Hangonlehti on nykyisin hyvin hyvin Hangötidning

Kepeät mullat suomel

Niinhän siinä kävi, kun rkp-johtoinen KSFmedia osti Hangonlehti-Hangötidningenin, niin suomenkieltä ryhdyttiin dissaamaan ja hävittämään. Verratkaa entiseen. Aika julmaa. Aika törkeätä. Aika surullista. Aika odotettua. Rahavaltaa. Amos Anderssonin arkussa on rahaa vallata vaikka koko rannikkoseutu.

Katsokaa esimerkiksi tämän päivän Hangonlehden nettietusivua, jossa suomenkieltä on vähemmän kuin ruotsia vaikka kyse on "suomenkielisestä" sivusta.
Nyt: http://hangotidningen.fi/fi

Paremmin oli ennen Hangossa ennen ruotsinkielisen ökyrahan aikaa.

43

2266

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • alfhilda

      johtuu siit et ruotsinkieliset fiistaa enemmän ja julkisesti missä milloinkin

      • fiftififti

        niin tai sitten nämä ruotsinkieliset toimittajat seuraavat vain ruotsinkielisten tekemisiä!


    • Så är det

      Lehden alamäki ennakoi yhdistymistä. Kohta Värsta Nylandissa ilmestyy liite kerran viikossa, Hänt i Hangö. Se siitä sitten. EIkös se olisi halvempaa?

      • asdfigoosi

        Siis tää on siis niin tätä dissaamista ja fiistaamista.


      • Pilattu

        Katsoin kahvilassa lehtiä ja pakko todeta ennustuksen osuneen oikeaan. Hangon lehteä ei enää ole.

        Nykyinen läpyskä on surkea.


      • kysympävaan
        Pilattu kirjoitti:

        Katsoin kahvilassa lehtiä ja pakko todeta ennustuksen osuneen oikeaan. Hangon lehteä ei enää ole.

        Nykyinen läpyskä on surkea.

        eikä siinä vielä kaikki....2018 tilaushinta 70.80e/vuosi mutta yllätys yllätys 2019 tilaushinta tulee olemaan 118.90e......SIIS MITÄ HELVETTIÄ!!!!Lehdessä on hädintuskin kannet ja ehkä yksi välilehti ja nekin kaikki(melkein) ruotsiksi.Mikä oikeuttaa tuollaisen hinnannousun?Ei kyllä meikäläisen talouteen tule enää tuo julkaisu...Eikä tuosta hinnannoususta ole edes ilmoitettu tilaajille


    • rasvarööri

      hangonlehdellä on hyvä pyyhkiä rumppania ku se aina nii vaseliinis!

      • rööriroope fist

        pitää paikkansa!sen takia kerään naapureilt kaikki hangonlehdet pois jossei ne kerenny käyttää niit jo!


    • Hangö Hangö Hangö

      Täälläkin vajaat murkut vauhdissa.

    • ex hankolainen

      Eihän sellaista lehteä ole pakko tilata, jos se ei miellytä.Mitä niitä rahoittamaan. Kaatuu sitten omaan linjaansa.
      Ja jos lukijakuntaa on niin perustakaa ihan suomenkielinen oma lehti.

      • höpöhöpöhöpöhöpö

        Niin ja jokainen voi aloittaa kansanedustajan hommat!


    • vielki

      tämä

    • Kuoppaamistavailla

      HANGONLEHTI ON KUOLLUT. Jäljellä on enää vestiksen huuno soomi

      • tarkennuksia

        Olet oikeassa, lehden nimi on Hangon lehti ei Hangonlehti.

        Et kai lue sitä, jos se on niin huono? Jos luet, niin se on riittävän hyvä sinulle.


    • pysykääkuplassanne

      Tämän vitun hangötidningenin mukaa Hangossa ei asu yhtään suomenkielistä! Tilastojen mukaan kuitenkin enemmistö! Nämä vitun ekenäsborna ovat tulleet tänne ruotsittamaan Hangonkin, ennen tämä oli sentään Aidosti kaksikielinen, nyt ihan jotain muuta svedupropagandaa!

    • hangö.i.tiden

      Etelä-Uusimaa ja Tiedonantaja - siinä ne on viimeiset kunnolliset lehdet!

      • kioski.myyjä

        Ratto ja Jallu,siinä ne viimeset kunnolliset lehdet!


      • Anonyymi
        kioski.myyjä kirjoitti:

        Ratto ja Jallu,siinä ne viimeset kunnolliset lehdet!

        ja tykke om KALEVI


    • Taitur

      Nosto. Tilaajatkin ovat tämän huomanneet, sillä levikki kutistuu vauhdilla. Onko kunnan enää järkeä ostaa ilmoituksia lehdestä, jota hankolaiset eivät lue?

      Uudelle Rannikon aamulle olisi tilausta.

      • fundersami

        onko levikin kutistumiselle lähdettä? ainakin wikipedian mukaan levikki on 2300


      • Googlenkäyttäjä

        Levikit ovat paisutettuja ilmalinnoja, joilla myydään mainostajille mielikuvia. Julkaisijan mainosmyyntimateriaalin mukaan levikki on 2184, mutta mediaaudit finlandin levikkitrendin mukaan levikki on 2121. Tuo suurempi luku sisältää varmaan verkkotilaukset, jotka ovat paikallisille mainostajille merkityksettömiä.

        Ksfmedian hango lehti menettää reilut sata tilaajaa joka vuosa. Ei ole kestävää kenelläkään.


      • historiatoistaa
        Googlenkäyttäjä kirjoitti:

        Levikit ovat paisutettuja ilmalinnoja, joilla myydään mainostajille mielikuvia. Julkaisijan mainosmyyntimateriaalin mukaan levikki on 2184, mutta mediaaudit finlandin levikkitrendin mukaan levikki on 2121. Tuo suurempi luku sisältää varmaan verkkotilaukset, jotka ovat paikallisille mainostajille merkityksettömiä.

        Ksfmedian hango lehti menettää reilut sata tilaajaa joka vuosa. Ei ole kestävää kenelläkään.

        Nyt alle 2000 tilaajaa.

        Mikä on raja kunnan ilmoituksille?

        Eikö edellinen huono Hangonlehtikin kaatunut siihen, että tilaajat kaikkosivat ja kunta lopetti ilmoituksensa?


    • parastatähänpäivään

      Ruotsiksi tai suomeksi, mutta pitäisi olla oikein. Journalisti ei ole viitsinyt selvittää esim. Tehtaanniemen poikkeusluvan ylitys-prosenttia, vaan kompastuu samaan hämäykseen, mikä on poikkeuslupahakemuksessa. Hotellitontti on oma tontti ja sen rakennusoikeus ylittyy (1800/2400) 34% ei 7,5%. Ei kukaan saa ottaa huomioon naapuritonttien tai koko korttelin rakennusoikeutta oman tontin rakentamisessa. RR hakee lupaa rakentaa miniasuntoja siten, että rakennusoikeus ylittyy 34%!

      Toinen ajatuksia herättävä uutinen koskee uutta turismijohtajaa. Kaikkea hyvää ja menestystä Jon Lindströmille. Varmasti pätevä ja innokas uudistaja. Kummastuttaa vain demaripomon tekemä valinta, joka kohdistuu taas kerran pendelöijään, tenholalaiseen. Samalla tavalla hän on valinnut myös seurakunnan puolella. Ei siitä ainakaan ole hyötyä Hangon verokertymämielessä. Onko Hangon kaupungin palveluksessa päällikkö- ja johtotehtävissä ollenkaan hankolaisia?

      Kielikysymykseen sanon vain, että samma på svenska.

      • hyvätasiatetenee

        Jon Lindström haluaa kehittää Hangon talviturismia. "Te kopp och kanot" on suorittavan rentoutujan lääke. Kymmenet surffarit harrastavat myös tulevana viikonloppuna Tulliniemessä, jos tuulet ovat suotuisat. Oasis-kahvila on heille ja muillekin ulkoilijoille keidas, jossa kannattaa käydä.

        Missä nämä surffarit yöpyvät? Onko kukaan tehnyt markkinatutkimusta? Missä Jon ajattelee, että kasvava joukko ulkomaalaisia ja äventyyraajia majoittuu talvella? Onko sittenkin vain kysymys päivämatkailusta? Sillä tavalla vierailevat käsipallo- tai naisjalkapalloturnauksien osallistujat toimivat, aamulla Hankoon ja illaksi kotiin.

        Jon on oikealla asialla. Kesähankoa ei tarvitse myydä. Panostetaan talvikauteen. Hanko on auki ja kiehtova ympäri vuoden!


    • ochsammapåvenska

      Viimeinen osoitus ovat olleet seurakuntavaaleista kirjoittaminen. Ennen vaaleja lupailtiin kirjoituksia, mutta sitten kävikin niin, että ruotsinkielisille ei tullut vaaleja, kuin SDP ei saanut omaa ehdokaslistaa. Nyt ei ole kirjoitettu mitään suomenkielisistä

    • OroadöverHangö

      Huvittavinta tässä Hangonlehden alemmuustilassa on, että kun painaa tuotaa yllä olevaa linkkiä:
      "Nyt: http://hangotidningen.fi/fi"

      päätyy uutiseen svenska riksdaggruppenista. Hangon lehti on tunareiden hallussa.
      Häpeäsivät.

      Mitäköhän Hangon uutisille tapahtuu, kun KN ei enää jaksa kirjoittaa EUhun? Aika hiljaiseksi käy.

    • hyväkantaa

      Hangonlehti on parempi kuin aikaisemmin. Paikallisasioista uutisoidaan mielenkiintoisesti ja ihmiset ovat alkaneet uskaltaa kirjoittaa yleisönosastolle.

      • parempiennen

        Siksi varmaankin sekä tilaajat että mainostajat kaikkoavat. Lehdestä on vaan tullut liian hyvä. Vain kaltaisesi nerokkaat ihmiset ymmärtävät vestiksen Hankoliitteen paremmuuden.

        Yleisöosastokirjoituksia vaalivuonna? Ken olisi uskonut?


    • Lehti vaikuttaa aivan RKP:n mainoslehdeltä. HBL tuottaa rutkasti tappiota, joten odotettavissa on myös Hanko lehden supistaminen.

    • hyvätasiatetenee

      Hangon lehti kirjoittaa 7.2.2019:
      - Harjannostajaiset Tokmannilla. "Tämä rakennushanke edellytti kaavamuutosta ja muutama tontti oli yhdistettävä. Hanko on hyvä paikka. Yhteistyö sekä kaupungin että tietysti Tokmannin kanssa sujuu suurenmoisesti, sanoo Hiekka." - Niinpä, hyvät asiat etenevät... Tahmaanniemen ketunhäntäprojekti hiukan hitaammin...
      - Monia puutteita hoivakodeissa. Samasta asiasta Wiberg pauhaa suomeksi omalla kirjoituksellaan ja Holmberg muistelee ruotsiksi. Lehti kirjoittaa, että puutteita on ollut Aurorakodissa, Novassa, Astreassa ja Attendossa. Attendon paikallispomo toteaa, että esitetyt puutteet on korjattu ja henkilökunnassa ei ole vajetta. Kaupungin Kajander kertoo, että Attendoa valvotaan tiukasti ja annetaan "sakkoja", jos ei palvelu vastaa tilausta. Valvotaanko omaa toimintaa? Miten sakotetaan?Miten lienee mitoitus Astreassa ja Novassa? Mikä lienee mitoitus vanhusten kotipalvelussa? Onko niin, että laitoksessa on yli 0,5 ja sitten kun samat vanhukset laitetaan kotihoitoon, niin mitoitus putoaa reilusti?
      - Uusi S-market saattaa houkutella yrityksiä. Vuorikadun kauppiaat pelkäävät, että ovi ei narise yhtä usein, kun S-market siirtyy lähemmäs asiakkaita. Toisaalta pelätään, että jos siirtää liikkeen S-marketin katon alle, niin joutuu pitämään kauppaa auki. On siinä miettimistä, miten pärjää tulevaisuudessa. Ei hätää. Hyvä kantaa!

      • Kuollutjakuopattu

        Kiitos tiivistelmästä, eipä tarvitse lehteä tuon enempää selailla. Paska pääkirjoitus, mitäänsanomaton minäminäkolummi ja vanhoja uutisia, siinä nykyisen Hang ötidn ingenin tarjonta. Ei todellakaan 120 euron arvoinen esitys. Eikä sisältö ole määrällisesti taikka laadullisesti kasvanut 70 prosentilla, niin kuin lehden hinta on kasvanut.

        Ksf media haistakoon pitkän paskan.


    • besviken_pettynyt

      En tilaa, mutta seuraan Facessa.

      Yhtään suomenkielistä päivitystä ei ole tullut tänä vuonna. Se siitä kaksikielisestä paikallislehdestä.

    • hyvätasiatetenee

      Hangon lehti 21.3.2019 kirjoittaa:
      1) Vinkkejä matkailukohteista
      TV-ohjelma Egenland toivoo vinkkejä Hangon matkailukohteista. Lehti kirjoittaa "Hanko on täynnä matkaiijoita paikkakunnalle kesäkuukausina houkuttelevia nähtävyyksiä." Miksi täällä on enemmän matkailijoita kesällä? Miksi sanotaan paikasta kuin paikasta "kaunis kesäkaupuki". Sen takia, että kesällä ihmisillä on loma ja aikaa vierailla paikkakunnalla. "kaunis kesäkaupunki" -lausahdus johtuu osittain samasta asiasta, sanojalla ei ole kokemusta muusta ajankohdasta. Tosiasia on, että Hanko on kiehtova kaikkina vuodenaikoina! Sen voi todeta vain tulemalla kokemaan se. Varisniemi, luontopolku, Bellevuen rantapromenadi, Alan'sin korvapuustit, HSF:n lounasbuffa, ... any time better than Shanghai.
      2) Korvauksista McDonaldsille ei päätetty
      Miksi? Asia pitäisi olla kirkas kuin poutapäivä. Miksi Korkeimman Hallinto-oikeuden päästöstä tässä asiassa ei ole käsitelty valtuustossa opiksi kaikille? Kaupunki ns. venkoilee asian suhteen.
      3) Vuorikatu puhuttaa useammassa paikassa.
      Vuorikadun Nordean taloon on muuttanut kolme hyvinvointialan yrittäjää. Yhteistyö askarruttaa ja kiinnostaa. Toisaalla kirjoitetaan hiljenevästä Vuorikadusta. Kaikki on kiinni markkinoinnista Yhteismarkkinointi antaa laajemmat hartiat toimia. Turistitoimistossa ja kaupungin kotisivujen matkailusivuilla pitäisi olla palvelumenu, josta voi valita. Hanko voi tässä asiassa olla parempi kuin esimerkiksi Tampere, jonka matkailusivulta ei löydy, missä kaupungin keskustassa on kukkakauppoja. Onko niitä ollenkaan? Hangossa on esimerkiksi Wall's Burger, joka on parempi kuin Hese tai Burger King. Tiesitkö siitä? He ovat tehneet laatuburgereita jo 20 vuotta!
      4) Hotellihanke hylättiin
      Hakemus hylättiin kuten edellinen hakemus marraskuussa. Miksei oltaisi hylätty, kun konsepti oli samanlainen. Usko hakijan tarkitusperiin ei ole kaupungissa kovin suuri. Kolme majoitusrakennusta eivät ole majoituskäytössä, mikä on omiaan nostamaan epäluuloja. Hakemuksessa oli kerrostalo, jossa oli kaksioita. Moni varmaan epäilee tulisiko siitä hotelli sittenkään. Kaupunki tarvitsee kipeästi hotellin. Se on selvä asia.
      5) Casino avaa toukokuun alussa.
      Into on kova ja uusi keittiömestari tulee loihtimaan jotain ranskalaistyyppistä. Jos yritäjä haluaa, että talossa on kuhinaa, niin kodhderyhmään pitää kuulua myös tavishankolaiset. Eihän täällä muita ole keskikesän kuuden viikon ulkopuolella!
      6) Hankolaiset eivät osaa kulkea liikennevaloissa
      Turvallisuuden takia liikennevalot pitäisi poistaa. Toivottavasti tänne ei koskaan tehdä valo-ohjattuja risteyksi' kuten Tammisaaressa erehdyttiin tekemään. Rondelli on paljon paljon turvallisempi.
      7) Pääkirjoitus räväyttää "yhtistyöstä hyötyvät kaikki"
      "on tärkeätä, että kaupungin hallinnossa noudatetaan selkeitä suuntaviivoja", "kaikilla ei ole selkeätä käsitystä siitä, mikä on viranhaltijoiden ja mikä poliitikkojen vastuualuetta, ja osapuolien välinen viestintä on ajoittain epäasiallista", "poliitikot ovat ottaneet itselleen rooleja, jotka eivät kuulu heidän tehtäväalueeseensa", "nämä ristiriidat ovat aiheuttaneet ongelmia kaupungin henkilöstölle ja vaikeuttaneet toisinaan myös hallinnollista valmistelutyötä"
      WTF!!!!!! Joku roti pitää olla! Onneksi huhtikuun alusta saadaan viisas ja osaava hallituksen puheenjohtaja, joka toivottavasti tuo tähänkin ongelmakohtaan parannuksen.

      • moukkatyperys

        Eli Hangooglen translehti kertoo ruotsinkielisestä telkkariohjelmasta ja referoi kunnan pöytäkirjoja. Kyllä tästä kannattaa maksaa 120.

        On se kumma kun ei hankolaisille kelpaa tällainen lahja vestiksen toimituksesta. Levikki taitaa olla jo alle 2000.

        Kyllä me ollaan typeriä moukkia, kun emme ymmärrä hyvän päälle.


    • Anonyymi

      Holmberg ajoi Hangonlehden maahan. Onnittelut.

      • Anonyymi

        Det gick som Holmberg planerat. Det är väl ingen hemlighet att ekenästanten hatar Hangö i allmänhet och finskan i synnerhet. Det var klart redan från början.
        Vi kommer aldrig att prenumera på Västra Nyland. Det är den bara svenska yle och den finska lojotidningen som är välkomna hädanefter.


    • Anonyymi

      Mainio keskusteluketju. Pääasiassa on haukutta HL-HT:tä ja omistajatahoa. Nyt kun lehti lakkautetaan, haukutaan tasa samat tahot laukkautumisen johdosta.

      • Anonyymi

        Kehuakon pitäisi, jos asioiden hoito koetaan huonoksi? Kyllä kritiikkiä saa ja pitää esittää jos asiantila koetaan huonoksi, ja varsinkin jos ei ole halukkuutta parantaa otetta.

        Mitä itse olen tuota läpyskään lueskellut, niin aikalailla kevyttä sisältöä siellä on ollut, luettavaa on ollut vain nimeksi. Itse olen lähtöisin pohjanmaalta, ja rehellisesti siellä oli ilmaisjakelulehdetkin sisällöltään laajempia.


      • Anonyymi

        Omistaja ja päätoimittaja ovat vastuussa lehden kuolemasta. Hehän sen tappoivat.
        Enää jää mietittäväksi, että tappoivatko he lehden tahallaan vai osaamattomuudellaan, mutta sillä ei ole enää mitään väliä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Omistaja ja päätoimittaja ovat vastuussa lehden kuolemasta. Hehän sen tappoivat.
        Enää jää mietittäväksi, että tappoivatko he lehden tahallaan vai osaamattomuudellaan, mutta sillä ei ole enää mitään väliä.

        Lehden ainoa vakituinen toimittaja erosi maaliskuussa, eikä KSF media hakenut uutta työntekijää, vaikka vanha lopetti työt ennen koronakaranteenia. Eli joko johto oli tehnyt päätöksen lakkauttamisesta jo alkukeväästä ja toimittaja jätti rottana uppoavan laivan tai sitten henkilöstöpäätöksistä vastaava Vestiksen päätoimittaja on vain aivan uskomaton tumpelo. Molempi skenaario on yhtä uskottava.
        KSFn toimitusjohtaja syyttää lakkauttamisesta koronaa, mikä on siis valhe. Lisäksi hän perustelee lakkauttamista tilaaja- ja mainostajakadolla, mutta tuo n.k. kato on asia johon johto voi vaikuttaa. Tilaajahinnan kolminkertaistaminen muutamassa vuodessa siten, että irtonumero tulee tilausta edullisemmaksi on täysin järjetön toimenpide, jonka KSF media teki Hangonle hdelle. KSF sai levikin laskuun ja mainosmäärät laskemaan ihan omalla toiminnallaan. Lisäksi KSF media on suuressa viisaudessaan päättänyt, että ilmoitukset ovat suhteettoman kalliita näkyvyyteen ja kilpailijoiden hintoihin verrattuna. Vähääkään taitosta tajuava ymmärtää, että sisällölle ja mainoksille ei ole jätetty lehdessä tilaa. Eli uuden omistajan ja päätoimittajan alaisuudessa sisältö heikkeni, ilmoitushinnat nousivat samalla kun vastine rahalle pieneni ja tilausmaksu moninkertaistui. Jos nuoäälimäiset päätökset ei ole johdon syy, niin kenen syy lehden lakkauttaminen sitten on? Onko tuollaisia päätöksiä tekevä päätoimittaja kiero vai epäpätevä?
        Päätös Hangon lehden lakkauttamisesta tehtiin siis jo ennen koronaa. Todennäköisimmin päätös tehtiin jo ennen tämän keskustelub aloitusta ja jo ennen kuin KSF media osti Hangon lehden.


    • Anonyymi

      Hangon lehti on juuri niin kauan elossa, kun siitä on hyötyä Kari Stadigille ja Regatta Resortsille tai Kirkkonummen Varuboden Oslalle.

    • Anonyymi

      Yli satavuotias paikallislehti pakettiin. Surullista.

    • Anonyymi

      Onneksi on EU ja sinne paikallisista asioista kirjoittava -kn. Hangon lehti ei ole pystynyt uutisoimaan hankolaisesta elämästä lähellekään niin hyvin kuin mitä EU:ssa on kirjoitettu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1888
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      119
      1858
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1620
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      60
      1442
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe