Paras kiinteistönvälittäjä

asuilija

Asunnon myynti taitaa tulla pikkuhiljaa ajankohtaiseksi ja kaipailenkin kokemuksia Seinäjoen kiinteistönvälittäjistä. Kenelle kannattaa antaa asunto (rivitalo-osake) myytäväksi? Minkälaiset ovat välityspalkkiot? Tuleeko muita kuluja? Kaikki tieto on erittäin tervetullutta, sillä aikaisempaa kokemusta asunnon myymisestä ei ole.

105

4234

  Vastaukset

  • haloo...? maksat välittäjälle tonneja asuntosi myymisestä? myyt itse asuntosi,helppoa kuin mikä.pankkis tekee asuntopaperit n200e,nettiin oikotielle myynti ilmoitus,n200e.ja näytöt vaikka kerran viikko tai miten sulle parhaiten sopii,sekä "kiinnostuneille" ostajille yksityisnäyttö! myytehän te autonnekin itse ym...ja mikä ongelma on tehdä näyttö itse,pohjapiirustuksineen ym lakiin perustuvine tietoineen,mm tehdyt remontit ym...onnelsta kauppaa vaan!

   • Säästöä syntyy myös jot rakennat itse talosi ja korjaat autosi sekä muut vempaimet. Netistä löytyy ohjeet joka lähtöön. Myös tälläiseltä keskustelupalstalta saatavat asiantuntevat neuvot auttavat kovasti. Lisää rahaa säästyy paljon vuositasolla jos lopetat parturissa/kampaamossa käynnin, pidät hyötypuutarhaa ym.
    Se huono puoli siinä on että tulee paljon työttömiä jos kaikki tehdään itse. On mahdollista että menetät päätyösi kun et ehdi sitä kunnolla hoitaa muilta kiireiltäsi. Moniosaajana löydät varmaan pätkätöitä muualta jos et vaan masennu epäsosiaalisesta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa.


   • Nikkariksi aikova kirjoitti:

    Säästöä syntyy myös jot rakennat itse talosi ja korjaat autosi sekä muut vempaimet. Netistä löytyy ohjeet joka lähtöön. Myös tälläiseltä keskustelupalstalta saatavat asiantuntevat neuvot auttavat kovasti. Lisää rahaa säästyy paljon vuositasolla jos lopetat parturissa/kampaamossa käynnin, pidät hyötypuutarhaa ym.
    Se huono puoli siinä on että tulee paljon työttömiä jos kaikki tehdään itse. On mahdollista että menetät päätyösi kun et ehdi sitä kunnolla hoitaa muilta kiireiltäsi. Moniosaajana löydät varmaan pätkätöitä muualta jos et vaan masennu epäsosiaalisesta kirjoittelusta sosiaalisessa mediassa.

    onko aikeissa mahd myydä surmataloa? ruskeatiili?


  • Vaihtoehtohan tuokin on, mutta mieluummin luotan kokeneeseen välittäjään, kun itse olen näissä asioissa ihan "vihreä". Kalliiksihan se tulee, mutta tätä hommaa en halua sössiä. Eli nyt kokemuksia välitysfirmoista!

   • Olen ollut useissa näytöissä, joissa asunnonvälittäjä ei ole vaivautunut tutustumaan myytävään asuntoon , vaan vastauksia kysymyksiini on tullut: en tiedä, ei kai näin uuteen taloon (1970-luvulla rakennettuun), kysyttäessä esim. putkiremontista ym. Yrittäessä puhelimella tavoittaa välittää ...se on todella hankalaa (olen syömässä, soita myöhemmin tyyliin).
    Suosittelisin myös itse nykyistä omistajaa olemaan tavoitettavissa, jollei uskalla ryhtyä suoraan myyjäksi.


  • LKV vaisto oy

   • Vähän askarruttaa miten kolme myyjää ehtii hoitaa hyvin kaikki myyntikohteensa. Viime lehti-ilmoituksessa oli tukuittaan kuvia asunnoista, jois kesäiset puutarhat kukoisti. Ettei vaan olis niin etteivät ehdi hoitaa hommiaan kunnolla.


  • Laittakaahan lisää ja ennenkaikkea omia kokemuksia myyjän näkökulmasta, jos olette joskus myyneet asunnon välitysfirman kautta.

   • ei välittäjän tehtävä ole jaella isännöitsijäntodistuksia näytöllä.. sen voi antaa nähtäväksi mutta omakseen saa vasta kun tekee tarjouksen..


  • Pari asuntoa olen myynyt Kiinteistömaailman välittämänä. Ei varmaan sen halvempi ole kuin muutkaan mutta ei erityisen kalliskaan kai. Asunnot myytiin ja esiteltin ammattimaisesti, aina sai tietoa missä mennään ja oliko kiinnostuneita yms. Nopeasti meni kaupaksi kun hinta oli arvioitu oikein, voi kyllä suositella.

  • LKV Vaistolle omani laittaisin myyntiin. Myös Merja Aho hoitaa hommansa hyvin.

   • Vaisto on halvin, mutta kyllä se sitten näkyy myös työn laadussa. Niin paljon on ainakin tällä hetkellä kohteita myynnissä, ettei niistä nyt niin kovin tarkasti mitään tiedetä tai muisteta. Toki en tiedä onko jo aiemmin ollut näin? Esittelyissä puhutaan ympäripyöreitä ja yleistyksiä, eikä kysymyksiinkään oikein osata vastata, vaan kierrellään ja kaarrellaan.

    Hinta-arviot verrattuna muiden pidempään tällä alueella ja alalla toimineiden arvioihin ovat monesti yläkanttiin, eikä sen vuoksi sitten edes esittelyissä väkeä puhumattakaan että kauppoja syntyisi kovin nopeasti. Kyllä jos ammattimaista välityspalvelua haluaa, kannattaa ottaa joku toinen firma, jolla on kunnolla resursseja ja asiantuntemusta hoitaa tehtävä laadukkaasti alusta loppuun.


   • Hienosti meni Vaiston kautta oma tupa kaupaksi, ei mitään ongelmia.
    Arvioi asunnon arvon, mutta jos myyjä haluaa korkeamman hinnan, niin siitä myyjän pyynnöstä lähdetään, näin ainakin meillä.
    Ja kyllä reippaan kymppitonnin ero välityspalkkiossakin painaa muihin verrattuna..antaa samalla liikkumavaraa asunnon hinnassa, varsinkin jos haluaa eroon asunnostaa nopeasti.


   • Ei Ahoa missään tapauksessa!


   • agwr kirjoitti:

    Vaisto on halvin, mutta kyllä se sitten näkyy myös työn laadussa. Niin paljon on ainakin tällä hetkellä kohteita myynnissä, ettei niistä nyt niin kovin tarkasti mitään tiedetä tai muisteta. Toki en tiedä onko jo aiemmin ollut näin? Esittelyissä puhutaan ympäripyöreitä ja yleistyksiä, eikä kysymyksiinkään oikein osata vastata, vaan kierrellään ja kaarrellaan.

    Hinta-arviot verrattuna muiden pidempään tällä alueella ja alalla toimineiden arvioihin ovat monesti yläkanttiin, eikä sen vuoksi sitten edes esittelyissä väkeä puhumattakaan että kauppoja syntyisi kovin nopeasti. Kyllä jos ammattimaista välityspalvelua haluaa, kannattaa ottaa joku toinen firma, jolla on kunnolla resursseja ja asiantuntemusta hoitaa tehtävä laadukkaasti alusta loppuun.

    Vaisto on ala-arvoisin välittäjä mihin olen törmännyt. Toivottavasti ei ikinä tarvitse asioida enää heidän kanssaan.


  • Kotijoukkue. Ei halvin, mutta näkyvin ja tulosta tulee. Se ainakin itsellä on ollut pääasia eikä se, että onko joku muutaman satasen halvempi välittäjä, joka ei saa kauppaa aikaiseksi.

   2 asuntoa olen sitä kautta myynyt ja yhden ostanut.

   Kasvanut kohtuullisen pienessä ajassa Seinäjoen suurimmaksi, joten se kertoo puolestaan kaiken olennaisen. Kai siihen joku syy on miksi suurin osa valitsee Kotijoukkueen välittäjäkseen. Ei millään muulla ole Ilkassa kokosivun mainosta, screenejä kaupungilla jne.

   • kotijoukkueella ei oo palikat kasas, hiukan sekavaa toimintaa....


   • Täysin samaa mieltä! Enää en antaisi asuntoani välitettäväksi Kotijoukkueelle.


   • Kotijoukkue kadotti tärkeitä taloomne liittyviä papereitamme, joita sitten etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Tuli turhaa stressiä jonka olisi voinut välttää olemalla huolellisempi.


   • Asunnonoston loppumetreillä varattiin kotijoukkueen kohteesta yksityisnäyttö, "asiantunteva" joka-asian-nauraja-välittäjä oli jättänyt kohteen avaimet toimistolle ja puolentunnin odottelun jälkeen kun avaimet sai ,ei osannut vastata mihinkään / tiennyt kohteesta yhtään mitään, ..Vakavasti sitä kohdetta harkittiin mutta välittäjä sen kyllä sitten ryssi, se oli heti ekasta puhelinkyselystä alkaen epäammattilainen. ostettiin uusi, kätkänaho välitti, ei ole tarvinnut katua. Siellä taidetaan työntekijät valita. Kotijoukkueeessa saa pelata kaikki taukit


   • Tomppuvaan kirjoitti:

    Kotijoukkue kadotti tärkeitä taloomne liittyviä papereitamme, joita sitten etsittiin kissojen ja koirien kanssa. Tuli turhaa stressiä jonka olisi voinut välttää olemalla huolellisempi.

    Sama kokemus!


  • Kaupan kohde on se joka myy. Jos löydän mieleisen asunnon,ostan sen,
   välittäjällä ei olemitään mekitystä.

  • Luota välittäjää valitessasi omaan arvostelukykyysi. Käy välitystoimiston nettisivuilla ja katso kuinka välittäjä osaa kirjoittaa kohteen kuvauksen ja kertoa ne asunnon vahvuudet. Netti on ylivoimaisesti tärkein media asuntojen myynnissä. Välityspalkkioissa ei ole suurta eroa. Halvin tai suurin ei ole aina paras vaihtoehto.

   • Ja sitten ihan järjetöntä hommaa, maksaa millekkään välittäjälle mitään. Myy suoraan ja tienaat rahaa puhtaana käteen. Pankki hoitaa paperihommat jne. kohtuu hintaan. Oon itse myynyt ja ostanut pari rivaria ja yhden ok-talon, enkä ikinä ole maksanut välittäjille centtiäkään, enkä aijo jatkossakaan moiseen rahaani pistää. On senverran helppoa hommaa...Välittäjät nyt sitten varmaan tähän kommenttiin nostavat esiin kaikenmaailman vastuu ym. jutut, vaikka eivät oikeasti ota itsekkään mitään vastuuta mistään. Siis isännöitsijän todistus mukaan ja pankkin paperin tekoon ostajan kanssa...Helppoa kuin tulevan kesän heinän teko ilman seipäitä ja hankoja..


   • En osaa suositella ketään, mutta kaikkein ensimmäisenä kannattaa katsoa välittäjän nykyiset ilmoitukset.

    - minkälaiset kuvat

    - onko suomen kieli edes kohtuudella hallussa

    - onko ilmoitukset asialliset vai kaupataanko järvinäköalaa (katonharjalla varpaillaan kurottaen talviaikaan), "monien mahdollisuuksien taloa" (vaatii perusteellisen remontin ja on silti epäkäytännöllinen mihin tahansa tarkoitukseen), hyviä lähipalveluita (spurgujuottola alakerrassa) tai muuten vain kuuta taivaalta

    Sen jälkeen voi katsoa, onko välittäjä sellainen että kaupat myös onnistuvat hyvän ilmoituksen perusteella paikalle tulleen ostajaehdokkaan kanssa.


   • totta pitää olla suomalainen eimikääm lakupelle , ja eikä haista tupaklle


   • oskari60 kirjoitti:

    Ja sitten ihan järjetöntä hommaa, maksaa millekkään välittäjälle mitään. Myy suoraan ja tienaat rahaa puhtaana käteen. Pankki hoitaa paperihommat jne. kohtuu hintaan. Oon itse myynyt ja ostanut pari rivaria ja yhden ok-talon, enkä ikinä ole maksanut välittäjille centtiäkään, enkä aijo jatkossakaan moiseen rahaani pistää. On senverran helppoa hommaa...Välittäjät nyt sitten varmaan tähän kommenttiin nostavat esiin kaikenmaailman vastuu ym. jutut, vaikka eivät oikeasti ota itsekkään mitään vastuuta mistään. Siis isännöitsijän todistus mukaan ja pankkin paperin tekoon ostajan kanssa...Helppoa kuin tulevan kesän heinän teko ilman seipäitä ja hankoja..

    Aivan niin, ei mitään välittäjää! En ole ostajana saanut asiallista tietoa vaikka kuinka tivaan, kiinnostavasta kohteesta.


  • Kannattaa katsoa välittäjien kotisivuja. Uudella Huom:lla näyttää olevan kohteet ja arvostelut välittäjillä. sieltä on hyvä valkata oma välittäjä. muistan nähneeni Merja Ahon jossain näytöllä, oli asiantunteva välittäjä.

   • Mullakin kokemus Huomista, myivät asunnon viikossa. Tosi hyvä vaihtoehto. En veisi muille.


  • Itse voi hyvin myydä asuntonsa jos hallitsee kauppaan liittyvän juridiikan ja omaa hyvät neuvottelutaidot. Mutta miten voit varmistaa sen, että kauppa tehdään oikealla hinnalla, kun kokemusta hintatasosta ei ole? Monet ostajat myös karsastavat itsemyyjiä.

   • Moni karsastaa mutta kun heille kertoo ettei välittäjällä oo mitään vastuuta kun kaupat on tehty,niin kyllä hekin ymmärtävät että se tuntuu hinnassa.Asunnosta tehdään yleensä kuntokartoitus,johon voi nojata.


  • Kotijoukkueesta voin sanoa, että pidän heitä epäluotettavana. Joudenkin kohteiden kuvat on otettu sellaisella kameraoptiikalla, että syvyysvaikutelma vääristyy. Huoneet näyttävät useita metriä pidemmiltä mitä oikeasti ovat. Jääkaappi on 1,5m pitkä ja Paikan päällä odottaakin pettymys. esim. http://www.etuovi.com/kohde/9691630#.VH9ORzGsV1k

   Toiseksi olen taanoin ollut yhteydessä Kotijoukkueen asuntovälittäjään ja kokenut pettymyksen. Kolme tekstiviestiä kolmen päivän aikana joihin ei vastausta. Kaksi puhelua, johon toiseen vastattiin tekstiviestillä "Soitan kohta". Neljän tunnin päästä soitin itse takaisin, kun hänestä ei kuulunut.

   Kun on paperiasiat hoidettu, niin annan suoran ja rehellisen palautteen hänen toiminnastaan. Asiakkaana en koe arvostusta.

  • Olen kans nauranut näille huijauskuville. Eräässäkin kohteessa mikroaaltouuni näytti saman levyiseltä kuin pizzauuni kotipizzassa...

   • No emmä ymmärrä miksi ei voisi itse myydä.Mitään vastuuta ei välittäjällä ole kuitenkaan.,säästät n.10 000 omakotitalon myynnissä.Ja on hieman tinkimävavaa ku ei oo välistävetäjiä.


  • Älä maksa välittäjälle. Myy ite!

  • Asunnon hinnan voi helposti itse määritellä neliöhinnan mukaan. Tutkit vain myynnissä olevien asuntojen neliöhintoja ja otat huomioon asunnon iän ja varustetason. Huono puoli itse myymisessä on se, etteivät ihmiset tunnu uskaltavan ostaa ilman välittäjää. Itse olen myynyt useita asuntoja ja koskaan ei ole kauppoja tullut ilman välittäjää. Pääosin välittäjät ovat olleet ammattitaitoisia ja hyviä, tosin joukkoon mahtuu monenlaista... Parhaiten homma on tähän mennessä hoitunut Openmarketilta ja huonoiten Kiinteistökaupalta. Kannattaa olla tarkkana, älä laita nimeäsi papereihin, ellet ole ihan varma kaikesta... asuntokaupoissa voi helposti tulla myös huijatuksi ja kyllä välittäjätkin yrittävät ottaa rahat sieltä mistä vain saavat. Nyt on aika huonot ajat myydä joten kannattaa kyllä harkita tarkkaan.

   • Open Market olisi minunkin valinta.


  • Samaa mieltä tuosta Kotijoukkue välitystoimistosta. Kävimme katsomassa yhtä asuntoa ja lupasimme ilmoittaa mihin tulokseen päädymme. Ilmoitin välittäjälle että emme ota ko. asuntoa, ja seuraavana päivänä toimistolta soitettiin ja ihmeteltiin kun ei olla ilmoitettu mitä ollaan päätetty! Öö, juurihan olimme ilmoittaneet ja vielä sähköpostilla varmistettu että emme ota asuntoa! Ei kuulemma kukaan ollut tietoinen asiasta.

   Ja tuosta asunnon myynnistä sen verran, että itse asukkaathan tietää kaikkein parhaiten mitä asunnossa on tehty ja miten, mikä ehkä kaipaa uusimista jne, välittäjät usein aika epävarmoja jos kysyt esim remonteista tms.

   • Etuovi ja itse myin.Kiinteistövälittäjillä kova kilpailu ja tekevät vaikka ilmaiseksi hinta-arvion.Pankki tekee paperit ja siellä myös viralliset kaupanvahvistajat.Taisi maksaa jotain 600-700e.


  • Paljonkohan jalkapalloja on kotijoukkueen toimistolla? Tietääkö kukaan?

  • Itse suosin Kätkänahoa sekä Kiinteistö Maailmaa.
   - Rehellistä
   - Tehokasta
   - tuloksellista
   - ihmisläheistä

   Kolme taloa myyneenä ja neljä ostaneena, en muihin enää luota.

   Kierrän kaukaa Kotijoukkueen sekä Asuman
   - epärehellistä
   - hidasta ja hätäistä
   - jos teen myyntisopimuksen tietyn ihmisen kanssa, niin mikä siinä on että kerrasta toiseen joku muu myyjä on pitämässä näyttöä?
   - Myyjien puheet todella lennokkaita esittelyissä!
   Olin kerran ihan itse oman kotini myyntiesittelyssä, kun tiesin ettei oma myyjäni paikalle vaivaudu ja VOI HYVÄÄ PÄIVÄÄ oli kova homma pitää suuni kiinni.
   Hyvn pian irtisanoin sen myyntisopimuksen, kalliiksihan se tuli, mutta jotain rajaa sentään!

   • Jaa, sellainen kokemus hiljattain tuolta K-aholta, että kun oli ilmoitus myytävästä talosta ja esittelyaika, niin mentiin 3 keski-ikäistä tavista sinne pihaan vähän etuajassa odottamaan esittelyä. Se oli vissiin joku etikettivirhe, koska välittäjä oli paikalle tultuaan hyvin tympeä, torjuva ja varautunut. Lyhytsanaisesti ilmaisi, että talo on jo myyty. Lähdettiin sitten pois ja ensin naurettuun, että olipas erikoista kun tullaan ilmoituksen mukaan esittelyyn niin välittäjä on että "painukaa helvettiin". Eihän mitenkään voitu tietää, että kohde on jo myyty kun ei siitä mitään missään sanottu. Myöhemmin alkoi sen verran nyppiä, että päätettiin jättää tämän firman kohteet jatkossa kokonaan huomiotta. Kohtaamisen esittelytalon pihassa olisi voinut hoitaa ystävällisestikin.


  • SKV ja sieltä Merja Perni myimään.Myi meidän kerrostaloosakkeen erittäin nopeaa, ja on muutenkin miellytävä ihminen jutella ja katsella;)

  • Juuso Lehto, oli tosissaan asialla.

  • LKV vaisto kannattaa kiertää ja kaukaa,pyrkii myymään alihintaan kiinteän hintansa vuoksi ja jos haluat oikean hinnan niin kohteen eteen ei tehdä mitään muuta kuin odotellaan...naurettava junttifirma.

   • Muutenkin kyseisen firman omistajan toiminta kuraa. Kannattaa kiertää !


  • Eräs naikkosvälittäjä yritti puhua suutsilmät täyteen erästä rivariosaketta.Meinattiin jo pihalla pyörtää kun nähtiin piha mut välittäjä oli niin innoissaan esittelemään sisältä.Tunkkainen ja pieni mitä kuvis näytti ja välittäjä kehui kaikkee tilpehöörikrääsää mitä asunto oli pullollaan mut tärkeimpiin tekemiimme kysymyksiin ei osattu vastata.Oli siinä sitten nokkavaa kun ilmoitimme että tämä ei ollut etsimämme koti.Noh löydettiin sit sattumalta hyvä välittäjä joka hoiti asuntomme myynnin ja ostamamme rivarin ammattitaidolla.Hyvän ja ei nii hyvän välittäjän huomaa jo asuntoesittelyissä.

  • Mihinkäs asuma on mennyt?

   • konkurssin teki


  • Itse en veisi Huomille. Asunnot vaihtuu ihmeen hitaasti ja osa on siirtäny kohteensa muualle myyntiin.

  • Olen myös myymässä asuntoani.Kiinteistövälittäjälle ehdotin et voisin itse esitellä asuntoa aina jos halukas ostaja tulisi katsomaan.Mut se on heidän työtänsä kuulemma.Itse taas katson et ois parempi ettei ostajalle tarvi sanoa ei tiedä tai arvailuja kun omistaja olisi paikan päällä.Joten yritän nyt itse myydä.

  • Minulla on hyviä kokemuksia Open Marketista. Palvelu pelaa hyvin,välittäjät ottavat hyvin kohteesta selvä ja asiakas saa hyvää palvelua.

  • vaistolla homma junnaa, näyttöjen jälkeen kiire vaan toista näyttöä pitämään. 1/3 näytöistä käy ns. "omavälittäjä" pitämässä ja muuten väki vaihtuu. yhteyttä ei pidetä ja kysellä saa jos jotain pitää saada tietoon.

  • Kannattaa muistaa että kiinteistönvälitysfirmat tosiaan vain välittää sen asunnon. Vanhalle omistajalle jää vastuu rakennusvirheistä, energiatodistuksien hommaamisesta, lämpökuvauksista (jos ostaja haluaa), kosteusmittauksista jne. Välitysfirmalle ei tule mitään vastuuta, ei edes mittausten suorittajille. Ottavat sen 2-5% välityspalkkion siitä että laittavat nettisivuilleen sen ilmoituksen ja tulevat asuntonäyttöön jakamaan saman esitteen paperiversiona...
   Nähty, koettu ja todettu itse Seinäjoella

   • Eli miksi maksaa sen n. 5000e siitä että joku muu laittaa sen ilmoituksen, saat kämppäsi paremmin myytyäkin kun otat tuon 5000e katteen pois etuovi.comin vastaavista asunnoista.
    Jos välitysfirma ei saa kämppääsi kaupan, et voi myydä sitä itse suoraan puoleen vuoteen (saattaa olla jopa vuosi).


   • lisäksi kirjoitti:

    Eli miksi maksaa sen n. 5000e siitä että joku muu laittaa sen ilmoituksen, saat kämppäsi paremmin myytyäkin kun otat tuon 5000e katteen pois etuovi.comin vastaavista asunnoista.
    Jos välitysfirma ei saa kämppääsi kaupan, et voi myydä sitä itse suoraan puoleen vuoteen (saattaa olla jopa vuosi).

    Onko niin, että ei voi itse myydä puoleen vuoteen, jos on ollut myynnissä jollakin välitysfirmalla? Kuka valvoo, tämä ao.välitysfirmako?


   • lisäksi kirjoitti:

    Eli miksi maksaa sen n. 5000e siitä että joku muu laittaa sen ilmoituksen, saat kämppäsi paremmin myytyäkin kun otat tuon 5000e katteen pois etuovi.comin vastaavista asunnoista.
    Jos välitysfirma ei saa kämppääsi kaupan, et voi myydä sitä itse suoraan puoleen vuoteen (saattaa olla jopa vuosi).

    elä kirjoita paskaa minä möin heti viikossa meni välittäjäpaska ei saanut kaupaksi


  • Kotijoukkue. Homma toimi TODELLA hyvin. Rivariosakkeemme myytiin kahdessa viikossa. Hyvästä näkyvyydestä ja palvelusta jo vähän maksaakin.

   • Hinnoitteliko kotijoukkue hinnan alakanttiin että saivat myityä helpommin..? Olisiko joku muu firma myinyt asuntosi niin että olisit saanut paremman hinnan? Mene ja tiedä...


   • Älä suutu, kysyin vain että menikähän kaikki kuiteskaan hyvin :)


  • Open Market on minun mielestä paras, mistä minulla on kokemusta. Palkkio ihan ok ,palvelu huippu luokkaa ja mikä parasta niin välittäjät ovat ammattitaitoisia.

   • Itselläni on erittäin huonoja kokemuksia Open Marketista!


  • Minulla on tosi huono kokemus kotijoukkuesta!

   • Mulla huono kokemus skv : stä


  • Erittäin huono kokemus Kätkänahosta en tykännyt..

   • Myöskin oma huono kokemus yhden tuttavan K-ahosta. Ylimielistä pienasiakkaita kohtaan. Habitasta (jos vielä Seinäjoella toimii) taas jäi hyvä kuva. Siellä ei odoteltu miljoona- tai luksuskotiasiakasta, kaikki kelpasivat.


  • Voi kuulkaa myikää asunto itse. Jos asunto on hyvä niin kyllä se menee kaupan . Ei väliä sitä kauppaa. Asunto myy itse itsensä jos sopiva ostaja löytyy kuka haluaa kyseiseltä alueelta kyseisen asunnon.

  • Huonoja kokemuksia skv.stä.En suosittele.

   • Bisnes on se, joka asuntokaupassa määrää. Se on asunnonvälittäjän työtä, josta hän saa palkkaa. Hyvä asunto menee helpommin kaupan ja siitä voi pyytää enemmän, välittäjäkin saa varmemmin palkkansa.
    Jos myyt vanhaa asuntoa, jossa pinnat ovat ohittaneet parasta ennen päiväyksen, taloyhtiössä ei ole tehty isompia remontteja ja heti ulko-ovella on tupakantumppeja tervehtimässä, niin tottakai nämä vaikuttavat sekä asunnonvälittäjään, että ostajaehdokkaisiin. Saadakseen asunnon myytyä, joutuu välittäjä tekemään enemmän töitä ja hinta täytyy olla tason mukainen.


   • puhuuko tässä joku välittäjä jostain tietystä asunnosta ???


   • jätti kirjoitti:

    puhuuko tässä joku välittäjä jostain tietystä asunnosta ???

    joo sinun asunnosta, huono kohde


   • Kyllä ne koirien jätökset ja tupakantumpit ihan oikeasti vaikuttavat asunnosta saatavaan vaikutelmaan. Taloyhtiön kuntoarvio ja korjaussuunnitelma seuraavaksi viideksi vuodeksi iäkkäämmässä kohteessa vaikuttavat sekä asunnon myyntiä työkseen tekeviin välittäjiin, että asuntoa kodikseen etsiviin ostajiin.
    Uusi, uudehko ja siisti kohde hyvällä sijainnilla on aina helpompi myytävä, jos hinta on kohdallaan.


  • No ei ainakaan Vaisto!! Talojen myyntiteksteissä paljon virheitä ja valheita, kuten myös myyjien jutuissa. Halpa ei ole aina hyvä. Myyjät kuvittelevat olevansa hyviä mutta tietotaito puuttuu. Eivät tee muuta myynnin eteen, kuin tulevat istumaan parin viikon välein muka esittelemään. Muistakaa Vaiston kanssa laittaa kaikki asiat paperille ja allekirjoitus sellaiselta jolla on siihen valtuudet.
   Paras kuitenkin valita joku toinen lkv vaikka olisi kalliimpi.

   • Eikö se liene sanomattakin selvää, että jos on halpa välityspalkkio, sen eteen ei kannata tehdä paljon töitä. Eikä varsinkaan, jos halutaan hyvä hinta talosta, niin ei kannata antaa firmalle, jolla paljon kohteita ... eivät ehdi hoitaa!


  • Kotijoukkueeseen voi luottaa! Iloisia, palvelevia välittäjiä koko porukka,
   Kaiken lisäksi hyvä näkyvyys ja tekevät vielä kauppakin!

   • Hah! Kotijoukkueeseen ei todellakaan voi luottaa. Sovippa esittely ja testaa. On oikein kuuluisa siitä ainakin yhden esittelijän kohdalla, että ei ikinä tule paikalle. Jos tulee, niin tunnin myöhässä!!


  • EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA OPPK:ta/PETTERI MIETTISTÄ, huijari koko jätkä eikä firman toimintatavatkaan päivänvaloa kestä!

   • Minulla myös huonoja kokemuksia Opkk Petteri Miettinen. Vaikuttaa epärehelliseltä selittelijältä. Ei pidä lupauksiaan, peluri, vanha autojobbari. Myy mielummin itse kämppäsi.


   • Sama kokemus tääläkin. Pakka sekaisin miettisellä opkk.ssa. Vilunkipeliä mennen tullen.


   • exop kirjoitti:

    Sama kokemus tääläkin. Pakka sekaisin miettisellä opkk.ssa. Vilunkipeliä mennen tullen.

    Täällä myös huonoja kokemuksia OP-kodista. Välittäjä ei perehdy kunnolla asuntoihin tai niiden tietoihin, ei lue kunnolla läpi asiapapereita ja välittää virheellistä tietoa myyjän ja ostajakandidaatin välillä. Ostajan näkökulmasta erittäin huono välitystoimisto.


  • LKV Vaisto on yritys joka kannattaa kiertää kaukaa. Ei ole tietoa mistään asunnosta eikä tiedä ketä on käynyt näytöllä. Itselläni ollut ja pari kertaa lähettänyt valeostajan joka huomasi paskan palvelun. Lisäksi kannattaa varoa ettei asunnosta häviä tavaraa...kokemusta siitäkin kyseisen firman kanssa.

   • Koitimme ensin Vaistoa, homma ei toiminut, aktiivisia oltiin siihen asti kun nimet oli toimeksiannossa. Sen jälkeen välittäjään ei saanut yhteyttä ja jos sai lupaili asioita, jotka eivät pitäneet. Seuraava välittäjä etsinnän alla.


  • Suosittelen Habitan Leila Nurmista. On ahkera, osaava, positiivinen ja tekee kauppaa. Habitalla myös hyvät kuvat kohteesta netissä. Välityspalkkio kohtuullinen.

  • Myy itse asuntosi,ilmoita ilmaiseksi es.tori.fi,ota hyvät kuvat ja laadi asiallinen,totuudellinen myyntiteksti,hinnan voit laskea myytyjen/paikkakuntasi asuntojen mukaisesti,jätä tinkausvaraa,tilaa talokirjaote,lohkomistodistus,kiinteistörek.ote ja muut tarvittavat paperit/pankin notariaatti neuvoo,varaudu kuntokartoitukseen hinta noin 500-600e,usein vaaditaan kaupan vahvistamiseksi/ja lainansaannin vakuudeksi=ostajalla,siivoa kotisi hyvin ja vie "turhat"tavarat pois/myös varastot ja muut säilytystilat! varaa aikaa esitellessäsi kotiasi ja varaudu yllättäviinki kysymyksiin,sovi tarjouksen saatuasi aikaraja jona aikana kaupan on synnyttävä,pankki hoitaa kauppakirjat&kaupanvahvistuksen ja varainsiirtovero(4%)kauppahinnasta hinta pankista riippuen noin 500e tai hivenen yli,muista!myyjä vastaa kiinteistön vioista ja puutteista 5vuotta kaupanteon jälkeen(myi asuntosi kuka tahansa)

  • Luettuani ketjun ja huomattuani teidän huonoja kokemuksia Kotijoukkueesta täytyy minunkin avata sanainenarkkuni.
   Ostin juuri asunnon Kotijoukkueen välittäjältä ja kokemus oli kyllä todella hyvä. Välittäjä toimi Juuso, joka osasi asiansa ja hoiti kaikki asiat erittäin mallikkaasti. Pyörät lähtivät heti pyörimään ja homma toimi. Häntä voin suositella erittäin lämpimästi!

  • Kotijoukoista pysy kaukana=huijaava firma! myyvät kinnulassa hometaloa"pientä pintaremonttia kaipaavana"loistokohteena! talo kuntokartoitettu ja tulos pahoin homehtunut terveydelle vaarallinen/haitallinen talo! myyjä+välittäjä tietoinen asiasta:(täysin epäeettistä ja harhaanjohtavaa myyntiä;hävetkää!

  • Hah. Tämän päivän saalis laadukkaasta seinäjokisesta välitystoiminnasta:

   "Kaukolämpö vesikiertoisella lattialämmityksellä."
   Kuvissa näkyy patterit seinillä - koristeitako ne on?

   "Rivitalo", "kerros 1/"
   Kuvista päätellen näyttäisi olevan 2-kerroksinen luhtitalo.

   Sitten vaan arvailemaan, mitkä tiedot ilmoituksessa mahdollisesti jopa pitävät paikkaansa?

  • Näin useamman asunnon myyneenä voin suositella SP KOTIA,homma toimii!!Teen bisnestä asunnoilla ja tavara pitää kiertää.kaikki kohteeni myyty 2pv-30pv.Voin suositella!!

  • Kiinteistömaailma SJK ei saa suosituksia täältä, myyjänä. Ylihinnoittelevat suhteessa kilpailijoihin ( kalastavat asiakkaan) ja hienot puheet eivät saa katetta, kun kohde on saatu myyntiin nettiin. Kaikki yhteydenotot myyjän toimesta, jos ei kohteeseen joku halua yksityisnäyttöä. Parhaimmillaan 44 päivää ilman mitään kontaktia myyjän suuntaan. Oli jo pakko soittaa perään.. pelaavat mielellään ei määrämuotoisilla sopimuksilla, eli haluavat hintojen sopimista puhelimessa. Mikäli myyjä ei hyväksy kirjallista tarjousta (olipa ehdot mitä hyvänsä) tämän jälkeen vetoavat suulliseen sopimiseen ja vaativat täyden palkkion. Lasku tulee nopeasti. Ovat tasan tarkkaan valmiita kaikkeen vääntöön aiheesta ja käyttävät kaiken sanomasi/kirjoittamasi sinua vastaan sopimuksiensa pykäliä myöten. Voi olla että jotain kauppaakin tekevät onnistuneesti, mutta minun tapauksessa kokemus oli ihan paska ja pilasi monet päivät ja yöunet.

  • Mita hittoa sen väliä on millainen välittäjä on jossain Joensuussa kun nyt puhutaan Seinäjoesta???

  • Mitä mieltä Habitan kiinteistönvälittäjistä? Mulla eräästä siellä hyvä kokemus, toisesta huono ...

   • Myykää narisijat itse se murjunne niin ei tarvitse valittaa


  • Harri Peerla.

  • Mitä yhtäläisyyttä on on joulupukilla ja rehellisellä kiinteistövälittäjällä? Vastaus: molemmat taruolentoja.

   • oon kattonu että seinäjoella on ny paljon omakotitaloja ja rivareita yksityisillä myynnissä..eivät kehtaa vaan laittaa välittäjälle myyntiin...viimeinen hätähuuto yrittää myydä ite.
    hinnat on vaan vähä mettäs varsinkin ny kun luototus kiristyny


  • Kotijoukkueen innokkuus ja teho on kadonnut myyntitoimessa. Ei luotettavaa, ennen toiminta oli rivakkaa. Nyt jää asiat puolitiehen ja hirveä hoppu alusta asti pelkästään laskea kohteen hintaa... kunhan saavat nimen toimeksiantoon alkaa laiskottelu eikä asiakkaasta paljon pidetä huolta.

   • Joillain välittäjillä tuntuu olevan vaan kiire saada nimet sopimukseen, hinnoittelusta ei niin tietoa. Mutta löytyy Kotijoukkueelta hyviä ammattilaisia jotka tuntee alueet ja markkinat ovat pitkään alalla toimineita. Samoin kun Spkodilta. Molempien kanssa vuoden sisään toiminut molemmilta löytyy huippumyyjiä, kannattaa kysellä miten on kauppa käynyt. Muilla tuntuu siltä olevan vielä enemmän vaihtelua henkilökunnassa tai sitten on osunut vaan ne eläkkeelle jäämässä olevat ja juuri taloon tulleet.


  • 8 vuota sitten kauppa kävi, ei enää. Parhaat välittäjät eläkkeellä tai mullissa.

  • ETUOVI-COM on paras paikka katsoa tai myydä.

  • Jos ja kun olette menossa esittelyyn niin pyytäkää välittäjältä et asunnon omistaja on paikalla. Silloin saatte kaikki tiedot ja omistajat ovat käyntinne jälkeen myös halukkaita itse esittelemään vaikka uudelleen tai antavat tietoja kohteesta. Näin me ostimme talon ja saimme myyjä pariskunnasta ystäviä joiden puoleen olemme voineet kääntyä jos jotain kysyttävää ilmenee

  • Miksi valita ketjuvälittäjä? Ota Kätkänaho.

  • Ainakin Open Market Tampere on asetettu konkurssiin 17.4.2020. Kannattaa varoa

   • Kaksikerroksinen yksiö? Osoite on hyvä ja se siinä maksaa.


   • Anonyymi kirjoitti:

    Kaksikerroksinen yksiö? Osoite on hyvä ja se siinä maksaa.

    täällä kysely kertoo siitä ettei ole edes asuntoa ja usein vastauksetkin...sori vaan. vaikkakin seinäjoki kuuluu tällähetkellä asuntovelkojen määrissä sinne kärkikastiin


  Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sanna Marinin hallituksen hanke tyrmistyttää:

   1680 euron kuukausituloilla pitää maksaa 25000 euron remontti? https://www.kauppalehti.fi/uutiset/sanna-marinin-hallituksen-hanke-tyrmistyttaa-1680-eu
   Maailman menoa
   277
   4259
  2. Sohvi takaisin Eirassa

   Riita tullut,yöllä lähti koiran kanssa,aamupäivitys eirasta,lakanoista tunnistin,samat mitkä vaihtoi silloin toukokuussa😅
   159
   2638
  3. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   107
   2586
  4. Sofia nuolee shampanjapulloa instassaan

   Laittoi storyyn, on Stefun ja kavereidensa ja Stefun siskon kanssa bilettämässä Hangossa. Nuolee kallista shampanjapulloa... iljettävä video.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   78
   1325
  5. Stefun sisko Charlotta laittoi Sofiasta sydänvideota omaan instaansa

   Stefun suku on ottanut avosylin Sofian sukuunsa. Chaali joka ei ikinä laittanut mitään Martinasta, laittoi julkisena videopätkää omaan instaansa, joss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   60
   1298