Eläinlääkärikokemuksista kauhein

HiiruMamma

Haluan ehdottomasti jakaa tämän kokemuksen jyrsijänomistajien kanssa. Tietenkin harkitsin hieman, minne tämän kirjoitan, mutta täällä se saa eniten huomiota eläinystävien kesken.

Kävimme avopuolisoni kanssa Hyvinkään Sanum:ssa, josta varasimme ajan tyttöhiiri lopetukseen. Oireena oli raju painonlasku, turkki pöhötti, passiivisuus, nopea syke, korkea verenpaine (sydämen lyöntien kovuus ja turvonneet silmät). Hiiri pystyi kävelemään, mutta se vaikutti kärsivän jostakin. Kyseessä ei voinut olla infektio, eikä kasvain.

Eläinlääkäri ei alkanut mielestäni kovin normaalisti. Sanoin heti lääkärin tavatessa, että meillä on mielenkiintoinen arvoitus, nimittäin hiiren diagnosointi. Lääkäriä totesi, että häntä ei tiedä hiiren diagnoosia ja että patologi voi sen selvittää, vaikka lääkäri ei ehtinyt edes ottaa hiirtä käsiinsä. Olimme siis varanneet ajan eutanasiaan, mutta en arvannut, että lääkäri haluaisi lopettaa hiiren ennen sen katsomista.

Kuitenkin lääkäri otti hiiren käsiinsä ja kaivoi stetoskoopin. Hän otti hiiremme selän ja niskan alueelta tukevan otteen ja painoi hiirtämme stetoskooppia vasten. Hiiremme alkoi yhtäkkiä haukkomaan happea ja avopuolisoni huomautti siitä lääkärille. Avopuolisoni meni lääkärin väliin, mutta ei viittinyt alkaa repimään hiirtä lääkärin käsistä. Lääkäri ei sanonut yhtään mitään, vaan kuunteli painaen edelleen hiirtä stetoskooppiin. Hiirien hampaat tulivat todella selvästi esille, koska se halusi puolustautua.

Hiiremme kuoli lääkärin stetoskooppiin tukehtumiseen. "Kysyin lääkäriltä: mitä helvettiä tässä tapahtui?" Lääkäri totesi, että pumppu petti. Nousin ylös penkiltä, katsoin avopuolisoani ja painuin lääkäriaseman ovesta ulos.

Avopuolisoni jäi ihmettelemään tapahtunutta ja yritti kysellä tapahtunutta. Lääkäri puolusteli tapahtunutta sanomalla, että eläimen kuuluu kestää sen kaltaista rasitusta. Lääkäri sanoi olleensa kuitenkin kiinnostunut, mikä hiirtä vaivasi ja otti hiirestä röntgenkuvan. Kuvasta näkyi, että hiirellä oli selkärangan taipumaa kahdesta kohtaa, S:n muotoisesti. Taipuma painoi sekä keuhkoja, että sydäntä.

Menimme lääkäriasemalle ja halusimme eutanasiaa hiirellemme. Halusimme kivuttoman ja armeliaan eutanasian rakkaalle lemmikillemme, emmekä nähdä häntä haukkomassa happea ja kitumassa. Hiiri ei olisi kuollut, jos lääkäri ei olisi painanut keuhkoja ja sydäntä stetoskoopilla ja kädellään. Mahdollista on myös, että hiiri kuoli stressin vuoksi, jota ei tietenkään olisi tapahtunut, jos lääkäri olisi laskenut hiiren tarpeeksi ajoissa. Me emme saaneet hiirelle eutanasian, vaan tapon. Kiitos.

6

354

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ghfh

      Aika kauheaa :( En taida kyseisessä paikassa asioida ellei ole aivan pakko.

    • 5+11

      Tuota... lääkäri tutki hiiren, ja koska hiiren keho ei ollut edes kondiksessa, niin noin voi käydä, että hiiri tosiaan tukehtuu. Tietenkin lääkäri olisi voinut lopettaa tutkimisen heti kun hiiri halkoi haukkoa henkeään, mutta jospa hän vaan halusi oikeasti yrittää selvittää mikä vialla. Ikävää että noin kävi, mutta tuolle ei nyt oikein voi mitään. Olisitte toki voineet sanoa, että pelkkä lopetus vain, ei tarvitse tutkia.

    • Shangrilah

      Mussutimussun! Miksi varaatte ajan eutanasiaan ja kuvittelette, että eläin sitten vielä tutkitaan. Jos haluaa, että noin tehdään, niin sitten varataan aika hiiren tutkimukseen ja tarvittaessa eutanasiaan. Mä voin hyvin kuvitella, että lääkäri, joka yrittää pysyä aikataulussaan ei varmasti pidä, jos yksinkertainen toimenpide onkin sitten aivan jotakin muuta. Tarvittavat ja halutut toimenpiteet kerrotaan aikaa varattaessa!

      Teidän tapauksessa eläinlääkäri nyt kuitenkin oli sen verran reilu, että suostui yleistutkimukseen. Ehkä pumpussa kuului jokin sellainen sivuääni, mutta sitä oli vaikeaa kuulla ja hän yritti. Arvatenkin mölisitte kovaäänisesti siinä kohden molemmat hankaloittaen lääkärin työtä entisestään. Se oli toki ikävää, että hiiri kuoli ennen aikojaan. Toki lääkärihän ei sille mitään mahtanut, jos se veteli viimeisiään ja pumppu petti ennen T61:tä.

    • Suomuinen

      Sitä saa mitä tilaa, te ette varanneet aikaa tutkimukseen vaan eutanasiaan. Todennäköisesti eläinlääkäri ei tehnyt mitään väärin, hienotunteisemmin hän varmasti olisi asian voinut hoitaa, kun kyse oli noin herkistä asiakkaista, mutta hekin ovat vaan ihmisiä.

      Jyrsijöiden lopetus muutenkin eläinlääkärissä on lähinnä eläinrääkkäystä, jos niitä enemmän pitää niin kannattaa varautua fiksumpaan lopetukseen.

    • Kamala _el

      Tehkää hoitovirheestä Eläinvahinkoilmoitus ko eläinlääkäristä. Näin estätte, että muut joutuvat kokemaan saman. www.alvira.fi

    • Cimi

      Siis odotas hetki? Eläinlääkäri ja eläinrääkkäys? Eikös eläinlääkärin kuulu hoitaa eläimiä eikä rääkätä niitä? Tässä tapauksessa eläinlääkäri tukehdutti hiiren omiin käsiinsä eikä todellakaan hoitanut sitä. Eutanasiasta ei oltu sovittu vielä, vaan ensin oli tutkimusta. Kuinka vajaa täytyy olla, jos ei ymmärrä selvää suomen kieltä?

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      296
      3148
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      234
      1713
    3. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1243
    4. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      81
      1222
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      78
      1139
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1138
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      43
      1010
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      954
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      896
    10. Liikennesäännöt

      Uuden ohitustien myötä torkkolantieltä tulevia kuuluu väistää tai ainakin kuuluisi väistää, jos he tulevat ollintielle.
      Pyhäjärvi
      11
      814
    Aihe