Pastoriksi

seurakuntalainen..

Onko vapaaserakunnan pastorin virka kutusumusammatti. Mikä saa ihmisen lähtemään seurakunnan paimeneksi. Pitääko opiskella vai pääseekö maallikkouskova tähän virkaan. Miten pastorit valitaan seurakuntaan. Miksi pastorit niin usein vaihtuvat serakunnissa. Joutuvatko pienten seruakuntien pastori käymään töissä, elääkö pastorin palkalla. Mitkä ovat tärkeimmä ominaisuudet ihmisellä tähän ammattiin. Pitääkö olla minkälinen luonteeltaan että soveltuu. Onko pastorikouluissa testaukset soveltuvuudesta. Kuinka kauan koulutus kestää. Riittääkö että on sosiaalin ja haluaa tehdä ihmisten parissa työtä.

15

422

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1. Tim. 3:1-7

      Tämä sana on varma: joka pyrkii seurakunnan kaitsijan virkaan, tahtoo jaloon työhön. Seurakunnan kaitsijan tulee olla moitteeton, yhden vaimon mies, raitis, harkitseva, rauhallinen, vieraanvarainen ja taitava opettamaan, ei juomiseen taipuvainen, ei väkivaltainen eikä rahanahne, vaan lempeä ja sopuisa. Hänen on pidettävä hyvää huolta perheestään, kasvatettava lapsensa tottelevaisiksi ja saavutettava kaikkien kunnioitus. Jos joku ei osaa pitää huolta omasta perheestään, kuinka hän voisi huolehtia Jumalan seurakunnasta? Hän ei saa olla vastakääntynyt, jotta hän ei ylpistyisi eikä joutuisi tuomittavaksi Paholaisen kanssa. Hänen on nautittava myös ulkopuolisten arvonantoa, jottei hänestä puhuttaisi pahaa ja jottei hän lankeaisi Paholaisen virittämään ansaan.

    • seurakuntalainen..

      Tim. 3:1-7 on luettu ja tästä herää ajatus että, pitää olla perheellinen. Mitä jos ei ole perheellinen. Kutsumus voi tulla jo nuorena ennen kun on ajatellut edes perheen perustamista. Voiko esim. poikamies olla pastori eihän sitä kaikki heti nuorena avioidu.

    • 5+6

      Pitääkö olla perheellinen? Hyvä kysymys - Kumpa osaisin vastata.

      • Läheltä seurattu

        Joo, joo, mä osaan vastata, kun vapaaseurakunnissa on muutenkin vapaista miehistä pula, niin kyllähän siinä varsinainen piirileikki alkaisi srk:ssa naisihmisten keskuudessa, kun ihan pastorismies olisi vapailla markkinoilla tyrkyllä, kaikennäköistä sekaannusta syntyisi, aivan varmasti, ennenkin selviäisi kuka voiton vie.


      • Anonyymi
        Läheltä seurattu kirjoitti:

        Joo, joo, mä osaan vastata, kun vapaaseurakunnissa on muutenkin vapaista miehistä pula, niin kyllähän siinä varsinainen piirileikki alkaisi srk:ssa naisihmisten keskuudessa, kun ihan pastorismies olisi vapailla markkinoilla tyrkyllä, kaikennäköistä sekaannusta syntyisi, aivan varmasti, ennenkin selviäisi kuka voiton vie.

        NIin, miten voi pitää huolta ihmisistä, ihan oikeasti jos ei ole kasvattanut edes yhtä. Vanhemmuus valmentaa ja on paimenen perustutkinto. Palkkapaimen katoaa, mutta hengen paimen kestää.


    • 9+5
    • mauvilp

      Mikä se pastori oikeastaan on? Raamattu ei tunne selaista(?) Jeesus sanoi, että älkää antako kutsua itseänne mestareiksi, opettajiksi jne. ei miksikään selaiseksi, jota Hän ja Pyhä Henki edustavat. Pastoria hän ei maitse, koska sitä ei ole alkukielessä, vaan on latinan kielestä lainattu ihmistekoinen 'titteli' , ja esiintyy yhden kerran englannin kielisessä UT:ssa (Ef. 4.). UT:n alkukieli ei tunne lainkaan 'virka' -käsitettä, eikä sen perusteella rakennettuja hierarkioita, mutta tuntee eri palvelut, ruumiin, jossa on yksi pää, Jeesus Kristus ja monia ruumiin jäseniä. Jäsenet palvelevat toisiaan saamiensa lahjojen kautta Pyhän Hengen johtamina. Jeesus jatkoi tuota opetustaan ajatuksella, että ette joutui nöyryytettäviksi. Jeesus oli seurakunnan kaitsija ollessaan maan päällä. Hän ei asettanut ketään ihmistä paikkaansa täyttämään, vaan lupasi lähettää Pyhän Hengen. Pyhä Henki on opettaja, lohduttaja, johtaja ja puolustaja. Hän vaikuttaa tahtomista ja tekemistä Kristuksen ruumiin jäsenissä Henkensä, ei virkanimitysten kautta.

      • paimen se on

        No se "pastori" on tosiaan vähän latinan kielen kautta muodostettu ilmaus, mutt asillä tarkoitetaan kuitenkin UT:ssa mainittua paimenta (kr. poimen).


      • tahtoo tietää

        Mihin seurakuntaan luulut mauvilp?


    • Vapaana synnistä ja

      Vanhimmistoveljiä on etsinnässä. Pätyeviä on vaikea löytää oikeaan seurakuntaan, joka ei ole minkään karsinan sisällä.

    • Työntekijänä srk.ssa

      Onko täällä joku, joka tuntee kutsua seurakunnan vanhimmaksi. Meillä etsitään sellaista, kahtakin.

    • kutsumusta etsimässä

      Entäpäs etsiikö kukaan vanhimmistosisaria?

    • Jeesuksen_oma

      Vanhimmistosisaria tarvitaan myös! katso esim: http://fi.wikipedia.org/wiki/Diakonia
      virka jossa naiset ovat usein etusijalla! tämä siis Vinkinä sinulle 'kutsumusta etsimässä' Ole siunattu Jeesuksen Kristuksen Nimessä! Aamen

    • Suomen vapaakirkon pastorin valtakirjan saamiseksi edellytetään teologian opintoja Suomen teologisessa opistossa. Kutsumustietoisuus on hyvä asia mm. siksi että työajat ovat hankalat eikä palkka päätä huimaa.

      Jos haluat lukea enemmän vapaakirkosta, voit vierailla kirkkokunnan kotisivuilla: www.svk.fi
      Vapaakirkollisesta koulutuksesta voit lukea osoitteessa: www.teologinenopisto.fi

    • Anonyymi

      Pastori sana, miksi juoppuhulludesta kärsineen perheen yhdestä miehestä ympäristö käyttää sanaa pastori

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4562
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2239
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1764
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1433
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe