Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Unohda eksä vai seuraa sydäntäsi

FollowYourHeart

Erikoista minusta tuo, että yleisin neuvo kaikilla kaikille on, että unohda eksät. Elämä jatkuu ja plenty of fish in the sea. Tottahan tämä on, tietysti.

Ero on helvetin kova paikka yleensä aina, varsinkin jos on ollut voimakkaita tunteita pelissä ja vakava pohja. Suruaika tietty vaihtelee, jotku toipuvat viikossa, jotkut kaipaavat vielä vuosienkin päästä vaikka olisi jo vaimo toisesta ja muksuja. Jotkut eivät pysty jatkamaan elämäänsä lainkaan, ei edes vuosien päästä.

Nyt vähäsen itsestäni. Minä olen sellainen tyyppi henkeen ja vereen, joka ei kykene arvostamaan tunnetasolla sitä mitä omistaa. Tietoisesti näen paljonkin syytä, mutta tunnetasolla aina epäilyttää. En pysty rakastamaan tyttöä suhteessa, tunnen voimakasta ihastusta ja mielenkiintoa ja ikävää toki, mutta jos pitäisi vastata kysymykseen "onko tämä se tyttö, jonka veisit vihille ja kenen kanssa kasvattaisit perheen, kunnes aika harmaantaa", en pystyisi vastaamaamaan varmuudella.

Sitten kun olen tytön menettänyt, olen ensin aivan ok. Ehkä kuukauden, kunnes lopulta kaikki tunteet ryöppyää kuten padon takaa ja lyö minua toistuvasti naamaan huutaen "vitun sokea idiootti, mikä sinua vaivaa".

Tämä kuulostaa tavanmukaiselta, mutta en oikeastaan ole seurustellut kuin kahdesti. Sama juttu pätee molempiin, mutta niissä on selkeä ero.

Pääsin ensimmäisestä yli parin kuukauden jälkeen suht helposti. Koko tunneskaala tuntui luontevalta ja normaalilta. Ensin epäuskoisuus ja ikävä, sitten viha ja lopulta asian hyväksyminen ja elämän eteenpäin jatkaminen.

Toisen kanssa oli sama juttu aluksi, mutta tunneskaalan voimakkuus korotettuna toiseen potenssiin. Huomattavasti vaikeampaa. Mutta surun ja ikävän käsittelyn jälkeen ei tullut kuin hyväksyntä siitä että olemme eronneet ja että hän jatkaa eteenpäin.

Elän elämääni, en ole vihainen, en tunne voimakasta ikävää, en ole myöskään surullinen tai mustasukkainen, edes siitä kun ajattelen, että tämä tyttö on uudessa suhteessa. Silti, näen jatkuvasti tytöstä unia, miltei joka yö. Ajattelen häntä joka päivä, enemmän tai vähemmän, vaikka kuinka olen koettanut olla ajattelematta.

Tiedän mitä suhteessamme meni vikaan, ja miksi se päättyi. Tiedän että rakkautemme oli molemminpuolista, epäilyksettä. Eron jälkeen olen tehnyt suuria muutoksia elämässäni ja ajattelussani, vaatien huomattavaa vaivannäköä ja itsereflektointia. En siksi että haluan voittaa hänet takaisin näillä muutoksilla, vaikka sydämeni sitä haluaisi, vaan siksi etten joudu koskaan eroamaan vastaavasta tytöstä näiden syiden vuoksi.

Kuitenkin, vuoden päästä järjestän itseni hänen eteensä täysin muuttuneena miehenä, ehkä sinkkuna, ehkä suhteessa, kiittääkseni häntä, sillä vain hänen kauttaan näin suuri positiivinen muutos on ollut mahdollinen. Jos hän päättää haluta minut takaisin, olisi se parempaa kuin uskallan edes haaveilla.

En halua olla sellainen kamala stalkkeri eksä, mikä ei osaa päästää irti ja vaivaa jatkuvasti eksäänsä joka on jo uudessa suhteessa. Minä pidän kieleni, ja annan heille rauhan, mutta sille en voi mitään, että sydämeni huutaa "hän on se oikea". Tunnen varauksetta hänestä, että voisin karata hänen kanssaan maailmanympärimatkalle ja naimisiin vaikka siltä seisomalta, ja se on minun tapauksessani erittäin, erittäin harvinaislaatuinen tunne.

Tämä pieni kertomus itsestäni pohjustaa kysymystä, kun neuvotaan, että ihmisen tulisi seurata sydäntään, mutta myös osata päästää irti ja jatkaa elämäänsä.

Mistä tietää kumman valita?

Päästääkkö irti, ja todeta vielä 30 vuoden päästäkin, että se tyttö oli korvaamaton ja katua tyytyneenä elettyä elämää?

Vai seurata sydäntänsä, tehdä kaikkensa, kaiken hien ja vaivan ja ajan ja matkan yli edes sen mahdollisuuden vuoksi, että vaikeuksien vuoksi luovuttu rakkaus kukoistaa uudella pohjalla?

Kuten sanottu, tiedän mitä itse aijon tehdä ja seuraan sydäntäni. Mutta, oletteko itse jatkaneet eteenpäin jostain, mistä ei olisi pitänyt?

4

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • jahoooooo

      Olen, annoin anteeksi ja sain kaksinverroin enemmän. Kuinka voit olla tuollaisen kanssa, törkeä teko, eroa heti, olivat neuvot. En noudattanut niitä, tein niin kuin sydämeni halusi ja onneksi tein niin ja uskalsin. Parempaa loppuelämää loppuja roskia lakaisten. Luottamus meni niin naisiin kuin miehiin. Ensin mainitut ovat bissiksiä, horoja ja susia toisilleen ja jälkimmäiset ajattelevat kaiken sillä mikä niillä on housuissa. Nyt luotan vain ja ainoastaan itseeni.

    • .....

      Minulle on käynyt niin, että tunteet vain vahvistuvat eron jälkeen, mutta ajan myötä kyllä laantuvat. Todellisuudessa se yhdessä oleminen ei ole niin taivaallista kuin mitä eron aiheuttamassa tunnemylläkässä ja kaipuussa kuvittelee.

    • aina tunteella

      Aina kannattaa kuunnella sydäntä. Ainut tapa elää täysillä on elää tunteella. Ei tarvitse ainakaan katua kuolinvuoteella tekemättä jättämistä..

    • ???sad man

      Tuo alku oli melkein kuin omasta elämästäni. Minulla loppui pitkä suhde vuosi sitten. Pääsyynä se, että nainen kaipasi paljon romanttista rakkautta, läheisyyttä, välittämistä. Kyllä minäkin häntä rakastin, mutta arkisemmalla tavalla ja pidin itsestäänselvyytenä, en siis osannut arvostaa häntä siinä hetkessä. Nyt sitten eron jälkeen hän on päässyt eteen päin, pitää minusta mutta vain ystävänä. Itselläni taas tullut enemmän tunteita kuin yhdessä ollessa. Ehkä olen oikeastaan rakastunut siihen mitä se oli kun kaikki meni hyvin, tai johonkin haavekuvaan. En usko, että oikeasti rakastan häntä enää. Joka tapauksessa tavattiin nyt sitten vähän aikaa sitten, kun kuvittelin jo siihen kykeneväni - ystävänä. No pitihän se arvata, että nyt sitä ollaan sitten ihan palasina!

      Kaikista eniten harmittaa se, etten osannut rakastaa ja arvostaa silloin kuin olisi pitänyt. Sama ongelma on kyllä muutenkin elämässä. Jos on hyvä hetki tiedostan sen ja ajattelen "myöhemmin muistelen tätä hetkeä, että olipa hienoa", mutta en silti osaa täysin nauttia siitä silloin.

      Nyt pitäisi olla ystäviä tämän eksän kanssa. En kyllä haluaisi häntä kokonaan menettää, koska kenenkään muun kanssa ei ole ollut samanlaista aaltopituutta ja jotain tiettyä sielujen kumppanuutta. Maailma on muutenkin niin yksinäinen paikka. Hänen osaltaan tämä ystävyys on ihan ok, mutta en tiedä sitten revinkö vain sydäntäni sillä tiellä..

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe