Mopoilijat vammauttivat ratsastajan!

Mopopojat vankilaan

Poliisi etsii Nurmijärvellä kahta mopoilijaa jotka aiheuttivat ratsastajalle vakavia vammoja:

http://www.hs.fi/kotimaa/Mopoilija pelästytti hevosen ratsastaja loukkaantui vakavasti/a1367554340732?ref=tf_iHSisboksi300-artikkeli&jako=9279e6757eee79220719e1600c5a7346

Kaikki tiedot näistä poliisille, vaikka olisi omat tai sukulaislapset kyseessä, niin nämä heittiöt täytyy saada vastuuseen ja vankilaan.

44

625

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mopopojat vankilaan

      STT

      Nurmijärvellä Uudellamaalla sattui viime viikon lauantaina vakava ratsastusturma, josta poliisi kaipaa lisätietoja.

      Turma sattui Siippoontiellä noin kello 20 illalla. Kaksi mopoilijaa lähti ohittamaan ratsukkoa, kun toinen mopoilijoista käytti hevosen rinnalle päästyään äänimerkkiä. Hevonen säikähti ja lähti hallitsemattomaan laukkaan.

      Pelästynyt hevonen yritti kääntyä tallin pihalle mutta suistui nurin. Ratsastaja loukkaantui turmassa vakavasti. Myös hevonen sai pintahaavoja ja ruhjeita.

      Mopoilijat jatkoivat matkaansa pysähtymättä. Poliisi pyytääkin mopoilijoita ilmoittautumaan numeroon 071 8735410.

      Myös mahdolliset silminnäkijähavainnot voi ilmoittaa samaan numeroon. Poliisin mukaan mopot olivat enduro-mallisia.

      • niinpä.

        Villi veikkaus, että töötin käyttö kiistetään jyrkästi tai sitten sitä painettiin vahingossa... Siitähän tuo koko homma nyt on kiinni miten tuo kohta katsotaan, muutoinhan ei ole tapahtunut mitään rikosta.

        Sarjassamme keissejä että kökköä tapahtuu kun "oho, ei me arveltu siinä tommosta tapahtuvan".


    • Ihmettelin

      Ei mitään tuntomerkkejä mopoilijoista? Olivatko liian musulin oloisia?

      • Mopopojat vankilaan

        Luultavasti ihan suomalaisia kun ei Nurmijärvellä hirveästi mamuja asu. Poliisin mukaan mopot olivat enduro-mallisia.


    • Taidat olla oikeassa

      Niin ehkä noin, Nurmijärvi tosiaan... Ja pari musulin näköistä mopohäirikköä taannoin Malminkartanossa ajoivat skoottereilla pillurallia kävelyalueella....

    • Mopopojat vankilaan

      Tässä vielä poliisin tiedote asiasta:

      Keski-Uudenmaan poliisilaitoksen päivittäistiedote
      03.05.2013


      Päivittäistiedotteen tapahtumat ajalta 2.5.2013–3.5.2013


      Läntinen alue (Hyvinkää, Nurmijärvi ja Jokela)



      POLIISI KAIPAA YLEISÖ APUA



      Lauantaina 27.4.2013 noin klo 20:00 tapahtui Nurmijärvellä Siippoontiellä onnettomuus, johon poliisi kaipaa silminnäkijöiden havaintoja tai lähialueella asuvien asukkaiden apua. Onnettomuus tapahtui kun mies oli ratsastamassa ja paluumatkalla tallille Siippoontiellä. Kaksi mopoilijaa oli lähtenyt ohittamaan ratsukkoa ja toinen mopoilijoista oli hevosen rinnalle päästyään käyttänyt äänimerkkiä. Hevonen oli säikähtänyt äänimerkkiä ja lähtenyt kiitolaukkaan. Hevonen oli peloissaan yrittänyt kääntyä tallin pihalle sillä seurauksella, että se suistui nurin vasemmalle kyljelleen. Hevonen sai kaatumisen seurauksena pintahaavoja sekä ruhjeita. Ratsastaja loukkaantui vakavasti ja hänen vammansa vaativat sairaalahoitoa. Kumpikaan mopoilijoista ei pysähtynyt, vaan molemmat jatkoivat matkaansa kirkonkylän suuntaan. Mopot olivat enduro-mallisia ja toisella mopoilijalla oli mahdollisesti avokypärä. Mopoilijoita pyydetään ilmoittautumaan poliisille asian selvittämiseksi numeroon p. 071 8735 410. Myös silminnäkijähavainnot tai muut asian selvittämiseen johtavat tiedot pyydetään ilmoittamaan em. numeroon



      http://www.poliisi.fi/poliisi/keski-uusimaa/home.nsf/pfbd/F3AEA461830B324AC2257B600042F782?opendocument

    • L072fm

      Ei pidä mennä ratsastamaan ellei osa pitää hevostaan kurissa. Ratsastajat ovat itsekeskeisiä kusipäitä, jotka vaativat että kaikkien tiellä liikkujien pitäisi kulkea heidän ehdoillaan.

      • bbngbvvjnnnhhh

        Hevonen on saaliseläin, joten ei sitä täysin rohkeaksi voi kouluttaa. Pelko on luontainen osa hevosen luonnetta. Jos minulta kysytään, niin hevosen paikkahan on metwurstissa. Mutta lainsäädäntö sallii hevosen käytön tieliikenteessä ja sen mukaanhan tässä maassa mennään.


      • L072fm
        bbngbvvjnnnhhh kirjoitti:

        Hevonen on saaliseläin, joten ei sitä täysin rohkeaksi voi kouluttaa. Pelko on luontainen osa hevosen luonnetta. Jos minulta kysytään, niin hevosen paikkahan on metwurstissa. Mutta lainsäädäntö sallii hevosen käytön tieliikenteessä ja sen mukaanhan tässä maassa mennään.

        Olkoon vaikka mikä. Ellei normaali liikenne sovi niin pitää ratsastella muulta liikenteeltä suljetulla alueella eikä maantiellä-


      • suppea näkemys

        Samaa voisi sanoa mopoilijoista.


      • L072fm
        suppea näkemys kirjoitti:

        Samaa voisi sanoa mopoilijoista.

        Liikennesäännöt koskevat sekä ratsastajaa että mopoilijaa. Mutta terve järki jo sanoo ettei yleiselle tielle ole syytä lähteä vauhkon elukan kanssa.


      • ratsastajaämmä

        Kirjoittelusta huomaa ettette tiedä yhtään mitään hevosista. Ensinnäkin, vaikka hevonen olisi miten hyvin koulutettu ja "maastovarma" tahansa, se on siltikin hyvin herkkä saaliseläin jolla on vaistot pinnassa. Niitä vaistoja ei pysty sammuttamaan vaikka miten kouluttaisi. Hevonen reagoi yllättävään pelottavaan tilanteeseen pakenemalla.

        Olen itsekin ollut pelottavissa tilanteissa juurikin mopopoikien takia, jotka yllättäen tööttäävät hevosen kohdalla. Vaikka hevonen ei muuten hepulia moposta saisikaan, se tööttäys saattaa olla se viimeinen tikki joka saa paniikkireaktion aikaan.

        Yrittäkää nyt ymmärtää, että kun 600 kiloinen eläin lähtee paniikissa etenemään, sitä ei ihminen pysäytä!


    • Ratsastus kiellettäv

      Ratsastaja pitää laittaa syytteeseen liikenteen vaarantamisesta. On todella typerää ratsastaa liikenteen joukossa, kun ei hallitse hevos-ajoneuvoa.

    • tai säikäytetään.

      Äly-vapaatemppu, hevonen on pako-eläin, sitä ei hallitse mikään kun se säikähtää,

      • L072fm

        Joo. Lähteä nyt ratsastelemaan sellaisella yleiselle tielle.


    • jaakko7

      ''Ei pidä mennä ratsastamaan ellei osa pitää hevostaan kurissa. Ratsastajat ovat itsekeskeisiä kusipäitä, jotka vaativat että kaikkien tiellä liikkujien pitäisi kulkea heidän ehdoillaan.''

      Voi jumalauta. Hevonen, ihminen tai mikä tahansa eläin varmasti säikähtää jos yhtäkkiä ennaltarvaamattomasti joku painaa ohi mennessään tööttiä ja lähtee kaahaamaan?
      Jos hevonen kunnolla säikähtää, sitä ei varmaan kokenutkaan ratsastaja saa pysäytettyä..
      Mopoilijat ovat syypäitä tapahtuneeseen!

      • L072fm

        Ei jarruttomalla autollakaan saa mennä tielle olkoon kuinka suuri tahansa. Vaikka rekka.


    • jaakko7

      Hyvä vertaus! Pojot sinne.
      Hevoset ovat olleet liikenteessä jo kauan ennen kuin yksikään moottoriajoneuvo keksittiin!

    • tai säikäytetään

      Hevosia on paljon nyky-suomessa, kun niillä ratsastetaan ja niitä valmennetaan ravureiksi, yksityistiellä ei saa ilman lupaa ajaa, jää vain yleinentie, enempi- tai vähempiliikenteinen, joka vuosi sattuu näitä tapauksia kun hevonen säikähtää

      • tA30Kz

        Rakentaa omat muulta liikenteeltä suljetut tiet niin kukaan ei loukkaannu vaikka koni olisi kuinka vauhko tahansa.


    • Pröö-pröö-prööt

      Mopohan on liikkeneväline, millä muulla liikenne välineellä rällätään samaa kadun pätkää edestakaisin hana kaakossa ?

      Ymmärrän sen että joku voi tarvita mopa tai skootteria paikasta toiseen liikkumiseen. Tyhjän päiväistä samassa paikassa rälläystä julkisilla kaduilla, joissa myös pieniä lapsia tai eläimiä voi liikkua en. Monesti on käynyt mielessä virittää "jekkulankaa" kaulan korkeudelle yli kadun, niin loppuu se saatanan rällääminen ja maailma säästyy yhdeltä kusipäältä.

      • kateus vihreä

        Osta sinäkin mopo niin pääset paikasta toiseen. Kateellisena katselet nyt kun toiset ajavat mopolla. Voit pyytää myös isää/äitiäsi ostamaan sinulle mopon.


      • Anonyymi

        Juuri näin. Mopoillijoista puolet ongelmatapauksia, joiden aiheuttamat vahingot yhteiskunnalle vuositasolla miljoonia euroja.


    • Mitenköhän ne

      mopoilijat on muka aiheuttaneet vammoja kun jutusta saa enemmän sen kuvan että hevonen olisi niitä aiheuttanut.

      • L072fm

        Joo. Lähdetään väkisin kerjäämään ikävyyksiä säikyn hevosen kanssa yleiselle tielle ja sitten itketään kun sattuu jotakin.


      • Anonyymi
        L072fm kirjoitti:

        Joo. Lähdetään väkisin kerjäämään ikävyyksiä säikyn hevosen kanssa yleiselle tielle ja sitten itketään kun sattuu jotakin.

        Ootko v:n i:di:ootti? Heitänpä seuraavaksi parit papaatit kun kusetat koiraasi tai kissaasi joku ilta pihallasi. Syytä vain itseäsi kun lemmikkisi karkaa, mitäs on niin säikky.


    • Mopopojat vankilaan
      • L072fm

        Mopopojat vain ohittivat ja tööttäsivät heppatytölle. Varmaan söpö mutta pää tyhjä. Ei kukaan tervejärkinen lähde vauhkolla hevosella yleiselle tielle. Kyllä kunnon hevonen meteliä kestää. Niitä käytettiin vielä paljon toisessa maailmansodassa ja vieläkin mellakoitsijoiden rauhoittamiseen.


      • Anonyymi
        L072fm kirjoitti:

        Mopopojat vain ohittivat ja tööttäsivät heppatytölle. Varmaan söpö mutta pää tyhjä. Ei kukaan tervejärkinen lähde vauhkolla hevosella yleiselle tielle. Kyllä kunnon hevonen meteliä kestää. Niitä käytettiin vielä paljon toisessa maailmansodassa ja vieläkin mellakoitsijoiden rauhoittamiseen.

        Älä jauha pskaa. Kyseiset mopopojat pitäisi sulkea yöksi tynnyriin ja soittaa heille 200dB voimakkuudella Sibeliuksen Kareliaa. Sitten aamulla voisi katsoa, kuinka valkoiset on naamat.


    • Menkäämetsään

      Minen kyllä lähtis hepalla liikenteeseen. Sama kun ratittomalla autolla ajelis.

    • TÖÖT TÖÖT

      Onko se hevoinen meinannu tulla mopoilijan päälle, kun on töötillä joutunu varottaan. Kyllä siinä mopomies toiseksi jää, jos hevosen jalkoihin joutuu.

    • Hepat pois teiltä

      Taas kerran on poliisilla PALLO TOTAALISESTI HUKASSA. Alkaa älyllisesti olemaan samalla tasolla kuin tietokoneen anastaminen pikkulapselta joka vahiingossa o ladannut jonkun biisin väärästä paikasta netissä.

      Yleiset tiet eivät ole mitään laukkaratoja. Mopoilija joka tiellä liikuu saa käyttää äänimerkkiä MILLOIN HALUAA. Jos joku koni siitä hermostuu ja aiheutaa vahinkoa kenelle tahansa on ratsastaja vastuussa kaikista vahngoista.

      Mopoilijalla on oltava vakuutus tiellä liikkumiseen. Olikohan hevosmiehellä? Entä jos ei ole, ja joku muu vammautuu sen vuoksi että idiootit reenaavat hevosia yleisillä teillä? Miksi sitä ei ole laissa kielletty?

      • Nimi Erkki

        Äänimerkkiä ei saa todellakaan käyttää milloin huvittaa, ei edes mopoilija. En muista onko siitä laissa suoraan säädetty, mutta liikennesäännöissä kuitenkin. Jos niin luulet, pitäisi ajokortti ottaa sinulta pois, jos sinulla se on.


      • L072fm
        Nimi Erkki kirjoitti:

        Äänimerkkiä ei saa todellakaan käyttää milloin huvittaa, ei edes mopoilija. En muista onko siitä laissa suoraan säädetty, mutta liikennesäännöissä kuitenkin. Jos niin luulet, pitäisi ajokortti ottaa sinulta pois, jos sinulla se on.

        Tieliikennelaki 34 §
        Ääni- ja valomerkit

        Milloin vaaran välttämiseksi on tarpeen, kuljettajan on annettava ääni- tai valomerkki taikka jarruvaloa käyttämällä tai muulla tavalla kiinnitettävä muiden tienkäyttäjien huomiota. Muutoin äänimerkin saa antaa vain taajaman ulkopuolella valoisana aikana ohitettaessa.

        Äänimerkki ei saa olla pitempi kuin on välttämätöntä. Valomerkki on annettava ajovaloja vilkuttamalla.


    • voi aivoja

      ratsastajat maastoon, tallit perämetsiin..

    • Aloittaja=IDIOOTTI

      Mene HEITTIÖ HOITOON!

      Konit on saatava pois yleisiltä teiltä ennenkuin aiheuttavat kolareita joissa kuolee viattomia. Konilla tiellä liikkujat ovat yhtä suuri riski muille tienkäyttäjille kuin rattijuopotkin.

    • herkun syöjä

      Miksi hevosilla pitää yleensä ratsastaa? Eihän naudoillakaan ratsasta kukaan vaan niistä tehdään paistia ja muuta herkkua. Hevonen on salamin ja meetwurstin raaka-aine. Siallakaan ei lähdetä ratsastamaan, vaan siasta tehdään silavaa.

      Hevosen paikka on talli tai navetta, ei mikään tie.

      • hoovee!

        Haista paska.


    • Eiköhän tuo

      ollut täysin ratsastajan vika. Kohtelias mopoilija antoi äänimerkin, että on ohittamassa hevosta. Jos taidot eivät riitä hallitsemaan ratsuaan pitäisi pysyä pois ratsastamasta!!!

    • pointsit tytölle

      Oliko mopopojat siis hinttejä kun tööttäilivät miehelle? Se ratsastaja oli mies.

      Kummasti vaan pienet tytöt saa pidettyään hevosensa käsissä, vaikka ei ole voimasta vaan taidosta kiinni. Viikonloppuna tytöllä heppa tanssahteli kun rekka meni sen ohi ja vähän aikaa katsottiin miten se asettuu eikä tullut ollenkaan minun konepellilleni.

    • Minä vaan

      En koe tarpeelliseksi kommentoida muuten, mutta pakeneminen onnettomuuspaikalta on aina väärin. Toivottavasti mopopojat eivät halua elää synkän salaisuuden kanssa loppuelämäänsä ja ilmoittautuvat, jotta asiaa selviää.

    • Anonyymi

      Hevoset ovat sen verran arvaamattomia isoja elikoita, että niillä ratsastelu muualla kuin suljetuilla alueilla tulisi kieltää. Hyvä ettei kukaan sivullinen loukkaantunut.

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe