Viisasta kirjoittelua eläkeindeksistä

Kurttujaakko,

Eläkeindeksiä ei nosteta eikä lasketa näin on päätetty. Eläketurvakeskus pohdiskeli kovasti asian tiimoilta.

Tässä linkki samasta asiasta tehtyyn ajattelevaan kirjoitteluun
http://keskustelu.suomi24.fi/node/9778781

Jos joku kovasti haluaa, minä lupaan avata asiaa Eläketurvakeskuksen paperista.

21

168

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • ypsilon9

   Enemmän tässäkin on asiaa kuin palstalta voi odottaa muuten löytävänsä.

  • Näin se on vain

   Banjot soi paska haisee, kun herrat hilluu veronmaksajien rahoilla, melkoista touhua
   näillä lahjotuilla eläkekeskuksen johtajilla.

   • älhfs

    Vartokaas eläkeläiset, 25.10.2013 alkaa työeläkeuudistus kaikessa hiljaisuudessa.
    Onneksi astuu voimaan vasta 1.1. 2017. Seurataanpa.


   • ................
    älhfs kirjoitti:

    Vartokaas eläkeläiset, 25.10.2013 alkaa työeläkeuudistus kaikessa hiljaisuudessa.
    Onneksi astuu voimaan vasta 1.1. 2017. Seurataanpa.

    ..................


  • eläkevaari

   Kurttujaakolle kiitos kiintoisasta linkistä. Ei kaikki auennut ihan kertalukemalla, mutta taisin oppia jotain. En enää ole välttämättä ajamassa taitetun indeksin poistoa...

  • Samoilla linjoilla olen minäkin. Asioita pitäisi pystyä tarkastelemaan ilman sarvia ja hampaita.

   Eläkeläiset haluavat ymmärrettävästi lisää eläke-euroja samoin kuin työttömät haluavat lisää rahaa, opiskelijat haluavat lisää rahaa ja palkansaajat haluavat lisää palkkaa. Lapsetkin haluavat nostaa viikkorahaansa.

   Asiassa ei päästä mihinkään, jos ei pystytä katsomaan mistä mahdolliset korotukset tulevat, kenelle korotukset menisivät ja paljonko korotus rahassa merkitsisi sekä eläkeläiselle että sille, jonka rahoista korotus on pois.

   Suomesta puuttuu eläkekatto. Tämän vuoksi esimerkiksi puoliväli-indeksin poistamisesta hyötyisikin rutkasti se porukka, jolla tälläkin hetkellä on suurimmat eläketulot. Jos vaaditaan puolivälindeksin poistamista unohdetaan kokonaan ne, joille asian merkitys oli suurin eli pieneläkeläiset.

   Jos henkilön työhistoria on lyhyt tai ansiot ovat olleet pieniä, ei puoliväli-indeksi vaikuta juuri ollenkaan tällaisen henkilön eläkkeeseen. Pienellä työhistorialla työeläkkeen osuus koko eläkkeestä voi olla 100 tai 200 euroa. Jos puoliväli-indeksiin paluu olisi nostanut vuodessa eläkettä ylläolevan keskustelun perusteella 0,8 prosenttia enemmän vuodessa olisi tällaisen pieneläkeläisen työeläke noussut 80 sentistä 1,6 euroon. Kansaneläkkeen vuoksi pieneläkeläisen eläke olisi todellisuudessa noussut ainostaan puolet tästä eli 40 sentistä 80 senttiin kuukaudessa. Tästäkin summasta osa olisi vielä mennyt veroihin!!

   Jos eläkkeensaajien etujärjestöt ja senioripuolue yhtään miettii enemmän asiaa, parasta olisi eläkeläisten kannalta jos eläkkeeensaajan perusvähennyksiä nostettaisiin. Perusvähennyksen nostaminen nostaisi suhteessa eniten juuri pienituloisten eläkeläisten eläkkeitä. Se kai oli tarkoituskin.

   Tuo puoliväli-indeksin poistaminen olisi vieläpä siinä mielessä hölmöä, että osa eläkkeisiin tarkoitetuista rahoista päätyisikin sitten valtion yleisten menojen kattamiseen.

   Kuten sanottua, senioripuolueen kannattaisi todella pitää aivoriihi puolueen tavoitteista, UUDISTAA ne ja tuoda tavoitteet selkeästi esiin.

   Hyvä, järkevä ja kaikkien mielestä kannatettava tavoite on mm. vanhustenhoidon laadun ja palveluiden saatavuuden parantaminen.

   • puh,joh.

    Kiitos "pundit" neuvosta!

    Kyllä, aivoriihi pidetään.


  • pu pu

   up up

  • kaimahainen

   Vieläkin ajankohtainen kirjoitus.

  • TurhaMuistella

   "Tuo puoliväli-indeksin poistaminen olisi vieläpä siinä mielessä hölmöä, että osa eläkkeisiin tarkoitetuista rahoista päätyisikin sitten valtion yleisten menojen kattamiseen."

   Turha meidän eläkeläisten on enää muistella mitään indeksin korotuksia eläkkeisiimme sillä pääministeri Sipilä tarvitsee nyt rahaa turistipakolaisten ylläpitoon ja elättämiseen. Kesällä näemme mikä ryntäys rajoillamme on tulossa kun miehittäjiä tulee ja rajavartiat vain levittelevät käsiään.

  • OrpotPäättämässä

   Toivotaan sitä että nämä päättäjämme viitsivät edes ottaa esille näitä kansalaisaloitteita ja lopulta ne siirretään sivuun tärkeimpien asioitten tieltä.
   Maassamme toimii täysin kansamme vastainen edustajien ja päättäjien kopla joka ei välitä omista kansalaisista yhtään mitään vain miehittäjien hyvinvointi on heille tärkeintä. Meille kansalaisille syötetään pelkkää propaganda ja aivopesua miten meille tulee rikkautta ja hyvinvointia kun näitä maamme miehittäjiä elätetään ja huolletaan.

  • yhdeksänkymmenluku

   Tänään 30.1.2016 on Kansalaisaloite.fi työeläkkeen taitetun indeksin palauttaminen palkkatasoindeksiksi kerätty allekirjoituksia 38 000 ja vielä on aikaa vajaa 2 kk. Ollaan positiivisia ja painostetaan EETUA eläkejärjestöineen vihdoin oikaisemaan vääryys 1990-luvulta.

  • SipilänPartalapsoset

   "Toivotaan sitä että nämä päättäjämme viitsivät edes ottaa esille näitä kansalaisaloitteita ja lopulta ne siirretään sivuun tärkeimpien asioitten tieltä."

   Täällä hölmölässä päättäjät ovat kiinnittäneet kaiken tarmonsa turistipakolaisten hyysäämiseen ja kohta myös hallitus alkaa alentamaan eläkkeitäkin.
   Sipilä odottaa partalapsiaan kotipaikalleen ja toivottavasti nämä lapsoset ovat kiltisti eivätkä raiskaa kaikkia kylän naisia.

  • VittuillessaanSipiläOtti

   Tulipa huomioitua sekin että pääministerimme Sipilä huomasi ottaa osansa eläkkeistäkin ja leikkasi kansaneläkkeestäkin, mutta pitäähän Sipilän hoitaa lapsosensa joita hän tänne on oikein pyytämällä hankkinut.
   Saattaapa olla että Sipilä kurittaa eläkeläisiä vielä kovemminkin kun rahat valtionkirstusta loppuvat ja näitä elätettäviä mieslapsia virtaa joka suunnasta maahamme?

   • metoimimme

    Minun ääneni saa IPU mutta tietyin varauksin, odatan että puolue/ ehdokas pitää huolta myös niistä ihmisistä jotka ei omillaan pärjää.

    https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1591

    Työeläkeindeksin palauttaminen palkkatasoindeksiksi
    Nyt puuttuu enää 7500 nimmaria, kerätään ne,

    Katso myös "arvokas vanhuus" paskavaipoissa makaavassa vanhuksessa ei ole mitään arvokasta ja on meidän tehtävämme
    huolehtia heistä, he vaihtoivat aikoinaan meidän vaippamme,
    huolehditaan me siitä että vanhukset pääsee vessaan,
    ei kukaan halua vaippoihin paskoa.

    Tässä on valtava äänestäjäryhmä joka on unohdettu, meitä on 1,5 miljoonaa, kelpaako äänemme IPUlle,

    Muitakin ryhmiä on mutta näitä ei saa hyljätä.


   • PaskaHaiseeSipilälle

    "Katso myös "arvokas vanhuus" paskavaipoissa makaavassa vanhuksessa ei ole mitään arvokasta ja on meidän tehtävämme huolehtia heistä, he vaihtoivat aikoinaan meidän vaippamme, huolehditaan me siitä että vanhukset pääsee vessaan"
    Luuletko että pääministeri Sipilä sinusta välittää paskanvertaa hänellä on tärkeimpänä huolehtia mieslapsosistaan.

    Valitettavasti Sipilä huolehtii nyt maahamme tunkeutuvista miesturisteista eli mieslapsistaan siinä ei omat vanhuksemme eli me vaikuta yhtään mitään olemmeko olemassa tai olemmeko kuoleina.
    Täänään kuulimme miten Sipilä on ottamassa lisää näitä turistina tulevia mieslapsosia ja hehän tulevat varmasti ihan joukolla kun kevät koittaa ettei Sipilän tarvitse siitä huolesta itkeä.


  • SipilälleMieslapsiaLisää

   Sipilä haluaa hakea Turkista 600 kiintiöpakolaista Suomeen entisten 32 000 mieslapsosen lisäksi.

   Näitä mitkä ei saa täältä turvapaikkaa he eivät lähde vapaaehtoisesti niin mistä heille elatus löytyy?

   Milloin Sipilä asuttaa sen Kempeleen kotinsa vai mikä siellä on niin vaarallista vahvoille irakilaisille miehille etteivät he pärjää kun ovat muutenkin Isissotilaita ja tottuneet tappamaan?

  • yhdeksänkymmenluku

   Se on sitten täytetty - nimittäin ns. taitettuun indeksiin tarvittavat 50 000 allekirjoitusta. Aikaa on vielä jäljellä 24.3 2016 saakka.
   Vielä vaan allekirjoituksia metsästämään niin jospa eläkeläistenkin ääni kuuluisi. Meitähän on 1,5 miljoonaa ja päättäjiä vaan 200.

   • TolkutontaMenoa

    "Meitähän on 1,5 miljoonaa ja päättäjiä vaan 200."

    Siinä on vain semmoinen eroavaisuus tuossa että ne 200 päättää asioistamme ja kun he ovat kansan valitsemia niin se on siinä sitten.
    Hyviä asioita on yritetty saada alulle osallistumalla kansanaloitteesiin mutta kun ne tolkuttomat päättäjät eivät niitä noteeraa miksikään.
    Onko kukaan nykyisin kuullut puhuttavan mistään muusta kuin alituisesta maahanmuuttajien elättämisestä ja heidän hyysäämisestää?
    Päättäjät ovat paneutuneet kaikella hurmoksellaan hoivaamaan mieselättejä ja terroristinalkuja että heillä olisi hyvä lomailla täällä hölmölässä.


   • sitä-saa-mitä-tilaa

    Aion neuvoa joka ainoan nykyhallituslaisen kotiosoitteeseen, koska näkyvät kovasti pitävän niistä... puhun siis kepu.sipilän "alaikäisistä-lapsiparoista"...


  Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Donald Trump joutui ammutuksi vaalitilaisuudessaan

   Näin se näyttää olevan, että Trumpilla on niin kannattajia kuin vastustajiakin. Hengissä käveli pois, ilmeisesti jokin
   Maailman menoa
   613
   5925
  2. Rakastan sua nainen vieläkin

   mut aion pysyy hiljaa 😔
   Ikävä
   69
   2989
  3. Nykynuoret puhuu nolosti englantia suomen sekaan, hävetkää!

   Kamalan kuuloista touhua. Oltiin ravintolassa ja viereen tuli 4 semmosta 20-25v lasta. Kaikki puhui samaan tyyliin. Nolo
   Maailman menoa
   123
   2507
  4. Kova oli pauke!

   Kyllä oli viime yönä kova pauke Iisalmessa. Koko kaupunki taisi herätä ja säikähtää moista pauketta. Eikö tämä riko jo
   Iisalmi
   62
   2012
  5. Kerro kolme hyvää asiaa

   kaivatustasi :)
   Ikävä
   85
   1735
  6. Sitä vielä...

   Että tiedätkö olisiko meidän suhde jotenkin kiellettyä/laitonta?
   Ikävä
   54
   1326
  7. Sunnuntain kirjainleikkejä

   Kuinka monta kirjainta kaivattusi etu- ja sukunimissä on yhteensä? Ap vastaa 11 ja miehen nimi alkaa heheee Jiillä 🧑‍🍳
   Ikävä
   20
   1292
  8. Pelkään, etten unohda sinua koskaan

   Ja olo jää tällaiseksi. Kuin jotain puuttuisi koko ajan. 💔
   Ikävä
   43
   1131
  9. 105
   1111
  10. Luovutetaanko nainen?

   En taida olla sinulle edes hyvän päivän tuttu. Nauratkin pilkallisesti jo selän takana.
   Ikävä
   66
   1042
  Aihe