ennen hänen niin ylpeänä lainaamaansa viestiä. Niistä voidaan todeta, että hän oli kovastikin takauksen kannalla, uskoi konsulttiin ja meni jopa sanomaan, että valtuuston tehtävänä on taata yritysten lainoja. Tällä perusteella Kangasperkokin sanoo aina, että valtuusto päätti takauksesta yksimielisesti.

3.3.2011 16:27 PV toteaa: Vakuuden arvo on kiinnitystä suurempi.

6.3.2011 20:40 RH oli selvittänyt PV:llekin, mitä ovat kovenantit ja PV toteaa, että Juankosken toissijainen kiinnitys vahvistui.

5.4.2011 PV toteaa: Kysymys ei ole missään vaiheessa ollut poliittinen, vaan yksimielisesti päätimme takauksesta. Nyt siihen arvokysymykseen, onko valtuuston tehtävänä taata yritysten lainoja, ja minä olen ollut aina sitä mieltä, että kyllä.

12.4.2011 10:30 Pekka V ei voi suostua takaukseen.

Pekka V ei tajua vieläkään sitä, ettei valtuuston enemmistön kantaa vaihdeta kuukaudessa. Se vaikuttaminen pitäisi olla paljon pitkäaikaisempaa. Ei sillä viime hetken oikeassa ololla ole käytännössä mitään merkitystä, mutta siitä jaksetaan koko ajan puhua. Katsottaisiin hiukan tulevaisuuteen, johon siihenkään ei ole pystytty vaikuttamaan.
Ilmianna
Jaa
Pekka V latasi taas täyslaidallisen haukkuakseen minua. Siitähän en välitä sen kummemmin, mutta on mielenkiintoista analysoida hänen haukkujaan.

Tässä kappale PV:n solvauksista:

"Et kestaä lainkaan kritiikkiä oman itsesi kehumisen välissä ja siksi oletkin varsinainen kylmä rinki varmasti ystäviesi parissa. Otan osaa kaikkien ystäviesi takia. Et hallitse opettamista, et hallitse kunnallista järjestelmää, et hallitse yhteistyön menetelmiä tai kunnallisen päätöksenteon aakkosia."

Ensiksikin opettajan taidostani olen aina sanonut, etten ole mikään opettaja olen kasvattaja. Ihmisen kasvamisesta tulikin mieleeni, kuinka kasvamisen oleellinen komponentti on seksuaalinen kasvaminen. Sehän perinteisesti jaetaan kolmeen osaan eli ensin on oraalinen vaihe, sitten anaalinen ja viimeisenä genitaalinen.

Pekka V:n keskittyminen noihin perämiesjuttuihin osoittaa, että hän on jäänyt tuohon anaaliseen vaiheeseen. Kaikissa parjauksissaan keskittyy käyttämään ruskean puolen termistöä. Ei voi kuin sääliä tohtoriopiskelijaa.

Kunnallisesta päätöksenteosta hän opastaa minua itsestäänselvyyksissä, joista olen jo aikaa sitten itse todennut palstalla, miten esimerkiksi hallituksen ja kaupunginjohtajan voi erottaa. Lapsellista, opettajamaista tekstiä.
Ilmianna
Jaa
Tätä kirjoitustani ei Pekka V sietänyt:

Ei muuta kuin yritysten tavat kuntien käyttöön. Otetaanpa esimerkki paperiteollisuudesta, joka on jo ajat sitten ulkoistanut palvelunsa, esimerkiksi kunnossapidon. Jos jokaisella tehtaalla on oma kunnossapitoarmeija ja omat kalliit työstökoneet, ne seisovat suurimman osan ajasta käyttämättöminä. Porukkaa tarvitaan lähinnä seisokeissa ja kun Juankosken viirat kestävät kauan, niin seisokkeja on hyvin vähän.

Sen sijaan kun huollettavana on useampi paperikone ja vaikkapa eri firmoista, niin niiden kaikkien seisokit voidaan suunnitella niin, etteivät ne satu yhtä aikaa. Näin saadaan tasaisempi kuormitus ja pärjätään pienemmällä kunnossapitoporukalla ja vähemmillä työstökoneilla. Tilanne on ns. win-win eli molemmat voittavat.

Juankoskisille täytyy kaikki vääntää rautalangasta. Oletetaan siis, että jokaisella ihmisellä Juankoskella on oma lääkäri. Juankoskiset sairastavat elämästään niin paljon, että sairastamisaika on esimerkiksi 5% koko ajasta. Tämä kuitenkin työllistää yhtä lääkäriä vain tuon viisi prosenttia. Jos kaikki potilaat sairastaisivat eri aikoina, niin tämä lääkäri voisi siis palvella 20 potilasta. Osa tietysti sairastaa samanaikaisesti, mutta on paljon toimenpiteitä, joita voidaan lykätä.

Palvelusetelisysteemi on oiva systeemi. Se on minun paras potilaskokemukseni koko elinaikanani. Ja rohkeana poikana minulle on tosiaan sattunut yhtä sun toista. Pieneen silmäleikkaukseen tuli palveluseteli ja sain tutkia, mikä on hyvä paikka operoida ja lisäksi lähellä. Sehän oli pieni aivan kuin walk-in sairaala, johon kävelin, pääsin heti sisään, silmä leikattiin ja annettiin pullakahvit.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Eikä sietänyt tätäkään, mutta näyttää poistaneen myös omia kirjoituksiaan:

Pekka V, tuo herkkähipiäisten kuningas, ei halua ymmärtää ajatuksia, vaan tavailee sanoja. Sehän johtuu tietenkin siitä, että ei ole tottunut ajattelemaan.

Haukkuessaan minua yksinkertaisuudesta sanoisin, ettei yksinkertaisuudessa ole mitään vikaa, vaan se on tavoitteellinen tila. Taitaa Pekka V olla noita himmelimiehiä. Minulla on ollut juuri tuollaisia jatko-opiskelijoita. Ja auta armias, kun ne täytyi päästää säälistä läpi, etteivät kuormittaneet tarkastajaa kaiken aikaa.

Jos nyt on saanut jonkun projektin, jota toteuttaa saadakseen tohtorin hatun, niin on minun silmissäni edelleen opiskelija. Kun oli vaalit, hän halusi leimautua aikuisopiskelijaksi ja nyt tutkijaksi. Minun silmissäni hän on jatko-opiskelija.

Sipilää ja minua puhutellaan insinööreiksi. Ei me nyt niin typeriä olla, että korjataan puhuttelijalle, että diplomi-insinööri - ei insinööri.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Asiallisten viestien poisto jatkuu. Seuraava kommentti ja sitaä edeltävät ja myös jälkeiset kommentit poistettiin:

Turhaan otat äänestäjä kantaa. Tekstisi poistetaan tai sinut otetaan lisääntyvän solvauksen kohteeksi.

Alkaa olla kaksi vuotta siitä, kun Pekka V suuttui ja alkoi solvata minua silmittömästi. Tässäpä PV:n itsensä toistamat teemat, jollaisista puheistani hän otti nokkiinsa. Olen toki korjannut hänen tekemät kirjoitusvirheet:

5.12.2012 20:49
Hyvä alan mukamas mies,

Kirjoitit seuraavia:
-"sivustolla on sokeaa parjausta ja vähän ajatuksia."
-"Häggblom puhuu pikkukunnan virkamiehet ja poliitikot pyörryksiin, panee sitten vähän naiskauneutta kehiin ja kunnanisät on myyty. En voi muuta kuin ihailla."
-"Vika on vain siinä, että pienistä kunnista ei löydy sellaisia osaajia, eikä varsinkaan teollisuuspolitiikan osaajia, etteikö Rainer saisi heitä puhuttua ympäri 10-0."
-"Tämä sivusto osoittaa hyvin sen, kuinka sivistymätöntä porukkaa Juankoskella on"
-"Ei kuntien johtoa auta muu, kuin isommat kunnat, joista voi sitten löytyä joku järkevämpikin poliitikko"

Kysyn vain nyt kahden vuoden kuluttua, mikä oli noista virkkeistä väärin.
Ilmianna
Jaa
Seuraavat viestit häipyivät JuanKoskisen sivustolta toistuvasti. En ymmärrä minkä takia:

Anteeksi kauhiasti, kun oli unohtunut yksi oman alan linkki tähän ryhmään. Varmaankin sen takia poistettiin. Tässä nyt sitten nämä poistetut uudestaan.

alan mies Re: Jätteet eivät ole ongelma Juankoskelle 5.1.2015 14:44

On se kumma kun minä esitän mielipiteen, että lain mukaan ei kemikaalikonttien poisvieminen kuulu lainkaan PBF:lle, niin viesti poistetaan. Sallitaan siis vain yhdensuuntaisia mielipiteitä.

alan mies Re: Ylläpito ilmoittaa 5.1.2015 14:52

Ylläpito ei näytä pystyvän ylläpitämään asiallista keskustelua. Kun oman poolin avaukset ja toimenpiteet ovat menneet asiattomiksi, on ymmärrettävää, että tulee vastareaktio.

alan mies Re: Ylläpito ilmoittaa 5.1.2015 16:25

Minä en sitä vakoiluohjelman käyttöä huomannut, mutta tietokoneeni huomasi ja varoitti. Kun sen ilmoituksen kopioin tälle sivustolle, näytti se häipyneen alta aikayksikön. On se sentään hyvä, että jotkut huomaavat.

Tyypillistä on, ettei ylläpito kommentoinut lainkaan. Tällaisia sivustoja on vaikea panna kuriin, kun ei niillä ole edes mitään sääntöjä. Julkisen sanan neuvostokin käsittelee vain siihen kuuluvien julkaisujen juttuja. Sananvapaus on perusoikeus, jota kyllä rikotaan mielin määrin tälläkin ns. vapaalla sivustolla.

alan mies Re: Ylläpito ilmoittaa 5.1.2015 17:24

Ylläpito sanoo poistaneensa sivuilta spam- ja häirintäviestejä ennätysvauhdissa. Ovatko siis minun mielipiteeni spammia tai häirintää, kun ne eivät muuten miellytä ylläpitoa.

Jos saa vakavasti puhua, niin tämä sivusto ja sen modeeraus on tosi lapsenkengissä. Tämän takia haluan lainata seuraavassa lapsille tarkoitetun sivuston ohjeita:

http://www.lapsetjainternet.net/kayttaytyminen.html
Ilmianna
Jaa
Aika nopeasti tuntuu minunkin kirjoitukset poistuva mm. niihin kontteihin liittyvät.

Yhdessä kirjoitin seuraavanlaisesti, viestin elinaika oli tunti. Ei ilmeisesti sisältö sovellu kyseisen foorumin mantraan, jota he tuntuu hokevan. =)

Ely-keskus ei edelleenkään ole missään vaiheessa todennut aineiden olevan myrkylisiä ainoastaan sen, että ne on kemikaalikätettä ja siksi ne tulee hävittää asianmukaisesti. Te niistä olette mielissänne myrkkyjä tehneet.

Elintarvikekartongin teossa ja päällystyksessä ei edelleenkään käytetä myrkyllisiä kemikaaleja. Konteissa on pastoja, latekseja, väriaineita jne. Tämäkin on todettu lukemattomia kertoja, ei vain tunnu teidän päihin uppoavan.

Ja taitaa muuten monia jurppia sekin, että kyseiset kontit on maanneet noilla sijoilla ainakin 2.5 vuotta ja te ette ole tehneet asian eteen yhtään mitään. Nyt kun joku sivullinen hoksi niistä ilmoittaa hyppäätte haaskalle välittömästi. Te kävelitte laput silmillä kuten monen muunkin asian suhteen.

Mielenkiintoista olisi tietää millä te sitten märehditte jos tammikuun toisella viikolla kontit sieltä yllättäin häviääkin? Saatteko kenties itkupotku-raivarit ja alatte osoittelemaan sormella jokainen erisuuntaan, että kuka konttien hävityksen on maksanut ja minne ne on viety. Piilotettu kenties?
Ilmianna
Jaa
muistan kun pekka v. pyöri aikoinaan nokka kohti taivasta, ja kertoi et hän on rahamies, käsittäkseni sillä oli ainoastaan tuulen
huuhtoma perse, eli tyhjätasku.
Ilmianna
Jaa
Voiko olla mahdollista, että Vapaan Juankosen sivut vaatii salasanan. Miten ne voi olla niin tyhmiä. Eikös tuommoisen sivuston idea ole siinä, että semmosia käydään lukemassa huvikseen ja eihän nyt kukaan käy salasanan takana mitään lukemassa.

On ne kyllä kaikki yhtä tyhmiä kuin Pekka V.
Ilmianna
Jaa
Viha synnyttää vihaa. Eivät enää moderaattorit pystyneet hallitsemaan epämieluisaa postia.
Ilmianna
Jaa
No, onneksi tekivät hyvän päätöksen, sulkevat sen sisä-siitoisten säyneisen koulun, muutama kakara koulussa, huonot opettajat, ja Pekka väitti että kiusaamiset on tuulesta temmattuja, huh, huh. Miksi joku valehtelisi semmoista? siellä koulussa on aina kiusattu.
Ilmianna
Jaa
Nyt olisi aika, ainakin minun mielestä. Ei pitäisi odottaa seuraaviin kuntavaaleihin asti.
Kertokaa hyvät ihmiset mikä on vapaa paskan juttujen jakot.
Ilmianna
Jaa
Pekka V on sivustollaan julkaissut seuraavan irvokkaan lausunnon:

”Vapaa Juankoski seisoo sananvapauden ja vapaan ilmaisun puolestatoimijana. Myös siksi meitä vastaan hyökättiin pienessä ja onneksi suhteellisen vaatimattomassa muodossa, mutta teossa pyrittiin rikkomaan, vahingoittamaan perusoikeutta vapaaseen kritiikkiin ja sananvapauden asiaan.
Muistakaa, että vapaan keskustelusivuston tahallinen häirintä ja vahingoittaminen on rikos, josta on säädetty rangaistus.
Me emme välitä rikollisista ja perusoikeuksien rikkojista, vaan jatkamme vapaan sanan julkaisemista ja vapaan keskustelupalstan ylläpitämistä.”

Totuushan on se, että sana ei ole keskustelupalstalla vapaa, vaan vastakkaiset asiallisetkin mielipiteet, lainaukset ja linkit poistetaan välittömästi. Palstahan on vapauden irvikuva. Tätäkään mielipidettä en edes yritä laittaa palstalle, koska se poistettaisiin.
Ilmianna
Jaa
Sananvapaus on todellakin aika kaukana tuolta palstalta ja kuten esiin on tullutkin poikkeavat mielipiteet poistetaan välittömästi. Jopa oikeat mikä sisällään on jopa hyvittavaa, valheellista ja virheellistä tietoa saa levittää totuutta ei.

Joko ovat muuten löytäneet uuden märehtemisen kohteen niiden kemikaalikonttien tilalle? Ne on todellakin kadonneet sieltä ja tammikuun toisen viikon aikana kuten vapaa juankoski-sivustolla kirjoitinkin. Tuokaan viesti vaikka en kahteen kertaan sinne laitoin ei juri tuntia pitempään siellä ollut.

Mutta sellainen palsta kun sen pitäjät, tuo nyt on pitäjiensä näköinen ja kaltainen.
Ilmianna
Jaa
Tässä ketjussa on vain asiallisia viestejä. Ei poisteta mitään. Kun on vapaus kirjoittaa, niin ei tule asiattomuuksia. JuanKoskisen sivustolla on sen sijaan asiatonta viestintää.

Siihen vaikuttaa se, miten itse moderaattorit kirjoittelevat JuanKoskisen sivustolla. Aivan älytön määrä soopaa ja poistettavia viestejä jatkuvasti. Ja Pekka V suosittelee arvostelijoille tulemista suomi24-sivustolle. Kun minä sitten panen tänne sivustolle linkin, niin ei kestä siellä, vaan poistetaan. Eipä ole kovin loogista.

Pekka V ei osaa käyttäytyä. Sanoo aina johtavansa joukkoja edestä. Sehän tarkoittaisi, että olisi esimerkkinä. Mutta näyttää jatkuvasti huonoa esimerkkiä.

Sivuston asiantuntijat ovat kohottaneet itsensä osaajiksi nimenomaan PBF:n asioissa näin jälkikäteen. Ei se ole todellista osaamista, että yrittää viime tingassa puuttua päätöksentekoon. Todelliset osaajat ovat tienneet alusta saakka, ettei Juankosken kartonkitehdasta kannata käynnistää, vaikka kuka olisi ohjaimissa. Ei taida vieläkään osaajat tajuta tätä, vaan puhuvat asian vierestä, kun olisi pitänyt puhua tästä jo aikojen alusta.
Ilmianna
Jaa
Parasta mitä Vapaa Juankoski sivut on tarjonnut on sen ylläpito joka jakoi aikoja sitten sinne kirjoittaneitten ns. erivien mieli piteitten vuoksi IP osoitteita sekä kutsui sinne kirjoittaneita henkilöllä nimellä mikä on mielestäni hyvän maun vastasita. Siellä kalastetaan niitä henkilöitä jotka vaan on samaa mieltä heidän kanssa. Luulen että tämä itsenäisyys puolue hipoo lähellä vanhaa neuvostoliiton tyyliä kartoittaa henkilöitä jotka haluaa olla omien ajatusten takana.
Ilmianna
Jaa
Mikään ei ole Juankaupungissa muuttunut. PV ja Itsenäisyyspuolue ja Espoosta eläkelöitynyt ent. besserwisser kunnallishäirikkö ja Muuruveden kingi jatkavat nokittelua. Jos tarkoitus olisi saada asiat kuntoon, odottaisi RAKENTAVAA yhteistyötä, eikä huutelua netissä tai sensurointia.
Ilmianna
Jaa
Konsultti Heikki J.W. Salonen on vissin sulkenut Vapaa Juankoski serverinsa.
Ilmianna
Jaa
Tiesitteko te etta juankoski uusi pitseeria kierta veroja, koska han myyda alle kuusi euro pitsa.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Vapaa Juankoski - todellista keskustelua

Edellinen palsta tuli ilmeisesti täyteen. Jatketaan täällä. Seuraavassa arkistointia jälkipolville, kun Pakka V. kuitenkin jatkaa sensuuriaan omilla sivuillaan :

Alan Miehet Re: "Juankosken kartonki pelastuu" 5.4.2013 23:23
Lukekaa Vapaan Juankosken sivustoja, täällä tiedetään aina kaikki ensin, ja vaikkei tiedettäisikään, niin ollaan aina vastaan. Kuten Pekka V

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta