Bentsot(Diapam, Xanor)

Myrkkyä

Bentsodiatsepiinien pitkäaikainen käyttö voi haitata terveyttäsi

Betsodiatsepiineihin liittyy seuraavia haittoja:

-Kaikkiin bentsodiatsepiineihin voi kehittyä riippuvuus.

-Ne väsyttävät, altistavat tapaturmille, aiheuttavat havaintohäiriöitä,
muistivaikeuksia, jopa sekavuutta ja levottomuutta.

-Joskus bentsodiatsepiinit laukaisevat päihteiden sekakäytön tai
väkivaltaisuutta. Ne lisäävät alkoholin himoa ainakin osalla päihdepotilaista.

- Betsodiatsepiinit läpäisevät istukan, joten raskauden aikana lääkkeen edut
ja haitat on punnittava yksilölisesti yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa.

-Ne haittaavat liikenteessä ja työelämässä, vaikka et huomaisi sitä itse.

- Hyvin suuret annokset ovat hengenvaarallisia, samoin pienikin sekakäyttö
alkoholin tai muiden päihteiden kanssa.

-Unilääkkeiden hyöty on vahvistettu tieteellisesti vain lyhytaikaisessa
käytössä.

http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=dlk01048

11

591

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cccode

      todellakaan,mä oon käyttäny pameja monta vuotta reseptin mukaan ja ne on parhait ..täsmä lääkkeit ,ku alkaa seinät kaatuu ulkona tai sisällä päälle!!vierottautumisen kannalta ku aina lähettäis hoitaa ni täshän sais pelätä kaikkee...ja kyl moni kenel oikeeesti on ong,ja pami tai x on sihe sopiva ,ni kyl ne haluu akuutin hoidon mielummin ,ku mitä sit ku 4v päästa!!

    • ei enää bentsoja

      Pahin ajatus pameissa lääkärin ohjeiden mukaisesti käyettynä oli oli itsemurha. Todellisuuden taju hävisi kokonaan. Sen verran olin järissäni että tajusin, etten ole hullu, vaan koko mielenhäiriö johtuu Diapameista. Nyt jälkeenpäin ajattelen senhetkistä tilaa, kun olin sekaisin. On ihme ja kumma että pystyin lopettamaan lääkityksen lääkärin kiellosta huolimatta. Nyt huudan. JIPPII!!! En milloinkaan enää syö Diapameja. Vieroitusoireet kesti yli vuoden

      • Minulle lääkärin määräsi Diapamia 10 mg Voxran vieroitusoireisiin. Oli todella pahat viekkarit vaikka en käyttänyt kuin reilun viikon. Nyt olo ei ole vielä tasaantunt. Syön edelleen Diapamia kymmenia mg päivässä. Se hyvää siinä en, että uni tulee hyvin. Toisena meilialalääkkeenä minulla on escitalopram 20 mg. Uni on minulla aina ollut suuri ongelma ja nyt tuo Diapam auttaa. Minulla on 100 kpl rasia Diapamia. Voiko siitä tulla ongelmia, jos käytän kaikki loppuun ajan myötä?. Voxrankin pitäisi jo helittaa tässä ajassa. Etsin unilääkettä, en niinkään masennuslääkettä, joita minulla on kokeiltu tuloksetta vuosia. Mikää ei tepsi. Insomin tuo myös parannusta uneen. Kohta sekin loppuu, enkä haen lisää. Torstaina on psykiatrin vastaanotto. Ajattelin pyyttää vain toimivaa unilääkettä ja jättää kaikki mielialalääkkeet pois. Ne tekee vain kasviksi, eivätkä tuo mitään tulosta! Nytkään en jaksa käydä enää lenkillä ja vaimonikin huomuttelee, että elän toisessa maailmassa. Varmaan tuon Dipamin takia. Parempi sekin, kuin ne viekkarit. Tilanteeni on vaikea hoitaa. Unilabrassakin kävin, mutta sieltä en saanut mitään apua uneen.Voxraakin määräsivät, mutta loppui lyhyeen. Sifrol oli seuraavaava, mutta se altistaa alkoholille. Alkoa en ole juonut 9 kuukauteen.


    • Höpöhöpö32

      Niin, huomatkaa teksti voi haitata terveyttäsi. Lähes lääke kuin lääke voi aiheuttaa sivuvaikutuksia. Henkilökohtaisesti olen tarvinnut xanoria lääketieteellisen syyn vuoksi vuosia ja kyllä siitä on ollut suuri apu esimerkiksi urakehityksen suhteen.

    • koulemaasti

      Huonompi terveys tulee pitkäksi aikaa jos lopettaa pitkäaikaiskäytön seinään

    • Äitykkämonelle

      Hmm...itse käyttänyt Oxaminia lähes päivittäin 30-45mg. Pitänyt myös parin vkon ja jopa kuukauden tauon jolloin reseptiä ei uusittu. Minkäänlaisia vieroitusoireita ei ollut havaittavissa.

    • myrkky 68

      Minulla on ollut 2vuotta xsanor 1mg 2 kertaa päiväsä ja diapam 10mg tarvittaessa 1 kertaa päivässä. Nyt on paljon helpompaa elää, kun olen lopettanut myrkyt seroquel 300mg ja venlafaxsin 150mg. Pienennin itse lääkkeet itse. venlafaxsin kerralla pois ja seroquel on pudotettu 1/4 osaan ja ei ole ollut viekkareita, mutta jos jää yöllä ottamatta tämä 1/4 tabletti yö on hikoilua, painajaisia, sisäistä tärinää ja aamulla todella tuskainen ja jännittynyt olo. Jos otan seroquelin 1/4 nukun todella makeasti. Minusta tämä on todella vaikeaa lopettaa seroquel jota lääkärit kirjoittaa sanomalla paljonko tarvit depottia vai nopeavaikkutteista. Jos vielä jokin lääkäri tarjoaa tätä seroquelia voisin kyllä vetää turpaan. Älkää missään nimessä ottako tätä myrkkyä. Voin olla esim. diapamia viikon ilman viekkareita.

      • Seroquel_pois

        Itsellä oli aiemmin sekä xanor että seroquel pitkään, useamman vuoden, luin tuosta seroquelista niin paljon kriittisiä juttuja, että päätin jättää sen pois, tiputin sen nopeasti pois kokonaan, n. viikon oli viekkarit päällä, hikoilua ym., otin tuon viikon aikana aina tarvittaessa ylimääräisen xanorin ja se helpotti kyllä, xanor on edelleen käytössä, sen avulla pystyn nukkumaan melko hyvin, lisäksi käytän lyricaa ja escitalopram actavista. Tää combo tuntuu toimivan mulla melko hyvin tällä hetkellä.


    • mitä mieltä?

      Kannattaa lopettaa antipsykoottien käyttö ja jos ne ssri lääkkeet aiheuttavat ikäviä haittavaikutuksia kannattaa lopettaa... Antipsykootit on kuitenkin myrkkyä aivoille ja koko elimistölle, ihmetyttää miks lääkärit määrää just näitä ja kieltää bentsot ja alkavat selittää riippuvuuksista? Ja se kun et nää bentsot on paljon parempia, auttavat tehokkaasti, minkä ihmeen takia näitä ei sais käyttää? jos pystyy lopettamaan ja olo on jo siinä kunnossa että voi olla ilman niin mikäs siinä, mutta eikö ole parempi käyttää lääkettä jos sillä pystyy elämään edes lievemmin peloin, kuin lopettaa lääkitys ja eristäytyä kotiin eikä voi edes ulos mennä, koska pelkää kaikkea mitä on vastassa, sisällä olokin on vain kamalia pelkokohtauksia....

    • ex-elämä

      Kyllä ne bentsot on pahempia kuin ssri. Siis ssri on paha myös eikä missään nimessä niitä pidä ottaa mutta kyllä bentsot on tuhonnut ihmisten elämiä(mm mun) aika tehokkaasti. Järkyttävä salakavala lääkeryhmä.

      • epibentso

        Jos en syö bentsoja oloni on ahdistunut, vapiseva ja muutaman kerran kokenut harha-aistimuksia. Joten näiden avulla pysyn järjissäni. Sairastan tosin epilepsiaa joten osa vaivoista voi johtua siitäkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1885
    2. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      30
      1640
    3. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      77
      1565
    4. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1422
    5. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      310
      1368
    6. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      121
      1192
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      1119
    8. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      1009
    9. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      997
    10. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      238
      894
    Aihe