Suomen oikea itsenäisyyspäivä on 31.12

näin o0n tosi

Kun Suomi julistautui itsenäiseksi 6.12 vaikutus oli sama kuin juankosken juicen ydinaseeton aukio kukaan ei kortvaansa loksauttanut. vasta kun Lenin ja Stalin antoivat itsenäisyyden, Ranska oli ensimmäinen joka tunnusti Suomen itsenäisyyden . Suomen oikea itsenäisyys päivä 31.12 uutta päivää vihdoin juhlimaan.

8

119

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • G C

      Itse asiassa Suomen hallitus (senaatti) julisti itsenäisyyden 4.12.1917. Eduskunta halusi siihen oman puumerkkinsä ja hyväksyi julistuksen 6.12. Tosin yhtä hyvin itsenäisyyspäivänä voisi pitää 15.11.1917, jolloin eduskunta jo julistautui korkeimman vallan haltijaksi Suomessa. Se ei siis ollut enää tilivelvollinen yhdellekään tsaarille tai Venäjän väliaikaiselle pääministerille.

      Myöhemmät päivämäärät eivät kelpaa, koska Neuvosto-Venäjä ja muut maat tunnustivat juuri tuon suomalaisten määrittämän itsenäisyyden eivätkä tunnustuksissaan maininneet mitään muuta päivämäärää itsenäisyyden alkamiselle. Tämä on ollut tapana kautta vuosisatojen, eikä esim. USA aio muuttaa heinäkuun neljännen juhlia muulle päivämäärälle. Tämän aloittajakin varmasti tietää, mutta trollaushalu on kova.

    • korvaansa loksauttan

      Stalin Jumala sanoi: "Suomi eroaa Neuvosto-Venäjästä liittyäkseen siihen takaisin" Ja pahoista suomalaisista ei kukaan lotkauttanut korvaansa Stalin Jumalan sanoille. Ja niin tuli talvisota ja niin tuli jatkosota. Ja pahat suomalaiset olivat hyljänneet Stalin jumalan.

    • Vårt land

      Ei ne Lenin ja Stalin hyvää hyvyyttään Suomelle itsenäisyyttä antaneet. Siinä valtataistelun vaiheessa niiden etu vain oli tukea kaikkia separatistisia voimia, koska ne heikensivät tsaarin valtakoneistoa. Eihän Venäjän vallankumous noina aikoina ollut vielä läheskään loppuun saatettu.

    • Vasen laita

      Vanhaa YYA-pas*aa? Ajan kanssa lähes kaikki itsenäisyydet tunnustetaan joka tapauksessa eikä ne useinkaan tapahdu kuukauden sisällä varsinaisesta julistuksesta vaan kestävät sitä pitempään. On vanha suomettuneisuuden ajan myytti, jossa annetaan ymmärtää, että MUUTOIN EI OLISI ONNISTUNUT? Toki se tunnustus helpotti prosessia, mutta ei ollut mitenkään sen edellytys. Samaan aikaan itsenäistyi joka tapauksessa toistakymmentä Keisarillisesta Venäjästä irtautunutta uutta valtiota!

    • On väärin käytää ilmaisua "antoi itsenäisyyden" koska itsenäisyyden tunnustaminen Neuvosto-Venäjän taholta perustui Suomen eduskunnan 6.12. tekemään päätökseen. Ellei itsenäisyysjulistusta olisi hyväksyty niin silloin ei olisi mitään itsenäisyyttä "annetukaan".

      Hallitus antoi itsenäisyysjulistuksen tiedonantona, mutta silloin ulkomaiset edustustot huomauttivat asiasta ja ihmetelivät sitä, että eduskunta ei äänestänyt näin tärkeästä asiasta. Itsenäisyydellä piti olla parlamentin hyväksyntä. Siksi siis äänestys.

      Neuvosto-Venäjä siis tunnusti maan itsenäisyyden ensin, mutta 21 vuotta myöhemmin yriti viedä sen meiltä. Joten jo sillä perusteella ei tarvitse tehdä mitään muutoksia itsenäisyyspäivän suhteen.

    • ...

      Ne on nuo itänaapurin itsenäisyyden "antamiset" ja "ottamiset" olleet aina luonteeltaan sellaisia, ettei niissä juurikaan juhlan aihetta ole. On aina pyrkinyt antamaan ja ottamaan oman yksipuolisen etunsa mukaisesti. Ei sellaisissa "itsenäisyyksissä" ole mitään juhlittavaa.

      Suomi on itsenäinen itänaapurista huolimatta, vaikka vaikeaa se on ollut.

      Aloittajan kannattaisi vähän tutkia ja pohtia noita Leninin ja Stalinin "antamia" itsenäisyyksia eri kansoille.

    • Koroljov

      Suomen itsenäisyys alkoi varsinaisesti siitä, kun Saksa hävisi ensimmäisen maailmansodan, luhistui sisäisesti eikä kyennyt enää pitämään Suomea miehitettynä alusmaanaan. Suomen oli tuolloin PAKKO ruveta itsenäiseksi, vaikka kukaan ei Suomessa vielä v:n 1918 lopussa uskonutkaan itsenäisen Suomen mahdollisuuteen. Jotenkin se kuitenkin sitten toteutui. Suomi hyppäsi tuntemattomaan.

      • Suomi uskoi

        mahdollisuuksiinsa itsenäisenä maana jo kauan ennen itsenäisyysjulistusta. Eihän se muuten olisi ollut mahdollinen.

        Saksalaiskausi oli lyhyt ja vain turvan hakua Venäjän uhkaa vastaan.
        Vuoden 1918 lopulla Suomi ei suinkaan hypännyt tuntemattomaan, vaan hakeutui Mannerheimin johdolla määrätietoisesti länsivaltojen suuntaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      301
      3341
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1818
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1345
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1303
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1203
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1178
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1123
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      1004
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      936
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      874
    Aihe