Onko Espoo kaupunki?

Turkunro1

Jos tulisin Espooseen, niin miten esittelisitte kaupunkianne? Miten se eroaa Vantaasta tai Sotkamosta?


Matkaohjelma? Mitä näyttäisitte?!


Turku taitaa olla Suomen kakkoskaupunki. Espoolaiset ovat maakunnista tulleita lähiöjuntteja.

43

2167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ei näytettävää

      Tuo "Jos tulisin" pelastaa päiväsi, eli sinun ei ilmeisesti ole pakko tulla tänne.

    • Espoolainen

      Leppävaaran merimaailmassa ja Tapiolan disneylandissa kannattaa käydä. Espoon keskustassa on sitten vielä kaurapuuromuseo, niille jotka ovat jo nähneet kaiken.

      • Sunan Sulevi

        Unohdit Vanhankaupungin ja Kehä kakkosen.


    • Ezpoo45

      Miksi me rakentaisimme tänne nähtävyyksiä ja kulttuuria kun voimme käyttää helsinkiläisten verovaroilla tuotettuja kuten omiamme. Pysyvät sitten turkulaisetkin poissa täältä.

    • ItsestäänSelvyyksiä

      Tampere on mennyt asukasluvultaan Turun ohi eli on kaupunkialueena Suomen kakkonen sekä muuttovoittoinen alue ja pk-seudun ohella maamme ainoa todellinen kasvukeskus. Kohteita Espoosta; vanha kuninkaantie, Emman museo (mm. sinne siirretyt Saastamoisen kokoelmat), Tarvaspää eli Gallen-Kallelan asuntomuseo (kalliit pääsyliput), Bembölen grilli (hyvät grilliannokset), Haukilahden vesitornissa oleva ravintola Haikaranpesä, Heikintori Tapiolassa. Autolla kiertely Espoossa on ihan mukavaa - esim. sen tarkkailu, millaisia autoja on westendiläisten pihoissa.

      Hyvä kuulemani Espoon luonnehdinta oli "Espoo on muutenkin epämääräinen". Parhailla paikoilla esim. Westendin ranta asuvat ovat kaukana junteista - he ovat eläköityneitä tai vielä työelämässä mukana olevia miljonäärejä; Juha Kankkunen, Jari Kurri, Jyrki Järvilehto ym.

      Ero Vantaaseen; Espoo on yritysmäisemmin johdettu ja keskiluokkainen kun taas Vantaa on enemmän työväestön asuinaluetta. Vantaan etuna toki lähijunaliikenne ja Myyrmäessä sekä Tikkurilassa Espoon palvelut ilman toisinaan esiin tulevaa espoolaista snobbailua.

      Ero Sotkamoon; sijainti - mikään Etelä-Suomen paikka ei ole kaukana. Ilmasto (Espoo on kasvillisuusvyöhykettä I kun taas Sotkamo vyöhykettä V puutarhakasvien suhteen).

      • Kyyyyyynikko

        Mikä tuossa muuttovoitossa on niin ihmeellistä? Sehän tarkoittaa jatkuvaa rakennustyömaata, kuorma-autorallia, kaivinkoneita, aukirevittyjä katuja, pölyä, epäviihtyisyyttä - kuten täällä Espoossa. Mutta onhan se polleata, kun väkiluku on 260 000 eikä 220 000. Jokin Moskovan pienehkö lähiö saattaa jäädä toiseksi.


    • Munkan kundi

      Espoo on lähiö. Landea...

      Helsinki ja Tallinna lähellä eli voittaa maakuntakaupungit kuitenkin. Metro tulee ja auttaa ahdistukseen. Matinkylästä pääsee kauppoihin Itikseen. :D

      • Eksotiikkaa

        Pääsee ulkomaan basaariin.


      • Entinen munkkalainen

        Munkasta nykyään n. 30 min stadiin sporalla. Tapiolasta 10 min bussilla. Munkka on enemmän syrjässä kun Keravan aseman seutu josta sieltäkin ampuu stadiin alle puolen tunnin.


    • MuualtaMuuttanut

      Esittelisin upeat uimarannat, rantaraitin&keskuspuiston lenkkeilypaikat, muutaman arkkitehtuurisesti hienon talon, nuuksion erämaa-alueen, vesipuisto serenan, omena&sello kauppakeskukset, olarin ja tapiolan keskukset, upean aurinkokunnan pienoismallin ja tietty sokerina pohjalla suurpellon angry birds puiston.

      • Olars

        Missä on Olarin keskus?? Oon asunu Olarissa pian 20 vuotta enkä tiedä mistään Olarin keskuksesta


    • azssazza

      Mä esittelisin Suvisaariston - Salakuljettajien saaristoreitin kesällä - Vanhat kartanot - Keskuksen keskiaikaisen kirkon - Automuseon - Helinä Rautavaaran eksoottisen museon - Hiekkarannat - Kauppakeskus Iso Omenan - Nuuksion erämaan - Järvi- ja retkeilyalueet - Tapiolan ortodoksisen kirkon - Laajalahden lintujensuojelualueen, joka on yks Euroopan suurimpia - Vanhoja huviloita kahviloineen - Tarvaspään - Otaniemen - Laajalahden rannat joilla vaeltelee ainutlaatusia kyytti ( vai mitä ne oli ?)- lehmiä - Pohjois-Espoon erämaajärvet - Leppävaaran raitin markkinat

      • esboo since 87

        Nuuksion kansallispuisto, Bodomjärven surmaniemi, Latokasken radiomaston huippu, Westendin/Haukilahden ranta-alue ja Tapiolan garden-alue. Siinähän se.


      • Cljcflbjfcsbp
        esboo since 87 kirjoitti:

        Nuuksion kansallispuisto, Bodomjärven surmaniemi, Latokasken radiomaston huippu, Westendin/Haukilahden ranta-alue ja Tapiolan garden-alue. Siinähän se.

        Träskändä on myös hyvä paikka esim piknikille jos semmone kiinnostaa.


    • Kirkkonummen kingi

      Ei ole kaupunki. Espoo on alue johon on räiskitty kyliä ympäriinsä.

      • gggggjjjjjj

        Vantaa on keinotekoinen kaupunki jota on leikelty pitkin ja poikin vuosien mittaan ja josta on alueita liitetty Helsinkin. Espoo ei niinkään. Se on edelleen sama paikka kuin esim 50v sitten tietenkin sillä erotuksella että silloin se oli kirkonkylä ja nyt siellä yli 250000 ihmistä enemmän. Vähän sama kuin jos jokin maalaiskylä kuten esim Inkoo yhtäkkiä alkaisi kasvamaan räjähdysmäisesti.


      • StadiBuli
        gggggjjjjjj kirjoitti:

        Vantaa on keinotekoinen kaupunki jota on leikelty pitkin ja poikin vuosien mittaan ja josta on alueita liitetty Helsinkin. Espoo ei niinkään. Se on edelleen sama paikka kuin esim 50v sitten tietenkin sillä erotuksella että silloin se oli kirkonkylä ja nyt siellä yli 250000 ihmistä enemmän. Vähän sama kuin jos jokin maalaiskylä kuten esim Inkoo yhtäkkiä alkaisi kasvamaan räjähdysmäisesti.

        Vantaa ei ole kaupunki, eikä Espookaan. Molemmat Stadin lähiöitä.


    • Entinen espoolainen

      Espoo = epäkaupunki.

      Ja minä sentään olen itse Espoossa syntynyt...

      Espoolla ei ole keskustaa, vaan se on hajanainen kokoelma kyliä ja lähiöitä. Paikka paikoin siinä heijastuu länsiuusmaalainen vanha "svenskbygd", mutta enimmäkseen se on juurettomien, mauttomien ja hajuttomien ihmisten läpikulkupaikka, jonka ainoa nähtävyys on Helsinkiin johtava tie.

      Espoon vaakunatunnuskin, hevosenkenkä, viittaa vanhaan Kuninkaantiehen Turusta Helsinkiin ja edelleen Viipuriin. Espoosta se kertoo vain tämän: siitä on aina kuljettu lävitse. Mieluusti pysähtymättä.

    • mdn1

      Suomessa aina ihmetellään Espoota ja Vantaata että miten ne ovat asukasluvuistansa huolimatta niin epäkaupunkimaisia. Esim Vantaa on asukasluvultansa suurempi kuin Turku mutta silti pinta-alaltaan Vantaa on paljon Turkua pienempi mutta Turulla on hieno kaupunkikeskusta kun taas Vantaan suurin keskus Tikkurila on suurin piirtein yhtä suuri kuin Lohjan keskusta.

      Tässä on kyse vain siitä että me suomalaiset olemme jollain lailla omien mittasuhdekäsityksiemme vankeja. Kuvittelemme että 200000 asukkaan kaupunki on jokin suuri kaupunki ja 200000 ihmistä on paljon ihmisiä. Todellisuudessa, kuten Vantaa , hyvin osoittaa 200000 ihmistä on helppo heitellä hujanhajan sikinsokin sinnetänne verrattain pienellekin alueelle siten että minnekään aluelle ei muodostu minkäänlaista erittäin kaupunkimaista tuntua.

    • Åby Kickell

      Espoo on Helsingin lähiö. Miksi Turun juna pysähtyy Espoossa? Ei siellä Espoon Keskuksessa ole mitään! Ruma mamulähiö.

      Espoo on Helsingin loinen. Mitään kaupunkimaista ei sieltä löydy. Pääkatu? Keskusta? LOL

    • Esbos

      Espoo on mielentila. Espoo on legenda.

      Espoon oikea keskusta on Tapiola, ei Espoon keskus.
      Tapiolassa on kultturia ja museoita, kaunista merenrantaa ja luontoa, komeaa arkkitehtuuria ja kiinnostavia kauppoja. Bulevardikin löytyy.
      Lisäksi Espoossa Tapiolan alueella Otaniemessä sijaitsee kansainvälisesti merkittävä Aalto-yliopiston kampus.
      Espooseen rakennetaan metro, joka valmistuu elokuussa 2016 sekä raitiotie, jonka rakentaminen aloitetaan 2020-luvulla. Yliopiston kampus kasvaa jatkuvasti ja Helsingistä keskitetään toimintaa Otaniemeen. Tapiolassa sijaitsevaa Keilaniemen yritysaluetta kehitetään erittäin kovalla vauhdilla. Siellä toimivat monet Suomalaiset ja kansainväliset merkittävät yritykset: Rovio, Fortum, Kone, Nokia, Microsoft ja monet muut.
      Eikös tämä ole kehitystä ja elinvoimaisuutta?

      Totta on sekin, että Espoo on verkostomainen kaupunki. Se ei kuitenkaan tee siitä huonoa. Päivastoin jokaiseen elämäntilanteeseen löytyy Espoosta sopiva paikka asua. Asukastyytyväisyyskyselyissä Espoo on aina ollut kärkisijoilla.

      Näistä syistä en myöskään rinnastaisi Espoota ja Vantaata. Toki tämä on oma mielipiteeni.

      Ennen kuin tuomitset: visitespoo.fi


      Espoo rules!

      • Sstrutsi

        Näin! NÄIN!
        Asia on juurikin noin.


    • Espoo on todella hyvä paikka asua.

      • Kdjb

        Mutta kyllä Lieksassakin on puolensa.


    • VeiVei

      Espoo on vauras kunta joka muodostuu lähiöistä jotka kasvavat vähitellen yhteen. Maanomistus on yksityisluonteista joten kaupunkin ei ole pystynyt rakentamaan tänne jakomäen ja kontulan tapaisia vuokra-asuntoslummeja. Tämän ja alhaisen veroäyrin vuoksi on kauniaisten jälkeen suomen suosituimpia asuinalueita. Täällä asuu pääosa ministereistä ja presidenttikin. Kaikenlainen espoon panettelu johtuu kateudesta.

    • rfwerwerwew

      Suvisaaristoa/saaristoa voisi olla vaikka suvisaaristoja vesibussi kyyti haukilahteen ja taas matka jatkuisi.., puistomaisia kaupunginosia, nuuksion maastoa jos ohjelmaan sopii, ravintola haikaranpesä ruokailu ja näkee paljon espoota.

      Espoohan nyt on pitkälti työläisten asuinkunta, taloja taloja ja taloja, ei juurikaan muuta kummempaa. Onko sitten missään muuallakaan suomessa. Ei milla tule mieleen kyllä helsingistäkään mitään ihmeempää näytettävää, itse kun ei sellainen patsaiden pällistely kiinnosta.

    • rfwerwerwew

      Itse turistina haluisin toisessa maassa nähdä sitä maan elämää, ei mitään patsaita tai kirkkoja, taidetta yms, ei vois vähempää kiinnostaa.

    • Gnake

      Kuinka monta espoolaista tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu?

      Neljä. Yksi pitelee drinkkejä, toinen hakee auton, kolmas soittaa isän auttamaan ja neljäs valittaa hallinto-oikeuteen, koska ei halua uutta lamppua pilaamaan asuinaluettaan.
      xD

      • Esboost

        Espoossa on vaa iha sikana ökyrikkaita ja käytännössä kaikki on korkeesti koulutettuja, mut se kai johtuu alhasemmasta verosta ja hyvästä laadusta.
        Kaikki ei vaa välttämättä tykkää siitä.


      • MakeEspooGreatAgain

        Totta. Espoo on ku mikäki suomen beverly hills
        Muutenki kaupunkirakenteeltaan muistuttaa vähän los angelesii


      • MakeEspooGreatAgain

        Totta. Espoo on ku mikäki suomen beverly hills
        Muutenki kaupunkirakenteeltaan muistuttaa vähän los angelesii


    • swed

      Esittelisin Angry Birds puiston kun se sopii aloittelijalle hyvin

    • hyväämatkaa

      Esittelisin ulosmenotiet ja antaisin vielä onnenpotkun perseeseen, ettei tarvitse jäädä tänne.
      Menolippu minne tahansa muualle.

    • hyväämatkaa

      Esittelisin ulosmenotiet ja antaisin vielä onnenpotkun perseeseen, ettei tarvitse jäädä tänne.
      Menolippu minne tahansa muualle.

    • hyväämatkaa

      Esittelisin ulosmenotiet ja antaisin vielä onnenpotkun perseeseen, ettei tarvitse jäädä tänne.
      Menolippu minne tahansa muualle.

    • hyväämatkaa

      Esittelisin ulosmenotiet ja antaisin vielä onnenpotkun perseeseen, ettei tarvitse jäädä tänne.

    • KivaKiittiHei

      Paskapaikka. Silläpä muutankin hyvinkin pian pois. Kaupungin ja maaseudun huonoimpien puolien yhdistelmä. Keskellä ei mitään nousee betonihelvettejä ja välissä on taas ei yhtään mitään seuraavat 5 km. Jollekkin voi olla se juttu betonihelvetit,mamut,nistit,tympeät ihmiset,ruuhkissa kökkimiset ja välissä vähän peltoa ennen kuin sama taas toistuu seuraavassa kolhoosissa. Esittelisin mikäli sikäli tänne tulet(elä tule) pääväylät, joita pitkin pääsee kätevästi pois täältä, mikäli ei ole ruuhka-aika.

    • se.on.kauppala

      Esittelisin Kirstinmäen luksusalueen, Niittykummun autoliikkeet ja Onaniemen teekkarikylän.

    • KivaKiittiHei

      Unohtui mainita tuosta eilisestä rimpsustani varustekilpailun.
      Jos tänne tulet, niin pitää olla pinkka kunnossa tai helvetin laajasuku takaamaan kaikki hömpötykset. Aina pitää olla pikkuisen hienommin ja paremmin kuin naapurilla, mutta kaikki on illuusiota.
      Valtaosa on tavallista sukankuluttajaa bunkkereissa (partalapsien,vuohipaimenten,nistien ja virolaisten) seassa koittaen jotenkin selviytyä ylihinnoitetuilla vuokramarkkinoilla ja rivari/omakotialueilla asuu varakkaita ja ylivelkaantuneita. Jälkimmäistä valtaosa.
      Ja onhan meillä meri, joka haisee paskalle ja on sinilevän peitossa, kunhan kelit lämpiää. Kolmesilmäisiä ahveniakin kerrotaan siinä uivan jos joku joskus kalan onnistuu narraamaan, niin sekin tulisi todettua.

      Sinneppä sinne venepaikkaa hommaamaan. Liittymismaksu on tolkuton joka ikisessä "pursiseurassa" ja laituripaikasta puhumattakaan. Jos laituripaikan saa, niin siihen ei kehtaa tuoda mitään HT- Terhiä ja 50-heppasta Jaanssonia suoraan 80-luvulta, joka olisi oiva peli vielä siellä teidän perällä. Yhteisön paine on niin kova,että huomaat pian olevasi veneostoksilla ja loputon velkakierre on valmis alkamaan... Hetken aikaa se paattisi saa olla rauhassa, kunnes viron pojat iltojen pimetessä nussivat moottorin ja plotterin.. sen jälkeen alkaa jokavuotinen kujanjuoksu vakuutusyhtiöiden kanssa.

      Olen onnellinen siellä rintamamiestalossa pikkutaajamassa ja unohda koko juttu.

    • itähesa.on.slummia

      Veisin ensin kierrokselle itä-hesaan. Sen jälkeen vasta Espooseen. Varmaan tajusit vinkin...

    • JopaPorintie

      Parasta Espoossa; Turuntie, sitä kun menee mihin suuntaan tahansa, aina paranee, jopa Forssassa.

    • Anonyymi

      Onko Espoossa asuntopulaa

      • Anonyymi

        Espoon paras puoli on se ettei ole yhtä varsinaista keskustaa vaan aluekeskuksia nimenomaan joiden väliin on jätetty runsaasti luontoa. Se luo avaran ja ilmavan vaikutelman ,on tilaa liikkua luonnossa ja hengittää muutakin kuin öljyistä , liikenteen päästöjen likaamaa ilmaa.
        Jos helsinkiläistä ympäristöä kaipaa , ahdasta,tiivistä, likaista, , meluista niin on paras sitten muuttaa sinne Helsinkiin eikä täälä rutista tyhjänpäiväistä roskaa.
        Kaikki jotka valittavat sitä ettei Espoossa ole keskustaa niin häipykää hesaan,koska muutoinkin siellä viihdytte ja menette sinne pämppäämään ja vetämään viivojanne, sekoilemaan päihtyneenä ja naiskentelemaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      172
      7089
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4152
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2095
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2019
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1859
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1676
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      31
      1624
    8. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1593
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1588
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1418
    Aihe