alhainen alapaine?

alhainen alapaine

Huimasi äskettäin hieman....
alapaine oli 57. Mitä tehdä?!!!!
Onko se paha?!?!

19

5014

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Phyo miettii

      On se alhainen mutta joskus joillaan vaan on. Olen osastolla mitannut eräältä leikkauksesta tulleelta 74/40 ja henkiin jäi hänkin. Joillain on myös alhainen verenpaine ihan luonnostaan, silloin kehotetaan vaihtamaan mineraalisuolat tavalliseen suolaan ja muutenkin ottamaan suolaista huikopalaa välillä.

      Mut jos nyt kerran mittasit, ei se vielä kerro koko kuvaa, verenpaine heittelehtii sen mukaan miten liikkuu, onneksi. Mut eipä voi tietää, mitä sulla siellä taustalla lymyää, onko sun verenpaine ollut normaalisti toisenlainen?

      • alhainen alapaine

        Kiitos vastauksestasi! :)
        Minulla on verenpaine ollut yleensä yläpaine n. 87-129, alapaine 65-88 ja pulssi 88-123. Mutta siis yleisesti ottaen yläpaine n. 100, alapaine n. 70 ja pulssi n. 100.
        Syön kyllä Metoprolol-beetasalpaajaa korkeaan sykkeeseeni, mutta se ei ole auttanut yhtään. Mutta siis tänään mittasin tuon alapaineen 57 ja sen jälkeen on huimannut ja pyörryttänyt aika paljon..... heikko olo. Eli normaaliin alapaineeseeni verrattuna tämänpäiväinen lukema on aika matala. Mitäs sanot?!?!


    • Phyo.....

      En sano mitään kun sulla on toi lääkitys, sun pitää ottaa yhteyttä lääkäriin ja kysyä häneltä, pitäskö annostusta vähentää tai mitä pitäs tehdä. Mulla on läppävian takia verenpainelääkkeen lisäks Propral, se on myös beetasalpaaja, mutta mun annos on niin alhainen, että huomaan sen vaikutuksen vain rytmihäiriön loppumisena. Olipa hyvä että mainitsit tuon lääkkeen, muuten olisin jo miettinyt veren suolojen määrittelemisiä, kun nekin vaikuttaa sydämen sykkeeseen.

      Mut homma on silleen selvä, että nyt tiedät mistä toi verenpaineen alenema johtuu. Kato jotkut syö verenpainelääkkeenä pelkkää beetasalpaajaa, kun se laskee sydämensykettä ja samalla verenpainetta. Oisko sulla annostus vähän pielessä?

      • alhainen alapaine

        Kiitos taas!
        Syön siis Metoprololia 47,5mg puolikas tabletti aamulla ja 1 kokonainen illalla.
        Vieläkin heikko olo.....
        alapaine tosin on jo parempi.... ne arvot kyllä yleensä heittelehtii...


    • Phyo...

      Onko sulla aloitettu tuo lääke just vähän aikaa sitten, vai onko tuollaista oiretta ollu jo pidempään? Jos olet käyttänyt lääkettä jo pitkään ja vasta nyt tulee pyörrytystä, niin kyllä pitäs reippaasti vaan soittaa lääkärille ja kertoa olotilan muutoksesta.

      Alussahan beetasalpaajat voi aiheuttaa tuollaisia oireita ja sillon yleensä lääkäri kehottaa ottamaan vuorokausiannoksen vielä vain tasaisemmin annosteltuna. Mä otan verenpainelääkkeenkin kahdessa annoksessa, kun meinasin pyörtyä ja yrjötä autoon, kun kerralla otetun annoksen jälkeen laski verenpaine tosi alas.

      Mä en käytä beetasalpaajaa jatkuvasti, vaan tarvittaessa, niin mulla ei ole kokemusta tuollaisesta päivittäisestä annostelusta ollenkaan. Kuulostaako tuo lääkäriltä kysyminen varteenotettavalta neuvolta? Tuo sun lääke alentaa verenpainetta voimakkaasti heti kun lääke rupeaa imeytymään, niin josko lääkäri vois ohjeistaa sut jakamaan sen yhdenkin tabletin puoliks ja ottamaan siis annoksen kolmessa erässä..

      • alhainen alapaine

        Kiitos!
        Olen syönyt Metoprolololia tämän vuoden Huhtikuun alusta alkaen.
        Pääsen täältä lääkäriin vasta perjantaina, joten menen varmaan sitten silloin. Tänään arvoni olivat jo paljon paremmat: 91/65 ja pulssi 102. Tai ainakin vähän paremmat.


    • Phyo...

      No eipä tuokaan verenpainelukema hurraahuutoja ansaitse. Tuo korkea pulssi on aina hankala hoidettava, jos siihen ei liity tosi korkeaa verenpainetta. Beetasalpaajat laskee tietty aina sykkeen lisäks verenpainetta, niin siinäpä on annostuksessa sorvaamista.

      Kävi mielessä, jotta mahtaisko lääkäri uskaltaa vaihtaa lääkkeen toiseen sen sijaan että kikkailis annostuksella. Toi sun lääke on tosi tehokas verenpaineen alentaja, meinaan hyvin hyvin tehokas, niin joku toinen beetasalpaaja vois olla parempi. Mut lääkärihän sen tietää parhaiten, tuo kävi vaan mielessä.

      Mulle lääkäri halusi väkisin nesteenpoistolääkkeitä mut ne ei sopineet, kun kaliumvarannot tyhjeni hujauksessa ja jouduin ensiapuun tippaletkun päähän. Annostusta soviteltiin vaikka miten päin kunnes itse lopulta sanoin että en suostu enää sitä lääkettä käyttämään, vaan pitää vaihtaa. Nyt mulla on verenpainelääkkeessä osana nesteenpoistolääke, jossa eri vaikuttava aine kuin siinä kaliumvarat vieneellä. Ei mitään ongelmia enää.

      • alhainen alapaine

        Hei!
        Ja äsken mittasin vielä, niin yläpaineeni oli aika matala, tasan 90.
        juu beetasalpaajaa olisi minunkin mielestäni syytä vaihtaa, täytyypä ehdottaa sitä!
        vielä on ollut hieman heikko olo.


      • alhainen alapaine
        alhainen alapaine kirjoitti:

        Hei!
        Ja äsken mittasin vielä, niin yläpaineeni oli aika matala, tasan 90.
        juu beetasalpaajaa olisi minunkin mielestäni syytä vaihtaa, täytyypä ehdottaa sitä!
        vielä on ollut hieman heikko olo.

        eli nyt sekä ala- että yläpaineeni ovat olleet alhaisia....
        eikö niitä ole aika monenlaisia beetasalpaajia....että on mistä valita....?


      • Anonyymi
        alhainen alapaine kirjoitti:

        eli nyt sekä ala- että yläpaineeni ovat olleet alhaisia....
        eikö niitä ole aika monenlaisia beetasalpaajia....että on mistä valita....?

        Itsellä ainakin yksi beetasalpaaja laski pulssia oikein kunnolla, puolikaskin reilusti, pulssi oli puolikkaalla tabletilla 43. Meni vähän liian alas.


    • Phyo...

      Onhan niitä, kyllä se lääkäri osaa valkata sellaisen, joka alentaa sykettä tehokkaasti mut ei vie paineita mennessään. Mut onko sulle sanottu, että kohonneesta sykkeestä olis jotain haittaa, muuta kun että tulee inha olo? Mun miehellä on pulssi aina, siis telkkaria katsellessakin ainakin 90 ja hänellä ei ole beetasalpaajaa käytössä. Tai oli joskus osana verenpainelääkitystä, mutta sekin aikanaan lopetettiin.

      Mä kun kävin sydämen takia tutkimuksissa, kysyin lääkäriltä miehen korkeasta sykkeestä. Tuo lääkäri sanoi, että joillain vaan luonnostaan syke on korkea, eikä hän pitänyt tuota reilun 90:n sykettä mitenkään pahana. Mutta istutko tosiaan ennen mittausta pari minuuttia ja olet puhumatta mittauksen aikana niinkuin ohjeissa aina muistutetaan? Onko sulle kerrottu, miksi sun syke on noin julmetun korkea?

    • alhainen alapaine

      no minun tädin mies sanoi että tällainen syke rasittaa sydäntäni. Kait lääkärit ja hoitajat on samaa mieltä.
      siis en ihan aina ole istunut paria minuuttia ennen mittausta, mutta silloinkin kun olen istunut, niin on syke ollut kova, ja lääkäri itse mittasi minulla joskus 123 sykkeeksi. eli ei sen pitäisi siitä johtua. ja aina olen puhumatta kun mitataan.

      • alhainen alapaine

        Tänään mittasin niin tulokset oli 87/62 p 94.
        Eli aika alhainen on tuo yläpainekin.....
        Ja huimaa taas. Aika paljonkin. Onneksi pääsen huomenna lääkäriin luultavasti.


    • Hähmitähättt

      Ite mittaillu tässä viikon ajan (mittari sattunut oleen meillä lainassa) niin aina alapaine jottain 60-70 välillä, yläpaine sit 90-110 välillä. Syke vaihellu, 60-100 välillä. Äskön mittasin ni alapaine 57. Huhhuh? En tiä minkälainen verenpaine aiemmin ollu. Lääkärissä aina jännitän ni tosi korkia ja kotona en oo aiemmin mittaillu. Onkohan normaalia vai teenkö kuolemaa? XD Hyvien elintapojen ansiota tuo ei ainakaan ole ko sellasia ei ole.
      Tosiaan ollu myös sydämessä ihme rytmihäiriötuntemuksia viimesen parin vuoden ajan jaksoittain, välillä muljahdellu viikonkin ajan päivittäin ja nyt taas mennyt monta kuukautta ihan ilman yhtäkään muljahdusta. Sillon oli sydänäänimittauksia mutta ei sattunu just sillon tulemaan niitä rytmihäiriöjuttuja ni se jäi sit siihen se tutkimus.

      • vakavavarotus

        Jos on alhainen verenpaine ja korkea pulssi niin pitäs mennä lääkäriin, tilata ambulanssia...Sellaset lukemat kertovat elimistön shokkitilasta..
        joku syy täytty löytyä.. esim verenpaine 90/50 ja pulssi 120 jne... niin pikasesti lääkäriin...


    • Matalapaineboii

      No itellä on yläpaine 100-90 ja alapaine 55-40 ja syke 45-50 eikä mitään probleemaa.

      • Anonyymi

        Just mittari näytti yläpaineeksi 151, alapaineeksi _36_ ja pulssi oli 75, taitaa olla mittarissa vikaa?
        Matalasta alapaineesta ei näyttäisi olevan juurikaan juttua netissä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Just mittari näytti yläpaineeksi 151, alapaineeksi _36_ ja pulssi oli 75, taitaa olla mittarissa vikaa?
        Matalasta alapaineesta ei näyttäisi olevan juurikaan juttua netissä.

        Nonnii, kippo kahvia,'kone käyntiin' ja uusi mittaus, yläpaine 154, alpaine 71 ja pulssi 67.

        Ei tosiaan paljoa löydy alhaisesta alapaineesta, mutta tuossa jotain hätäisesti haettua, lyhyesti lainaten: Ylä- ja alapaineen eroa kutsutaan pulssipaineeksi. Suuri ero eli korkea pulssipaine on riskitekijä, joka on hoidettava...Iän karttuessa matala alapaine ei olekaan enää hyvä uutinen, kuten nuoremmilla, vaan yläpaineen nousu ja alapaineen lasku kielivät molemmat suurten valtimoiden jäykistymisestä, jolloin verenpaineen hoito on entistä tärkeämpää. Matalalle alapaineelle emme siinä vaiheessa voi mitään, vaan hoidon kohteena on yläpaine, joka on saatava keskimäärin alle arvon 140 mmHg

        https://sydan.fi/kysymys/yla-ja-alapaineen-ero-2/


    • Anonyymi

      No justiin mittasin yläpaine 105, ala 60 ja syke 52. Tosta mennään vielä alemmas kunhan kuntokuuri lähtee taas käyntiin. Ajattelin että kuntosalia pari kertaa viikossa ja lenkkeilyä / kävelyä. Suolaa ei tarvi erityisesti välttää...

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1545
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1184
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1117
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1016
    5. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      580
      975
    6. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      937
    7. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      882
    8. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      19
      852
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      9
      694
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      8
      660
    Aihe