Suurrähäkkä etelän ja pohjanmaanhrien välillä

Käännöststo

Rkp:n hallussa olevien fondien rahastopäällikkö Kaj-Gustaf Bergh sanoo tänään HBL.n haastattelussa, että rahastojen rahat eivät riitä pitämään ruotsinkielisyyttä. Myöskään ruotsinkielisten kansalaisten omat toimet, eli että he vaativat ruotsia kaupassa ym., ei auta. Palvelujen vaatiminen ei auta. Eikä auta myöskään se, että lakikirjaa heilutetaan suomenkielisten nenän edessä.
Bergh siis mitätöi rkp:n kenttäväen, ruohonjuuriaktivistien aherruksen, eli pakkoruotsin vaatimisen luukuilla.

Berghin mukaan ainoa, mikä auttaa, on se, että Helsingissä johtavat (suomenkieliset) poliitikot "informoidaan" ja että he pitävät ruotsinkielisyyden maassa.

Ja sitä kautta määräävät suomenkielistä kansaa.


No, siihenhän on erillinen rahasto, "Kaksikielisen Suomen puolesta" -säätiö, josta vaalirahaa jaetaan.

Ja tämä systeemi on toiminut, minkä Bergh nyt vahvistaa.

Esimerkin vuoksi muistuu mieleen Lipposen pääministeriaika, jolloin Wideroosin mukaan "saimme kaiken".
Ja Lipponen sai myös.

Systeemi toimi hyvin, kunnes Vanhanen yhtäkkiä tuli puskista pääministeriksi. Rkp ei pysynty mukana hektisissä tapahtumissa, ei ehtinyt valmentaa häntä ja Vanhanen poisti pakkoruotsin yo-kirjoituksista sellaisella vauhdilla,että Rkp jäi haukkomaan henkeään. Kesti aikansa ennekuin se ryhtyi SDP:n avulla vastaiskuun. Lautakasoja tutkittiin aikansa ja Vanhanen saatiin kuin saatiinkin viimein pois ja Kepun prosentit alas.
Sipilä tulee nyt, joko on valmennettu?


Berghin mukaan ei ole järkevää syytää rahastorahaa "alueille" kuten pohjanmaalle, koska Helsinki on ainoa tärkeä. Tammisaari, Vaasa tai Pietarsaari ei ole hänestä keskeinen "Svenskfinlandille", vaan vain helsinki. Ja se mitä Helsingissä valtaa pitävät johtavat poliitikot päättävät. Helsinki on tärkein ja ainoa.
Berghin mukaan suuret rahat liikkuvat Helsingin päättäjien käsien kautta, ja siksi vain heihin vaikuttamien tehoaa.Valtion ja kuntien rahoista päätetään Helsingissä. Että mitä niistä menee ruotsnkielisyydellekin.

No, sen tiesimme, että suomenkielisten poliitikkojen värvääminen ruotsinkielisyyden palvelukseen on tehonnut tähän asti. Hehän toimivat vastoin suomenkielisen enemmistön etua ja mielipidettä.
Pakkoruotsi pysyy, koska suomenkieliset poliitikot kuuntelevat -jostain syystä - Rkp:tä. Se syy on vaalikassan tyhjyys.


Bergh sytytti samalla kiistan ruotsinkielisten välille. Hän ei halua, että esim. Vaasaan satsattaisiin rkp-rahastojen rahaa ja että esim. mitään rehtoria ei sinne ruotsinkieliseen ammattikouluun tarvita. Berghin mukaan ilmeisesti ruotsinkielisiä tulee johtaa Helsingistä käsin.

Tästä pohjanmaalla on tietenkin kimpaannuttu, Yle:n ruotsinkielinen puoli kertoo että rkp-läinen sikäläinen kyläpäällikkö Greger Forsblom laittaa kampoihin eikä ollenkaan halua hyväksyä Berghin visioita.

Pohjanmaallahan ollaan Folktingetin kokouksen jälkeen uhkuttu taistelutahtoa ruotsin kielen puolesta ja separatistisetkin puheet ovat olleet huulilla.

121

1074

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Käännöststo

      Olisiko ohje pohjanmaan ruotsinkielisille, että hankkikaa itse rahanne "vierastyöläisten" avulla? Työperäisellä maahanmuutolla?

      Jako on olut jo pitkään Rkp:ssäkin pohjanmaan ja etelän välillä. Välimatka on pitkä sekä maantieteellisesti että mentaalisesti. Murre on eri, mentaliteetti eri.

      Pohjanmaan ruotsinkielisten tehtävä on tähän asti ollut

      -puhua ruotsia
      -asua pohjanmaalla
      -äänestää Rkp:tä.

      Nuoret eivät ole saaneet oppia suomea tästä syystä. Seurauksena on ollut, että he ovat muuttaneet Ruotsiin ja avioituneet siellä. Lastenlapset jäävät Ruotsiin, kasvavat ruotsalaisiksi. Pohjamaan ruotsinkieliset mummot kärsivät tästä suuresti, koska menettävät lastenlapsensa Ruotsille.

      helsinginherrat eivät tästä välitä, eivätkä ole halukkaita satsaamaan mihinkään ammattikouluihin. Bergh siirtää tehtävä suomenkielisille poliitikoille, jotka taas eivät syydä rahaa kannattamattomaan koulutukseen.

      Ruotsinkielisen pohjanmaan työväkihän tulee jo nyt yhä enmmän ulkomailta.
      Omat ruotsinkieliset nuoret hakeutuvat korkeakouluopintoihin tai Ruotsiin, taidealoille, ekonomeiksi, .... Eivät he ala kasvihuoneissa tomaatteja kurottelemaan, minkkejä nylkemään tai hitsaamaan keuhkonsa mustiksi. Niihin hommiin on rekrytoitava ulkomaista väkeä.

      • RKPn_tiedottaja

        "Jako on olut jo pitkään Rkp:ssäkin pohjanmaan ja etelän välillä. Välimatka on pitkä sekä maantieteellisesti että mentaalisesti. Murre on eri, mentaliteetti eri."

        Kyse ei ole murteista. Muumi ja vortsprookki ovat kaksi eri kieltä siinä kuin norja ja tanska tai suomi ja viro.


      • PåRyska-PoRusskij

        Totta, Pohjanmaan rannikkoruotsi on oma kielensä siinä kuin norja, tanska ja ruotsi tai suomi ja viro. Sitä myös puhutaan omalla muotilla ja tempolla. Myös muuminruotsi ja riikinruotsi kuulostavat eri kieliltä. Edes ruotsalaiset eivät tunnista muumin kieltä ruotsiksi, vaan veikkaavat suomeksi.
        Ja sitten vanhempia ja koululaisia huijataan, että pakkoruotsi olisi jokin elävä ja puhuttu kieli.


      • PåRyska-PoRusskij

        ....puhutaan omalla nuotilla ja tempolla.....


    • On toki!

      "Tauti" paranee heti, kun pakkoruotsi poistuu.

    • Vesa Kaitera

      Käännöststo kirjoitti :"No, sen tiesimme, että suomenkielisten poliitikkojen värvääminen ruotsinkielisyyden palvelukseen on tehonnut tähän asti. Hehän toimivat vastoin suomenkielisen enemmistön etua ja mielipidettä.
      Pakkoruotsi pysyy, koska suomenkieliset poliitikot kuuntelevat -jostain syystä - Rkp:tä. Se syy on vaalikassan tyhjyys."


      Kieltämättä ruotsinkieltä tukevat verkostot ovat pyrkineet ja myös onnistuneet värväämänä suomalaisia poliitikkoja yhteiskumppaneikseen. Tunnetuimmat tapaukset lienevät Paavo Lipponen ja Jyrki Katainen.

      Kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että pakkoruotsissa roikkumisen takana olisi keskeisesti halu varmistaa vaalirahoitus. En usko tähän. Raha on kyllä tärkeä tässä yhteiskunnassa, mutta sen merkitys yhdellekään suurelle puolueelle ei ole täysin hallitseva, tosin Keskustalla on kyllä viime eduskuntavaalien jälkeen ollut vaikeaa. Kun sen eduskuntapaikkojen määrä romahti, niin saman teki puoluetuki. Pakkoruotsin tukemisessa kansan enemmistön tahtoa vastaan on kyse usean asian yhdistelmästä, mm. halusta surfata meidan peruslinjauksen mukana (sehän on linnoittautunut puolustamaan pakkoruotsia) sekä toiveesta saada eri verkostoista tukimiehiä ja -naisia. Pelkkä raha selittää mielestäni koko asiaa vain pieneltä osin.

      • Niin?

        Suomessa on vallalla ns. valtakorruptio. Se toimii keppi ja porkkana-periaatteella. Raha on porkkana, mutta tuo keppi on voimakkaampi vaikutin.

        Pienessä maassa ja keskitetyssä valtarakenteessa toisinajattelijan elämä voidaan tehdä hyvin vaikeaksi. Hänen koko työuransa voidaan tuhota. Ja tätä pelkoa svekotahot käyttävät hyväkseen.

        Tuohon pääsvekojen listaan pitää ehdottomasti lisätä Kimmo Sasi. Hän on todellinen pakkoruotsituksen takapiru, vaikka ei ole niin paljon esillä.


      • Riennä-riennä-suomikieli

        "Kirjoituksestasi saa sen käsityksen, että pakkoruotsissa roikkumisen takana olisi keskeisesti halu varmistaa vaalirahoitus. En usko...."

        Ei, vaan vaalirahoituksen tarkoituksena on varmistaa pakkoruotsi ja Suomen ""kaksikielisyys"". Pakkoruotsi on Suomessa ehkä viimeisiä aidosti aatteellisia asioita, joka ei sinällään tuota muuta kuin henkilöille jotka saavat sitä korruptiorahaa säätiöiltä ( tai virkoja). Säätiöhanojen vartioille ruotsinkieli on kuin uskonto.


      • Kellä rahaa on voi ihan vapaasti ja täysin laillisesti tukea mieluisan ehdokkaan vaalikampanjaa ja siten parantaa suosikkinsa mahdollisuuksia tulla valituksi. Niinhän se toimii ihan kaikilla!

        Meillä on edustuksellinen demokratia mikä tarkoittaa ett me valitsemme eduskuntaan 200 kansanedustajaa hoitamaan edunvalvontaa puolestamme.

        Jotkut ruotsinkieliset kulttuurisäätiöt, joiden säännöt sellaisen toiminnan sallivat, tukevat kaksikielisen Suomen puolesta työskentelevien ehdokkaiden vaalikampanjoita, siis muidenkin kuin RKP:n ehdokkaiden.-

        Neffen mielestä niin ei saisi tehdä, vielä kun kertoisivat miksei saisi?


      • -Meillä on edustuksellinen demokratia mikä tarkoittaa ett me valitsemme eduskuntaan 200 kansanedustajaa hoitamaan edunvalvontaa puolestamme.

        Eduskunta on ammattiliittå?


      • RKPn_tiedottaja

    • viisas kansa?

      Seuraavissa eduskuntavaaleissa pitää enemmän kiinnittää huomiota ehdokkaiden pakkoruotsikantaan. Kyllä politiikka muuttuu kun pakkoruotsihyysärit putoavat eduskunnasta.

      Nykyiset pakkoruotsihyysärit tuskin koskaan muuttavat kantaansa koska raha tekee niin hyvää.

      Kansan kädessähän tämä kysymys lopulta on. Jos on viisautta niin on myös kielivapautta...

      • Aloite 131

        Kielipolitiikka käsitellään vaaleissa pinnallisesti ja vain ryhmänjohtajilta kysyen. TV-esiintyjät summaavat puolueensa "virallisen totuuden", vaikka todellisuus on ihan jotain muuta. On totta, että puolueohjelmissa sanotaan yhtä. Media pyrkii kaikin voimin häivyttämään sen tosiasian, että oikein valitsemalla, seuraava eduskunta tekee radikaalejakin muutoksia.

        Ehdokaskoneiden kysymykset on laadittu siitä näkövinkkelistä, että optimoidaan nykytilan säilyminen. Esimerkiksi kysytään vain ruotsista ja pakollisuudesta, ei siitä, mikä olisi vaihtoehto.


    • faktaa...

      Raha on ainoa jolla nykyinen täysin keinotekoinen "kaksikielisyys" ja pakkoruotsi pysyy voimassa.

      Ja raha on nimenomaan kokoomukselle ja spd:lle menevää puoluetukea säätiöiltä.

    • Käännöststo

      Raha on voimakas ja tehokas kannustin poliitikolle. Vaalikampanjat tuottavat harvoin tulosta ilman kunnon rahoitusta. Pienissä kunnissa jo "Kaksikielisen Suomen puolesta"-säätiön antama 500 euroa voi tuoda ne puuttuvat 20 ääntä, kun jollain 80 äänellä pääsee sisään valtuustoon.
      Rkp ja Kokoomus ovat hyvin läheisiä. Wallin tuli kokoomuksen kylkeen heti Kataisen voiton varmistuttua. Raha yhdistää puolueita.
      Rkp:n rahastojen rahoja saa niiden sääntöjen mukaan käyttää ruotsinkielisyyden edistämiseen. Ei ole ongelma, kun niistä jaetaan ruotsinkielisille kyläyhdistyksille.Bensow-säätiön epäselvyydet osoittavat, miten vähän säätiöitä valvotaan.
      Kun Nuorisosäätiöjupakka alkoi, perusti Rkp varmuuden vuoksi Kaksikielisen suomen puolesta-säätiön, josta voi turvallisesti jakaa rahaa .
      MOT ym. eivät pääse syyttämään.
      Kaj-Gustav Bergh ja esim. Krister Stålberg eivät ole salanneet, että heidän mielestään rkp-rahastojen rahaa tulee suunnata nimenomaan suomenkielisten poliittisille johtajille. Jo Tallinnankokouksessa 10:sen vuotta sitten tämä linja otettiin Rkp:ssä. Paavo Lipponen oli jo aiemmin saatu mukaan. Ahtisaari rahasti myös "kansallisella kielistrategialla", jolle myi nimensä. Halonen sai suuren tuen nimenomaan Ahvenanmaalta ja siksi voitti kummatkin vaalit niukasti. Halosen kuuluisin lause, jonka avulla hän maksoi takaisin saamansa rahat Rkp:lle, oli: "Suomenkielisten nuorten on opittava ruotsia, että voivat paremmin palvella ruotsinkielisiä." Näin sanoi Yle:ssä vaalikeskustelussa.
      Tilanne kuntauudistuksessa on epäselvä. Rkp haluaa varjella rahastoja. Käyttää niitä täsmäkohteisiin. Onhan autonominen "Svenskfinland" vielä joidenkin haave ja se tarvitsisi pääomaa. Kielipoliittinen keskustelu ei kuitenkaan enää salli samanlaisia kohteita kuin Lipponen ja Halonen. Rahaa pitää siksi jakaa huomaamatta , eikä tule tuhlata turhiin ihmisiin.
      Rahan jaon tavoitteena on, että vaalirahaa saaneet täsmäkohteet, suomenkieliset johtopoliitikot, järjestävät suomalaisten verorahaa Rkp:n tahdon mukaan kohteisiin, joiden avulla kaksikielisyys vahvistuu ja ruotsinkielisten asemat pysyvät ja voimistuvat.
      Kaj-Gustav Bergh sen sanoi: käytettävä vähemmän rahastorahaa, enemmän verorahaa.
      Suomenkieliset on siis saatava maksamaan entistä enemmän itse oman pakkoruotsituksensa.

    • g hngdhn fg

      HBL:n keskustelussa Bergh saa näköjään kuulla kunniansa, kun pohjanmaan separatistit riekkuvat täysillä.
      Mutta ei pohjanmaan hreilla ole koskaan ollut valtaa. Valta on, kuten Bergh sanoi, Helsinginrkp:llä. Koska raha on siellä.

    • hmmm,,,,,

      Pahus kun nuo separatismi möläytykset saataisiin suomenkielisen YLE uutisiin niin rkp saisi huutia pakkoruotseineen...

      jostain syystä näitä sensuroidaan valtaväestöltä,,, mutta onneks on netti !

    • ghnfhnfg

      Ruotsinkielisellä pohjanmaalla kasvihuoneviljely ym. perustuu ulkomaiseen vierastyövoimaan. Rahaa on sen avulla tullut, mutta siitä on seurannut, että alueen oma nuoriso on poistunut paikalta, opiskelemaan Ruotsiin tai ehkä Turkuun. Osa jopa Norjaan, jossa on uusrikkautta.

      Pohjanmaalle jääneet ruotsinkieliset nuoret eivät ole sen innostuneempia maahanmuuttajista kuin perussuomalaisetkaan.

      Rkp yrittää pitää nuorisoa alueella kaikin voimin ja ammattikoulu on sen mielestä hyvä keino. Korkeakouluun menneet nuoret tulevat harvemmin takaisin asumaan kotitaloihinsa. Eihän heille ole mitään töitä.

      Vielä nyt on pohjanmaalla paljon pontevia erruotisnkielisiä keski-ikäisiä, jotka pitävä alueensa puolta, osa separatistisesti ajatellen. Mutta nuoret eivät ehkä enää jaksa sitoutua alueeseen.

      Ruotis vetää urotisnkielisiä nuoria yhä enmmän, varisnkin kun suomen opettaminen on heikkoa.
      Rkp tavallaan ajaa nuorensa Ruotsiin, koska se ei halua että he oppivat suomea. Rkp:n kielipolitiikka on pohjanmaalla ollut, että suomea ei tarvitse oppia vaan asutaan paikallaan ja puhutaan omaa murretta ja äänestetään Rkp:tä. Ja Helsingissä päätetään asiat. Nuorten muutto ruotsiin huolestuttaa etupäässä mummoja, jotka menettävät lastenlapsensa Ruotsiin.
      Ruotsinkielisellä pohjanmaalla on paikoin uskomattoman köyhää, eikä Rkp ole auttanut. On paljon vanhempia ihmisiä, jotka asuvat aika huonsoit ja köyhästi. Ei ole ihme, että heidän nuorensa lähtevät Ruotsiin ja ovat jo lähteneet.
      Rkp on erittäin helsinkikeskeinen, pohjanmaa on jätetty usein omilleen, toki yritystoimintaan on annettu rahaa. ja se on johtantu massiiviseen vierastyövoiman rekrytointiin ulkomailta.
      Kuten sanottu, ruotisnkieliset nuoret eivät ole siihen innostuneita.

    • fmm....

      ja noiden peräkylän junttien takia meillä on pakkoruotsi..

      • Kielivapaus nyt

        Ei vaan näiden etelä-Suomen säätiöherrojen takia ja kaksikielisten Helsinkiläisten.


    • Käännöststo syytää pelkkää peetä taas kuten tavallista! En ole lukenut itse juttua vielä mutta K-G Berg on Konstsamfundetin toimitusjohtaja joka ei suinkaan ole RKP:hallussa eikä liioin K-G B ole mikään "RKP:n hallussa olevien rahastojen rahastopäällikkö"!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Konstsamfundet

      RKP hallitsee Svenska Kulturfondenia!

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Svenska_kulturfonden

      LAKKA KÄÄNNÖSTSTO VETÄMÄSTÄ HATUSTASI NOITA FANTASIAJUTTUJASI!!

      • carl13

        Kyl Kyl. Mutta kun tämä 4% kurjuus vaikuttaa koko Suomeen.
        Rkp:n erikoisruokinta asema pois.
        Pakko ruotsitus pois.


    • ennustus ..

      Johan nyt asiaan puuttui jo Nylanderkin,,, veikkaan että Gustaffsson joutuu piileskelemään eduskunnan käytävillä, koska tietää että joutuu kaivamaan kuvatta ja valtio vielä maksaa tuon reksin palkan Vaasaan, koska kyse on rkp perusoikeuksista ...

    • verolle ...

      Kummallista että kohta yksikään säätiö ei olekaan rkp hallinnassa... sitä mukaan kun näitä mädännäisyyksiä tulee ilmi !

      No sehän sopii !

      • Kulturfonden on, ja on aina ollut se RKP:n rahasto. Kulturfondenin omistaa Svenska Litteraturällskpet mutta sen hallinnon nimittää RKP.

        "Ruotsinkielisiä säätiöitä" on sitten muitakin vaikka millä mitalla mutta ne eivät ole RKP:n alaisia ja hallinnassa vaan itsenäisiä.

        Mitäs mädännäisyyksiä nyt on tullut ilmi? Bensowin ja parin muun säätiön epäselvyydet koskevat neljää hlöä.


    • hmmm....

      Nämä 4 hlöä ovat kyllä varsin hyvin verkostoutuneet ankkalammikossa... pieni piiri pyörii, taxell siellä hyörii.?

      kummasti ovat keinot samanlaisia kaikilla säätiöillä, kiinteistöillä tienataan verovapaasti ja rahoilla tuetaan poliittista paha-veli verkostoa.

      • Säätiöhämähäkki

        Hyvä verkostoituminen on kyllä aika vaatimaton ilmaisu, jo pelkissä säätiöissä.
        "Toisesta ketjusta kuva siitä millaisen säätiöverkoston keskellä nämä hämähäkit ovat saalistaneet rahaa.
        ""Bensows trio styr stiftelseimperium

        De tre herrarna i styrelsen för Stiftelsen Bensows barnhem har byggt sig ett veritabelt stiftelseimperium.

        Ralf Blomqvist, 67 år

        • Hans Brummers stiftelse (ordf)
        • Greta och Alfred Runebergs stiftelse (ordf). Förmögenhet 3 miljoner euro.
        • Krematoriestiftelsen (ordf). 7,1 milj.
        • Stiftelsen Svenska blindgården (ordf). 24 milj.
        • Märta Sohlbergs stiftelse (ordf). 1,9 milj.
        • Stiftelsen Blomsterfonden i Helsingfors. 3 milj. exklusive fastigheter.
        • Stiftelsen Fridhäll (vice ordf). 1 milj.
        • Stiftelsen Handelsgillets brödrafond.
        • Maria, Tyra, Margit, Emil Bernhard och Leo Bernhard Liljefors stiftelse. 185 000 euro.
        • Stiftelsen Julgrisarne (vice ordf). 200 000 euro.
        • 2002–2012 Stiftelsen Bensows barnhem (ordf)
        • 1992–2000 Stiftelsen Maud Kuistilas minne (ordf)

        Valter Gadolin, 71 år

        • Stiftelsen Bensows barnhem (ordf). Bor som hyresgäst i hälften av ståtliga Villa Bensow i Grankulla.
        • Greta och Alfred Runebergs stiftelse
        • Stiftelsen Svenska blindgården
        • Märta Sohlbergs stiftelse
        • 1992–2000 Stiftelsen Maud Kuistilas minne.

        Rolf Wahlsberg, 87 år

        • Stiftelsen Bensows barnhem (ordf 1985–2002).
        Hyrde sommarviste i Barösund av Bensows stiftelse på hundra år för en mark i årligt arrende. Kontraktet lär nu ha förhandlats om.
        Sonen är anställd som serviceman av Bensows stiftelse och har fashionabla Villa Dominique i Grankulla som tjänstebostad.
        • Greta och Alfred Runebergs stiftelse
        • Märta Sohlbergs stiftelse"
        http://hbl.fi/nyheter/2013-02-15/bensows-trio-styr-stiftelseimperium""


      • Säätiöhämähäkki kirjoitti:

        Hyvä verkostoituminen on kyllä aika vaatimaton ilmaisu, jo pelkissä säätiöissä.
        "Toisesta ketjusta kuva siitä millaisen säätiöverkoston keskellä nämä hämähäkit ovat saalistaneet rahaa.
        ""Bensows trio styr stiftelseimperium

        De tre herrarna i styrelsen för Stiftelsen Bensows barnhem har byggt sig ett veritabelt stiftelseimperium.

        Ralf Blomqvist, 67 år

        • Hans Brummers stiftelse (ordf)
        • Greta och Alfred Runebergs stiftelse (ordf). Förmögenhet 3 miljoner euro.
        • Krematoriestiftelsen (ordf). 7,1 milj.
        • Stiftelsen Svenska blindgården (ordf). 24 milj.
        • Märta Sohlbergs stiftelse (ordf). 1,9 milj.
        • Stiftelsen Blomsterfonden i Helsingfors. 3 milj. exklusive fastigheter.
        • Stiftelsen Fridhäll (vice ordf). 1 milj.
        • Stiftelsen Handelsgillets brödrafond.
        • Maria, Tyra, Margit, Emil Bernhard och Leo Bernhard Liljefors stiftelse. 185 000 euro.
        • Stiftelsen Julgrisarne (vice ordf). 200 000 euro.
        • 2002–2012 Stiftelsen Bensows barnhem (ordf)
        • 1992–2000 Stiftelsen Maud Kuistilas minne (ordf)

        Valter Gadolin, 71 år

        • Stiftelsen Bensows barnhem (ordf). Bor som hyresgäst i hälften av ståtliga Villa Bensow i Grankulla.
        • Greta och Alfred Runebergs stiftelse
        • Stiftelsen Svenska blindgården
        • Märta Sohlbergs stiftelse
        • 1992–2000 Stiftelsen Maud Kuistilas minne.

        Rolf Wahlsberg, 87 år

        • Stiftelsen Bensows barnhem (ordf 1985–2002).
        Hyrde sommarviste i Barösund av Bensows stiftelse på hundra år för en mark i årligt arrende. Kontraktet lär nu ha förhandlats om.
        Sonen är anställd som serviceman av Bensows stiftelse och har fashionabla Villa Dominique i Grankulla som tjänstebostad.
        • Greta och Alfred Runebergs stiftelse
        • Märta Sohlbergs stiftelse"
        http://hbl.fi/nyheter/2013-02-15/bensows-trio-styr-stiftelseimperium""

        Kyse on joukosta pienempiä säätiöitä mutta "rosvoja" on kolme (toistaiseksi).
        Tuostakin säätiöryppäästä vain yhteen liittyen on toistaiseksi tullut ilmi väärinkäytösepäilyjä.

        Nyt on asia pöydällä ja kaikki kytkökset sekä mahdolliset väärinkäytökset varmasti tutkitaan ja hyvä niin.

        Mitä taas ko henkilöden verkostumiseen tulee niin siitä te netti fennot ette tiedä yhtään mitään, en sen puoleen tiedä minäkään. Vain yksi minulle tuttu nimi on mainittu tutkimusten yhteydessä.

        Kourallinen kauniaislaisia ei ole yhtä kuin Svenskfinland!


    • "No, siihenhän on erillinen rahasto, "Kaksikielisen Suomen puolesta" -säätiö, josta vaalirahaa jaetaan.
      Ja tämä systeemi on toiminut, minkä Bergh nyt vahvistaa."

      Ei ainakaan siinä haastattelussa vahvistanut mitään sinne päinkään johon Käännsötsto nyt viittaa. Bergh ei sanallakaan maininnut vaalirahoitusta eikä mitään muutakaan vaalirahasysteemiä.

      Bergh otti jutussa kantaa kahden ruotsinkielisen ammatikorkean työn alla olevaan yhdistymiseen, eli Arcadan ja Novian ja totesi ettei rehtorin paikka ole Pohjanmaalla vaan pääkaupunkiseudulla missä kaikki päättäjätkin ovat. Se oli jutun aihe josta nyt Pohjanmaalla ollaan pillastuttu ja jota Nylander kommentoi. (tarkoitti ilmeisesti ettei pohjanmaalaisia saa ärsyttää moisilla puheluilla)

      K-G B: "Fondernas uppgift är enligt honom att hjälpa till, att spruta olja i maskineriet när något inte fungerar.
      – Det är politikerna som sitter på de stora summorna. Inte fondgubbarna."

      "– Innan jag kom hit trodde jag som många andra att fondernas betydelse är otroligt stor. Men på sju år har jag lärt mig att det enda som har någon betydelse för tvåspråkigheten är vad kommunerna och staten gör. "

      Ennen kuin aloitin tässä tehtävässä minä kuten monet muutkin kuvittelin että rahastojen merkitys on uskomattoman suuri. Mutta seitsemän vuoden aikana olen oppinut että ainoa asia jolla on merkitystä kakskielisyydelle on sillä mitä kunnat ja valtio tekevät.

      Bergh totesi että "säätiöiden tehtävä on vain auttaa ja öljytä koneistoa silloin jos jokin ei toimi."
      - Suurten summien päällä istuvat politikot eivät säätiösedät"

      "– Svenskfinlands huvudstad är varken Jakobstad, Vasa eller Ekenäs. Den är Helsingfors, där regeringen sitter. Därför skrämmer det mig att man på finlandssvenskt håll satsar så mycket på regionerna."

      Ruotsinkielisen Suomen pääkaupunki ei ole Pietarsaari, Vaasa tai Tammisaari. Se on Helsinki jossa hallitus istuu. Siksi minua hirvittää että suomenruotsalaisella taholla satsataan niin paljon maakuntiin.

      JUTUSSA EI PUHUTTU SÄÄTIÖRAHAN JAKAMISESTA SANAAKAAN!! Paitsi sivulauseessa manittiin Kemiön Martakerhon avustus.

      Käännöststo pani siis taas kerran täysin omiaan! RIKOLLISTA VÄÄRISTELYÄ!!!

    • Käännöststo

      Luepa ank ensin se juttu ja kirjoita vasta sitten.
      Kova hätä tuntuu sulla olevan.
      "dementoi suomenkielisillä palstoilla niiden väittämät, jotka voivat vahingoittaa, se on sun tehtävä..."

      • Luin. Entä sitten? Ymmärrätkö ruotsia? Käännöstston "käännös" on irvokas!


    • ohjelmaa tehdään jo

      Rikollista on Bensow säätiöiden ja muiden rkp säätöiden toiminta, koetas nyt ankdam /astrid rauhoittua.

      Poliisi tutkii ja perussuomalaiset putsaa .. se on teillä edessä.

      Ja verotus tulee , se on myös selvä, seuraavan hallituksen myötä.

      • "Rikollista on Bensow säätiöiden ja muiden rkp säätöiden toiminta, koetas nyt ankdam /astrid rauhoittua"

        Bensowin säätiön hallituksen toiminta vaikutta rikolliselta ja tuomioita tullaan varmasti jakamaan.

        Yksi säätiö! Missä muissa säätiöisä on epäilyjä väärinkäytöksitä? En sano etteikö niitä nyt kyseisen herrakolmikon jäljiltä saata löytyäkin ja varmasti löytyykin jos niitä on mutta "muiden suomenruotsalaisten säätiöden" ja rahastojen, joita siis on satoja, vetäminen mukaan tähän yhteyteen on epäasiallista.

        En usko että ko säätiöille mitään veroseuraamuksia tulee, ne veroseuraamukset iskevät niihin herroihin jotka ovat niitä ansiottomia etuja sieltä säätiöstä ulosmitanneet. Herrat saavat potkut, tuomiot luetaan, hallitukset menevät vaihtoon ja säätiöt jatkavat sääntöjensä edellyttämää toimintaansa.


      • fjonttis
        Ankdam kirjoitti:

        "Rikollista on Bensow säätiöiden ja muiden rkp säätöiden toiminta, koetas nyt ankdam /astrid rauhoittua"

        Bensowin säätiön hallituksen toiminta vaikutta rikolliselta ja tuomioita tullaan varmasti jakamaan.

        Yksi säätiö! Missä muissa säätiöisä on epäilyjä väärinkäytöksitä? En sano etteikö niitä nyt kyseisen herrakolmikon jäljiltä saata löytyäkin ja varmasti löytyykin jos niitä on mutta "muiden suomenruotsalaisten säätiöden" ja rahastojen, joita siis on satoja, vetäminen mukaan tähän yhteyteen on epäasiallista.

        En usko että ko säätiöille mitään veroseuraamuksia tulee, ne veroseuraamukset iskevät niihin herroihin jotka ovat niitä ansiottomia etuja sieltä säätiöstä ulosmitanneet. Herrat saavat potkut, tuomiot luetaan, hallitukset menevät vaihtoon ja säätiöt jatkavat sääntöjensä edellyttämää toimintaansa.

        Kyl Kyl.
        Rkp:llä kädet kyynerpäitä myöden suomen piparkakku purkissa.
        Kaikki pitäis saada, mikään ei riitä.
        Suu kermassa lypsetään suomea.
        Muuutta. Kaikki hyvä loppuu aikanaan. Sorrry.


    • faktaa...

      Taxellhan on jo jäänyt kiinni parissa pikku junailussa kuten Finnairin tj asunto, sekä Wallinin asuntokaupat Turussa.

      Ja Taxell istuu keskellä säätiöseittiä... nuo ylläolevat ovat ihan jäävuoren huippu.

      Jos MOT alkaisi tosiaan tonkia kytkentöjä rkp säätiöiden omistamiin kiinteistöihin, niiden vuokralaisiin, vuokratuottojen käyttöön sekä virkamiesten , poliitikkojen, tutkijoiden ja taiteilijoiden "apurahoihin , palkkioihin ,asumiseen ja muihin epäsuoraan lahjomaan hämmästyisimme varmasti kaikki...

      Tuorein esimerkki on tämä F.Hetemaj, täysi nolla, joka palkkioksi pakkoruotsi-innostaan istutettini svenska-nu orkesteriin ja sai suojatyöpaikan .. verkosto toimii.

      • "Fart Hetemaja ån kyllä aivåiltaan taattua Bidé-tasåa. "


        " ja on suorittanut maisteriopintoja Svenska handelshögskolanissa Helsingissä englanninkielisessä kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmassa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Fatbardhe_Hetemaj

        Eikö Hetemaj osaa ruotsia, kun täytynyt mennä kansainväliselle, eli englanninkieliselle linjalle?


      • kusettava_kirkko kirjoitti:

        "Fart Hetemaja ån kyllä aivåiltaan taattua Bidé-tasåa. "


        " ja on suorittanut maisteriopintoja Svenska handelshögskolanissa Helsingissä englanninkielisessä kansainvälisen johtamisen maisteriohjelmassa."
        https://fi.wikipedia.org/wiki/Fatbardhe_Hetemaj

        Eikö Hetemaj osaa ruotsia, kun täytynyt mennä kansainväliselle, eli englanninkieliselle linjalle?

        -Eikö Hetemaj osaa ruotsia, kun täytynyt mennä kansainväliselle, eli englanninkieliselle linjalle?

        Enpä tiiijä hetekan kielitaitåa, mutta kyllähän se selvää ån, kumpi kielistä ån kansainvälinen.


    • hmm....

      Noh, poltteeleeko astrid ? ding dong ?

    • Ruotsin kieliset ovat panostaneet Helsinkiin täysillä. Euroopasta haettiin Jan Vapaavuori. Jörn Donner kaivettiin esiin.
      Svekomieliseksi saatu Nasima Razhmyar käskytettiin SDP:n apulaispormestariksi.
      Muutenkin erpuolueissa on svekot koottu yhden sateenvarjon alle..
      Hyvin heillä pyyhkii. RKP:n tilanne on huono.

      • Jan V osaa toki ruotsia, ja määritelmällisesti hän voisi vaikka ollakin suru (Suomessa syntynyt joka puhuu äidinkielenään ruotsia) mutta hän ei sitä kuitenkaan ole.

        Jan V;n äiti on riikinruotsalainen ja Jan V on käynyt suomenkielisen koulun. Kulttuurillisesti Jan V ei siis ole suru, eikä taatusti itsekään koe olevansa suru.


      • suru.on
        Ankdam kirjoitti:

        Jan V osaa toki ruotsia, ja määritelmällisesti hän voisi vaikka ollakin suru (Suomessa syntynyt joka puhuu äidinkielenään ruotsia) mutta hän ei sitä kuitenkaan ole.

        Jan V;n äiti on riikinruotsalainen ja Jan V on käynyt suomenkielisen koulun. Kulttuurillisesti Jan V ei siis ole suru, eikä taatusti itsekään koe olevansa suru.

        "Jan V;n äiti on riikinruotsalainen ja Jan V on käynyt suomenkielisen koulun. Kulttuurillisesti Jan V ei siis ole suru, eikä taatusti itsekään koe olevansa suru."

        Salaisen kielilain takana - Suomen ruotsalainen kansanpuolue ... Brax, Kimmo Sasi ja Jan Vapaavuori osallistuivat kokoukseen, joka uhkasi ennen äänestystä kaataa Vanhasen hallituksen, jos pakkoruotsia poistetaan vähääkään.

        Jan Vapaavuori ?


      • Ankdam kirjoitti:

        Jan V osaa toki ruotsia, ja määritelmällisesti hän voisi vaikka ollakin suru (Suomessa syntynyt joka puhuu äidinkielenään ruotsia) mutta hän ei sitä kuitenkaan ole.

        Jan V;n äiti on riikinruotsalainen ja Jan V on käynyt suomenkielisen koulun. Kulttuurillisesti Jan V ei siis ole suru, eikä taatusti itsekään koe olevansa suru.

        HBL laskee hänet joukkoon? Kanske han finns i fickan?
        Jan koki tappion Alexille, mutta Alexille kävi nolosti. Hölmöilivät Callen kanssa itsensä paraatipaikalta takariviin. Ankdamin kaveri Kobbe on pestannut Janin
        RKP:n pelastajaksi? Ainakin Helsingin älyttömien kielistrategioiden avulla surujen etujen ajajaksi.

        Ankdam Wallinin ja Biaudet'n äiti ovat kainuulaisia piikoja.
        Miksi lasket heidät suruksi?


      • Ei tarvitse olla suru suhtautuakseen myönteisesti maan kakskielisyyteen ja seisoakseen valtiotasolla sen takana.


      • SelitäTämäAnkka
        Ankdam kirjoitti:

        Jan V osaa toki ruotsia, ja määritelmällisesti hän voisi vaikka ollakin suru (Suomessa syntynyt joka puhuu äidinkielenään ruotsia) mutta hän ei sitä kuitenkaan ole.

        Jan V;n äiti on riikinruotsalainen ja Jan V on käynyt suomenkielisen koulun. Kulttuurillisesti Jan V ei siis ole suru, eikä taatusti itsekään koe olevansa suru.

        Siis mikä ominaisuus Jan Vapaavuorelta puuttuu, jonka vuoksi hän ei ole "kulttuurillisesti" suru? Hänen äidin kieli on aito ruotsi, ja Jan täten on aidosti kaksikielinen, koska on käynyt koulunsa suomeksi.

        Mitä muuta surut ovat kuin suomalaisia joiden äidinkieli on (suomen)ruotsi?


      • Ankdam kirjoitti:

        Ei tarvitse olla suru suhtautuakseen myönteisesti maan kakskielisyyteen ja seisoakseen valtiotasolla sen takana.

        Et vastannut siihen, että kenet lasket suruksi?
        Suomessa ei ole mitään etnisesti eriävää suomenruotsalaista ryhmää ihmisiä.
        Meidänkin suvussa on tolloja.


      • Oman identiteettinsä määrittelee jokainen ensisijaisesti itse.
        Uskoisin että vahvimmin henkilön identiteettiä muokkaa oman perheen lisäksi koulu.

        Jos omassa kodissa ei ole ainoatakaan suomenruotsalaista, jos henkilö ei ole käynyt Suomessa ruotsinkielistä koulua eikä hänellä ole elävää yhteyttä suomenruotsalaiseen kulttuuriin ja yhteisöön niin häntä ei voi pelkän ruotsin kielen taidon perusteella pitää suomenruotsalaisena.


      • Persu on paljon suvaitsevampi ja kansainvälisempi, kuin suomenruotsalainen, joka suvaitsee vain ruotsin opiskelun. Ruotsinsuomalainen ei suvaitse kouluunsa eri kielistä tai väristä ihmistä.


      • "Ruotsinsuomalaisekksi itsensä esittelevä ihminen ei voi olla kansainvälinen humaani länsimainen demokraatti. Hän on suvaitsematon nationalisti. Fattar ni?"

        Ruotsinsuomalaiseksi itsensä esittelevä ihminen on Ruotsissa asuva suomalainen maahanmuuttaja. Sen suhteen saatat hyvinkin olla oikeassa että hän on suvaitsematon nationalisti. Moni ruotsinsuomalainen kuulemma äänestää Sverigedemokraatteja.
        Ruotsinsuomalaiset pitävät itseään jonkinlaisena mamujen eliittinä ja katsovat nenänvartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia.


      • Sinunko pitäisi saada märitellä kuka tai mikä henkilö on?

        Jos sinun käsityksesi henkilön kulttuurisesta identiteetistä poikkeaa henkilön omasta käsityksestä niin sinä olet oikeassa, niinkö?

        Jos henkilö kertoo olevansa karjalainen niin hän on äärinationalisti?


      • Ankdam kirjoitti:

        Sinunko pitäisi saada märitellä kuka tai mikä henkilö on?

        Jos sinun käsityksesi henkilön kulttuurisesta identiteetistä poikkeaa henkilön omasta käsityksestä niin sinä olet oikeassa, niinkö?

        Jos henkilö kertoo olevansa karjalainen niin hän on äärinationalisti?

        -Sinunko pitäisi saada märitellä kuka tai mikä henkilö on?

        Sinulta se ainakin luonnistuu;-)

        "Ankdam
        6.5.2017 6:45
        Jan V osaa toki ruotsia, ja määritelmällisesti hän voisi vaikka ollakin suru (Suomessa syntynyt joka puhuu äidinkielenään ruotsia) mutta hän ei sitä kuitenkaan ole."


      • DamnSeagulls
        Ankdam kirjoitti:

        "Ruotsinsuomalaisekksi itsensä esittelevä ihminen ei voi olla kansainvälinen humaani länsimainen demokraatti. Hän on suvaitsematon nationalisti. Fattar ni?"

        Ruotsinsuomalaiseksi itsensä esittelevä ihminen on Ruotsissa asuva suomalainen maahanmuuttaja. Sen suhteen saatat hyvinkin olla oikeassa että hän on suvaitsematon nationalisti. Moni ruotsinsuomalainen kuulemma äänestää Sverigedemokraatteja.
        Ruotsinsuomalaiset pitävät itseään jonkinlaisena mamujen eliittinä ja katsovat nenänvartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia.

        "Ruotsinsuomalaiset pitävät itseään jonkinlaisena mamujen eliittinä ja katsovat nenänvartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia."

        Miten ruotsinsuomalaiset sitten muka eroavat suomenruotsalaisista jotka katsovat myös olevansa jotain mamujen eliittiä ja katsovat nenävartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia? No tietenkin se erottaa että suomenruotsalaiset katsovat myös suomalaista kantaväestöä nenänvartta pitkin.


      • DamnSeagulls kirjoitti:

        "Ruotsinsuomalaiset pitävät itseään jonkinlaisena mamujen eliittinä ja katsovat nenänvartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia."

        Miten ruotsinsuomalaiset sitten muka eroavat suomenruotsalaisista jotka katsovat myös olevansa jotain mamujen eliittiä ja katsovat nenävartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia? No tietenkin se erottaa että suomenruotsalaiset katsovat myös suomalaista kantaväestöä nenänvartta pitkin.

        "Miten ruotsinsuomalaiset sitten muka eroavat suomenruotsalaisista jotka katsovat myös olevansa jotain mamujen eliittiä ja katsovat nenävartta pitkin muunvärisiä maahanmuuttajia? "

        Ruotsinsuomalaiset ovat maahanmuuttajia! Me suomenruotsalaiset sitä vastoin emme ole muuttaneet minnekään vaan asumme vanhoilla sijoillamme kotimaassamme Suomessa, jossa olemme asuneet sukupolvien ajan jo satoja vuosia.


      • "Suomenruotsalaista tarkoitin tietenkin. Äärinationalisti, joka ei hyväksy muita ihmisiä lähellensä ja valittaa, kun muut ihmiset eivät ymmärrä hänen kieltään eivätkä palvele."

        VMP!!!


    • savobooo

      hyvä että berg tuli kaapista ulos (vaikka kyllähän tämä oli tiedossa) julkisesti, nyt tiedetään säätiökäärmeen pää...

      • Oeskoko.opisk

        Jos kyykiärmeeltä katkassoo piän ni se kuolloo site sitä ei oo hattona kellekkää..
        Muute kyyn liha on hyvvee jok krilinis tae pastipanus laettetuna.
        En tarkota tällä hurrii,en teijän tekäläisil tviel täsvahhees viel en teijä päitä katoota,
        Vaek josku miel tekiskiis.


    • -sanoo tänään HBL.n haastattelussa, että rahastojen rahat eivät riitä pitämään ruotsinkielisyyttä.

      Rahalla, vaan ei järjellä.

      Rkp saa käyttää tuota vaalislouganissaan:-)

    • Niin.siellä

      Ruotsi hävittää suomen kielen, se on totuus, ja pyrkimys. Ei ruotsalainen ole ystävämme.

      • Ja neffet haluaisivat hävittää ruotsin kielen Suomesta.
        Neffet eivät ole ystäviämme. ......onneksi moni muu on! :-P


      • Ankdam kirjoitti:

        Ja neffet haluaisivat hävittää ruotsin kielen Suomesta.
        Neffet eivät ole ystäviämme. ......onneksi moni muu on! :-P

        Ankdam on neffettelijä, jonka ystäviä ovat neljäsosa suomalaisista RKP:n svekomaanien tukijoina. Svekomaanit ovat aina ensimmäisenä vaatineet ja edelleen vaativat perusteettomasti kielellisenä oikeutenaan enemmistölle vähemmistökielipakkoa, koska kielivähemmistö ei mukamas selviä ilman sitä Suomessa.

        Viiden miljoonan enemmistölle säädetyt monimuotoiset vähemmistökielipakot ovat sellaisia haittoja ja rasitteita, jotka eivät ole yhteismitallisia suhteessa manner-Suomen neljännesmiljoonaiseen kielivähemmistöön.


      • Enemmistö päättää joten ihan turhaan räksytät meille suruille.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!

        Pakollisesta ruotsin opiskelusta on kansalaisaloitteen pohjalta äänestetty tämän vaalikauden aikana, pakollisen kotimaisen kielen opetuksen puolesta äänesti 134 edustajaa ja vain 48 vastaan.

        Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja, kaikki kielellisiä oikeuksia koskevat lait koskevat niin suomen kuin ruotsinkielisiäkin.

        Tiedä edes mistä puhut!!


      • Ankdam kirjoitti:

        Enemmistö päättää joten ihan turhaan räksytät meille suruille.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!

        Pakollisesta ruotsin opiskelusta on kansalaisaloitteen pohjalta äänestetty tämän vaalikauden aikana, pakollisen kotimaisen kielen opetuksen puolesta äänesti 134 edustajaa ja vain 48 vastaan.

        Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja, kaikki kielellisiä oikeuksia koskevat lait koskevat niin suomen kuin ruotsinkielisiäkin.

        Tiedä edes mistä puhut!!

        "Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja, kaikki kielellisiä oikeuksia koskevat lait koskevat niin suomen kuin ruotsinkielisiäkin."

        Sehän tiedetään, ja säädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille. Niin tulee aikanaan käymään myös lopuille vastaaville laeille.

        RKP:n svekomaanikellokkaille on syytä jatkuvasti muistuttaa juuri siitä, että heidän kannattajiensa kielllisiin oikeuksiin ei kuulu enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko. Kellokkaanne huolehtikoot kannattajiensa pakkosuomesta tai siitä luopumisesta. Kielelliset oikeutenne hoituvat yhteismitallisuutta ja yhdenvertaisuutta mittana käyttäen oikeudenmukaisesti ilman enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa.


      • Ankdam kirjoitti:

        Enemmistö päättää joten ihan turhaan räksytät meille suruille.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!

        Pakollisesta ruotsin opiskelusta on kansalaisaloitteen pohjalta äänestetty tämän vaalikauden aikana, pakollisen kotimaisen kielen opetuksen puolesta äänesti 134 edustajaa ja vain 48 vastaan.

        Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja, kaikki kielellisiä oikeuksia koskevat lait koskevat niin suomen kuin ruotsinkielisiäkin.

        Tiedä edes mistä puhut!!

        RKP:n presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Nils Torvalds on julkisesti sanonut, että ruotsin kielisillä ei ole mitään oikeutta vaatia suomenkielisiltä opiskella ruotsia.
        Revi siitä ankka. Nuorista ruotsin kielisistä ei pakkoruotsin vaatijia enää löydy.
        Nyt kun demareiden pakkoruotsin takuumiehinä olleet politiikot kohta yksi toisensa jälkeen lähtee yhdessä RKP:n vanhusten kanssa pakottamaan enkeleitä poistuu myös pakkoruotsi. Kepussa ja Kokoomuksessa on Gustav Djupsundin lausuman mukaan jo hyvin vahva ajatus pakkoruotsista luopumiseksi.
        Yo-kirjoituksiin osallistumattomia ja ruotsia osaamattomia on niin paljon, että virkaruotsia on vaikea vaatia. Koti-ja sairaanhoitoon sekä lasten päiväkoteihin on mahdoton löytää ruotsia osaavia PK-seudulla. Ruotsi kuolee pois.


      • Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        "Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja, kaikki kielellisiä oikeuksia koskevat lait koskevat niin suomen kuin ruotsinkielisiäkin."

        Sehän tiedetään, ja säädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille. Niin tulee aikanaan käymään myös lopuille vastaaville laeille.

        RKP:n svekomaanikellokkaille on syytä jatkuvasti muistuttaa juuri siitä, että heidän kannattajiensa kielllisiin oikeuksiin ei kuulu enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko. Kellokkaanne huolehtikoot kannattajiensa pakkosuomesta tai siitä luopumisesta. Kielelliset oikeutenne hoituvat yhteismitallisuutta ja yhdenvertaisuutta mittana käyttäen oikeudenmukaisesti ilman enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa.

        Neffen toiveajattelua!!

        "Sehän tiedetään, ja säädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille."

        Ylioppilaskirjoitusten pakollista ruotsia ei poistettu minkään erillisen, ruotsin opiskeluun liittyvän lakimuutoksen takia, vaan se poistui ylioppilaskirjoitusten uudistamisen myötä . Yo-kirjoituksista poistui kaikki muutkin pakolliset aineet, vain äidinkieli jäi pakolliseksi.

        Kerropa mikä laki se sinua nyt hiertää, mitä pitää muuttaa?

        Ei meille tietenkään kuulu mikään sinun pakko, meillä on oma pakkomme, pakkosuomi. 1-1


      • Lukiolaislikkoja kirjoitti:

        RKP:n presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Nils Torvalds on julkisesti sanonut, että ruotsin kielisillä ei ole mitään oikeutta vaatia suomenkielisiltä opiskella ruotsia.
        Revi siitä ankka. Nuorista ruotsin kielisistä ei pakkoruotsin vaatijia enää löydy.
        Nyt kun demareiden pakkoruotsin takuumiehinä olleet politiikot kohta yksi toisensa jälkeen lähtee yhdessä RKP:n vanhusten kanssa pakottamaan enkeleitä poistuu myös pakkoruotsi. Kepussa ja Kokoomuksessa on Gustav Djupsundin lausuman mukaan jo hyvin vahva ajatus pakkoruotsista luopumiseksi.
        Yo-kirjoituksiin osallistumattomia ja ruotsia osaamattomia on niin paljon, että virkaruotsia on vaikea vaatia. Koti-ja sairaanhoitoon sekä lasten päiväkoteihin on mahdoton löytää ruotsia osaavia PK-seudulla. Ruotsi kuolee pois.

        Ensinnäkin, minä en usko että Thorvaldsista ikinä tulee RKP:n presidenttiehdokasta.

        Thorvaldsin mielipide on Thorvaldsin mielipide, entä sitten?

        Mitä taas ruotsin opetukseen tulee niin siitä päättää suomenkieliset, nyt ja aina!!

        Sen sijaan meitä suruja on se vajaa 300 000, ja meillä on ja tulee aina olemaan kielellisiä oikeuksia. Vastuu meidä kielellisten oikeuksien toteuttamisesta on yhteiskunnalla, miten se ne toteuttaa ja millä keinoilla on enemmistön kädessä.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!!


      • Ankdam kirjoitti:

        Neffen toiveajattelua!!

        "Sehän tiedetään, ja säädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille."

        Ylioppilaskirjoitusten pakollista ruotsia ei poistettu minkään erillisen, ruotsin opiskeluun liittyvän lakimuutoksen takia, vaan se poistui ylioppilaskirjoitusten uudistamisen myötä . Yo-kirjoituksista poistui kaikki muutkin pakolliset aineet, vain äidinkieli jäi pakolliseksi.

        Kerropa mikä laki se sinua nyt hiertää, mitä pitää muuttaa?

        Ei meille tietenkään kuulu mikään sinun pakko, meillä on oma pakkomme, pakkosuomi. 1-1

        Ankdam-nesven neffettelevä uni: "Neffen toiveajattelua!!"

        Ankdam: "Ei meille tietenkään kuulu mikään sinun pakko, meillä on oma pakkomme, pakkosuomi. 1-1"

        Omat kellokkaanne ovat pakkonne takana. Pakkomme – yli 90-prosenttisen enemmistön vähemmistökielipakko ja manner-Suomen kielivähemmistön enemmistökielipakko – ovat yhteismitattomia asioita, josta seuraa, että enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko on epäoikeudenmukainen ja yhdenvertaisuuden vastainen.

        Yo-kirjoitusten uudistamisessa RKP:n kellokkaat yrittivät sisällyttää vähemmistökielipakon enemmistölle ikään kuin vähemmistön kielellisiin oikeuksiin muka kuuluisi enemmistön vähemmistökielipakko. Kellokkaanne tunnetusti epäonnistuivat.

        Ankdam kysyy hurskaasti: "Kerropa mikä laki se sinua nyt hiertää, mitä pitää muuttaa?"

        Eikö se sinulle valjennut jo siitä, mitä edellä kirjoitin? Näin: äädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille. Niin tulee aikanaan käymään myös lopuille vastaaville laeille.


      • swaderftg
        Ankdam kirjoitti:

        Enemmistö päättää joten ihan turhaan räksytät meille suruille.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!

        Pakollisesta ruotsin opiskelusta on kansalaisaloitteen pohjalta äänestetty tämän vaalikauden aikana, pakollisen kotimaisen kielen opetuksen puolesta äänesti 134 edustajaa ja vain 48 vastaan.

        Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja, kaikki kielellisiä oikeuksia koskevat lait koskevat niin suomen kuin ruotsinkielisiäkin.

        Tiedä edes mistä puhut!!

        "Enemmistö päättää joten ihan turhaan räksytät meille suruille.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!"

        Lahjomalla ensin eri puolueiden johtajat senjälkeen puoluekuri pitää lopustahuolen.
        Johan sen A O F sanoi "ruotsinvalta on sälytettävä maassa maksoi mita maksoi".


      • Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        Ankdam-nesven neffettelevä uni: "Neffen toiveajattelua!!"

        Ankdam: "Ei meille tietenkään kuulu mikään sinun pakko, meillä on oma pakkomme, pakkosuomi. 1-1"

        Omat kellokkaanne ovat pakkonne takana. Pakkomme – yli 90-prosenttisen enemmistön vähemmistökielipakko ja manner-Suomen kielivähemmistön enemmistökielipakko – ovat yhteismitattomia asioita, josta seuraa, että enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko on epäoikeudenmukainen ja yhdenvertaisuuden vastainen.

        Yo-kirjoitusten uudistamisessa RKP:n kellokkaat yrittivät sisällyttää vähemmistökielipakon enemmistölle ikään kuin vähemmistön kielellisiin oikeuksiin muka kuuluisi enemmistön vähemmistökielipakko. Kellokkaanne tunnetusti epäonnistuivat.

        Ankdam kysyy hurskaasti: "Kerropa mikä laki se sinua nyt hiertää, mitä pitää muuttaa?"

        Eikö se sinulle valjennut jo siitä, mitä edellä kirjoitin? Näin: äädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille. Niin tulee aikanaan käymään myös lopuille vastaaville laeille.

        Kuinkahan monta kertaa olen täällä sanonut ettei teidän suomenkielisten pakkoruotsi kiinnosta minua pätkääkään!!

        Minua kiinnostaa vain meidän surujen yhdenvertaisuus ja tasa-arvo suomalaisina, meidän äidinkieliset palvelumme, mahdollisuus käydä koulua ruotsiksi, opiskella ruotsiksi, saada yhteiskunnalliset palvelumme ruotsiksi ja ylipäätään pärjätä arjessa ruotsiksi.

        Mitä sinä ja neffekollegasi koulussa opiskelette / opitte on minulle täysin yhdentekevää.


      • Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        Ankdam-nesven neffettelevä uni: "Neffen toiveajattelua!!"

        Ankdam: "Ei meille tietenkään kuulu mikään sinun pakko, meillä on oma pakkomme, pakkosuomi. 1-1"

        Omat kellokkaanne ovat pakkonne takana. Pakkomme – yli 90-prosenttisen enemmistön vähemmistökielipakko ja manner-Suomen kielivähemmistön enemmistökielipakko – ovat yhteismitattomia asioita, josta seuraa, että enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko on epäoikeudenmukainen ja yhdenvertaisuuden vastainen.

        Yo-kirjoitusten uudistamisessa RKP:n kellokkaat yrittivät sisällyttää vähemmistökielipakon enemmistölle ikään kuin vähemmistön kielellisiin oikeuksiin muka kuuluisi enemmistön vähemmistökielipakko. Kellokkaanne tunnetusti epäonnistuivat.

        Ankdam kysyy hurskaasti: "Kerropa mikä laki se sinua nyt hiertää, mitä pitää muuttaa?"

        Eikö se sinulle valjennut jo siitä, mitä edellä kirjoitin? Näin: äädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille. Niin tulee aikanaan käymään myös lopuille vastaaville laeille.

        "Näin: äädettyjä lakeja noudatetaan siihen saakka, kunnes ne syystä tai toisesta demokraattisessa järjestyksessä kumotaan, kuten kävi esimerkiksi yo-kirjoitusten pakkoruotsille. Niin tulee aikanaan käymään myös lopuille vastaaville laeille."

        Et siis pysty kertomaan mihin lakeihin viittaat. Tyypillistä neffeä!!

        Kannattaa kuitenkin pitää mielessä että lait säädetään meille kaikille, yhtään lakia ei ole säädetty suomen- ja ruotsinkielsiille erikseen.


      • Ankdam kirjoitti:

        Ensinnäkin, minä en usko että Thorvaldsista ikinä tulee RKP:n presidenttiehdokasta.

        Thorvaldsin mielipide on Thorvaldsin mielipide, entä sitten?

        Mitä taas ruotsin opetukseen tulee niin siitä päättää suomenkieliset, nyt ja aina!!

        Sen sijaan meitä suruja on se vajaa 300 000, ja meillä on ja tulee aina olemaan kielellisiä oikeuksia. Vastuu meidä kielellisten oikeuksien toteuttamisesta on yhteiskunnalla, miten se ne toteuttaa ja millä keinoilla on enemmistön kädessä.
        9 kansanedustajaa ei päätä yhtään mistään!!

        -Sen sijaan meitä suruja on se vajaa 300 000, ja meillä on ja tulee aina olemaan kielellisiä oikeuksia.

        Hyvä.

        Nyt se tuli ulos sieltä.

        Kyseessä on siis kielelliset oikeudet.

        Tasa-arvo on vaan korulausunto:-)


      • Oikeuksista nimenomaan!

        Tasa-arvo = meillä suruilla on täsmälleen samat kielelliset oikeudet kuin teillä suomenkielisillä, tosin osittain vain alueellisesti mutta kaksikieliset kunnat kattavat asuinalueemme lähes 100%.

        Ei ole olemassa lakia jossa meitä kohdeltaisiin eriarvoisesti.


    • PoisPrivilegiot

      "Enemmistölle ei ole säädetty mitään erillislakeja"

      Mutta vähemmistölle on säädettty lukuisia erillislakeja, eli vähemmistöllä on kielellinen privilegio. Vaikka privilegio on lakiin säädetty, se ei ole moraalisesti oikein-
      Askel moraalisesti oikeaan suuntaan otettiin, kun Seinäjoki valittiin täyden palvelun sairaalaksi,
      onhan meillä pakkoruotsi turvaamassa kaikille oikeudet omakielisiin palveluihin.
      Joten mitä RKP sitten valittaa ja purnaa itse orkestroimaansa politiikkaa vastaan?

      • "Mutta vähemmistölle on säädettty lukuisia erillislakeja, eli vähemmistöllä on kielellinen privilegio."

        Kertoisitko mitä privilegioita tarkoitat? Mitä lakiin kirjattuja etuoikeuksia minulla on sinuun verrattuna?


    • PoisPrivilegiot

      "haluaisivat hävittää ruotsin kielen Suomesta"
      Ei suinkaan, haluamme vain hävittää sen omasta elämästämme ja lastemme elämästä, koska se on meille rasite, josta meille ei ole mitään hyötyä, vaan ainoastaan haittaa ja vastusta.
      Veroja maksamme mielellämme, koska saamme niillä rahoilla esim. terveydenhoitopalveluja, mutta ruotsiveron vastineeksi emme saa mitään! Hyöty menee ankdamin heimolle!

      • äläYleistä

        Puhu vain omasta puolestasi. Tutkimuksen mukaan 45% valitsisi edelleen ruotsin, jos se olisi vapaaehtoinen kieli.


      • mvngnbm
        äläYleistä kirjoitti:

        Puhu vain omasta puolestasi. Tutkimuksen mukaan 45% valitsisi edelleen ruotsin, jos se olisi vapaaehtoinen kieli.

        No niin, eli miksi sitten edelleen on pakkoruotsi?


      • mvngnbm kirjoitti:

        No niin, eli miksi sitten edelleen on pakkoruotsi?

        -No niin, eli miksi sitten edelleen on pakkoruotsi?

        Erinomainen kysymys.

        Kysymykseen ei tosin mitään järkiperäistä vastausta tule.

        RKPn mielestä se nyt ån vaan täysin selvää, että kaikki yli 50tuhatta vuosittain syntyvää lasta pakkoruotsitetaan.

        45% ei riitä kielikiihkoilevalle yhden asian liikkeelle.


    • Ruotsin kielisillä ei ole mitään oikeutta vaatia, että me suomenkieliset opiskelemme heidän kielensä. Julkisuudessa en ole nähnyt, että suomenkieliset vaativat ruotsinkielisiä opiskelemaan suomea. Kielivapauskokeilu koskee myös heitä.
      Närpiö voi lopettaa suomenopetuksen! Do it!
      Ahvenanmaalla on kielletty suomenopiskelu, voisiko sen kieltää ruotsia äidinkielenään puhuvilta koko maassa?

      • likan_valheet

        Taas likka valehtelee: Ahvenanmaalla voi lukea valinnaisesti suomea. Se ei suinkaan ole mikään kuopattu kieli pakollisuuden poistumisen myötä.


      • "Julkisuudessa en ole nähnyt, että suomenkieliset vaativat ruotsinkielisiä opiskelemaan suomea. "

        Miksi sellaista kukaan ryhtyisi vaatimaan, me suruthan opiskelemme suomea, jopa varhemmin ja enemmän viikkotunteja kuin te suomenkieliset ruotsia.

        Te opiskelette ruotsia me suomea, 1 - 1


      • Ankdam kirjoitti:

        "Julkisuudessa en ole nähnyt, että suomenkieliset vaativat ruotsinkielisiä opiskelemaan suomea. "

        Miksi sellaista kukaan ryhtyisi vaatimaan, me suruthan opiskelemme suomea, jopa varhemmin ja enemmän viikkotunteja kuin te suomenkieliset ruotsia.

        Te opiskelette ruotsia me suomea, 1 - 1

        Kouluissa on opintosuunnitelmassa ruotsi, muttei sitä opiskele kuin vajaa 40%.
        Koululaisista. Opetus pitää muuttaa vapaaehtoiseksi, muuten sitä ei kohta opiskele kukaan. Suomi on täynnä ruotsia osaamattomia ylioppilaita.


      • "Kouluissa on opintosuunnitelmassa ruotsi, muttei sitä opiskele kuin vajaa 40%.
        Koululaisista. Opetus pitää muuttaa vapaaehtoiseksi, muuten sitä ei kohta opiskele kukaan. Suomi on täynnä ruotsia osaamattomia ylioppilaita."

        Juuri tuostahan se ero meidän surujen hyväksi syntyy!

        Molemmille järjestetään yhtäläiset mahdollisuudet, te opettelette ruotsia, me opettelemme suomea. Me opimme! Te ette!!

        Eläköön se pieni ero!!


      • OlkaaYlpeitä

        Onneksi olkoon olette yhtä hyviä oppimaan kieliä kuin kaikki maahanmuuttajat jotka oppivat kielen jota täällä täytyy käyttää päivitttäin. Todella uskomaton suoritus.


      • OlkaaYlpeitä kirjoitti:

        Onneksi olkoon olette yhtä hyviä oppimaan kieliä kuin kaikki maahanmuuttajat jotka oppivat kielen jota täällä täytyy käyttää päivitttäin. Todella uskomaton suoritus.

        On hyvä osata ruotsia, mutta yksityiset suuret firmat eivät rekrytöitäessä enää edes kysy ruotsin kielen taitoa. Taito on irrelevantti. EU markkinat toimivat muilla kielillä. Ruotsi hoitaa suhteensa ulkomaille muilla kielillä. Ruotsalaiset eivät edellytä suomalaisilta ruotsin kielen taitoa. Suurin osa ei edes tiedä, että Suomessa opiskellaan ruotsia. Älä ole typerys ja avaudu ruotsalaiselle huonolla ruotsin taidollasi. Olet kielellisesti equal, kun puhut englantia!


      • sepieniero
        OlkaaYlpeitä kirjoitti:

        Onneksi olkoon olette yhtä hyviä oppimaan kieliä kuin kaikki maahanmuuttajat jotka oppivat kielen jota täällä täytyy käyttää päivitttäin. Todella uskomaton suoritus.

        Maahanmuuttajat käyvät koulunsa (yleensä) suomen kielellä. Ruotsinkieliset käyvän koulunsa ruotsin kielellä. Tässä se pieni ero, jota et selvästi ymmärrä.


      • Ankdam kirjoitti:

        "Julkisuudessa en ole nähnyt, että suomenkieliset vaativat ruotsinkielisiä opiskelemaan suomea. "

        Miksi sellaista kukaan ryhtyisi vaatimaan, me suruthan opiskelemme suomea, jopa varhemmin ja enemmän viikkotunteja kuin te suomenkieliset ruotsia.

        Te opiskelette ruotsia me suomea, 1 - 1

        Ankdam: "Molemmille järjestetään yhtäläiset mahdollisuudet, te opettelette ruotsia, me opettelemme suomea." Ja Ankdam toisessa viestissä: "Te opiskelette ruotsia me suomea, 1 - 1"

        Olisiko oikeudenmukaista, että te opiskelisitte saamea ja saamelaiset ruotsia lailla säädettyinä pakkokielinä? Eipä olisi, koska neljännesmiljoonaisen joukkonne ja muutaman tuhannen saamelaisjoukon kieltenopiskelu suhteessa toisiinsa joukkoina (toistan: joukkoina) olisi yhteismitaton vaatimus eikä suinkaan 1:1.

        Toistan aikaisempaa, että omat kellokkaanne ovat pakkonne takana. Pakkomme – yli 90-prosenttisen enemmistön vähemmistökielipakko ja manner-Suomen kielivähemmistön enemmistökielipakko – ovat yhteismitattomia asioita, josta seuraa, että enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko on epäoikeudenmukainen ja yhdenvertaisuuden vastainen.

        Kielitaitolaki ja sen mukana korkeakoulutetulle henkilöstölle säädetty vähemmistökielipakko on kumottava. Kielitaito on säädettävä Kanadan ja Irlannin tavoin henkilöstön sijasta viranomaiselle tai muulle toimijalle laitoksena, abtraktille oliolle, jolloin se ottaa palvelukseensa kutakin kieltä taitavia todellisen kysynnän mukaan. Sen nykyinen kielilaki mahdollistaa, mutta kielitaitolaki on vielä tukkona, johon vedotaan kaikissa koulutuksen pakkokielivaatimuksissa ja -laeissa.


      • Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        Ankdam: "Molemmille järjestetään yhtäläiset mahdollisuudet, te opettelette ruotsia, me opettelemme suomea." Ja Ankdam toisessa viestissä: "Te opiskelette ruotsia me suomea, 1 - 1"

        Olisiko oikeudenmukaista, että te opiskelisitte saamea ja saamelaiset ruotsia lailla säädettyinä pakkokielinä? Eipä olisi, koska neljännesmiljoonaisen joukkonne ja muutaman tuhannen saamelaisjoukon kieltenopiskelu suhteessa toisiinsa joukkoina (toistan: joukkoina) olisi yhteismitaton vaatimus eikä suinkaan 1:1.

        Toistan aikaisempaa, että omat kellokkaanne ovat pakkonne takana. Pakkomme – yli 90-prosenttisen enemmistön vähemmistökielipakko ja manner-Suomen kielivähemmistön enemmistökielipakko – ovat yhteismitattomia asioita, josta seuraa, että enemmistölle säädetty vähemmistökielipakko on epäoikeudenmukainen ja yhdenvertaisuuden vastainen.

        Kielitaitolaki ja sen mukana korkeakoulutetulle henkilöstölle säädetty vähemmistökielipakko on kumottava. Kielitaito on säädettävä Kanadan ja Irlannin tavoin henkilöstön sijasta viranomaiselle tai muulle toimijalle laitoksena, abtraktille oliolle, jolloin se ottaa palvelukseensa kutakin kieltä taitavia todellisen kysynnän mukaan. Sen nykyinen kielilaki mahdollistaa, mutta kielitaitolaki on vielä tukkona, johon vedotaan kaikissa koulutuksen pakkokielivaatimuksissa ja -laeissa.

        Ankdamin kaltaisten kielifanaatikkojen aika Suomessa on loppumassa.
        RKP:n nuoret eikä tuleva presidenttiehdokas kannata pakkoruotsia.
        Suurin ongelma ovat suomenkieliset politiikot, jotka ovat pakkoruotsin takana.
        Itseasiassa äänestäjät, jotka heitä äänestävät. Tosin media ei pidä asiaa esillä ja se onkin jokaisen ajattelevan kansalaisvelvollisuus.


      • YlpeänäHuomiseen
        sepieniero kirjoitti:

        Maahanmuuttajat käyvät koulunsa (yleensä) suomen kielellä. Ruotsinkieliset käyvän koulunsa ruotsin kielellä. Tässä se pieni ero, jota et selvästi ymmärrä.

        Suurin osa maahanmuuttajista on ikäluokkaa joka ei käy mitään kouluja vaan kielikurssin jossa opetetaan suomea. Kun suomi on tarpeeksi hyvällä tasolla on mahdollista myös mennä johonkin kouluun. Eli älkää vähätelkö itseänne, olette yhtä lahjakkaita kielissä kuin kouluttamattomat maahanmuuttajat.


      • Lukiolaislikkoja kirjoitti:

        Ankdamin kaltaisten kielifanaatikkojen aika Suomessa on loppumassa.
        RKP:n nuoret eikä tuleva presidenttiehdokas kannata pakkoruotsia.
        Suurin ongelma ovat suomenkieliset politiikot, jotka ovat pakkoruotsin takana.
        Itseasiassa äänestäjät, jotka heitä äänestävät. Tosin media ei pidä asiaa esillä ja se onkin jokaisen ajattelevan kansalaisvelvollisuus.

        "Suurin ongelma ovat suomenkieliset politiikot, jotka ovat pakkoruotsin takana."

        Juuri he ovat pahimpina kantoina kaskessa, nämä svekomieliset fennot. He ovat hypänneet RKP:n kellokkaiden kelkkaan tukemaan enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa, mikä ei suinkaan millään perusteella voi kuulua vähemmistökielisten kielellisiin oikeuksiin.


      • Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        "Suurin ongelma ovat suomenkieliset politiikot, jotka ovat pakkoruotsin takana."

        Juuri he ovat pahimpina kantoina kaskessa, nämä svekomieliset fennot. He ovat hypänneet RKP:n kellokkaiden kelkkaan tukemaan enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa, mikä ei suinkaan millään perusteella voi kuulua vähemmistökielisten kielellisiin oikeuksiin.

        Melko vastenmielisiä ovat iäkkäät demaripolitiikot, jotka ovat myyneet poliittisen menestyksensä ruotsin kielisille säätiöille.
        Paavo Lipponen on kuitannut Freudenthal mitalin ja siihen liittyvät rahat.
        Hän muistaa kuitata kiitollisuudenvelkansa joka paikassa, kehottamalla puhumaan ruotsia.
        Martti Ahtisaari sai huomattavan summan rahaa, kun antoi nimensä ja Nobel maineensa kansallisen kielistrategian käyttöön.
        Svenska Folkskolans Vänner ( SKV) säätiö palkitsi Tarja Halosen, kun suostui huiskuttelemaan medialle ja sanomaan, että ruotsin puhuminen on hauskaa.
        Lappeenrannassa asiasta iloittiin puhumalla kaikille venäläisille ostosmatkailijoille kuukausi ruotsia.


      • oqwioeioeipi
        YlpeänäHuomiseen kirjoitti:

        Suurin osa maahanmuuttajista on ikäluokkaa joka ei käy mitään kouluja vaan kielikurssin jossa opetetaan suomea. Kun suomi on tarpeeksi hyvällä tasolla on mahdollista myös mennä johonkin kouluun. Eli älkää vähätelkö itseänne, olette yhtä lahjakkaita kielissä kuin kouluttamattomat maahanmuuttajat.

        Monilla aikuisilla maahanmuuttajilla on vaikeuksia suomen kielen kanssa. Suomen kieli on yksinkertaisesti hyvin vaikea kieli ja vanhempana uuden kielen omaksuminen on vaikeaa. Moni 1. polven maahanmuuttaja ei opi suomea kunnolla. Mutta heidän lapsensa oppivat ja tukevat vanhempiaan tässä ja toimivat tulkkeina.


      • xxxcccccc
        Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        "Suurin ongelma ovat suomenkieliset politiikot, jotka ovat pakkoruotsin takana."

        Juuri he ovat pahimpina kantoina kaskessa, nämä svekomieliset fennot. He ovat hypänneet RKP:n kellokkaiden kelkkaan tukemaan enemmistölle säädettyä vähemmistökielipakkoa, mikä ei suinkaan millään perusteella voi kuulua vähemmistökielisten kielellisiin oikeuksiin.

        Jotenkin suorastaan koomista, että palstan fennomaanit ovat aivan kauhuissaan niistä suomenkielisistä, jotka esim. pitävät ruotsia tärkeänä kielenä oppia. Ruotsia sujuvasti osaava suomenkielinen on suorastaan epäilyttävä henkilö.


      • Ankdam kirjoitti:

        "Julkisuudessa en ole nähnyt, että suomenkieliset vaativat ruotsinkielisiä opiskelemaan suomea. "

        Miksi sellaista kukaan ryhtyisi vaatimaan, me suruthan opiskelemme suomea, jopa varhemmin ja enemmän viikkotunteja kuin te suomenkieliset ruotsia.

        Te opiskelette ruotsia me suomea, 1 - 1

        -Miksi sellaista kukaan ryhtyisi vaatimaan, me suruthan opiskelemme suomea, jopa varhemmin ja enemmän viikkotunteja kuin te suomenkieliset ruotsia.

        Tarvitseeko teidän opiskella suomea?
        Miksi ihmeessä?

        Kaikki ihmisryhmät joista olen kuullut, rodusta, kulttuurista ja uskonnosta riippumatta, oppivat vallitsevan kielen helposti.
        Jo enne kuin täyttävät 3v.

        Eikö tämä pädekkään suomenruotsalaisiin?

        BåHåHååååå


      • owpåiåptiw
        svekoargumentti kirjoitti:

        -Miksi sellaista kukaan ryhtyisi vaatimaan, me suruthan opiskelemme suomea, jopa varhemmin ja enemmän viikkotunteja kuin te suomenkieliset ruotsia.

        Tarvitseeko teidän opiskella suomea?
        Miksi ihmeessä?

        Kaikki ihmisryhmät joista olen kuullut, rodusta, kulttuurista ja uskonnosta riippumatta, oppivat vallitsevan kielen helposti.
        Jo enne kuin täyttävät 3v.

        Eikö tämä pädekkään suomenruotsalaisiin?

        BåHåHååååå

        Lapsi oppii hyvin suomen kielen, kun hän käy suomenkielistä koulua ja leikkii suomenkielisten lasten kanssa.

        Ruotsinkieliset lapset käyvät ruotsinkielistä koulua, ja niillä alueilla, jotka ovat täysin ruotsinkielisiä (esim. ruots.kiel. Pohjanmaa), lapset leikkivät ruotsiksi. Siksi suomen kieli on uusi kieli heille kun he kouluun tulevat. Sitä voi heidän kohdallaan verrata mihin tahansa vieraaseen kieleen, sillä erotuksella, että suomi on maailman vaikein kieli.

        Ne ruotsinkieliset lapset jotka asuvat alueilla, joissa suomen kieli hallitsee, oppivat suomen kielen huomattavasti helpommin.


      • owpåiåptiw kirjoitti:

        Lapsi oppii hyvin suomen kielen, kun hän käy suomenkielistä koulua ja leikkii suomenkielisten lasten kanssa.

        Ruotsinkieliset lapset käyvät ruotsinkielistä koulua, ja niillä alueilla, jotka ovat täysin ruotsinkielisiä (esim. ruots.kiel. Pohjanmaa), lapset leikkivät ruotsiksi. Siksi suomen kieli on uusi kieli heille kun he kouluun tulevat. Sitä voi heidän kohdallaan verrata mihin tahansa vieraaseen kieleen, sillä erotuksella, että suomi on maailman vaikein kieli.

        Ne ruotsinkieliset lapset jotka asuvat alueilla, joissa suomen kieli hallitsee, oppivat suomen kielen huomattavasti helpommin.

        1% väestöstä åsaa ruåtsia, mutta ei suomea.

        -Ne ruotsinkieliset lapset jotka asuvat alueilla, joissa suomen kieli hallitsee, oppivat suomen kielen huomattavasti helpommin.

        Ålisivatkin maailman typiä ihmisiä jos näin ei olisi.


      • svekoargumentti kirjoitti:

        1% väestöstä åsaa ruåtsia, mutta ei suomea.

        -Ne ruotsinkieliset lapset jotka asuvat alueilla, joissa suomen kieli hallitsee, oppivat suomen kielen huomattavasti helpommin.

        Ålisivatkin maailman typiä ihmisiä jos näin ei olisi.

        -Lapsi oppii hyvin suomen kielen, kun hän käy suomenkielistä koulua ja leikkii suomenkielisten lasten kanssa.

        Jostain kumman syystä ruotsinkieliset haluavat pitää lapsensa ruotsinkielisissä päiväkodeissa ja kouluissa.
        Kaksikieliset ryhmät ovat kauhistus.


      • Kielikylpyyn_
        svekoargumentti kirjoitti:

        -Lapsi oppii hyvin suomen kielen, kun hän käy suomenkielistä koulua ja leikkii suomenkielisten lasten kanssa.

        Jostain kumman syystä ruotsinkieliset haluavat pitää lapsensa ruotsinkielisissä päiväkodeissa ja kouluissa.
        Kaksikieliset ryhmät ovat kauhistus.

        Ymmärrän erittäin hyvin, että 5%:n kieliryhmää edustavat haluavat säilyttää päiväkotinsa yksikielisinä. Näin saadaan varmistettua, että tulevatkin sukupolvet osaavat ruotsia. Minäkään en välttämättä toivoisi kaksikielistä päiväkotia, jos suomen kieltä edustaisi tässä maassa 5%:n vähemmistö.

        Ne, jotka haluavat päiväkotiopetusta suomeksi/ruotsiksi, voivat mennä kielikylpyyn.


      • Kielikylpyyn_ kirjoitti:

        Ymmärrän erittäin hyvin, että 5%:n kieliryhmää edustavat haluavat säilyttää päiväkotinsa yksikielisinä. Näin saadaan varmistettua, että tulevatkin sukupolvet osaavat ruotsia. Minäkään en välttämättä toivoisi kaksikielistä päiväkotia, jos suomen kieltä edustaisi tässä maassa 5%:n vähemmistö.

        Ne, jotka haluavat päiväkotiopetusta suomeksi/ruotsiksi, voivat mennä kielikylpyyn.

        -Näin saadaan varmistettua, että tulevatkin sukupolvet osaavat ruotsia.

        Ai mitenniin?
        Suomen kielen taidosta oli kyse.

        Ei se ruotsin kieli minnekkään katoa.

        Nytkin vain 1% väestöstä osaa ruotsia mutta ei suomea.


      • Kokemuspohjaista
        owpåiåptiw kirjoitti:

        Lapsi oppii hyvin suomen kielen, kun hän käy suomenkielistä koulua ja leikkii suomenkielisten lasten kanssa.

        Ruotsinkieliset lapset käyvät ruotsinkielistä koulua, ja niillä alueilla, jotka ovat täysin ruotsinkielisiä (esim. ruots.kiel. Pohjanmaa), lapset leikkivät ruotsiksi. Siksi suomen kieli on uusi kieli heille kun he kouluun tulevat. Sitä voi heidän kohdallaan verrata mihin tahansa vieraaseen kieleen, sillä erotuksella, että suomi on maailman vaikein kieli.

        Ne ruotsinkieliset lapset jotka asuvat alueilla, joissa suomen kieli hallitsee, oppivat suomen kielen huomattavasti helpommin.

        "
        Ruotsinkieliset lapset käyvät ruotsinkielistä koulua, ja niillä alueilla, jotka ovat täysin ruotsinkielisiä (esim. ruots.kiel. Pohjanmaa), lapset leikkivät ruotsiksi. Siksi suomen kieli on uusi kieli heille kun he kouluun tulevat. Sitä voi heidän kohdallaan verrata mihin tahansa vieraaseen kieleen, sillä erotuksella, että suomi on maailman vaikein kieli."

        Saataa tulla yllätyksenä mutta tilanne on suurimmalle osalle suomalaisista myös se että ruotsi on vieras kieli. Ja ei suomi ei ole suinkaan maailman vaikein kieli se on vain erillainen kuin indoeurooppalaiset kielet aivan kuten suurin osa maailman muistakin kielistä. Lisäksi tunnen useita ensimmäisen polven maahanmuuttajia jotka ovat oppineet suomen aivan mainiosti ja vieläpä melko nopeasti.


      • qpiiåoqruiuti
        Kokemuspohjaista kirjoitti:

        "
        Ruotsinkieliset lapset käyvät ruotsinkielistä koulua, ja niillä alueilla, jotka ovat täysin ruotsinkielisiä (esim. ruots.kiel. Pohjanmaa), lapset leikkivät ruotsiksi. Siksi suomen kieli on uusi kieli heille kun he kouluun tulevat. Sitä voi heidän kohdallaan verrata mihin tahansa vieraaseen kieleen, sillä erotuksella, että suomi on maailman vaikein kieli."

        Saataa tulla yllätyksenä mutta tilanne on suurimmalle osalle suomalaisista myös se että ruotsi on vieras kieli. Ja ei suomi ei ole suinkaan maailman vaikein kieli se on vain erillainen kuin indoeurooppalaiset kielet aivan kuten suurin osa maailman muistakin kielistä. Lisäksi tunnen useita ensimmäisen polven maahanmuuttajia jotka ovat oppineet suomen aivan mainiosti ja vieläpä melko nopeasti.

        Totta on että myös ruotsi on uusi kieli, mutta ed. kirjoittaja puhuikin siitä, että SUOMEN pitäisi olla ruotsinkieliselle lapselle aina helppo ja sen lapsi oppisi itsestään, kuten mamulapset. Ja tämähän ei pidä paikkaansa.

        Ruotsi on tosiaan samalla tavalla uusi ja vieras kieli esim. vaikkapa itäsuomalaiselle.

        Suomi on rankattu useita kertoja kansainvälisissä vertailuissa maailman vaikeimmaksi tai toiseksi vaikeimmaksi kieleksi (kiinan jälkeen). Tämä ei tarkoita, että kieltä ei voi oppia. Moni mamu, etenkin nuorempi, oppii kielen kantapään kautta. Tällainen hlö ei välttämättä osaa kirjoittaa suomea kovin hyvin eikä hallitse suomen vaativaa kielioppia. Eli on eri tapoja oppia/osata kieltä. On melko harvinaista tavata ulkomaalainen, joka hallitsee käytännössä "täydellisesti" suomen. Tällainen henkilö on usein kielellisesti erittäin lahjakas.


    • Suomenkielisten geeneissä on palvella ruotsinkielisiä. Pitää opiskella ruotsia, jotta voi palvella.

      • För mig är det självklart att man ställer upp för andra. Om det är en finskspråkig som behöver hjälp och mina tjänster så naturligtvis försöker jag göra mitt bästa för honom eller henne, kommer det en rom så behandlar jag personen sakligt och korrekt o.s.v. Ett land där vi bara är upptagna av oss själva och struntar i andra kommer att gå under i själviskhet. Jag ser inte för egen del att det är nervärderande de gånger jag betjänar en annan på den personens språk utan jag vet att då kan jag göra livet lättare för den personen och det gör mig glad.


      • alkjlkjglljalk
        twervig kirjoitti:

        För mig är det självklart att man ställer upp för andra. Om det är en finskspråkig som behöver hjälp och mina tjänster så naturligtvis försöker jag göra mitt bästa för honom eller henne, kommer det en rom så behandlar jag personen sakligt och korrekt o.s.v. Ett land där vi bara är upptagna av oss själva och struntar i andra kommer att gå under i själviskhet. Jag ser inte för egen del att det är nervärderande de gånger jag betjänar en annan på den personens språk utan jag vet att då kan jag göra livet lättare för den personen och det gör mig glad.

        Joillekin ihmisille ajatus muiden ihmisten palvelemisesta, esim. ystävällisestä asiakaspalvelusta, on näköjään mahdoton ajatus.


      • twervig kirjoitti:

        För mig är det självklart att man ställer upp för andra. Om det är en finskspråkig som behöver hjälp och mina tjänster så naturligtvis försöker jag göra mitt bästa för honom eller henne, kommer det en rom så behandlar jag personen sakligt och korrekt o.s.v. Ett land där vi bara är upptagna av oss själva och struntar i andra kommer att gå under i själviskhet. Jag ser inte för egen del att det är nervärderande de gånger jag betjänar en annan på den personens språk utan jag vet att då kan jag göra livet lättare för den personen och det gör mig glad.

        Meillä on oma äidinkielemme, eikä meillä ole mitään velvollisuutta palvella ketään kuin Jumalaa. Jumalan palvelemeninkin on vapaaehtoista.
        Virkamiehien kannattaa muistaa, ettei yksittäisellä virkamiehellä ole velvollisuutta osata ruotsia. Palvelun järjestäjällä on velvollisuus järjestää palvelu ruotsiksi. Eduskunnassa asia on järjestetty tulkin avulla.
        Yhteiskunta voi hyvin turvautua säästösyistä vaikka kännykällä hoidettuun tulkkaukseen. Ruotsin opiskelu on turhaa.


      • omatjutut
        Lukiolaislikkoja kirjoitti:

        Meillä on oma äidinkielemme, eikä meillä ole mitään velvollisuutta palvella ketään kuin Jumalaa. Jumalan palvelemeninkin on vapaaehtoista.
        Virkamiehien kannattaa muistaa, ettei yksittäisellä virkamiehellä ole velvollisuutta osata ruotsia. Palvelun järjestäjällä on velvollisuus järjestää palvelu ruotsiksi. Eduskunnassa asia on järjestetty tulkin avulla.
        Yhteiskunta voi hyvin turvautua säästösyistä vaikka kännykällä hoidettuun tulkkaukseen. Ruotsin opiskelu on turhaa.

        Joissakin viroissa edellytetään ruotsin osaamista. Taas likka laskettelee omiaan.


      • omatjutut kirjoitti:

        Joissakin viroissa edellytetään ruotsin osaamista. Taas likka laskettelee omiaan.

        Man får betalt mycket extra om man behärskar svenska.


      • -Suomenkielisten geeneissä on palvella ruotsinkielisiä. Pitää opiskella ruotsia, jotta voi palvella.

        Ja ruotsinkielisten geeneissä on tulla palvelluiksi.
        50tuhatta vuosittain syntyvää vauvaa joutuvat pakko-oppimaan ruotsin kueltä, jottei vaan 300 000n lahjakkuusjoukko joutuisi itse palvelemaan itseään.


      • omatjutut kirjoitti:

        Joissakin viroissa edellytetään ruotsin osaamista. Taas likka laskettelee omiaan.

        -Joissakin viroissa edellytetään ruotsin osaamista.

        Kerro yksi.


      • ruotsia.tarvitaan
        svekoargumentti kirjoitti:

        -Joissakin viroissa edellytetään ruotsin osaamista.

        Kerro yksi.

        Kannattaa tutustua Suomen kielitaitolakiin eikä aina ihmetellä näitä samoja asioita; tässä lyhyt, napakka esitys aiheesta:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kielitaitolaki


      • ruotsia.tarvitaan kirjoitti:

        Kannattaa tutustua Suomen kielitaitolakiin eikä aina ihmetellä näitä samoja asioita; tässä lyhyt, napakka esitys aiheesta:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kielitaitolaki

        "Kannattaa tutustua Suomen kielitaitolakiin eikä aina ihmetellä näitä samoja asioita; tässä lyhyt, napakka esitys aiheesta:"

        Juuri kielitaitolaki on ensimmäisenä kumottavien kielilakien listalla. Kielitaito on säädettävä korkeakoulutetun henkiöstön sijasta viranomaiselle ja muulle toimijalle laitoksena, kuten on tehty Kanadassa ja Irlannissa. Sen seurauksena vähemmistökielipakkoa ei voida enää perustella kehäpäätelmänä kielitaitolasta johtaen, kuten muun muassa yliopistojen vähemmistökielipakkoa.

        Kielitaitolain kumoaminen on lähtökohtana Ionin¤ mallissa, jonka hän esitti vuosia sitten jonkin verran koukeroisella juristityylillään. http://keskustelu.suomi24.fi/t/9825643/ionin-malli


      • enhuomaa
        Nettisuoma-nettifenno kirjoitti:

        "Kannattaa tutustua Suomen kielitaitolakiin eikä aina ihmetellä näitä samoja asioita; tässä lyhyt, napakka esitys aiheesta:"

        Juuri kielitaitolaki on ensimmäisenä kumottavien kielilakien listalla. Kielitaito on säädettävä korkeakoulutetun henkiöstön sijasta viranomaiselle ja muulle toimijalle laitoksena, kuten on tehty Kanadassa ja Irlannissa. Sen seurauksena vähemmistökielipakkoa ei voida enää perustella kehäpäätelmänä kielitaitolasta johtaen, kuten muun muassa yliopistojen vähemmistökielipakkoa.

        Kielitaitolain kumoaminen on lähtökohtana Ionin¤ mallissa, jonka hän esitti vuosia sitten jonkin verran koukeroisella juristityylillään. http://keskustelu.suomi24.fi/t/9825643/ionin-malli

        En näe tuossa kielitaitolaissa mitään sellaista, joka olisi suomenkielistä syrjivää tai vaikeuttaisi juuri suomenkielisen mahdollisuuksia edetä urallaan tms..


      • ruotsia.tarvitaan kirjoitti:

        Kannattaa tutustua Suomen kielitaitolakiin eikä aina ihmetellä näitä samoja asioita; tässä lyhyt, napakka esitys aiheesta:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kielitaitolaki

        -Kannattaa tutustua Suomen kielitaitolakiin eikä aina ihmetellä näitä samoja asioita; tässä lyhyt, napakka esitys aiheesta:


        No mitä tuossa nyt on kovin oleellista?
        Tavalliselle kuullostaa.

        "Ainoa kielitaitolaissa oleva konkreettinen kielitaitovaatimus on, että korkeakoulututkintoa edellyttävien valtion työsuhteissa kelpoisuusvaatimuksena on kaksikielisissä viranomaisissa viranomaisen virka-alueen väestön enemmistön kielen erinomainen suullinen ja kirjallinen taito sekä toisen kielen tyydyttävä suullinen ja kirjallinen taito."


    • Hermansson

      Österi pitävät itseään ruotsalaisina, kun taas etelän ruotsikot pitävät itseään jopa suomalaisina.

    • hohhoijjaaa

      österbotten on jonkinlaista syvä-joki porukkaa, todellisia peräkylien sisäänpäinkääntyneitä sivistymättömiä juntteja.

    • Suomenkielisten on vain opeteltava ruotsia. Ruotsin kuningaskin on näin puheessaan määrännyt!

    • savoboooo

      ruotsin kuningas.. hehehheee! nai saksalaisen lasketturinteen hupakon ja tuloksena oli lukivammainen jälkikasvu!

    • hmmmmmm11

      äitinsä takapuolesta syntynyt kuten muutkin ihmiset. kuningas on ihan vitsi,onneksi elämme tasavallassa!

    • hohhoijjaaa

      rkp lahoaa ja katoaa

    Ketjusta on poistettu 26 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      200
      5138
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      124
      3170
    3. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      142
      2417
    4. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      342
      2374
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      55
      1992
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1566
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      116
      1510
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      31
      1403
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1230
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1091
    Aihe