Lääkärit ei hoida

RanneSärky

Olen kolmekymppinen nuori nainen, takaisin työelämään pykivä (työtön) ja minulla on ollut viimiset 5kk ranne kipeänä. Eihän se nyt niin kovin pitkältä ajalta tunnu mutta, oikeakätisenä se kipu/särky/vihlonta ei ole hyvä juttu.
Kunnalisen lääkärin vastaanotolla ensimäinen ilmoitti nivelsiteen revähtäneen ja kehotti pitämään kuukauden ajan levossa ja kylmää. Ja tulemaan toisten jos ei parane.
Toisella lääkärillä kävin vajaan kuukauden päästä. ja hänen diaknoosinsa oli epämääräinen kipu ranteessa. sainhan minä siihen sentään kipulääkettäkin tällä kertaa, ja kylmää olen siihe laittanut ja antanu olla levossa.

"Tää kuntien yhdistäminen oli niin hyvä juttu, kun ei koskaan tiedä kummalle lääkärille pääsee. Ja pääseekö ylipäänsä lainkaan."

Kolmannella kerralla en edes päässyt lääkäriin koska vastaanotto virkailija oli sitä mieltä, että en tarvitse siihen lääkäriä kun kerran oon jo kaksikertaa käynyt. (Mielestäni en turhaan lääkärissä ole pomppinu.) Hän painotti sanaa, on pitkään kipeä. ja lepoa ja kylmää vaan.

Näin 2kk myöhemmin olen jälleen tässä tilanteessa sama ranne kipeänä, ja rupesi vihloamaan niin älyttömässä tilanteessakin kuin pyykkiä viikatessa. Oikeesti, tää on niin mun tuuriini. Mää jo olin toivonu, kun ei kuukauteen ollu kipeänä ja olisin tästä päässy ja sama uudelleen. Ei HOITOA tai mitään jatkotutkimuksii, kotona vaan annetaan kylmää ja syödään särkylääkkeitä. Ei tää häävii oo. Todella hyvä työnalotus vuosi. Meidän pitäisi olla hyvässä kunnossa, mutta meitä ei hoideta. Tässä rupee vähän jo masentumaankin. Onko muilla vastaavaa kokemusta?

6

180

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuntoon pitää saada

      Kyllä ranteessa tätytyy olla jokin vika. onko jokin jännetuppitulehdus. Käirjoitako kädellä paljon tai teetkö yhtä ja samaa liikettä. Joskus saattaisi vain harjoitus tehdä mestaria. Tarkoitan että fysioterapilla ja liikkeillä alkaa vain vahvistamaan käden lihaksia.
      Oletko särekenyt kättäsi koskaan.

    • Kurjaa tuommonen

      Ongelmana ranteet on aina hankalia, sillä jos ranteessa on tulehdus paras hoito on yleensä lepo. Valitettavasti kun kättä joutuu käyttämään paljon niin parantuminen pitkittyy ja ongelma voi alkaa uusimaan. Tämä voi osittain selittää lääkärien suhtautumisen asiaan, sillä kipulääkkeillä asian pitäisi hoitua. Fysioterapeutiltakin voisi tosiaan kysyä mielipidettä asiaan tai hakea toisen lääkärin mielipide jostakin. Kannattaa myös lääkärissä kertoa siitä että olet jo pitkään kärsinyt vaivasta.
      Kunnan terveyskeskukset ym. ei kovin herkästi määrää jatkotutkimuksia tms sen takia kun raha on pois kunnalta, kun taas yksityiset lähettää herkemmin mutta se sitten maksaakin kivan pennin. Kannattaa vaatia tutkimuksia jos kokee että niitä tarvitsee koska ei niitä muuten oikeen saa..

    • RanneSärky

      Ihmettelen että onko mulla mennyt jotain ohi viimeisellä lääkäri reissulla, kun tänään postilaatikosta tupsahti kirje ENMG-tutkimuksiis.

      Niin ja kyllähän mä oon fysioterapeutiltakin kysyny, et miten tätä vois kotona hoitaa. Mutta he sanoivat, ettei ilman lääkärin kunnon diagnoosii voi asialle mitään tehä. Että kiitti tyhjästä.

      Mutta toivonmukaan saan jotain tolkkuu ton tutkimuksen jälkeen ja kunnollista hoitoo. :)

      • asia tulee kuntoon

        Et ole sitten kuunnellut kun lääkäri on sanonut antavansa lähetteen tutkimuksiin.


    • Anonyymi

      On kokemusta, jätettiin hoitamatta nyt kärsin koko lopun elämäni jälkitilasta.

      • Anonyymi

        Mitä tarkoitat " elämän jälkitilalla " ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      158
      6527
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3908
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      2015
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1969
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1809
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1646
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1563
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      27
      1518
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      19
      1499
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      35
      1390
    Aihe