Kauanko vastuuasemat näkyy luottotiedoissa?

Ihmettelijä2013

Koitin hakea lainaa, en saanut. Itselläni on luottotiedot kunnossa mutta luottolaitos vetosi Asiakastiedolta saadun luottotietoraportin huonoihin yritysyhteyksiin.

Hain omatieto-palvelusta ko. raportin ja huomasin että listassa näkyy yhteyksiä edellisiin yrityksiini jotka olen myynyt vuosia sitten. Nyt näillä yrityksillä on häiriömerkintöjä ja ne vetää oman luottokelpoisuuteni pakkaselle.

Mitä asialle voi tehdä? Saako nämä vanhat yritysyhteydet poistettua jotenkin? Eihän se voi olla mahdollista että omat luottotiedot on pakkasella sen vuoksi että yrityksen uusi omistaja on sössinyt fimansa asiat.

Eihän ajokorttikaan voi lähteä hyllylle jos myyt autosi ja uusi omistaja ajelee sillä kännissä.

14

3823

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Älä ihmettele - tee!

      Älä puhu soopaa. Jos myyt firman, häivyt hallituksesta ja muista vastuutehtävistä ja muistat vielä ilmoittaa sen kaupparekkariinkin - niin mitään tuollaista ei tapahdu. Ne merkinnät tulevat sille porukalle, joka on kaupparekkarin mukaan puikoissa häiriömerkinnän aikana.

      • Anonyymi

        Et tiedä mistä puhut. Esitetty skenario on tätä päivää. Täysin järjetöntä.


      • Anonyymi

        Niin, et nimenomaan puhu soopaa vaan on täyttä totta. Ostin yrityksen joka ei ollut toinut päivääkään, myyjällä luottotietomerkintä.
        Turha hakea pankkitiliä vaan punaista tulee.
        Selitäppä nyt sitten miksi kun niin hyvin tunnut asiat tietävän


    • Ihmettelijä2013

      En puhu soopaa. Omatieto.fi -sivuilta saadussa raportissa näkyy myös eroaika eli siitä näkyy etten ole enää ko. tehtävissä. Olen kyllä tehnyt ilmoitukset kaupparekisteriin enkä ole enää missään rekistereissä yrityksessä vastuuhenkilönä.

      Yhdessäkin kohdassa näkyy että olen eronnut jo vuonna 2011 varsinaisen jäsenen tehtävästäni yrityksessä ja viimeisin luottohäiriömerkintä on tullut n. kuukausi sitten yritykselle.

      Onko tähän asiaan kellään mitään oikeaa tietoa? Pakkohan asiaan on olla jokin ratkaisu, ei vanhojen firmojen nykytilanne voi vaikuttaa omaan luotto-ratingiini kun en ole yrityksissä mukana ja näin ollen en voi vaikuttaa mitenkään siihen mitä yrityksissä tapahtuu.

    • 18+7

      Oli niin outo juttu, että pirautin kaverilleni, joka on pankin yrityspankki-osastolla reittaamassa PK-yrityksiä. Hän piti sinun kertomustasi aivan omituisena. Joko firman velmuilu on alkanut jo sinun aikanasi ja olet sitten yrittänyt viime tingassa hypätä turvaan - tai sitten puhut soopaa, kuten ylempänä epäiltiin.

      • Asiakas tieto

        Kopiot kaupparekisteriotteista ja postitat ne asiakastietoon ja solditettiin..
        johan poistuu..


      • Anonyymi

        Väärin meni taas. Esitetty pitää täysin paikkaansa. Miksi soitat pankkiiri ystävällesi ja esität kolmannen osapuolen mielipiteet faktana??
        Soita asiakastietoon.


    • Vanhat synnit

      >>Yhdessäkin kohdassa näkyy että olen eronnut jo vuonna 2011 varsinaisen jäsenen tehtävästäni yrityksessä

      Mutta oletko edelleen varajäsenenä tms. yhteyksissä firmaan? Vai miksi ylipäätään muotoilit sanomasi tuolla tavalla?

      >>En puhu soopaa. Omatieto.fi -sivuilta saadussa raportissa näkyy myös eroaika eli siitä näkyy etten ole enää ko. tehtävissä. Olen kyllä tehnyt ilmoitukset kaupparekisteriin enkä ole enää missään rekistereissä yrityksessä vastuuhenkilönä.>>

      Onkohan siellä jonkinlainen rikostutkinta tai verottajan tutkinta meneillään ko. yrityksestä?
      Jos tutkinnan alla on vuoden 2011 aikaisia tapahtumia, niin sen aikainen jäsenyytesi firman johdossa voi edelleen pitää sinua mukana yhtenä vastuunalaisista.

    • Ihmettelijä2013

      Raportissa lukee siis oma asema yrityksessä, sen rekisteröintiaika sekä myös lopetusaika. En ole missään muussa tehtävässä mukana ko. yrityksissä, näitä on siis 3 kappaletta. Asiakastiedolla on siis tieto myös siitä etten ole enää mukana firmoissa, silti niiden nykypäivän toiminta vaikuttaa pisteytyksiini ja firmojen kohdilla on oikein päivätty viimeisin luottohäiriö tai ulosottotieto, joka voi olla vaikka 2 viikkoa sitten. Eroni myös asiakastiedon tietojen mukaan on ollut jo vuosia sitten.

      Soitin asiakastietoon ja he kertoivat että heillä on laillinen oikeus näyttää henkilön yrityshistoriaa ja yrityskontakteja, vaikka ne olisivatkin vanhoja (kunhan niissä lukee että tehtävästä on erottu). Virkailija ei kuitenkaan osannut vastata siihen miksi vanhoista firmoista on kaivettu uusia luottohäiriömerkintöjä myös raporttiin mukaan.

      Eli mukana ovat ja pisteihin vaikuttavat, myöskään pois he niitä eivät suostu ottamaan. Kuulemma he voivat yksityisenä firmana pisteyttää henkilöitä niillä ehdoilla kuin itse haluavat. Mitä mieltä olette asiasta? Mielestäni systeemi pettää tässä kohtaa eikä tällaisista tiedoista ole kenellekkään ainakaan hyötyä.

    • Rekisteri korjattava

      >> Virkailija ei kuitenkaan osannut vastata siihen miksi vanhoista firmoista on kaivettu uusia luottohäiriömerkintöjä myös raporttiin mukaan. >>

      Täysin oudolta kuulostaa tuollainen. Myös se että eivät muka osaa edes oman firmansa puolelta selittää että miksi, minkä ohjeistuksen perästä heillä näin edelleenkin tehdään.

      Asiakastiedon käyttämä ja omassa markkinoinnissaan kehuma ISO-sertifioidun laadun seurannan pitäisi automaattisesti korjata tällaisia "en osaa vastata miksi meidän prosessi tekee asian näin..." tilanteiden korjautumista.

      "Asiakastiedon laatujärjestelmä takaa toimittamiemme
      palveluiden tasalaatuisuuden ja ratkaisujen toimittamisen
      sopimusten mukaisesti. Oleellisena osana laatujärjestelmää
      on myös prosessien ja laadun jatkuva seuranta ja kehittäminen."
      http://www.asiakastieto.fi/web/guest/asiakastieto/laatu

      >> Kuulemma he voivat yksityisenä firmana pisteyttää henkilöitä niillä ehdoilla kuin itse haluavat. Mitä mieltä olette asiasta? Mielestäni systeemi pettää tässä kohtaa eikä tällaisista tiedoista ole kenellekkään ainakaan hyötyä.>>

      Tässä vuodelta 1995 olleessa uutisessa joka koskee Asiakastietoon kohdistunutta tutkimuspyyntöä, siinä kerrotaan Asiakastiedon markkinaosuudeksi 75-80 % Suomessa.
      http://www.kilpailuvirasto.fi/cgi-bin/suomi.cgi?sivu=ratk/r-1995-61-0432

      Tällaisessa asemassa oelva toimija saa "pisteyttää henkilöitä niillä ehdoilla kuin itse haluaa". Se kuulostaa ja se on yksittäisen kansalaisen kannalta todella paha asia.

      Kyse on kuin laillisesta mustamaalaamisesta. Vaikka tämä mustamaalauksen rekisteri ei olekaan julkinen, interetissä vapaasti luettavissa oleva rekisteri, niin se on hyvin lähellä julkista rekisteriä. Kyseistä Asiakastiedon rekisteriä käyttävät liki 100% kaikista luottopäätösten tekijöistä.

      Sen vuoksi tällaisen, likimain julkisen 100% rekisterin pitäjän täytyisi noudattaa erityisen suurta huolellisuutta että rekisterissä olevat tiedot ovat ajantasaisia.

      Henkilöä voidaan mustamaalata vuosikausia senkin jälkeen kun itse aihe on jo poistunut. Asiakastiedon tietokannoissa pidetään yllä mustamaalausrekistereitä jonne lisätään uusia, ja asiaan kuulumattomia rasitteita yksityishenkilän päälle.

      Koska sinulla on kirjalliset faktat ja todistusaineistot osoittaa, niin ehkä kannattaisi käydä ainakin puhelinkeskustelu tietosuojavaltuutetun toimiston kanssa. Kysyä heidän mielipidettään että onko tällaisessa tapauksessa mitään tehtävissä. http://www.tietosuoja.fi/

    • ewgewrgrgregre

      Juu, se on sama kun perustat yrityksen niin tietosi näkyy ko. yrityksen perustajana vaikka et olisi millään tavalla mukana toiminnassa enää. Jälkeenpäin tulleet omistussuhteet eivät näy, jos niitä ei ilmoita kaupparekisteriin. Suomessa omistuspohjaa ei tarvitse kertoa Kaupparekisterille... Hallituspaikka on perseestä kun näkyy myös. Tai vaikka se näkyisikin, niin ei se saisi vaikuttaa sellaisten elämään jotka eivät ole edes firmassa enää mukana.

      • 11+7

        "Jälkeenpäin tulleet omistussuhteet eivät näy, jos niitä ei ilmoita kaupparekisteriin."

        Mitenkäs ne ilmoitetaan sinne kaupparekisteriin? heh-heh. Eihän niitä edes voi ilmoittaa vaikka haluaisikin!

        Edelleenkin huvittaa tuo aloittajan ongelma. Olen ollut perustamassa lähes sataa osakeyhtiötä pöytälaatikkoon. Ne on myyty pois ja tilastollisesti ajatellen suuri osa niistä on varmaankin jo kaatunut. En tiedä eikä kiinnosta. Eipä ole ollut luottojen saannissa ongelmia...


    • Mtmm

      Vaikka kuinka myyt osakeyhtiösi niin hallituksesta eroamispäivästä vuosi eteenpäin tulleet merkinnät näkyvät yritysyhteyksissäsi. Merkinnät näkyvät niin kauan kuin ne ovat asiakastiedon järjestelmässä eli esim. Konkurssiin asettaminen näkyy yritysyhteyksissäsi 5vuotta. Kuinka ollakaan saattohoitoa tarjoavat unohtavat aina mainita tuon yritysyhteys näkyvyyden, mutta se kaikkein kusisin leima jää muille ja se mainitaan kyllä.

    • Anonyymi

      >Kauanko vastuuasemat näkyy l(u)ottotiedoissa?

      Siirry perinteiseen lottoon. Siellä ei mitkään vanhat merkinnät haittaa yhtään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      203
      8208
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4638
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      28
      2240
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      19
      2148
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      28
      1945
    6. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      40
      1825
    7. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1746
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      23
      1736
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1643
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1458
    Aihe