Jumalan_olemassa_olo?

Puoli_Ateisti!

Hei kaikille!

Kerron aluksi hieman elämtarinaani!

Olen siis 28-vuotias mies, jonka elämän varrella on sattunut jos jonkinlaista koettelemusta. Olen alkoholisti-perheestä, jonka vanhemmat pistivät kaiken omaisuuden kurkusta alas ja kaupan päälle vielä minut & sisarukseni huostaan.

Peruskoulussa jouduin koulukiusatuksi ja koko nuoruuteni yritin pärjätä parhaani mukaan niillä korteilla, jotka minulle oli jaettu. Tämä osoittautui aika vaikeaksi tieksi, koska olin tosiaan köyhästä perheestä ja minulla ei ollut mitään suhteita joilla hankkia esim. kesätöitä ym. koska edellämainitut menevät suhteilla rikkaiden kersoille ym.

Usko Jumalaan ja hänen huolenpitoonsa saivat minut kuitenkin yrittämään parhaani ja pääsemään vaikeiden aikojen yli. Olen käynyt armeijan hyvillä arvosanoilla ja kouluttautunut myös ammattiin.

Suurin murheeni on kuitenkin ollut elämänkumppanin puuttuminen (puolison löytäminen). Olen kyllä saanut tuntea miltä tuntuu rakastuminen ja se, että ei voi ajatella mitään muuta kuin ihmistä jolle on omistanut kaikki tunteensa! Tämä sai kuitenkin hyvin onnettoman lopun kun rakkauteni ei saanut vastakaikua.

Tämän jälkeen ajatuksissani ei ole ollut muuta kuin kaksi vaihtoehtoa: Se, että Jumalaa ei ole olemassa tai, se että Jumala on ja hänellä on meille jokaiselle oma tärkeä tehtävä täällä maan päällä. Minun tehtäväni on tappaa itseni ja näyttää samalla muille, että näin siinä käy kun kohdellaan ihmisiä niin epäoikeudenmukaisesti!

Olen oikeasti halunnut uskoa Jumalaan ja kaikkeen hyvään, mutta kun valitettavasti tosiasiat alkavat puhua sitä vastaan! Kai ihmisellä nyt sentään on oikeus käyttää tervettä maalaisjärkeä? Jos paha ei saa palkkaansa ja väärintekijöitä palkitaan/Rehellisiä ja tunnollisa rangaistaan, niin mielestäni on silloin täysin tervettä miettiä Jumalan olemassaoloa?

No...onneksi tuskani ei kestä enää kauan, sillä olen päättänyt päättää päiväni oman käden kautta ja ehkä silloin ainakin joidenkin ihmisten silmät avautuvat? Niinhän sitä sanotaan: Ennen itsemurhaa ei silläkään ollut ketään läheistä, mutta sen jälkeen niitä kyllä riittää! Tämä jää nähtäväksi minun kohdalllani?

15

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sinuna hakisin

      Aika rankkaa tekstiä.
      Kannattaisi ehkä kuitenkin hakea apua
      esim. terveyskeskuksesta. Kyllä ne siellä
      kuuntelevat ja järjestävät apua edelleen.

    • voimia

      sinulle

    • kesä tulossa :)

      Ystävä hyvä, ei sun kannata tappaa itseäsi sen tähden, että joidenkin toisten ihmisten silmät aukeaisivat! Sen sijaan kannattaisi miettiä omaa asennettaan toisia (ja henkivaltoja tms.) kohtaan ja lopettaa heidän syyttely, jos itse on lapioinut pelkkää 'pascaa' omaan elämäännsä. Jokainen näet saa sitä 'mitä kylvääkin'! Negatiivinen asenne elämää ja toisia kohtaan on juuri se 'voima', jolla monet vetävät puoleensa juuri niitä vastaavia kokemuksia, koska ovat tietämättömiä kaikesta siitä, miten tämä 'maailmankaikkeus' toimii.

      "Ennen itsemurhaa ei silläkään ollut ketään läheistä, mutta sen jälkeen niitä kyllä riittää! "
      Näin ehkä moni itsaria suunnitteleva ajattelee mielensä pimennoissa, mutta ihmisillä on taipumus surra -jonkin aikaa - kuolleita läheisiään tai jopa tuttaviaan. Sitten ne ikävyydet ja surut unohdetaan; korkeintaan viedään kynttilä haudalle. Siis kyllä itsari on kaikkein typerin keino saada arvostusta ja rakastavia läheisiä!
      Eipä tässä muuta, kuin toivottavasti omat silmäsi avautuisivat näkemään itsesi ja oman vastuusi elämäsi laadusta!

    • ateismi = 0

      Teillä miehillä näyttää olevan kova ja ylipääsemätön juttu nuo rakkaussurut. Jos siinä pettyy niin se on ylipääsemätön juttu ja sitten koko maailma romahtaa. Menetykset kuuluivat elämään ja niitä tulee meille kaikille. Kun olet noin hienosti selvinnyt kovan lapsuuden ja muuten tähän asti niin anna vielä itsellesi aikaa. Kyllä sydänsurukin helpottaa ajallaan ja sinua varten on jossain varattu "apu joka on sopiva". Eiköhän meistä usemapi joudu käymään läpi rakkaussurujakin.
      Mitä itsenurhaan tulee, niin sen ratkaisun kyllä voi aina siirtää. Mikäli elämä tuntuu nyt tällä hetkellä toivottomalta niin anna itsellesi aluksi vaikka vielä vuosi ja päätä katsoa sitten.
      Kun on surua ja menetystä niin ihminen vajoaa helposti itsesääliin ja katkeruuteen ja silloin vajoaa synkkyyteen ja masentuu. Jos lähdet noin, oman käden kautta, niin tekosi menee kyllä sanomasi viestinä hukkaan. Ei kukaan miellä lähtöäsi kostona Jumalalle. Paljoa surua ja epätoivoa kuolema jättää vain jälkeensä ja mikä viesti se olisi sitten ateisteille, jotka eivät olennekaan usko.
      Varmaan sinua nakertaa vielä lapuusmuistot ja koulukiusaaminen. Kun pääset noiden murheiden ja vaikeuksien ylitse niin sinulla on perspektiiviä ja kokemusta ymmärtää elämää syvällisesti.
      Sinun kannattaa jutella asiosita jonkun luotettavan hekilön kanssa ja jos sellaista ei ole niin hakeudu ammattilaisen puheille. Muuten kirjoittaminen huojentaa miletä jo kummasti. Tavallaan sitä työstää tuskaa ulos ja itsekkin alkaa oivaltaa ja uusia näköaloja tilanteeseensa. Olet hieno tyyppi. Ethän vielä luovuta!

      Käytän outoa nimimerkkiä kun näillä palstoilla helposti kirjoitellaan toisten nimmareilla. Olen ollut joskus Hanna.

    • Et ole yksin siinä että olet yksin.

    • voimia eteenpäin

      Sinä voisit saada vertaistukea, tukinet tai massennuspalstoilta.

    • "Ennen itsemurhaa ei silläkään ollut ketään läheistä, mutta sen jälkeen niitä kyllä riittää! Tämä jää nähtäväksi minun kohdalllani? "

      Ei se jää. Jos teet itsemurhan, sinä et ole näkemässä mitään. Toki joku saattaa ajatella kohdelleen sinua väärin ja joku saattaa olla katkera sinua kohtaan, koska olet tehnyt raukkamaisen teon kostomielessä. Tosiasia kuitenkin on, että SINUN kannaltasi sillä ei todellisuudessa ole merkitystä, koska sinä olet kuollut. Sinä et jatka elämääsi mystisesti toisten ajatuksissa vaan olet kuollut.

      Olet vielä melko nuori ja sinun on mahdollista myöhemmin kokea elämä varsin mielekkääksi. Sinun pitäisi vain jotenkin päästä sen yli, että yrität ajatuksissasi elää toisten kautta. Veikkaisin, että sinun kannaltasi olisi tärkeintä, että jättäisit nuo henkilöt, joiden koet kohdelleen kaltoin sinua, taaksesi historiaan. Vaikka kuulostaa kliseeltä, että sinulla on paljon aikaa ja mahdollisuuksia löytää elämänkumppani, on sellainen mantra olemassa, koska siinä on paljon perää.

      Tuossa on minun ajatukseni asiaan. En kuitenkaan väitä näitä asioita erityisesti tietävän, mutta ehkä siitä löytyy jotain suuntia ajattelullesi.

      Joku sanoi, että kannattaa hakea apua ammattilaiselta. Sitä minäkin suosittelen. Jos olet päättänyt tehdä itsemurhan, niin miksipä et voisi sitä lykätä ja kokeilla kaikenlaista sitä ennen, vaikkapa sitä ammattiapua. Et sinä mitään siinä häviä.

    • >>No...onneksi tuskani ei kestä enää kauan, sillä olen päättänyt päättää päiväni oman käden kautta ja ehkä silloin ainakin joidenkin ihmisten silmät avautuvat? Niinhän sitä sanotaan: Ennen itsemurhaa ei silläkään ollut ketään läheistä, mutta sen jälkeen niitä kyllä riittää! Tämä jää nähtäväksi minun kohdalllani?

    • apua on

      Uskon menettäminen on rankka kokemus. Apua ja tukea siihen kannattaa hakea. Uskontojen uhrien tuki ry järjestää vertaistukitapaamisia ja heillä on auttava puhelin johon voi myös soittaa.
      http://www.uskontojenuhrientuki.fi/

      Myös terapiaan kannattaa myös hakeutua jos tuntuu oikein pahalta.

    • 4 jKr

      Sellaisiakin kokemusperäisiä lausuntoja olen lukenut, että avioliittoa ei kannattaisi aloittaa alle kolmekymppisenä. Silloin alkaa jo tietää mitä elämältä haluaa, ja osaa puolisoa etsiessään kysyä tarpeellisia kysymyksiä jo tutustumisen alkuvaiheessa.

      Jos Jumalalta vaadit puolison järjestämistä, niin anna omaa aikaasi vastalahjaksi Jumalan käyttöön. Liity mukaan vapaaehtoistoimintaan niin samalla tutustut ihmisiin. Autettavilla vanhuksilla on lapsenlapsia, ja voihan niiden joukossa olla sinulle sopiva puoliso.

      Jos haluat puolison ennen kuin aiot kiittää Jumalaa, niin sitten on parempi markkinoida itseään kaupalliseen tyyliin. Ulkonäkö kuntoon, tanssitaito haltuun vaikka youtube-videoista opettelemalla, hakuja päälle tansseissa ja nettipalstoilla.

      Jumalaa arvostellessa kannattaa lukea Raamattu loppuun saakka. Ei paha vielä meidän elinaikanammekaan välttämättä saa palkkaansa. Jos pysyt hengissä ja vastaanottavaisella mielialalla, niin saatat löytää kutsumuksesi.

    • 1213

      "Jos paha ei saa palkkaansa ja väärintekijöitä palkitaan/Rehellisiä ja tunnollisa rangaistaan, niin mielestäni on silloin täysin tervettä miettiä Jumalan olemassaoloa?"

      Ymmärrän, toivoisin sinun kuitenkin ymmärtävän, että pahuudelle on annettu tietty aika ja meidän pitää olla kärsivällisiä, ei pahuuden aika kestä loputtomiin.

      Jos olet uskollinen Jumalalle, hän järjestää lopulta asiat hyvin.

    • Elämäonmahdollisuus

      Aloittajalle neuvoisin vakavaa harkintaa ennen kuin tekee mitään hätiköityä. Elämää ei saa takaisin ja itsemurha on aina äärimmäinen vaihtoehto ja melkoisen itsekäs pako elämää.

      Olen ateisti, koska olen rehellinen itselleni ja tiedän ettei maailma ole reilu paikka. Jumala joka pistää pahantekijät ruotuun on ihan kiva ajatus mutta mielestäni täysin perusteeton vanha uskomus. Joillekin se tuo rauhaa ja hyvää oloa- ihan ok- en tuomitse teistejä, mutta kuten aloittaja huomautti - elämä itsessään todistaa moista teoriaa vastaan. Jos Jumala olisi hyvä maailma ei olisi tällainen. Joten joko Jumala on epäreilu tai sitten olematon- muuta vaihtoehtoa ei mielestäni ole. Usko vaikuttaa tekosyyltä puolustella teismiä ja on täysin järjetöntä- mielestäni itsepetosta. Jeesus esim. lupasi pikaista maailmanloppua 2000 vuotta sitten. Selvää on ettei hän ollut oikeassa ja kaikkitietäväinen olisi ollut. Erinäiset uskonnot ovat pitkän kehityksen tulosta eivät pyhää ilmoitusta. Ne ovat tieteen edeltäjiä- yritystä ymmärtää mystistä todellisuutta. Niiden dogmit on parasta korvata tosiasiatiedolla, jota meillä (toisin kuin Jeesuksella) on käytössä paljonkin.

      Kaikki eivät ole kokeneet kärsimystä joka olisi avannut heidän silmänsä maailman (ja sen teoreettisen luojan) mielivaltaisuudelle ja järjettömyydelle. Epäreiluahan se on mutta paha ja hyvä ovatkin vain näennäisyyttä joka johtuu subjektiivisesta käsityksestämme ja rajallisesta ymmärryksestämme. Olemmehan kuitenkin melkoisen sattumalta eläimistä kehittyneitä fyysisesti ja psyykkisesti kuolevaisia olentoja. (tästä on hyvät todisteet)

      Jos päätät heittää elämäsi hukkaan ja tehdä itsemurhan se on oma päätöksesi...... En voi estää sinua tekemästä sitä, mutta huomautan että elämä on mahdollisuus jonka voi käyttää paremminkin. Löydät kyllä elämänkumppanin jos etsit. Se voi olla vaikeaakin, mutta kaukana mahdottomasta. Jumalaakin voi rukoilla jos haluaa, vaikka empiirisesti on todettu ettei sillä ole mitään merkitystä.

      Olet mielestäni jumalauskon uhri joka on havahtunut todellisuuteen. Hanki apua jos jumalaton tosimaailma ahdistaa. Itsemurhasi ei todellisuudessa merkitsisi kenellekkään muulle niin paljon kuin itsellesi. Älä ole itsekäs marttyyri vaan auta muita samasta ongelmasta kärsiviä elämällä ja kertomalla kuinka teismi voi johtaa ongelmiin ja itsemurha-ajatuksiin. Näin autat kaikkia parhaiten. Kuolet kuitenkin joskus joten mitäpä sitä kiirehtimään- elä ennen kuolemaa :)

    • Hei Puoli_Ateisti,

      Hyvä että päätit kirjoittaa tarinasi tänne. Joskus jo pelkkä asioista puhuminen tai kirjoittaminen helpottaa oloa ja auttaa jäsentämään ajatuksia. Kuulostaa siltä, että tilanteesi on hankala ja ulkopuolinen tuki voisi olla sinulle avuksi.

      Mikäli haluat keskustella tilanteestasi puhelimitse, voit soittaa nimettömänä Valtakunnalliseen kriisipuhelimeen numeroon 010 195 202. Jos kirjoittaminen sujuu sinulta luontevammin, käy tutustumassa Tukinetiin (www.tukinet.net). Tukinetissä voit keskustella kahdenkesken tukihenkilön kanssa tai löytää vertaistukea erilaisista ryhmäkeskusteluista.

      Kiireellisissä asioissa voit ottaa yhteyttä paikkakuntasi psykiatriseen päivystykseen.

      Voimia kevääseen ja kaikkea hyvää sinulle,

      Sos-Kriisikeskus/ Minna

    • Esko o

      Kaikkia ihmisiä on kohdeltu väärin. Sellaista täytyy vain sietää ja kestää. Suosittelen, että pyrit löytämään hyvän ruumiillisen kunnon. Hyvä hengityskin antaa mielihyvää. Hyvä ruumiillinen kunto antaa yhtä paljon hyvän olon tunnetta kuin alkoholi. Kun saat hyvää mieltä terveydestä, ihmisten mielipiteet eivät ole kovin tärkeitä.
      Onhan sitä tietysti muitakin tapoja miellyttävään elämään mutta tämä on yksi.
      Kriisitilanteessa sinun pitäisi saada jotain lääkitystä.
      Elämä on ihanaa, ihan oikeasti.

    • Hei. Asia on nyt niin, että olet sairastunut vakavasti masennukseen ja sinun tulisi ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattilaisiin, esim. terveyskeskukseesi tai lähimpään mielenterveystoimistoon. Älä pelkää tai karsasta yhteydenottoa, nuo instituutiot ovat olemassa juuri auttaakseen ihmisiä tuollaisissa tilanteissa ja tuntemuksesi ja tilanteesi ovat heille tuttuja.

      Muuten olen sitä mieltä, että sinun tulisi ottaa itseäsi niskasta kiinni ja ymmärtää, että missään tapauksessa se ei ole Jumalan tahto, että riistäisit itseltäsi henkesi. Jos Jumalalla on sinulle tehtävä, niin se on se, että sinun tulee näyttää itsellesi ja muille, että huolimatta epäoikeudenmukaisesta kohtelustasi sinä kykenet nousemaan ja pärjäämään.

      Miljoonat ihmiset vaihtaisivat oitis paikkaa kanssasi huolimatta menneisyyden kokemuksistasi, olet ilmeisesti masennustasi lukuunottamatta terve ammattiin valmistunut työelämässä oleva rakastamaan kykenevä järkevä nuori mies. Sinun vain pitää pitää itsestäsi huolta, kuntoilla, syödä terveellisesti, kehittää itseäsi, alkaa harrastamaan jotakin ja hankkia elämällesi päämääriä. Esim. päämääräsi voisi olla nousta alkuperäisestä köyhyydestäsi säästämällä ja hankkimalla oman asunnon. Kun tätä ryhdyt toteuttamaan, huomaat että muutaman vuoden kuluttua se elämänkumppani ei välttämättä enää puutukaan. Myös muiden ihmisten auttaminen esim. Punaisen Ristin kautta voi tuoda elämääsi mielekkyyttä.

      Sinun tulisi myös yrittää kyetä antamaan anteeksi sinua väärin kohdelleille ihmisille, mutta jos se ei onnistu, niin ainakin ignooraat heidät kokonaan, et anna heidän enää liittyä mitenkään elämääsi. Ja paras kosto heille on näyttää, että sinä nousit huolimatta heidän alistusyrityksistään.

      Hyvää elämän jatkoa sinulle ja oikeasti ota yhteyttä terveydenhuoltoon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kuvat! Dannyyn liitetty Helmi Loukasmäki, 22, on puhjennut naisena kukkaan - Some sekoaa: "Sä..."

      Ooo, kaunis aikuinen nainen Helmistä on kasvanut siinä yli 80-vuotiaan Dannyn rinnalla! Katso uudet kuvat: https://ww
      Suomalaiset julkkikset
      54
      3807
    2. Henkirikos Alakylässä

      Nainen löydetty elottomana, mies otettu kiinni. Mitä on tapahtunut?
      Seinäjoki
      47
      2701
    3. Suodatinpussin kastelemalla saa parempaa kahvia

      Kokeilin niksiä ja kyllä tämä kahvi on parempaa nyt. Ei lainkaan maistu paperiselta. Huljuttelee hanan alla suppiloa pap
      Maailman menoa
      131
      2037
    4. Tidätkö nainen

      että suoraan sanottuna v.tut.aa että pääsit näin lähelle minua. Ei olisi oikeasti aikaa tähän mutta silti aina välillä o
      Ikävä
      102
      1763
    5. Mikä on kaivattusi etunimi?

      Otsikossa siis on kysymys eriteltynä. Vain oikeat vastaukset hyväksytään.
      Ikävä
      57
      1206
    6. Onkohan sinulla kaikki hyvin?

      Nyt vähän sellainen outo tunne tuli. Sinun asiasi niin ei minulle toki tarvitse kertoa. Kunhan mietin...
      Ikävä
      38
      1137
    7. Viimeinen reissu tälle kesälle

      Pian se syksy on. Hyvää huomenta ja aurinkoista päivää. ☕🌞🍁🌻🐺❤️
      Ikävä
      173
      1036
    8. En kestä katsoa

      Sitä miten sinusta on muut kiinnostuneita. Olen kateellinen. Siksi pitäisi lähteä pois
      Ikävä
      84
      976
    9. Huikeeta, mahtavaa, ihan mielettömän upeeta

      Me ostettiin talo Espanjasta. Tosin saadaan käyttää sitä vain muutama viikko vuodessa kun on monta muutakin ostajaa! M
      Kotimaiset julkkisjuorut
      177
      957
    10. Oho! Arja Koriseva paljastaa TTK:n ekasta suorasta lähetyksestä: "On vähän ärsyttävä yhtälö!"

      Upea Arja Koriseva! Tsemppiä haasteelliseen tilanteeseen! Lue lisää: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-arja-koriseva-
      Suomalaiset julkkikset
      14
      914
    Aihe