Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miksi vanha jenkkiauto ?

Lottohäviäjä

Mulla on tollanen keski-ikäinen (yli 40 v) jenkkimuskeli harrasteautona, ja täytyy myöntää, että toisinaan itsekin mietin, että miksi ihmeessä pitää tollasta murheenkryyniä ylläpitää. Koko ajan sydän syrjällään, että mikä seuraavaks pettää, rempat, joita ei itse osaa tehdä, tulee aivan ..tanan kalliiksi, osia saa haalia sieltä täältä, museoinnin takia pitää pitää kun kukkaa kämmenellä, ettei hajoais tai kuluis liikaa jne.jne.

Toisaalta, ne harvat kesäpäivät, kun sillä sitten ajelee, niin onhan se sen arvosta, jos nyt näistä sattuu tykkäämään. Ja pääsee ihailemaan muittenkin kippoja kokoontumisiin ja cruisingeihin. Se taas painaa siellä toisessa kupissa.

Mutta taas kerran, kun tässä keväällä kaivoin sen tallista, ja aloin kokeilla ja tutkia, että mitähän tänä vuonna siitä pitää korjata ja uusia, niin alko vähän tuskastuttamaan. Nyt vähän "kypsemmässä" iässä kun alkaisi jo riittää tuo jatkuva auton alla makaaminen ja koneen näpräily.

Että näihin tunnelmiin ja kuviin, täältä tähän.

22

1593

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Aika vähissä.

      "Nyt vähän "kypsemmässä" iässä kun alkaisi jo riittää tuo jatkuva auton alla makaaminen ja koneen näpräily."

      No ei muuta kun vaihdat rahaoiksi! Ostat hyvän tietokoneen - ison taulu-TV:n ja katselet cruisingit ja tapahtumat sieltä ... ja puhtain käsin,:D

      Minä taas nimen omaan haluan näpräillä haalia osia ja tuntea onnistumisen iloa ... kas kun noita "näpräilyvuosia" on enää niin vähän jäljellä.

      • Lottohäviäjä

        Oon koittanut tota jo kerran.
        Yli 15 vuoden harrastuksen jälkeen koitin olla ilman harrasteautoa. .. kestin 2 vuotta. Sitten meni hermo jo hommasin taas uuden, ja siitä se taas lähti lapasesta.


    • jotai pitää tehä

      Hulluuttahan tämä on, mutta jos ei harrastaisi tätä niin sitten aika ja rahat menisivät johonkin toiseen hulluuteen.

    • Et ole ainoa Brother

      Tuttu fiilis ja ikäryhmäkin aloittajan kanssa samaa luokkaa.
      MR muskelikorinen Hootee ollut omistuksessa jo 20v ja sitä ennen monenmoista jenkkiä eli voisi sanoa että ajokortti-iästä eteenpäin V8 jenkki joko käyttiksenä tai harrasteena.
      Ei näistä eroon pääse kun tuo koko,näkö sekä tekniikka jotain mitä ei enää ole tai tule ikinä,puhumattakaan fiiliksestä minkä kunnon haaramoottori antaa jo käyntiääniltään.
      Kulujen seuranta on lopetettu turhana jo kauan sitten,rahaa se vain on ja kaikki menee kumminkin johonkin eikä hautaan kannata mukaan ottaa.
      On vain 1 Elämä !!
      Nytkin olisi näköjään jarrujen ilmaus kun talvella vaihdoin jarrukengät taakse ja näköjään ilmaa systeemissä,silikoninestettäkin haettava lisää.
      Uuden Pertronix Flamethrower jakajapaketin vaihto(klappia),kuten imusarjan,Pertronixiin sopivan puolan sekä naamioidun mutta elektronisen lataus-säätimen vaihto tuon mekaanisen tilalle.
      Pakoputkien puolimädille downpipeille tarviis tehdä piakkoin jotain,loppuosa uutta rosteria vaimentimia myöden,tuo ei.
      Alustan puslasarjakin olisi,niinkuin toki nuo muutkin mainitut...
      TF öljy suodatinvaihto syvempi" jäähdytetty" vaihteistoöljypohja hyllyssä.
      Näyttää vaihteiston öljynlauhduttimen putki vuotavan liitoksesta kun lammikko lattialla.
      Bensatankin anturin kunto mietityttää kun näyttää mitä sattuu...
      Autometerin Quad mittari odottaisi asentajaa että voisi luottaa lämpö/Öp/Bensa/Voltti näyttämiin ja suht piiloon mieluusti jotenkin kun MR kärry.
      Kaikenlaista fiksattavaa vanhassa maalipinnassa ja näyttää tuulilasin reunalistan alta lykkäävän ruostetta eli tarttis tehdä jotain heti.
      Tämä tämmöinen alkulista ja lisää sitämukaa kun kesä etenee/aika kuluu.
      Kyseessä kuitenkin auto johon uhrattu paljon aikaa,rahaa,aina sisällä ja huollettu huolella sekä läjäpäin osaa kaikenmoista.
      Hyväkuntoinen ruosteeton tuontipeli jo lähtökohtana eikä mikään romu projektikasa eli mitenkähän näitten kanssa jos huolella pidellytkin näin..?
      Noh,wanha on vanha ja vanhenee vaikka ei ajaisikkaan eikä tällä montaa tankillista kesässä mene.
      Silti en luovu/luovuta,moisia autoja olen kuolannut pienestä pitäen eikä kiinnosta pätkääkään nykyajan persoonattomat muovimunat joita ei osaa edes korjata,merkki kuin merkki malli kuin malli.
      Olen kait erilainen(ex)nuori=)
      Tulipahan muuten hommattua 1 ongelma talliin lisää Saksasta eli vanha 1 pyttyinen 500 prätkä,siis ei neitimalli vaan polkukäynnistys,tärinät kaupanpäälle sekä traktorin vääntöä...niinkuin mp mielestäni oltava tai sitten se V2 HD joka kyllä nykyään kokenut massainflaation Suomen yleisimpänä mp:nä Johtajasta Juoksupoikaan mallina
      Tämä seissyt puolavikaisena tallissa yli 20v ja alkuperäinen kaikin puolin(renkaita myöden) sekä unohdettu kait tuon vuoksi kun polkeminen käy kunnon päälle huonon kipinän ansioista=)
      Jahka tuon saisi MR sekä kilpiin tässä keväällä.
      Nyt käy,kukkuu sekä purettu jumit pois kaasarista,sähkölaitteista ym,uutta osaa toki sen puolan lisäksi asennettu puunattu.
      Mitähän seuraavaksi?
      Ei ainakaan uutta BMW,Audia tai muutakaan uudehkoa 4d muovipommia joita joka pihassa eikä mitään mielenkiintoa tuohon vaihtokaruselliin parin vuoden välein...
      Aloittajalle läimäys selkään ja kyllä se siitä viimeistään haudassa helpottaa!
      Meitä on muitakin yhtä "Taunoja",eikä yhtään harmita kun tuli nuoruuden haave toteutettua uustuonnin ansiosta enkä aio luopua,olkoon vaikka koristeena ellei muuta eikä se keltään mitään pyydä tai arvokaan tuosta muutu=)
      Terapialelu kuten tuo prätkäkin eikä tarvi vetää viinaa/istua kapakassa enää tai töllätä Teeveetä/pelata tai juurtua tietokoneelle,Kännykkäleikkejä ym pässiä.
      Eukkokin tykkää kun saa omaa aikaa ja ymmärtää hyvin harrastukseni vaikka ei erota Valianttia Eldoradosta tai edes kiinnosta nuo jenkkilotjapaskat,mp puhumattakaan.
      En minäkään sekaannu sen harrastuksiin.

    • ei ymmärrä

      Todella pimeitä kavereita nuo romu-jussit.

    • 50v setä

      Niinpä.Paljon järkevämpää ostaa vaikka hieno mittariviritetty Bemari tai Mersu ja mieluusti vähintään kutosella tai edes turbo 4:lla ja huippuvarusteilla naapureiden harmiksi.
      Lainaa pankista eikä haittaa vaikka huiput rajoitettu 200 tai jos ryystää bensaa ämpäristä kaataen,puhumattakaan hirveistä vakuutusmaksuista tai ihan pimeistä korjaamo/varaosahinnoista joita jo tarvitaankin.
      Munaton ulkonäkö autossa/kuskillakin ei haittaa kun oltava sellainen kuin mainosmies sanoo(kuten muukin elämä).
      Muistat sitten vaihtaa 2-3 v välein ettei luulla tyhmäksi/köyhäksi,siis velkakierteeseen haet taas lisää "kympin" vipin....
      Kylän kovimman karjun maineen saat investoimalla 1000-2000e stereot(vähintään...)että näkee varsinkin kuulee km päästä että sulla on stereot!
      Muilla ei varmaan vielä moisia keksintöjä ole!!
      Aluvanteet sekä mahdollisimmat matalat täryjyrät alle ja leveyttä niinpaljon kuin rahaa,ei niin väliä vaikka koomisen näköinen tai ei sovi kääntämään/hajoaa nivelet ym
      Tummennuskalvoa vähintään takasivuikkunoihin ja kaiken kruunaa tehostettu pakoputki...siis ääntä mahtuu maailmaan että köyhät kuulee ja väistää "tykkiä!"
      Kunhan edes hommaatte sitten jonkun muun kuin 4d pappamallin vai saako sen turvaistuimen muihin??
      Saksalaiset tyytyväisiä että joku vie ostaa kalliilla ne ex edustusmallit tai kalliimat versiot Suomeen kun niitä ei siellä enää kukaan osta.

    • pojatonpoikia

      Asiaa, kiva että täällä realistisiakin mielipideilmaisuja. Itse olen ( 53v) myös huomannut ettei edes normi huollot ja pieni rassaaminen (lue:haalareissa makailu kylmällä lattialla auton alla) oikein enää innosta vaikka mieli on mukana mutta kroppa ei. Mutta voi, kun kadulla kuuluu tuttua kasin höpinää näin keväällä...se on vaarallista.
      Ikuinen noidankehä, ja ihan museokapinettahan en vielä omista...
      Siis mihinkä sitä koira karvoistaan pääsee - eikä oo mitään syytäkään.
      Ja vapun jälkeen Lahteen...

    • Lottohäviäjä

      ... tuon tuskaisen alkupurkauksen jälkeen oon taas alkanut näkeen vähän valoakin tunnelin päässä (eikä se oo vastaantulevan junan valot) , loppujen lopuksi näyttää että tässä on vielä toivoa päästä baanalle wappuajelulle.. jos vaan nuo ilmoojen haltiat ovat suosiollisia.

      Kiitos kannustuksen sanoista kohtalotovereille, jaettu ilo on kaksinkertainen ilo :)

    • irkku

      helou! luin sinun tekstin viime vkolla. Vkonloppuna ajoin ensimmäisen jenkkini (vasta syksyllä ostettu ja suoraan talvisäilöön) kotia tallilta ja matkalla auto joutui hetken elpaan tien reunalla. muistinpas siinä sitte sinut sanat, syän syrjällä saa olla että mikä hajoaa seuraavaksi ja rempat joihin ei ite pysty mitään. melkein itku pääsi ko kone oli keittämässä eikä kotia ole ko pari kilsaa. :) loppujen lopuksi päästiinkin kotiin mutta sinut sanat jäi ikiajoiksi mieleen, kiteytit asian lyhyesti. :) aina oon halunnu jenkkiä,vasta nyt iän tuoman varmuuen ansiosta uskalsin toteuttaa haaven. siis jos olisin mies, olisin sen varmaan toteuttanu jo 10v aikasemmin... hyviä jatkoja kaikille alan harrastajille ja toivotaan kauniita kesäpäiviä ja paljon! :)

      • Lottohäviäjä

        Son hianoo että mimmitki on on ottanu tän harrastuksen omakseen.. kaikella kunnioituksille äijäköriläitä kohtaan, mutta kyllä komee jenkkikaara ja aikuinen nainen ratissa.. siinä on sitä jotain.. Keep on rolling, babes !!


    • Isoisä.

      Eilen korkkasin ajokauden ja V8 "kehräsi" tyytyväisenä.
      16v lapsenlapsi (bimmeri-fani kuten monet muutkin lapset ) oli kyydissä ja hänkin oli saanut jonkin asteisen "herätyksen", koska siveli kädellään auton sisäosia ja kiitteli, kun "pääsi näin hienon auton kyytiin".
      Viime kesänä hän ei noteerannut kyytiä mitenkään, oli kuin olis noussut bussin kyytiin, nyt huomioi jo liikenteessä näkyvät muutkin jenkit.

    • irkku

      heh, meilläkin poijat on nyt vasta tajunnu syslerin hienouden. nyt alkaa näkeen muitaki alan harrastajia ulkoiluttamassa omia silmäteriään ja poika soitti koulun jälkeen että äiti äiti, mie näin tämmösen ja semmonen jenkin ja se sano bruuuuum.. :)
      nyt tää mami lähtee lapsia koulusta pitkällä jenkillä joka tuskin mahtuu suoraan parkkialueelle. siinä on sitä jotain ko voi arkeen lisätä pienen ripauksen luksusta jenkillä. :D

      • vähäiset ajot

        Vähän yksinkertaista väkeä taitavat olla.


      • Lottohäviäjä
        vähäiset ajot kirjoitti:

        Vähän yksinkertaista väkeä taitavat olla.

        Myönnän sinulle ,"vähäiset ajot", kunniamaininnan omaperäisestä ja nerokkaasta kannanotostasi. Me amerikkalaisten autojen harrastajat tavataan olla yleensäkin varsin vähä-älyistä ja verbaalisilta taidoiltamme korkeintaan keskikertaisia.
        Onneksi mieleipiteenvapaus on taattu kaikille suomalaisille, toisin kuin joissain muissa epädemokratioissa.
        Kiitos osalistumisesta tähän antoisaan debattiin.


    • Enpä tiedä järjestä

      Yksinkertaista väkeä?Noooh,kaksinkertaisena enempi pidän käyttiksen vaihtoa 1-3v välein uuteen ja tietty se korimallin muutosten,desilitran pienentyneen(ehkä...)kulutuksen,luonnon/ympäristön(ei huomioida raaka-aineiden,tekemisen ym vaikutuksia toki..),turvallisempi entistä jäykempi(muovi turvallinen..jaa),tietysti taas 1 vaihde lisää kuin kuorma-autoissa ja kaupanpäälle tulevien talvirenkaiden,kahvien sekä Tallinnan laivalippujen onkin huippuostos ja kädenpuristuksella siirtyy taas 10 tonni tai jotain Rinta-Joupille,Veholle tai kelle lie...

      Aikamoisen kallista "säästöä"ja homma on loputon johon ei ole loppua ennenkuin raha/luotto loppuu tai tulee järki päähän.
      Ei ne uudet autot ostamalla lopu ja joka vuosi tulee" uusi entistä parempi,täysin ainutlaatuinen malli",heh.

      Kerralla kun ostaa käyttiksen joka miellyttää vuosia ja on käytännöllinen,kestävä ja tarpeeksi yksinkertainen(siis nykyaikana) johon saa kohtuuhintaan osia,siis joku peruskärry,paku tai vaikka vanhempi isohko laatukärry aikoinaan niin ei tarvi kuin pidellä hyvin,huoltaa kunnolla ja ajaa.

      Sitten voi "säästynyttä"rahaa laittaa johonkin nautintoon kuten harrastejenkkiin,klassikkoprätkään tai vaikka matkusteluun tms.
      Tietty eri asia jos käyttikseen tulee 30tkm- per vuosi,silloinhan se pitää olla tuoreehko kapine.

      Järkevintä tietty kun ei osta mitään,kituuttaa koko elämän marttyyrina ja säästää hautaan/sukulaisille kaikki hynät!

    • korvettevee
      • aatamin aikainen

        Onpas tosi vanha auto, jopa mustapohjaiset rekisterikilvetkin vielä.


      • Oldman.
        aatamin aikainen kirjoitti:

        Onpas tosi vanha auto, jopa mustapohjaiset rekisterikilvetkin vielä.

        Ei ole tosi vanha, mutta ilmeisesti kuitenkin pari - kolme kertaa niin vanha kuin itse olet.:D Museoauto ikänsä puolesta kuitenkin.
        Esim. tuossa on Suomen mittapuun mukaan jo "tosi vanha", eli 29 letukka.

        http://miamedia.fi/mobilistit/files/2010/07/vanhin_AV.jpg


    • pojatonpoikia

      Taidanpa itsekin juhlistaa kevättä ostamalla ensi viikolla pitkästä aikaa taas Pontiacin, niin se vaan on. Ekalla ajoin 16 vuotta ja sen jälkeen muita autoja sekä jokunen hairahdus!. Siis aivan turha tulla selittämään kenenkään "keskivertoilijan" mitään muuta. Kiva taas kuunnella/katsella työkavereiden suhtautumisia asiaan jota ne ei ymmärrä jne....

    • aagh...

      Kerroppas joku asia jonka ne ymmärtäisi jos teet jotenkin toisin kuin "etikettisääntö" sanoo?
      Pykälä 1 ja siitä eteenpäin kuuluu:
      Pistä muija paksuksi,sitoudu ja rupea itsekkin muuttumaan nössöksi.
      Hommatkaa jumallattomasti velkaa joko valmiiseen uuteen taloon tai tuleva isi koville rakentamaan uutta "pitkästä tavarasta".

      Mikäli ootte outoja ja tyydytte vanhaan,käytettyyn taloon=kaikki kamat ulos katosta lattiaan ja rautakaupasta tilaatte asennettuna uusinta uutta kaikki,kodinkoneista kiukaaseen ,kaakeleihin,kylmälaitteisiin,kivilattiaan ja -takkaan ja kukkaistutuksiin jne
      Mitä enemmän saatte rahaa palamaan sen kateellisempia naapurit onnellisempi pikkuvaimo.

      Uusi tai uudenkarhea Audi,BMW tai köyhemmät muodikkaaseen(heh)" Ove Sundberg "Skodaan.
      Ulkomaanmatkoja ynnä muita unelmia pikavauhtia toteuttamaan,siis 40-50 tonnin asuntoauto tai kesämökki järven rannalta ok.

      Rupeat halveksimaan kaikkea kovaäänistä ja likaista ynnä vanhaa!
      Noh,antiikki ok kunhan talon sisustuksessa,lasikipot,taulut jne.
      vanhahkotkin autot out(varsinkin kaikki jenkkilotjapaskat),Moottoripyörät(no uusi kyykkis ok) ynnä muut viihdykkeet terapialelut jotka vaimo kielsi on sinunkin mielipiteesi nykyään.
      Muutut siistimmäksi etkä enää oikein viikonloppuisin ehdi baariin,moottorikerholle tai matseihin ym entisiin juttuihin.

      Tätä kaikkea kestää muutaman vuoden kunnes konkurssi,avioero vit...tus tapissaan ja aloitat taas "pohjalta" näitten kanssa puuhastelemaan antaen sinulle positiivista energiaa ja elämäniloa sen valmiiksi pureskellun kiiltokuvaelämän sijaan jossa et edes ollut onnellinen...

    • pojatonpoikia

      Jaa a, en tiedä mutta itselläni on vuokra-asunto, vaimo ja työpaikka.
      Omaisuutta käteisellä ostettu vanha jenkki, olen onnellinen, tukkakin on vielä pitkähkö. Alkoholia en käytä, kiksit saa järkevämminkin ja silleen.
      Juoskaa te muut kilpaa.

    • täh

      Joo ja maaliin ei pääse kuitenkaan...

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2067
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      22
      1782
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1470
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      64
      1404
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1328
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe