Häätö metelin takia.

vuokranantaja3

Omistan asunnon jossa minulla on vuokralainen. Vuokralainen on nyt saanut häädön metelin takia. Kyse on 20-vuotiaasta nuoresta miehestä. Epäilen, että häätöön ei ole oikeaa syytä. Kerran on pitänyt meteliä jonka takia on saanut valituksen ja myönsi pitäneensä bileet. Itse olen saanut vasta kaksi kertaa ilmoituksen metelöinnistä ja nyt jälkimmäisen ilmoituksen jälkeen (oli samalla häätökirje) soitin pojalla ja hän kertoi ettei ole pitänyt mitään meteliä ja uskon häntä.
Tiedän, että talossa asuu keski-ikäinen juoppo joka pitää todella usein meteliä, muttei ole saanut häätöä (omistaa asunnon) Nyt tuntuu, että muut osakkeen omistajat vaan haluavat kyseisen pojan pihalle.
Sanoin pojalle, että pyytää isännöitsijältä minä päivinä meteliä mukamas on pidetty ja kellon ajat jotta voi katsoa onko ollut edes kotona. Epäilen, että osa metelistä on oikeasti juopon aiheuttamaa.
Itse ostin asunnon neljä vuotta sitten jolloin olin saman ikäinen kuin vuokralaiseni. Muistan kuinka jokaista liikettäni seurattiin. En ikinä pitänyt häiritsevää meteliä tai tehnyt muutakaan, mutta silti minua kytättiin kokoajan ja kerran jopa väitettiin, että kaverini pitivät rapussa meteliä yöllä. Tiesin etteivät olleet pitäneet meteliä koska olimme illalla asunnossani vain katsomassa elokuvia (hiljaisella) emmekä juhlimassa niin kuin naapuri oli väittänyt. En kuulemma ehkä ollut tajunnut kuinka kovaa meteliä olin pitänyt, kun alkoholia kerran olimme juoneet. Oikeasti olimme kaikki selvinpäin ja oikeasti hiljaa...
Tuntuu, että nuorisoa vainotaan tuossa talossa. (kaikki muut asukkaat ovat keski-ikäisiä tai vanhempia)
Nyt kysynkin mitä vuokralaisellani on tehtävissä ja voinko ottaa hänet jonkun ajan päästä takaisin asumaan? Poika on aina hoitanut asiat ja vuokran maksut kanssani asiallisesti ja epäilen tässä jonkinlaista "noitavainoa"

Häätökirjeessä ei myöskään, lukenut ainakaan minulla aikataulua tai mitään muutakaan tietoa. Miten taloyhtiö asiassa siis etenee?

6

1993

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1+6

      Suosittelen häiriköinnistä syytettyä asukasta ottamaan yhteyttä taloyhtiön hallituksen puheenjohtajaan tai isännöitsijään heti varoituksen saatuaan ja ilmoittamaan, että se on perätön ja metelöinti ei ole kuulunut huoneistosta.

      Itseäni on kerran aiheettomasti syytetty metelöinnistä vaikka se ei kuulunut asunnostani ja tilanne ratkesi sillä, että ilmoitin heti asiasta taloyhtiön hallituksen puheenjohtajalle ja ilmoitin, että metelöinti ei kuulunut huoneistostani.

    • Höpö höpö.....

      Juttusi taitaa olla satua.

      Nimittäin taloyhtiö ei voi häätää vuokralaista, ellei asunto ole taloyhtiön omistuksessa.

      Homma menee todellisuudessa niin, että esim metelöinnin takia varoituskirje taloyhtiön hallitukselta tulee sekä vuokralaiselle, että osakkeen omistajalle.
      Taloyhtiö voi uhata osakkeen hallintaaotolla, jos asia ei korjaannu.

      Ja osakkeen omistakjalla on sitten mahdollisuus, jopa velvollisuus häätää vuokralainen, tai as oy voi ottaa asunnon hallintaansa.

      Mutta siis As Oy ei koskaan saa, eikä lain mukaan voikaan, häätää vuokralaista jonkun taloyhtiön osakaan omistamasta asunnosta.

      Joten kerroppa totuus.

    • Ei suoraviivaista

      Lisätään vielä se, että kun taloyhtiö ottaa asunnon haltuun täytyy tämä tehdä käräjäoikeuden kautta. Ja tällöin pitää kertoa haltuunoton syy, jos on meteli, niin sinä voit vastustaa tätä haltuuottoa ja kertoa siellä, että silloin ei ole pidetty meteliä.

      Jos taas löytyy todisteet, että on pidetty meteliä niin asia on toinen, periaatteessa silloin on täytynyt käydä tuo virkavalta toteamassa meteli. Eli metelin vuoksi soitettu pienet siniset miehet ja heidän tiedoissa tuo käynti täytyy löytyä. Eli suurempi näyttö on tietenkin taloyhtiöllä tässä tapauksessa.

      Jos todellakin pitää juhlia, niin sinulla on vuokranantajana oikeus kanssa häätää, mutta silloin sinulla on tuo näyttövelvollisuus kanssa. Ja taas voidaan joutua kysyyn apua viranomiselta.

      Eli ei nämä asiat ihan suoraviivaisia ole. Näyttöä täytyy olla haastavalla osapuolella ja jos vaadit joutuu taloyhtiö maksamaan oikeudenkäyntikulut eli kalliiksi voi tulla heille.

      • Ässä Mix

        Asunnon haltuunottoa ei voi tehdä käräjäoikeuden kautta vaan se tehdään yhtiökokouksen kautta asunto-osakeyhtiölain mukaan.
        Se kenen asuntoa otetaan haltuun, voi sitten yhtiökokouksen päätöksen jälkeen riitauttaa asian käräjäoikeudessa, jossa yhtiö joutuu perustelemaan haltuunoton. Tällainen riitauttaminen ei ole tietenkään pakollista, joten on aivan laillista, että oikeudessa ei käydä kertaakaan.


    • Haltuunotto

      Päätös huoneiston ottamisesta yhtiön hallintaan

      Päätöksen huoneiston hallintaan ottamisesta tekee yhtiökokous. Yhtiökokouksen on annettava todisteellisest tieto osakkeenomistajalle, vuokralaiselle ja huoneiston muun käyttöoikeudenhaltijalle huoneiston hallintaan ottamisesta 60 päivän kuluessa päätöksen tekemisestä.

      Osakkeenomistajalla, vuokralaisella tai muulla käyttöoikeudenhaltijalla on halutessaan oikeus 30 päivän kuluessa siitä, kun yhtiön päätös huoneiston ottamisesta yhtiön hallintaan on annettu tiedoksi, nostaa moitekanne yhtiötä vastaan. Moitekanteessa on vaadittava yhtiön hallintaanottopäätöksen julistamista pätemättömäksi. Mikäli päätöstä ei kukaan moiti, on yhtiöllä oikeus saada virka-apua tilojen hallintaan ottamiseksi.

      Mikäli huoneisto joutuu yhtiön hallintaan maksamattomien erääntyneiden yhtivastikkeiden vuoksi, ei vuokralaista tai muuta käyttöoikeudenhaltijaa voida häätää huoneistosta ennen kuin heille on annettu yhtiön päätös tiedoksi.

      Lue lisää tuolta http://www.omataloyhtio.fi/artikkelit/4463/huoneiston_haltuunotto.htm

      Itse ainakin moittisin tuollaisen syyn vuoksi haltuunottoa ja vaatisin vastapuolta maksamaan kulut

    • Anonyymi

      Hei.montako ilmoitusta pitää olla metelistä kaupungin asunnossa

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kela valvoo lasten tilejä.

      Tämä isoveli Kela kyttää jopa lasten yli 200,- euron rahat jotka on melko varmasti lahjaksi saatu. Se vaikuttaa perheen
      Yhteiskunta
      289
      3173
    2. Nainen, tervetuloa

      Tule luokseni eka vaikka viikoks tai pariksi. Saisin helliä, kannustaa ja tukea sua ja kokata lempi herkkujasi. Pääsisit
      Ikävä
      23
      2824
    3. TTK-tähti Saana Akiola paljasti tv-ohjelmassa tapahtuneen ahdistelun

      Olisko pitänyt suunnitella ulostulo paremmin? Nyt lehdet soittelevat kaikki 8 läpi ja kuusi sanoo ettei koskenut häntä.
      Maailman menoa
      20
      1903
    4. Mitä haluaisit sanoa hänelle

      Nyt tällä hetkellä?
      Ikävä
      130
      1871
    5. Olisit ollut varovaisempi

      Nyt jos minut hylkäät ja et meidän asiasta minulle mitään ilmoita niin ettet edes anteeksi pyydä, niin tiedä että minä e
      Ikävä
      35
      1664
    6. Elisa laskuttaa jo sähköpostilaskusta erikseen euron

      Paperilaskuista on otettu lisämaksua jo ajat sitten, mutta nyt Elisa ottaa euron siitä että lähettävät sähköisen laskun
      Maailman menoa
      115
      1626
    7. Oho! Susanna Laine kohtasi epäonnea lomareissulla Italiassa - Avaa tilannetta: "Vähän sahaavaa..."

      Ou nou! Tsemppiä kuitenkin loppulomaan Italiassa, Susanna Laine ja mahdollinen seuralainen! Lue lisää ja katso kuvat:
      Suomalaiset julkkikset
      7
      1380
    8. Ensitreffit alttarilla Jyrki paljastaa hääyön intiimiasioista kameroiden sammuttua: "Fyysinen..."

      Ooo-la-laa… Ensitreffit alttarilla -sarjassa alkaa hääparien välillä ns. tunteet kuumenemaan. Lue lisää: https://www.s
      Ensitreffit alttarilla
      2
      1173
    9. Väliämme on noin 6 km

      Niin lähellä ja niin kaukana. Sinä olet kotona, minä olen kotona. Olet jo unessa. Mutta kun herään, olet jo töissä ja vä
      Ikävä
      9
      1133
    10. Odotatko vielä

      Häntä?????
      Ikävä
      62
      1083
    Aihe