Singapore vs. Kuuba

valkaisuaine

Lännessä on muotia haukkua Kuubaa poliittisten vankien takia. Kuitenkin esimerkiksi Singaporessa tapahtuu paljon pahempia ihmisoikeusloukkauksia ja oikeusjörjestelmän ylilyöntejä kuin Kuubassa. Vai saako kuubassa roskaamisesta kuolemantuomion? Sitähän minäkin.

Mutta kun Singapore on "vapaa markkinatalous" niin eipä siitä kukaan jaksa valittaa. Kuuba olisi lännen silmissä paha vaikka siellä ei olisi yhtä ainutta poliittista vankia. Meillä lännessähän poliittinen vankeus on nimetty näpsäkästi uudelleen

velkavankeudeksi. Ihan samalla tavalla senkin perusteet on poliittiset, mutta kulttuuriimme ei kuulu myöntää sitä. Nimeä muuttamalla ongelma häviää.

Eikö niin että mikä tahansa sosialistinen/kommunistinen yhteiskunta on paha ja vääränlainen vaikka siellä noudatettaisiin ihmisoikeuksia täysin? Myöntäkää suoraan, "maltilliset konservatiivit".

Kohtuullisen tekopyhää myöskin että lännen silmissä Internet-yhteyksien saamisen rajoittaminen Kuubassa on hirveä ongelma. Samaan aikaan lännessä rajoitetaan kaikin keinoin automaation yleistymistä ihmistyön korvaajana. "Tietoyhteiskunta" sentään on tuonut mukanaan vähintään yhtä paljon haitta- kuin hyötyvaikutuksia, siinä kun ihmisten vapauttamisessa raskaista töistä on vaikea nähdä mitään negatiivista.

9

104

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • valkaisuaine

      Vielä yksi älytön esimerkki: länsimaista on vaikea löytää ihmistä joka hyväksyisi väkivaltaisen vallankumouksen, vaikka edistys olisi muuten mahdotonta; samaan aikaan syntymättömiä lapsia sarjamurhaillaan ihan vaan huvin vuoksi. Feminismi on pohjimmiltaan kapitalistinen aate: yhden ihmisen elämä on toisen omaisuutta. Lapset ovat feministille rasite ja loisia aivan kuten köyhälistö on kapitalistille, vaikka todellisuudessa feministi loisii feministisestä yhteiskuntajärjestelmästä aivan kuten kapitalisti kapitalistisesta.

      Väkivaltaista vallankumousta voisi verrata kantasolututkimukseen: välttämätön paha suuremman hyvän tiellä.
      Siinä missä abortti vain siksi että ei nyt huvita ottaa vastuuta tekemisistään, rinnastuu aivan täysin huvin vuoksi tappamiseen. Siinä mittakaavassa minkä aborttiteollisuus on lännessä viime vuosikymmeninä saanut sitä voi verrata holocaustiin.

    • HAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

      Korjaahan räikeimmät asiavirheet niin katellaan sit uudestaan...

    • musta valkoseks, vai

      Kun asioita tarkastelee naivisti aatteen sokaisemana syntyy aloittajan kirjoittamaa tekstiä.

      Onko joku väittänyt, että "mikä tahansa sosialistinen/kommunistinen yhteiskunta on paha" ? , ne nyt vaan ei oikein tunnu toimivan, mistä johtuen niitä vastustetaan.

      Rivien välistä voi lukea, että oma asenteesi on aika musta-valkoinen (hyvä-paha).

    • Kapitalisti1967

      "Onko joku väittänyt, että "mikä tahansa sosialistinen/kommunistinen yhteiskunta on paha" ?"

      Minä väitän, ja toistaiseksi kukaan ei oly kyennyt todistamaan argumenttiani vääräksi. Missä tahansa sosialistisessa/kommunistisessa maassa on ainakin verrattain alhainen (ja useassa tapauksessa kurja) elintaso, ja räikeitä puutteita ihmisoikeuksissa kuten sananvapaus, kokoontumisen vapaus, liikkumisen vapaus, jne.

      Tämä ei tarkoita sitä että kaikissa markkinatalouksissa asiat olisivat kohdallaan. Mutta toisaalta useissa maissa ne ovat, ja mikäli verrataan sosialistisiin maihin, voitaneen sanoa että useimmissa maissa.

      Milton Friedmanin sanoin: "History suggests only that capitalism is a necessary condition for political freedom. Clearly it is not a sufficient condition."

    • Singaporessa käynyt

      Älä puhu paskaa. Kulomantuomio roskaamisesta?! :D On muuten upea paikka!

      • Kapitalisti1967

        Jep. Roimat sakot siitä tulee, ei mitään kuolemantuomiota. Ja todellakin on hieno paikka, yksi maailman turvallisimmista suurkaupungeista, ehkä turvallisin. Eikä tarvitse pelätä että lapset astuu jonkun sosialistianarkistinuoren rikkomiin kaljapulloihin.


    • xkritzc

      Ainoa peruste kannattaa kapitalismia on ahneus ja oman navan tuijotus. Tämä on totuus. Sillä jos kapitalistien tarkoitusperät todella olisivat humaanit, niin kuinka selitätte sen, että jokaikinen kapitalisti, jolle olen kertonut kokeneeni omassa elämässäni tismalleen sitä vieraantuneisuutta mistä Marx puhui, ja että kapitalismi aiheuttaa minulle masennusta, on reagoinut lähinnä halveksivalla pilkalla?

    • ahwa ahha

      Singaporen kaltaisia valtioita on perinteisesti tavattu sanoa fasismeiksi...

      Taisi paljastua itävaltalaisten taloustieteilijöiden todellinen luonto?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      7936
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      37
      2892
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      35
      2472
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      120
      2198
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      17
      1855
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      11
      1616
    7. Musiikkineuvos Ilkka Lipsanen eli Danny TV:ssä - Blondeja, hittibiisejä, räjäyttävä Danny Show...

      Ilkka Lipsanen eli Danny on viihdyttänyt meitä jo kuusi vuosikymmentä. Musiikkineuvos on myös liikemies, jonka voidaan
      Suomalaiset julkkikset
      38
      1459
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1456
    9. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      15
      1415
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      11
      1374
    Aihe