Lätkä vastaan futis

Kymysys...

Onko asetelma joko-tai?

Jos kehtaat arvostella lätkää, olet automaattisesti potkupallofani. Tai päinvastoin.

Niinkö se menee?

Itse en oikeastaan välitä kovin paljon kummastakaan mainitusta lajista, vaikka joskus tulee ottelu seurattua. Mieluummin seuraan kuitenkin yksilöurheilua.

Ihmetyttää tämä jääkiekon, varsinkin "mm-kisojen", ylistäminen tässä maassa. Miksi juuri lätkä on kuin uskonto monelle suomalaiselle? Osaako joku selittää?

Samoin, miksi potkupallo on jossain niin suosittua, että homma voi nennä öveliksi?

14

139

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastaus11

      Samaa olen ihmetellyt vuosikaudet mihin tuo jääkiekon ylistys oikein perustuu..
      Tälläkin hetkellä jääkiekon mm pronssiottelussa Suomi-USA halli melkein täysin tyhjä. Melko hupaisaa, onhan kysessä sentää lätkän mm-kisat jotka ovat suomen median mielestä kuumin urheilutapahtuma tällä hetkellä. Pistää miettimään lajin suosiota nykyään edes ruottin puolella..
      Itse katsoin eilen Rooman masters turnauksen välierää Federer vs. Paire, täysi katsomo 12 500 katsojaa eli hienosti mukana. Loistavia taitosuorituksia puolin ja toisin.
      Yksilölajit kunniaan.

      • Köyhä laji

        Kyllä lätkä on todella taktisesti yksinkertainen laji. Mitähän siinä on valmennettavaa, päästä päähän kohnottamista! Mm-kisat aivan liian usein. Nuoret äijännulikat uhoo toisilleen pikku maalinedusta kahinoissa, naurettavaa touhua! Turha fudikseen todellakin verrata tai moneen muuhunkaan lajiin. Yksinkertainen laji yksinkertaiset pelaajat. Ja todellakin pieni marginaalilaji, ainoa palloilulaji, jossa suomi pärjää edes jotenkin. Kyllä on monet kyllästynyt lätkä vöyhkäämiseen minä mukaanlukien.


    • rsarda

      Etkö sä hintti erota palloa kiekosta.

      • Köyhien laji

        Köyhä laji, vain idiootit arvostaa lätkää!


      • Ei ihan turha juttu
        Köyhien laji kirjoitti:

        Köyhä laji, vain idiootit arvostaa lätkää!

        Ei se ihan turhaa ole. Ihmisillä on hyvä syy käydä hakemassa Siwasta mäyräkoira ja tuhota se lätkäilyä seuraten.


    • 12+6

      Jotkut (Minä) ei arvosta hirveästi yksilölajeja, niistä puuttuu juurikin se joukkuehenki. Pitkämäki heittää hyvin, voin sen katsoa vaikka nettilehden urheilusivuilta. En koe missaavani mitään, kun en näe heittoa.

      Monella kansalla on joku laji, mitä ihmiset seuraavat. Jääkiekko lähtee jo nuorena monelle. Se on tuettu niin hyvin, että sitä kannattaa harrastaa. Tottakai lapsia nuorena suunnataan moneen lajiin.

      Pitäisikö kaikkien urheilun kannatus lopettaa? Katkastaan kaikkien lajien uutislähetykset ja missään nimessä ei päästetä urheilijoita kansan eteen, elleivät kaupassa tule vastaan. Monelle jääkiekon vihaajalle ainut ratkaisu olisi, että kukaan ei seuraa urheilua.

      Itse en pidä jalkapallosta, en ole vain kasvanut siihen kiinni. Toki mestaruus kisat tulee joskus seurattua, mutta nekin hyvin heikosti. Seuraan jääkiekkoa, koska se on mielenkiintoinen lajina mestaruus tasolla.

      • Näkökulmia

        Noh, ehkä yksilötasolla ymmärtää, jos joku kiinnostuu lätkästä. Mutta sen voisi kieltää lapsilta, koska lajiin liittyvät enemmän tai vähemmän: alkoholi, väkivalta, nuuska, vastustajan halveksiminen.


      • 14+12
        Näkökulmia kirjoitti:

        Noh, ehkä yksilötasolla ymmärtää, jos joku kiinnostuu lätkästä. Mutta sen voisi kieltää lapsilta, koska lajiin liittyvät enemmän tai vähemmän: alkoholi, väkivalta, nuuska, vastustajan halveksiminen.

        En ole nähnyt kentällä alkoholin vaikutuksen alaisena toimivaa pelaajaa, tai sitten nuuskaavaa.

        IIHF säännöissä väkivaltaisuus on kielletty, mutta NHL tasolla se on jopa suotavaa (Viihde arvo = rahaa herroille), rangaistuksilla pidetään huolta että ei ketään saa hyvää esimerkkiä, mutta kyllä sitä rankempaa väkivaltaa ja alkoholia pääsee lapsi todistamaan pelkästään kadulla.

        Juniori kiekkoilu on Suomessa hyvällä tasolla, alle tietyn ikäisiltä on kielletty kokonaan taklaaminen ja lämäri, joten lapsille suodaan aika väkivallaton urheilulaji. Tottakai jääkiekkoon kuuluu kontakti, koska muuten se olisi yksilölaji, kun ei voi ottaa kiekkoa pois vastustajalta.

        En sitä lähtisi K-18 lajiksi julistamaan, mutta jokainen tahollaan miettii onko se jääkiekko lapselle oikea laji seurata. Meillä teini-ikäinen saa katsoa, jos vain jaksaa/tahtoo. Kumminkin tarvii kun ostarille kävellä, niin siellä on alkoholin väärinkäyttäjiä, tupakoitsijoita ja joskus väkivaltaisia ihmisiä.

        Vastustajan halveksiminen on Ruotsalaisten juttu, joten heillä on siinä iso ongelma. Yleensä siis sääntöihin kuuluu, että kun peli on ohitse niin kaikki kaunat jätetään kaukaloon. Pelin sisällä voidaan vähän "kuumottaa" vastustajaa tekemään virheitä, mutta kyllä ainakin Suomen joukkue on aina kätellyt voittajaa/häviäjää.


    • urheilutietämys?

      No keihäänheitto on nyt se melkein tylsin yksilölaji mitä olla ja voi, tyhmää verrata siihen. lisäksi tuo on jäkyttävä marginaalilaji hokin kanssa. Minun mielestäni taas joukkuelajeistä yksinertaisin ja taktisesti köyhin on ylivoimaisesti jäkis, 2 sekuntia ja ollaan toisessa päässä sohimassa jee..
      Yksilöurheilijat tekevät suoritukset itse, ei ole joukkuekavereita apuna..
      Esim. jos tenniksessä alkaa hapot painamaan kesken pisteen, pakotietä ei ole. Jääkiekossa huonokuntoiset pelaajat luikkivat vaihtoon kun kunto alkaa loppua, mitä ihmettä..

      Joukkuehenki on tietenkin hyvä asia, mutta se että ei arvosta jotain lajia tuon ominaisuuden puututtua on naurettavaa. Älä yleistä, jos olet seurannut vain marginaalilaji keihäänheittoa.
      Jos pitää edes miettiä onko jokin laji lapsille sopivaa kertoo jo kaiken tarvittavan, poikkeuksena toki nyrkkeily.

      • 11+2

        Otin keihäänheiton esille, mutta ihmiset ilmeisesti ei osaa johtopäätöksiä vetää että sanasta yksilölajit. Oma mokani tietenkin. Otahan huomioon, että tennispelaajalle tulee vähemmän kilometrejä ja heillä on vähemmän painoa päällään. Lisäksi ellei oikeasti kaadu, niin ei tule kolhuja. Jokainen korkean tason urheilija on kyllä ansainnut kunnioituksen, oli laji mikä hyvänsä ja vaati mitä hyvänsä. En kiistele Pitkämäen ansioita, tai että hänellä ei olisi erittäin rankka harjoittelu urakka joka vain kulminoituu alle 10 sekunnin suoritukseen. Se ei ole vain minunlaistani viihdettä.

        Eli selkeyden vuoksi ihmisille, jotka eivät omaa sisälukutaitoa : Yksilölajit ovat minun mielestäni tylsiä. Se on makuasia ja jokaiselle huippu-urheilijalle lajia lukuunottamatta pakko nostaa hattua.

        "Joukkuehenki on tietenkin hyvä asia, mutta se että ei arvosta jotain lajia tuon ominaisuuden puututtua on naurettavaa. Älä yleistä, jos olet seurannut vain marginaalilaji keihäänheittoa. "

        Seurannut lähes jokaista lajia, joukkuehenki tai tiimipelaaminen yleensä on se millä minä lähden seuraamaan jotain lajia. Miksi edes jonkun ihmisen pitäisi saada minut pois katsomasta jääkiekkoa, vain siksi että itse ei arvosta lajia? Varmaan sama jengi, jotka hakkaa vaimoaan jos tv-piuha irtoaa juuri kun Jarkko Nieminen vetäsee maailman luokan rystyään.

        "Jääkiekossa huonokuntoiset pelaajat luikkivat vaihtoon kun kunto alkaa loppua, mitä ihmettä.."

        Niin ne tekee joka lajissa, paitsi niissä missä kunto mitataan sykkimällä muutaman sekunnin? En ole nähnyt ,että Usain Bolt heittää samantien samalla ajalla satasen, vaikka se ei montaa sekunttia kestä. Niin ja kyllä se jääkiekko peli kusee pystyyn, jos sieltä ketjukaveri joudutaan vaihtaa keskenkaiken.

        Yhtälailla kuin Jarkko Nieminen, Tero Pitkämäki, suomalainen sekunda juoksija joka häviää afrikan ihmeille, tai ketä muukin yksilöurheilija ne jääkiekkoilijat ovat ammattilaistasolla huippu-urheilijoita. Harjoittelevat ja harjoittelevat. Hiovat taktiikoita, osumistarkkuutta, ryhmäpelaamista ja reaktionopeutta. Haiskahtaa, että väität lajin sisältävän jotain perus läskejä, jotka kotonaan imevät hk:n sinistä kylmänä hihaton päällä sunnuntai Formuloiden aikaan. ;)

        Mutta eiköhän tämän voi päättää tähän. Mielestäsi jääkiekko on tyhmä laji, jota katsoo tyhmät ihmiset ja mitään urheilua ei pitäisi ihannoida, mitä et itse katso.
        Minun mielestäni taas jokainen tommoisen heiton yleisesti heittävä (Se, että ei välitä tai avaa keskustelua asiasta toimii paremmin kun itsensä rääkkääminen) pitäisi tutkailla peiliin.


    • Faktoja jälleen

      Ei päätetä ihan vielä. Kuten sanoin olen katsonut pienenä jääkiekkoa ja tunnen lajin, joten minulla on oikeus antaa mielipiteeni ja myös formulaa.. Jostain syystä lopetin, niin kuin moni muukin suomalainen on jo kyllästynyt tuon lajin ylipalvontaan täällä. Muillekin lajeille pitäisi suunnata resursseja ja panostusta, tulisi myös menestystä..

      Kukas alkoikaan ensin kaivamaan jälleen eri lajeja esille, muistatko yksilölajit ovat tylsiä, haloo? Tottakai vastasin tuohon yksilölajien väitteeseen kun sen kaivoit ensin esille, söit sanansi..

      Olen seurannut elämäni aikana todella monia urheilulajeja. Makuasioista ei voi kiistellä, mutta jos väität yleistäen yksilölajeja tylsiksi, mitä ihmettä näet jääkiekossa? No yksinkertainen laji yksinkertaisille ihmisille..
      Jääkiekko on tyhmä laji: taktisesti köyhä, väkivaltainen(jääkiekon säännöissä ei tunneta kuolemaan johtavaa taklausta), äijät uhoo toisilleen ja vääntelevät naamaa minkä keriävät ei saatana. Ja sitten tuurilla on aivan helvetin iso osuus lajissa. Milloin livahtaa kimmokeesta patjan alta tolpan kautta tai milloin sattuu menemään siniviivalta 1 lämäri kymmenestä.. Ei se pakki kerkeä mitään tähtäämään, kun se laukoo lämärin. Joskus menee joskus ei. Tämän nyt tietää kaikki. Tuurimaaleja 40% koko lajista.
      Yksi jääkiekkopelaaja istuu vaihtoaitiossa koko peliajasta todella suuren osan, en kehtaa edes sanoa. Älytöntä.
      Tennispelaajille rasitus kohdistuu koko pisteen ajan koko kehon alueelle syötöstä lähtien, askelia voi tulla yhdessä pelissä aivan mielestön määrä, kitka on suurempi.. Jääkiekkoilijat liukuvat luistinten päällä..
      Olen pelannut jääkiekkoa ja tennistä(Nykylajini tennis). Kokemuksesta voin sanoa, että tennis vaatii fyysisesti aivan helvetisti enemmän, tämä nyt on selvää. Rasitusta ei mitata pelkästään kilometrimäärillä. Osoitit jälleen muka tietäväsi..
      Vaimonhakkaajat ovat usein suomijuntti jääkiekkofaneja, eivät tenniksen ystäviä. Miksi edes otit noin sairaan vertauskuvan? Pistää miettimään..

      Nykyään intensiiviseen lajiseurantaan kuuluu jalkapallo, tennis ja harvoin tosiaan jääkiekko.

      Jos ei osaa arvostaa Niemisen upeaa uraa yhdessä maailman kilpaillumassa lajissa, ei tiedä kansainvälisestä huippu-urheilusta mitään. Fakta asia turha kiistää..

      Peiliin pitäisi ennemmin katsoa, jos ihannoi tuota väkivaltaista junttilajia henkeen ja vereen. Onneksi kansainväliset todelliset huippu-urheilulajit ovat erikseen.

      • 11+3

        Olen harrastanut kaikkia noita lajeja kanssa. Totesin yksilölajit tylsiksi mielipide tasolla ja myönsin sen. Yksinkertainen ihminen yrittää taas vääntää jotain sanoja minun suuhuni. Katsele peiliin poika.

        Taisit olla hyvin paska jääkiekossa, koska et saanut irti kovin paljoa kropasta. Kyllä tennis rasittaa, mutta mittaappa sitä aikaa. Itket nyt kunniaa jollekkin lajille, josta et itse tiedä mitään. Tennista oikeasti pelanneena voin sanoa, että se on hyvinkin rankkaa. Jääkiekko on kanssa rankkaa. Tiesitkö, että ei se "liukuminen" tee mitenkään vähän fyysistä lajista? Vai luuletko mäkihyppääjienkin vetävän ihan viinalla?

        "Jos ei osaa arvostaa Niemisen upeaa uraa yhdessä maailman kilpaillumassa lajissa, ei tiedä kansainvälisestä huippu-urheilusta mitään. Fakta asia turha kiistää.."

        Etkö sinä osaa oikeasti lukea? Käske nyt avustaja tavuttamaan oikein. Kunnioitan jokaista huipputason urheilijaa, oli taso SM tai kansainvälinen.

        Muotoilen sinunlaillasi jalkapallon: Helvetin iso kenttä ja sitten siellä juostaan nahkakuulan perässä ja näytetään typeriltä. Sitten juntit katsoo televisiosta ja taputtaa onnessaan, kun joku onnistuu potkaisemaan jäätävän kokoiseen maaliin.

        Tennis: Pallotellaan palloa, ihan kivaa ja jippii

        Noin perustelit jääkiekon, joka on paljon muuta. En ole missään kohti myöntänyt, etteikö kiekko sisällä ominaisuuksia joista en pidä missään nimessä.

        "Vaimonhakkaajat ovat usein suomijuntti jääkiekkofaneja, eivät tenniksen ystäviä. Miksi edes otit noin sairaan vertauskuvan? Pistää miettimään.."

        Kyllä se valitettavasti on se minun kuvailemani ryhmä, jotka ovat siis valmiita menemään jääkiekko palstalle aukomaan päätä lajista, josta eivät edes pidä. Tosin en usko sinun kykenevän sosiaaliseen kontaktiin, joka ei tapahdu päätteen kautta. Joten jätän sinut pois kuvauksestani. Tosin tätäkään et osaa lukea, tai ymmärrä.

        Älä hauku ihmisiä yksinkertaisiksi vain siksi, että et osaa lukea heidän kirjoittamiaan viestejä. Se kertoo vain siitä, että olet perusduunari joka sai isin kautta työpaikan, eikä edes yrittänyt opiskella enempää kuin apukoulun.

        Kertaan viellä tähän, koska saatat tajuta toisen tai kolmannen kerran kautta. Oli laji mikä hyvänsä niin kunnioitan sen urheilijaa, vaikka itse lajista en pitäisi.

        Päätän keskustelun tähän, koska se laittaa minut itseni huonoon valoon jos netissä väittelen itseäni alempana olevan henkilön kanssa, joka ei asioista tiedä mitään ja vain kiusakseen tulee kiukuttelemaan, koska hei. Kaikki ei pidä samoista asioista, minulla ei ole tarvetta tennis/jalkapallo foorumille käydä avautumassa pilkkaavasti...Eiköhän se puhu puolestaan, että en seuraa lajeja.


    • sillä lailla

      Hah paraskin puhumaan sosiaalisesta elämästä kun itse kyttäilet koko ajan täällä foorumilla, kirjoittelet ja odotat koska minulta tulee seuraava vastaus.. :D Minä jätän kyllä suosiolla yksityiselämän asiat rauhaan enkä alennu esittämään mitään nettipsykologia. Voi jessus. Suuri virhe..
      Miten minun henkilökohtaiset asiat liittyvät millään tavalla tähän keskusteluun? Ja olen kyllä ihan itsenäinen ihminen, vaikkei se sinulle kuulu pätkän vertaa. Miten eri ammattikunnat liittyvät urheilukeskusteluun? mitä ihmeen ajattelua tuo on?Taitaa jollakin toisella olla heikko itsetunto..
      Tennis on joka suhteessa älykkäämpi peli verrattuna jääkiekkoon. Kuten sanoin olen pelannut kumpaakin.
      Kaikesta paistaa että sinun mielestäsi lätkä ja sen pelaajat ovat jotenkin täysin ylivertaisia muihin lajeihin verrattuna vaikka kiertelet ja kaartelet sanavalintojasi. Minä seuraan montaa lajia mutta lätkästä en pidä yllämainituista syistä. Sitä paitsi aloitus oli lätkä vastaan futis, joten missä ongelma?

      Tässä nähtiin jälleen perus lätkäfanaatikko. Mennään suorastaan henkilökohtaisiin loukkauksiin, kun järki loppuu..Jos minä sanon jotain ihmisryhmää hauskoiksi, laiskoiksi tai äkkipikaisiksi on aivan eri asia. Ei henkilökohtaista.. Melko tyypillistä ja odotettavaa.

    • tennisman

      Otetaan hieman perusasioita tähän:
      Esim. nyt sitten futiksessa ja tenniksessä peliväline on pyöreä. Ja niissa lajeissa peliväline liikkuu usein myös ylöspäin. Tenniksessä liiterata on paraabeli. Jääkiekossa syötetään maata pitkin. Pyöreään objektiin syntyy kierrettä joka vaikuttaa aivan helvetin moneen asiaan. Onko jääkiekossa kierrettä?

      Futkisessa on isompi kenttä ja enemmän pelaajia, joka tosiaan mahdollistaa paljon enemmän taktisia mahdollisuuksia.

      Tennis: Lyödään millintarkasti jopa yli 150 km/h lyöntejä, joka tulee kenttään vastustajalle paraabelia liikerataa kierteellä höystettynä.

      Tuossa nyt vähän pointteja pelivälineistä ja kentistä.

      Jos joku sanoo että jääkiekko on yksinkertainen laji, pitää tämä paikkansa. Typerää saivartelua havaittavissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Huomenna teen sen

      Se on nyt päätetty. Pääsen pois tästä epätietosuudesta.
      Ikävä
      78
      3248
    2. Hakkarainen: persut Venäjän ja Pohjois-Korean tiellä

      Hakkarainen entisenä persujen kärkipoliitikkona tietää, mitä puhuu. https://www.is.fi/politiikka/art-2000010422614.html
      Maailman menoa
      200
      1972
    3. Ilouutinen! Anniina Valtonen heitti jymy-yllätyksen - Tämä ei jätä kylmäksi!

      Ohhoh, tämäpä ylläri! Anniina Valtonen sai puolisonsa kanssa lapsen viime vuoden lopulla. Lue lisää: https://www.suomi2
      Suomalaiset julkkikset
      25
      1851
    4. Fuengirola.fi: Kohuissa rypenyt Jari Sillanpää, 58, harvinaisessa haastattelussa: "Minä haluan..."

      Ex-tangokuningas on kertonut kuulumisiaan Espanjan Aurinkorannikolta. Että ei muuta kuin elämässä etiäpäin, Jari Sillanp
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1538
    5. Ootko muuten vieläkään hiffannut

      Että en kuulu sinun maailmaasi? On meissä samaa, ja samaa aaltopituutta oli, mutta tunsin oloni usein hyvin vaivautuneek
      Ikävä
      166
      1395
    6. Miten nyt sanoisin

      tämän sinulle. Oletko mielessäni päivittäin, kysyin itseltäni ja vastaus oli, kyllä olet. Yllätyin, päädyin oudoille tei
      Ikävä
      88
      1375
    7. Susta on tullut

      Ihana nainen. ❤️
      Ikävä
      52
      1099
    8. Mistä vuodesta

      lähtien olet ikävöinyt kaivattuasi?
      Ikävä
      97
      1038
    9. Tämä ei voi jatkua

      Näin. Eilisen jälkeen tulin siihen tulokseen.
      Ikävä
      55
      844
    10. Voitko vain unohtaa

      Minut. En ole sinun arvoisesi
      Ikävä
      59
      830
    Aihe