Kiuruveden asukasluku romahti....

Autio korpi

.....vuoden ensimmäisellä neljänneksellä.

http://www.vrk.fi/default.aspx?id=278

Vuoden 2012 lopussa eli 31.12. asukkaita oli 8.986 ja 31.3.2013 asukkaita oli 8.951.
Asukasluku putosi siten vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 35 henkilöä.

Vuositasolla tämä merkitsee 140 henkilön vähennystä. Suurimmat poismuutto- kuukaudet ovat kuitenkin edessäpäin. Kuolleiden ja syntyneiden erotus on kuitenkin suuri tekijä.

67

1500

Vastaukset

 • jepulis, koko ajan vähenevästä määrästä vähenee vaan entisestään. Yhtälö on kauhistuttava tulevaa pohtien... Mistä asukkaita?

  • Pahinta on se,että muuttajat ovat parhaita veronmaksajia ja muutenkin fiksumpaa väkeä.Paikkakunnalle jäävät vain juntit persaukiset.


 • Ei uusia asukkaita mistään saada, eikä entisiä tule takaisin. Lähivuosina on Kiuruveden ja monen muun vastaavanlaisen paikkakunnan tunnustettava tosiasiat. Kunta ei tule pärjäämään itsenäisenä jos väki vähenee ja ne jäljellejäävätkin ovat ns. yhteiskunnalta saamapuolella.
  Kiuruvedestä tulee Ylä-Savon kaupungin maalaistaajama. Teolliset työpaikat ja osin palvelualakin siirtyy maakunnan suurempiin keskittymiin. Jäljelle jää hoiva-alan, vähittäiskaupan ja infran ylläpidon töitä ja niidenkin tekijät saattavat asua esim. Iisalmessa. Maatalouden työt tulevat hoidetuksi ulkomaisten kausityöläisten voimin.
  Lukio-opetus siirtyy Iisalmeen. Kiuruveden alueella toimiii viiden vuoden kuluttua enää yksi ala-aste ja ylä-aste.

  Tämä tulevaisuudenkuva kuulostaa ikävältä mutta se on väistämätön. Ei nykyajan ihminen enää viljele pientä maatilkkua ja hoidan metsän lämpärettä. Ihminen on laumaeläin ja haluaa asua laumassa. Ja ne laumat ovat Etelä-Suomessa.

  • "Ei uusia asukkaita mistään saada,,,,"

   Kyllä saadaan. Maapallon hurja väestönkasvu tulee sen takaamaan. Johonkin tämä kasvupaine pyrkii purkaantumaan, ja Kiuruveden valmiiksi rakennettu, tilapäisesti autioitunut maaseutu on todella otollinen kohde ottamaan uusille elinalueille suuntaavia ihmisjoukkoja vastaan. Nämä ulkomaiset marjanpoimijat ja maataloutyöntekijät ovat näiden tulijoiden tunnustelijajoukkoa.


  • Realistinen visio kirjoitti:

   "Ei uusia asukkaita mistään saada,,,,"

   Kyllä saadaan. Maapallon hurja väestönkasvu tulee sen takaamaan. Johonkin tämä kasvupaine pyrkii purkaantumaan, ja Kiuruveden valmiiksi rakennettu, tilapäisesti autioitunut maaseutu on todella otollinen kohde ottamaan uusille elinalueille suuntaavia ihmisjoukkoja vastaan. Nämä ulkomaiset marjanpoimijat ja maataloutyöntekijät ovat näiden tulijoiden tunnustelijajoukkoa.

   Älkää vaan missään tapauksessa alkako haalia muukalaisia edes väliaikaisten kuntakorvausten himossa!

   Ei muuta kun valot äkkiä sammuksiin ja kumppanin kimppuun TOSItarkoituksella! Hus, hus siitä...


 • Hyvä kirjoitus nimimerkiltä "visionääri juu".

  Visionääri juu kirjoittaa, että viiden vuoden kuluttua toimii enää yksi ala-aste ja yksi yläaste. Toisin sanoen Kiuruvedestä ei ole enää silloin kunnolla tulevan Ylä_Savon kaupungin koulupiiriksi saatika itsenäiseksi kunnaksi.

  Näin se on. Teolliset työpaikat ja osin palvelualakin siirtyy maakunnan suurempiin keskittymiin.

  Älkää öyhöttäkö typerän tärkeänä, pää pimeänä ja vatsa pystyssä. Avatkaa silmänne, katsokaa, nähkää ja tunnustakaa tosiasiat.

 • Nii tarjakaa ei tuu tiineeks vaikka monet sitää yrittåå.

 • Vuoden ensimmäisellä kolmanneksella (1.1. - 30.4.) kiuruveden väkiluku putosi 45 henkilöllä. Viime vuoden lopussa väkiluku oli 8.986 ja huhtikuun lopussa 8.941 eli vähennystä on 45 henkilöä. Vuositasolla tämä merkitsee 135 ihmisen vähennystä ja kymmenessä vuodessa 1.350 henkilön vähennystä.

  Näyttää aivan hyvältä.

  • .., jatkossa suurempi prosenttiosuus.

   "Vuoden ensimmäisellä kolmanneksella (1.1. - 30.4.) kiuruveden väkiluku putosi 45 henkilöllä."

   No, putosihan se väkiluku, mutta laatu vain paranee.


  • Joo ihme hupakoita noi jotka ee Kiuruveellä viihy. Ee kait myö sellasia tänne kaevatakkaa.


 • Kiuruvedellä on siis kymmenen vuoden päästä 7.500 asukasta. Kaikki asukkaat ovat myös rollaattoriporukkaa.

  Näin se on.

  Eletään siinä sitten itsenäisinä. Kukahan sen elämisen maksaa. Etelä-Suomen veronmaksajatko?

  • "Kaikki asukkaat ovat myös rollaattoriporukkaa."

   "Eletään siinä sitten itsenäisinä. Kukahan sen elämisen maksaa. Etelä-Suomen veronmaksajatko? "

   No, eläkkeilläänhän se rollaattoriporukka elää. Elä sinä turhaa synkistele, kyllä ne keinot keksitään. Siihen 2023 mennessä keksitään uusia energiantuotantotapoja ja entistä halvempia keinoja tulla toimeen. Silloin se elämä vasta lystiä tulee olemaan!


 • Rollaattoriporukasta kertyy sellaiset sote-maksut että niistä ei selvitä millään.

  • kaikki otetaan edunvalvonnan piiriin ja lypsetään taskut tyhjiksi, näin se on tulevan eläkeläisen kohtalo Kiuruvedellä. jos ei jalat toimi eikä pääse rollaattorilla asioita hoitamaan, ei kysellä toimiiko pää! lehmiä ei tarvita kun eläkeläiset ovat lypsettävänä.


 • Varmaan siellä kylällä liikkuu joku vaarallinen traktorikuski, joka ajelee miten sattuu!
  Meinaan vaan, että kyllä maajusseilta nämä hommat luonnistaa ja saavat sekopäiseen rälläykseensä vielä eu:lta tukiakin... valitettavaa vaan, kun eivät edes pysy kotinurkissaan ja tiluksillaan, vaan näiden pitää lähteä vielä naapurikuntiinkin tuhojaan tekemään, kuten nyt menneenä viikonloppunakin, kun sattui ikäviä.
  Näille typeryksille pitäisi lailla vaatia helvetinmoiset majakat vilkkumaan traktoriensa katoille, että ns. normi-ihmiset ymmärtäisivät kiertää kaukaa.

  • Ketähän se mulkku on, kun siellä sukevalla traktorilla törttöili?
   Luulisi sellaisenkin ääliön vaihtavan paikkakuntaa liukkaasti.


 • Kiuruvesi-lehden mukaan Kiuruvedellä syntyi vuoden ensimmäisen kolmanneksen aikana 15 lasta. Tänä vuonna syntyy siis yhteensä 45 lasta Kiuruvedellä.

  Tämä merkitsee sitä, että kuuden vuoden päästä Kiuruvedellä koulun aloitta vain kaksi luokallista lapsia. Miettikääpäs tuota jäähallin käyttöäkin tätä taustaa vasten.

  Mummotko siellä pelaa mekko päällä jääkiekkoa ja kuvittelevat vielä menevänsä NHL:ään?

  • "Tänä vuonna syntyy siis yhteensä 45 lasta Kiuruvedellä."

   Näenkö on? Muistuu mieleen, kun vuonna -71 menin Kiuruveden kansalaiskouluun, niin meidän luokalla jo oli 38 poikaoppilasta. Sen lisäksi oli pojista rinnakkaisluokka ja vastaavat luokat tytöistä.

   Keskikoulussa meidän ikäluokkaa oli tietysti vielä omat porukkansa, joiden määristä kertokoon joku muu, jos haluaa.


 • Parempihan se tietysti olisi,jos maajussit pysyisivät vällyjen välissä ja lisääntymässä.
  Olisivat ainakin maanteiltä pahanteosta poissa... Mutta lienee pihtareita niiden akat?

 • kyllä näyttää useempi eukko olevan maha pystyssä kiuruveeltä`....moni tekee parantaakseen tuloja..ne tulotkin loppuu aikanaan..kuka kvedelle edes muuttaisi ei palveluita ei mitään..iisalmessa kaikki paremmin...parhaiten pärjää hautaustoimisto räkälät!!

 • Lasten synnyttäminen Kiuruvedellä johtaa pitemmmässä juoksussa vain kurjuuteen ja köyhyyteen. Vajaa vuosi Kelan rahoilla on vain mitätön osa lapsen tarvitsemaa elatusta.

 • Ihmeen hyvin näyttävät Kiuruveellä asunnot säilyttävän hintansa, siihen nähden miten väki vähenee? Tosin, pyytäähän saa mitä tahansa.. ja aika kauan vaikuttaisi samat talot vaan olevan myynnissä..

 • Kiuruvesi-lehti kirjoitti, että Kiuruveden väkiluku jatkaa laskuaan.

  Se ei ole mikään yllätys sillä väkiluku on vähentynyt jo viidenkymmenen vuoden ajan. Se ei ole mikään uusi ilmiö. Laku tulee jatkumaan myös seuraavat viisikymmentä vuotta.

  Löytyisköhän sieltä "kunnantuvalta" yhtään järkevää toimenhaltijaa, esim siivoojaa, joka pitäis luottamushnekilöille esitelmän miten Kiuruven asiat ovat hetken kuluttua eli vuonna 2023. kertois niille mm. montako huollettavaa on ja paljonko silloin on väkiluku ja verokertymä.

  • paikallinen noteerasi taas k-veden talouden. ei oo kyllä helppo tilanne. tulevaisuus on uhattuna meillä täällä, perkules sentään.


 • eikö sinne kiuruvedelle voisi pystyttää toimivia puljuja?kalakauppaa esim.

 • Kiuruvedeltä muutti iisalmeen sata tyhmintä asukasta. Molempien kuntien keskimääräinen älykkyysosamäärä kasvoi.

 • Vaan ne tosityhmät eivät muuta sieltä Kiurunperältä minnekkään.

 • Elokuun lopussa näkyy olleen enää 8.921 tyhmää.

  http://vrk.fi/default.aspx?docid=7675&site=3&id=0

  Kahdeksassa kuukaudessa alukasluku on vähentynyt 65 ihmisellä. Iso joukko, jos torille kokoontuisi. Jos olisi nousukausi niin joukko olisi puolta suurempi. Mitä se sitten vuositasolla olisikaan.

  Lumi juoksee ensi talvena tuulessa torilla.....ei näy jalan jälkiä.

 • Kiuruveden asukasluku on romahtanut syyskun aikana 42 ihmisellä eli valtavasti ja yhdeksän ensimmäsien kuukauden romahdus on ollut todella suuri:

  Syyskuun lopussa Kiuruvedellä asui 8.879 ihmistä.

  Kiuruvedellä asui 31.12.2012 eli vuoden alussa 8.986 asukasta. Näin ollen väkiluvun vähennys syvänä lamavuonna on ollut yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana 107 ihmistä. Jos tämä muutetaan koko tämän vuoden vähennykseksi niin väkiluku tipahtaa tänä vuonna 143 ihmisellä. Keskimääräinen vähennys on ollut viimeisen kahdentoista vuoden aikana 140 ihmistä vuodessa.

  Jos väkiluku tippuu jatkossa samalla määrällä kuten varmasti tippukin, sillä nousukausi on tulossa, vuoden 2020 alussa Kiuruvedellä on vain 7.985 ihmistä.

  Kaiken maailman saritikkaset ja muut itsenäisen kunnan kannattajat, mitäs sitten????????

  • "Kiuruveden asukasluku on romahtanut ..."

   Asukasluvun romahtamista suurempana huolenaiheena pitäsin näillä keskustelusivuilla ilmenevää tason romahtamista. Jos pitää viikosta toiseen toistaa samaa tilastotieteellistä itkuvirttä, niin ainakin osalla pitäjäläisistä on mileikuvitus pahasti köyhtynyt. Voiko olla tylsempää keskustelunaihetta, kuin tilastotiede!

   Katsokaa välillä mallia naapuripitäjä Pyhäjärven vilkkailta ja aiherikkailta keskustelusivuilta.


  • Väki vähenee vähenevästä määrästä. Toisin sanoen väkiluvun niukkeneminen sen kuin kasvaa...


  • Kahtokee mallia kirjoitti:

   "Kiuruveden asukasluku on romahtanut ..."

   Asukasluvun romahtamista suurempana huolenaiheena pitäsin näillä keskustelusivuilla ilmenevää tason romahtamista. Jos pitää viikosta toiseen toistaa samaa tilastotieteellistä itkuvirttä, niin ainakin osalla pitäjäläisistä on mileikuvitus pahasti köyhtynyt. Voiko olla tylsempää keskustelunaihetta, kuin tilastotiede!

   Katsokaa välillä mallia naapuripitäjä Pyhäjärven vilkkailta ja aiherikkailta keskustelusivuilta.

   "Voiko olla tylsempää keskustelunaihetta, kuin tilastotiede!"

   Eihän tuossa tilastotieteestä keskustella, vaan Kiuruveden asukasluvuta ja väestön nopeasta vähentymisestä. Jostainhan sitä tietoa on saatava. Jos ei paikallislehdestä niin täältä sitten.


  • Onpa paljon vähenny!


  • Kahtokee mallia kirjoitti:

   "Kiuruveden asukasluku on romahtanut ..."

   Asukasluvun romahtamista suurempana huolenaiheena pitäsin näillä keskustelusivuilla ilmenevää tason romahtamista. Jos pitää viikosta toiseen toistaa samaa tilastotieteellistä itkuvirttä, niin ainakin osalla pitäjäläisistä on mileikuvitus pahasti köyhtynyt. Voiko olla tylsempää keskustelunaihetta, kuin tilastotiede!

   Katsokaa välillä mallia naapuripitäjä Pyhäjärven vilkkailta ja aiherikkailta keskustelusivuilta.

   Hui kauhistus, onpa väki vähentynyt. Paljonko k-vedellä on väkee ny loka-marraskuun taittuessa? Kertokaa tilastonikkarit.


 • Tuo nimimerkin "Valtava romahdus" kirjoitushan on äärettömän asiallinen ja tietopitoinen verrattuna kaikkeen muuhun täällä olevaan.

  Kirjoitus sisältää paljon tietoa ja on hyvin asiallisesti kirjoitettu. Minä en näe siinä mitään vikaa. Tästä asiasta nimenomaan sai paljon asiallista keskusteltavaa verrattuna muihin täällä oleviin kirjoituksiin.

  Jos Pyhäjärven sivut ovat vilkkaat ja aiherikkaat niin tuo viestihän on mitä parhain keskustelun avaus. Jos pidät tuota tason romahtamisena, niin kyllä sinussa itsessäsi on jotain vikaa. Sisältö tuossa tekstissä vaatisi vain vähän korkeampaa älyä kuin sinulla ja monella muulla täällä kirjoittavalla on.

  • "Sisältö tuossa tekstissä vaatisi vain vähän korkeampaa älyä kuin sinulla ja monella muulla täällä kirjoittavalla on. "

   Olen eri mieltä. Valmiiden tilastolukujen sisällön ymmärtämiseen riittää ihan keskiveroälykkyys. Mielikuvitusta tämän aiheen jauhamiseen taas ei tarvitse olla ollenkaan.

   "Jos Pyhäjärven sivut ovat vilkkaat ja aiherikkaat niin tuo viestihän on mitä parhain keskustelun avaus."

   Kun olisikin kyseessä jokin omaperäinen avaus. Seuraapa viimeisen vuoden ajalta näitä Kiuruveden keskustelusivuja, niin huomaat, kuinka samaa väestötilastoa koskevaa aihetta toistetaan kuukaudesta toiseen. Tekstistä huomaa, että vieläpä saman tylsimyksen toimesta.


 • Liekkö tuossa mittään pahhoo jos joku haluaa huastella poes kuolevien paekkakuntien väestöhäviöstä.

  • "Liekkö tuossa mittään pahhoo jos joku haluaa huastella poes kuolevien paekkakuntien väestöhäviöstä. "

   Ee kai siinä muuta pahhoo, mutta kun koko keskustelu tyrehtyy jatkuvasti, kun tämä yks sankar huitasoo nämä Kiurevettä koskevat tilastoluvut palstalle ja ne hän ovat niin tylsää luettavaa, että ihmiset häipyy koko sivustolta. Ite sitten kommentopi omia huplatuksiaan ja laettaa plussia, e että näättäsivät paremmilta.

   Tuo on totta, että Pyhäjärvellä on paljo vilikkaampoo keskustelua, kun sitä ei joku jatkuvasti torpedoi tällaisilla tilastoluvilla vehtaamalla.


 • Liittykää Iisalameen kiuruvetiset ja ottakaa Pyhäjärvi mukkaan! Joutaa meiltä. Ilimanaikusia natisijota ovat Pyhäsalamessa. Vieremällä, Sonkajärvellä ja Lapinlahella ryyditettynä ees Iisakki pysys pystyssä ettei tulis Kuopion (mikä sekin on meleko tuppukylä) syrjäkylä. Kärpät voitti tännäänki, jaksamista Kalpan faneille!

  • Ja sieltä Pyhäsalmesta saataisiin hyvä ja yhteistyökykyinen kaupunginjohtaja isolle liitoskaupungille.Tita Rinnevaara.


 • Syyskuun lopussa Kiuruveden asukasluku oli 8.879 asukasta. Lokakuun lopussa asukkaita oli 8.862. Lokakuussa asukasluku putosi siis 17 henkilöä.

  Tämän vuoden (2013) alussa Kiuruvedellä oli asukkaita 8.986 ja lokakuun lopussa siis tuo 8.862. Vuoden kymmenen ensimmäisen kuukauden aikana väkiluku on romahtanut siten 124 henkilöä.

  http://vrk.fi/default.aspx?docid=7693&site=3&id=0

  Vuositasolla eli tämän vuoden aikana tämä merkitsee 149 ihmisen vähennystä. Kymmenessä vuodessa se on 1.500 ihmistä.

  Iso joukko-Hirveä romahdus.

  Torilla tuuli kuljettaa lunta, on hiljaista, ei näy jälkiä.................

  • "Syyskuun lopussa Kiuruveden asukasluku oli 8.879 asukasta."

   Elä tuas alota tätä samaa pas*kan jauhantaa.

   Usko nyt, että kyllä se viimeinen asukas osaa laittaa luudan ovelle ilman sinun jatkuvaa muistutteluakin.


 • "Kymmenessä vuodessa se on 1.500 ihmistä."

  Herrajumala! Kymmnen vuoden päästä Kiuruvedellä on siis enää 7.362 asukasta.
  Ja minkälaisia asukkaita. Eläkkeellä olevia vanhuksia. Niiden pienistä eläkkeistään maksamilla verorahoilla ei kyllä enää voida elellä itsenäisenä! ! !

  Verotulot varmaan pienenee rajusti tulevina vuosina. Mitä tiennee asiasta kunnan kamreeri. Toivottavasti Kiuruvesi-Lehti peilaa tulevaisuuden talousnäkymiä.

 • Vähenee vähenee, mutta mikä syy maaseudulla.
  Jo vuosisadan alussa tiedettiin,ettei perheviljely ratkaise elintarvikkeiden riittävyyttä
  ja sekin sotki poliittisia mielipiteitä.

  Venäjällä perustettiin kolhooseja sen ratkaisuksi, kun työväestö oli kuin osakas siinä.
  Suomessa on menty suur-maatalouteen, harvojen perheiden omistuksessa ja kansalaisten tuella. Maaseutu alkoi tyhjentyä ja nyt mennään kiitolaukkaa.

  Muut perheyritykset on olleet erityisen silmänpidonalla kepu kunnissa ja ainoita verotarkastuksen piirissä. Kato heissäkin on suuri, jotka oli liikevaihtovero aikana parhaita maksajia valtiolle. Arvonlisävero huomattavasti armollinen ja poisto tasavertaisuuden pohjalta.

 • Ihmettelyä herättää se että väkiluvun voimakas väheneminen ei mitenkään näy paikkakunnalla myynnissä olevien asuntojen hinnoissa. Räyhäkkäästi pyydetään maakuntakeskusten tasoisia hintoja niin 50-luvun sahajauhoeristeisistä mökeistä kuin uudemmista homeisista rivarin pätkistäkin.
  Mutta ilmeisesti kysyntää kuitenkin on, voihan olla että maatilojen vanhatisännät muuttavat taajamaan hulinaan ja ehkä jopa jokunen etelässä työuransa tehnyt haluaa hakeutua takaisin lapsuutensa maisemiin ahon laitaa käymään.

 • Maatalojen vanhat isännät ovat rakennuttaneet itselleen oman talon maatilalle. Kaikilla tiloilla on tapahtunut näin. He käyvät sitten omalla autolla keskustassa. Iäkkäämmät tulevat näköjään tilaa pitävän nuoren parin autossa. Kyliltä ei keskustaan muuta enää nykyään ketään. Pieniltä tiloilta, kurjista mökeistä, muutettiin ennen pois, mutta nykyään tätä muuttoa ei enää ole.

  Etelästä Kiuruvedelle tulleet muutamat perheet ovat kadonneet katukuvasta ja muuttaneet takasin etelään. Kysyttäessä syytä, he ovat sanoneet että kuvittelivat että elämä on Kiuruvedellä samanlaista mitä 60-luvulla, mutta huomanneet sen olleen pelkkää unelmaa.

  Hintapyynnöistä en sanoisi noin. Vertaapa nyt näitä meidän Kiuruveden ja Iisalmen hintoja. Pyytäähän aina saa, Se mitä maksetaan, on taas eri asia.

  • Heh. Heh. Oli hinnat pieniä tai suuria lukuisat tyhjillään olevat kämpät eivät mene kaupaksi täällä. Missä vika?


 • Pian on tulossa oikein hirveä romahdus ja väestökato.

  Odottakaahan.

 • vittu tää o kusinen paikka ja yms nii ei täs kannata eess puhuu kouluon perseestä

  • joo toota o


  • oppials2 kirjoitti:

   joo toota o

   "Pian on tulossa oikein hirveä romahdus ja väestökato."

   Jos sellainen on tulossa, ei kenenkään kiuruvetisen ainakaan tarvitse olla huolissaan, että muutos yllättäisi.

   Johan näillä sivustoilla on Kiuruveden väestönmäärää koskevia tilastolukuja vatvottu vuosikausia ja sama tahti näyttää jatkuvan viikosta toiseen.


  • Ei yllätä kirjoitti:

   "Pian on tulossa oikein hirveä romahdus ja väestökato."

   Jos sellainen on tulossa, ei kenenkään kiuruvetisen ainakaan tarvitse olla huolissaan, että muutos yllättäisi.

   Johan näillä sivustoilla on Kiuruveden väestönmäärää koskevia tilastolukuja vatvottu vuosikausia ja sama tahti näyttää jatkuvan viikosta toiseen.

   Romahti jo!


  • Olkoon, että väkiluku jatkaa kehittymistään, pitää kehua kiuruvetistä tapaa uutisoida. Kymmenen vuotta sitten väkimäärä myös tippui vuodessa 200 henkilöllä, jolloin lehdessä ei puhuttu sanaakaan vähenemisestä. Todettiin, että väkimäärä on kahdessa kuukaudessa noussut 9:llä. Nykyisin Kiuruvesi-lehti ei enää julkaise väestömuutostilastoja.


  • Hetero_Ruutanalta kirjoitti:

   Olkoon, että väkiluku jatkaa kehittymistään, pitää kehua kiuruvetistä tapaa uutisoida. Kymmenen vuotta sitten väkimäärä myös tippui vuodessa 200 henkilöllä, jolloin lehdessä ei puhuttu sanaakaan vähenemisestä. Todettiin, että väkimäärä on kahdessa kuukaudessa noussut 9:llä. Nykyisin Kiuruvesi-lehti ei enää julkaise väestömuutostilastoja.

   Paljonko k-vedellä on nykyisin asukkaita?


 • Joku saapi nautintonsa räknäilemällä asukkaita. ,,,,Yhtä puuttuu sano piru kun kusiaisia luki.

 • Väkiluku Kiuruvesi vs. Nivala vuonna 1995 oli noin 11 500 - 11 500, eli aika tasan. Tammikuussa vuonna 2014 Kiuruvedellä 8 847 ja Nivalassa 10 943. Mistä johtunee Kiuruveden huomattavasti suurempi asukasmäärän pudotus (yli 2500 henkilöä) verrattuna samankaltaiseen maatalous- ja maitopitäjään Nivalaan (pudotus vähän yli 500 henkilöä)? Onko vastakkain Savolainen kateus ja Pohjalainen yrittelklijäisyys? Onko vastakkain Savolainen "kierous" ja Pohjalainen "suoruus"? Savolainen tapa huijata vaikka kaveria, jos itse hyötyy vastaan Pohjalainen rehellisyys? Oli totuus mikä lie, niin Kiuruvedellä ja Ylä-Savossa tarvitaan suurta muutosta suhtautumisessa kanssaihmiseen, oikeaa yrittäjyyttä ja toisen ihmisen ja yrityksen huomioonottamista rehellisesti.

  • "Oli totuus mikä lie, ..."

   Niin, eräitä totuuksia nimimerkin kannanotto silti paljastaa. Esimerkeiksi otetuissa kysymyksissä esiintyy vastakkaisia luonteenpiirteitä, joissa se kielteisempi on ilman perusteluja sälytetty kiuruvetisten ja savolaisten kontolle.

   Näin tökerösti johdattelevaan kysymyksenasetteluun ei ainakaan kukaan kiuruvetinen lähde. Eikä kukaan savolainen ole niin matalamielinen, että lähtisi toisen maakunnan luonteenpiirteistä keskustelusivuille urputtamaan.

   Toisaalta, on se totta, että Nivalankin karjatalous on alkanut viimein kukoistaa, kun ovat ottaneet käyttöön tämän Kiuruvedellä 1960-luvun puolivälissä lanseeratun keksinnön säilöä AIV- rehua aumaan.


 • Kaikki lähtee Iisalmeen tai Kuopioon, niin minäkin haluaisin

  • heissan, tänään muutto iideniin.


 • Oikeaa tuottavaa työtä tekevien kustannuksella eläviin maanviljelijöihin satsaaminen on kiuruveden kuoleman syy

 • Kiuruvedestä on tullut kehitysmaa,täällä kaikki voivat pahoin

 • Kylävainion konserni olisi ostanut aikoinaan kiuruveden sahan, mutta lantahöyryjen tuhoamilla aivoilla varustetut kepulit eivät sitä hänelle myyneet, kun sukunimeä ei kepun sisäsiitosluetteloista löytynyt. Kiuruvedellä olisi nyt satoja työpaikkoja antava tehdas nykyisen hammastikkutehtaan tilalla.

 • Paljonko oo väkkee?

  • Seuraavan influenssa aallon jälkeen rollaattoriporukkaa on takuulla alle 8 tuhannen.
   Eihän täällä muuta juuri paljon näenkään kuin rollaattoriporukaa ja mielisairaita kun koljonvirram sairaala on suljettu.
   Kaikki potilaat kun oli kiuruvedeltä.
   Sitä se sukurutsaus aiheutti.


 • Tilastonikkari, paljonko on populaa k-vedellä tammikuussa 2020?

  • Oisko pitkä ryyppyputki tai äärioikeistontapahtumassa.
   Äärioikeisto on niin isänmaallista, morkkaavat kotipaikkakuntiaan ja juo isänmaansa.


  • Tieto joulukuun lopun tilanteesta, jossa asukasluku on alittanut reippaasti 8000 asukkaan rajan saadaan tammikuun lopulla. Marraskuun lopussa asukasluku oli 8004.


suomi24-logo

Osallistu keskusteluun

Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

Luetuimmat keskustelut

 1. Maisa menee naimisiin

  Seiska julkaisi että Maisa menee sittenkin naimisiin. Maisalla olisi nyt vauva ja olisi Jm kanssa naimisissa jos ei keskenmenoa olisi tullut . Olisiko
  143
  5981
 2. KORONAVIRUS: 11 milj. asukkaan Wuhan eristetty!

  Kiina on keskeyttänyt Wuhanin kaupungista lähtevän liikenteen. Wuhanin epäillään olevan uuden tappavan koroaviruksen alkulähde. WHO:n mukaan 11 miljo
  Maailman menoa
  153
  1834
 3. Toni Nieminen rakastui 7 lapsen yksinhuoltajaan

  ja muutti tämän taloon. https://www.seiska.fi/Uutiset/Jatti-tylysti-ex-vaimonsa-Toni-Nieminen-iski-seitseman-lapsen-yh-aidin-paparazzikuvat
  31
  771
 4. Zoo aloittaa yt't

  Huonolta näyttää.N.20 työntekijää liikaa.Kylmää on kyyti.
  Ähtäri
  26
  463