Suokadun lampi

Lampeen uimaan

Kaupungin puoleisessa päässä Suokadun varrella on lampi, jota ympäröi kerrostalot. Saako tässä lammessa käydä uimassa kesällä ja onko vesi uinti puhdasta? Eräs eläkkeellä oleva entinen kaupungin palveluksessa ollut kaveri sanoi että vesi on puhdasta ja saa uida. Mutta kukaan ei oikein hänen mukaansa tiedä että lampi on uinti vapaa, joten siksi siinä ei pulikoijia näy, kun luulevat että kiellettyä. Asia jäi minulle epäselväksi. Voiko joku asioista tietävä vahvistaa tämän entisen kaupungin palveluksessa olleen kaverin uinti luvan? Vai onko kiellettyä?

55

2464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Nalle""

      Saattaisimpa minäkin käydä kastautumassa. Saako sinne lammelle mennä uimaan?

      • Hyvinkääläinen@Hyvinkää

        Ei kyllä tulisi mieleenkään siihen lampeen mennä uimaan, vaikka vesi suhteellisen kirkkaalta näyttääkin. Kuitenkin pohja näyttää leväiseltä ja kasveja on niin paljon, että tuntuisi varmasti ikävältä niitten seassa uiskennella. Syvyydestä ei oikein näkymän perusteella voi sanoa mitään, mutta äkkisyvältä vaikuttaa ja kalojakin lammessa on.

        Muutenkin, kilometrin päässä lammesta sijaitsee kaupunkisillan maauimala (monttu, uikku, tai miksi sitä nyt kutsutaan), joka on varmasti uimiseen tarkoitettu (vaikkakin vesi näyttää kyllä likaisemmalta).


    • :D -mies

      Riipuu varmasti myös siitä että onko se lampi kaupungin vai jonkin taloyhtiön tontilla...

      • tosi outoa!

        Eilen kuljin siitä ohi koiran kanssa, jos nyt tarkoitetaan samaa lampea. Eipä tulisi mieleenikään edes haluta uimaan siihen. Rinnastaisin sen lähinnä johonkin suihkulähteen tyyliseen. On tällä aloittajalla ihme ajatuksia. Menepäs Helsingissä Havis Amandan seuraan uimaan!


      • Väriojan alku
        tosi outoa! kirjoitti:

        Eilen kuljin siitä ohi koiran kanssa, jos nyt tarkoitetaan samaa lampea. Eipä tulisi mieleenikään edes haluta uimaan siihen. Rinnastaisin sen lähinnä johonkin suihkulähteen tyyliseen. On tällä aloittajalla ihme ajatuksia. Menepäs Helsingissä Havis Amandan seuraan uimaan!

        Tai kolera-altaaseen.Tulee mausteet talon puolesta.


      • hohhoijjaaa.
        tosi outoa! kirjoitti:

        Eilen kuljin siitä ohi koiran kanssa, jos nyt tarkoitetaan samaa lampea. Eipä tulisi mieleenikään edes haluta uimaan siihen. Rinnastaisin sen lähinnä johonkin suihkulähteen tyyliseen. On tällä aloittajalla ihme ajatuksia. Menepäs Helsingissä Havis Amandan seuraan uimaan!

        Saman lammen minä näin alkuviikosta, tuli mieleeni aloittajan viesti, ei taida mennä häneltä se kuuluisa hissi aivan ylös asti.


    • pilkille

      pikkasia taimenia ja ahvenia siinä asustelee,näkee aurikoisenapäivänä hyvin:)

      • Uistellaan

        No eihän tietenkään Suomessa saa lampeen mennä uimaan eikä pilkille. Koska Suomessa on vain 187 888 järveä ja lampea (ympäristökeskuksen mukaan), niin niitä suojellaan.


    • ei urinoida sinne

      Onkiminen on vapaata ja myös uiminen, kunhan ei ui alasti.

      • Juri Sti

        Ei pidä paikkaansa, jos lampeen on istutettu kaloja jotka ovat jonkun yksityisomaisuutta. Ja jos lampi on kaivettu tai jäänyt jonkin yksityisomistuksessa olevan, kaava-alueella olevan tontin sisälle.


      • eräs äippä

        Asun Paavolassa ja olen tilanteessa, jossa pöydän ääressä istuu toisilleen tuntemattomia ihmisiä. Minulta ‎kysyttiin lasten lukumäärää ja minä vastasin, että en tiedä, montako lasta minulla on. He kummastelivat ‎kun en tiennyt lasteni lukumäärää. Tiedätkö sinä omien lastesi lukumäärän? ‎


    • sinne vaan

      mitäs siinä jossittelet kerta et asiasta tiedä. Ei urinoita taas tietää, eikä vain jossittele.

    • Mini-Uikku

      Jos kerta saa uida siinä jorpakossa niin miksi kukaan ei ui?

    • simmarit ja pipo

      Samasta syystä kun mitä sinäkin siinä kyselet.

    • meni hermo..

      Voi nyt prkle, jostain haisevasta lätäköstä täällä jaksetaan kinata. Ei ole järjenkäyttö huipussaan. Yksi huuhelo aloittaa jonkun typerän ketjun, ja vastaa ja kysyy itseltään. Yrittää epätoivoisesti pitää ketjua hengissä, menisit hakemaan apua jo vihdoin viimein.

      • Seonhyväettätympii!!

        Sunlaisilta saakin mennä hermot! Toivottavasti tympii ja pahasti! meni hermo.. hölmö!


    • Huuhelon ystävä

      Hittojako hermojas ärsytät tässä viestiketjussa? Mene pois tästä jos ei nuppi kestä. Mikä ihmeen haiseva lätäkkö? Tietääkseni vesi siinä lammessa aika puhdasta. Sitten jos joku huuhelo aloittaa mielestäsi typerän viestiketjun, niin se ei ole kuitenkaan rikos. Ja jos epäilet että hän kysyy ja vastaa itselleen, niin sehän on osoitus että hän kommunikoi sujuvasti jo itsensä kanssa, eli tulee toimeen itsensä kanssa. Sinullahan tässä on selvästi asenne ongelma tätä huuheloa kohtaan. Ehdotankin tässätapauksessa että sinä menet hoitoon asenneongelmasi kanssa. Vaikutat epävakaalle tyypille ja vielä ilkeäkin olet.

      • meni hermo..

        Jaahas, olipa taas avautuminen. "Se koira älähtää johon kalikka kalahtaa", sanotaan. Sekö on sinun mielestä terve ihminen, joka keskustelee itsensä kanssa. Vastaa ja kysyy, on aina samaa mieltä, eipähän tule riitaa. Ja siitä lätäköstä vielä, keskellä kaupunkia oleva saviprunni, eihän se voi millään olla uimapaikka, käytä nyt järkeäsi hyvä ihminen.


    • Huuhelon paha kamu

      meni hermo.. -henkilö, hei. Sovitaan alustavasti alkukesään treffit siinä lammella niin tyrkkään sut sinne voimalla.

    • Huuhelon ystävä

      meni hermo.. -henkilö, näyttävästi se kalikka kalahti suhun sitten, itse aloitit räksyttämisen. Sellainen ihminen joka keskustelee itsensä kanssa ja ei tuu riitaa jne... haastoit äsken. Niin, näkisin että ihminen joka keskustelee itsensä kanssa ja tulee riitaa, ei ole terve jne... Mutta jos sujuvasti kommunikoi itsensä kanssa, sehän on merkki että on sujut itsensä kanssa. Elämä hanskassa. Taitaa muuten olla lisäksi jokaisen oma asia, jos kommunikoi itsensä kanssa. Tämähän alkaa vaikuttaa jo viha-puheelle, sun jutut itsensä kanssa kommunikoivia kohtaan.


      Lisäksi auoit sitä tietämätöntä, ennakkoluuloista päätäsi siitä lammesta, että on saviprunni, eikä siksi voi olla uimapaikka. No voi voi kuules, kun tuolla osa porukasta on sitä mieltä että on sallittu uimapaikka. Ja sanovat että vesikin aika puhdasta. Sit puutuit tohon mun järjenkäyttöön ..tässäpä nyt järkeilen sulle koko aika. Sitäpaitsi itse aloitit ärsyyntymisesi tästä viestiketjusta. Se sun ärtsyily ja meni hermot meininki on selvä todistus sun järjenkäytöstä, sellaisesta yksinkertaisesta aivotoiminnasta meinaan. Olisiko syytä sinun katsoa peiliin ja kokeilla kommunikointia itsesi kanssa. Voisit aloittaa itsesi kanssa aiheesta oman järjen käyttö.

      • meni hermo..

        Menkää vaan koko lössi sinne uimaan, siellähän uitetaan koiriakin.


    • pilkkiä

      olisko lie lähde kun muistan sen lammen ennen kuin ne talot siihen rakennettiin?
      siin on kiva kesällä reunalta katsella kun kalat uiskentelee ja jädee syödä:))

    • hikipäin aherra

      Olisit nyt hölmö edes onkinut silloin, aivan tyhjää vaan jädeä mässyttää siinä.
      Onkiminen ainoa hyväksyttävä laiskottelun muoto.

      • pilkkimä

        No mutta kalastushan on murha!!!!!tsot tsot mitä ehdottelet...häpee:)
        ja muutenkin on kivemman näkösiä kalat siellä vedessä kuin rannalla onkimisen jäljiltä,vesikasvien joukossa kisailevat pikku appurat ja taimenet:))


    • Hienostelijat pois!

      meni hermo.. Olet hienohelma, se selittää kaiken. Onhan se herttinen sentään kauheaa kun koiriakin saattaa olla samassa lammessa. Olen kuullut juttua että lähdepohja ja lisäksi sinne asennettu joku iso putki joka vaihtaa vettä jne... Eli näillä tiedoilla sen pitäisi olla todellakin puhdasta. Mut jos ensi kesänä menen uimaan niin älä nimimerkki: meni hermo.. tule sinne silloin. Kun tunnistan sut kuiteskin kun nenäsi on nyrpyssä ja ylimielisesti katselet jotain joka ehkä ui siellä. Hienohelma-lookkisi paljastaa sinut ja silloin on vaara että repäisen sut lampeen kokonaan.

      • meni hermo..

        Saatampa hyvinkin tulla helmoineni rannalle, ja katselen kun nouset myrkkylammesta tummanvihreäksi värjäytyneenä, levät korvissa. Muuten, samassa lammessa heimoveljet uitti hevosiaan aikoinaaan. On sinne joku hukkunutkin. Villatehdas päästi lätäkköön väriaineet ym tökötit, siitä lähtevää ojaa kutsutaan vieläkin "väriojaksi". Että sellainen "saviprunni".


    • Tintti mnb

      Se on taloyhtiön tontilla, eli suokatu 16 piha-aluetta. Ei kai nyt toisten pihalle mennä puuhastelemaan mitään. Lähellä on uikku, jonne voi pulahtaa.

    • heisimato6

      No huh, en menisi uimaan hyvinkäällä mihkään, varsikaan keskustan tehdasjäte-kusi-paskalammikoihin, en edes koiraani uita moisissa myrkkylammikoissa. Mene uimahalliin tai vaihda pitäjää.

    • Menen uimaan jos saa

      Juttelin tossa erään kaupungin työntekijän kanssa. Hän sanoi samaa kuin tän viestiketjun jossain alkupuolella eräs toinenkin ex-kaupungin työntekijä, eli olis uimakelpoinen. Lähteestä tulee puhdasta vettä ja joku putki joka jo aikaisemmin mainittiin, poistaa/vaihtaa veden. Sillä mitä siinä joskus on ollut lammessa ei pitäisi olla enää mitään merkitystä. Tässä on nyt käynyt niin että toinen puoli on sitä mieltä että uimakelvoton ja toinen puoli sitä mieltä että uimakelpoinen. Jos nyt asioista oikeasti joku tietävä viittis sanoa tänne jotain, niin hyvä olis. Jokatapauksessa hyvän viestiketjun tää on luonut, (jopa pikku riitoineen välillä) kun jakaa mielipiteitä. Ehkäpä joku päivä vielä saadaan lopullinen vastauskin tähän.

      • Kaksi lampista

        Minusta tuntuu, että tässä ketjussa puhutaan kahdesta eri lammesta!

        Ensimmäinen, se uimakelvottomaksi tituleerattu, on siellä metsäpläntin reunamilla lähellä Torikadun tennishallia. Siellä en ehkä ihan uisi, vesi ruskeanvihertävää, joskus öljyä ja roskiakin. Mopopojat käyvät siellä joskus röökillä.

        Toinen lampi taas on siisti lampi, kerrostalojen välikössä. Oikein puhdas ja kaunis, mutta en viitsisi sielläkään uida, koska en tiedä onko sallittua. Siellä käy enemmän väkeä, enimmäkseen ehkä kesäpäivästä nauttijoita ja lintuja ruokkivia vanhoja ihmisiä.


      • järjenkäyttösallittu
        Kaksi lampista kirjoitti:

        Minusta tuntuu, että tässä ketjussa puhutaan kahdesta eri lammesta!

        Ensimmäinen, se uimakelvottomaksi tituleerattu, on siellä metsäpläntin reunamilla lähellä Torikadun tennishallia. Siellä en ehkä ihan uisi, vesi ruskeanvihertävää, joskus öljyä ja roskiakin. Mopopojat käyvät siellä joskus röökillä.

        Toinen lampi taas on siisti lampi, kerrostalojen välikössä. Oikein puhdas ja kaunis, mutta en viitsisi sielläkään uida, koska en tiedä onko sallittua. Siellä käy enemmän väkeä, enimmäkseen ehkä kesäpäivästä nauttijoita ja lintuja ruokkivia vanhoja ihmisiä.

        Ei ole yleinen uimaranta, sehän on taloyhtiöiden omaisuutta. Eihän kukaan mene uimaan omakotitalojenkaan altaisiin. Yleiset uimarannat ovat Usmissa, Sääksissä, Rutikalla.


      • Historiaa muillekin
        Kaksi lampista kirjoitti:

        Minusta tuntuu, että tässä ketjussa puhutaan kahdesta eri lammesta!

        Ensimmäinen, se uimakelvottomaksi tituleerattu, on siellä metsäpläntin reunamilla lähellä Torikadun tennishallia. Siellä en ehkä ihan uisi, vesi ruskeanvihertävää, joskus öljyä ja roskiakin. Mopopojat käyvät siellä joskus röökillä.

        Toinen lampi taas on siisti lampi, kerrostalojen välikössä. Oikein puhdas ja kaunis, mutta en viitsisi sielläkään uida, koska en tiedä onko sallittua. Siellä käy enemmän väkeä, enimmäkseen ehkä kesäpäivästä nauttijoita ja lintuja ruokkivia vanhoja ihmisiä.

        Villatehtaan värilampi on siinä tehdasrakennusten alapuolella missä se on aina ollut.On siihen joitain taloja rakennettu läheisyyteen.Lammesta lähtenyt oja on värioja, joka nykyisin on alkuosiltaan viemäröity upoksiin.Villatehdas värjäsi tuotteitaan vuosikymmeniä sitten ja koostumuksista voisi näytteet saada lammen pohjasta.Tukan värjäys, onnistuisiko vielä?


    • Virvon varvon

      Jos joskus kuumalla kesäpäivällä jäätte lammen viereen ihmettelemään kun sieltä pursuaa vettä kuin geysiristä konsanaan niin A. se ei ole kuuma lähde eli geysir.
      B. se ei ole eksynyt ryhävalas vaan se on ahterini jonka uumenista pursuaa haukattua lammenvettä.

    • uin järvessä

      Muutama vuosi takaperin oli lehdessä juttu, että se suokadun kerrostalojen välissä oleva lampi on kaupungin puistoalueella(?) ja on kaikille hyvinkääläisille tarkoitettu "virkistyspaikka". Uimaan en kyllä siihen lammikkoon menisi. Korjatkaa, jos olen väärässä alueen käyttöoikeuden suhteen.

    • Uinti lupa annettu

      Saa uida kyseisessä lammessa. Ja kun on lupa annettu, niin vedenkin on oltava silloin suositusten mukaan hyväksyttävän puhdasta. Sinne vaan polskimaan.

    • herpolooki

      Kannattaa seurata kesällä kaupungin sivuilta, kuuluuko se terveystarkastajien näytteenottojen piiriin.

    • keltainen lampiko

      On myös tärkiää että uijat ei kuseskelisi sinne lampeen uidessaan. Sellanen pilaa sen uimaveden. Halleissahan veteen on lisätty tiettyä kemikaalia, joka paljastaa heti uimakusijan, mutta luonnon lammessa se ei ole mahdollista.

      • huononkää

        Hyvinkäällä kemikaalin käyttö lopetettiin heti kun huomattiin että paikalliset multaturvat kuseksii altaisiin oikein kilpaa.

        Joku ulkopuolinen saattaisi valittaa.


      • Väriojan alku
        huononkää kirjoitti:

        Hyvinkäällä kemikaalin käyttö lopetettiin heti kun huomattiin että paikalliset multaturvat kuseksii altaisiin oikein kilpaa.

        Joku ulkopuolinen saattaisi valittaa.

        Villatehtaan värivedet ovat vuosikymmeninä kyllästäneet sen lammen niintäyteen ettei muutama kuseksiminen paljoa vaikuta.Jokainen oma asia jos haluaa kemiallisen pesun.


    • pitää vaihtaa

      Ookko muute jo vaihtanu talvirenkasisin?

    • Hyvinkääläis mies

      Kävin kaupungin virastostossa kysymässä onko Suokadun lammen vesi uinti puhdasta ja saako siinä uida. Vastaus oli että on puhdasta ja uida saa. Sanoivat vaan että ihmiset ei oikein usko että on puhdasta ja uidakin saa. Mutta uinti lupa ja puhtaus lupaus annettu.

    • Hessu.

      Näytti kaupunki kipanneen ja levittäneen uudet biitsi-hiekatkin tän lammen rantsuun. Ihan näytti uimarannalle.

    • simmarit ja pipo

      Huomena 20 silloin lammelle polskimaan, jeeh !

    • Lampeen polskimaan

      Hittojako välitätte mitä nää narisee sen lammikon likaisuudesta. Kun asiaa oikeasti tietävät sanoo että puhdas vesi ja uida saa, niin sinne vaan polskimaan.

    • Neito Suokadulta

      Kyseinen "Suokadun lampi" sijaitsee Hyvinkään kaupungin ylläpitämässä Kankurinpuistossa, ja ei siis ole minkään taloyhtiön alueella.

      Lammessa saa uida, kaupunki on jopa tänä keväänä tuonut ylimääräistä hienoa hiekkaa aivan rantaviivaan uimista mukavoittamaan. Useat lähitaloissa asuvat ihmiset käyvät lammessa uimassa, eräskin eläkeläinen joka päivä. :)
      Itse myös lammessa pulahtaneena voin todeta, että vesi siinä on puhdasta, suoraan lähteestä kun tulee, joskin samasta syystä hyytävän kylmää.

      Koska aluetta ei ole määritelty uimarannaksi, uittavat ihmiset siellä myös koiriaan. Se tuskin ketään häiritsee, sillä lammessa polskii myös jos jonkinlaista luonnonvaraista otusta aivan omatoimisesti.

      Aivan pienten lasten uimiseen en lampea kuitenkaan suosittele, sillä pohja on syvenee äkisti eikä tuo veden lämpötia kesähelteilläkään kovin korkealle nouse.

    • umpeen vaan

      Kunhan siitä rapakosta ongitaan tarpeeksi monta mäntylän pulsua ylös se täytetään.

    • Torikadun asukki

      Pulsut käy uimassa siinä Torikadun jalkapallokentän takana olevassa sorsalammessa. On tullut nähtyä. Näyttävästi on uimakelpoinen lampi sekin.

    • mr man

      Jalkapallokentän lammikon vesi on viereisen suoalueen valumavesiä.

      Toivottavasti on rokotukset kunnossa.

    • Eri vedet lammissa

      Pulsut jotka käy siinä Sorsalammessa uimassa on karaistunutta porukkaa. Ei pikku pöpöt tunnu heillä missään. Vesi valuu, (ihan sama) mistä lie tähän lätäkköön. Ei tahtia haittaa pätkääkään, kun pulsut ui. Suokadun varressa oleva lampi taas normi-ihmisille sopivaa lähteestä tulevaa vettä.

    • Värilampifani

      Villatehtaan ent. värilammessa ainakin sammakot viihtyvät.Kyllä sinne voi hyvin mennä ihminenkin.

    • risto r

      lampeen on kuulemma hukkunut 2 ihmistä.. eipä ole kiva...

    • Jope >

      Juu, kyllä siinä lammessa näyttää jonkinverran porukkaa käyvän uimassa. Ei pulsuja, vaan ihan taviksia. Mitä tulee siihen, ehkä joskus siihen hukkuneisiin, niin eipä tässä Suomen maassa ennenkään ole suljettu jotain lampea/järveä hukkumisien takia sentään. Kautta aikojen on hukuttu välillä uimarannoille ja elämä kuiteskin jatkuu.

    • Anonyymi

      Asuin siellä 70 luvulla ja siinä oli kuulemma majava,

      • Anonyymi

        Aika vanha ketju, niin kuin minäkin, mutta tarkennus vielä: Sen puiston rekisterinumero on 106-5-9903-0, ja se rajoittuu kaakkois- ja luoteisreunoiltaan Suokatuun ja Kankurinkatuun, ja koillis- ja lounaisreunoiltaan neljän kerrostalon tontteihin.
        Se lampi on mielestäni siisti, jopa kaunis ympärillä olevine istutuksineen. Spurguja en ole siellä puistossa nähnyt.
        Kävelen sen puiston läpi usein kesäisin vaimoni kanssa, koska puiston penkit ovat juuri sopivalla etäisyydellä kotoani levähdyspaikaksi.
        Olikohan se "kuulemma-juttu" huhtikuun ekapäivän Hyvinkään Sanomissa?


    • Anonyymi

      Koko Suokadun alue Torikadun risteyksestä on sitä Hyvinkään uusinta slummialuetta. Etuna on se että naapurin lehdet pystyy lukemaan tuolistaan ikkunasta katsoen kun talot on ahtaasti sijoitettu. Hyttyset ym. itikat kuuluu luontaisetuihin tuolla suopohjaisella alueella. Olisiko jo Paavolaakin pahempi slummi?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2592
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      327
      2411
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      94
      2136
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      57
      1817
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1733
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1704
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      121
      1443
    9. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      60
      1427
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe